- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
válasz
DroiDMester #50898 üzenetére
Készülék Amlogic S905 proci és a gxbb_p200_1G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb fájlal indítom. Ugyanezzel a fájlnévvel jól indul a Libreelec..
-
-
zsiga68
őstag
Csak egy kérdés. Sikerült már valakinek elindítani az Alexelec oprendszert? Nálam még be se bootol.
-
RedCat
senior tag
Mini m8s II-re s905x 2/16 tudtok vmi jó android fw-t? A gyári elég gagyi és a dualbootos CE sem megy vele (sd kártyáról igen)
-
Móncsa
aktív tag
Ezekre a boxokra tv okosítókra le lehet tölteni a play áruházból pl a Live Football tv app-ot és akkor azon keresztül tudnám nézni a focimeccseket élőben az 50 colos plazma tv-n ?
Vagy mivel ez egy mini pc azért ezekre a box-okra ezeket a telefonra való appokat nem lehet letölteni? -
divan
őstag
válasz
tobias40 #50886 üzenetére
Ez is nagyrészt azt használja, de sokkal sokrétűbben beállítható, és ha itt nem talál infót, akkor máshol is keres. Ha ragaszkodsz a TMDB-hez, akkor az "Eredeti filmcím megtartása" után vedd ki a pöttyöt, akkor a magyar címet fogja használni, ha van, ha szeretnéd megtartani az eredeti címet, akkor legyen bekapcsolva.A preferált nyelvet állítsd "hu"-ra, itt mást nem nagyon tudsz állítani.
Nem feltétlenül, mondom a Universal Movie Scrapert is be lehet úgy állítani, hogy mindent a TMDB-ről szedjen, de egyébként igen.
-
tobias40
veterán
Az LE alatt is a Tmdb van beállítva és jól megtalálta a filmek 95%-t,nekem ez már tökéletes lenne..
Egy lépésről lépésre leírás jó lenne magyarul,gondolom másoknak is jól jönne aki ilyen béna mint én..
Most látom elbaxta az LE alatt is gondolom a keresések miatt....
2 box van egyiken LE másikon CE ,így mindkettőnél azonos scrapperrel kellene kerstetnem és azonos beállításokkal hogy mindkettőnél uanaz és magyarul jelenjenek meg,igaz?
-
tobias40
veterán
Felraktam a újra a CE-t és nem emlékszem hogyan kell megcsinálni hogy a film infok is magyarok legyenek és képek is a médiatárban.
A filmek legtöbbje angol a könyvtárban és a file-ben is de vannak amik magyarok.Próbáltam a Tmdb-vel és a Port.hu scrapper-el is de mégsem jó.
Ahol magyar a könyvtár ott talált info-kat de nagyon kevésnél,az angoloknál megy ugye a film info is angol!Vki elmagyarázná lépésről lépésre hogyan lesz magyar az info?
Az LE-n már egyszer megcsináltam több évvel ezelőtt vmelyik itteni fórumtárs segítségével de már nem emlékszem hogyan kell.
A filmek uanazok mint az LE-nél tehát működik a dolog csak én vagyok a láma hozzá.Nagyon megköszönném ha vki segítene,akár PÜ-ben is hogy ne szemeteljük tele a fórumot!
Köszi előre is a segítséget!
-
mexel
veterán
válasz
djnice #50882 üzenetére
Hamar itt lesz
Én is nagyon várok egyet -
djnice
veterán
válasz
headhunter #50881 üzenetére
Sajnos nem, de legalább már úton van...
-
Elemental
addikt
Srácok, biztos én bénázom el. Szeretnék telepíteni coreelecet 905w-re. Letöltöm a fájlt, felteszem pendrivera win32deskimagerrel, másolom a dtb filet, átnevezném dtb.img-re, viszont a gyökér tartalmaz már egy dtb.img fájlt. Ezt nem értem. Mit csináljak?
-
varga_r
újonc
Sziasztok! Olvasgatva a beszámolókat megtetszett a Magicsee N5. Lehetne rá dual bootban Android TV romot és CE-t is rakni? Androidon milyen felbontásban megy a youtube?
Köszi! -
-
mexel
veterán
Megintegy HBOgo kérdés: azt mondja az illető akinél a box van, hogy indítani akarta a hbogo addont és megint tölti le a (chrome) vagy valami kiegészítőt, azt a sok gigát. Azt nem csak egyszer kell letöltenie? Vagy frissítéskor mindig letölti?
Nekem gyanús hogy valami hiba van a rendszerben. -
Truman
senior tag
válasz
Csicsóka #50859 üzenetére
Köszi a választ.
Végül is feladtam a küzdelmet a konzolból telepíthető változattal, újra írtam megint a memória kártyát. Megint mindent ugyan úgy csináltam ahogy kell, de ugyan az a hiba. Úgy hogy inkább felraktam a "service.transmission-8.2.30.zip" -et Kodi alatt. Az működik normálisan.
Lehet csak nekem nincs ezekkel szerencsém. Csak egy példa: Fel van rakva az androidos mobilomra és tabomra a VLC. Eddig elértem a boxra kötött vinyót Samba -n, úgy hogy a minimum protokollt SMBv1 -re a maximum protokollt meg SMBv3 -ra volt állítottam. Most már az sem megy, látja ugyan de nem tudja megnyitni. Csak a számítógéppel jó. -
Csicsóka
őstag
Nincs különbség ugyan az a TR démon fut mindkét megoldásban, csak mióta van Entware CE-re lehet alóla is futtatni. Ha ilyen trükköket csinál, akkor valami más hálózati probléma miatt lehet. Többen használják főleg az addont, és a beszámolók szerint gigabites doboz, akár 40 MB/s-el is tölt le HDD-re, akadás, variáció mentesen. Úgy hogy az S905 SOC bőven jó erre a feladatra is.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Truman #50837 üzenetére
De ugyan úgy visszaírja a random jelszót
Az nem random jelszó, hanem a beírt kódolt változata, hogy ne lehessen később kiolvasni a fájlból, ez így rendben van.
Tiltsd le a jelszó kérést,"rpc-authentication-required": false,
ha úgy sem működik akkor meggágyult. Szedd le, és tedd vissza.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
junkpod #50851 üzenetére
Ne játszd már kérlek a hülyét. A teszt erejéig vettem le, mert az volt a probléma a Kodinál, így a tv-nél is levittem, hogy MEGEGYEZŐ legyen, ergo a tv-n el lett mosva a kép. Komolyan mondom, írd már le légyszives mikor írtam hogy CSAK a tv-n vettem le azt a beállítást.
Említettem volna, ha látom. DE ezt is leírtam, hogy mielőtt ezt is számon kérnéd, hogy miért nem írtam--> a teszt KÖZBEN vettem észre, nem az első posztom ELŐTT. Olvasd már újra kérlek, mert ez kezd nagyon fárasztó lenni, és elegem van ebből a kötekedésedből. Amúgy meg lapozzunk, mivel a probléma megoldódott...
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ncore-on fent vannak ilyen természet filmek mint pl a Vad Korea (1080i) amit szerettem volna nézni de coreelec-en és libreelec-en is színes pacákok/csíkok jelennek meg lejátszás során. Ha belepörgetek vagy léptetek akkor fél - egy percig jó utána megint kezdi. Meg tudná nézni valaki, hogy neki is ilyen? Ebbe amúgy már többször belefutottam ilyen tv felvételeknél.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
djnice #50849 üzenetére
A sparkles effekt jelentkezett, viszont kizárólag csak a Kodi menüjében, lejátszás közben nem. HDMI csere után megjavult ez is.
Még mielőtt valaki leszedné ezért a fejemet, nagyon figyelni kellett, hogy lássam a fehér pontokat, és mivel lejátszás közben meg se jelent, így csak akkor vettem észre, mikor az alaposabb tesztet hajtottam végre.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
junkpod #50844 üzenetére
Kételkedsz? Akkor most erre mégis mit írjak, hogy ja igaz, mégse javult meg?
Ismét itt tartunk: honnan veszed, hogy különböző beállításokkal teszteltem? Egy szóval se írtam. Annyit közöltem, hogy le kellett vennem az élességet, mivel a Kodin csak az segített, és azért lett a képen ilyen agyonmosott a tv képe (egyforma beállítás, érted?). Nem, nem csináltam mind a 100 különböző egyformán bekonfigolt tesztről képet, de ha ennyire kételkedsz, visszadugom a szar kábelt, és hozom a közjegyzőt is...
Nagyon keményen tolod...
Jézus mária, politikai topikba kerültem? -
-
Móncsa
aktív tag
Üdv.
Amlogic S912 processzoros 1000-es LAN-os gépet vennék van valakinek itt eladó?
-
junkpod
veterán
-
Stalemate
csendes tag
válasz
freeknight #50796 üzenetére
Hali,
Az agyonmosott szar győzött végül, mivel 99%, hogy HDMI kábel hiba volt a ludas.
Csere után megegyező képet adtak.
A kép azért ilyen a tv lejátszóján, mivel valamiért az élesség volt a legszembetűnőbb probléma, így levittem 0-ra, ami drasztikusan elmosta a képet rajta, ellenben a Kodival.
-
cof
veterán
válasz
Csicsóka #50832 üzenetére
Melyik az erőforrás kímélőbb megoldás? A tiedet még nem próbáltam, csak addon-t haszálok. Néha viszont csinál olyat, hogy letöltés közben nem elérhető a Windows GUI-ban mikor már pár MB/s-el tölt, nem tud csatlakozni, és a letöltési sebességgel sem vagyok megelégedve egy PC-hez képest. Esetleg ez a processzor miatt van? Így is úgy állítottam be, hogy egyszerre csak egy letöltés engedélyezett. Sima S905 1/8G doboz CE 8.95.6 exFAT a HDD.
-
-
-
reseller63
csendes tag
Sziasztok!
Olvasva a topikot, kissé összezavarodtam.
Szeretnék egy olyan dobozt ami a következőket tudja:4K TV-n 4K H265 10bit lejátszást is tudja
Le, vagy CE támogatás
Gbit hálózatMilyen dobozt javasoltok
S905X
S905X 2
S912vagy esetleg még az INTEL NUC is szóba jöhet.
Előre is köszönöm a választ.
reseller -
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #50826 üzenetére
A boxokban van emmc, a Rock64-en csak a foglalata, és nem olcsó bele egy jó gyors emmc. Ezért is jobb a box. A 2 A-es tápjuk viszont sovány ha van rádugva USB3-on HDD. Ebből volt nem egy probléma a Rock-ra tett OMV alatt, ezért a Pine64 3 A-es tápot árul hozzá. Megy is vele non stop, probléma mentesen a Rock nálam. LE alatt sem volt nagyon rossz, ráadásul az még nagyon beta volt, amivel próbáltam.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Truman #50819 üzenetére
Bármit is matatsz a .opt/etc/transmission/settings.json-ban előtte mindig le kell állítani a démont, mert különben nem tartja meg a módosításokat.
.opt/etc/init.d/S88transmission-cfp stop
Majd lehet szerkeszteni, a settings.json-t.
Ez után reboot, és jó lesz.
Ha ezzel nem boldogulsz, van kodi TR addon is, használd azt.
-
Pelican
őstag
-
polgcsabi
aktív tag
Most villantottam 1 tanix tx9 pro-t !
Mindenképpen dual rendszert szeretnék rá, hátha kell valamire azandrod!
Mit tegyek rá!
A kijelző szerintem 1 foss!! De atx9 felírat jö
-
-
Truman
senior tag
Linux zsenik egy kis segítséget kérnék!
Elszállt a memória kártyám, így új kártyát csináltam CE 8.95.7 -el. Emiatt a torrentet is újból fel kellett rakni, majd be kellett állítani.
A múltkor ezen leírás alapján csináltam, minden tökéletesen működött.
Most amint újraindítom a box -ot, mindig visszaírja, valami random hülyeségre az általam beállított jelszót.
Utána a "Connection FailedCould not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect." szöveget nyomja nekem a webes felület.
Mindent a leírás alapján csinálok. Mi nem tetszik akkor neki? -
frankencry
újonc
Üdv!
Le/Ce olvastam hogy van viszonylag működő hbo go plugin. Valaki eltudná magyarázni mit kell tennem ahhoz hogy feltelepüljön mert nem teljesen értem.Mit kell letöltenem hova kell másolni mit kell átírni?
Előre is köszi a válaszokat!
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #50816 üzenetére
Végül is mivel működik ahogy kell így nem érdekes már annyira
Erre a CEC-es kérdésemre nem tud valaki valamit?
Sőt még egy kérdés: van itt tesztelni egy RK3328 box. Va nerre működő CE? egyfájlt már találtam, csak van valakinek tapasztalata? Normálisan működik vagy nagyon teszteverziók ezek? Érdemes szenvedni vele? Csak ilyet rendelt valaki és elhozta hogy nézzem meg ( a droid egész jó rajta, demég csak belenéztem)
-
Csicsóka
őstag
Akkor meg hajrá! Az egy hónapon belül lemondhatod ha nem jön be. Szórakozhatsz vele, és ha valakinek kell segítség képben leszel. Én is csak kíváncsiság miatt regeltem, aztán maradt mert a páromnak bejön, (néha nekem is) A fiam UK-ban, a lányom meg másik városban azóta az én előfizetésemmel nézi. 3 külön ip-ről lehet belépni.
-
tkomlosi
aktív tag
van esetleg valaki aki tvheadend SAT > IP részében otthon van?
vpn-en keresztül megoldható egyáltalán?köszi
-
Pelican
őstag
válasz
nemethchek19 #50811 üzenetére
Van erősítés beállítás is, azt nézted már?
-
nemethchek19
aktív tag
Tanix TX3 Mini L esetében halk a VA kiemenet ha fülhallgatót dugok rá direktben. Az LE Kodiban max hangerőn is nagyon halk. Szofveres beállítás kérdése vagy az analóg erősítő benne ennyit tud?
-
dugesz77
őstag
válasz
Castell #50800 üzenetére
Lakka-t esetleg próbáld ki. Igaz külön SD kártyára kell rakni. Nálam nem idult el egyik boxon sem ,de neked hátha sikerül.
Nálam ment szépen az iAGL is. Annyi ,hogy letöltöd a kijelölt játékot és futtatod. Megkérdezi indításnál, hogy melyik emulátort használod/töltöd le rákattintasz és megy.
-
cof
veterán
-
Castell
aktív tag
válasz
DoItYourself #50805 üzenetére
Ők, köszi. Maga az addon nálam is felmegy, lépegetni is tudok a menüben, de a játékok nem indulnak el...
-
Truman
senior tag
Sziasztok.
A KODI miért felejti el mostanában a megtekintési előzményeket minden újraindítás után? Eddig gyönyörű szépen kipipálta megtekintett videókat, hogy jártam egy mappán belül. A félbehagyottaknál meg félig teli kört rakott. De elég egy restart és annak annyi. Sorozatnézéskor pedig nagy segítség volt. Mecool BB2 / CE 8.95.7
-
-
-
mpo
veterán
válasz
DroiDMester #50795 üzenetére
Ha ki akarod forgatni, akkor forgasd.
Ha nincs akkora különbség a HD és a 4K box között árban, akkor nem érdemes a jobbat venni?
Ha meg 4K tévéje lesz (előbb-utóbb), akkor a 4K filmet is megnézné.
Nem követem az újabb típusokat, nem ismerem a VORKE Z6 Plus-t, de csak 60 EUR.
Nem a Minixet ajánlottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest