Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Egy kis kinai dobozon fut a corelec már több mint 1 éve , sajna a távirányító megadta magát. Gondoltam semmi gond a másik szobában van egy másik fajta doboz annak a távirányítóját belövöm a meson-ir segítségével, ugysem nézzük két helyen egyszerre, majd átviszem a távirányítót amikor kell. A lényeg hogy belöttem az másik távirányítóra a meson-ir dolgot , minden tökéltesesen működik csak bekapcsolni nem tudom
szoval minden gomb rendben , minden kodot leolvastam , minden gomb müködik , a power gomb kikapcsol ez sem gond csak bekapcsolni nem tud. Van esetleg valami ötlet ? Előre is köszi !
-
mikrofon
veterán
CE alatt nem megy a CEC. Android alatt működik rendesen.
Van Valami trükkje? -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #69958 üzenetére
Végül is sikerült megoldani most megint jó.
A megoldás nagyon egyszerű volt. A CoreELEC honlapjáról letöltöttem újra a 9.2.2 update tar fájlt. HDD nélkül frissítettem,majd csatlakoztattam a hdd-t, amit szépen felcsatolt. Majd újra indítottam, először csak CE-t. Azután kipróbáltam CE - android oda-vissza. K kösz jól működik.
Remélem így is marad.... -
mikrofon
veterán
válasz
helianthus #69993 üzenetére
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69991 üzenetére
Ja értem. Elvileg ugyanazon a napon, gyorsan jött a javítás és nem kapott új verzió számot sem, szóval nem lehet megállapítani Kodi alól.
Nem tudom ez a 89 honnan jön, de 0-60 dB között állítható csak a csúszka, CE és Windows alatt is.
-
helianthus
csendes tag
válasz
SunMount3r #69965 üzenetére
Egy marantz házimozi avr-em van. A doksija szerint ami a HDMI bemeneten van, azt teszi tovább a HDMI kimenetre is. Gyakorlatilag a sokat emlegetett Gemini Man c. filmnél kiakadt, és nem volt kép. A TV tökéletesen megjelenítette, ha direkt arra tettem a boxot.
Ezért kellene egy olyan HDMI elosztó, aminek az egyik kimenetét a TV-re, a másikat meg az AVR-re kötném. A marantz csak a hangot adná, a TV meg csak a képet. -
ORCA58
addikt
A TX9S távjához keresek remote.conf fájlt, vagy valami segítséget a gombok kódjaihoz. Alapból a számok és, a jobb alsó gomb nem csinál semmit. Szeretném kicsit átalakítani, ha lehet.
Találtam egy régebbi conf fájl, amiben több gomb is van mint a távomon. Azzal a számok 0 kivételével mennek. A többi gombot még nem sikerült beazonosítanom.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem, félreérted, a kép nem az enyém, csak a net-en találtam a kérdésemhez. A rendszer infó menü a lényeg amit mutat, hogy onnan kideríthető e. ?
Nem. 0 dB az alapértelmezett.-> Egészen biztos? A Net-en rákeresve a "KODI preamp default" kulcsszavakra én 2 helyen is 89db-t olvastam. Legalábbis ez jött le. De olyan mélyen még nem kerestem... Ez van amikor még az alap KODI sincs rendesen dokumentálva, nemhogy a CE...
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Majdnem 2 hónap után, végre változott a megrendelt x96max plusom állapota a szállítási folyamatban. Elvileg arrived in Budapest... Talán, akkor meg is kapom már végre.Időközben rendeltem EU-ból egy használt Minix Neo U9H-t is, de az is még úton van.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy az x96-ra egyből felraknám majd a legújabb stabil CE-t és szeretném, ha a saját távirányítója is menne vele, bár az otthoni rendszer CEC-s, majd meglátjuk. A topic leírását, linkeket használhatom hozzá, aktuálisak? Vagy van esetleg valami változás? Remélem hülyebiztos a leírás, mert ilyet még nem csináltam.
SD kártyából mekkora méret kell minimum?
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69987 üzenetére
Nem. 0 dB az alapértelmezett.
Hát ez nem frissített semmire, 2020 január 3-i nightly, nem stabil verzió.
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor még két kérdésem lenne:
A CE-ben mi az "előerősítés" alapértéke? 89db?És hogyan lehet kideríteni, hogy a második, javított 9.2.2-es verzióra frissített e, vagy pedig még csak az elsőre? Pl. innen valamiből?
THX!
-
nfsu17
veterán
Srácok...Csicsóka!
Ez a keymap így magában is működőképes, ugye?
Nem kell külön script, amelyet ráteszek egy gombra és a gombbal indítom a távról.Egy gombnyomásra meg akarom a boxnak tiltani, hogy ha nem nyúlok hozzá X ideig (X=120 perc), akkor ne kapcsoljon le. Majd én kikapcsolom később (>120perc) a táv kikapcs gombjával.
DE legközelebbi indításra maradjon az alap 120 perc. Legegyszerűbb az lenne, ha kivenném a 120 percet, de az esetek 99%-ában szeretem ha le van kapcsolva minden, de pár esetben jobb lenne, ha nem állna le 120 perc után.
Köszi.<keymap>
<global>
<keyboard>
<key id="61952">InhibitIdleShutdown(true)</key>
</keyboard>
</global>
</keymap> -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69984 üzenetére
Alap kodiban is így van. Hát ha 9.2.1-ről van szó, akkor nem csodálkozom. Némely készülékeken egy bughalmaz, nem véletlenül használok én sem 9.2.0-t.
-
SunMount3r
nagyúr
Pedig 9.2.1-el amikor próbáltam akkor semmi hatása nem volt a többi elindított videóra, azt hiszem írtam is ide akkor. Simán HDD rádugva, videók betallózva a Videók->File-ok menüből, előtte semmi scrape.
Meg na jó, de nem ésszerűbb lenne alapból, ha ezek az alap Settings menüben (is) állíthatóak lennének?! Ez lehet az alap KODI hibája, nem tudom, de a CE-sek talán átírhatnák, ha "elér addig a takarójuk"...
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #69982 üzenetére
Akkor ott valami bugos. 9.2.0 CE megy most nálam, meg régebbi verziókon is, de már LE korszakban sem kellett, hogy legyen valami a médiatárban.
Előerősítést már régóta használom, elsők között van nálam a beállítási listán, még a médiatár beolvasása előtt.
-
SunMount3r
nagyúr
Furcsa, hogy ezek a beállítások, mint pl. az előerősítés is csak lejátszás közben állíthatóak. Nem is értem miért?! Ráadásul, ha nincs scrape-elt média tár, akkor a "Beállítás az összes médiára" opció sem hat semmit. És akkor minden egyes videónál lehet előröl kezdeni. Jól látom, hogy ezt lehetne okosabban is?
-
mikrofon
veterán
Mi is a megoldás arra hogyha box => TV => soundbar (arc) útvonalon egy kis késése van a hangnak?
Nem sok a késés, csak épp annyi hogy észrevehető legyen és zavaró is.
Találtam egy új helyet a box-omnak és ott nem optikai csatlakozás van hanem a TV-ből megy a hang tovább. -
stigma
addikt
válasz
DroiDMester #69974 üzenetére
Hi, Kipróbáltam tökéletesen ment, igaz én SSH-n csináltam.
Ha valakinek szüskége lenne, hogy töröltem:
1. Lépés: Puttyon belépsz a boxba (felahsználónév:root jelszó: coreelec vagy amire változtattad)
2. lépés :rm -rfv /storage/.kodi/userdata/
Az rm utáni paranccsal minden fájlt, mappát töröl, illetve kiirja a putty felületére a törölt elemeket.
-
stigma
addikt
válasz
DroiDMester #69974 üzenetére
(#69974) DroiDMester : Köszi kipróbálom 1 óra múlva.
(#69973) Csicsóka : dual modban van, emmc -x-el telepítettem.
-
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Adott egy X96 Air P2-es emmc-s CE telepítésse, mellette az Android ugye.
CE alatt szerettem volna egy gyári visszaállítást, mert küldöm az új gazdájának, viszont egyik megoldás sem megy.
Beállítás / Coreelec / Rendszer / Reset System settings és a Reset CE settings-t próbáltam
Gondolom ez azért van mert a dual boot miatt máshova került a CE...Ilyenkor hogy tudom resetelni a CE-t?
-
Occon adom
aktív tag
-
trance89
őstag
X96 AIr 4/32 P2, CE 9.2.2
Ti nem tapasztaltok neha pause utan kep szaggatast? Nem minden pause utan csinalja, az utobbi 2 nap alatt 2x is elofordult hogy megallitottam a lejatszast es par perc utan ujra elinditva nagyon zavaroan par masodpercenkent szaggatott a kep, ha nyomtam stop-ot es ujrainditottam ugyanonnan a videot akkor mar minden rendben volt
Hozzateszem csak 1080p x265 kodolasu filmeket/sorozatok nezek
A 9.2.2 elotti nightlykon ilyen nem volt -
SunMount3r
nagyúr
válasz
helianthus #69963 üzenetére
Ha azért kell, mert az erősítőd nem tud 4K / HDR átengedést, akkor nem sok lehetőség van és azok is drágák. Egreat H10 (újonnan már nem kapható) és HD Fury AVR Key, meg van még egy Marmitek, ami talán itthon is kapható, de erre már panaszkodott valaki, hogy késlelteti a hangot.
Ha nem ezért, akkor több opció is lehet ami jó, akár itthoni webshop-ból. Amire figyelni kell hogy tuti tudja a 4K / 60Hz / HDR átengedést 18Gbit/s-es sávszéllel.
-
mpo
veterán
válasz
helianthus #69963 üzenetére
Nálam a box, AVR, tv sorrendben vannak összedugva HDMI-vel. A tévébe megy az antenna (kábeltévé).
Mihez kell a splitter? -
helianthus
csendes tag
Üdv.!
1 napnyi játszadozás után sikerült megoldani a hálózati elérést windows vs. CE között.
Tud valaki ajánlani 4K HDMI splittert, amivel a HDMI-t ketté tudom osztani, és szépen menne egyszerre az erősítő és a TV? Rendeltem cuccokat az aliexpress-ről, de több mint egy hónapja nem sikerült elhagynia Kínát. Ezért, azt a vonalat egy kicsit hanyagolnám mostanság. -
ztsoft
őstag
válasz
nfsu17 #69954 üzenetére
Most nálam is jól működik a VP9 (még a 4K is tökéletes).
Úgy néz ki, hogy elhárult a hiba (a Youtube és az Inputstream is frissült, így nem fogom megtudni, hogy melyikben volt).
Annyit módosítottam az Inputstream beállításain, hogy a Stream választás-t a Minden videó stream mutatása-ra állítottam, így lejátszás közben is tudok felbontást váltani (ha valami nem jól működne).
Én is keresem a minél jobb minőséget (főleg, mióta hanyagolom a TV adást), de az apró lagok, akadások is idegesítenek, így mérlegelnem kellett.
-
mikrofon
veterán
válasz
DroiDMester #69950 üzenetére
CE-vel a legnagyobb problémám, hogy nem kezeli a nyomtatót, kicsit kisebb problémám a képernyőntükrözés hiánya.
Igazából a probléma mindig abból fakad hogy túl sűrűn váltok android és CE-között, és valahogy ezt nem szereti. Mindig ilyenkor jönnek a problémák...
A mostani probléma miatt egy ideje már nem használom a CE-t és azért megvagyok... Tudom használni a box - ot mindenre amire szeretném android alatt... -
Manimaci
tag
[link] Egy ilyen gamepad jó lehet a boxhoz android játékokhoz?
-
válasz
mikrofon #69932 üzenetére
Semmi gond a CE-vel, én már akkor mondtam neked hogy nem jó választás volt az a BOX amit vettél mikor beírtad ide először!
De te azóta is csak isteníted, aztán most meg kiderült hogy mégse annyira hűdef@sza!
Egy X96MAX al sokkal jobban jártál volna(fele olyan áron mint a mostanid) azon álom szépen megy a CE, de kb az összes olcsóbb BOX jobb mint a tied!
-
Manimaci
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezeken a tv boxokon, CE mellett miként lehet játszani? Venni kell hozzá kontrollert vagy megy a távval is pl?
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69946 üzenetére
Ez CE emmc-re írás közben szállt el.
-
kovakovi77
tag
Akkor passz. Én ilyen esetben amikor UBT-hibára futott vagy fel se ismerte , sd kártyáról bootolva flashaltem fel a rendszert. (Nem ezzen leírás alapján, csak nem találom pedig azt is Csicsóka írta
)
Lehet tudni, hogy romlott el? Ez is félre twrp-zet?
(Ha írtad már akkor sorry ne válaszolj bad sectoros a memoriam) -
cof
veterán
válasz
kicsiPistike #69943 üzenetére
Próbáltam több félével, USB2, USB3, és csak ilyen A-A toldóval is [kép], szóval nem kábel hiba. És rengeteg UBT verzióval is, régitől az újabbakig.
Több box-ot is csináltam már ugyanezzel a géppel, és kábellel.
-
cof
veterán
válasz
kicsiPistike #69940 üzenetére
Üdv a klubban.
Ugyanezzel a hibaüzenettel küzdök már hétfő óta.
Beelink Mini MXIII S905 2/16G 1000 LAN.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69915 üzenetére
Ezt a leírást elolvastam, de nem ez lesz a nyerő. Eleve azért mert SSH-n be kell lépni, nekem se LE, se Android nem indul.
Csináltam burncardmaker-al is kártyát, bootcardmaker-al is, ehhez az Amlogic customization tool-al szedtem ki a aml_sdc_burn.UBOOT fájlt és neveztem át, u-boot.bin-re.
Sőt, az image.cfg-t is módosítottam, hogy ne legyen ellenőrzés a bootloader-re. Mindent áthelyeztem a [LIST_VERIFY] alól a [LIST_NORMAL] részhez.
Az a szép, hogy így látszólag fel is flash-eli az img-t UBT-n, simán végig megy. De persze akkor sem indul a box.
A Windows-os vonallal úgy érzem végeztem, amit lehetett megpróbáltam még ezt a masrommode-ot néztem, rövidre zártam a lábakat, bár az UBT eddig is felismerte.
Most majd jön a Linux vonal, amihez idő kell.
-
kicsiPistike
tag
válasz
kicsiPistike #69912 üzenetére
UBT gyári fw install közben 9%-nál [0x30405004] UBOOT / Partition boot / Verify patition / Error result" üzenettel leáll. Rom újraleszedve, a hiba ugyanaz.
Valami jót ötlet, hibamegoldás valakinek van esetleg? -
Csicsóka
őstag
válasz
eastsider #69938 üzenetére
Ctrl+Shift+o
Vagy egy táv gombra ráteszed.<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<o>PlayerProcessInfo</o>
<o mod="longpress">PlayerDebug</o>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap>Az o hosszú nyomására pld.
Vagy a 1-es szám gombra:
<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<one>PlayerDebug</one>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap> -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Eldobott képkockákat hol tudom csekkolni legújabb ce-n? -
Csicsóka
őstag
válasz
mikrofon #69932 üzenetére
Azóta annyit javult a helyzet, hogy az Odroid féle Ubuntuban már szépen megy a wayland. Nézd meg a videót róla. Alatta már egész jó az UHD még firefox alól is, ahogy azt Kovakövi kollégával tárgyaltuk. A Wayland korszerűbb, mint az Xorg, de alatta nem megy minden grafikus alkalmazás, ez lehet még probléma. Az pedig még mindig kérdés, hogy a KODI vajon kadencia helyes e? mit csinál a sok csatornás hanggal? stb.
Ameddig ezt valaki ki nem próbálja nem tudjuk meg. Sok itt még a ha.. -
tobias40
veterán
Ez mennyire jó vétel szerintetek?
A 4 gigásat venném amiben gigabites a hálókártya.
Erre van stabil CE ,igaz?
Ha van ennél ajánlottabb akkor kaphatok egy linket? -
mikrofon
veterán
válasz
Csicsóka #69918 üzenetére
Nah ezzel most falhoz állítottál.
Gondoltam veszek egy ilyen minőségi cuccot és elfelejtem a CE-t. De akkor ez most bizonytalan megint.
Bár... ha... valaki felhekkelné a CUPS-ot CE alá és megírná hogy én hogy tudom megcsinálni akkor valószínű nem értékelne, mert akkor már nem kéne a dualboot és hol droid-ban hol CE-Ben indítgatnom...
Ráadásul most valamiért nem indul a CE nekem. Az új stabil van fent és ha rá van dugva az usb3 portra a hdd-m akkor egyszerűen nem boot-ol be. Rengeteg sor jelenik meg, táján hexadecimalis értékek a CE boot képernyő előtt majd megáll. Ha úgy indítom CE - t hogy lehúzom a HDD-t akkor minden rendben.Igazából az a bajom hogy állandóan van valami nyűgje a CE-nek vagy a dualboot-nak. A kodi meg nagyon jó. Ezért gondoltam beruházok egy normális rendszerbe ahol android vagy Linux alatt megy minden rendesen...
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #69929 üzenetére
Lehet, hogy majd a boot partíción lévő dolgokkal trükközni kell majd kicsit. A dtb nem biztos hogy egy az egyben jó lesz, és az Odroid U-boot teljesen más káposzta mint a TV box. A boot.src-ből lehet majd paramétereket kilesni, és átültetni a aml_autoscript-be, hogy a droidos U-boot megegye.
Amúgy ez a wayland meglepően jó már, nem gondoltam hogy firefox alatt megy majd vala UHD videó.
Jó lenne rá OSMC, de még az RPI4-re sincs kész, és szerintem az előnyt élvez. De meglehet hogy nem is lesz. -
-
nfsu17
veterán
válasz
djnice #69924 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az X4 még túl korai lenne az X3 után, tehát ha lesz X5, vagy X6, akkor inkább várok addig, ha a box is úgy akarja. Én nem cserélek évente boxokat, a Dune is 7. éve bírja és semmivel sem rosszabb, mint egy stabil CE. Most csak a SW-es oldalát nézve, mert hát hw-esen össze sem lehet hasonlítani egy 1 éves cuccot, egy 7 évessel. 1080p-ig még mindig kiváló a Dune, ha csak a lejátszás a cél (x265-öt kilőve).
De simán lehet, hogy az S922X vonalon megyek tovább, vagy ami utána jön. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #69921 üzenetére
Szerintem simán lehet. Pont a majdnem teljesen egyező hw elemek miatt. Ha lenne ilyen vasam tuti kipróbálnám.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #69924 üzenetére
Ja az Amlogic-ra a hobby programozók tudtak csinálni egy közel tökéletes (na mert azért ez sem 100%-ig az) rendszert, a fizetett, profi cégesek meg csak hellyel-közzel. Bár gondlom az Android is megnehezíti alapból a dolgot valamennyire, de ezt ma már egyik komoly gyártó sem fogja elengedni az átlag user igények és szokások miatt. Ezért látok inkább fantáziát én is a dual-boot-ban, hogy a kecske és káposzta is jól járjon. (Bár a Zidoo-nak eléggé sikerült az Android is, de az is évekbe tellett).
-
kovakovi77
tag
válasz
Csicsóka #69918 üzenetére
Engem az ragadott meg a linkelt videón, hogy ubi alá pakolták a wayland-et és ugy mutatták be benchmark és firefox oladlon belüli animációval a sebességet. Ami inkább foglalkoztat, hogy ezt az oldalon látható ubi linkel kissebb módosítással lehet-e más s905X3-as procin futtatni pld X96Air . Hiszen más lapok sem tartalmaznak sokkal több ráépített cuccot. Szerinted?
-
nfsu17
veterán
válasz
ztsoft #69910 üzenetére
Nálam meg a vp9 jött be.
Amikor először beállítottam a YT-ot, akkor mindent hagytam úgy nagyjából alapon és úgy néztem videót. Így h264+aac-t állított be magának.
De már az első videónál feltűnt, hogy az "élekkel" valami nem oké. Kicsit olyan, mintha egy rosszul deinterlace-elt videót néznék. Gondoltam, hogy rossz a forrás....de mondom...Magyarósi mindig baromi jó videóminőséget produkál, csak nem lehet ez. Ráadásul Dune-n ez a videó letöltve nem ilyen f*stos minőségű. Megnéztem gyorsan mobilon, mert az volt kéznél és ott nem volt jelen annál a jelenetnél ez a furcsa "vonaltördelés". Később megnéztem pc-n is, ott sem. Akkor jutott eszembe, hogy pc-n vp9-et nézek, itt meg h264-et. Sok a szóból, áttettem vp9-re, megnéztem ua-t a jelenetet és tökéletes lett, mint ha bluray-t néznék...azóta vp9-et nézek és sosem volt ezzel baj, tökéletes így a minőség. Még annak ellenére is, hogy a vp9 általában kisebb bitrátájú, de ez a fejlettebb algoritmusnak köszönhető."Nálam tökéletes a Magyarósi Csaba csatornája."
Kéééész. Tényleg vicces, de nálam nem. Minden másba beenged, ebbe az egybe nem. Mivel amúgy is a feliratkozások alól nézek videókat és ott hoz mindent, így nem zavar, de akkor is furcsa.
Amúgy már a vp9 is kezd kimenni a "divatból", mert sokszor már av1-be kódolja a YT.
Viszont a régi pc-m ezt nem komálja, eléggé leterheli. Majd lehet kipróbálom ez a box mit kezd egy ilyen videóval. -
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #69911 üzenetére
Egyik sem igazán jó, de ha csak ritkán kell mind1.
Sokat reszelgetem a kernelt, és egyebeket, ezért számtalanszor előfordult, hagy nem indult el, vagy egyéb miatt csak így lehetett újra éltre lehelni. Ezért hogy ne maceráljam állandóan a dugókat, az egyik tápom kábelébe beépítettem egy lengő billenő kapcsolót. Így gyors és egyszerű a le vagy vissza kapcsolás. -
Csicsóka
őstag
válasz
mikrofon #69895 üzenetére
Linux alatt meg most nem a CE - re gondoltam, hanem ehhez a cucchoz lehet androidot vagy Linux-ot, Ubuntu - t rendelni.
Azt nem tudom, hogy milyen a Linux alatt a kodi....Az Odroid ritka jó rendszereket tesz ki az asztalra, de azért én szerintem egy katasztrófa lehet a KODI a CE-hez képest. Már egy FHD YT videó is éppen csak hogy elmegy X alatt indított böngészőből. UHD tartalom valszeg el sem indul így KODI alatt. (Nem próbáltam, csak agyalás)
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #69871 üzenetére
Elég csak 1x droid recovery-be lépni, és már az összes U-boot változó alapra áll. Vagy csak 1x forpiszkával indítani a CE-t, akkor is ez lesz, a CEC tiltásnak annyi.
Az aml_autoscript legelső sora mindent alapra állít.
defenv
setenv bootfromnand 0
setenv upgrade_step 2
setenv ce_on_emmc "no"
...Nem volt ezek közül valamelyik használva?
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69915 üzenetére
Sajnos még nem találtam meg, mert Csicsókának majd 3000 hozzászólása van ebben a topikban.
szerk.: Köszi, ki fogom próbálni.
-
kicsiPistike
tag
Keveset volt használva, fizikai behatás nem érte, olyan előfordult, hogy áramszünet után bekapcsolva maradt több napig, de tulajdonképpen egyik napról a másikra különösebb jelek nélkül nem lehet bekapcsolni, még a táp ki-bedugásával sem.
Teszek egy próbát a gyári fw felrakásával, köszi! -
cof
veterán
válasz
kicsiPistike #69912 üzenetére
Mi történt vele? Egyik napról a másikra nem kapcsol be? Ha áram alá helyezed el kell indulnia, szóval nem kell hozzá távirányító.
Nézd meg PC-n, hogy UBT-vel tudsz-e tenni rá egy gyári fw-t.
-
kicsiPistike
tag
Sziasztok!
Egy Beelink MiniMx-et nem tudom bekapcsolni, piros led világít áram alatt, másik tápot próbáltam, másik elemet is távkapcsolóban. Reset fogpiszkálóval, tápkábel kihúz-visszadug sem segít.
Van valami ötlet mi lehet a baj, mit próbáljak meg? -
SunMount3r
nagyúr
Ha már táp, akkor ugye nem túl jó ötlet a tápdugót a Box-ból kihúzni/bedugni, ahelyett, hogy a konnektorból húznánk/dugnánk ki/be? Legalább is eddigi "elektronikai ismereteim" alapján így gondolnám. (Pl. fagyás esetén, vagy csak újraindításhoz, etc, de ez mind1 is.)
-
ztsoft
őstag
válasz
nfsu17 #69892 üzenetére
Nálam a VP9 nem jött be S912-n (még 1080p-n sem), néha vannak apró lagok, akadások (már többször próbáltam Youtube-ról vagy leszedett videóval NAS-ról). Nem igazán jöttem rá, hogy mi okozza.
A hanggal kapcsolatban, eddig nem néztem, de most megnéztem a lehetőségeket. Nem találtam rá megoldást, hogy hangsávot lehetne váltani, csak az ACC jön.
Nálam tökéletes a Magyarósi Csaba csatornája.
-
blakey
titán
válasz
Manimaci #69905 üzenetére
A gyenge táp megadja magát, akár elfüstölhet vagy nem bírja az USB-re csatlakoztatott HDD-t.
(#69906) SunMount3r
És érdemes 1-2 A-t rászámolni pluszban, nem?! - szerintem nem
Nem fordítok különösebb figyelmet a tápokra viszont néha előfordul, hogy extrém gyengét adnak a boxhoz, ilyenkor jó ha van egy normális. -
Pelican
őstag
Túl van ez a táp téma parázva. Akkor kell cserélni, ha gond van vele, nem bírja a ráaggatott HDD-t stb. Egy normális tápnál meg nem kell rászámolni.
-
Megjöttek a Minix U22-XJ és Ugoos AM6 Plus dobozaim.
Nagy örömmel fogadtam, hogy a 0.2.9-ea Android ROM az AM6 Plus-on már gyárilag képes a rá simán áruházból telepítenltt 18.6-os Kodi-val felbontást és képfrissítési frekvenciát is hibátlanul váltani. (Eddig én csak elec alatt láttam ilyet)
Tehát tényleg komolyan fejleszik a neves gyártóknál a droidot -
blakey
titán
válasz
Manimaci #69901 üzenetére
Ebből is többféle létezik, az általános többnyire az 5.5 mm x 2.5 mm ill. a 4.0 mm x 1.7 mm. Korábban linkeltem, hogy mit használok így csak adaptert kell cserélnem ha minden másban megfelelő a táp.
-
Dolphine
addikt
válasz
blakey #69893 üzenetére
Akkor ha jól értelek, akkor kár rágörcsölni a hibára.
Ami működik, működik, ami meg nem, az nem.nfsu17
Valóban tud érdekességeket!Csináltam egy teljes cache törlést. Most azokat a lejátszási listákat amikbe be tudtam lépni, nem enged, amibe nem tudtam, abba meg igen!
A fene sem érti!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest