Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Kroni1 #48996 üzenetére
Jó az ilyesmiket mindig fejben tartani, én sem tudtam ezeket sokáig, de szerencsére nem volt akkor sem baj belőle.
Pl. amikor télen hozza a futár a rendelt külső winyót, akkor bizony kell neki vagy egy félóra a lakásban, hogy szépen szoba hőmérsékletűre melegedjen. Sokan nem tudnak ezekről, vagy elfelejtik és már azonnal dugják is rá a gépre.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Beni2360 #48991 üzenetére
Hát, szerintem egy NAS azért NAS, hogy bármikor elérhető legyen. Az már legalább software-osan nincs rendben ha rendszeres újraindítás kell.
Nekem mondjuk mini szerverem van, aminek kívülről is bármikor elérhetőnek kell lennie, mert van rajta néhány weboldal, amit viszonylag sokan használnak. Évek óta megy folyamatos üzemben. -
Kroni1
veterán
válasz
tobias40 #48995 üzenetére
Így van!
Több rendszergazdától hallottam, hogy a vinyókat nem a 0-24 teszi tönkre, hanem a sok leállás indulás! Menet közben nem igazán szoktak meghalni a szerverhdd-k sem, ellenben kényszerű leállás utáni indításkor van, hogy a többszáz vinyóból nem indul már el néhány. A másik érdekes és már-már hihetetlennek tűnő infó, hogy a hdd-nek a legjobb 35-45C között, de ha ennél hidegebb az átlaghőmérsékletük akkor sokkal nagyobb az esély a meghibásodásra, mint ha melegebb! Szóval nem a meleg és a működés hanem a hideg és az indítás a hdd-k legnagyobb ellensége.
Az enyémen még a standby is ki van kapcsolva, mert azzal mindig áramtalanítja és újra felpörgeti a vinyót, kell a francnak. De sokszor éjszaka is el kell érnem a cuccokat ha máshol vagyok, így nekem kell a 0-24, az elmúlt években csak nagyon ritkán volt újraindítva, és eddig nem volt semmi baja kb 5 év alatt..
-
-
kenand
veterán
Újabb remekmű magicsee műhelyéből, a 3. ami 905x-nek mondja magát (N4 és N5 nem az)
Erről még nem tudjuk (de én nem veszek). Drágán is tolják a szokatlan világítós doboz miatt -
Kroni1
veterán
-
xtend
senior tag
FW tesztelgetés S905W frissítés: beregeltem az ATVxperience fórumra, mert csak b*szta a csőrömet, hogy másnak felmegy w-s boxra, nekem meg nem a W95-re. Aztán ott rájöttem, hogy a legfrissebb verziót (v2f) csak Burning Tool-lal lehet felrakni. Felraktam. Nagyon szép, letisztult ROM, hasznos appokkal (filmajánló, sima YT és Smart YT app is fent van,netflix, rootolt,stb), nem eszi a memóriát, gyors, van/lesz OTA frissítés rajta, init.d babrálás alapból benne van, deinterlace,stb.
Ami f*s (számomra) Mygica (kodi fork) 17.2 vagy 17.3 és a felbontást nem tudod választani, mint CE/LE esetében, 720p a GUI felbontás max. Plusz nekem ez a droid főmenüjében való filmajánló (borítók) nem jön be. -
Kroni1
veterán
Valami történt a z6+ boxommal, ma megfagy amint a filmek közül le akarnék játszani valamit.. SSH-n tudom még rebootolni, de ha rákattintok egy filmre akkor csak elkezd tölteni középen a kis körökkel, és kész semmit sem tudok csinálni. Wifin van jelenleg, NFS megosztást csináltam a WD Mycloudomról, eddig működött rendesen napokon át. Találkozott már valaki hasonlóval?
Csináltam neki soft resetet, de ugyanez, a másik szobában LAN-on egy Pi2 + LE működik rendesen..
-
Kroni1
veterán
válasz
spgabor #48978 üzenetére
Akkor ott tényleg nincs rendben valami. 90-95C-os lejátszás közben? És idle mennyi? Nálam Idle jelenleg 51C, lejátszás közben sem nagyon láttam 70C felett, inkább 60 és 70 közt jellemző..
Neked pontosan milyen boxod van? Úgy látszik a Z6+ kis bordája, meg a felette lévő kis alu lemez egész jól dolgozik nálam..
-
k.zozo.
tag
Mx3 légegéren a back gomb nem működik rendesen S912 boxon Coreelec alatt. Már key editorral is próbáltam, de azzal sem megy. Valaki találkozott ilyen problémával?
-
mexel
veterán
válasz
blakey #48977 üzenetére
Néztem közben, de már emlékszem miért nem foglalkoztam vele. Nem a fizetőssége miatt nem próbáltam, hanem nem tudtam elindítani a z ingyenest sem meg a virágboltikat sem boxokon. ( pl most az újat egy k1 pro-n sem)
Mindenesetre jó lenne ha meg tudnám próbálni egy boxon. Kíváncsi vagyok. -
spgabor
aktív tag
válasz
Kroni1 #48965 üzenetére
Néztem a cpu adatlapját, ahol az s912 ajánlott működési hőmérséklete 70 fok, a max pedig 125. Ez alapján a 90-95 fok közötti üzemi hőmérséklet még bőven a tűrésben van, de 20-25 fokkal az ajánlott felett. Így szerintem a gyári borda egy kicsivel nagyobbra cserélése hosszútávon valószínűleg jó hatással van az eszközre. Rontani biztos nem fog rajta.
-
blakey
titán
Apple TV-n 3 éve használom, nagyon stabil és jó, kiegészítők telepítése tíltva van, ezzel számolj, szükséges dolgok telepítve vannak. Fizetős, igen. MrMC - Koying.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #48975 üzenetére
Nocsak
A MrMc-t egyszer néztem de olyan komolytalannak hittem, egynek a sok fork közül, csak egy YT videót néztem meg arról. Vagy talán fizetős volt? Valamiért nem foglalkoztam vele. Kipróbálom ezek után
Próbáltad?
Csak annyit olvastam régebben amit DIY is írt az imént, hogy anno kilépett a fejlesztésből és az spmc-s ügyködését, a neve ott is van a logón. -
Kroni1
veterán
válasz
headhunter #48970 üzenetére
Látom te aktívan használod a HBO go-t, meg hasonlókat. Ezeket CE alatt hivatalosan le lehet tölteni a rendszerre, vagy valami verziót fel kell rá mókolni?
Nem próbáltam még, de Netflix pl engem is érdekelne, mert a jelenlegi TV nem tudja, ha CE-ből elérném az lenne az igazi.. -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #48971 üzenetére
Köszi! Tudtam Koying-ról és hogy miért lett ilyen a kodi, csak azt nem hogy akkor ez így is marad, kb ennyi volt a kodi úgy néz ki. Kár hogy Koying nem csinált valami újabb verziót.
Azért nem kellett volna minden soc-ra szórakozni, nincs akkora választék hogy elszédüljenekRáadásul az amlogic már benne is volt, értelmetlenség volt kiszedni, egy kapcsolóval annyi maradhatott volna mint ami az spmc-ben van.
Vagy bárki aki tudná mit kellene. Elég gáz így hogy van is kodi meg nincs is
És azzal reklámozzák a boxokat. -
DoItYourself
Topikgazda
-
DoItYourself
Topikgazda
Mióta Koying kilépett a Kodi fejlesztésből, nincs ember, aki hackelje az androidos Kodi verziót minden egyes SoC nyűgje alapján. Emiatt a 17-es Kodiból kidobtak egy csomó SoC specifikus hack-et (Welcome to Android MediaCodec standards only), és a google standard api-kra építettek mindent. A Play áruházból persze ezt a legújabb Kodit lehet letölteni, ami már nem használja az amcodec-es gyorsítást, csak a mediacodec-et. [...]
Ezért javasoltam én is korábban az spmc/ftmc-t, azok még a 16-os Kodira épülő forkok. -
headhunter
addikt
Netflix regisztrációnál, mennyivel terhelik meg a bankkártyát? (1 hónap ingyen)
Netflix felbontás, CE alatt mennyi? (Max. 720p, 1080p?)
HBO GO-nál "csak" 10Ft levonást próbálnak meg, ellenőrzik helyesek-e a megadott kártyadatok és van-e rajta minimális fedezet.
-
mexel
veterán
válasz
vargalex #48964 üzenetére
Köszi!
Más.
SPMC: Sajnos a 4k videókat nem játsza, csak fhd-ig jó, de addig tökéletes androidon.
SPMC-ben a kadenciahelyes lejátszáshoz érdemes kikapcsolni a mediacodec (surface)-t is. ( plusz függőleges szinkron ki, stb)
Én csak az Amcodecet kapcsolom be benne.
( nem értem a 17-es kodiban ezt miért nem lehet betenni )Próbáltam valami megoldást keresni a Kodira hogy valamennyire használható legyen, de már kb 20 boxon próbáltam és nálam mindegyiknél nagyon szaggat, a menü is akadozik. Alap és egyszerű filmek is röcögnek, amíg az spmc alatt azok simán futnak. Ez másnak is így van? Ez kb használhatatlan kategória. Ennek mi lehet az oka? Régebben ez nem tűnt fel, csak az hogy pár videót nem tud lejátszani. Vajon a fejlesztőknél nem jelentkezik ilyen hiba, vagy a kodi már halott ügy és így hagyták 17.6-nál? ( találtam újab devel-t de semmi változás)
Lesz abból valamikor valami jobb, újabb verzió? -
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #48963 üzenetére
Igen, ezt már én is néztem.
Nem tudom, hogy a CE vagy az InputStream kiegészítő javult, megszűnt a Youtube-nál tapasztalható 2 mp-es kép és hang kimaradás a videó elején DASH használata esetén!
Lassan itt lesz az ideje, hogy az elsődleges rendszert (LE 8.2.2.3 Ext4) lecseréljem CE-re.
(#48965) Kroni1
Szerintem, nem csak a Tmax számít, a forrasztás minősége is befolyásolhatja az élettartalmat.
-
Kroni1
veterán
válasz
spgabor #48962 üzenetére
Tudom a hőmérséklet növekedése negatívan hathat ki az élettartamra, de szerintetek mi a normális egy ilyen CPU-nak? simán lehet, hogy 60-70C-on sőt magasabb hőmérsékleten sem mennek tönkre hamarabb ezek a boxok mint amelyik kapott extra hűtést... Kérdés mennyi a Tmax ennél, ezt pontosan nem tudom.
-
Csicsóka
őstag
Move rsync to image (Ray)
Tegnapi nightly-ben, bekerült az rsync a rendszerbe. Nem kell mostantól csak ezért, felpakolni a network-tools addon-t. -
Csicsóka
őstag
válasz
hunaqua #48958 üzenetére
Korábban el nem tudtam volna képzelni droid alatt média tartalmakat fogyasztani, de Mexel kolléga által ajánlott spmc kipróbálása óta kicsit változott a véleményem, pozitív irányba. Most már azt mondom, hogy ha van egy ilyen jó képességekkel rendelkező SOC mint az X2, nem is annyira ördögtől való dolog ez. 5-ös droidon még lehetett minden varázslat nélkül torrentezni, valahogy biztosan megy ez 8-ason is.
-
Elemental
addikt
Feltettem kariról belső tárhelyre a CE-t, jó pörgős lett. Megvolt az első frissítésem is.
Nagyon jó az összefoglaló, mindenre választ lehet kapni. -
tobias40
veterán
Kodi alá csak a simple iptv ajánlott vagy van jobb/szebb ,stabilabb lejátszó is?
Ennek elég "egyszerű" és primitív a kezelő felület,nincs vele bajom de ha van ajánlottabb nyilván kipróbálnám..És iptv-re inkább a CE vagy az LE ajánlott vagy teljesen mindegy?
-
alien0903
tag
Sziasztok!
liberelec alatt openvpn (cyberghost) nem akar csatlakozni. Van valakinek tippje? -
tamás86
tag
Sziasztok valaki haszál oscamot c sorral tvheadendhez?
-
xtend
senior tag
válasz
h1ght3chzor #48949 üzenetére
Ez még annyira új chipset, hogy nincs róla vélemény. En is azt várom, hogy vki vegyen egyet és beszámoljon róla hogy milyen...ami biztos, hogy CE/LE még nincs rá, nem tudni, hogy mikor lesz!
-
h1ght3chzor
őstag
Erről mi a vélemény, mennyire ajánlott HDR 4K lejátszásra? Van nála jobb ár/érték arányú?
-
Truman
senior tag
válasz
Kroni1 #48939 üzenetére
Köszi a választ. Annyira nem fontos, hogy másik kártyát készítsek miatta. Ezen már minden be van állítva, torrent, UPnP, stb. Túl lusta vagyok, megint végigzongorázni mindent.
Azt hittem pár kattintással is megoldható, de így akkor várok a másik frissítésig, hátha megcsinálják, amit lecs*sztek. Addig is ott van a Samsung okos TV rendszer. Az a biztos pont, amihez mindig visszatérhetek. Eddig mindig kiegészítették egymást. Ami a box -on xar volt, ott tökéletes. Amit meg a TV el sem indított, a box -on ment.
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Milyen média lejátszót ajánlotok? LG 55EF950V tv-hez szeretném hozzácsatlakoztatni, az input egy NAS lenne. HEVC-s UHD HDR filmeket szeretnék lejátszani vele.
Külföldi rendelés OK, lényeg, hogy megbízható cucc legyen!
-
Kroni1
veterán
-
Truman
senior tag
válasz
slecht #48937 üzenetére
Sziasztok!
Mióta frissült a CoreELEC a 8.95.6 -es verzióra, azóta nagyon sok avi elkezdett kegyetlenül szaggatni. Más is tapasztalt ilyet? Hogy lehetne megoldani?Az mkv -kel nincs semmi gond. Illetve az avi se mindegyik rossz.
De pl. "A nevem Earl" sorozat avi -ban van meg és nézhetetlen. Az előző CE -vel kutya beje sem volt.
A lejátszó: MECOOL BB2 (s912/2GB/16GB) -
slecht
aktív tag
válasz
spgabor #48926 üzenetére
Szerintem olyan komoly beavatkozás nem szükséges. Találtam itthon egy pushtűs 10mm magas alu hűtőbordát, ami teljesen passzol a gyári rögzítőfuratokhoz és pasztával felraktam. Most 34 fokos alapjáraton és 42-50 között van lejátszás közben. Ez így már jónak tűnik, max egy pár furat kerül még a tetejére és részemről ennyi a dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DroiDMester #48935 üzenetére
Miért trollkodás az, hogy felteszek egy engem érdeklő kérdést? Mind 1, nem kell megválaszolnod, úgyse tudnád. Azt képzelsz amit akarsz, de velem ne kötekedj. Biztos jól esik, hogy minden második hsz.-embe bele kötsz és leírod ugyan azt az idiótaságot, amit kitaláltál "rólam", attól még nem lesz igaz. Továbbiakban ignorálom az ehhez hasonló offenzív cikiségeket a részedről, és inkább neked kellene átgondolnod ezt csípőből kötekedő, óvodás stílust itt a Fórum-on... Ez nem az a "színvonal", tudod?!
Az meg, hogy nem vettem meg az általad árult Box-ot mindjárt egyből, csak azért mert te kiabálva és felháborodva, minősíthetetlen és méltatlan stílusban győzködtél róla, hogy pedig Android-on is milyen szuper, hát szintén nem engem jellemez és nem is én csináltam belőle személyes ellenszenvi problémát...
Uff...
-
válasz
SunMount3r #48934 üzenetére
sz.tem neked ez az infó totál mind1, MERT SOHA NEM LESZ EGYIK BOXBÓL SE NEKED!
Csak trollkodni jársz ide......
-
Kroni1
veterán
Tényleg? Ahogy olvastam CPU terhelést csökkenti, de gondolom az lehet a baj akkor h GPU meg jobban dolgozik..?! Mindenesetre nekem a CPU hő nem változott tőle, lejátszás közben olyan 57-58C..
Viszont érdekes módon én most látok némi akadozást akkor amikor lejátszás közben pl. Ok gombbal előhívom a keresősávot, ilyen az xml fájl bemásolása elött nem láttam.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
tkomlosi #48929 üzenetére
Köszi, azt hittem magától frissül HBO go is, de logikus, hisz zipből telepítettem...
Laza 2 gigát tölt le 1 fájl miatt, és +10 perc míg kicsomizza.Kész, továbbra se megy, ugyanaz a hiba mint 3 hónapja, akkor kaptam egy linket működő input stream adaptivehoz, és az megoldotta.
22:52:52.866 T:4090202944 NOTICE: VideoPlayer::OpenFile: plugin://plugin.video.hbogohu/?url=https%3A%2F%2Fhuapi.hbogo.eu%2Fv5%2FContent%2Fjson%2FHUN%2FCOMP%2Fedff50c7-5ca0-e0d4-8877-82ed2de1c98a%2F&mode=5&name=LEGACIES+-+A+S%C3%96T%C3%89TS%C3%89G+%C3%96R%C3%96KS%C3%89GE+-+1.+%C3%89VAD+1.+R%C3%89SZ&cid=6b006175-288f-0268-ad6a-a1880b21136c&thumbnail=http://level3cdn.hbogo.eu/6b006175-288f-0268-ad6a-a1880b21136c_hbo/images/24638043.jpg
22:52:52.868 T:3905995568 NOTICE: Creating InputStream
22:52:52.898 T:3905995568 ERROR: GetDirectory - Error getting /usr/lib/kodi/addons/inputstream.adaptive/
22:52:52.953 T:3905995568 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Cannot download /Manifest
22:52:52.953 T:3905995568 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Could not open / parse mpdURL (/Manifest)
22:52:52.954 T:3905995568 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening -
BullZeye
veterán
CE repoból lévő input stream adaptive hiába legfrissebb megint nem megy HBO GO-val.
Tud valaki segíteni egy működő verzióval? Frissítést direkt letiltottam nála, de úgy látszik ez sem megoldás. :\
Köszi
-
Kroni1
veterán
Létrehoztam SSH-n az advancedsetting.xml fájlt, és egyenlőre csak a dirty regions-ra vonatkozó infót irtam bele, most akarom felmásolni a boxra. Van ezen kívül más esetleg amit érdemes lehet testre szabni benne? Hogy tudom kideríteni, hogy működik? Amit itt olvastam korábban, hogy lejátszás közben a menü röccenés eltűnik az nem jó mert röccenést én nem veszek jelenleg sem észre! Az "i" és "o" billentyű lenyomáskor is szép folyamatos marad a kép, ahogy feljönnek az infók, ott sem látok akadást.. (a 12.17-i nightly van fent)
Hőmérséklet csökken tőle? Jelenleg hosszas bemelegedés után 55-56C-ot is eléri idle-ben. -
spgabor
aktív tag
válasz
slecht #48904 üzenetére
Eleg gyűjtögető éltemódot folytatok.
Szoktam hobbielektronikázni és sose lehet tudni melyik borda mire lesz jó. Ezért mindig félreteszem őket.
Közben eszembe jutott még egy lehetöség. Van egy hibás, tuningolható heatpipe-os full réz hütös alaplapom. Azt is megnézem majd, mert az északi híd hütő a hővezető szál nélkül is lehet, hogy elég. -
Csicsóka
őstag
válasz
lockdown90 #48919 üzenetére
Mondjuk ez.
dtb-t már nem kell másolgatni, csak beírni a megfelelőt. Ott leszenk az SD-n. -
mexel
veterán
DroidMesternek elvileg települt Vorke Z6+-ra (tanix tx 92-re), már frissítette is a CE-t, az is működött ( bár nem javaslom a frissítést így)
-
mexel
veterán
válasz
Kroni1 #48917 üzenetére
Igen, valóban nem engedi amíg nincs publikálva, ezt nem tudtam. Addig nem teszem ki nyilvánosra amíg nem tuti.
Viszont lesz egy sokkal biztonságosabb, de kicsit bonyolultabb mód is a telepítésnek ( nem olyan bonyolult) TWRP-vel.Ezt viszont fel lehet tenni mert ez nem fog az bootloaderhez nyúlni és nem lehet téglázni vele igazán( max ideiglenesen nem megy)
Amint van időm azt is leírom, az elvileg mindegyik Z6+ ra jó kell legyen ami ddr3-as és 3/32-es, függetlenül attól milyen a nyák stb. -
Djstefan1848
újonc
Üdv! Próbáltam keresni de nem találtam megoldást a problémámra.
Van egy Magicsee n5 ös médialejátszóm amligic s905x procival rajta már a Coreelec. Jelenleg transmission torrent klienset használok rajta de olyan kérdésem volna hogy van e olyan torrent kliens ami a szeleteket egymás után tölti le hogy egy 100MB buffer után indítható legyen a film. A vissza seed nem fontos az is jó ha ramba bufferel és nem marad meg a film csak amég lejátszom mintha egy online videót néznék. Van erre megoldás? Pl telefonon mondjuk majomparádéról kiválasztom a torrentet azt egy torent kontrol appal kiküldöm a médialejátszóra pár másodperc buffer és start. Segítségeteket köszönöm!! -
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy amlogic S905 mx plus-ra melyik armbian verzio/dtb kombo mukodik?
Koszonom!
-
kispistax
tag
Talált valaki esetleg megoldást, hogy az Alfawise Z1 gyári távja működjön CE alatt? Fel tudom csatlakoztatni, de eldobálja. CE-ben van rá lehetőség, hogy a Kodi ne nyúljon a film hangjához, hanem érintetlen továbbítsa hdmi-re? Köszi!
-
Kroni1
veterán
Értem! Lefotóztam, az enyém nagyjából megegyezik a te fotóidon láthatóval, igaz egy-két chipnek más a felirata..
Ha a boot alapvetően a CE-re van állítva az jó is lehet nekem, mert az lenne a lényeg! Igazából én már azon is gondolkodtam, hogy ráteszem csak a CE-t a belsőre az androidos rendszer helyett, mert azt igazándiból nem is nagyon terveztem használni. De nem találtam leírást erre, így egyenlőre maradt jelenleg az SD-s megoldás.
-
mexel
veterán
S905X - X96-hoz is van kész komplett dualom, de ott elég sok verzió volt, valamikor lefotózom a boxot és felteszem a képeket, ha valakinek olyan van akkor használhatja rá esetleg.
Még várok Vorke Z6+ hoz tesztelőket, megvan a leírás és minden ami kell a telepítéshez. Egyszerű feltenni nagyon.
-
dave0825
őstag
Üdv.
Mostanában nem jártam itt, még LE van az S905X-es X96-omon (verziószámot nem tudok, május körül tettem föl), viszont most olvastam (meg már akörül is kiadtak 1-2-t), hogy CoreElec a továbbfejlesztett, és újabb. Ezek közül melyik, amelyik megbízható, nem bug-os, nem beta, vagy ilyesmi? Nem akarok havonta/hetente tesztelgetni, egy megbízható verziót keresnék. Ha nincs még nagyon, akkor marad a mostani. Egyébként át akarom költöztetni kisebb microSD-re, de ez nem egyszerű, már nekiálltam nyáron, de nem bírtam vele, így újraraknám a rendszert 0-ról.
-
peestike
senior tag
érdeklődnék, hogy win 10 alatt van netán valami trükkje a boxok felismerhetőségének?
anno mexel segítségével win 7 alatt visszajött az életbe egy magicsee n5 (minden gond nélkül.) most rendszert cseréltem, win 10 lett. telepítettem az USB_Burning_Tool_v2.1.6-ot, driver települt is, de hiába dugom rá a boxott ugyanúgy, mint korábban nem történik semmi. a burning tool nem látja, eszközkezelő sem jeleníti meg. hangot ad a win, mikor bedugom az usb-t, de ennyi... a boxon lévő mindkét usb aljzatot próbáltam.
ötlet esetleg valakinek? köszönöm! -
mexel
veterán
válasz
Kroni1 #48907 üzenetére
Nem, a boot nem ilyen egyszerű. A box kikapcsolt állapotából mindig a CE indul, mint sd/penről. Onnan lehet átbootolni droidra. De droidban úgyvan beállítva hogy rövid gombnyomásra alvóba megy el, így az indul olyankor, de ha hosszan nyomjuk és kikapcsolást vagy újraindítást választunk akkor már a CE fog indulni ismét.
A CE-ből egy addonnal lehet droidba átlépni, ez hozzá van adva. A gyári menüben lévő reboot nand stb nem működik .Ott vannak fentebb a fotók a boxról, csak ugyanilyenre kísérletezzen vele bárki.
-
Kroni1
veterán
Köszi a választ! Akkor lehet én is kipróbálom majd, ha felteszed valahova!
Én a mostani nightlyval a sebességét jónak látom, de én is gondolkodtam, h használjuk már ki az eMMC-t ha már kifizettük!
Gondolom beállítom, hogy melyik rendszer bootoljon alapértelmezetten és kész igaz?! Vagy minden restrartnál választani kell?
-
mexel
veterán
Itt vannak fotók a Z6 + belsejéről, akinek pontosan ilyen az kipróbálhatja a dual fw-t, egyszerű lesz a telepítése nagyon.
Ez 3gb/32 ddr3
Kroni1: Szerintem gyorsabb a rendszer így ( a CE) és nem kell sd vagy pendrive, nekem így sokkal jobban tetszik valamiért.
Miért ne használjuk a gyors emmc-t ha van rajta hely? Nekem sokkal fürgébbnek tűnik így, igaz nem valami acélosak a tezst penjeim és sd-im, lehet egy gyors sd-vel nincs gond.
Fentebb leírtam mi változott a droidban, a CE-hez nem nyúltam csak beállítgattam, de azt ízlés szerint mindenki átállítja. Egy keygen van csak benne, amivel a vissza nyíllal kilép a lejátszásból, az o.k. gomb megnyomására pause és az ismételt megnyomásra play. ( ez simán törölhető belőle ha valakinek nem kell)
Táv conf és vfd conf hozzáadva, dirty is hozzáadva. Kb ennyi.
A droid meg jobb lett, fentebb olvasható. -
Kroni1
veterán
Én most kaptam meg a Z6+-omat, még csak most ismerkedek vele és a finomhangoláshoz szükséges SSH, MC, stb. dolgokkal. A kijelzőt Open VDF-el már meg tudtam oldani CE alatt, lehet érdekelne ez a dualos dolog is, de nem nagyon értek hozzá, és lennének láma kérdéseim.
Miért jobb ez mint egy olyan rendszer, hogy az eMMC-n a gyári droid, az SD-n meg a CE?! Az egyszerűbb rendszerváltás miatt, vagy mi még az előnye?! Te módosítottál benne még dolgokat, mint pl. a dirty regions-t is?
+ blakey: A dirty regions hack-et akkor 912-ön ajánlott megcsinálni?! Ha jól olvastam nemcsak a röccenést küszöböli ki, de a hőmérsékleteken is javíthat. Nekem is elég magasak a hőmérsékleteim, 47C körül van idle is, bár szerintem a Z6+ háza szellősebb az átlagnál és talán ez nem is olyan vészes, de a Raspberrym az 35C Libreelec alatt, úgyhogy biztosan lehetne ezen még javítani..
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #48902 üzenetére
Mert sokan nem veszik észre és nem is érdekli őket valamint a gyengébben hűtőtt eszközök túlmelegedhetnek. De kb. pont azért amiért nincs benne a legtöbb táv. Azt tesznek bele a fejlesztők amit csak akarnak, eleinte benne volt, de sok panasz volt túlmelegedésre illetve nagyjából olyan szintre lett hozva az S912, hogy nem feltétlenül szükséges, akit meg zavar az apró röccenés (engem igen) az úgyis megoldja. Az is előfordulhat, hogy közben megtalálják a megoldást és akkor már nem fog kelleni.
-
kispistax
tag
Hali Alfawise Z1-hez melyik .dtb kell? Érdemes feltenni a CE-t? Működik valakinek a táv CE alatt? Vagy tegyem inkább a LE-t? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest