Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csicsóka #54995 üzenetére
Ez: HDMI2.1 transmitter with 3D, Dynamic HDR,-> Nomost a SOC is tudja hozzá a Frame Packed 3D-t? Mert ha igen, ez így érdekes lehet, főleg, hogyha CE jönne majd rá (kitudja mikor) akkor abban hogy/ki oldaná meg, mert az alap KODI egyik platformon se tudja a 3D-t (még PC-n se).
Az egyik HTPC-s topic-ban meg most olvastam, hogy PC-n elvileg már mehetne a DV is, ebből is kitudja mikor és mi lesz majd, mert CE-n még a sima HDR sem tökéletes...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Beni2360 #54991 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom így megcsinálni.
De már tele a tököm a vindózzal, hogy ami eddig ment, az ma már nem megy..
(#54994) sugarforce: Samba 1 törlése nem volt kipipálva, de az SMB1 engedélyezése eltűnt a windows összetevők közül. Azt hittem, rosszul látok. Nincs ilyen menüpont nálam... ja eddig ez is ott volt.
-
Csicsóka
őstag
Odroid N2 kihívója, Khadas VIM3
M2 SSD, Wifi/BT, eMMC, stb.
Tetszik! -
sugarforce
addikt
válasz
dgyuri0123 #54984 üzenetére
Samba 1es megosztas? Ha igen, lehet a Windows letiltotta ujra. Ha van olyan opcio a samba 1 alatt hogy "smb1 aztomatikus torlese" amellol mindenkepp szedd ki a pipat,a tobbi melle meg rakd be. Vagy hasznalj nagyobb smb verziot
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #54983 üzenetére
Erre valaki?
-
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #54984 üzenetére
Hálózati hely felvétele kell csinálni és akkor fogja látni. Ez a win 10 sara.
Így fog kinézni. -
cof
veterán
válasz
Nerazim #54972 üzenetére
Most már jó ideje CE 9.0.1, de LE alatt sem volt gondom. Nekem is 320GB-os HDD van a házban.
Volt itt róla szó, hogy bármekkora A-es tápot vehetünk nem biztos, hogy ki is engedi USB-re a kellő áramerősséget amikor kellene és nem tud a motor felpörögni, bár itt akkor jelentkezne a fagyás szerintem ha el szeretnénk érni a HDD-t és alvóból keltenénk fel újra, párszor volt már nálam is, hogy csak kattogott szerencsétlen, de nem fagyott le az LE és CE sem. A tuti ha HUB-ot használunk külső tápos rásegítéssel, ezzel a box élettartamát is növeljük, csak nálam már olyan régi ez az S905, hogy addig megy amíg el nem hal, a panelon már hallható amolyan cicergés közelebb hajolva, szóval már fárad valamelyik alkatrész.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Luissimo #54981 üzenetére
Köszi! Fel tudnád tölteni, vagy beírni, hogy melyik Netflixed van? Lehet az enyém túl régi, az a gond. 4.16.4 200217 volt. Telefonomról leszedtem a 7.8.0-at, telepítettem, de nem lehet megnyitni.
-
dgyuri0123
nagyúr
Srácok.
Valamiért nem látom a coreelecet sambán. Eddig láttam, nem állítottam át semmit a boxon. Tudtok valami ismert hibáról, ami miatt a win10 nem látja? A box látja a win10 alatt megosztott mappákat. szóval nem ez a baj.
Köszi ha lenne valami ötlet rá...
-
Roland861010
veterán
Hali
Hogy lehet be állítani , hogy a Tv-m általa támogatott Dolby Digital hangzást felismerje amikor az M8S pro rá van kötve?
Ha csak a Tvn nézek filmet azaz HBOgon mondjuk akkor is DD aktív vagy ha a Hdd-ről akkor is.
-
xtend
senior tag
válasz
DoItYourself #54979 üzenetére
Mivel a mexel féle dual-ként volt fent a CE így az SD kártyára vissza kellett írni az ő módosított aml_autoscript-jét. Majd CE indítása SD-ről és a "Beallitott_CoreElec_dual_install_addon.zip"-et feltenni (de eleve fent volt már az SD kártyás rendszeren) és elindítani azt, és utána újra jó minden.
-
Luissimo
veterán
válasz
pinnacle #54980 üzenetére
[például]
de vanmég párszáz
[vagy]Block type Letter:In block format, the entire text is left aligned and single spaced. The exception to the single spacing is a double space between paragraphs (instead of indents for paragraphs). An example block style letter is shown below and can be linked to in our eBook,
van olyan, hogy Bold type?
Az vastagabb, kövérebb lesz.A nagyság az akkora, amekkora.
nagytévén elég nagy.
Nekem is MXIII-am van, letöltöttem Playről pendrivera a Netflix appot és onnan símán felraktam.
a Google a barátod, a Wiki a barátnőd.én símán járatom a hivatalos Netflix app-ot a Playről, kodi nélkül, de az is teljesen rendben van...
-
pinnacle
nagyúr
Van valami alapos leírás arról, hogy lehet Kodira Netfilxet telepíteni? Beelink MINI MXIII-am van, Androidra Playból nem települt, innen viszont sikerült. Ez már majdnem jó, az leszámítva, hogy nem tölt be a főképernyő, más bejön, illetve az a gond, hogy kicsi, vékony a felirat. Itt beállítottam, de semmi változás. PC-n bezzeg óriási betűk vannak. Remélhetőleg Kodiban jobban működik.
-
daver88
aktív tag
üdv!
mostanában egyre több .web..realese esetében eljátsza a rendszer (Beelink MiniMX - CoreElec 9.02 - mai frissítéssel), hogy minden hangsávot lejátszik, kivéve a centert. Mai példa a GoT H264 Memento verzió.
Audio media info:
ID : 2
Format : E-AC-3
Format/Info : Enhanced AC-3
Commercial name : Dolby Digital Plus
Codec ID : A_EAC3
Duration : 1 h 29 min
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 640 kb/s
Channel(s) : 6 channels
Channel layout : L R C LFE Ls Rs
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 8 ms
Stream size : 411 MiB (15%)
Language : English
Service kind : Complete Main
Default : Yes
Forced : NoEsetleg valakinek ötlet, hogy mit kellene tennem?
szerk.: jah igen, optikai kábellel az erősítőbe tolva nincs center hang, ill. HDMI-vel a tv-n is ugyanez a helyzet...
-
xtend
senior tag
Sziasztok!
Ma frissült a CE, a frissítés rendben végbement, de restart után csak Tanix logó van. A CE a belsőre volt rakva, de dual-ként. Mondom semmi gond itt van még az előző CE sd-n. Na az is befrissült és azon is frissítés után csak Tanix logó van meg ugye a boot felírat a kijelzőn. Ilyenkor mi a teendő? (TX3 max)Í -
-
Rick4
félisten
válasz
Indiant #54969 üzenetére
Gondolom akkor most te vagy a következő, aki véleményt alkot erről a témáról úgy, hogy közben nincs otthon 4K projektora.
Sebaj, ez legyen itt a legkisebb baj.
Azt én nem tudom, hogy a te szemed milyen, az enyém jó, látom amit látok, projektorom is van sok éve, talán már némi különbségt is látok, tévém nincs, ezt az 50"-os samsung led tv-t is monitornak használom csak. . Gyere el, nézd meg nálam, és ha nem látod a különbséget, akkor ide megírhatod mindenkinek. Persze ha látod, azt is megírod....
265 cm széles a kép, 3m a képátló, 3.6m-ről nézzük, számold ezt vissza a tévé képátló/ nézési távolságra. Mikor jössz?Abba már végképp bele se menjünk, egy 1080p és egy 4K anyag milyen kódolással, milyen bitrátával van a vinyón, van épp elég különbség....
Azért halkan elárulom, a jelenlegi projektorom a fullhd képet ugyanerre a 3 m képátlós méretre vetíti, és 1.5m-ről még tisztán látni a pixeleket, és az elválasztó részt, pedig DLP-ről beszélünk, fehér felületen 3.5m-ről is néha észrevenni őket. És ez még csak nem is a hdr-hez, forrás minőségéhez köthető, ez még csak a vetített képből jön.
-
Nerazim
őstag
(#54901) CoF
Ki fogom próbálni, egy időre h lehúzom csak a gyerkőc mesét szokott nézni róla ezért nem olyan egyszerű. A ház nekem is usb 3.0 Mantistek. Milyen rendszerrel használod CE v LE? Nekem CE van alatta most.(#54902) Beni2360
Jelenleg csak egy 320Gb -os Seagete van rádugva, később egy 500Gb lenne.(#54900) dgyuri0123
Később tervben van egy S912 box nekem is, de egyelőre ez a Beelink Mini Mx van (S905) -
ERPY
őstag
Kint egy pre-release a CoreELEC 9.0.2-ből.
-
Rick4
félisten
válasz
tozso76 #54967 üzenetére
Én tudom, hogy látszik a különbség, más is tudja, aki látott már ilyet, akinek meg nincs projektora, az megmondja elsőre, hogy nem fogom látni a különbséget, miután feltettem a kérdést.
Azt tudom, hogy 1080p-re skálázott az előző az erősítő, nem is volt gond, egy 4K műholdas adás vagy film lejött a vászonról, ordított egy minőségi 1080-as anyaghoz képest is a differencia, az élesség és a színek miatt bármikor meg lehetett mondani, mit néz az ember, pedig az erősítő csak 1080-on eresztette át a dolgokat, a lényeg most az volt, hogy nem tudtam, mit fog a médialejátszóm csinálni, lekonvertál-e 1080-ra (ahogy a video beállításoknál tudom állítani) de szerencsére az csak a gui lesz. Ez volt a félreértés részemről.
Köszi srácok, jelentkezem, amint összepakoltam a dolgokat, és megy a dolog..
-
tozso76
aktív tag
Lesz ott kép. A box fogja leskálázni a képet. Legalábbis, nálam ez így működik. Egy 1080p projekorral vetítek én is. 3,2m méterről nézek 2,5m képátlót. Nagyon durván látszik a különbség, ha 4k anyagot kap a vetítő. Ezt már annakidején a 480p vetítő+ 720-as film is demonstrálta. Próbáld ki.
-
Beni2360
félisten
válasz
spgabor #54962 üzenetére
A hiányzó pár film viszont továbbra is bosszant. - A vidók alatti nézetben megvan az info a filmekről? Lehet, hogy nem tudja beolvasni és azért nem teszi ki a média tárba. Ha nincs ott a videók közt az infó (kép leírás ismertető) akkor egyenként kell beolvastatni és a film címen változtatni amikor kéri.
Ha kell küldök holnap képes segítséget hozzá. -
Beni2360
félisten
Csicsóka megelőzött.
Azért ott van a Keymap Editor adon amit a box távjára tudod programozni és nem kell semmiféle billentyűzet. Abban be lehet állítani sok mindent és ha kíváncsi vagy előveszed és használod.
------------------------------
MÁS: Annak ellenére, hogy most már tiltva van az aut frissítés most bekapcsolva frissítette magát. -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Tudtok most valami jó boxot 40$ környékén?
Sajnos a múltkor lemaradtam a Beelink MINI MXIII II-ről.
köszi
-
spgabor
aktív tag
Szia!
Köszi a tippet. A listázás nincs szűkítve, mindent látnom kellene.
A második ötlet viszont bevált. A sorozatok és filmek mappákat is töröltem és újra felcsatoltam a megosztásból. Így most itt is 165 film és 15 sorozat látszik.
Most már nem nézem végig a mappákat, de kíváncsiságból megkeresem, hogy mi az a hét film és három sorozat, amit nem tölt be egyik sem.
Az a box, amelyiknél a nagyon kevés listázás volt, azt mindig kikapcsolom, amikor nincs használatban, így kb csak filmnézésik van benyomva. A másik megy 0-24-ben, mert annak CE alatt körülményes a kikapcsolása. A nas is folyamatosan működik, így nem kellene kihagynia. Annyit most megpróbálok, hogy a watchdog-ban kinyomtam, hogy lejátszás közben szüneteltesse a folyamatokat. Legalábbis az az ötletem támadt most, hátha az hülyitette meg, hogy néztem rajt valamit, lehet elindított egy tisztítást a háttérben, aztán kikapcsoltam a boxot és nem tudta befejezni. Nem tudom, ennek a felvetésnek mennyi realitása van, de hátha.
A hiányzó pár film viszont továbbra is bosszant.Üdv:
spgabor -
Csicsóka
őstag
válasz
ekrisztian #54959 üzenetére
Hát ez egy jó kis kernel panic. Elvileg ilyet nem tud okozni a Widevine frissítés.
Úgy néz ki, mint amikor megsérül a boot image, mert nagyon az elején elakad.
Ha ugyan az a verzió van meg SD-n mint ami az eMMC-n van, akkor újra lehet írni a boot image-t.cd /flash
dd if=kernel.img of=/dev/boot bs=64k
reboot -
RedCat
senior tag
Köszi mindenkinek. Az üres update.zip segített.
-
cof
veterán
-
RedCat
senior tag
Megjött az új KM8 Pro s912 boxom. Tennném fel a CE-t, amikor a resetgomb hiányzik. A lyuk megvan a hátulján, de a gomb hiányzik. Neten találtam olyan infot, hogy az újabb boxokról lehagyják a reset gombot.
Van más módszer hogy feltegyem a CE-t, vagy szét kell szednem a vadi új boxot és az alaplaopn rövidre zárni a reset gomb helyét? -
ERPY
őstag
válasz
spgabor #54954 üzenetére
Nem lehet, hogy csak azokat mutatja, amiket még nem láttál? Egy filmet indíts el, tekerj a végére és nézd meg hogy a listában marad e, vagy eltűnik. Ha ez a jelenség, akkor skin függvényében fel gomb, majd lehet a megjelenő ablakban állítani hogy mit mutasson. Mindent, vagy csak amit nem láttál, vagy csak amit láttál, stb.
Ez csak egy tipp, hátha ez a problémád.Vagy lehet az is csinál gubancot, ha a média tár tisztításának ideje alatt mondjuk a nas nem elérhető. Nálam ez okozott problémát, mert például a sorozatok üresek lettek, nem scannelte őket újra valamiért. Ilyenkor újra hozzá adtam az elérést a régi törlése után és rendben lett minden.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Észrevettem egy hibát a CE-m alatt az egyik boxon, aminek nem tudom az okát. CE verzióm 9.0.1.
Meg akartam nézni egy filmet, de nem találtam a médiatárban. Végnézve az egész listát, fura módon sok olyan filmet nem láttam, ami korábban benne volt, de most eltűnt. Illetve az újak se jelenek meg mind. A Filmekben 41db filmet látok, de 172 db mappa van megosztva. Sorozatból is a 11 van a médiatárban a 18-ból. A másik boxon lényegesen jobb a helyzet, mert ott 165 filmet és 15 sorozatot listáz a médiatár. Manuális frissítésre és tisztításra nem változik a helyzet.
A CE-n nem csináltam semmit, pár hete a Watchtowert telepítettem fel mindkettő boxomra. De nem közvetlenül utána vettem észre a hibát. Mi okozza ezt a jelenséget? Ha a Videókba bemegyek és a felcsatolt filmek vagy sorozatok mappára rámegyek, akkor a mappaszerkezetben látok mindent, le is játsza a Kodi. Miért nem vesz akkor fel mindent a médiatár?
A két szobában lévő box beállításait összevetettem, de nem találtam különbséget. A médiatár ugyan úgy van beállítva. A felcsatolt meghajtók ugyan onnan szedik az infókat.Tudnátok segíteni a beállításokban, hogy minden filmet és sorozatot listázzon a médiatár? Mi szokott ilyen hibát okozni? Az is fura, hogy két box ugyanazzal a CE-vel ugyanolyan beállításokkal eltérően listáz ugyan abból a forrásból.
Köszönöm és üdv:
spgabor -
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #54946 üzenetére
Gyakorlatilag bármilyen HDMI kábel megfelel. Az a lényeg, hogy a TV HDMI-ARC bemenetét kösd össze a hangprojektor HDMI OUT csatlakozójával. Így a hangprojektoron nem csak a hangerő szabályozás fog működni, hanme a TV-vel együtt fog be- illetve kikapcsolni automatikusan.
Nem tudom milyen hangprojektorod van, de érdemes lenne a boxot a hangprojektor HDMI IN bemenetére kötni (a TV és a box közé beiktatni), mert a TV-n feltételezhetően nem mennek át a többcsatornás hangok, így bekötve viszont direktben megkapná. A hangprojektoron így is mindig a TV-n épp nézett forrás képe szólna (ezt is a CEC tudja)
-
Csicsóka
őstag
válasz
ekrisztian #54943 üzenetére
Nincs tele, és a chrome telepítő el is távolította az átmeneti 2 gigás fájlt. Tehát a telepítés sikeres volt.
Nem sérült a fájlrendszer sem, mert fel lehetett mountolni.
Képernyőt fotózni, videózni tudsz? Látni kéne a folyamatot, mert így nincs ötletem. -
Csicsóka
őstag
Keymaps Editor addonban, a gyári táv tetszőleges gombjára ráprogramozod a codec info-t Így nem kell billentyűzet. (megy egyébként, és az egér is)
-
Rick4
félisten
válasz
Csicsóka #54942 üzenetére
Nincs sajnos o betűm, egy logitech harmony touch rendszertávirányítóm van, annyi történik, hogy rányomok a filmezés activity-re, bekapcsolja az erősítőt, és a BD bemenetre teszi, bekapcsolja a projektort és a médialejátszót, onnantól pedig a táv érintőképernyője egy touchpad lesz, bár azt nem is szktam használni, ott vannak a dedikált gombok, azok viszik a médialejátszót, pontosabban a kodit, a hangerő gombok pedig az erősítőt, a hangerőszabályzást vezérlik. De tudok elővarázsolni a szekrény mélyéről billentyűzetet, sima usb-s kábeles cucc menni fog vele?
sugarforce és a többiek: Köszönöm, ennyi megerősítés kellett.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Celtis #54940 üzenetére
A CEC nyilván képes vezérelni HDMIn de az meg ugyebár nem csak hangerőről szól.
Nem gondoltam hogy semmiféle hangerő szabályozás nincs optikán. Szóval az optikai csak 1:1-ben átmegy semmiféle jelátalakítás nincs. Legalábbis nálam. Ha másnem PCM átalakítással simán mehetne. Hát ez gáz.. Akkor mielőbb beszerzek egy újabb HDMI kábelt. Hátha. Mert ugye az sem garantált -
Pelican
őstag
válasz
ekrisztian #54943 üzenetére
Hát ez nincs tele...
-
ekrisztian
őstag
válasz
Csicsóka #54939 üzenetére
CoreELEC (official): 9.0.1 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # mkdir mnt
CoreELEC:~ # mount /dev/data mnt/
CoreELEC:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 304.4M 0 304.4M 0% /dev
/dev/sda1 511.7M 161.5M 350.2M 32% /flash
/dev/sda2 1.3G 2.4M 1.3G 0% /storage
/dev/loop0 149.5M 149.5M 0 100% /
tmpfs 406.9M 0 406.9M 0% /dev/shm
tmpfs 406.9M 8.8M 398.2M 2% /run
tmpfs 406.9M 0 406.9M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 406.9M 2.6M 404.4M 1% /var
tmpfs 406.9M 0 406.9M 0% /tmp
/dev/data 4.8G 270.6M 4.5G 6% /storage/mnt -
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #54934 üzenetére
A CEC eleve a HDMI kábel egy csatornája. Optikán nincs CEC. A box és a tv között megy is a CEC mert HDMI - n vannak összekötve. Viszont a hangerő szabályozást a sondbarnak kéne végeznie. A régi tv-ddel egyéb módon működött a hangerő, talán infrán.
-
Csicsóka
őstag
válasz
ekrisztian #54936 üzenetére
A data van a /storage alá mountolva, és ha nagy a médiatár, + 2 giga kell a chrome os-nek, tele lehet írni.
mkdir mnt
mount /dev/data mnt/
df -hA kimenetet kopizd be ide.
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #54937 üzenetére
Oké, és ha rányomok egy 2160p-s filmre, akkor a film valós felbontásán fogja kinyomni a filmet, nincs ebben semmi trükk, állítási lehetőség, opció, ennyi a megoldás?
Na, ez jó hír.
-
Csicsóka
őstag
válasz
ekrisztian #54930 üzenetére
Hogy frissült? Kézzel drótoztad, vagy szólt hogy van friss, és megcsinálta?
Mennyi hely volt a data-n a frissítés előtt? Nem írta tele a Chrome OS telepítő, már ha az csinálta és nem Te?
Indulj el SD-ről mountold fel a data-t, majd df-el nézd meg nincs e teleírva. -
szabi__memo
nagyúr
-
Celtis
veterán
válasz
szabi__memo #54922 üzenetére
HDMI-n kell összekötni a TV-t és a soundbart, hogy működjön a CEC.
-
Rick4
félisten
válasz
Pelican #54929 üzenetére
Libreelec van a kártyán, arról megy a kodi. De ahogy emlékszem, 1080-as a max beállítás a kép résznél...
Beni:
Optoma uhd300x a pontos típus, egyelőre a következő 1-2 évre tökéletesen megteszi, jelenleg 370cm-ről vetítek egy 300cm képátlójú vászonra, hogy látom-e vagy sem, az ebben a történetben lényegtelen, nem azért vettem 4K projektort, mert mindig 4K műsort akarok nézni rajta, a házimozinak egyetlen megjelenítő a része, az a projektor, nincs tévém. Egyébként egy benq w1070-est vált, annak most járt le a garija, én ilyenkor cserélni szoktam a cuccaimat, az erősítő pedig egy pioneer vsx 933-as lett.CoF: Optoma uhd 300x a projektor, Pio VSX 933 az erősítő, tanix tx3 mini a kis box, libreelec van rajta perpill kodival. CE az mivel tud többet?
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok, windevine vagy mi a neve
frissítést követően nem indul a coreelec. Van rá mód, hogy telepítés nélkül helyreállítsam?
Belső tárhelyen van a coreelec.
Nonbloking pool is initalized vagy
Secondary start kernel....hibák és/vagy sorok jelennek meg a képernyőn. -
cof
veterán
Én CE-n nyomulok, a TV-m csak 1080p, csak azt írtam, hogy hardverileg nem akadály a 4K, projektorom nincs, ebben nem tudok többet hozzászólni, megírod, hogy milyen típus márka, erősítő, box, projektor, lesz aki eligazít, és a konkrét problémát is persze, hogy min nem sikerül 4K-ra állítani a felbontást.
Szerk.: Meg olvastam itt olyat is, hogy nem mindegy, hogy az erősítő melyik portjába van csatlakoztatva a HDMI, mert nem minden esetben tudja a 4K-t az összes port. Olyan dolgokat kell kipróbálni, hogy erősítő nélkül, ha a TV 4K képes rákötni, projektorra külön, kábel csere, stb...
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
A minap erősítőt cseréltem, a mostani már 4K képes is, ezen felbuzdulva tegnap rendeltem egy 4K projektort is, viszont most ébredtem rá, hogy az s905x boxom (egoiggo, tanix tx3 mini klón 1G/8G) valószínű nem lesz képes kiszolgálni a cuccokat, legalábbis az sd-ről futó libreelec (8.2-8.2.3.1 van rajta) és kodi párossal nem.
a fájlok nason vannak, vezetékes hálón megy minden, ilyen - olyan médiaszervert felpakolni nem gond, a lejátszási képesség a fontos. .Nem sok dologra vágyom, ha a kodin belül nem fog menni a 4K, 2160p, akkor nem is ragaszkodom hozzá, de keresnék valami jó megoldást erre. Van-e ötlet, tapasztalat, merrefelé induljak? Ha cserélni kell ezt az eszközt, nem gond, de ha maradhat, az se baj, eddig elégedett voltam vele.
-
sb
veterán
Sziasztok!
Tél körül jártam erre, akkor nem vettem boxot, de épp az S912-esek kezdtek terjedni. Vmi Alfawise ill. Vorke Z6 volt ajánlott, most ezekből már nem látok. TX92 ami hasonlónak tűnik és az ajánlóban is benne van. Van más, nem túl drága modell ami most "fut"?
Horizon GO, jól emlékszem, hogy csak droid alatt megy, CE alatt nem? Ha így van akkor droid oldalon, hogy állnak most ezek a boxok? Jobb lett a támogatás? Visszaolvasva azt találtam, hogy S905W-n is ment szépen Emby/Horizon GO droid alatt...
Köszi!
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok.
A konfiguráció: Sony tv - Samsung soundbar optikán összekötve + tvboxon cs.c.
Hiába veszem le a hangot a tv távirányítóvak semmit nem csinál azon kívül hogy a tvn mutatja hogy veszi le. Mi a gond, tudja valaki? Box cec nem tökéletes?
Esetleg a megoldást tudja valaki?
Köszi -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DroiDMester #54919 üzenetére
Egyáltalán nincs direktbe kötve... A HDD-k a box kikapcsolt állapotában áram nélkül vannak. Nem pörögnek, nem villog a visszajelzőjük sem, stb. De.. bekapcsolt állapotban is rövid időn belül elmegy alvóba mindkét HDD, ha épp hálózatról nézek filmet (mint általában). Ha használni akarom, szépen felpörög és pár mp múlva már használható is mindkettő. Pontosan ugyanúgy működik a HDD-k kezelése S912-nél, mintha Win10 alatt futnának laptopba dugva.. Szóval, abszolút kímélős ez a használat, mert jellemzően az van, hogy egyszer felpörög induláskor, beolvas és aztán el is megy aludni... Ebből a szempontból az S905X is ugyanígy, korrekten kezelte a HDD-ket, csak nem kettőt egyszerre.
-
válasz
krealon #54918 üzenetére
Erről beszéltem már tegnap is! Ha nem olvastad volna!
És igen a tróger, ótvar, gagyi BOX.oknál így van hogy direktbe össze van kötve a táp csatlakozó az USB-vel!
Ennek TÖBB hátránya van mint előnye, mivel itt hiába kapcsolod ki a BOX-ot az USB-re rádugott cuccok állandóan feszültség alatt maradnak ami nem éppen jó, főleg ha valaki mondjuk hetente 1X bekapcsolja 7.végén a BOX-ot megnézni 1 filmet!
Amelyik normális BOX, ott SEMELYIKNÉL nincs direktbe kötve a tápra az USB.
-
krealon
veterán
válasz
DroiDMester #54916 üzenetére
"Ahogy mondtam hiába kötsz a BOX-ra BÁRMEKKORA tápot NEM fog kimenni az USB portra csak 500.mA,"
Ez mindaddig igaz lehet, amig nem 5V-os kulso tapegyseggel dolgozik az eszkoz.
Tapasztalatom szerint, ha a tapegyseg 5V-os, akkor egyszeruen galvanikus kapcsolattal bekotik a tapfeszultseget az USB portba, ezert csak az alaplapon alkalmazott vezetek aram-atereszto kepessege korlatozza az USB-s eszkoz aram-felvetelet.
Ezert lehet, hogy dguri0123-nal megoldotta a tapegyseg csere a stabilitasi problemat.
Mashol, ahol nem kozvetlen (galvanikus) a kapcsolat es az USB port csak a szabvany szerinti aram ertekeket kepes biztositani, ott gyakran elofordul, hogy az USB-s eszkoz leall / lecsatlakozik a tul keves taparam miatt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DroiDMester #54916 üzenetére
Hiába magyarázol, nálam megy egyszerre 2 x 2 TB-os 2.5"-os külső WD Elements HDD, ha belefeszülsz, akkor is. Hogy valami őslelet HDD nem megy, azt nem tudom, de nem is érdekel. Szóval te beszélsz ökörségeket..
Amúgy az egyik 2 évnél biztos hogy öregebb...
De... gyári táppal viszont már csak kattog az egyik HDD, míg a másik működik. Semmi mást nem csináltam, mint hogy elé kötöttem a Málna tápot és gond megoldva. Többször oda-vissza cseréltem a tápot, hátha, de midig ugyanaz jött ki...gyárival 1 db HDD megy stabilan, Málna táppal viszont mindkét HDD-m hibátlanul üzemel immáron 2-3 hónapja, ez azért nem lehet véletlen. De te biztosan jobban tudod, hogy nálam mi üzemel, mi nem és hogyan. Szerinted viccből írtam? De úgy látom, ide (sem) érdemes ötletelni, mert csökött gondolkodású emberekkel nem lehet mit kezdeni..
-
válasz
dgyuri0123 #54913 üzenetére
Nem vagy cseppet se nehéz eset.........
X92 BOX kb a legjobb S912.es BOX(U9 et leszámítva) 905X ből talán a Beelink MiniMX III-II az ami közel áll az X92 minőségéhez, de még így is a x92 jön ki győztesnek!
Ahogy mondtam hiába kötsz a BOX-ra BÁRMEKKORA tápot NEM fog kimenni az USB portra csak 500.mA, és ez egy régebbi(2.évesnél régebbi) 2,5" HDD.nek KEVÉS mert induláskor ennek a duplájánál is többet felvesz(akár 1,5.Ampert is)
Szóval ne beszélj ökörséget hogy 2.db HDD is elmegy 500.mA el! amúgy pedig USB portonként értendő az 500.mA nem egybe a 2-3.db usb port!
-
darvinya
titán
válasz
dgyuri0123 #54913 üzenetére
Pedig nem mindegy milyen táp szerkezetű a box.
12V-os tápos box, a box-on belül állítja elő szükséges feszültséget és áramot, így jobban eltudja osztani áramot több perifériának feszültség esés nélkül, mert van tartalék.
5V-os tápos box, pedig csak a max. beállított áramot tudja tovább osztani, ami 1A-t jelent, jobb esetben 2A, de ennél többet nem.
Ezt elosztva mindenhez, hamar lecsökken a feszültség, és ezt a belső vezérlő úgy kompenzálja, hogy perifériát korlátozza. -
Dolphine
addikt
A CE alatt a cache-t lehet valahogy törölni?
Sikerült rájönnöm arra, hogyha van egy mikróáramszünet, akkor utána a box hajlamos fagyni és csak a teljes áramtalanítás segít. Utána minden tökéletesen működik! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
junkpod #54912 üzenetére
Merthogy?
Régebbi boxaim közül (volt vagy 5-6 db) mindegyik kezelt egyszerre 2 db "kis vinyót", csak a "Kodis boxok" óta van ez, hogy egynél többet nem hajlandó kezelni.. De az (X92) S912-nél ez nem igaz. Eleve 4 USB kimenete van, ami elvileg nem jelent sokat, de Málna táppal atom stabilan megy. S905X elé hiába raktam ugyanezt a Málna tápot, nem volt hajlandó "normálisan" működni.. És 500 mA igenis elég két HDD-hez is, csak nem minden box képes ezt kiadni magából. Érdekes módon a 12V-al tápolt boxok mindegyike simán elbír akárhány külső HDD-vel, pedig az USB szabvány az szabvány. Nem függhet attól, hogy 5V-os táp van előtte vagy 12V-os.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #54910 üzenetére
Tehát ezzel tökéletesen igazoltad Droidmester állítását.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DroiDMester #54904 üzenetére
X92. Vígan szalad 2 db 2 teràs 2.5 collos WD HDD fagyás, akadás, kattogás nélkül. Ki kell próbálni... Bealszik, feléled, ahogy kell. Rég volt ilyen boxom.. Nincs aktív hub sem előttük. Egy 3A-es Málna tápot kötöttem elé, de ez a táp S905X esetén csak 1 HDD-t kezelt magabiztosan.
-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lettem tulaja egy Tanix TX 3 Max készüléknek. Használtan vettem, a rajta lévő rommal fagyott néha. Utána frissítettem a gyártó oldalán található dual bootos romra. Nos sajnos ezzel is elő szokott fordulni a fagyás.
Ki milyen romot használ ezen a készüléken?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
Ronyman -
M_AND_Ms
veterán
Nocsak! Leia alatt elérhető az Amber skin.
-
sugarforce
addikt
válasz
DroiDMester #54904 üzenetére
Ezt mar anno mondtuk neki tobben is.
-
válasz
dgyuri0123 #54900 üzenetére
Milyen BOX ez? Csak mert NEM mindegyik boxnál van az USB portok táplálása közvetlen rákötve a táp csatlakozóra!(még szerencse) Szóval köthetsz te rá 100.Amperes tápot is ha a BOX elektronikája szabvány 500.mA -re korlátozza az USB port kimenetét!
Egy AKTÍV USB HUB kell és arra kötöd a bika tápot és HDD-t, így a BOX nem fog beleszólni a HDD táplálásába!
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #54898 üzenetére
Letöltőd a stabilt és frissíted, nem tudom miért jó folyamatosan Nightly-n lenni úgy, hogy nem mindegyik verzió jó, de ahogy írtam, elvileg a 10-eiben javítva lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest