Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
LamaCube #36799 üzenetére
"Az AMD a Mantle API-t novemberben fogja hivatalosan bemutatni, és ekkor kerül be a rendszer a Catalyst driverekbe is (egyelőre csak Windows operációs rendszeren), vagyis épp időben, ugyanis a Battlefield 4 decembertől kezdve kezeli. A Mantle-t minden GCN architektúrára épülő Radeon támogatja, így nem szükséges hozzá a legújabb hardver." via
-
Johnny001
senior tag
válasz
Steve198310 #36790 üzenetére
Hi!
Írni kéne DroidMesternek, biztos megoldja a problémát, ha lesz egy kis időm, belecsapok én is. Fagyás szerintem driver miatt van, a legújabb bétával nézed?
By.: Johnny
-
mrhitoshi
veterán
Várom a Mantle-s tapasztalatokat.
-
gyuszaa
őstag
Teszteket olvasva még jól megy nekik a tuning gpu-vram terén is, mint régen a 7870-nél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mától betársul ebbe a topicba R9 270 / R9 270X is.
-
R3laX
addikt
Mákom volt ezzel a kártyával, mert 1230-hoz elég neki 1.2V, ami elég barátságos.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
gyuszaa #36781 üzenetére
kiegyeznék a cserével
Szerintem is a venti csere lesz a sanszos, remélem jól fog utána már muzsikálni, és csendben!!
Az enyém alulfeszelve volt, így normális hangja is volt, de eléggé vissza is volt fogva... Nálam már 50%on nagyon durva hangja volt, maga a szélzaj és a kattogás is irritáló volt.
A brutál downgrade amúgy teljesítményben nekem bőven megfelelő volt, ilyen hőfokot tudtam vele csinálni kb 1 1óra game után:
BF4-ben 74 fokos proci 1119RPM-es ventivel... a VGA 64 fokos 38% ventivel ami 1566RPM -
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit lemaradtam mostanában az eseményekről, egy gyors kérdésem lenne:
egy HD 7850-es 1200 Mhz-en kb. melyik új szériás (R9) kártya teljesítményét hozza? -
válasz
CoolBoy323 #36772 üzenetére
Ez szomorú és remélem az enyémnél minél később jön elő, de hozzáteszem nekem 60% az már bőven elfogadhatón felüli hangerő; én nem engedem 1800rpm fölé (ez asszem 50% körüli érték).
A Zafír hűtője amúgy nagyon jó konstrukció, ha cserélik a ventiket (és hamar), akkor kár Alpenfőnözni. Pláne mert a hülye nyák miatt nem is tudom hirtelen, kompatibilis-e
-
Hoorus
őstag
válasz
CoolBoy323 #36780 üzenetére
Lehet kukáznék rá apróról valami jóféle kis Alpenfohn Peter-t..
-
Repsol600
addikt
válasz
Ventit cserélik csak szerintem.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Újat biztos nem kapsz, hónapok óta nem lehet kapni tahitis sapphire-t.
Ez szívás ilyenkor, lehet felajánlanak egy R9 270X-et. -
MZsoltee
veterán
válasz
Kiváncsi vagyok mire jutsz ezzel a problémával. Hová garos a kicsike?
-
válasz
Ipadipad #36777 üzenetére
Metro ilyen, helyenként nem volt kedvük pöcsölni az optimalizációval. Főleg ha sok fényhatás van a jelenetben akkor tud felére lassulni, mint bárhol máshol.
hogy lehet a videokártya teljesitményével videot konvertálni ?
Vannak támogatott szoftok; Sony Vegas, Media Espresso, a legújabb Nero is. Meg biztos még mások többen.
(#36771) katt777 @ Azért lásd be ennek eléggé szabadkőműves összeesküvés szaga van
Lehet, hogy a méreggel permetező gépek röppályáját számoltatják a tudatlan felhasználók gépeivel?
Persze minden lehet, de akkor Téged tragikus baleset fog hamarosan érni; itt az ideje meglapulni kicsit -
Ipadipad
tag
válasz
benikeee #36746 üzenetére
épp ma probáltam ki a Metro last light játékot
legfrissebb update-velelsö pálya(tutorial féleség) ott 17fps-nél több sehogy se akar lenni se full maxon le low-on
aztán már csak azért is kicsit tovább vittem
amint kiérek a nyilt terepre max grafikán FHD-be felugrik 70-80fps-re
nah mondom biztos valami bug volt vagy én nem tudom
aztán eljutok oda mikor elkapnak és ismét párbeszéd jön.. nah megint leugrik 17fps-re ...
szoval szerintem a játék bugos ..probáltam még a Remember Me játékot
ott maxon FHD lazán megyGTA 4 hd textura packra leszek még kiváncsi (legfrissebb verzio)
lehet hülyeséget kérdezek de hogy lehet a videokártya teljesitményével videot konvertálni ?
-
miresz
veterán
Üdv Úrak!
Vajon egy 7870-re rá lehet tenni egy R270X bios-át,ill van értelme?
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #36771 üzenetére
Nem kell azt lebutítani.
Pl. Planetside2. Amíg 10-20 ember lövöldözik egymásra, full GPU limites a 7950-en, 50-80FPS de ha már mondjuk kétszer 80-120 ember van egy csatában, na ott durván fele FPS és full CPU-limit az i5 3570k-mon, igaz, tuning nincs rajta. Persze, így is tökéletesen játszható, de azért látom a difit.
Nyilvánvaló szerintem, hogy a proci ilyenkor nem a grafikát számolja.
Azonkívül hálós játék sem mind egyforma. BF3/PS2 azért eléggé extrém bizonyos szempontból...
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Elvileg amint hozzá nyúlnak a "szakemberek" és készen megkapod a gar újraindul.
-
LamaCube
addikt
válasz
Olyan, mintha valami lefogná. Nagyon csúnya hangja van szerintem. -
CoolBoy323
nagyúr
ilyen egy egészséges Sapphire 7870XT hűtésének a hangja?
Gondolom nem
60%nál hallható ilyen jól a vümvümvümvüm
Gariba mehet vissza...
Ha hűtést cserélnek rajta, akkor a gari újraindul vajon?
-
katt777
félisten
Nem arról van szó, hanem hogy egyesek lebutítják a grafikát a hálózati játékhoz, aztán szidják a lassú procit (+még a sok gamer). Toltam én hálós játékokat, egynél sem tapasztaltam fele sebességre lassulást, és akkor még mindig elég lenne a proci.
A grafika tehát továbbra sem igényli az izmos CPU-t.
RetepNyaraB: Na, erről van szó: nem CPU limit van. Arról nem is szólva, mire használják még a szerverek a user gépét (jó pénzért eladott, ingyenes erőforrás, stb), most már persze single módban is (steam és társai), csak az kevésbé észrevehető. Na jó, ez elég off, hagyjuk is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
desert_camo #36767 üzenetére
Sőt, a PH-ról is kitilt.
Károsodhat is, de leginkább lekapcsol terhelés alatt, szóval nem igazán ajánlott kísérletezni.
-
R3laX
addikt
válasz
desert_camo #36767 üzenetére
Előbbi hozzászólásomban ott a piros link. Lesd meg, bőven elég lesz neki a tápod.
-
R3laX
addikt
válasz
desert_camo #36765 üzenetére
I7 2600K-val. Sztem ne aggódj, lényeg hogy stabil táp legyen. Csak CF-ben, meg SLI-ben zabálnak általában rengeteget. Na meg a dupla magosak.
-
desert_camo
tag
-
JohnnyX
őstag
válasz
desert_camo #36762 üzenetére
Még szép, hogy megéri. A 7770-nél még az 5850 is erősebb.
-
desert_camo
tag
Szerintetek érdemes 7770-ről 7870-re váltani? FPS emelkedés mennyire lenne jelentős újabb játékokban? BF3/BF4 elsősorban! Egy 965be proci ki tudja hajtani?
-
válasz
Thronks.90 #36760 üzenetére
WoW ahogy észrevettem inkább CPU érzékeny. Gondolom itt a Blizzardos motorok szokásából, hogy egy magot terhel, a többin pedig eloszlatja a többlet terhelést.
De a lényeg amit mondtál igen. Bár én nem vennék arra mérget, hogy a Battlefield esetében direkt jobban terheli az infrastruktúrát
mobal,
-
Thronks.90
tag
Nyilván más. Természetesen össze sem lehet hasonlítani a kettőt, és itt most arra szerettem volna rávilágítani, hogy az online játék mennyire leterhelő a gépnek. Csak egy példa volt, igazából írhattam volna akár még a World of Warplanes- t is(ezzel a 2 játékkal+ BF3 tolom csak), az még jól is néz ki, ott még több mindent kell "kidolgozni".
-
válasz
Thronks.90 #36758 üzenetére
8 éves pontosabban. Azért a WoW más tészta, mert ami engine fut rajta fele annyit sem tud szerintem mint egy Frostbite 2.
-
Thronks.90
tag
válasz
RetepNyaraB #36757 üzenetére
Itt jön képbe az a tény hogy pl. Word of warcraft című játékban, Dalaranban (100- 150 játékos viszonylag kis helyen) max 22-25 fps az én gépemen is. Ha sok player van, bizony megeszi a procit. Pedig, nem mai game, hanem vagy tíz éves.
-
válasz
katt777 #36755 üzenetére
Mennyémá, a BF3 single üzemmódban grafikailag és számításilag semmiség egy mai cuccnak, ezt tudjuk. Multiban pedig mutassbármi más játékot, amelyik egy 64 fős pályán nem belezi ki a cpu-k többségét (persze azért feltételezve, hogy 5 képpontnál többet kell szeméyenként kezelnie a proccnak)
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #36755 üzenetére
"Ha hálózati játékkal tényleg CPU-limit van, akkor ez egy ritka szarul megírt kód."
Alig várom, hogy elküldd a forráskódját egy általad készített, jobban optimalizált, gyorsabban futó verziónak.
Mert más munkájának szidalmazásan nagyon megy, de vajon tudsz-e csinálni jobbat? -
katt777
félisten
válasz
Malibutomi #36754 üzenetére
Kérdés: hibahatáron belüli, vagy elcsaltak valamit.
7870XT-hez kitaláltam, hogyan lehet lejjebb vinni AB-ben a min. órajeleket, és fixálni a PP vezérlést (ez persze egyszerűbb). A cikket egyelőre nem tudom feltenni a honlapomra, ha valakinek kell help, szóljon.
Amúgy megnéztem BF3-at, maximális kihajtás félgőzös procival. Ha hálózati játékkal tényleg CPU-limit van, akkor ez egy ritka szarul megírt kód.
-
Steve198310
őstag
válasz
FragMaster #36752 üzenetére
Igen voltak Pitcairn GPU is Flex
Na de semmi gond nincs velük a rövid nyákossal sem -
FragMaster
addikt
válasz
Steve198310 #36751 üzenetére
Voltak anno pitcairn alapú "rendes" méretű sapphire 7870-esek is, mint pl a flex, csak azokkal egy ideje eltűntek és a kicsik maradtak meg. De ha nem spóroltak le semmit, csak tömörült és nem ér semmi hátrány egy hagyományossal szemben akkor ez lesz a befutó.
-
Steve198310
őstag
válasz
FragMaster #36750 üzenetére
az a sima Pitcairn GPU-s de semmi gond vele. A 7850 lapjára épül. teljesen jó kis cucc.
Persze a nagyobb nyákosak asszem XT-k voltak (Tahiti GPU).
Ott más a fesz vezérlő és más a tuning potenciál is. A sima HD7870 is jó választás lehet -
FragMaster
addikt
Sziasztok, rákerestem de nem találtam egyértelmű választ: a rövid nyákos sapphire 7870-k (11199-16/19-20G) minőségileg vagy úgy általában bármiben elmaradnak egy teljes méretű változattól? Feszültségszabályozás, egyéb tuninglehetőségek változatlanok?
-
R3laX
addikt
válasz
d.véderjoe #36748 üzenetére
Nagyon sokat, az a i3 eléggé gyengécske.
De sztem spórololj egy K-s procira, amivel még jóideig kihúzod.
-
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
Csak egy kérdés:
HD7870-es kártyán mennyit dobna egy CPU Upgrade: i3-2100---->i5-3470 (megéri cserélni?)
köszi a válaszokat! -
benikeee
tag
Hali.
Valaki tudna segíteni hogy a Gigabyte 7870 Oc-hoz hogy kell felrakni a biost mert nekem most a bios verziónál x-eket ír ki...
-
Devid_81
félisten
válasz
RetepNyaraB #36742 üzenetére
Erdekelne, emiatt is vettem erosebb tapot, mert tudtam 1 nem lesz eleg sokaig.
Meg persze varok vele, de majd ha eljon az ido akkor konnyen egy 7970 lesz belole...az legalabb egy kartya es tutira megvan az ero ha kell, nincs egyeb komplikacio. -
válasz
Devid_81 #36741 üzenetére
Igazából
1-alkalmazásfüggő
2-ha van lehetőséged ki kell próbálni, mert ezt nem nagyon lehet tapasztalat nélkül megvitatni.
3-ez az egész szerintem multiplayer üzemmódban legzavaróbb, ha lősz és nem ott az áldozat, hanem a mikrolag miatt már picit odébb. Lőttek a headshotnak("A játék nem tesz agresszívvá. A lag igen"
)
Lehet, hogy Téged nem zavar/nem érint a problémakör és boldog tulaj leszel. Tehát nem lebeszéllek, csak óvatosságot javaslok. Ha interneten vásárolsz visszaadhatod a terméket. Ez jó és nem veszítesz semmit. Egy napod úgyis rámegy, mire beállítasz inden sz*rt. Utána még négyig próbálgathatsz és ha nem, irány a posta. -
Devid_81
félisten
válasz
RetepNyaraB #36740 üzenetére
huhh, ez nem hangzik ul jol!
-
válasz
Devid_81 #36739 üzenetére
majd meglátod, ha tapasztalod
mikrolag: papíron van 120 fps-ed, közben pedig folyamatos, igen idegesítő pici akadásokkal van tele a játék, ahogy a kártyák "egymásra várnak"
A skála szimplán arról szól ha nem használja az adott játék tisztességesen a cf technikát, tehát nem oszlik meg rendesen a terhelés a kártyák között (persze amúgy is az első kártya a jobban terhelt, de ez technológia függő), magyarul a második kártya randán malmozik és nincs meg a cf élmény.Ettől még rengetegen vannak, akik esküsznek a több káryás rendszerekre és biztos nekik is igazuk van, illetve olyan dolgokkal játszanak, ahol jól műxik a technológia.
Ha nem derült volna ki, én nem tartozom a cf rajongói közé és inkább tolom valós 30 fpssel, mint virtuális (és hajtépő) 75-tel -
Devid_81
félisten
válasz
RetepNyaraB #36738 üzenetére
Milyen amugy az a mikrolag, meg ez a skalazasi gond?
Mikent lathato-erezheto?
En is akartam egy tesot az enyem melle a jovo evben. -
-
kungzi
veterán
-
Mityu_76
tag
Szerintetek EZ miért ilyen olcsó???
-
Raidon
őstag
7850 CF milyen teljesitmenyben van egy sima felsobb kategorias kartyaval!?
-
Fisherhun
tag
Hali !
Gondolkozom egy cross megoldásban csak még filózom, hogy megéri e ?
Van egy asus HD 7870 gyárilag tépett karim. Nagyon jó kis kártya fogyasztásba és teljesítménybe is .Nem szeretnék megválni tőle ezért gondoltam veszek mellé egy testvért és hosszabb távra bőven jó lesz egy Vishera FX 8320 mellé csak nem tudom hogy a tápom elég lenne e neki van egy 80+ tx650 corsair tápom
vélemény ? -
kungzi
veterán
nekem elég, akkor lehet várok, hogy csökkenjenek a 7850-k árai és veszek +1-t cf-be
-
kungzi
veterán
7850-ről szerintetek érdemes váltani r9 270x-re?
-
Devid_81
félisten
válasz
Steve198310 #36718 üzenetére
Oke, en arrol lemaradtam amikor mar fagyott neki 1150-en
Az oke, hogy 50/70-es a topik, de tuningot kulonbozoen birjak -
Steve198310
őstag
válasz
Devid_81 #36717 üzenetére
igen erről van szó a (főlé szón át siklottam de 1155Mhz is fagy már akkor
)
a második sor közepén irja 1150 játék alatt fagy. ahhoz kell néhány tized fesz hogy stabil legyen.
nem mindenkinek megy gyári feszen 1150Mhz-tközben be be irogatunk a 7850 ről is mivel ebbe a topikba tartozik asszem
-
Devid_81
félisten
válasz
Steve198310 #36713 üzenetére
Itt 1150-et ir, illetve ha fole megy, akkor mar fagy.
Vagy kozben mar masik VGA-rol beszelunk?
Mert mindenki jon itt az 1200-akkal, de neki meg 7870-ese van, es nem 7850 mint nektek. -
pityu6
tag
válasz
Steve198310 #36714 üzenetére
Akkor az Én Asus-om nem is számít olyan rossznak,1223mV kell Neki 1200MHz-hez
-
Steve198310
őstag
válasz
Devid_81 #36710 üzenetére
1150Mhz mellet nem stabil neki. azért kell neki egy pár tized fesz. nem hal bele a kártya semmi féle képp
de stabilan megy majd.
1100 és 1125 között érezni némi változást de 1125 és 1150 között nem de már 1150 és 1175 között megint érezni a gyorsulást. nem tudom mért müködnek így gőzöm sincs. olyan 2 napot szántam a dologra hogy leteszteljem a GPU/VRAM sebességeket mikor teljesít a leg jobban -
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #36702 üzenetére
Érdekes, nekem olyan max. 1075-t bír, utána már 1 óra játék után kifagy, mondjuk BF3 után...
Mondjuk nekem ezt az 1075-t 1155mV-tal viszi, az meg nem olyan sok... -
Dorf3in
csendes tag
válasz
Steve198310 #36698 üzenetére
75,5% az ASIC Quality! Mekkora + feszt érdemes adni neki, hogy 1200-on stabilan menjen és melyik programmal érdemes mert Afterburner-ben nem engedi a feszültséget állítani?!
-
nz026
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni az adatlapon szereplő proci mellé érdemes lenne e a 7770-em lecserélni erre [link] vagy nem lenne akkora előrelépés mert kevés a proci hozzá és inkább maradjak a 7770-nél.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #36698 üzenetére
Nekem egyébként 79,7% az ASIC. Az jónak vagy rossznak számít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Star Trek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest