- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bombibmw
veterán
válasz
miresz #44150 üzenetére
Én Asus 280X T-ről váltottam vissza erre és észrevehetően lassabb.
Ha csutkázok egy játékot,akkor az elsimítások már nem játszanak.
Szerintem 7870-ről váltva nem éreznél semmi különbséget,viszont én nem cserélném a helyedben,mivel volt ugyanilyen 7870-es kártyám,mint Neked és legendásan halk darab,na nem mintha a 270X nem lenne az,legalábbis nálam az.
Összességében nagyon jó kis kari,semmi gondom vele és kis kompromisszummal jó mindenre. -
mexel
veterán
válasz
miresz #44146 üzenetére
3-ért már megérheti az x-es de ő azt írta 10e a különbség. Én annyit (10e) nem adnék érte, de ez is egyénfüggő.
A sapphire is 7850 pcb-re tette az új "rövid nyákos" 7870-ét és szerintem a 270(x)-ét is, és bebizonyosodott hogy semmi hátrány nem származott a dologból. Ennek ellenére a gpu nincs lebutítva mint a 7850 a 7870-el szemben, csak és kizárólag az órajel van visszavéve. Amivel kevesebbek általában ezek a kártyák, azok még a tápellátásban keresendők, de a sok leírt tapasztalat alapján úgy tűnik az is elég egy ilyen gpu 1150-1200Mhz-re való húzásához, nem instabil ettől a kártya. Nyilván nagyobb biztonságot ad az erősebb felépítés, kérdés mikor és meddig van rá szükség.
Mondjuk 3e különbségért én is a 270x-et venném. -
mexel
veterán
válasz
miresz #44144 üzenetére
Mennyivel lesz gyorsabb? (alapon egyértelműen igen)
A két kártya főbb részeiben (amik számítanak) megegyezik. A 270x jó eséllyel tovább húzható jópár Mhz-el, de ez nem biztos. ha pusztán azt nézzük hogy egy játékban melyikkel milyen eredményt lehet elérni akkor kis szerencsével semmi különbség nem lesz a kettő között, ha azonos órajelre teszik őket (pl mindkettőt 1150-re).Ha 10e a különbség az nem kevés, egy kb50000-es kártyánál az 20% körüli.
Mondjuk az biztos, hogy a 270x mindenféle húzás nélkül hozza egy módosított órajelű 270 tempóját, alapból egy gyors kártyát kap az ember. Stabilabb érzésnek tűnhet. -
mexel
veterán
válasz
miresz #43994 üzenetére
Az msi-n is sípol a vrm pedig valami katonai minőséggel ijesztgetik a vásárlókat
Végül is nem rossz duma
Én alapból nem hiszek el semmilyen marketing dumát (foglalkoztam marketinggel is), de mégis jól esett olvasni a dobozon miután megvettem
( egy sapphire is sípolt egyébként) -
R3laX
addikt
válasz
miresz #43994 üzenetére
Ne ijeszd már meg, ha elromlik, hát elromlik. Nem tudod megjósolni. Asusról nem terjed hogy fos a 270-es széria, pedig manapság abból volt egy jó pár szarság. 270x zörgő ventis-re ráfizetett a srác +13 000-et, aztán kapott egy ugyanúgy zörgő ventis sima 270-est
. Bedöglik az olcsó giga lapod a végén, és viszi a egyáltalán nem bele való 4770k procit
.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
miresz #43994 üzenetére
Na most ezt elmondták a Sapphiról is páran azt nekem az ég világon semmi bajom soha nem volt egy Sapphire kártyával sem.
Más:
Ha DVI-D kétvégű kábelt veszek úgy hogy a kártyán DVI-I van akkor az nem fog bezavarni?
Megszűnik majd a fehér csíkozás?EnterR
Így van, minimális, de csak akkor hallod ha leveszed a játékról a hangot, úgy meg senki sem játszik.
-
marquuard
veterán
válasz
miresz #43989 üzenetére
Logikusan gondolkodva, ha neked nem az első Giga kártyádról esik le a hűtés (gondolom hosszabb ideig volt Gigád, mert nem sűrűn váltogattad), így gondolom másnális volt ilyen probléma, akkor szerinted a Gigabyte nem tud a problémáról? Ha ez globális szinten így van, mentek volna a visszajelzések a cég felé, hogy itt valami nem kóser. Annyira meg nem lehet hülye egy cég se, hogy szarik rá. Saját image-jét meg nem fogja ezzel rombolni.
-
Dark KillerX
addikt
-
-
-
katt777
félisten
válasz
miresz #41902 üzenetére
De ezt én is elismertem, nem? A 8 mag 8 mag, a 4 mag meg hiába erősebb, ha csak 4, sőt, még ha HT van is (4770K), de nincs kihasználva, vagy amúgy is max 30%.
Single-ben teljesen érthető, csak azt nem írtad, és miközben többen írták, hogy BF4 alatt a multit értik, te már legalább a 4-ik vagy, akik (velem együtt) nem feltétlenül azt.
Olyanról mondjuk nem hallottam, hogy ha van is némi CPU-limit, ne lehetne multizni Richivel.mrhitoshi:
Pontosan. Persze van, aki csak végigrohan a pályákon, de ha meg-megállsz körülnézni (ahogy a költő mondta), bizony rengeteg randaságot találni; persze nem csak BF4-ben.
Dany007: Nem érted az ilyen összehasonlítás lényegét. Arról van szó, hogy X pénzért megkapod az adott kártyát, amely eléri egy Y pénzért megvásárolható kártya teljesítményét, viszont, ha nincs pénzed az Y kártyára, akkor nagyon is számít a tudás. A 7870XT-m pl. teljesítményben le tudja nyomni a 7950-et, de nem tudtam volna utóbbit venni, még ha az is tuningolható is, másrészt főleg nem érte volna meg +22k-ért (+35%) max. +10% teljesítmény.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
miresz #41866 üzenetére
Ja, egy baromi olcsó 8 magos (szinte mindenkinek ez van). És a több 1000 másik játék nem képes 8 magot rendesen, vagy sehogy sem használni, azzal mit csinálsz?
Arra biztosan nem hivatkoznál...
De éppen ez a lényeg: 1-2 játéknál jó, 100 másiknál meg nem. Egyébként 100% gyorsulásod volt, vagy csak azért lett 99% a GPU-kihasználtság, mert nem mentek teljes erőből a kártyák? (Pl. kisebb sávszél egy 16+4-es leosztásban, stb).
asdxv: Be kellene állítani a grafikát. 4770-ben sajna nincs 8 mag, de a 7870CF-t ki kellene hajtania, az tuti. A játékon (grafika és advanced video) kívül, driverből is lehet ám javítani a beállításokon (és így csökkenteni az esetleges CPU-limitet).
-
Steve198310
őstag
válasz
miresz #41812 üzenetére
Na akkor eldőlt a dolog. Egy Vapor-x lesz a Dual-x utód. Ma szóltak és azt fogják hozni. Olvastam teszteket. Igen szépen teljesít a kis cumó. Volt pár játék teszt ott igen faxa volt a teljesitménye. Pár FPS el marad el a HD7950 től. (5-8FPS de van ahol 10) de sokat van a 660TI felett. Még NV játékban is elveri a 660TI-t.
Hűvös mint atom meg még csendes is. Jóóóó jaz
Már csak azt várom ki érjen -
-
BogyóBP
addikt
válasz
miresz #40665 üzenetére
Vicces mert nekem pl hogyha nem teszek fel drivert hanem csak azt amit az MS kinál akkor jól megy a mozilla, felteszem a 13.9 et, akkor összeszarja magát a hardveres gyorsitója de csak FB-n láttam eddig látványosan, majd ha a legujabbat felteszem akkor minden megszűnik. Nehéz így kiszurni mi lehet a hibás és mi nem az. Szerintem marha nagy tömegbe nyomták ki a kártyákat és hanyagolták a minőségellenőrzést ezért csúszhattak ki a hibásak is. Ez a tömeggyártás hátránya sajnos
-
katt777
félisten
válasz
miresz #40600 üzenetére
Hát nekem úgy pakolta föl a CCC-t is, de majd ránézek, hátha a mostanival éppen megoldható.
Szoft nélkül viszont elveszik a CCC-be épített "optimalizálás" is (helyes kifejezéssel: hibaelfedés), ahogy Abu85 szokta mondogatni, ezek után az ember ne csodálkozzon a bugokon. ATT azért volt jó, mert ott a legapróbb részletekig testre lehetett szabni mindent. -
katt777
félisten
válasz
miresz #40596 üzenetére
Mivel pont ugyanazt írod, amit én, nyilvánvalóan te sem értesz hozzá.
Pont az a baj a hibás kártyákkal, hogy az órajeleket ált bírják, a legtöbb driverrel rendben is vannak, a hibák az újabb meghajtókkal jönnek elő, hiszen anno nyilván az akkori meghajtókkal tesztelve kerültek rájuk a szar alkatrészek.
Én éppen elég régóta foglalkozom vele, hogy eszközkezelőből próbáljam telepíteni, és bizony felpakolta az egész csomagot, amikor próbáltam. Ha csak a nyelvi csomagokat kivettem a telepítőből, már sikított. -
katt777
félisten
válasz
miresz #40581 üzenetére
Az a baromság, hogy nem érted. Nem minden 270-nel van baj, csak némelyikkel, nyilván nem függetlenül attól, hogy a "nagyobb" kártyákra csinálják meg először a drivert. Azt meg nem is érdemes elvárni ma már, hogy a piacra lépő kártyákhoz rögtön megfelelő szoftver is legyen.
Másik baromság, hogy szavaiddal éljek, a C telepítése. Az első dolgom volt csak a drivert telepíteni, de nem hagyja, az is felküldi a CCC-t, vagy nem települ. CCC nélkül ráadásul nem lehetnék biztos az általam nem kívánt effektek kikapcsolásában.
Pancsermeste: Akkor a monitoroddal van a probléma. BF nálam közepes fényerőn is tökéletesen látható mindenütt.
CCC-ben az előbeállításokra menj rá. Ott alkalmazásokat tudsz megadni, illetve azokhoz profilt megadni, hasonlóan, mint a 3D beállításokat játékok esetén. Elméletileg. Én ugyanis nem élek ezzel a lehetőséggel sem.
BogyóBP: DVI-nél is van GPU méretezés, pont akkor rontja el a képet a CCC, ha azt beállítottad. Onnan tudom, hogy én is így jártam.
Skálázást mindenképpen érdemes NEM használni, hiszen nem lesz szép a kép (főleg akkor cseszi el, gyakran még a képarányt is, ha kisebb felbontású, régebbi játékot akarsz futtatni), de CCC-ben azt is tudod kapcsolni, hogy a driver végezze a méretezést, vagy a monitor. Érdemes az utóbbira bízni.
És persze mindenképpen érdemes a monitor megfelelő beállítására odafigyelni.
nV alapból széthúzza a képet, ami roppant randa rendszerindításnál v. pl. biosban. Régebben AMD nem csinálta, ma ez is előfordul. Az egyik szöveges betöltőképet széthúzza képméretre, a következőt meg berakja középre kicsiben.
-
Dany007
veterán
válasz
miresz #40478 üzenetére
+@rígel:
No, sorry, hogy csak most tudok reagálni, de céges bulin voltam, aztán meg beteg a fél család...
A lényeg, hogy A10-5800K-m van hozzá. Tehát 270x-nél erősebb vga elve kizárt.
Katt777 kollega gyakorlati tapasztalatai azonban meggyőztek arról, hogy egy 270x-et még elvihet a proci túlhúzva. Tesztek alapján így egy phenom 2 X6-ost lazán megelőz és hozza egy régebbi i7 940-es szintjét. Aztán ha le lesz tiltva az IGP elvileg - szintén itteni "szakértő" kollégák szerint - mégtovább nőhet ez a teljesítmény.Az MSI nekem igencsak tetszik. A márka is meg a tesztek is róla. Még a vastagságával kell valahogy kibékülnöm. Mindössze 40mm-es vga-nak van hely.
Ezért gondoltam a Sapphire-re, neki vannak a legvékonyabb kártyái az asus,msi,giga, stb közül. Bár nemtom számít-e hogy 2mm rés marad vagy 5mm. :SDe te mért akarod eladni a 7870-et egy 270-ért cserébe?
Teljesítményben ekte u.a. Fogyasztás?
A fogyasztás engem mondjuk nem nagyon érint, mert naponta maximum 1-2 óra játékról lenne szó mindössze. Amúgy a nap többi részében idle menne a vga és idle-ban nincs nagy különbség köztük.
No de szvsz valami "újdonságot" kéne vennem. Vagy 270 vagy 270x. Az ikszes verziót meg már csak azért, hogy a tudat legalább meglegyen, hogy ha akarom tudnám húzni.Mert amúgy nem akarok vga-t tuningolni. Gyári oc-s rendben, de semmi több.
-
rígel
őstag
válasz
miresz #40493 üzenetére
fps: 55,1
score 2305
min. fps:16,9
max. fps:92,8975/1400 (OC mode)
13.12 catalyst whql (legújabb)
w8 64bit
phenom II x4 965 BE alapórajelenAstaroth:
Én is nagyon gondolkoztam az X-en, de kizárólag MSI-ben.
Kicsit féltem hogy hangosabb lesz (az X-nek robosztusabb a hűtőbordája) A neten talált dobozfotókon ugyanis nagyobb dbA érték szerepelt a sima dobozán. Viszont az én dobozomon már ugyanaz a 19 dbA (OC mode) van, mint az X-en. Nincs is semmi hangja. -
-
kovsol
titán
válasz
miresz #40201 üzenetére
BF3-4 motorja tipikusan olyan amit FX-re optimalizáltak, már a kezdetek óta.
3dmark pontokkal, meg vga -t szoktak hasonlítani nem procit szerintem, mert köztudottan ram érzékeny. Azzal, hogy 1600 ról 1866 -ra raktam fel a ramot már nyertem is majdnem 400 pontot cpu pontszámban.Amúgy vannak olyan programok amik ha meg gebednek se fogják az FX -t 100% -on terhelni, mivel lebegőpontos számításokra építenek és a modulonkénti 2 integer feldolgozó meg malmozhat csak. Pl a Dirt3 ban is hiába raktam le 1024x768 low -ra akkor se ment 60% fölé az FX cpu használata, pedig akkora cpu limit volt, hogy a vga 30-40%-on tekert csak.
De ez itt nagyon off.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
miresz #39298 üzenetére
Csak proci cserém volt..ami nemhinném h kihatással van a vga-mra
Hazaérek tesztelem...pont feldobtam COD: ghosts-ot...h az új 4magosom mit hoz..és ottis már oszlopokat rakott a manus feje helyett stb..elnyúltak a textúrák
...fegyók szkópja bevolt törve kb
ilyeneket produkált
Azt hittem frissités bta el..de nem
-
Kaci84
őstag
válasz
miresz #39259 üzenetére
Jól van mondtam, hogy nem kötözködni akarok. Persze értettem és ha úgy alakul vásárlás előtt mérlegelem az itt halottakat, de azért reméltem, hogy 50-be beleférek.
Az MSI-től a Hawk vagy a Gamingnek jobb a hűtője vagy ugyanaz? Mitől jobb a gaming?
A giga felé azért húzott a szívem, mert volt 7850-em és nagyon halk volt a hűtője és nem melegedett. Pedig én a zajra nagyon allergiás vagyok. Azért érdekel, hogy mitől nem ajánlott? -
Kaci84
őstag
válasz
miresz #39236 üzenetére
Miért utáljátok ennyire a Gigabyte-ot? Nekem volt 3 is és egyikkel se volt probléma!
Max 50-ig szerettem volna elmenni árban.
Ebben a topikban irkálták 1-2 oldallal odébb, hogy 2-3 embernek is probléma volt az új szériával és még írták is, hogy türelem amíg kijönnek a rendesebb driverek!
Ehhez mit szóltók -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE 1080 Ti Turbo 11G - HIBÁS
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged