- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #105780 üzenetére
Szia,
X96 max+, nekem 0 jelenik meg. Ez a remote.conf-om. 0-val videónál 0:00, de nem történik semmi, fényképeknél nagyításnál, visszaáll az alapértelmezettre. Coreelec menüben us, a beállításokban magyar van beállítva. y y z z, tehát az utóbbi lehet érvényes.
Nekem a debug meg a másik info a 3, 4-re van programozva. -
retesz147
addikt
válasz
nfsu17 #105704 üzenetére
Köszi!
Te hsz-ed alapján csináltam, de sajnos valami nálam nem jó.
Új google acc, API-t végigcsináltam a leírás alapján, minden frankó. Beírom Kodiba az API-s dolgokat, elmenti. Bejelentkezés, kiadja a Kodi a kódot, amit a google.com/device oldalon beírok, az oldal kiírja, hogy minden frankó a Kodi bedobja, hogy bejelentkezve, tehát itt a különbség, hogy nem dob még 1x kódot, ahogy Te is írtad, meg ahogy korábban is volt.
Valóban bejelentkeztet, mert látom a videókat, feliratkozásokat és amikor elindítanék egy videót, akkor kidobja ismét ezt :"sign in to confirm you're not a bot".
Lehet valamit én csinálok rosszul, nem tudom.
Még ma küzdök egy sort, mert van másik eszköz is. -
apszi
őstag
válasz
nfsu17 #105568 üzenetére
Mikor a rendszer SD kártyán volt, próbáltam USB-n keresztül SSD-re, pendrive-ra, magára az SD kártyára tölteni. Majd kipróbáltam úgy, hogy pendrive-on van a rendszer, de ugyanaz a jelenség. Cseréltem neki tápot (erősebbre), az sem segített. Korábban még régi Csicsóka féle LE alatt nem volt gondja. Ezért gondolnám, hogy valamit ezen a régi boxon nem szeret a CE ezen a téren. Persze ez csak feltételezés.
-
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #105511 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Talán egy kis addont lehetne csinálni így, ez jó lenne. kikapcs-bekapcs. ( nem szeretem ha valami megy a háttérben ami nem kell.Akkor csak 24-25 fps, értem, köszönöm.A 25 még oké, mert akkor nem kell az afr,m de ha 24 akkor már nem jó az afr nélküli droid.
-
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #105336 üzenetére
Köszi, de ez X4-es box. Az X3-ak jól mennek ott nincs hiba. Közben találtam valamit, az amlogic módosított valamit és a H260 interlace mód nem megy az új rev-es x4-ekkel, a NG verzióban lévő kernellel. Legalábbis ha jól értettem így első olvasatra.
Szóval NG-vel nem lesz jó, az NE meg bugos, legalábbis ezeken a boxokon.
AZ NO meg még hiányos eléggé. -
Joshi
titán
válasz
nfsu17 #105317 üzenetére
De a Homaticson nincs IR és CE alatt BT-n nem csatlakozik indítás után, mindig kézzel kell csatlakoztatni. Legalább is a gyári távja biztosan nem csatlakozik. Persze bill nélkül meg hogy? Azt hiszem gyűrű beépített a Homaticsba egy IR vevőt. Sokkal egyszerűbb az usb-és 2,4Ghz-es táv.
-
dave0825
őstag
válasz
nfsu17 #105249 üzenetére
Azzal volt már gond, gyári hamar meghal, főleg, hogy HDD is fixen rajt van a boxon, így kéri a villanyt, szóval cseréltem, a mostani tuti jó. Eszembe jutott nekem is, de az fixen jó.
#105251 mexel: igen, ezt rendeltem konkrétan.
-
-
fer
őstag
válasz
nfsu17 #104679 üzenetére
Kipróbáltam egy régebbi samsung tv-n is. ott tökéletesen működik, nem zavarja, hogy már van kép a bemeneten. Valszeg a tv függő, de azt nem értem, hogy akkor a 9.2.8-al miért volt jó? Keresgéltem beállítási lehetőségeket a tv-n a bemenetre vonatkozóan, de eredménytelenül.
-
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #104548 üzenetére
Teszteltem ezt a vfd.conf és akadás dolgot. Gondoltam talán ez okozza a pause utáni akadást is, mert az brutál jelen van minden lejátszónál ami megfordul nálam. Sajna a vfd.conf kiiktatása ebben nem segített
Irtóra szeretném tudni mi okozhatja, mert minden ismerőstől aki amlogic boxot használ CE-vel azt hallom hogy nagyon idegesíti őket, nem értem hogy nem jött még rá senki ez mi lehet. Konkrétan full alapdolog, nem valami extra, ez "csak" a sima akadásmentes lejátszás lenne.
Mindent kipróbáltam de semmi. Full random milyen anyagoknál teszi, és nem egy box, hanem kivétel nélkül mind ami nálam megfordult, és nem tv lesz mert másnál is akad. Nem kicsit, nagyon. -
YxVs
senior tag
válasz
nfsu17 #104548 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót.
Nem semmi, hogy mennyi türelmed volt hozzá.
Nos, most csináltam egy rapid tesztet vfd nélkül, és jó lett. Viszont nem értem, mert visszatettem a vfd-t, és most azzal is jó.
Szóval fene se érti ezt...
Viszont nekem 24p-s filmekkel van/volt a gond (41 másodpercenként), az 1080i anyagok nálam jól mentek eddig is.
Közben mondjuk volt egy PM4K frissítésem, lehet az oldotta meg...? -
pch
senior tag
válasz
nfsu17 #104312 üzenetére
Nem kell megsértődni...
A kodi a filmeket adatbázisba rakja. Az adatbázisba bekerül a film leírása meg egyéb cucca is, meg ugye maga a film fájl elérési útvonala is.
Minden "részhez" rendelhetsz ilyen "konténereket" hogy az adott "konténerbe" milyen helyről vegye a tartalmakat. Egy ilyen "rész" a film. A másik a sorozat. Itt ugye csak egy "látszólagos" hely van a "konténerhez" amibe felvetted a "helyet" ahol a filmeket tárolod.
Így ha a fő képernyőről a filmek menübe mész ott nem egy mappastrukturát fogsz találni mint a winfosnál, hanem az adatbázisból azokat a "helyeket" amiknek a tartalma megegyezik a "Film" kitételnek az adott "konténerbe" és mivel ugye itt csak a filmek elérési útvonala van nem lesz látható az abban az elérési útvonalon lévő egyéb elem. -
Swenk
aktív tag
válasz
nfsu17 #104205 üzenetére
Szia. Nekem is ilyen van. Ha már kipróbáltad légyszíves írd már meg, hogy ha pl. a saját lejátszóját használod, akkor play közben visszagomb megnyom és jön egy fekete villanás, aztán bevillan az előző képernyő, majd ismét fekete és csak ezután nyugszik meg. Nekem ez a bajom vele, nagyon zavaró, ezért cserélném le.
-
-
gyűrű
addikt
válasz
nfsu17 #104185 üzenetére
Nem is olyan csúnya?
Talán a 30 évvel ezelőtti orion tvmnek volt ilyesmi
Minek amúgy ez a rengeteg gomb?
Nekem ennyi pl bőven elég, ezen 10 gomb tanítható infrán..
2 db-ot vettem az alin, egyik 390 Ft volt -
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #104183 üzenetére
A g30-at nem láttam, az első volt az nem volt valami jó és azt hiszem ami nekem volt nem volt tanítható a bekap soló. Ez a g30 jobban néz ki, köszönöm, lehet mindegyik g-sből tesztelek egyet.
Igazából az lenne a legjob ha lenne full infrás amin minden gomb tanítható ( nekem van olyan) csak az csúnya, valami jobb minőségű kellene. Itt minden gomb üres gyárilag, be lehet bármire bármit tanítani, de nem találok másik ilyet, pedig egyszer mintha valaki ajánlott volna egyet -
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #103969 üzenetére
Az apple-n kívül a többit nem érzem olyannak aki a multi , bárhol kapható elektronikai cégnek tekinthető lenne. Pl MM-ben, sima üzletekben. Itt gondoltam akkor Sony, Samsung, LG, akár TLC, vagy Pioo vagy Pana-ra.
De valóban nem vitát akarok ebből, olvasd vissza, csak leírtam amit olvastam nem értek teljesen egyet vele, csak érdekesnek tartottam mint felvetést ( és az apple sem tudja a 24P-t sem a truehd hangokat ha jól tudom a Dune az ihgazán ettől lett híres úgy tudom, nem gyárt hifit, tv-t egyebet), azaz a nagyok nem adják a nevüket ehhez, pedig nem sokból tartana nekik megcsinálni. Ha a slimbox tudja akkor feltételezem az apple-nakl sem okozna gondot, vagy Sony-Phillips-nek sem a droidos tv-iken - mégsem csinálják meg. És már emlékszem hol olvastam: a Sonyegy hivatalos fórumán írta egy sony-hoz tartozó illető... - ami persze még nem jelenti hogy igaz is)
nem hiszem hogynem lenne üzlet és nem gyártanának mégis van oka. Ha valaki kijönne egy jó nevű iylen lejátszóval azonnakl az lenne az ajánlott. -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #103947 üzenetére
Én is régen csináltam még régi leírás alapján. Eleve mailcímhez volt kötve mert csak úgy lehet belépni api-t készíteni ( vagy lehetett)
Sok embernek megadtam hogy ne kelljen szórakozni vele, egy nem használt gmail cím volt ez. De bárki belépett saját mailcímével, csak a saját dolgait látta ahogy én is csak azokat amikre én iratkoztam fel.
3 ilyen apim volt abból 2 megállt valamiért, 1 még müxik, de csinálni akarok újat letesztelni ott is működik-e így -
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #103941 üzenetére
Kipróbáltam. Bejelentkeztem ahhoz az apihoz ami több mindenkinek megvan ( nem az api kulcs gmailjével) és semmit nem látni a youtube-on belül mások dolgaiból. Ha be tudnék lépni a mailcímre ott talán látnám de már nem tudok. Viszont a YT felületén csak azt látom amivel én bejelentkeztem. Azaz működik több felhasználóval átfedés nélkül. Már csak az a kérdés hányan használhatják vajon. Sehol nem találok választ
-
divan
őstag
válasz
nfsu17 #103769 üzenetére
Ott nálam is az, arra emlékszem, mert keresgettem, hogy mi lehet a baj.
0x40 31 # Red Power /POWER Menu/
Akkor lehet itt van a kutya elásva? Mondjuk nem tudom mi lehet a Red Power ebben az esetben, mert semmi piros nincs a távirányítón, a bekapcsoló gombom fekete.
A POWER Menu feliratot mire kellene cserélni?
És utána csak ki kell cserélni a boxon lévő remote.conf-ot a módosítottal? -
stigma
addikt
válasz
nfsu17 #103744 üzenetére
Hi.
Akkor összefoglalom mit is csináltam, képeket mellékelek és leírom pontosan.
Tanix TX3-as box 2/16-os 1GBit LAN-al szerelt
Modellszám ami a lap hátulján van: TX3-P (képeken látható) : [kép] [kép] [kép]
Akitől vettem ő Aidan ROM-ot használt (Android).
Ezelet csináltam azóta:
- Gyári Tanix TX3 android-ot visszaflasheltem USB Burning tool-al (mindent törölt: recovery,boot, stb)
- Microsd-re 9.2.8-at vagy 21.1-et is kiirtam már, MiscroSD-ről tökéletesen bootol.
Szerettem volna eMMC-re telepíteni SSH-n (parancs ez volt: ceemmc -x) de hibára futottam ami az alábbi:
Azt hiszem 1-es a single boot, csak eMMC, 3-as meg a dual boot, azt csak kipróbáltam.emmc parancs kiadása után írja a dtb-t amit fejből nem tudok, de generic s905x3_2GB_1Gb LAN verzió és hogy nem támogatott.
--Amikor 1-est választok---
Please choose one option? [1/2/3/4]: 1
Free space of 'partition CE_FLASH': 512MB
Free space of 'partition CE_STORAGE': 9951MB
Used space of '/flash': 259MBUsed space of '/storage': 5MB
There is enough free space on eMMC for installation!
Install CoreELEC on eMMC.Continue? [y]: y
Deflate need more space to compress left 22528 bytes
Could not remove node '/partitions' from dtb0!
Failed to write the new partition table to eMMC!----Amikor 3-ast választom----
Please choose one option? [1/2/3/4]: 3
Free space of 'partition CE_FLASH': 512MB
Warning: Could not find 'dto' partition!
Could not find 'CE_STORAGE' partition!
Failed to read size of partition 'CE_STORAGE'!
Failed to create new partition table!
dto particiót nem találja az nem tudom mi pontosan, illetve írja nincs elég hely az eMMC-n ami azért fura, mert USB tool-al mindent töröltem.
Ötlet?#103747kutga : Hali, köszi hogy próbálsz segíteni nem H-s a modellem hanem P-s.
Amit már írtál próbáltam (régebbi és újabb CE-vel is) de a hiba ugyanaz. -
stigma
addikt
válasz
nfsu17 #103744 üzenetére
Hi, este megírom, csak épp lassan fürdetés és vacsi lesz a családban, így majd este 9-10 fele jelentkezem.
Ezen a boxon Aidan féle android futtott, ami helyett gondoltam CE-t teszek a szokásos módon. SD-re kiirm majd használom SSH-n a szokásos parancsot --> ceemmc -x
Singe és dual módban is próbáltam (1 és 4-est nyomtam asszem) eredménye ez volt amit annó írtam: Link
Hibaüzenet ez volt, aminél először megállt : Could not find 'dto' partition!
Azóta annyit csináltam:
- idan féle rom helyett USB Borning tool-al visszaflasheltem a hivatalos oldalról az Android-ot amit találtam utolsó verziót
- microsd-re feltettem a CE 9.2.8-at , majd most frissítettem az új Omega-ra.Érdekességképp most szinúgy a telepítéses parancsra (ceemmc -x) azt írta az eMMC-n nincs elég hely, ami azért fura nekem mivel Android-ot flasheltem minden törölt és újraírt boot és recovery szinten is.
Este a pontos hibaüzenetet mellékelem.
Köszi a segítséget. -
stigma
addikt
válasz
nfsu17 #103686 üzenetére
Hali, több ilyen boxom volt már (X96 Max,X96 Air amik S905X3) és ami 4/32-es vagy 4/64-es volt általában gigabites volt a LAN port rajta, igaz ezek a boxokat 3-4 éve vettem annó, már nincsenek meg.
A jelenlegi box Egy Beelink Mini-A (S905X2), ahelyett tervezem leváltani, lényegében nem lesz előrelépés, csak SoC váltás. Ha a box nem jönne be 2-3 rokon ilyen boxért már bejelentkezett nálam, szóval max oda szervezem a dolgokat.Igen, rekrektálva a hsz-ed elejére, külső HDD-t nem kell rá kötni emmc-re is másolható pár GB-os fájl amivel tesztelhető a gigabit.
Segítséget köszi előre is.
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
válasz
nfsu17 #103660 üzenetére
#103660nfsu17: Köszi, azt hittem már nem támogatott box, ha cselem a HDD-t akkor rendszert is cserélek tiszta telepítéssel
#103662mexel : Igen, annó figyelni kellett arra 2 vs 4GB-os legyen mert a lan 100 vagy Gigabit volt.
Ezért vettem ebből 4/32-es változatot, így tuti volt a gigabites LAN, aminek azóta is örülök.
Azokat a boxokat amiket írtam sokszor 4/32-es változat is FakeRam/Wifi problémás.
Köszi az infót. -
mexel
veterán
válasz
nfsu17 #103613 üzenetére
Bocs, én nem tudom mik vannak. Ma mondta hogya digi kábelben ott van a spíler. Csak a digi online-ban nincs és tv boxon csak digi online jön és neki projektorra kell. Más a digi kábel a tv-n és más valahogy spílert keríteni tv boxra. Úgy megoldható ha a kábelt odaviszi a boxhoz de akkor tuner kell.
Nekem volt anno tuneres boxom, digivel szívtam, kellett egy jel gyengítőt beraknom úgy lett jó. TVheadend-el csináltam én is.
Egyébként az sem lenne hülyeség valóban ha egy boxot kérne a digitől oda akár, akkor a vontar sem kellene talánA kettő amit linkeltél kb nem ugyanaz?
-
Kisnyikhaj
tag
válasz
nfsu17 #103575 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek, a sokadik újrahúzás megoldotta problémámat.
Egyedül annyi van néha box nézem a sorozatot aztán kiírja tv hogy nincs jel, ezt csinálta h96 max plus és vontar 3x is. Ez mitől lehet? Áramtalanítás megoldja problémát de nem tudom mitől van, cseréltem már hdmi kábelt is(LG tv). -
blakey
titán
válasz
nfsu17 #103572 üzenetére
És neked jó a CE22? - GTKingII-n tűrhető. Korábban írtam, hogy bizonyos keretek között már használható napi szintű lejátszásra is, de még sok javítanivaló van, pl. AV1 nálam nem tökéletes. Még nem minden boxon működik megfelelően és másik eszközön még nem próbáltam.
OSD megjelenítésekor enyhébb röccenés érzékelhető, de feliratoknál nálam nem volt jelen. -
vargalex
Topikgazda
válasz
nfsu17 #103497 üzenetére
A /dev/sda1, illetve a /dev/sdb1 az eszköz azonosítója (első lemez első partíció, illetve második lemez első partíció). Az eszköz pedig valahová mount-olásra kerül a filerendszeren. És a mount-olásnál esetlegesen nem mindegy a paraméterezés. Persze a lehetséges paraméterek függnek a filerendszertől is. Pl. ext4 esetén leginkább USB meghajtó esetén érdemes a noatime kapcsolóval mountolni, különben minden hozzáférési időpont is rögzítésre kerül, ezzel is lassítva a tapasztalható sebességet.
Illetve nyilván lehet még finomhangolni a samba szervert is. -
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #103461 üzenetére
Köszi! Akkor lehet visszatérek a Leiahoz, Matrixhoz. Úgy megszoktam azt a feliratot.
Sűrűn van szedve, és hangsúlyos fekete kerete van. Előbb rosszul írtam, a gyári Arial megjelenik, csak úgy, ahogy korábban említettem. Egy másik DejaVu Sans lesz, ami nem különbözik az eredetitől. Youtube kellene még, de az is működik másik kettő helyen Leiaval, S905X boxokkal.
Azt hittem már megvan, hogy tudom a rejtekező Arial-t megjeleníteni, de nem, mert csak a felületet módosítható a Skin beállításaiban.Lehet ezért hagyták benne. Mondjuk az tényleg érhetetlen, hogy a felületet lehet gyárilag Arialra módosítani, de a feliratot már nem.
-
SunMount3r
nagyúr
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nfsu17 #103143 üzenetére
Egy rossz hírem van: a folyamatos írás az eMMC-nek (embedded MMC) sem tesz jót. Ezt érdemes lehet elolvasni. NAND flash esetén (MLC, TLC, QLC) még rosszabb a helyzet. Szóval, én torrentre nem használnám a belső memóriát, de még egy SSD-t sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged