- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz
lowzor #37094 üzenetére
Én biztos nem feszelgetném alul ha vacsi új.
Ahogy megkapod úgy kel működni hiba nélkül! Más esetben garancia.
Ha már működig gyári formájában akkor lehet állítgatni, de hogy állítgatni keljen hogy működjön az nem jó.Ha a hűtő nem illeszkedik akkor is inkább a bolt, hacsak nem tudja tökéletese karcolás mentesen szétszedni, de egy szír uj karinál igencsak meggondolandó ez a lépés.
-
lowzor
veterán
válasz
RetepNyaraB #37095 üzenetére
2sec alatt 85 fok az tényleg durva. Rendesen illeszkedik egyáltalán a GPU-ra a hűtés?
-
Pocok256
veterán
válasz
RetepNyaraB #37095 üzenetére
Pont ezt mondom én is
Ettől független ha végre normális lesz a kari tuti alul lesz feszelve.
Köszönöm a segítségeteket
-
Pocok256
veterán
válasz
lowzor #37091 üzenetére
Soha nem lenne húzva a kártya elég lenne ha lebírná magát hűteni alap órajelen
Tesztek alapján 80 fok fölé sem kéne mennieNem nálam van hanem egy olyan embernél aki egyáltalán semmit nem ért a gépekhez csak van 3-4 játék amivel szeret játszani és ahhoz kellett egy olyan kártya ami alatt tuti nem röccen meg.
Ehhez csak elég lenne a gyári hűtés is ha normálisan működne.
(#37090) nanus
A ventilátor már 92 foktol maxon pörög, de kb mintha meg sem érezné a kártya.
Idle hőmérséklet 40 fok és ha terheled kb 2 sec alatt 85 fokos lesz. -
Pocok256
veterán
válasz
lowzor #37088 üzenetére
Boostot kilőttem AMD driverrel csináltam végig 500 on tartotta. De igen megy vissza holnap gariba bár 100% hogy rossz a pasztázás és ennyi a probléma.
Amúgy ebből a darabból van pont még1 az is elég forró fejű bár az 90 fok alatt tudta tartani magát.
De akkor ezek szerint ez nem olyan nagy probléma ennél a szériánál ?
(mármint a magas hőmérséklet) -
-
ST05
őstag
válasz
marci.weller #37082 üzenetére
igen
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
marci.weller #37082 üzenetére
Persze, hogy lehet.
-
marci.weller
csendes tag
Lehet hülye kérdés, de ha oc editiont veszek azt még lehet húzni?
-
Pocok256
veterán
Az elképzelhető, hoyg etgy VTX3D 7870 (tahiti) kártya teljesen alapon nyitott ház mellett windows 8.1 nél 95 fok fölött legyen ha ráeresztek egy aida stabilitás tesztet. (mindezt 3 perc járatás után) vagy csak idoóta a dióda hőmérséklet kijelzés ?
-
mexel
veterán
válasz
Dark KillerX #37047 üzenetére
Illetve volt
Amikor linkelted még "csak" 53e volt. Elég hirtelen meglódult az ára.
-
törölt tag
válasz
Dorf3in #37060 üzenetére
+1
Ugyan ilyen karim volt korábban, és én sem tapasztaltam semmi problémát! Teljesítménye hozta a tőle elvárhatót, hűtése szintén, és nem volt hangos.Alulfeszelve 55C°-nál nem volt melegebb. Meg voltam elégedve vele. Külsőleg esztétikailag, és a felhasznált alkatrészek minőségét tekintve pedig 5*-os.
-
-
mexel
veterán
válasz
Dorf3in #37060 üzenetére
Köszi, de nem tudom meg merjem-e venni. Ha kifogok egy rossz darabot akkor szenvedhetek vele. A 7770-es gigabyte-ra is sokan mondták hogy nagyon halk, nem is hallani, de az én gépemben porszívónak tűnt. (illetve nekem)
Akinek eladtam, az szerint halk voltminden relatív, félek hogy nekem az msi alapon is hangos lenne, talán hangosabb mint egy sapphire. ( a sapphire 7770 és a 7850 is halknak tűnt)
-
St0keR
tag
helló, sapphire hd 7870 2gb gz edition kártyát menyire jó húzni kb hogy stabil legyen meg jobb is ?
-
richies
senior tag
válasz
RetepNyaraB #37067 üzenetére
guru3d-n van beta 3 is mar...probalkozunk akkor...
lazy AMD -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Steve198310 #37062 üzenetére
Nem, a win 7 home-mal nincs semmi gond. Rengeteg szar van a gépemen és nem emlékszem, hogy kézzel kellett volna holmi dll-ek után túrnom. Ettől még ha van kéznél ultimate, az nem baj. Kivéve ha torrent. Én maradok a hivatalosan ápdételhető verzióknál
Épelméjű tanácsot adtam és egyre valószínűbbnek gondolom a catalyst problémát Viszont mivel zsír vadonat a kártya, ez a szokásos újszülött gondol egyike lesz. Még egy darabig
(#37063) richies @ kereshetsz az archívumban egy 13.4-est pl, az jó verzió volt. Ettől még lehet, hogy szopóág lesz az új kártyával az is...
-
richies
senior tag
válasz
Steve198310 #37062 üzenetére
akor mit kell feltenni, hogy egy nyavajas 3dmark elinduljon, akarok vele jatszani mar
-
richies
senior tag
válasz
Steve198310 #37064 üzenetére
ok ,de ez ultra eredeti papiron, nevemmel, ceges gep.
suxx tudom... -
richies
senior tag
válasz
RetepNyaraB #37061 üzenetére
eredeti a win7 home s az is marad
r9 270x re az amd honlapjan csak azt az 1 drivert adja ki amugy....
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #37061 üzenetére
Merte szerinted a kiforratlan 8 jó?
Most vett te szerencsés. Hiányzik egy csomó segéd dll meg a többi szarja.
Nem a fényezés de legalább benne vannak a vackok ami kell. Itt nem egy lejátszóra vagy szemétre gondolok. De van mikor kézzel kell pótolni a dll-eket.
Friss gép nyavajogni is fog így is egy darabig
De te itt a KIRÁLY vagy adj neki épelméjű tanácsot -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Steve198310 #37059 üzenetére
eh ne fárassz az áltimét winfossal, [moderálva] lényegtelen.
richies (#37058)@ Te mit tettél fel rá mióta megkaptad? Lehet egy sima rendszervisszaállítás megoldaná a gondod. Illetve a legfrissebb béta grafikus vezérlő ugyi nem feltétlenül a legüdvözítőbb megoldás
[ Módosította: radi8tor ]
-
Dorf3in
csendes tag
Körülbelül 2 hónapja vettem egy MSI HD 7870-t (R7870-2GD5T/OC) és nálam nem jelentkezett az úgynevezett helikopter effektus! Azt pedig csak cáfolni tudom, hogy a hűtése hangos lenne! Én tuningoltam a kártyámat 1150/1350-re és combosabb játékok közben sem éri el a 70 fokot 40%-os ventilátor sebesség mellett!
-
Steve198310
őstag
válasz
richies #37058 üzenetére
Mind mind SW.
Még kellőképp hiányos a windows. mellette az egyik leg gyengébb win 7 van fent.
Húzd újra a windows7 ultimate ezt tedd felés utána jöhetnek a driverek ati driver
+ a lap és win alá a frissitések -
richies
senior tag
sziasztok,
tegnap megkaptam a gepem, s bioshockot akartam feltenni ,de a vegen a dx9 et meg visual c+ t telepitett s kifagyott a gep, fekete kepernyo ,s semmire se reagalt...
reset majd 3d mark 11 et akartam kiprobalni ,s el sem indul, ezt nyavajogja:unknown error occurred during benchmark run. Workload Single init returned error message: Initializing process failed
passmark is lefagy a dx11 es tesztnel ,de dx9 meg dx10 megy vigan...
HL2 is megy szepen.
hiaba leszedtem tobbszor a 3d markot nem indul s passmark is kifagyasztja a gepet.
hofokok jonak tuntek amugy (42 kb proci, 56 vga)kiprobaltam asus oldalan levo 13.101 es catalystot, de az nem telepul fel rendesen.
dx et probaltam ujratenni win web installerrel, s azt mondja, minden ok.
mit tudnek tenni, hogy kideritsem mi a baj? (sw vs hw)
koszoneta config:
Intel i5 4670K haswell, Corsair 8GB XMS3 PC3-12800 1600MHz ,
Asus R9 270x Top 2GB karival, gigabyte b85m-hd3 alaplap.
friss win7 home premium, legfrisebb beta 13.11 catalyst. Corsair 550W PSUa gepet amugy igy teszteltek mielott megvettem:
Windows Install
- The PC was installed without any problems.Memtest86
http://www.memtest.org
- Passed 10 loops of memory testing.PC Mark Vantage
http://www.futuremark.com/benchmarks/pcmark-vantage
-6 loops taking 9 hours.Pc Mark 7
http://www.futuremark.com/benchmarks/pcmark7
-3 loops taking 2 hours.Burnin Test
http://www.passmark.com/products/bit.htm24 Hour Burnin Period testing the following components:
- Tested CPU @ 100%
- Tested RAM @ 100%
- 2D VGA Test @ 100%
- 3D VGA Test @ 100%
- Sound @ 100%
- Video Playback @ 100%
- USB Ports @ 100%
- Tested HDD @ 100%Passmark Auto Rebooter
http://www.passmark.com/products/rebooter.htm
- The PC was automatically rebooted 1000 times with a 15 second cycle between each reboot.Passmark Auto Sleeper
http://www.passmark.com/products/sleeper.htm
- Your PC was set to automatically go into each different sleep mode 250 times.Cool Down Period
- Your PC was left 12 hours for components to cool down before tests started again.Quick Tech Pro
http://www.uxd.com/qtpro.shtml
- Tested all components in the PC.Crysis 2 Game Test
http://en.wikipedia.org/wiki/Crysis_2
- Crysis 2 game was loop tested on the PC for over 12 hours.F1 2011 Racign Game Test
http://en.wikipedia.org/wiki/F1_2011_(video_game)
- F1 racing game was installed and loop tested on the PC for over 12 hours.Manual Power on & Off
- Your PC was manually turned on and off 20 times with no problems. -
Tibroo
aktív tag
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Szép napot. -
=HG=
addikt
válasz
radi8tor #37055 üzenetére
Bár ahogy a linkelt cikket olvasom, ez csak egy lehetőség a játékot fejlesztők kezében..Kérdés ki él vele ?
Mivel egyenlőre a Dice alkalmazza, nem hiszem, hogy nagyon ki akarnák engedni a kezükből...ha egyáltalán tényleg jelentős javulást hoz.... Lehet nagy lila köd az egész...De jó a fiúk marketingje ! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #37053 üzenetére
Onnan, hogy még nem jelent meg. A 99% nem azt jelenti, hogy nem, hanem hogy van rá esély, hogy igen.
-
Tibroo
aktív tag
Akkor melyik kártya támogatja?
Valami tanács,és típus -
=HG=
addikt
válasz
Tibroo #37049 üzenetére
Minden gcn arhitectura támogatja..tehát a jelen állás szerint igen...
(#37050) radi8tor1 :
Én nem így tudom...vagy valamit rosszul értelmeztem ?
(#37050) radi8tor1 :
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék vásárolni egy új vgá-t.és az lenne a kérdésem,
tudja-e itt valaki,hogy az ASUS HD7870 DirectCU II ,támogatja-e a Mantle API-t? -
mexel
veterán
válasz
Dark KillerX #37047 üzenetére
Ezen is azok a lapátok láthatók mint a többi msi-n így várható hogy ez sem lesz a leghalkabb videókártya ha jól olvastam a hozzászólásokat az msi-ről.
-
Dark KillerX
addikt
Ez már elég jó áron van! [link]
-
r00r1
aktív tag
válasz
BomiBoogie #37040 üzenetére
mondjuk annyira nem érzem előrelépésnek a 7850 után a 270x -et beletolni (mondjuk én tuningolom, a stabil használatra szánt órajelek 1175/5300). Így nyáron max 72 fokot mértem...
-
Johnny001
senior tag
válasz
marci.weller #37035 üzenetére
Hi!
Ugyanolyan
By.: Johnny
-
r00r1
aktív tag
válasz
marci.weller #37035 üzenetére
Én úgy tudtam hogy a 7850-t összekötheted 7870-nel, de akkor az erősebb kártya downclockol a gyengébbik órajelére.
@Motaba78: azért kérdeztem, mert egyelőre csak +1 graf kártyára lenne keret. És az a lenne a terv, hogy veszek egy R9 270x--et a 7850 mellé. A későbbiekben, mikor összegyűlik még egy kártyára a pénz, a 7850-t is lecserélném.
-
r00r1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus 7850-2gb kártyám. Ha az új R9 270x szériát megvenném, menne a 2 crossfireben?
Köszi a válaszokat! -
vvillie
tag
Udv.
Kb. 6 honapja hasznalom a HD 7870-es VGA-t (Gigabyte) es mostanaba kezd ujraindulni a gep ha hagyom a kartyan a gyari tuningot.
Ha leveszem 1000 Mhz-re a mag orjelet es 1100 ra a memoriat akkor nincs gond.
Szerintetek a kartyaval lehet a gond vagy lehet mas probleme is?
Alaplap: Gigabyte Z77-DS3H
Proci: i5 2500K(3300Mhz-n hasznalom)
Memoria: Kingston Hyper X
Tap: Antec BP500U (500W) -
RetepNyaraB
veterán
válasz
FragMaster #37031 üzenetére
Az enyém is az, húzva van minden (persze alulfeszen) és nincs gondja
-
FragMaster
addikt
válasz
CoolBoy323 #37030 üzenetére
Nem mai darab, de azért nem olyan vészes a delta-bél szerintem. Jobban aggasztott, hogy ez még darabolt 12v ágú.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
FragMaster #37029 üzenetére
nem a VGA miatt kellene cserélned, hanem a táp minősége miatt
-
FragMaster
addikt
válasz
CoolBoy323 #37027 üzenetére
Ezért még nem cserélném le, akkor már inkább natúr 7870 helyette
-
Dealer95
őstag
válasz
FragMaster #37025 üzenetére
Igen, elég.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Inkább CTG500, vagy még jobb lenne egy XFX Pro 450/550, vagy FSP, Seasonic
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Sok is.
A kártyát meg sportból is alul kell feszelni, mert halkabb lesz és nem fűt. -
FragMaster
addikt
7870 LE (tahiti) kártya mellé elég lehet ez a táp? [link]
-
Devid_81
félisten
Akinek 7870 ese van, azoktol kerdeznem, hogy mekkora max GPU core feszt "mertek" hasznalni?
Az enyem gyari tuningos, gomdolom az 1.219v az mar eleve egy emelet ertek, ha jol gondolom. -
mexel
veterán
Köszi! Sajnos az asus olyan áron van amiért már van 270x, ami kicsit gyorsabb, és mindenképpen újabb. Az összeg ráadásul már a lélektani határom fölött van
Nem akartam feltétlenül 7870-et, de ha lemenne a kifutó darabok ára akkor vennék.
Sajnos az msi most kiesett
7770-es Sapphire-om volt, az nagyon halk volt, az tetszett.Mondjuk gondoltam rá hogy megveszem, és a hűtőn variálok, de nem biztos hogy tökéletesen sikerülne.
-
Ha Asus már nem - ami nagyon sajnálatos
- akkor Sapphire. Szerintem a két legjobb konstrukció. Asus hűtés / minőség / teljesítmény, a Sapphire pedig hűtés / ár / teljesítmény arányban.
Asus egy teljesen egyedi nyák - tudtommal minden esetben, ami erősebb mint a ref.
mobal,
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat. Köben elolvastam az msi és a helikopteres hsz-eket, így inkább lemondom a megrendelést. Ha nem is lenne helikopteres, akkor sem mondják túl halknak. Pedig az ár és a 3 év jó lenne nagyon. Teljesen tanácstalan vagyok. Azt hiszem Sapphire lesz belőle ha lesz jobb áron.
-
LamaCube
addikt
Szerintem az Asus a nyerő. Nekem egyáltalán nem hangos. Eddig még 1x láttam 40%-on a ventit. kb. 2100rpm volt. Mondjuk én fülest használok játékok alatt és nem hallom, de amikor leveszem, akkor se a vga-t hallom, hanem inkább a ház ventiket.
Ja látom az nem fér bele árba. -
mexel
veterán
Majd kiderül fogom-e kedvelni, nem találok erről sehol semmit, most olvasom visszafelé a topikot
-
mexel
veterán
válasz
FragMaster #37001 üzenetére
Az a baj hogy ennél az árnál 12 ezerrel több az asus, annyiért már 270x is van. Annyit nem adnék érte sajnos. Egy hónapja még 7850-et akartam, de vártam hogy lesz-e áresés. Most ennyiért jónak tűnik az msi, csak a megrendelés gombot nem tudom nyomjam-e, mert hiába jó az ár ha hangos. vagy legfeljebb majd cserélek valakivel akit nem zavar a hangja, és kell a 3 év garis kártya egy használtért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Új játékmenet előzetest kapott a Neo Berlin 2087
- Autós kamerák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest