Hirdetés
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok!
Hollandiából várok egy csomagot ami 24 óra alatt Vecsésre ért az Ups raktárba, de egy hete képtelenek kiszállítani.
Nyomkövetésnél ez van: A kézbesítés dátumát a lehető leghamarabb közöljük.
Az ügyfélszolgált nem tudja megmondani, hogy mikor kesz kézbesítés…
Járt már valaki így? -
Jahno
veterán
válasz
MikeWazowski #103651 üzenetére
Ránézel a követésre és látod, hogy merrefelé jár. Erős tipp volt ezt így nulla határidővel rendelni, de láttunk már csodákat. Tegnap rendelt cuccom már meg is érkezett, ezen pislogtam.
-
Josi
aktív tag
válasz
MikeWazowski #103653 üzenetére
A postánál sosem lehet tudni.
-
AssAssynn
őstag
válasz
MikeWazowski #103651 üzenetére
Hát erre mit mondjunk? Gondolom holnap már nem lesznek nyitva. Ma zárás előtt 1-2 órával menj be, érdeklődj, ragaszkodj ahhoz, hogy utána keressenek, stb, hátha ott van és átadják. Ügyintézőtől is függ.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Postára kértem egy csomagot. Tegnap átadták nekik, így valószínűleg másnap, azaz ma szállítják ki a postára? Ajándék lenne húsvétra... -
frici69
tag
Sziasztok! Tegnap megrendeltem és kifizettem egy csomagtértálcát az Allegro-n. Ma írt az eladó, hogy ezt a termék már elfogyott! De, van olyan amin nincs rajt a jármű motívummal. Jeleztem neki, hogy így már nem kérem hisz az volt benne a lényeg. Ilyenkor itt Allegro-n mi a teendőm, hogy vissza kapjam a pénzem?
-
Jahno
veterán
válasz
kalozhun100 #103647 üzenetére
Amit kér vagy amit találsz mindet elküldöd oszt jóvanaz. Ebay vásárlás, képernyőkép, PP fizetés bizonylata, banki kivonat. Aztán majd összelegózzák. Ha már "a valami" nem túl konkrét.
-
kalozhun100
őstag
Sziasztok, rendeltem ebayről egy karburátort hajohoz kínából. Fedex felhivott, hogy adjam meg az emailtem. Majd jött egy email, hogy küldjek el valami dokumentumokat. Na mármost ilyen még nem csináltam. Meg nem is értem, mert ebayen áfát vámdijt megfizettem.
-
Jahno
veterán
válasz
tlala #103644 üzenetére
Atombiztos nem lesz, nekem ezek sosem sikerültek, hogy el is fogadják, de cégek és könyvelők is összevissza beszélnek. Számla nincs és értelmezhetetlen, ha nem számít az ÁFA, akkor akad ahol könnyebb, mert bármilyen fecnit be tudnak rakni költségnek, de ez majd akkor derül ki, ha megérkezett és leadtad a papírokat.
-
tlala
addikt
Geekbuying-ról, EU raktáros terméket szeretnénk cégesen rendelni, céges bankkártyával fizetve.
Van valakinek tapasztalata, hogy hogyan kell ezt atombiztosan csinálni, hogy számla, stb. rendben legyen?
(Civil szervezet, az áfát nem tudjuk vissza igényelni, szóval nem áfa mentesen akarunk vásárolni.) -
AssAssynn
őstag
válasz
4Grider #103639 üzenetére
Abba a topikba, összesen van 43 hozzászólás...
-
AssAssynn
őstag
Temu téma jöhet ide?
Van egy Temu topik, de halott.Kérdéseim lennének:
1. Tudok szállítási idő szerint keresni, rendezni? Vagy helyi raktár szerint? Nyilván az lenne a cél, hogy olyat válasszak, ami pár napon belül megjön.
2. Hogy lehet normálisan keresni? Szavakra tudok csak, vagy esetleg kategóriára, de az úgy túl bő.
3. Ezek az események mind ilyen kamu akciók? Mármint ingyen kapsz valamit, vagy kreditet, de cserébe ennyiért vásárolj, vagy annyi terméket. Nekem ezek egyelőre mind olyannak tűnnek, hogy lehet, hogy úgy tűnik, mintha spórolnál, de előtte meg elköltöd azt az összeget másra. -
daniele
aktív tag
Sziasztok!
redragon-tól közvetlen rendelt már valaki innen? Áfa és vám is benne van az árban. Erre ugye már nem jön plusz költség? 7-10 munkanapot írnak a szállításra.
Köszönöm. -
mexel
veterán
Létezhet olyan egy ekkora oldalnál hogy feltörték és a fizetés máshová megy, azaz bukom a pénzem? Mert azt olvastam hogy már napok óta nem működik a paypal, de rendeltek onnan, iaz nem érkezett meg csak úton van a nyomkövető szerint.
Feltételezem ha meghackelték volna az oldalt akkor már felugrott volna valami figyelmeztetés vagy jött volna email a napokban tőlük hogy ne vásároljunk -
mexel
veterán
Sziasztok. Piping Rock -on szokott itt rendelni valaki?
2 napja nem tudok paypall-al fizetni azt írja, nem tudja betölteni a paypal adataimat vagy vmi hasonló, használjak kártyát.
A paypalom működik, ezen a gépen is, de több gépen belépve érdeke hogy nem jegyzi meg a kosár tartalmát, telefonon nem működik a belépés jól stb stb ( a PipingRockról beszélek nem a paypalról)
Nem merek így kártyával fizetni, mintha valami nemn lenne gömbölyű a PipingRocknál.Másnál működik?
Amikor próbál a fizetési oldalra vinni akkor egy /cn/sok sok összevissza karakter szerepel a https pipingrock mögött, nem tudom a cn mit keres egy amerikei oldalnál. Persze ez lehet csak valami paranoia.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
z123456z #103627 üzenetére
2021 nyara óta ütött ez be igazán, mert addig országonként volt küszöb, amit kisebb webshopok nem feltétlenül léptek át (nagyobbak persze addig is, ezért rémlett neked is az Amazon), de a mostani, egész EU-ra vonatkozó távértékesítési limitet még egy kis manufaktúra is eléri.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Ha EU ország webáruházából rendelek valamit, akkor miért a magyar áfát teszi rá egyből, amint megadom a szállítási információkat? Ezt eddig nem tapasztaltam, legfeljebb amazonról hallottam. Bakker, ha a német turista vesz az Andrássy-n egy ruhát, akkor a német áfát teszik rá neki? Vagy hogy van ez? Nagyon idegesít.
Köszönöm. -
válasz
Postas99 #103621 üzenetére
Mindig a lakcím szerinti postán keresztül megy az ilyen küldemény, alapesetben ha 24 mm-nél vékonyabb akkor megy a postaládába, ha vastagabb akkor értesíteni fognak az átvételről, csak az ajánlottnak minősülőket viszik már ki a nagyobb méretűekből. (Pl RL999999999CN forma)
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ (NPKK) -nál ha jött értesítés, hogy ÁFA kötelezettségem tehát fizetni valóm van (már. 27) amit be is fizettem aznap, mikorra várható, hogy megmozdul náluk a csomag? Mert pénteken már a fű sem nő ott ahogy látom.
-
Nirvatti
tag
válasz
Nirvatti #103617 üzenetére
Ezt írtam egy PDF-be, amiben elküldöm még a termékek fotóit, linkjeit és PP tranzakciós listámat az elmúlt 15 hónapból, amin csak ez az egy tétel szerepel.
"Tisztelt Ügyintéző!
A két terméket egy magánszemélytől vettem, egy Facebookon meghirdetett akció keretein belül. A két lenti link az ő honlapjára mutat, ahol magasabb árak találhatóak jelenleg.
Küldöm továbbá a PayPal kifizetési forgalmamat, amin látszik, hogy nem volt más kifizetés irányába.
Sajnálatos módon nem küld számomra számlát, tételes megrendelési igazolást.
Minden számomra elérhető dokumentumot már elküldtem Önöknek.
Idéznék a kötelezően csatolandó dokumentumok listájáról. (https://www.posta.hu/static/internet/download/Kotelezoen_csatolando_dokumentumok.pdf):
Rendelt küldemény esetén csatolandó:
• Rendelés-visszaigazolás, mely tartalmazza a rendelt termék megnevezését és értékét.
• Amennyiben utóbbiakat a rendelés visszaigazolás nem tartalmazza, ezen felül kérjük, csatoljon számlát vagy fizetést visszaigazoló dokumentumot is.
Ez, a második pont második fele megtörtént, kérem ezek alapján az ügyem elbírálását.
Köszönettel,
blabla"
Reménykedem, de már sajnos az sem érdekel, ha visszaküldik / bezúzzák / használják ők. -
depence
tag
Esetleg tud nekem valaki tapasztalatból adni választ arra, hogy az Alibaba-n a 3800,-Ft-os Express posta díj kb. mennyi idő alatt érkezik meg?
Köszi!
-
sirkope
tag
Sziasztok,
Rendeltem ebayről egy kínai eladótól egy terméket, elindult a postázás. elvileg SpeedPAK-el jön. Ma jött egy üzenet az ebaytől, hogy:
SpeedPAK just missed you.
A szállítási szolgáltató megpróbálta kézbesíteni az Ön árucikkét.Nyomonkövetési összefoglalás
Kézbesítés várható ideje: Tue, Apr 8
A tracking ezt mutatja:
2025/03/27 07:46
The item is being held, addressee being notified HU
2025/03/26 09:44
Ready for pickup HU
2025/03/25 13:47
Destination Post Station Scan HU
2025/03/24 19:13
Arrival at Destination Countries NL
2025/03/24 19:13
The consignment has arrived in the country of destination NL
Google szerint:
The package is being held at the post office or customs facility because additional fees, such as customs duties or taxes, must be paid by the addressee. The addressee is being notified about the charges and will need to pay them before the package can be released for delivery.
(A csomagot a postán vagy a vámhivatalban tartják, mert a címzettnek további díjat, például vámot vagy adót kell fizetnie. A címzettet értesítjük a díjakról, és azokat ki kell fizetnie, mielőtt a csomag kézbesítésre kerülhet.)
Itthon vagyok, senki sem keresett.
Ezzel lett küldve:
Szállítás:Ingyenes eBay SpeedPAK Economy. A nemzetközi szállítású árucikkeket vámkezelhetik, és további költségekkel járhatnak.
Ez akkor most azt jelenti, hogy vámkezelés alatt van, és kapni fogok a postától egy értesítést? Akkor az ebay mért azt írta, mintha sikertelen lett volna a kézbesítés? -
Nirvatti
tag
Sziasztok!
Rendeltem (nem először) Kanadából mikrofont és hozzá való előerősítőt is egy magánszemélytől, PayPal-es fizetéssel 160 USD értékben amiben a küldés díja is benne foglaltatott.
A posta természetesen megfogta, elküldtem első körben a PayPal fizetési igazolást és az emailt a tranzakcióról. Hiánypótlásra szólítottak fel, miszerint nem küldtem el a "Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez" dokumentumot. A 150 EUR alattit töltöttem ki, mert leesett, hogy ez a 160 USD kevesebb, mint az értékhatár.
Erre most ezt kérik:
"Pótolandó dokumentum(ok): olyan igazolásra van szükség (számla,rendelési igazolás) ahol a feladó és címzett adatai továbbá megnevezés, termékérték, szállítási költség és végösszeg adatok is megtalálhatóak. Mivel a raktározási határidó lejárt ezért mielőbb küldje el számunkra a kért igazolást, különben a csomag feladó részére visszaküldésre fog kerülni."Ez azért vicces, mert a srác magánszemélyként egy facebook postban hirdetett akciót, amit azóta törölt. Az összeg tényleg a 120 + 20 + 20 USD-s tételekből (mikrofon, erősítő, posta) tevődik össze. A postai csomagról készített képet (katt) az előző körös hiánypótlásnál csatoltam. Van honlapja, ahol a cuccok magasabb áron elérhetőek jelenleg.
Ami az egész sztoriban belátásom szerint is bibi, hogy Ő kanadai dollárban tüntetett fel a tételeket a csomagon, a tákolt webshopban USD-ben szerepelnek az árak (magasabbak, mint az akcióban foglaltak), de fizetés is abban történt, amit már igazoltam.
Mit tudok tenni jelenleg azon kívül, hogy elküldöm a termékek linkjeit, illetve leírom, hogy magánszemélyként akciózott?
Amennyiben csak szívatnak, hogy (habár szerintem pont nem kéne) fizessek vámot, akkor miért virágnyelven közlik?
szerk.: Kérjek be tőle valami ákombákom rendelési igazolást?A válasz(oka)t előre is köszönöm!
-
Meridius11
aktív tag
jó pár dolog együttállásának köszönhető, hogy önmagában az ÁFA csökkentésnek valószinu nem lenne érezhető hatása, és a kereskedők a rövidtávú garantált profitot preferálnák árcsökkentéssel szemben:
- kiszámithatatlan árfolyam
- kiszámithatatlan adópolitika
- extraprofit adók
- kiskereskedelmi különadó
- általános bizalmatlanság a piacon, lehet hogy 2 év múlva rendelettel tiltják ki őket az országból, vagy einstandolja őket valamelyik sajátláb -
DonMedve
addikt
Köszönöm mindenkinek.
Amúgy egy gondolat: Napokban pont ezen gondolkodtam, hogyha Viktor atyánk azt mondaná, hogy leviszi az áfát 5-10%-al, amilyen a magyar mentalitás az árak tuti nem változnának. Mert akkor a kiskereskedő tenné el azt a pénzt. Szvsz.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pro Koryak #103605 üzenetére
Van, de itt egy konkrét boltról van szó ami nem ilyen, és az alábbi számolásod se jön ki, mert a német és magyar bruttó árak közt nincs ekkora különbség.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pro Koryak #103603 üzenetére
Nem, a 137 EUR még nettó ár. Írja is az oldal, h az adót csak a szállítási cím megadása után fogja rászámolni.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
DonMedve #103598 üzenetére
A német oldal alapból a német áfával számol, ezért 137€. Ha megadod a címet = Mo, akkor már a 27% fincsi magyar áfával számol = 173€.
Mondjuk boltja válogatja, mivel, hogyan számol, van ahol nem változik az ár csak a pkg megy rá, sőt gyakran az EU boltok bizonyos összeghatár felett már ingyen szállítanak EU-n belül = olcsóbban, mint a hazai boltok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest