- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
freeknight #50198 üzenetére
Mindenre van megoldás, kijelző is működik, olvasd el az összefoglalót és használd a keresőt.
-
xtend
senior tag
válasz
freeknight #50198 üzenetére
Nekem is Tanix TX3 Max van. Wifi működik csak BT nincs CE alatt, gondolom hiányzó driver miatt...na de olyat keress hogy Coreelec a beállításokban. Ott lesz a wifi opció is.
Órát is meg lehet oldani CE alatt: innen majd neked a tx3 mini config kell.
Távirányító nekem nem laggol, biztos hogy jó dtb van a CE alá rakva? Lehet a wifi gondod is ettől van. Neked a gxl_p281_2g kell. Kb 3-4 perc alatt nekem felinstallálta a CE magát, nem vágom nálad mi volt 15 perc -
freeknight
őstag
válasz
zsiga68 #50196 üzenetére
Közben sikerrel felment a CE, csak tényleg nagyon hosszú ideig tartott.
Viszont van néhány problémám:
-wifihez nem tud csatlakozni. Az első bekapcsoláskor feldobta, beírtam a jelszót, majd enter után azonnal kiírta, hogy cant connect to network és semmi. A kodiban nem is találok olyan opciót, hogy wifihez csatlakozzon. Ez kicsit fura nekem. Beállítások experten.
- a távirányító bár működik, de eléggé erősen laggol.
- nincs óra a box kijelzőjén, csak a boot felirat.Igazából az utolsó kettő csak kényelmi funkció, elvagyok ezekkel a hibákkal, de a wifire szükségem lenne. Nem szívesen állnék vissza gyári androidra, nem lehet valahogy megoldani?
-
zsiga68
őstag
válasz
freeknight #50194 üzenetére
Vagy nem jó a dtb.img amit megadtál vagy esetleg egy másik csomagot próbálj meg szerintem.
-
syler123
veterán
A Tanis TX92 mennyire ajánlott? Elec kuponnal 15900ft.
Kijelzője ránézésre ugyanolyan hulladék, mint a T95m boxomnak
A vorke z6 plus-nak is ilyen? Tehát van glória?
-
freeknight
őstag
Először telepítettem CE-t Tanix TX3 Max-ra.
SD kártyáról minden szépen ment, bejött a CE logó, aztán valami parancssor is feljött, meg hogy ne kapcsoljam ki a gépet.
Aztán a kép elment, a box kijelzőjén meg csak annyit látok, hogy boot. Ez van már vagy 15 perce. Indítsam újra, vagy ez ennyi ideig tart?
Ha elrontottam valamit, hogy tudok visszaállni az androidra? -
blakey
titán
amremote………soon
Már akinek hiányzik.
-
ttt
senior tag
Nem sülne meg, de ebben van egy tv tuner, ami még fűt rendesen. Egy idő után már csak fhd-nál is el kezdett hibázni, nem tudom sat 4k-ál mi is lett volna a helyzet, mert az nincs. Hogy most ez a malőr, hogy nem vették le a hűtésről az elzáró plexit közrejátszott-e vagy sem; nem tudom. Csak azért gáz, mert CE matricával el van zárva és én se szedek szét semmit se addig, míg - elvileg - garancia van rá
Így nem is tudhatja az embör, hogy a kiskínai belesz.rt-e a melóba, avagy sem
-
ttt
senior tag
válasz
vargalex #50184 üzenetére
Ahh, nagyon jó, hogy elhalás után szedtem csak így szét
Egy évig így működött, csak sz.r volt. De ha nem teszem kuka éretté, akkor nem szedtem volna ennyire szét: kicsi hűtő leszed, kap nagyobbat + venti, meg egy egy ráillő házat nyomtatok, erre meg ez
Azért teszem fel, hogy láthassa más is; a hűtő felületet szépen levédték, ami összeszerelésig nem baj, de azután...
Nem gondoltam volna, hogy Mecool-nál is előfordul, de persze emberek vagyunk, hibázhatunk.Mint ahogy én is mellényúltam tegnap
-
vargalex
Topikgazda
Nekem anno volt egy céges asztali gépem, ami eléggé melegedett (csak monitorozásból derült ki, de nekem ez a mániám volt már akkor is). Szétszedtem, és a hűtőborda alján az összeszerelést végző beszállító rajtahagyta a takaró plexit. Mindenki csodálkozott, hogy hogy ment ez így ilyen sokáig...
-
ztsoft
őstag
válasz
slecht #50175 üzenetére
Az előbb kimaradt a netdata függőségei, ezeket is ellenőrizni kellene,
bash tc coreutils-timeout
. Ha bármelyik is hiányzik, akkor aopkg install
paranccsal telepítheted.Ha ez nem segít, akkor a log fájlokat is meg lehetne nézni, hátha elárulja, hogy mi a pontos baja. Itt találod,
/opt/var/log/netdata/
, nálam van access.log, debug.log, error.log. -
ttt
senior tag
A tiszteletet értékelem
Ugyanakkor szar a hűtése és ezért.
Mielőtt nagyon belemennénk nem ács vagyok, hanem elektroműszerész, de malőr engem is érhet, ahogy a jelen példa is mutatja.
De csatolnék egy egy képet is, hogy nem volt a melegedés véletlen:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az alaplap alsó részén lévő - ram - hűtőfelület takaró plexiét nem vették le
, ami ráadásul a szellőzésbe is beleszól.
Ergo mindegy már, valamit rövidre zártam, majd , ha lesz A-A kábelem kiderül, hogy mennyire sütöttem meg. :
Ja nem szerettem volna bármely ácsot megsérteni, nagyon jó szakma az is, csak kósza példa volt!
-
-
ttt
senior tag
Ahh, úgy néz ki tönkre vágtam a KIII-at
Tegnap szétszedtem - mod miatt - és valahova rossz helyre nyúltam, mert nem indul. Bejön a Mecool felirat és azután sehova. Nincs A-A usb kábelem, így nem tudok egyelőre ránézni, csak kérdezném a hozzáértőket: Van-e esély még úgy, vagy kuka?
-
dugesz77
őstag
Mecool KM8 P S912 1/8 as változatban 20,9$ a 2/16-os 33$ . Hátránya lehet,hogy csak 100-as Lan van rajta.
-
-
mexel
veterán
válasz
kenand #50173 üzenetére
A tanixok androidja egész jó, csak alauncher megy elvileg 720p-ben de az sem mindig. kis belepiszkálással a tanix androidját lehet legjobbá tenni. De ezeket fel lehet tenni kb majdnem mindegyik boxra és akkor ugyanazt tudják.
Viszont a Tanix max új azt hiszem 10.-havi rendszere amivel most a boxok jönnek nem valami fényes. Először jónak tűnt, de aztán kiderült hogy vannak hibák. Nem véletlenül nincs is fent a hivatalos oldalon, ez egy fejleszői darab de ezzel adják újonnan.
Megpróbálták megoldani hogy a deinterlace-es videókat jól játsza le a 905W, de nem úgy hogy kikapcsolták hanem valami teljesen más módot eszeltek ki. Ez a rész működik is csak nem tesztelhették eleget, mert minden szaggat ez miatt és sok más egyéb anyagot ami egyébként jó volt eddig sokkal rosszabb minőségben játszik le.
Sajnos elég későn vettem észre ezeket ,mert erre a rendszerre akartam építeni egy új dualt. De így megy a kukába ez miatt. Még mindig a 01.09-es a legjobb( 905W-n)
-
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #50171 üzenetére
Az operával nem jött le, valami gikszer lesz ott, most frissítettem. A róka lehozta simán.
-
mexel
veterán
Valami nem stimmel, mindig egy 580 mb-os fájlt tölt le helyette.
Akkor marad a 8.95.7-es utolsó
Szerk: másik böngészővel lejött. Érdekes
-
mexel
veterán
régebbi ( 0106) Nightly-t honnan tudok letölteni? Nem találom valamiért
-
ztsoft
őstag
válasz
slecht #50148 üzenetére
Szia!
A beépített fájlkezelőben megnézhetnéd, hogy az "/opt/share/netdata/web//index.html" létezik-e, a másik, hogy a netdata csomag telepítve van-e (SSH-n belépve a
opkg list-installed
paranccsal ellenőrizheted).Elméletileg az Android nem okozhat ilyen problémát, de láttam már egyéb megmagyarázhatatlan dolgot is vele kapcsolatban.
-
gyuszi1980
kezdő
Sziasztok,sikeresen telepitettem a coreelec legujabb verzioját,mennek a a repobol az addonok,de elakadtam a hang beállitásnál,vagyis nincs egyáltalán spdif-en dts hang.
Minden hang csak dolby digital,bár a film dts 5.1-et mutat.
A libreelecen ment a dts,most szeretnék átállni a coreelecre,de itt beakadtam. -
krisi08
tag
válasz
DoItYourself #50139 üzenetére
Köszönöm! Megis rendeltem geekbuying-ról olasz raktárból.
-
-
törölt tag
Tanix TX3 max mennyire ajánlott? Találtam 28€ körüli áron. Kereső ad róla jó ill. rossz véleményeket is. Netflix ill. Hulu lenne nézve vele.
-
Castell
aktív tag
válasz
nemethchek19 #50150 üzenetére
Mindenképp a 2/16-os verziót vedd én is ezt vettem. Minimális az árkülönbség is.
-
-
-
Nikaré
őstag
válasz
dugesz77 #50155 üzenetére
Sziasztok!
Lehet nem jó topikban kérdezem, de nem jutott eszembe jobb hely.
Arra keresek megoldást, hogy az adott helyzetben a tévében lévő USB -ről megy a film, de kevés a hangszórója ehhez. Ezért szeretnék olyan kütyüt amivel erősítőre ki tudom vinni a hangot.
Az erősítőn nincs HDMI. -
espi38
őstag
válasz
dugesz77 #50146 üzenetére
szia!
Köszönöm,hogy válaszoltál a kérdéseimre én meg érdemben semmit elnézést
lemaradtam az eszmecserébe,sok boxnak a neve felvetődőtt ezért nehéz a választás.
Annyirra ismeretlen nevek ezek,gondolom a legtöbb boxban ugyanaz a nyák van csak abban van különbség hogy ki rakta össze és milyen dobozkában van -
Ejelhar
senior tag
Szolgálati közlemény
Lesz vagy már van egy kis gond a Windows 7 operációs rendszer SMB megosztásaival (a szerveres testvérével, a Windows Server 2008 R2-vel szintén):
a januári összegző biztonsági frissítés telepítése után a helyi rendszergazdák csoport tagjai ("Rendszergazdák") nem tudják elérni a gép SMB megosztásait.
Ha az általunk használt user nem tagja a "Rendszergazdák" csoportnak (pl. úgy vettük fel, ahogy az összefoglalóban van), akkor nincs gond, az továbbra is elérheti a megosztásokat.A hiba megoldása:
rendszergazdaként indított parancssorból (Start menü->Kellékek->Parancssor ikonra jobb klikk, majd "Futtatás rendszergazdaként" menüpont választása):
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system /v LocalAccountTokenFilterPolicy /t REG_DWORD /d 1 /fvagy
telepítjük a Microsoft által kibocsájtott javítócsomagot:
[http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4487345]ez utóbbi nem fog az update-el lejönni, manuálisan kell rávágni a rendszerre.
-
slecht
aktív tag
Megint meghalt az Entware, ezzel a hibaüzenettel: Access to file is not permitted: /opt/share/netdata/web//index.html
Nem lehet, hogy az android miatt döglik be? Tegnap azt is használtam, azóta nem megy az Entware. -
darvinya
titán
.tar file a frissítő csomag?
-
Castell
aktív tag
válasz
mokus18 #50137 üzenetére
Érdemes, az S905W boxok közül nálam a Tanix bizonyult a legjobbnak. Fast-23-as raktár ráadásul cseh raktár, így 1 héten belül is megérkezhet. Nekem utoljára 3 munkanap alatt megjött innen a boxom, ami ugyanez volt.
Kérdés, hogy milyen felhasználásra szeretnéd. Nálunk a boxokon kizárólag CE/LE fut, ezekre tökéletes. De a Tanix-ok "androidja" sem olyan rossz..
-
mokus18
tag
válasz
nemethchek19 #50138 üzenetére
Gondoltam, hasonló cipőben járok én is...
A többiek véleményére/tanácsára lennék kíváncsi. -
mokus18
tag
válasz
nemethchek19 #50135 üzenetére
És ez most jó áron van?
Érdemes lenne most lecsapni egy ilyenért? -
blakey
titán
válasz
nemethchek19 #50135 üzenetére
2/16, ha figyelmesen megnézed akkor láthatod, hogy kínai raktárból többféle verzió rendelhető, EU raktárból meg csak 1 féle.
-
nemethchek19
aktív tag
Srácok itt akkor most melyik az igaz $28.99-ért?
Tanix TX3 Mini L TV Box - BLACK 2GB RAM + 16GB ROM EU 279289204
2GB RAM + 16GB ROM vagy 1GB RAM + 8GB ROM???
-
dugesz77
őstag
-
tigipuf
senior tag
-
ztsoft
őstag
válasz
tigipuf #50129 üzenetére
Ez most komoly? Minden egyes nap valaki megkérdezi az S905X2-es box-ot. Tessék használni a keresőt, azért van.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, nagyon kevesen vettek még ilyes SoC-al szerelt box-ot, így nagyon vélemény sincs. Jelenleg csak Android-dal használható, LE/CE nincs rá.
-
tigipuf
senior tag
Erről a tipusról tudtok esetleg valamit mondani
:[link]
Most olvastam valami tesztet a gépről, de hátha valakinek volna tapasztalata is róla, -
gyuszi1980
kezdő
Köszi szépen,ezért nem ment a coreelecen se,a repo még tavalyi volt
-
dugesz77
őstag
válasz
gyuszi1980 #50126 üzenetére
Valószínűleg a repo-t nem frissítetted. Itt a friss.
-
gyuszi1980
kezdő
Sziasztok meghalt a jó bevállt libreelec,és feltettem megint az sd kártyára,de sajnos a movieshark,meg a lazarus repobol az online film addonok nem települnek,egyedül az online stream,meg a transmission sikerült.nem tudjátok miért.?igaz elötte sem nagyon használtam öket,mert ritkán találtam olyan filmet ami ment is,igy sambárol mentek a filmek.kipróbáltam a legujjabb corelecet,de ott meg nem tudok egy értelmes témát letölteni,ami kellene az nincs(aenon nox),az eredeti meg nem tetszik,letölteni másat meg hibára megy.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Hálózaton játszanék le tartalmat a boxra kötött hdd-ről. Egy másik médialejátszót használnék hozzá, wifin keresztül smb megosztással. Sajnos nem tudok, mert jelszót kér, pedig nincs beállítva jelszó használat.
Próbáltam felhasználó/jelszókat beírni, de semmi sem jó.
Laptopon win alatt is megpróbáltam. Ott nem kér jelszót, és simán lehet lejátszani.
Ez vajon mitől lehet? -
Marvinn
tag
Sziasztok!
Ezekből a tv boxokból ki lehet csalni PWM vagy SPI jelet?
hyperion-t használok. Elsősorban PWM lenne jó, másodsorban SPI. -
krisi08
tag
Sziasztok,
Satellite tuneres boxok közül melyiket érdemes most venni? Árban mindegy, hogy 15-25-35 ezer illetve az is, hogy kapható-e itthon vagy sem.
TV menne rajta cccammal illetve filmek 1080/4K-ban DTS-el.
Próbáltam visszaolvasgatni de nem nagyon találtam használható infót a közelmúltból.
Köszönettel,
Kristóf -
dugesz77
őstag
válasz
espi38 #50119 üzenetére
Ezt a lehetőséget bármelyik boxon el lehet sütni. Ha nagyobb neted van otthon és gyorsan szeretnéd lehúzni a fájlokat akkor érdemes gigás boxot venni (S905D és S912 válogass) ha nem akkor ott vannak a S905X-es boxok. Az S912-es boxoknál nem árt figyelni ,mert készülnek 100-as lan-al is.
Ha a kinézet is fontos az akkor az egyén függő szerintem linkeld be amit kinézel , biztos lesz itt róla vélemény. -
bala6120
senior tag
válasz
DroiDMester #48650 üzenetére
Köszönöm a tippet, 9 nap alatt megjöttek a rendelések. Tökéletesen teszik a dolgukat Vorke Z6+-szal, nagyon jó minőségűek.
Tényleg silány a Vorke Z6+ "hangos" tápja. -
dugesz77
őstag
válasz
espi38 #50106 üzenetére
Akkor még egy variáció képbe kerülhet. Magára a boxra kötöd a külső HDD-t és telepíted a Transmission klienst Kodi alól. Simán bírja a tempót 30-40 MB/s-el töltöget lefele (már ha gigás a box) és így bőven elég egy X-es box. Átviteli sebesség meg bőven elég a 4k-nak USB2-n. Mehet 0-24-ben alig fogyaszt valamit és hangtalan (illetve csak a HDD hangja marad már ha azt használsz.) Mondjuk házi szervernek nem a legtutibb ,mert így visszafogja a boxon lévő USB2 a sebességet de nagyon tuti kis kombó így . Amit letölt/visszaoszt azt nézed is.
-
Köszi akkor a HDMI-je nem elég jó. (Érdekes mert HD-hoz (True HD, DTS masteraudio) 1.4 is elég, még 2.0 sem kell)
(#50113) péjé
Core/LibreElec alatt passthroughban szépen mennek a HD hangok (bár én általában megelégszem az 5.1 Dolby digital, DTS hangokkal, HD ritkán kell, csak kíváncsiságból próbáltam ki )
-
péjé
őstag
sziasztok,
elcsábultam egy Vorke Z6 box felé, erre írtátok itt páran hogy ajánlott.
CE-s 905-ös boxom van a hálóban, szépen megy, ac-s wifivel bd25 fájlokat gond nélkül nézek.
Az s912-ről nem találtam az összefoglalóban olyat h a HDR-el hogy boldogul, a 4K 444 10bit megy-e gond nélkül, ilyesmik. CE alól ugye nem gond a Dolby True HD/ DTS-MA HD?
Látom van már hozzá dual boot, azt szívesen kipróbálom majd.
előre is köszi. -
válasz
files32 #50097 üzenetére
Egyszerűbb ahhoz is USB-s... de majd nézegetem, BT jobb lenne...
(#50107) espi38
20-30 USD-s boxon nem bukik nagyot az ember még ha nincs is rá garancia. 7-8 boxom is van még egyik sem ment tönkre...volt amit másra használok, de tönkre nem ment
(#50105) sowi
HD audio és atmos úgy is csak passthroughban megy, PCM szteróra konvertálni mi értelme lenne.. szerintem az a Pi is tudja (nem próbáltam)
-
espi38
őstag
Esetleg itthon vásárolható boxokat valaki amire van itthoni garancia is?
-
espi38
őstag
válasz
DoItYourself #48 üzenetére
Na éppen ezért tartok a kintről rendelős boxoktól
-
sowi
őstag
válasz
espi38 #50096 üzenetére
en egy mecool k1pro-t hasznalok, geekbuying raktarbol 82 dollar dpd-vel, egy sdkartya es egy libre vagy coreelec kell hozza, megy a sajat tavja is es kb. 5 perc az installalasa, s912 chipes dobozok is jok, libre alatt talan a leggyorsabbak, viszont ott is meg kell nezni, hogy gigabit lan legyen rajta, rpi-t ne vegyel, mert nem tud atmost es hd audiot
-
ztsoft
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
espi38 #50096 üzenetére
A 4k-s tartalmat miről osztod meg? Ha hálózatról akkor gigabites Lan-al felszerelt boxot javasolnék (lehet usb-s gigabites adaptert is venni de az valakinél nem működött normálisan ) .. Ebből a S912 és a S912D lejátszók elérhetők. Most talán a VORKE Z6 a legajánlottabb EU raktárból. S905D az annyival másabb,hogy az X-es soc-ra épül viszont gigabites + tv tuner található benne . Ebből a Mecool K1 Pro ajánlható.
Az S912-es boxnál meg kell egy kis pepecselés Putty alól de hamar megvan az S905D-nél még ez sem kell.Ha usb-s megosztás választasz akkor képbe jöhetnek a 100-as lan-al szerelt boxok. Itt az S905X-es boxokat érdemes nézni ( a W-s boxokba nem mennék bele az 4k30fps tud csak). Tanix/Mecool/X96 körül érdemes nézelődni.
Kell egy SD kártya és egy képfájl kiírás/egy fájl másolás és átnevezés.... Ennyi a nagy bűvészkedés...
Lesz így egy magyar nyelvre állítható Kodi-d ami képes kiszolgálni megfelelő minőségben a tvdet.El lehet menni a drágább lejátszók felé pl. ott Minix amin gyárilag is jó android alatt a Kodi . Fene tudja de én is vettem egy Minix-et de ugyanúgy inkább a CE-t futtatom SD kártyáról a gyári lejátszó helyett. Az mindig friss . Megszoktam, hogy boot után egyből a Kodi indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest