Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csicsóka

    őstag

    Bootmenu for amlogic devices

    Leginkább a Linux Grub-ra emlékeztető, valódi boot manager megoldás, ami képes a droid mellet, több operációs rendszert indítani SD kártyáról S9xx boxokon. A rendszerek rootfs-e, vagy a CE storage lehet akár a system vagy data-n, ha nem kell droid, vagy külső USB-n (uenv.ini-ben beállítható), de az indításhoz kell az SD.

    Jó tulajdonsága, hogy az utoljára indított rendszerre emlékszik, (vagy nem, beállítható) igy reboot után, a time out lejártával (ez is állítható) megint az fog elindulni.

    Az innen letölthető multiboot.img inkább csak demo jellegű, mivel sem a CE storage, sem az Armbian rootfs alá nem került elegendő méretű partíció.
    Armbian-t élesztve, a root jelszó még módosítható, de már nem lehet normal user-t létrehozni, nincs hely a home könyvtár létrehozásához.

    CE-t indítva, alap beállításokat el lehet végezni, de már nyelvi fájlt letölteni sincs hely 100%-ra telítődik a storage. Ennek az a következménye, hogy reboot után már el sem indul, mert nem tud írni a /storage alá.

    A partíciók méreteit megnövelve (gparted) minden működik ahogy kell, viszont a CE egyből frissíti magát, aminek az lesz a következménye, hogy reboot után áll mint a cövek, mert nem találja a rendszer fájlokat.
    Persze hogy nem, mivel az eredeti CE boot image-ban lévő platform.init-ben nem szerepel, hogy a multiboot/COREELEC-ben vannak. A demo példányban, a gazdája külön kernel.img-t gyártott, így ott működik, de egy frissítés gyakorlatilag kinyírja a rendszert.

    Mind ennek ellenére ígéretes dolog, és én fogok csinálni magamnak ilyen boot manager-t, nem probléma új bootimage gyártás, sem más módosítás.
    Széleskörű használatra viszont így nem ajánlható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák