- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen videókártyát?
- Hisense LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
Hoorus #43584 üzenetére
Trixx-el, nem MSI az a kari
(#43586) Flashget: Jó választás az a vapor. Ha gond lenne vele nem 2 év után jön elő. Ha addig el megy akkor sokat szaladnak még. De ennyi erővel miért csak 3 évet adnak miért nem élettartamot. Ez olyan hülye megközelítése ennek a dolognak 2 vagy 3. felőlem lehet 5 év is ha nem tetszik nem veszem meg.
-
bombibmw
veterán
válasz
Hoorus #43258 üzenetére
Üdv a felhasználók között kolléga.
Csak nem azért váltottál,amiért én is?
Nincs idő játszani,amivel meg játszol,az megy a 270X-en is?
Grat a kártyához.(#43332) hellboy0415:
Egyáltalán nem gyenge kártya.
Viszont kompromisszumokat kell már kötni egyes játékokban vele.
Én BF4-gyel játszom szinte már csak,akkor se sokat,azt meg viszi szépen.
Egy Crysis3-ban már le kell venni az elsimítást és inkább High-on,mintsem Ultra-n lehet vele játszani. -
Womb
senior tag
válasz
Hoorus #43258 üzenetére
Szia!
Tulajdonképpen Steve198310 kolléga elmondott mindent.
Mesélhetnél róla, hogy muzsikál a kártyád.
Nálam pld. a GPU majdnem 1300Mhz-ig húzható, de a memória 1565Mhz felett már meghal.
Na nem mintha így használnám, csak az érdekesség kedvéért próbáltam ki.
Sok sikert a kártyához, jó választás! -
HSM
félisten
válasz
Hoorus #36275 üzenetére
Elég gyenge minőségű csapágykezeléssel szerelt ventik vannak rajta, viszonylag hamar (7 hónap intenzív használat után az enyémre ráfért kis csapágyzsír) megadják magukat. Az Asus ennyiből talán jobb, bár ott is lehetett hallani zörgőssé vált ventikről. Ha rendben van a csapágy, teljesen zörgésmentes az a bizonyos Sapphire 7970.
Megfelelőre állítva a feszültséget egyáltalán nem is hangos, bár hallani kis nem túl zavaró szélzajt, hogy dolgozik, igaz, nekem házi Ghz edition van, 1000/1450-es órajelekkel. Ami viszont nagy előny, hogy a Sapphire házilag karbantartható, mármint a csapágy, alig kell hozzányúlni, max félórás művelet: [link].
-
Devid_81
félisten
válasz
Hoorus #36030 üzenetére
Nekem is ment a HIS 7870 annyin, 3Dmark szuper volt, lement akarhanyszor, majd a BF3-ban kb 10mp-et ment, es jott a restart vagy csak a sima program fagyas, epp mihez volt kedve
Szoval tesztelgess jatekkal, talan az egyik legjobb amit tehetsz, csak vigyazz a menteseiddel, mert pl nekem a BF3-at agyonverte az egyik, soha tobbet nem akart elindulni, igy muszaj volt ujrarakjam. -
katt777
félisten
válasz
Hoorus #32958 üzenetére
Tesztek szerint nem feltétlenül.
Kívülre raktad a kártyákat?darky@: Nem a 2GB-os HD Pack-re gondolsz? Az biztos, hogy az Obilivont is meg lehet úgy buherálni, hogy kifektessen egy mai, erős VGA-t is.
proci985: A mostani "számológépen" vettem észre, hogy némelyik játék egészen pofás gagyi grafikai beállításokkal is. FC3, Tomb Raider egészen jól néz ki, ráadásul nem is kell mindent teljesen lebutítanom. Azért szívesen visszaszoknék a magas grafikai minőségre, mert nagyon hiányzik az 560 után, az minden szempontból pöpec kari volt, csak hát nV-val cseszhetem a DX11.2-t.
HSM: Nálam anno CF-rel sok mindent kellett állítgatni. Könnyen lehet, hogy a driverbe beépített "optimlaizálás" (csalás) okozza a gondot 2 kártyánál. Nálam anno a felülvezérlés pl. gyakran segített, nem csupán a magasabb minőség, így a jobb CPU kihasználtság, magasabb CF hatásfok szempontjából, hanem az itt-ott fellépő laggoláson is segített. Olykor. Olykor meg szart sem ért az egész.
7950 lesz, de sok tesztet láttam +95-100% körüli eredménnyel. Sőtt, még 100 felettit is, de az nyilván valamilyen driver trükk miatt volt.
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus #32951 üzenetére
A másik renderelni van GPGPU-ként.
(#32954) Milka 78: De akkor egy karival miért nem laggol be ugyanott?
Annyiból is fura, hogy jól felhúztam a grafikát, 2X-es SSAA-val, és 50-60FPS környéke volt, ahhoz se lenne elég egy 3,6Ghz-es 3570k 1600-as ramokkal? Nem akarom hinni... A GPU-kihasználtság alapján se nagyon volt CPU-limitem.
Egyébként nem akartam sokat szórakozni a tesszttel, így nem fért bele, hogy még 2-3 órát rászánjak procituningnak. Magamnak próbáltam ki, kíváncsiságból, arra pedig jó volt. PL. a Tomb Raiderben tökéletesen elég volt a CPU, végig csutka maxon ment az egyik GPU, és ott se volt túl meggyőző a produkció.Szerk.: Megpróbálom majd visszatölteni azt a pontot, ahol teszteltem, és kipróbálom újra, egy kártyával, SSAA nélkül, lesz-e procilimit és laggolás.
(#32955) Hoorus: Mondom, az FPS nálam is hasonlóan szépen skálázódott. Ilyen dolgokban nem volt gond, ott vallott kudarcot a CF, amikor én próbáltam irányítani.
A Tomb Raider olyan feeling volt, mintha az egérrel nem közvetlenül, hanem egy gumikötélen keresztül rángatnám a karaktert, hülye példa, de olyan érzést keltett.
Hasonló volt ~35FPS körül egy kártyával, de levéve az élsimítást, 50FPS körül ott szuperjó lett, míg a CF megmardt gumikötelesnek 60-al is. A metro nagyjából jó volt, de ott is volt kis gumikötél feeling, de ott jobban zavartak a mikroakadások, mikor forgolódtam.
A PS2 nyilván katasztrófális volt, azon nincs mit magyarázni, alig vártam, hogy végre lemenjen az aktuális kör és léphessek már ki. XD
De ahogy írtam, nem mindenki érzékeny erre, de én nagyon.... Ahogy már írtam, lehet a Quake3-as múlt a baj nálam, az megedzette a reflexeim erősen.
(#32957) katt777: Sehol nem kapsz ma +100% sebességet +100% árért.
Ne álmodozz. Én mondjuk ha nem vagy túl kompromisszumképes, mindenképp egy 7950-et ajánlanék inkább.
(#32959) asdxv: Engem is rohadtul bosszant, de mit tudsz csinálni, amikor egyik gyártó gagyibb ventikkel szereli a kártyáit, mint a másik?
Ahogy mondanád, ezek a ventik bazári minőségűek sajnos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoorus #32958 üzenetére
nem feltétlenül, nálam tiszta GPUlimites helyzetben (5760x1080; pl Stalker CoP DX11/Ultra/0AA, Crysis3, FarCry2) jó közelítéssel dupla fps van eddig (még szedem össze az infokat). pedig első generációs i5öm van stock órajelen.
asdxv: befőttesgumi elenged, gyorskötöző stabilabb.
katt777: ezért mondom, hogy ha nagyon akarod, be lehet térdeltetni a kártyát, de ez szinte mindenre igaz. egyébként crysis2nél sokkal jobban skálázódik a felbontást növelve és nem utolsó sorban már mediumon is eszméletlen jól néz ki.
-
HSM
félisten
válasz
Hoorus #32949 üzenetére
Nálam is gyorsult, csak a baj ott volt, hogy FPS-ben láttam bő +80% sebességet, ezzel szemben érzésre max +30-40% volt a javulás 1GPU-hoz képest, és ez volt az ideális eset. [link]
De mondom, örülj, ha az ilyesmik nem zavarnak, mert akkor elégedett leszel.
Nekem így a kb. 3 óra tesztelés elég is volt, hogy szépen visszategyem a CF-hidat a dobozába, nekem ez nem való.(Pedig továbbra is itt van a gépben mindkét kari.
)
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoorus #32687 üzenetére
7850 CF alapján mikrolag vagy nem számottevő (legalábbis nekem nem volt az), vagy nagyon durva. utóbbi ritka és általában drivercserével meg lehet oldani, de megeshet.
CF viszont általában megy és ahol megy, ott eléggé gyors.
asdxv: legalább 6-8 hétnél járok a CFfel és eddig elégedett vagyok.
-
odorgg
addikt
válasz
Hoorus #14097 üzenetére
Igazad van! Nincs is roszabb 1 félig meddig müködő hardvernél, amit hónapokig odavissza kell küldözgetni, mire belátják hogy szar.
Leggutobbi esetem Ipon-al:
3 hétég vizsgálták a teljesen döglött VGA-t,(minden héten rákérdeztem, amire az vólt a válasz hogy még vizsgáljuk a hibát) mire sikerült rájönniük hogy ez valóban nem müködik
El is képzeltem a dolgot, ahogy 2 agyonképzett szaki, körbeálja a tesztpadot, majd ráfekszik az egyik a power gombra, ezek után indul a gép, a VGA-n felprörög a venti, de nincs kép
Nagy fej vakargatás, aztán hibaelemzés:-Te Béla, nem ad képet a cucc, lehet hogy valóban rossz?
-Há nemtudom Józsi, aszondják az idő mindenre gyógyír, adjunk neki 3 hetet, oszt nézzük meg akkor is, hátha a jóisten segedelmével, addig helyregyün magától is ez a videjókártya.
-Igazad lehet Béla, nem véletlenül te lettél a főnök. Na de van itt még néhány hibás hardver amit meg kellene vizsgálni, hozzam a következőt főnök?
-Lassítsál Józsikám! Mint mondottam, az idő mindenre gyógyír, és kölümbeni is, messze van még a nap vége, na akargyá mán az elején megszakasztani!
-Oké fönök, bocs főnök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen légkondit a lakásba?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest