- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
jo, de a socket775 eleve keves teljesitmenyben szennehuzva is ezek ala a kartyak ala mar.
oke, ez igy jol hangzik, csak engem zavar a zaj es eleve ket 7950ben gondolkodnek also hangon. tehat ha fillerekert dobnak utannam a kartyamat, hutesre tippre olyan 40ezer meg elmenne.
Grave444: ja, 25% kulonbseg az mar hatareset. bar nekem a sajat rendszeremmel a tapasztalatom az, hogy ahol tenyleg kene meg ero (pl Crysis 3 ultra@5760x1080), oda +200-250% kene a jelenlegi setuphoz kepest.
-
proci985
MODERÁTOR
nem tudom, 10% tuning szerintem meg nem latszik hacsak az ember egymasra nem rakja a grafikonokat, 20% mar talan (foleg ha mondjuk 27es avg helyett lesz 33).
viszont anno a 7850 OCm (gyarilag 20% tuning) elott 6950em volt, atlag 20% volt a kulonbseg a ket kartya kozott es ha az extrem eseteket levesszuk ahol az uj generacio elonye kijott, valszeg nem mondtam volna meg, hogy melyik van a gepben.
a 7850 OC CF, na azon viszont kristalytisztan es grafikonok nelkul is latszott, hogy majd ket es felszeres a kulonbseg.
viszont beszelgettem munkatarssal, occse ad el aron alul "banyasz" 7950eket, CFet meg birna a gep de +50% teljesitmenyert nem vagyok benne biztos, hogy megerne (ha visszenezem kb mennyi idom van jatszani es mire eleg a jelenlegi, akkor meg kb semmikepp). ha olcso lenne akkor a 3way az mindjart jobb lenne (az mar tobb, mint dupla teljesitmeny lenne), csak ott kb a nagyobb tapra, a vizesblokkokra meg a vizhutes kibovitesere kb meg egyszer (vagy ketszer) elmenne annyi penz.
-
törölt tag
Driver Sweeper mindig használva van driver csere közben. Az AODDrivert meg manuálisan távolitom el. Igy tisztán telepítem rá az újat. Sapphire HD7850 2GB OC nem használ Mantle API-t 14.6 beta és BF4-ben. Másnál sem. Lehet ez az elavulás. Elavultam...
HD 7950-en más GPU van, Tahiti és nem Pitcairn. V-Sync nekem nem okozott képtörést csak a beeső fps volt zavaró néha V-Sync közben is. Visszábbvettem egynéhány beállítást és az élsimitást 2x értékre és megint simán ment. Egészséges kompromisszum.
-
Gstyler
senior tag
Általánosságban egyébként egy garanciáztatás mennyi időt vesz igénybe?
Sok mindent nem kell vizsgálniuk, mert ez nem az a fajta BS amit terheléstől jön ki, egész egyszerűen nem ad képet alapból a kártya. ( egyébként beraktam a másik mellé, a win is látta fel is ismerte, CF-be is akarta rakni egyből -> csak hát kép nincs, se dvin, se hdmin)
-
katt777
félisten
Ja, szar grafikai minőséghez kell is a tuning, ez igaz.
Csak akkor megint a VGA értelmetlen, mert ugyanazt a grafikai "élményt" olcsóbban is megkaphattad volna. Én egyébként tényleg nem értem, hogy ilyen VGA-val a gépében miért töketlenkedik valaki gagyi grafikával.
belinho: Persze, fontos az ár, de az alkatrészek minőségén nem javítasz egy jobb hűtéssel. Nem ritka hiba, hogy bizonyos gyártók kártyáin (nem kell ehhez tuningolni sem adott esetben) olyan bugok jelentkeznek, amelyek másokén nem, mert a ref. drivert nem készítik fel gyengébb alkatrészekre, amelyeket spórolósabb gyártók alkalmaznak. Ez nV fronton is előfordul természetesen, ezért érdemes odafigyelni, milyen kártyát veszünk. Pl. ha már a hűtésen spórolnak, jó eséllyel máson is.
kovsol: 12,78% GPU, 13% VRAM tuninggal 12.5-13%-kal gyorsul a VGA-m. Ha valamelyik kisebb, kisebb a gyorsulás is, ez mindenben így van. Bármelyik lehet szűk keresztmetszet, igazából akkor jó a tuning, ha mind2t hasonló mértékben tudjuk emelni.
-
katt777
félisten
Nem tudom fejből, keresd vissza a táblázatot, múlt héten tettem fel.
Full HD teszt érdekes.Gaboman: Lásd fent.
RetepNyaraB: Anno néztem, ilyen teszteket láttam, nincs időm munkahelyen keresgélni. Egyébként éppen az a lényeg, hogy nem adódnak össze a kártyák RAM-jai, viszont 1 kártya 1 ütemet végez a saját memóriájával, ergo az sem fog 2GB+ fölött használni (legalábbis full HD-ig), mivel egyik kártya sem fér hozzá a másik VRAM-jához. Sztem akinek van itt CF-e, nyugodtan megnézheti az egyes kártyák VRAM-jának kihasználtságát egy full hd
A hülyeséget meg tartsd meg magadnak.Zsohi: Kell is a VGA-tuning 1680-ba...
joysefke: Ezeket amúgy sem szabad megvenni.
BiG G3ry: ASUS lap. Volt már szó róla, ASUS feature-ökhöz ASUS lap kell.
Sondi1986: Teszteljünk már maxi beállítással...
És persze full HD-ben, mert ezeknek a kártyáknak az való.
-
Sondi1986
addikt
Szívesen le tesztelném neked a fel húzott 7870XT Fire Strike-ben csak sajna ebben a tesztben irtó kevés pontot kapok, ezért csak ez maradt: 3D márk 11
-
Zsohi
őstag
-
Gaboman
nagyúr
-
kona005
senior tag
-
Dark KillerX
addikt
Azért is írtam,hogy többségében,rosszul húzhatók
Egyébként érdekes módon viszont,a felső szegmensben , főleg NV oldalon,nagyon jó karikat gyártanak,de persze AMD oldalon se rosszak,de az olcsó szekcióban tényleg sokat spórolnak.
Én viszont anno belenyúltam a lecsóba Gigaval kapcsolatban: 5770,GTX460,GTX560Ti,majd rövid ideig 6870.
Szóval az se lehet mondani,hogy csak egy chipset gyártónál fürödtem be vele
szerk. Akkor neked szerencséd volt velük,én biztos többet nem ajánlom,persze egy 780Ti-ot elfogadnék
-
Picturemaker
őstag
Kicsit értelmezz "lazábban". Az egyenlet csak példa volt.
Sajnos ha egy kártya kevés valahová, oda tuninggal sem lesz elég.A BIOS átírást sokan megteszik, mert nem szeretik a külső progikat. Köztük én sem, de soha nem volt szándékomban a VGA BIOS-t tuning miatt átírni. Bár most fogom piszkálni, mert a hűtése hangos a kártyámnak.
-
Picturemaker
őstag
-
Ez már tényleg ízlés dolga, hogy kell-e egyáltalán keret nélküli.. Ha én vennék most monitort tuti, hogy Dell-t vennék. Természetesen IPS panellel szerelt változatot.
Nem akarom fikázni az Asus MX239H-t, de aki nem dísztárgyat szeretne venni, hanem egy strapabíró monitort, az inkább vegyen egy DELL P2314H!asus1 (#43804): 120 Hz-es képfrissítéshez már Dual Link kábel kell.
-
hellboy0415
aktív tag
Dehogy tűntem el csak dolog volt mert haza jött a menyasszonyom mivel nem kellett neki melózni délután és mást nyomkodtam.
Amúgy igazatok volt mert 1250/1500 már kifagy terhelésnél és vége, de az 1150/1400 még megy vele igaz ezen az órajelen már dolgozik a kicsike és fűt rendesen. 76C' ami szerintem bitang sok már neki. Szerény véleményem az ezek után, hogy 1150/1350 bőven elég neki. Alapon 75 FPS a BF3 ULTRÁBAN ami nekem bőven elég.
-
kaszas19
senior tag
Nem lesz vele baj mert nem lehet hibás
De azért áldom az eszemet hogy kértem a háztól házig garit + még 36 hónap gyártói garancia van rá,azért ez is el árulja hogy csak nem hiába adnak rá 3 évet vagy is remélem
Amúgy is 8 napig vissza kérhetem az árát is vagy kérhetek másikat is "elvileg""mexel"
Igen te ajánlottad nekem hogy a legjobb vétel ennyi pénzért
és hétvégén elég sok tesztet néztem/olvastam és eléggé meggyőzött engem.
Előtte Msi 660 Gaming-et akartam de rá jöttem hogy nagyon nem jó vétel mert a 660TI változat is egy kakiR3laX
Nekem most ment el egy Msi N480GTX Twin Frozr II kártyám és nagyon jó tuning barát volt és megbízható darab. -
BogyóBP
addikt
Megnéztem, ha lefogtam a ventit akkor abbamaradt a zörgés, de igazából mind2 képes/hajlamos zörögni szóval nem értem, lehet hogy ez attól van hogy amikor szállitották megnyomodtak a ventik befele vagy nemtudom és talán idővel amikor majd kicsit kijjebb kopik a csapágyazás (bejáratódik) akkor alábbhagy a ezzel, mivel most fejjel lefele van ugyebár a lapát és nem oldalasan ahogyan elvileg a gravitáció miatt kellene hogy legyen.
Do3om: Majd idővel, amúgy van egy Twin Turbo II hűtőm ami elvileg jó lenne rá de hozzá nem nyúlok mert ugrik a gari.
-
do3om
addikt
Nekem is van zörgés a Sapphire-nál, egy bizonyos fordulaton hallani, (kb. 50-54%-nál) de nem a venti hanem a burkolat ezen a fordulaton rezonál be, már basztattam, szétszedtem de így is. Valamit be kéne ékelni a borda és a burkolat közé (gumidarab) ami kicsit feszítené és akkor nem lenne.
-
Dany007
veterán
Mondjuk ezt relevánsan az életbe nem fogjuk tudni meghatározni, hogy melyiket érdemes megvenni, melyiket nem.
Most kipróbáltam egy olyat, hogy beírtam a google-be, hogy "Asus r9 270x problem" egy másikba, hogy Sapphire r9 270x problem. Persze idézőjelek nélkül.
Asus-ra 955.000 találatot adott. Sapphire-re pedig 3.560.000 találat!Mindezt úgy, hogy az Asus sokkal többféle cuccot gyárt, tehát a későbbi találatok között a hangkártyáktól kezdve alaplapokon át minden szerepel valószínűleg.
De persze ez se releváns. Főleg azért, mert az ára miatt lehet többen veszik a Sapphire-t mint az Asus-t eleve. Így nagyobb a valószínűsége, hogy több Sapphire hibás darab kerül elő, mint Asus.
-
Dany007
veterán
Frankó! Már írom is fel a listára. Tetszik ez a feeling amúgyis. Épp gondoltam rá, hogy lehetne már valami kicsit futurisztikus fps játék is...
A multi se lenne rossz igazából, csak semmi időm nincs rá... Azt pedig vagy komolyan csinálja az ember vagy sehogy. A legutóbbi modernebb játék amivel toltam multiban az a Crysis 1 volt. És nem igazán tetszett ez az xp szerzős archievementes móka. Flangáltam ott egy darab pisztollyal akik meg előrébb jártak simán ledaráltak a sok már megszerzett extrával.No, de nem offolok tovább. Sorry. : )
-
Zsohi
őstag
-
Dany007
veterán
Na lefuttattam a Heaven-t! Simán végigment.
Gpu-t 1120-on járatta, hőmérséklet 64 fok fölé nem ment...
Mindent alapon hagytam kivéve a felbontást, az 1080p-n mentMost akkor nem értem. 3Dmark meg gta4 kifagy 1,5 perc után, ez meg nem?
Az számíthat, hogy tegnap egy monitorról ment DVI-on keresztül, most meg TV-ről HDMI-n keresztül? Gondolom ennek semmi köze a fagyáshoz... Legalábbis remélem.
Na majd mindjárt kipróbálom itt is a GTA-t.. -
Dany007
veterán
Huh tényleg, jó is hogy írod. Le is szedem a Heaven-t. Mégis gyorsabb mint GTA4-gyel tesztelni.
Ja, hát igen az Aida az aida nem ugyanaz. Bár nekem cpu-nál gyorsan kiköpte ha gond van.Csak igazából nem nagyon akarom visszavenni az órajeleket se ha nem muszáj.
Persze ez csak ilyen ego dolog ha már tudja a kártya papíron akkor legyne meg. De havisszaveszem egy 70-80mhz az se lesz tragédia.
Igen-igen Asus 270x Top.
-
Dany007
veterán
Nem nem teszteltem előtte, viszont az éjszaka folyamán visszaraktam a gyári biost. Plusz a legújabb drivert az AMD oldaláról. Elsőre már azt hittem jobb lett a helyzet, de csak kicsit később jött elő, amúgymeg u.a.
Elpida ramos bizony, de a memória órajel nincs is húzva. Mindegy egy próbát megérhet ez is.
Amúgy AIDA-val lestresszeltem a gpu-t is. Közben néztem gpu-z-vel és tényleg fullon ment minden a Top órajelnek megfelelően. majdnem fél órát hagytam így és gond nélkül vitte. Gpu 64 fok fölé nem ment.
Szóval furcsa, mert a 3Dmark is meg a játékok is egy idő után akadnak ki, fagynak le. Viszont ha terhelem akkor semmi.
Viszont még mielőtt órajeleket állítanék újrarakom a win7-et. Egy kollega mesélte - meg külföldi fórumon is ezt olvastam -, hogy neki ekte ugyanezzel a konfiggal ugyanezzel a kártyával ugyanez a baja volt első körben. Állítólag a win7-nek nem tetszik, hogy eddig igp-ről ment minden, most meg dvga-ról... És ő újrarakta a win7-et és azóta minden hibátlan.
Úgyhogy ez lesz az első nálam is, remélem megoldja a problémát. Plusz ami még emellett szól, hogy amit kiolvastam a bluescreenvirewerrel ott is valami NT-kernel dolgot írt hibának, amiből én szoftveres gondra gyanakszom.Szerk.: egyébként az Asus-os programot még nem telepítettem fel. Nem tudom, hogy a boost az automata vagy én kapcsolom, de gpu-z-ben 1120-on ment a gpu. Ez szvsz már a boost órajel. Tényleg ha nem megy sehogy akkor megpróbálom visszavenni az órajelet.
-
mexel
veterán
Nézem folyamatosan, és éppenazt látom hogy ha feszt is adok akkor az órajel fel-le ugrál, nem egyértelmű. Logolom is a dolgot, de nem látom hol a hiba.
Persze mailban is jöhet, csak akkor ki kell keresni amailcímem, és tlán azért nem írtam mailt mert a napokban valakinek küldeni akartam gamilon egy zip fájlt egy flashelő progival és exe fájlt a gmail nem küld, még csomagolva-átnevezve sem. Mondjuk a rom az jöhetne. Talán gyorsabb feldobni egy feltöltő oldalra mint mailt írni. -
Köszi, de az a helyzet hogy nem értitek a problémát. Nincs folyamatosan az a 2cm csík a monitoron, csak ennél a két játéknál. Természetesen a méretezési beállításoknál az érték maxom (nullán) van, mert ha nem ott lenne, akkor folyamatosan (windows alatt is) ott lenne a 2cm csík, de nincs, csak játékok (pontosabban ez a kettő) alatt van ott.
-
R3laX
addikt
Mentsd le a jelenlegi biost GPU-Z-vel, majd szerkeszd át a biost ezzel. Itt Annyi feszt adhatsz neki amennyit akarsz. Mondjuk mehetne neki egy 1.2V, aztán meglátod így mennyit bír.
szerk.: Így tuti hogy ugyanaz a bios kerül vissza. Egyedül a VDDC-én állítasz 1200-ra, ami most 1115.
-
-
bombibmw
veterán
-
Pancsermeste
őstag
A BF-es nem szimpi az üzlet miatt, de ez tetszik!
Azt hiszem nem szüttyögök tovább, megrendelem ezt a 270x-et! -
Pancsermeste
őstag
ehh.... hát most megint elbizonytalanodtam!
De ha már BF4-ezek, még ez a kettő beleférne:
MSI Radeon R9 270 GAMING 2G BF4 2GB
Sapphire Radeon R9 270 2GB GDDR5 OC BF4
Ezek milyenek?
ezek is csak egy tápcsatisak? Tuning tapasztalat valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged