- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LG LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kisza25
félisten
válasz
Inv1sus #8734 üzenetére
a furmark stabilitásra semmit sem ér
anno a HD5850-em vidáman szaladgált vele 950Mhz-en,
játékok alatt meg 880Mhz lett a vége fesz emeléssel, arra lehet esetleg használni, hogy max hőt nézz, bár én arra sem használnám miután egy időben kipukkasztotta pár ember kondiját a kártyáján.... -
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Inv1sus #8367 üzenetére
Némi észrevétel:
Eddig fent volt a 12.11 Beta4, NFS-MW volt, hogy beesett 20-30 FPS környékére, 40-50 elég ritkán volt.
Ma Downgradeeltem 12.10-re, stabil 60 FPS, néha benéz 58 alá. Mással még nem próbáltam, driver változás után ez az elsó játék, amit inditok, de nemhittem, hogy ennyire más lesz. 7850. -
válasz
Inv1sus #8260 üzenetére
Első körben vedd vissza alap órajelre(GPU és Ram is) a VGA -t ha úgyis fagyogat akkor tegyél egy próbát ezzel a DRIVER -el
-
seederking
őstag
válasz
Inv1sus #3631 üzenetére
Szerintem is elég funny,mivel az ember azt várná,hogy javítva/fejlesztve lett az előző driver.Ehelyett kb mindenki sz@rozza pl a 12.6-os drivert.Valószínű nem ok nélkül.
Nekem pl az van,hogy 12.6 van fent.Gondom nincs vele /de még is/! mert a control centerben a overdrive menüt nem tudom megnyitni.Nem férek hozzá a venti és órajel vezérléshez.Katt rá,minden engedélyezve és nem reagál.Próbáltam driver cleaner-el törölni és 12.4-et fölrakni de az msi after. még mindíg azt írja,hogy 12.6-os driver van fent.Ráadásul egy f@sza kis hiba üzenettel is gazdagabb lettem azóta ha rákattintok a catalistra.
Érdekes dolgok ezek -
válasz
Inv1sus #3618 üzenetére
Nem kell mindjárt az AMD -t hibáztatni vagy épp a 7850 et! nálam még egyszer sem fagyott az elmúlt 3.hónapban sőtt semmi gondom nem volt vele!
próbáld meg letakarítani teljesen és feltenni amit itt linkeltem be! takarításhoz meg ajánlatos a Atiman Uninstaller v.7.0.2 használni (miután eltávolítottad Express módba az összes ati drájvert!)
-
lowzor
veterán
válasz
Inv1sus #3562 üzenetére
Sok lesz neki az az 1150. Nálam is fagyott le a GPU csíkos képpel, szóval ott szerintem GPU túlhúzás van. Lehet, hogy a memória is túlvan húzva, ha Elpida van rajta. A BF 3 tökéletesen futott nekem is 1100-on, de a Max Payne már fagyott le 10 perc után. Szerintem alapfeszen 1050 az ajánlott max órajel (ha nem magas a gyári fesz).
-
válasz
Inv1sus #3241 üzenetére
ez BIOS-beállítás kérdése, tehát sem nVidia / AMD, sem konkrét gyártó függése nincs. egyrészt nyilván a kártya ventillátorának alapból kell menni valamilyen fordulatszámon, amíg a driver betöltődik - pl. anno a 9600GT-m 100%-on nyomta, élmény volt vele windows-t installálni
másrészt számos olyan kártya van, ahol indulás után pár másodpercig 100%-on pörög a ventillátor - vélhetően jót tesz a portalanításnak - utána pedig beáll egy alacsonyabbra. minden egyes típusnál egyedi döntés kérdése. -
válasz
Inv1sus #3109 üzenetére
nem rosz teszt az OCCT sem, ha meg hőfokokra vagy kíváncsi indíts mellé egy GPU-Z -t is vagy Aida64.et (háttérbe mehet nyitott ablakkal)
Nem tudom a gyári hűtővel mennyire emelkedik a hőfok
Nekem kb 3.órát volt fent a kártyán a gyári hűtő(leteszteltem milyen hatékony és hűvös, május elején még nem voltak ilyen melegek) És ment fel a kártyára egy AC TT Pro hűtő Fix 40.% on járatott ventikkel(így szinte hangtalan) és még most hogy 31.fok van a szobában így sem megy 43-44.fok fölé a kártya hogy 1050/1300.on használom!
-
Löncsi
őstag
válasz
Inv1sus #3101 üzenetére
Egyszerű, ha elindítod a programot lesz egy "GPU3D" fül. Megnyitod, majd lesz egy "Error Check" mező, bepipálod és ON gombbal elindítod a tesztet. Futtasd 5-10 percig és ha nincs hiba, akkor stabil vagy.
Így néz ki ha hibázik a kártya:Fontos, hogy a teszt alatt ne csinálj semmit, mert ha nincs az ablak kijelölve akkor a teszt nem fut rendesen.
-
Löncsi
őstag
válasz
Inv1sus #3097 üzenetére
Kicsit bugos az Unigine... de ha hibázik a kártya, akkor piros/kék/zöld fényesen világító pöttyök jelentkeznek, ezt könnyen észreveszed.
De mondom, OCCT vagy GPUTool a legjobb, csak figyeld a hőmérsékletet, különösen OCCT-nél, erősen befűti a kártyákat, főleg nyáron.
Az ilyen "egyszer lefut a 3Dmark", semmit sem ér, nem látod a hibákat, nálam is alapvetően hiába volt 3D alatt stabil a VGA javarészt, 2D-ben iszonyat instabil volt. Bár ezt Geforce esetén tapasztaltam.
-
Inv1sus
addikt
-
szasanyi
félisten
válasz
Inv1sus #3086 üzenetére
Pedig a Heaven jó teszt stabilitásra, nem értem mi bajotok van vele... Én úgy tapasztaltam (GTX460, GTX560-Ti, HD6870, GTX570), hogy ha ez alatt a teszt nem stabil a kártya - azaz nem fut le hibátlanul legalább 3x -, akkor az a VGA nem stabil! Ritka esetben ennek szoftveres oka is lehet, de döntő többségben instabil VGA (tuning) okozza a hibát. Persze lehet instabil CPU tuining is oka, de hát feltételezem, hogy ha van CPU tuning az ki van tesztelve alaposan és stabil beállításokkal fut.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Inv1sus #2751 üzenetére
Nagyon ugy nez ki. Elmondom miert: volt 7770-es Asus Maximus alaplapban, nem volt vele gond. Aztan valtottam (en hulye) Asrock Z77 Extreme 6-ra, es kezdett furcsa hangot adni jatek kozben, eladtam a 7770-es es aztan jott a 7870, probaltam biostar Z77-lapban semmi hang, aztan az asrock-ban hallatszik. (vagy sapphire problema mivel a 7770 az volt, vagy egy ujabb Asrock mese)
-
válasz
Inv1sus #2699 üzenetére
nem kell utána leszedni az asus progit mert driver telepítés után vissza áll gyári értékre! nem vavar az senkit ha fent van, sőtt tuningolni is jobb vele ha feszt is akarsz emelni(1.20.mehet simán mert referencia érték) mert ezzel nem fixálódik le 3D.s értékre mint pl. a TriXX -el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone topik
- GTA V
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged