- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsilver
aktív tag
Valaki meg tudja mondani milyen csati kellhet a Vorke Z6/Tanix digitális kimenet használatához,
Első ránézésre sem a normál sem a mini optikai kábel nem jó
-
demmer123
őstag
Beelink GT-King Amlogic S922X médialejátszóval sokkal jobb képminőségbeli javulás lenne mint egy amlogic x96 S905x-el?
Külső merevlemezzel.
Oled 55B8 tv
-
files32
tag
Sziasztok!
Valakinél nincs elfekvőben egy ilyen [link] karosszéria, vagy csak a padlólemeze? -
bajszatlan
tag
Sziasztok. Van egy régi x96-om 1GB ramos verzió. A WiFi csak 2,4 GHz-en megy. A hely ahol használnám csak az 5 GHz-et támogatja. Van értelme USB-s wifi adaptert radugni? Vagy esélytelen hogy felismeri?
-
drtihanyi
csendes tag
Kicsit tanácstalan vagyok. LibreElecet használok RPI 3B+-on. Pár napja a Filmek menüpont alól eltűnt az összes film plakátja (értsd: folyamatban lévő filmek, nemrég bekerült filmek, nem látott filmek stb.) Hiába csatoltam fel ismét a filmek médiakönyvtárat semmi változás. Újratelepítettem egy másik microSD kártáyára a rendszert (9.0.2), kb. 45 perc volt, mire mindent újra beállítottam. Szépen meg is jelentek a borítóképek, majd egyik pillanatról a másikra megint eltűnt minden. Sorozatok megmaradtak. Ötlet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dontibee #55883 üzenetére
Itt találod a közvetlen letölthető béta verziókat. Nyilván a legújabb kell neked. Vagy felrakhatod a testing repo-t, és abból telepíthetet (így automatikusan frissülni is fog mindig).
Egyébként egy újabb aláírás mintát kellett hozzáadni (új aláírást vezetett be a youtube).
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #55880 üzenetére
Nekem volt pár Pi, semmi baj nem volt a képminőséggel. A felskálázás még jobb is volt mint az Amlogic-nál.
-
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #55872 üzenetére
Mivel megjelent a Pi 4B, nemsokára lesz 3D MVC támogatás 4k HDR-rel együtt: [link]
-
dontibee
tag
Sziasztok!
Van egy S905-ös eszközöm LE 8.1.6 van rajta. Így használom már legalább 2 éve. Imádom, tökéletes (szinte).
Egy hete a Youtube add-on bizonyos videókat nem játszik. Nem hiszem, hogy API probléma lenne, mert nem az van, hogy semmi nem megy.
Kislányomnak van létrehozva egy lejátszási lista és abból több előadó zenéit, videóit nem indítja el. Mi lehet ez? Mi változhatott? Eddig működött jól.
Hibaüzenet ennyi: "YouTube hiba
További információk a hibanaplóban."A hibanaplót kerestem, de nem találtam benne semmi YouTute hibával kapcsolatosan.
Szerintetek mivel próbálkozzam még?
(Telefonról persze simán játszhatóak az említett videók továbbra is.)Hálás lennék bármilyen tanácsért, a megoldással kapcsolatban!
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #55872 üzenetére
Még csak arra van jel, hogy 1-2 boxra lesz CE, N2 tulajok próbálgathatják, de még az elején járunk. Beelink GT-King-hez még nincs is jól működő CE. Ha már van működő CE akkor lehet finomítani. 3D-t meg nem minden készüléken lehet tesztelni, az új 4K TV-k nem támogatják, régi TV-k amik esetleg támogatják a 3D-t azok meg HDR-ben nem túl jók.
-
headhunter
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
Bármi jele annak, hogy az s922x-ők tudjál majd a 3D MVC-t CE-vel? Vagy alapból nem is támogatja a SOC?
-
-
tthom
senior tag
Aki rendelt az évezred üzlete boltból S905X-et, annak elindult már a csomag nyomkövethetően?
-
Celtis
veterán
Használ valamelyikőtök Samsung TV-vel HDMI-CEC-en ilyen boxot? A szomszédnak ilyen van és pár hete nem működik jól. Amikor következő nap bekapcsolják a TV-t, nem megy a CEC. A TV menüjében kell ki/bekapcsolni minden nap. Utána jó. Az a gyanú, hogy a TV 1270-es szoftverfrissítése hozta be a hibát, mert semmi más nem változott. Tudja valaki megerősíteni vagy cáfolni?
-
kulup
tag
EZ se rossz 30-ért.
-
M_AND_Ms
veterán
Van akinek sikerült érdemben játszania egy ilyen boxon Ce, Kodi alatt?
Próbaképpen egy C64 emulatort raktam fel, egy alap játékkal. Elindul és néha, mintha csinálna is valamit, de játszani gyakorlatilag nem lehet. Egy USB Xbox kontroller emvan, amit a beállításban szépen végig is tudok nyomkodni, de a játék alatt csak néha, néha megy, az irányítandó figura volt, hogy megmozdult, aztán semmi.
De az is van sokszor, hogy lefagy az egész box,
Van ez ügyben tapasztalat? -
Szabadh
tag
Egy kis segitséget szeretnék kérni
Egy évek óta jól működő LE boxom van, de néha kitalálja, hogy nem talalja a NAS -t
Talozással se se SMB se UPnP semmit nem lát
Ilyenkor ujrainditatok 1-2 szer és ha beugrik akkor jó. De egyre gyakrabban irja ki a
NO route to host hibaüzenetet.
Beállítanám az smb, vagy nfs közvetlen elérést. Beírkáltam a dolgokat, de tuti valamit rossz helyre írtamez egy xaumi router amire rá van dugva egy merevlemez így nasként is funkcional, elméletileg az NFS t is tudja, bekapcsoltam.
Oda is így írtam be, mint itt az SMB-hez:
-
Geri12345
tag
válasz
DroiDMester #55857 üzenetére
Amikor bedugom az usb-t, akkor világítania kéne a lednek, nem? Nekem nem világított.
Ezt egyébként én is így gondoltam, de maga a gyártó írta egy posztban, hogy a flashelés meghiúsulhat, amiatt hogy usb-n nem kap elég áramot, ezért próbáljuk táppal.
Itt írták 5#:
http://www.bee-link.com/forum.php/forum.php?mod=viewthread&tid=43174&page=1#pid64385Nekem így működött, amint meghallottam a pittyenést elengedtem a rövid zárat.
Gondolom vannak olyan típusok, ahol tényleg nem kell és nem is szabad rádugni a tápot.
-
-
Geri12345
tag
Közben megpróbáltam még egyszer ugyanígy, csak most nem kellett rövidre zárni, és csodák csodája végigment
(Egyébként ezelőtt úgy próbálkoztam rövidre zárni, hogy bedugtam az usb kábelt, akkor nem világított a led, bedugtam a tápot, akkor felvillant, kihúztam a tápot és a led továbbra is világított és azután próbáltam rövidre zárni. Ma nem húztam ki a tápot, lehet csak emiatt sikerült.)
Ezután már volt kép, egy kicsit tovább tartott a bootolás.
Még annyi van, hogy van egy Logitech billentyűzetem, ami magyar nyelvű, androidban magyar billentyűzet van beállítva, de mégis angolként érzékeli a billentyűket.
Meg ahogy leszedtem a fedelét lehet hogy megsérült a hővezető paszta, ilyenkor újra kell pasztázni?
-
Geri12345
tag
Sziasztok!
Van egy Beelink GT1 Ultimate készülékem, aminek AX12-vel kezdődik a szériaszáma (ennél a modellnél ez fontos, mint kiderült). Véletlenül megpróbáltam frissíteni egy olyan [url=http://www.bee-link.com/forum.php?mod=viewthread&tid=44886]hivatalos firmware-rel[/url], ami más szériaszámmal kezdődő készülékekhez van (de ugyanaz a modell).
Azóta nincs kimenet a HDMI csatlakozón, nem reagál a távirányítóra, csak a led világít. Megpróbáltam microSD kártyáról újratelepíteni, de addig nem jut el, hogy kártyáról olvasson, és apa-apa végű USB kábelen számítógépre kötve se jártam sikerrel, mert az USB Burning Tool nem ismeri fel. Angol nyelvű fórumokon azt olvastam, hogy szedjem le a borítását és csavarhúzóval 2 pint zárjak rövidre, azután majd felismeri a számítógép. Megpróbáltam vagy 10-szer, de semmi nem történt.
Van valaki, aki volt hasonló helyzetben és talált megoldást? Van ötletetek hogyan lehetne életet lehelni a készülékbe?
-
hyper83
tag
sziasztok,
egy olyan kerdesem lenne, hogy android (NAND) alol van e valami lehetoseg bootolni a Coreelecbe (SD kartyan van)?
Ha ez megoldhato a masik kerdesem, hogy hol lehet allitni a booting szekvenciat, hogy az Android toltodjon be elobb a NAND-rol es ha szeretnem akkor tudok valtani KODI-ra (SD kartya).
Elore is koszi! -
cof
veterán
válasz
csgy66 #55846 üzenetére
Én a Thoradia add-on repository-t szoktam telepíteni, és ebből tallózom a Transmission-t.
Utána böngészőből így érd el: http://BOXIPCIME:9091
De ha ajánlhatom inkább Transmission Remote GUI-t használj, több benne a lehetőség.
-
csgy66
tag
Sziasztok!
Tegnap ideért a Mecool KM8 P 1G/8G.
Felment rá a CE (9.0.2), SD (16G) kártyára. Készítettem remote konfigot, tök jól működik. Az Android alatt ugyanezen a box-on kockásodó film csodásan megy a CE alatt.
DE:
Képtelen vagyok működő torrent klienst tenni rá. Próbáltam a Kodi alól Transmissiont, rTorrentet, uTorrentet, egyiket sem érem el webes felületen. Nem vagyok egy nagy szakértő, de korábban rPi1B+ -on OSMC alatt minden gond nélkül sikerült Transmissiont futtatni. Mit felejthettem el? Mert megszoktam, hogy általában nem a technika a hülye... :-) -
Sziasztok!
MECOOL KM3-hoz hasonlo, de optikai hangkimenettel rendelkező boxot tudnátok ajánlani?
Köszi -
spgabor
aktív tag
válasz
spgabor #55840 üzenetére
Azt hiszem megvan az oka a hibának. Mert pendrive-ról megy.
Az eredeti sd kártya lehet megdöglött. Nem lehet formázni, újrapartícionálni. Most majd megpróbálom linux alól, mert egy Windows-os megoldás sem segített. A második pendrive az én hibámból nem ment, benéztem a dtb.img-t. -
biega
aktív tag
Rendeltem egy Mecool KM8 P lejátszót, de nincs memória kártyám hozzá, és nem tudom, hogy milyet vegyek. Mi kell hozzá, microSD, SD?
-
LógaGéza
veterán
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #55833 üzenetére
Itt írták, hogy még nem kaptak, ha lesz bármi előrelépés, akkor jelzik. Átolvastam a fórum egy részét most, valóban volt erről bejegyzés, hogy lesz majd, de hát a "soon" az másnak is a védjegye.
De legyünk optimisták.
N2-t lehet kapni EU-n belül, vagy csak jóval drágábban, és VÁM-al együtt?Hogy ON is legyek:
Van újra EU plug-os Mecool KM8 P Aliexpress-en.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
H96 Pro Plus boxom megint lehalt. Már nagyon a végét járják az idegeim vele kapcsolatban, úgyhogy ha lesz valami megérős, akkor rendelek újat, ezt meg kidobom. Viszont addig szeretném még használni.
Szóval, múltkor csíkozódott a képe. Hőlégfúvó... jó lett. Múlt héten, hogy bejött a meleg, elkezdett nagyon elegedni úgy is, hogy a gyárinál pár milivel nagyobb a bordája. Ezért kivágtam most a tetejét és tettem egy még nagyobbat. Megint elkezdett csíkozódni. Megint hőlégfúvó.
Erre most a CE induláskor a következő a hibaüzenet, SD kártyáról:
Filesystem corruption has been detected!
to prevent an automatic repair attempt continuing,
press any key or power off your system within the next 120 seconds
Android megy rajta gond nélkül. Eddig ha áramtalanítva volt sose volt ilyen gondja. Újraraktam a kártyára egy szűz CE-t, de ugyan ezt írja ki az első próbálkozásnál. Van ötletek, hogy mi lehet az oka?szerk.:
próbáltam másik sd kártyát, azzal már a h96 logónál szétfagy. Lehet valami elmelegedett benne. Meg is nézem, hogy mit lenne érdemes venni helyette.Üdv:
spgabor -
maestro87
őstag
-
LógaGéza
veterán
válasz
Pelican #55825 üzenetére
Pedig elég hivatalosnak tűnik a forrás, Facebook/Twitter oldalukon is ezt tolják, sőt, ahogy nézem, az oldalukra is kikerült.
-
Zizi123
senior tag
Szisztok!
Az volna a kerdesem, hogy az osszes S912-es TV BOX alatt futo CoreElex, AlexElexnek zajos a kepe?
Ha a Sony TV-mrol futtatom a Kodit, akkor gyonyoru a kep, barmilyen filmet nezek rajta. Nem zajos, nem pixeles. (a filmek alatt SD filmeket is ertek, nem csak HD, FullHD minosegben, de a 250Mb-os MKV sorozatok is popecul neznek ki.) Ehhez tudni kell, hogy a TV-ben az osszes kepjavito funkcio le van tiltva.
Viszont ha ugyanezeket a filmeket a Venz V10 Pro S912 Box-ra telepitett Corelec, AlexElec-el nezem mar zajosodik, pixelesedik. ( pixelesdes alatt nem a hatter nagy fekete blokkosodasat ertem, hanem a kep latszik, hogy pixelekbol van kirakva, nem mossa ossze szep homogen felulette az 1 szinu reszeket)
De igazabol mar a Kodi fooldalan a filmboritok is sokkal rondabbak, mint ugyanazon filmek boritoi Android alatt. (minden beallitas ugyanaz termeszetesen a 2 rendszerben)
Barmit csinalok kategoriakkal jobb az Android alatt futo Kodi kepe.
Igazabol csak azert nem akarom azt hasznalni, mert az ujonnan vasarolt soundbarom mar tud Dolby HD, DTS, T stb... hangzasokat is, amit a Sony TV-n futo andoid nem enged beallitani, max az AC-3 -at ajanlja fel, hogy ezzel kompatibilis keszulekem van. Gondolom az osszes tobbit O lekerevi.Van erre valami megoldas, vagy ez a kulonbseg az Amlogic S912, es a Sony TV-ben levo MediaTek MT5890 mediaprocesszor minosege kozott?
Meg azt tudom megcsinalni, hogy a VENZ-en van gyarlag Android is, megnezem, hogy az alol milyen a Kodi, mert ha ott jo, akkor a CoreElec alatt nem muzsikal faszan az S912.
Otlete esetleg valakinek, hogy mit lehet meg kiprobalni, vagy vegyek dragabb Dune, vagy Zidoo mediaplayert, ha a hangot, es a kepet is jo minosegben szeretnem elvezni?
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Szép estét mindenkinek.
Tudnátok nekem segíteni? Lesz hbogo előfizetésem. Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell a boxra telepíteni? NEOU1, mellé legújabb CE. Sehol sem találok leírást, hogy mi kell a boxra, hogy legyen hbogo. Mit kellen telepítenem, és hogyan..
Köszönöm előre is.
-
DoItYourself
Topikgazda
Nem emlékszek rá, hogy valaha is kapcsolgattam volna, az alapbeállítások szerint mindig ott folytatja a lejátszást, ahol abbahagytam.*
Itt ellenőrizd a beállítást:
System/Settings > Videos > File list > Default action > Resume*Ha még nem telt el 3 perc az elejétől, akkor még nem készít belépési pontot, itt le is rajzolták.
-
pinnacle
nagyúr
Netflix, Coreelec, Kodival neketek működik? Idáig semmi gond nem volt, de most nem enged bejelentkezni. Állandóan ezt a hibaüzenetet kapom. Jelszót beírtam légegérrel, képernyő billentyűzettel, drótnélküli billentyűvel, mindig visszadob.
Androidon Netflix alakalmázással, Kodival továbbra sincs semmi probléma.
Netfilxből kiléptem, töröltem, majd vissza, semmi változás. Lehet a Coreelec lesz a gond? Tegnap óta kapok ilyen üzeneteket. Lehet azzal már nem megy? -
cof
veterán
válasz
DroiDMester #55804 üzenetére
Tudom, hogy neked nem jó, már leírtad százszor. Szerintem a 99% gyári táppal használja, én is kettő box-ot, meg van még egy régi S905 ami USA villás táppal jött, ahhoz vettem egy 500 Ft-os tápot, éjjel-nappal megy legalább 2 éve egy rákötött HDD-vel. Semmi probléma vele, kopp-kopp.
A táp csatlakozó méreteit nem ismertem, sehol nincs leírva, ezért gondoltam, hogy a szokásos.
(#55801) Elemental
Vegyél hozzá még egy ilyen átalakítót ha már megrendelted a tápot amit linkeltem, bocs: [5.5 x 2.1 mm female to 3.5 x 1.35 mm male DC Power Connector Adapter Laptop 5.5*2.1 to 3.5*1.35]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest