Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
sugarforce #50999 üzenetére
"...ha a tv régi és csak overscan módban működik..."
-
-
Speederer
senior tag
válasz
Csicsóka #50538 üzenetére
Köszi, a samba megosztások elérése frankón megy is ezzel a módszerrel.
Próbálnám inkább az nfs-t erőltetni ahol lehet, de az a fenti módszerrel nem akarja az igazat. Ezt írja:
Jan 27 16:36:20 CoreELEC systemd[1]: Mounting cifs mount script...
Jan 27 16:36:20 CoreELEC systemd[1]: var-media-nas326r_nfs.mount: Mount process exited, code=exited status=255
Jan 27 16:36:20 CoreELEC systemd[1]: var-media-nas326r_nfs.mount: Failed with result 'exit-code'.
Jan 27 16:36:20 CoreELEC systemd[1]: Failed to mount cifs mount script.Ha kézzel próbálom a mount paranccsal, akkor gond nélkül működik, de ettől még ugye nem indul automatikusan a box-al együtt.
Próbáltam neten utánanézni, de egyelőre nem jártam sikerrel. Van esetleg tipped erre? -
mexel
veterán
Változott a Dual telepítés leírása, elvileg már van működő telepítő ami a komplett belakott, beállított rendszerünket telepíti fel az emmc-re ha érdekel valakit.
-
Hmm.
Érdekes.
Ami az egyik szobában megy egy Raspberry-vel és Libreelec-el, az a másik szobában nem megy egy X96-al és Coreelec-el.
Állandóan az operation not permitted hibaüzenetet kapom.
SMB1 beállítva.
A Pi a NAS-ról szépen lejátsza a filmeket, de az X96-al nem boldogulok. -
mexel
veterán
Én a napokban teszteltem egy RK3328-as boxot android 8.1-el és azt kell mondjam hogy a doridja jobb mint bármelyik eddig használt Amlogic box-é amiket teszteltem-csinálgattam. Kb minden filmet játszik, nincsenek pixelhibák, nincs deinterlacing gond stb. Csak a gyárilag rajta lévő kínai kodit kellett törölni és feltenni egy újat, feltettem egy MXplayert és gyakorlatilag gond nélkül működött az Amlogic-os boxokon alapból hibás videókkall is. Jól működött az SPMC is.
Szóval ha 100%-osan csak droidra kell valakinek egy box én lehet hogy simán ajánlanám. Konkrétan ezt az MX10 Pro-t teszteltem.
Egy valamit észrevettem: talán a kép minősége mintha kicsit "rosszabb" lett volna mint az Amlogicos boxokon, picit szemcsésebb volt. ( talán így lehet legjobban érzékeltetni) de ez nem annyira látszott, de észrevehető.Nem tudom a jó lejátszási képességek ( és a szemcsésebbség) az Android8.1-nek köszönhető-e vagy az RK-nak. Ha lesz majd nálam egy Droid 8-as Amlogic box akkor kiderül.
Az AFR-t nem teszteltem le, de a droid 8-ban nem is találtam meg a módját a bekapcsolásnak amit Amlogic-on meg lehet oldani.A Libreelecet nem tudtam sehogyan elindítani rajta.
-
Beni2360
félisten
Ha kilóg a kép akkor a TV nincs jól beállítva.
A kép arányt kell a tv beállításában módosítani a 16:9 nem jó, hanem levágás nélküli (LG) vagy hasonlót kell választani. A kalibrálás nem jó mert filmenként változni fog.
Ja és a lejátszás szinkronizálása a megjelenőtőhöz nem szabad bekapcs. a beállításokban -
mexel
veterán
-
válasz
kenand #50974 üzenetére
Köszi. Az Rockchip RK3328-nak van hátránya az Amlogic S905W-vel szemben? Ezt szerintem csak androidon használnám. A Libreelec volt kezdetben az X96-on, de egyszerűbb az android, ha nem annyira fontos a kadenciahelyes lejátszás és a normális hang. Ezért lenne csak egy tévéhez kötve használva.
-
kenand
veterán
Mostmár megy a HBO GO délután nem ment és központi hiba lehetett, felhívni sem lehetett őket "égtek a vonalak"
-
Megérkezett az X96-os boxom.
Telepítettem a Coreelecet ezen leírás alapján egy SD kártyára.
A kártyát beraktam a készülékbe, és elindul az android.
Másik probléma hogy a Samsung Tv távirányítójával nem tudom vezérelni.
(Mintha nem menne a HDMI-CEC). -
da.
tag
válasz
Martin Eden #50969 üzenetére
Aha! Köszi, ez be volt állítva.
Most nem igazán tudom miért, de teljesen jónak tűnik...
A GUI 1080p lett 60Hz lett és nyomtam egy restartot. Nem értem ez hogyan befolyásolja a lejátszást, de mindegy is.Köszönöm mindenkinek!
-
Csicsóka
őstag
válasz
nemethchek19 #50963 üzenetére
A box ilyet nem csinál, tőle kívül álló ok.
WD lemez? Mert akkor lehet hogy ezért.
Másik lehetőség, hogy az USB to SATA vezérlő chip firmware ilyen. A Jmicron JMS5578 pld ilyen, pár perces spin down idővel van alapból, amit csak FW újra írással lehet letiltani.Szerk.
Ezeknél nem lehet hdparm-al semmit sem elérni, végre sem hajtja a parancsot.
-
kulup
tag
válasz
nemethchek19 #50961 üzenetére
SSH-n bejelentkezel és hdparm-mal lehet állítgatni. Célszerű belerakni egy autostart.sh -ba.
-
Pelican
őstag
válasz
nemethchek19 #50961 üzenetére
Eddig pont az ellenkezőjére keresték a választ. Cserélnetek kellene...
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom LibreElec-ben megakadályozni a mediaboxhoz usb-n csatlakoztatott 2,5"-os HDD sok leállását/újraindulását? Azt szeretném, hogy folyamatosan menjen a merevlemez és ne menjen alvóba, legalábbis ne ilyen sűrűn csinálja.
Ötlet?
-
blakey
titán
4K-s a TV (3840x2160p), ha 1080p-re állítom a felbontást kilóg a felület. - akkor a TV-n ki kell kapcsolni a túlpásztázást.
"a képfrissítés gyakorisága is legyen bekapcsolva, Induláskor/Leállításkor." - ezt hol találom?
Olyan nincs, hogy a forráshoz állítja? - de, pont arról írtam, ez állítja a forráshoz. -
da.
tag
válasz
blakey #50957 üzenetére
Úgy látom ez a legfrissebb CE.
4K-s a TV (3840x2160p), ha 1080p-re állítom a felbontást kilóg a felület.
"a képfrissítés gyakorisága is legyen bekapcsolva, Induláskor/Leállításkor." - ezt hol találom?
Olyan nincs, hogy a forráshoz állítja?
(közben keresgélek a fórumban, látom nem én vagyok az egyetlen akinek meggyűlik ezzel a baja)köszönöm
-
Csicsóka
őstag
válasz
csubyy #50952 üzenetére
Az SD első, recovery címkéjű partícióján aminek ez a tartalma:
osmc-megogo ~ # ls -m /media/RECOVERY/
aml_autoscript, dtb.img, Image, multiboot.script, multiboot.txt, uInitrd, update.zipcserélted a dtb-t, a K1 Plus-hoz valóra? Ami a CE-ben van az jó ide is.
A CE, és Armbian-ban is cserélni kell!
-
da.
tag
válasz
blakey #50950 üzenetére
Szia,
Házi készítésű MP4 és MKV is, H264-gyel és H265-tel is (Powerdirector, FullHD, 25p).
De torrentboltól vásárolt FullHD mkv is. 4K pont annyira akad, mint a FHD.
Nem kifejezetten szaggat, nem teljesen élvezhetetlen, de azért elég idegesítő, hogy 5-10mp-enként megugrik egy picit.köszönöm!
-
Üdv! Jelenleg egy X96 lejátszóm van, amit most megkap édesanyám, így keresek valami újat. A házimozihoz Popcorn A410 van, így csak a nappali tévé mellé használjuk, de ott viszonylag sokféle igény van. Ezekhez keresnék lejátszót. Amire főleg kell:
HBO GO
Youtube
Net
Filmek Kodival
Android játékok a gyereknekAmi a jelenlegivel a gond, hogy kevés az usb rajta, abból 4 kellene. Lan csati is kell mindenképpen.
Eddig az X88 Max+ ami tetszene. Ha van ennél jobb ajánlata valakinek azt szívesen veszem. Az ár nem lényeges annyira, inkább az időtállóság. Köszi!
Kenand: Jelenleg megy a HBO GO
Szerk: Ja. Ha már rendelek, akkor valaki ezekhez használható légegért is tudna ajánlani?
-
kenand
veterán
HBO GO nektek sem megy?
Próbáltam több android eszközön és CoreElec alatt is, mindenhol hibaüzenet van... -
válasz
Teplic #50946 üzenetére
Olvass vissza nem CE vagy LE rendszerről volt szó hanem AlexELEC ami 1 kicsit másabb de a lényegen nem változtat nekem az S905 Boxomhoz a gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb kellet hozzá de az én boxomom gigabit lan van és 2.giga RAM
a Nexbox A95X S905 boxon csak 100.as lan van és csak 1.giga ram szóval oda vagy a gxbb_p200_1G_100M.dtb kell vagy a gxbb_p200_1G_100M_RealtekWiFi.dtb
-
zsiga68
őstag
válasz
Teplic #50944 üzenetére
Félreértettél. A CE nekem is megy ha lapos tv-re kötöm HDMI csatlakozóval. Régi tv-n AV csatlakozóval nem megy. Az Alexelec viszont egyáltalán be se bootol bármit csinálok.Viszont a Libreelec 17-es kódival jól működik. És még a tallózás is működik smb megosztással.
Ui:Alexelec esetében több fájlal is próbáltam de semmi. Amúgy most a gxbb_p200_1G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb fájllal indítom és tökéletes. Vezetékes lant nem használok, wifi meg jólműködik. -
Beni2360
félisten
Coreelec beállításban van a hiba.
Nekem hasonló a felállásom vagyis a NAS, több lejátszó is van de minden simán megy SBS-n keresztül.
Pontosítani kellene a CE fw-t és a dtb fájlt. Na és a beállításokban a rendszernél > képernyő > első sorban az engedélyezések. Ha ott nincs beállítás akkor van ugri bugri. -
da.
tag
Sziasztok,
NAS-on keresztül játszott filmek (letöltött mkv, saját film mkv, mp4-ben) akadoznak. Nem folyamatosan, de mondjuk 5-10mp-enként ugrik egyet.
Az alábbiakat használom gigabites lanon:
Vorke Z6 Plus 3Gb
Zyxel 325v2
Coreelec friss
SMB megosztásPróbáltam NFS-t is, itt jobb a helyzet, de az MKV-kal itt is lehet gond.
Ha visszaváltok Androidra ott is kevésbé akadozik, de azért jó lenne, ha maradhatna a Coreelec.Megfelelne nekem az NFS, azzal egész használható. De nem tudom rendesen beállítani. Normális az, hogy a Zyxel létrehoz egy NFS mappát a gyökérben és ide kellene mindent átpakolnom? Nem lehet megoldani, hogy az egész meghajtóra érvényes legyen, hogy NFS-sel is elérhető legyen? Feltétlenül kell ez a külön mappa?
köszönöm!
-
ctrlaltdel13
őstag
Egy ilyen ajánlás, nekem is jöhetne.
Full hd, egy hdmi, optikai vagy koaxiális digitális kimenet a hangnak, és egy usb a külső vinyónak. CE-t gondoktam rá.
Max 40 dolcsi körül.
Thx. -
Cimi86
tag
válasz
DoItYourself #50938 üzenetére
Elég a HDMI és a fullHD is. Néztem az ajánlásokat, de nagy részét már nem lehet kapni, gondoltam hátha van ajánlott vétel jelenleg valahol.
-
Cimi86
tag
Sziasztok, szükségem lenne 2 db tv boxra, amin tökéletesen működik a Libreelec vagy a Coreelec. Eszközönként kb 10 000 forintot szánnék rá. Kicsit elvesztem a sok tvbox között, tudnátok ajánlani ezért az árért egy legjobb vételt? Köszönöm
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester #50928 üzenetére
A Scarttal az a gond, hogy csak a saját tunerjének hangját küldi ki, külső forrásból érkező jelet nem fog kiküldeni.
#50932) Móncsa
A második linken (közben módosítottad a hsz-t) lévő kell neked, "optikai-ból kell RCA-t csinálni". -
Móncsa
aktív tag
válasz
DoItYourself #50930 üzenetére
-
Móncsa
aktív tag
válasz
DroiDMester #50928 üzenetére
-
válasz
Móncsa #50926 üzenetére
Úgy látom nincs a TV-den Fejhallgató csatlakozó sem analóg AV csatlakozó viszont van rajta SCART csatlakozó amiben van analóg A/V ki és bemenet!
Egy ilyen adaptert kell venned és ezzel össze tudod kötni az aktív hangfalat
-
Móncsa
aktív tag
Vorke Z6 plus boxot összekötöm HDMI vezetékkel az LG 50PN6500 plazmával aktív hangfalat aminek 3.5mm jack a vége hogyan tudok ehhez a rendszerhez csatlakoztatni mert Hammertime-kor jól jönne egy kis hangerő.
-
mexel
veterán
Az új nightly-ban frissítettem a TV-Headend-et és se kép se hang. Próbálta valaki?
-
junkpod
veterán
Milyen beállítás hozza a CE youtube add-on legjobb képminőséget? Nálam egy ideje összevissza jelennek meg 720p-144p videók...
-
Elemental
addikt
Köszi a coreelec to nightly válaszokat!
-
slecht
aktív tag
Én az X92-met használom teljes megelégedéssel a dual rendszerrel. A Mini-n CE van Nand-on, és a szekrény alján hever használaton kívül. Többen megvették volna már, ha lenne rajta Android, de csak CE-vel nem viszik el. Ahogy gondolod, de számomra most mindegy, hogy tégla lesz vagy nem.
Néhány nap múlva úgyis kuka lesz a vége, ha nem viszi el senki
-
tobias40
veterán
Harmony távhoz van fellelhető készen levő keyboard.xml fájl Mecool M8S PRO+-hoz?
Megpróbáltam az innen letölthetővel de ez nem jó hozzá,gondolom azért mert nem ahhoz készült.Ha valaki megosztaná velem megköszönném!
Köszi előre is!
-
mexel
veterán
válasz
slecht #50916 üzenetére
Nem küldöm, redcat azt mondja a fw ami a boxhoz van téglásította. Írtam is hogy én nem próbáltam, találtam, de sokan telepítették és működik. ( tx5 fw m8sII-re átírva) Én ugyanazt tettem az x96 verzióhoz ami ahhoz lett készítve.
Ezt nem próbáltam, nem is szeretem senkinek küldeni csak annak aki nem ijed meg ha brick lesz, mert ha az lesz vissza tudja állítani. Erre fel is hívom a figyelmet hogy csak olyan próbálkozzon ezzel aki a brick boxot is vissza tudja hozni és nem esik kétségbe ilyentől. Úgy látszik ez a figyelmeztetés kevés, nem küldök FW linket senkinek, mindenki ugyanúgy megtalálhatja 4pda-n, freaktab-on stb helyeken.
Ezt az fw-t sokan használják elvileg gond nélkül. Ettől függetlenül lehet egy box brick, de tudni kell visszaozni. S905x-eket általában lehet. ( kivéve néhány S912 vagy a hibás emmc-s mecoolok, ezekből vannak javíthatatlanok csak nálam) -
RedCat
senior tag
Egy rossz fw miatt a box tégla lett. Annyira, hogy az M8s II elején még a kék led sem világít ha bedugom. Lehet ezzel vmit csinálni?
-
Csicsóka
őstag
Pesze, működik rendesen. eMMC-ről, data-ból indítja a **MC-t, CE storage bent a system-ben, Armbian a rootfs az SD-n 10 gigás partíción, mert megy fel rá az X, és a mate desktop, Chromioum, stb. Most még így nem szabad engedni hogy a CE frissüljön. (Leia, valamilyen beta van benne)
-
Csicsóka
őstag
Leginkább a Linux Grub-ra emlékeztető, valódi boot manager megoldás, ami képes a droid mellet, több operációs rendszert indítani SD kártyáról S9xx boxokon. A rendszerek rootfs-e, vagy a CE storage lehet akár a system vagy data-n, ha nem kell droid, vagy külső USB-n (uenv.ini-ben beállítható), de az indításhoz kell az SD.
Jó tulajdonsága, hogy az utoljára indított rendszerre emlékszik, (vagy nem, beállítható) igy reboot után, a time out lejártával (ez is állítható) megint az fog elindulni.
Az innen letölthető multiboot.img inkább csak demo jellegű, mivel sem a CE storage, sem az Armbian rootfs alá nem került elegendő méretű partíció.
Armbian-t élesztve, a root jelszó még módosítható, de már nem lehet normal user-t létrehozni, nincs hely a home könyvtár létrehozásához.CE-t indítva, alap beállításokat el lehet végezni, de már nyelvi fájlt letölteni sincs hely 100%-ra telítődik a storage. Ennek az a következménye, hogy reboot után már el sem indul, mert nem tud írni a /storage alá.
A partíciók méreteit megnövelve (gparted) minden működik ahogy kell, viszont a CE egyből frissíti magát, aminek az lesz a következménye, hogy reboot után áll mint a cövek, mert nem találja a rendszer fájlokat.
Persze hogy nem, mivel az eredeti CE boot image-ban lévő platform.init-ben nem szerepel, hogy a multiboot/COREELEC-ben vannak. A demo példányban, a gazdája külön kernel.img-t gyártott, így ott működik, de egy frissítés gyakorlatilag kinyírja a rendszert.Mind ennek ellenére ígéretes dolog, és én fogok csinálni magamnak ilyen boot manager-t, nem probléma új bootimage gyártás, sem más módosítás.
Széleskörű használatra viszont így nem ajánlható. -
divan
őstag
válasz
Martin Eden #50907 üzenetére
Itt a leírás Csicsókától.
-
joco10
csendes tag
Vásároltam egy Mecol M8S PRO W boxot néha lefagy, csak a táp kihúzásával lehet újraindítani.
A távirányítóra ekkor nem reagál.
Ebben a videóban látszik a hiba 5:49-től [link].
Mi lehet a hiba?
Ez memória hiba?
Volt már valakinek hasonló problémája, mi lett a megoldás? -
fledtamas
tag
Sziasztok!
Vettem az X96-os boxomhoz egy USB3-LAN adaptert.Le szeretném tesztelni hogy valóban megfelelő a sebbesség.Olvasgatva a fórumot ezt iperf3-al tudom megtenni.Telepitettem a network-tools addon-t majd belépek ssh-n.
Beírom hogy iperf3 -s és kiírja, hogy Server listening on 5201 és semmi sem történikMit rontok el?
-
Elemental
addikt
Sima coreelecről nightly-ra át lehet állni, ha az update mappába nightly .tar fájlt másolok, vagy teljesen újra kell telepíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest