- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #57689 üzenetére
Persze, vettem én Xtreamer MK1-est is 100euroért. Csak hát azóta eltelt egy kis idő...
A hiányzó 30dollar kérdésed akkor lenne releváns ha a CE fejlesztőktől kellene megvenni 30ert a szoftvert. Akkor megérné. De most egy "gyártó" lesz támogatva. Azt is vedd észre, hogy a drágább vasat preferálják, miközben CE alatt ez nem számít...
Nekem most ez a véleményem, lesz aki egyetért, lesz aki nem. Ettől még pont ugyanolyan kihívás lesz a kevésbé outofthebox boxokat mokolni és ugyanolyan jó lesz frankó filmeket nézni... -
válasz
Luissimo #57697 üzenetére
Előbb olvasd el azt amire válaszoltál a kollégának! Neki koncert filmek nézésére kell(ene) tehát olyan BOX.ot érdemes vennie amire fel tehető a CE, erre te meg olyan mondasz neki amire NEM lehet feltenni!
Én csak erre reagáltam, felőlem te olyan boxot használsz amilyet akarsz, de egy hozzá nem értőnek ne ajánlj olyan BOX.ot amire esetleg később(ha lesz rá igénye) nem tud feltenni egy CE-t, mert akkor majd hallgathatod hogy de itt mondták hogy ilyet vegyen mert ez tuti jó! -
Luissimo
veterán
válasz
DroiDMester #57696 üzenetére
azért maradhatok?
vagy nem?csak az érdekesség miatt, a külső vincseszteres megjegyzésére reagálva írtam ezt a tipust, nemtudtam, hogy ebbe a topikba csak olyan eszközökről szabad beszélni, amit alá lehet rendelni a CEsítésnek
-
válasz
Luissimo #57695 üzenetére
akinek filmnézésre kell, az sajnos rá kényszerül a CE-re! És az itt lévő userek 95%-a arra használja, szóval te abba az 5% ba tartozol aki vagy leszarja mit lát a TV.n vagy nem használod filmnézésre!
De ha az kell hogy lehessen bele HDD.t tenni és KADENCIA helyesen vigyen minden média tartalmat, és ne kelljen CE.t se telepíteni rá, van alternatíva LAKE I Home Cloud és alig kerül többe mint az A95X Max
-
Luissimo
veterán
válasz
DroiDMester #57694 üzenetére
nekem nem jött le, hogy CE/LE telepítési kényszere lenne
-
-
blakey
titán
válasz
trance89 #57690 üzenetére
Egyszerű, 2 hete már arról ment a téma h 45 dolcsis masina lesz, ma kiderült h az a 45 igazából 60 - maradjunk 55€-nál, itt az eredeti beírás ami 24 nappal ezelőtt jelent meg. Lehet keserű a szőlő, stb, de ne itélkezzünk mielőtt bármi is kiderülne.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #57689 üzenetére
Hát... Egyik nap volt $9.9-ért s905x 1/8. Ott ahonnan régebben is jött már ennyiért
-
trance89
őstag
válasz
Strangers #57682 üzenetére
X96 Max 4/32GB vagy 4/64GB, CE alá bőven elég a 32GB tárhelyes is
Minden funkciója tökéletesen műkszik (2.4G/5G wifi, Gbit LAN, BT), igaz még csak nightly verziós CE van rá de azzal sincs semmi probléma mivel nagyon ráfeküdtek az S905X2/S922X támogatásraAz olcsósított alapból CE-el telepített S922X lejátszóhoz visszatérve pedig aminek a kiléte még mindig nem tisztázott:
Sztem messze nem lesz akkora durranás mint amit sokan várnak, magyarázat? Egyszerű, 2 hete már arról ment a téma h 45 dolcsis masina lesz, ma kiderült h az a 45 igazából 60, mire odajutunk h rendelhető lesz kiderül h még a posta meg a fenetudja mi hozzácsapva összvissz nem lesz kevesebb mint 65-70eur
Félreértés ne essék nem szarozonm előre ezt a titokzatos eszközt de akinek már van egy jelenleg tökéletesen működő S905X vagy mint amit sokat rendelnek manapság S905X2 eszköze 35-40 euróért, az ilyen ember nem fogja úgysem lecserélni a lényegesen olcsóbb eszközét egy jóval drágább de hivatalosan gyárilag támogatott CE-s boxra, tehát vásárlói körnek marad pusztán az a vékony réteg akiknek jelenleg épp szüksége van egy jó minőségű lejátszóra legalább 60 eurós áron
Az S905X2 és S922X chipsetek között pedig nincs sztem akkora különbség h ne érné meg egy átlagembernek az olcsóbbikat választania, végülis az S905X2 nyers teljesítményben jócskán felülmúlja az S912-t, pusztán lejátszás szempontjából nem sok értelme van az S922X-nek, az aki játszani akar droidon az úgyis az erősebbiket fogja választani -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
nyirzoz #57685 üzenetére
Amit lehetett, már elmondott. Pár nap, és minden kiderül, reméljük.
junkpod: az MX64-et ~$60 körüli áron vetted, ha jól emlékszek. Akkor még az OE support se volt 100%-os. Most hasonló összegért nagyobb tudású eszközt kapsz CE supporttal, nem látom a problémát.
Még ezen az áron is bestbuy akármilyen box, amin elfut szépen a CE. Mi a következő értelmes médialejátszó alternatíva? Mennyiért is? Az, hogy volt egy időszak, amikor $30-ért is volt box, őrizzük meg emlékeinkben. Egyébként kíváncsi lennék az ide írogatók hány százakékának kellene összehúzni a nadrágszíjat hó végén, ha 30 helyett 60 dolláros boxot venne. -
Strangers
tag
válasz
blakey #57680 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Van, vagy pontosabban volt egy Beelink MiniMX III-am, amit sajnos valamiért nem lehet bekapcsolni! Utoljára rendesen működött:
Szeretném megkéredzni tőletek mit javasolnátok helyette ami legalább olyan tudású, minőségű, de persze jobb az sosem árt! Néha filmekre de elsősorban koncert filmekre használom a hang minőség fontos lenne!Köszönöm ha lesz válasz!
Üdv mindenkinek!
-
nyirzoz
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
junkpod #57678 üzenetére
Ideje normálisabb eszközöket választani. A gyártók is elqrvultak, mindenféle sz@r csipet szerelnek a boxokba, sz@rul rakják össze a drágább boxokat is (GT-King), nem ismerik el a hibát és lehet vesződni velük. Nem ua. a szitu, mint 3 évvel ezelőtt. Az SBC-ken kívül van/lesz néhány box ami szépen működik, azokkal kell megelégedni és nem mindeféle trágya hulladékot választani.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #57674 üzenetére
"Nem kell félni semmitől. Sz@r boxokat nem kell venni, de ezt már többször írtam. CE valamit vállalt, ha valakinek más kell akkor használjon mást, tudja, hogy a CE mit támogat és aszerint választ."
Hát pont ez a félelmem. Pont az volt a lényeg, hogy "szar boxokat" vettünk fillérekért és egy ingyenesen elérhető közösségi fejlesztésű szoftverrel a legkomolyabb gyártókat is leköröző rendszert kaptunk. Ezért tart ez a topik is ennyi hsz-nél... -
-
blakey
titán
válasz
nyirzoz #57672 üzenetére
A 45$-t elírtam, mozgó járművön nem vettem észre, viszont N2 azért az árért ugye csak a lapkát adja, nincs eMMC, Wifi, ház, stb, tehát még nem alkalmas kb. semmire, ahhoz az árhoz még nyugodtan hozzáadhatsz 20-30$-t..
Itt már az N2 2G versenyez, tehát többet kellene mutatnia ennek a lapkának, hogy akkora durranás legyen. - eleve többet ad azért az árért.Az is kérdés, hogy ezért az előre telepítésért jár-e majd valamilyen korlátozás? - milyen korlátozás járna? Olyan mintha a sajátodra telepítenéd csk ugye itt már nem kell vesződni a telepítéssel.
(#57671) junkpod
Nem kell félni semmitől. Sz@r boxokat nem kell venni, de ezt már többször írtam. CE valamit vállalt, ha valakinek más kell akkor használjon mást, tudja, hogy a CE mit támogat és aszerint választ. -
blakey
titán
Egyébként:
"The price will be $60/€55, the promotion is still going ahead and we are working with another vendor to also have CoreELEC pre-installed prior to shipping and get a promotional price for CoreELEC users.
We are just waiting on the vendor to have a conclusion to the schedule and sales condition with their distributors before we can share more information, it’s out of our hands"
Most már gondolom világos, hogy miért lett a Kodi CE logóra cserélve, a többit szépen lassan mindenki megtudja. Szerintem a héten mindenki számára érhető lesz az elmúlt 1,5 hónap változtatásai. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #57649 üzenetére
az eredeti beírás asszem ez volt: adamg - CoreELEC Team
If anybody is prepared to wait 2 weeks you will see there will be a S922X/2GB device available for €55 which runs circles around S905X2.Tehát olyan S922X/2GB ami nagyjából a S905X2 teljesítményével mérhető.
55 euroért kb ez van a piacon ma: [link]
-
junkpod
veterán
válasz
tibi970307 #57651 üzenetére
"Talán még akkor lennék még boldogabb, ha értékelhető eredményt tudna zenénél is, de sajnos egy Spotify az erősítőn messze felülmúlja még akkor is, ha 192 KHz-es, 24 Bites FLAC-et próbálok. Felbomlik a sztereo hang, és doboz szerűen szól. Mindezt SPDIF-en keresztül."
Erről írnál bővebben? Coreelec alatt FLAC lejátszás, spdif 2ch passthrough rosszabb mint egy Spotify? Milyen box ez?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tibi970307 #57656 üzenetére
Az új SOC-okon már van rendes HDR metaadat passthrough. Ezen kívül amit most olvastam:
The one thing I have noticed is the newer ARM Mali G52-MP6 GPU has improved picture output quality, especially for picture post processing. Improvements are seen with Deinterlacing and picture Upscaling (especially SD mpeg2) and Anti Aliasing (aka getting rid of jaggies).
-
nagyfejü
őstag
-
Pelican
őstag
válasz
Jelenleg egy Mini M8 SII dobozom van, ehhez képest milyen pluszt tud majd nyújtani mondjuk egy S922X?
Nekem Mini M8S II dobozom van, az N2 és VIM3 ehhez képest gyorsabb guit, megbízhatóan működő CEC-et, WOL-t ad.
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
Ennyire nem vágom a témát.
Azért kaptam most fel a témát, mert a mostani Raspberry-re épített lejátszóm híján van a h265 lejátszásnak, ezért keresem az előre lépést.
Csak annyi tudásom van, amit e fórum utolsó 1000 hozzászólásából össze szedtem.Tehát jöhetnek az okosabbak neked válaszolni!
-
tibi970307
tag
válasz
nyirzoz #57650 üzenetére
Én kicsit le vagyok maradva a témában, próbáltam visszaolvasni, de nem sokkal lettem okosabb.
Jelenleg egy Mini M8 SII dobozom van, ehhez képest milyen pluszt tud majd nyújtani mondjuk egy S922X?
Jelenleg is van 4K, HDR, gigabit ethernet USB-vel, igaz a rendszer sebessége nem éri el azt, amit a Kodi egy PC-n tud, de bőven jó.Én aminek igazán örülnék, ha lenne egy dupla HDMI kimenetes eszköz, ahol az egyik kimenet csak audio kimenet. Ezen kívül nem tudom mi mást kellene még tudnia.
Egyébként pont most terveztem egy dobozt a Mini M8 SII-nek, aminek a tetején szellőzőnyílás lesz és egy nagy hűtőborda lesz a SOC-on. Jelenleg éppen készül (3D nyomtatással), ha jól sikerül, akkor megmutatom majd.
Szerk.: Talán még akkor lennék még boldogabb, ha értékelhető eredményt tudna zenénél is, de sajnos egy Spotify az erősítőn messze felülmúlja még akkor is, ha 192 KHz-es, 24 Bites FLAC-et próbálok. Felbomlik a sztereo hang, és doboz szerűen szól. Mindezt SPDIF-en keresztül.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #57642 üzenetére
Akkor lehet érdemes lesz a napokban figyelnem a fórumot/oldalakat mert a méltó utódja meglehet a Beelink GT1 ultimate-nek?
Nekem 2db S912-es boxom van itthon, nagyon imádom őket amire kell mindenre jó.
Igaz ~80dolláros áron vettem őket de nem bántam meg, mert baromi jó boxok, de akkor lehet berendelek 2db-ot ha nem kapkodják el -
nyirzoz
aktív tag
válasz
DroiDMester #57641 üzenetére
Látom a smiley-t nem láttad a bejegyzés végén.
Egyébként milyen feladatokhoz nem elegendő a 2G RAM?
Játékot nem hiszem, hogy ezen sokan futtatnának.@blakey
Egyre izgibb... -
blakey
titán
válasz
DroiDMester #57641 üzenetére
Tévedsz, egyből használható és mindene meglesz.
-
-
stigma
addikt
válasz
nyirzoz #57639 üzenetére
Hali, szerintem blakey erre gondol:
https://discourse.coreelec.org/t/any-news-on-the-s922x-2gb-device-for-45/6329/13Kimondottan nincs meg melyik eszköztől van szó, de most csak gyors átfutottam a kommenteket.
-
blakey
titán
-
nyirzoz
aktív tag
Akciós az Odroid N2.
Ez már elég jó árnak nézz ki, de nem tudom eldönteni, hogy Odroid vagy Beelink GT King.
Ami fontos HDMI CEC teljes támogatás, torrent, TVHeadEnd.
Wifi és Bluetooth nem érdekes.
Melyiket ajánlanátok? -
válasz
zsolt501 #57614 üzenetére
pát $ .ért lehet venni nagyon jó minőségű panel antennákat akár 8dBi nyereségű is amivel kitudod cserélni a belsőt, a kilsőt meg olyanra cseréled amire akarod szabvány csati! Szóval lehet belőle jót csinálni, de én csak teszt céljából szoktam a WiFit használni jobb nekem a GIGABIT LAN.
#57615 Jakuu : van Blitzwolf töltőfejem is nem is akármilyen 40.Watt os de hidd el SEMMIVEL nem jobb mint egy Ugreen vagy Baseus, sőtt telefon töltésnél nem is mindég megy vele a QC3.0 töltés még a Baseus és Ugreen.el mindég hibátlan!
#57616 CoF : Gigabit LAN másképp meg se vettem volna! kukucs ide!
Vettem már banggood-ról USA raktárból és nem volt ÁFA rá remélem most le lesz
-
Van itt már másnak TX5 MAX és CE vel használja, szóval igen menni fog és talán a kijelzője is életre kelthető CE alatt.
Ki-Be kapcs a szokásos kell majd a Bootloader piszkálás vagy a CE comfig mappába a remote.conf fájl másolása. a gyári táv meg nekem NEM kell egyik BOX omnál se használom. CEC megy a GT-King-emnél is és a TR99X2 nél is szóval az menni fog sz.tem a TX5Max nál is.
-
Jakuu
őstag
https://androidpctv.com/review-tanix-tx5-max/
Itt a tesztjeben gigabitest irnak. Eleg atfogoak szoktak lenni.
-
cof
veterán
válasz
DroiDMester #57608 üzenetére
Áfamentes? Vagy csak ha átcsúszik, aliexpressen is láttam egyébként 55$-ért 4/32GB, de a leírás nem egyértelmű:
7.Ethernet:Gigabit 10/100M Standard RJ-45, it provides faster and more stable Internet connection.
A specifikációknál csak Ethernet: 100M ír, meg itt is hiányos CPU: Amlogic S905 Quad-core 64-bit X2 lemaradt, viszont EU plug US $55.32.
Nem hiszem, hogy ugyanabból a verzióból csináltak kétféle LAN-al szereltet, valamelyik leírás nem pontos, vagy 100 vagy 1000 mindkettő.
-
Jakuu
őstag
válasz
DroiDMester #57611 üzenetére
En inkabb a Blitzwolf toltoit javasolnam, nem sokkal dragabb, de sokkal minosegibb termekek, mint az Ugreen.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
DroiDMester #57605 üzenetére
Így már érthető, hogy az 1 külső és az 1 belső antenna lesz benne, de hogy nem túl izmos az is biztos, ezeket a belső antennákat nem tartom túl sokra, igaz sok külső antenna is elég katasztrofális tulajdonságokkal rendelkezik, routeres és wifis fórumokon sokat lehet ilyenekről olvasni sajnos.
Az hogy milyen wifi chip van benne sokszor csak egy dolog, még jobb céges laptopoknál is elkövetik azt a hibát, hogy borzalmasan gyenge antennát raknak bele, illetve az antenna kábel is nevetséges. -
z1RoX
tag
válasz
Egyébként CE re jó megoldás lesz ez a tanix? Ki be kapcs fog működni esetleg? Cec táv?
-
z1RoX
tag
válasz
Veszem is köszi.
-
Ha neked jó a gyári táp csak veszel mellé EU adaptert, itthon is kapni olcsóbban
De jobb ha befektet az ember egy minőségibb Tápba itt belinkeltem mit és honnan érdemes venni az egész ~2500.Ft ból kijön és a vastagabb 5,5x2,5.ös dugó kell neked ha a TX5 MAX hoz akarod
-
ztsoft
őstag
válasz
DroiDMester #57599 üzenetére
Szia!
KB az összes BOX.ban így működik, ha WiFi.n vagy kapcsolódva, és közben bedugod a LAN kábelt akkor a LAN lesz az elsődleges kapcsolat, a wifit nem fogja használni!
Ez igaz a Linux-ra (bontja a kapcsolatot), de nálam az S912-es box nem így gondolta. Simán forgalmazott a Wi-Fi-n keresztül is, meg a LAN-on is egyszerre. Újraindítás után már csak a LAN ment, a Wi-Fi nem is kapott IP címet. Arra már pontosan nem emlékszem, hogy LE vagy CE volt, de talán valamelyik CE Nightly volt.
-
z1RoX
tag
válasz
DroiDMester #57608 üzenetére
Akkor honnan veszel vagy használsz tápot? Az érdekelne engem is
-
Természetesen CE megy rá, mint minden BOX omra!
És NEM fogyott el! itt vettem és van még 4.DB USA raktár 1.napon belül postázzák. $58. szállítással 1ütt, az apró hiba(lehet) hogy a tápja is USA csatlakozós(ez mondjuk engem nem érdekel, mert egyik boxnak se használom az ócska 300.Ft os tápját)
-
Beni2360
félisten
válasz
Hát ott tartok, hogy megy a lan és a wifi is de a wifi egy kalap sz@r.
Akadozva viszi pl az AQUVAMAN-t, LAN-n meg simán gördülékonyan megy a film.
A távom tökéletesen halott volna valami megoldás. Rádiós tapis bill-l megy most.
Még bekapcsolni sem tudom.
Átmentem a droidra, na ott megint HDR-re tette a TV-t és 2160p-re tette a menüt de ott megy a táv.
De ha a lan kábel be van dugva egyedűl a YT megy semmi más a google play wifi csatlakozást kér és csak akkor van wifi ha kihúzom a kábelt.
Itt droidon meg simán megy a 4K HDR film a wifin. 256 Mb sebességet mértem. -
z1RoX
tag
válasz
Tanix nekem is tetszik, de sajnos az összes elfogyott.. CE rakod majd rá?
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Ezt értem de be volt dugva a lan kábel és nem volt hajlandó semmit a kodi lejátszani és a hardvernál írta ki, hogy foglalt a hálózat. Ez mind azután tőrtént miután beírtam a wifi jelszót és késöbb ujaraindítottam a boxot na akkortól szünt meg mindenféle hálózati kapcsolat. Most nincs bedugva és feltelepűlt e CE csak a táv halott. Nagyon kevés sorozatot talál meg míg a másik 912 boxom ugyan azen beállításokkal megtalálja.
80 cm-re van a box a Router alatt. -
zsolt501
nagyúr
válasz
1 külső antennával kétlem hogy rendesen fog az a 867Mbps menni, igaz hogy a leírásában Dual-band 2X2 szerepel, de mint az elején írtam erős kétségeim vannak ez ügyben... hacsak nincs belső antennája is.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #57601 üzenetére
Akkor ahhoz prémium high-speed kell. Megbeszéltük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest