Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SONY LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hangkártya probléma
Új hozzászólás Aktív témák
-
necrobin
tag
-
HSM
félisten
válasz
necrobin #34393 üzenetére
Szerintem tök hülyeség. Az a négymagos proci mellé nyugodtan megveheted a Tahiti-t, nem lesz vele gondod, pláne, ha egy év múlva újítassz lapot, procit. Addig meg nem 100%-on fog tekerni a VGA, hanem mondjuk kevésbé ideális esetekben 70%-on. Én ezt nem gondolom tragédiának.
7770 bármilyen felbontáson is csak nagyon kompromisszumképes, ritkán játszó közönségnek való szvsz. Aki kicsit is komolyabban gondolja, egy 2GB 7850 a minimum szvsz....
-
proci985
MODERÁTOR
Szerintem van annak az amd x3nak saját topikja is... Ezt ott lenne érdemes megvitatni.
-
necrobin
tag
válasz
Apollo_21 #34392 üzenetére
Mindegy, már lebeszéltek engem a Tahiti-ről, pedig már örültem, hogy lesz olyanom.
Amúgy ha UCC-s alaplapod van, simán X4 20 lesz belőle, no para, csak a BIOS-ba kell eltöltened 20 másodpercet, és minden jó. Én 3.5-ig fogom felhúzni, 2 nap múlva megjön hozzá az új hűtő, feszültséget felesleges rajta húzni, nem kell az nekem, félek hogy szétmegy a lap.
-
Apollo_21
addikt
válasz
necrobin #34377 üzenetére
Holnap kapok egy ilyen procit, remélem x4 20 ként fog muzsikálni magfeloldás után. Tesztoldalak szerint 3.7-3.9között a jobbak teteje, utóbbi vízzel. Kíváncsi vagyok a sajatomra. Xt sztem nagyfalat lenne neki, de ha pár hónap múlva jó vas kerül mellé hajrá! Csak vga garira figyelni.
-
gyuszaa
őstag
válasz
MZsoltee #34379 üzenetére
Az asrock-ot nem sorolnám abba a kategóriába ha tuning is lenne, sokan panaszkodnak throttlingolnak a nagyobb FX-ek benne, gyenge vrm hűtés, 4+1 fázisos tápellátás.
Olyan kicsi az árkülönbség nem érdemes spórolni ezen, Asus M5A97 evo r2.0 ajánlott ilyen téren minimum.
6+2 fázis, normális vrm és északi híd hűtés, mellette szól a digi+ vrm, amivel komolyabban lehet finomhangolni uefi-ben. -
necrobin
tag
válasz
MZsoltee #34386 üzenetére
Értem, de én játékok felvételére szeretném használni. Eddig pl a 4890-nel HD-ba max grafikán feltudtam venni a Skyrim-et, most is valami ilyesmit szeretnék, csak az újabb játékokat szeretném felvenni ,ahhoz nem lesz elég szerintem egy 7770.
minek vegyek 7770-et, ha a 4890-em sza**á veri? nem értem. -
necrobin
tag
Mondom, karácsony előtt lecserélem a lapot, addig nem nagyon nyúlok a procihoz, és húztam már fel processzorokat, nem ez lesz az első, csak éppen az alaplapokhoz egyáltalán nem értek, majd idővel annyival is okosabb leszek, hogy azokról is tudok majd valamit mondani, egyenlőre nem.
A lényeg, hogy most egy darabig akkor nem piszkálnám a procit, felhúznám 3.2-re, és úgy vígan ellesz, beraok még 4GB ramot a 4Gb mellé, elég lesz. A kártya karácsony után már jól kifog használódni, addig is legyen megvéve.A tudásomat meg nem kell lenézni, lehet hogy nem tudok annyit mint te, de én is tudok valamit, bár nem eleget, idővel fogok többet is. -
-
do3om
addikt
válasz
necrobin #34380 üzenetére
Biztos nem a hűtő okozta a kék halált. Ha melegszik felpörgeti mint az álat. Amúgy nem nagy nehézség figyelni a hőfokot de gondolom ez sem ment.
Lehet tuningba nem is kéne gondolkoznod ilyen kevés pénz mellett. Nnincs normális alaplapod, hűtöd, meg úgy néz ki tapasztalatod-tudásod sem ha így akarsz nekivágni. Szokásos szöveg az van ócska lap és cél a 4GHz feletti tuning.
Valamit elrontasz és nem lesz pénzed a cserére. -
necrobin
tag
Átfutottam a cikken, és én már ezeken átestem, mármint kivan oldva a mag, és ennyi, de felhúzva még nem volt 10%-nál jobban, azt is a gyári hűtő miatt csak 1 óráig bírta túlmelegedéssel.
Azért szeretnék venni msot egy ilyen kártyát, hogy jövőre ne kelljen, ha most másik kártyát veszek, pl 7770-et, akkor jövőre valamit megint nem tudok megvenni, ezen sajnos most kell átesnem. Vennem kell még 4Gb ramot, egy hűtőt,és egy ilyen kártyát, ha minden jól megy ,karácsony előtt betudok szerezni egy új alaplapot. -
MZsoltee
veterán
válasz
necrobin #34381 üzenetére
Fölöslegesen veszel most olyan drága vga-t sokkal többet buksz rajta jövő ilyenkor sokkal olcsóbb lesz. Procit tartsd meg vegyél egy 7770-et és egy lapot sokkal jobban jársz! Új lapban a proci is jobban fog menni, nem kell félni, hogy megáll a lap és tudsz majd bele venni 8magosat is ha lesz keret és igény! A 7870-el 1280*1024re rettentően túl lősz a célon, főleg egy ilyen procival!
-
necrobin
tag
válasz
Milka 78 #34378 üzenetére
Elvileg ez a lap csak 95W-ot tud kezelni prociból, és mégis megy, pedig elvileg 95W felett be se kapcsol, de megy mégis. Hát nem tudom, én húztam is rajta 4magosként 10%-ot, csak kék halált kaptam mindig, a gyári hűtő egy kaka. Feszültséget muszáj emelnem ahhoz hogy én felhúzzam? Nem elég, ha csak az órajelet piszkálom?
-
MZsoltee
veterán
válasz
Ha ez az állás én vennék egy normális lapot, amibe majd később procit is lehet venni:
ASROCK 970 Extreme3 R2.0
ASUS M5A97 R2.0 akár használtan az apróról és egy 7770-est szintén apróról. Fölös 1280*1024-re ekkora vga ilyen gyenge procival, szundikálni fog. Ha kevés lesz, akkor lehet vgat és procit upgradelni! -
Milka 78
nagyúr
válasz
De jó,hogy kérdeztem...Én már megsütöttem egy ilyen lapot egy 4 magosított X3 450-es Athlon II-essel.Adtam neki 1.43v-t és már durrant is el a FET rajta.A C2-es X3 720be 4 magosítva már túl is van a 95w-s határon amit tud a lap(simán 125w-s ),így én már nagyon nem mernék plusz feszt adni.A 720-asosk nálam az istenért sem mentek 3.8 ghz fölé és simán 1.45v körül kértek.Abban a lapban maradnék 1.400v-alatt(inkább 1.3600v körül),bár így ezt látatlanba nehéz megjósolni.
Egy szó mint száz,csak óvatosan a tuningal,mert a lap táprésze harmat gyenge a proci meg elég feszelős darab(bár van egy két kivétel,de a C2-esekre jellemző a sok fesz és a melegedés).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
necrobin #34368 üzenetére
Mondjuk a 6870-et egy 955Be 3.5ghz körül hajtott ki FHD-ban.A 7870 Black erősebb mint egy 6870CF,amit 4ghz-n nem hajtott ki ugyan ezen proci.Ezekből kiindulva a 2.8ghz baromi kevés lesz ami alacsony min fps-ekbe és mikrolagokba fog megnyilvánulni.Úgy durván 3.8 ghz nem ártana annak a kártyának,hogy valamennyire jól mozogjon.Mondjuk mivel kis felbontáson fogsz játszani az alacsony FPS gond nagyjából ki lesz küszöbölve,de a procidat már látatlanba el is kezdheted húzni addig ami a csövön kifér.
-
necrobin
tag
válasz
proci985 #34367 üzenetére
Értem. Hátőő 2-3 évig tervezem használni a kártyát, és csak jövő nyáron lesz proci és lap csere.
Most viszont döntenem kell hogy hűtő, vagy ram..és igen sajnos 1x4GB van amiatt, hogy akartam mellé venni még egy ilyet. Az a baj, hogy senki sem árul pont ilyet ami nekem van, pedig hónapok óta keresek egy darab 4GB-os KHX1600C9D3B1/4G RAM-ot.
A nagy kérdés, hogy "most mi legyen?". egyik ismerősöm hoz 8 GB ramot, azzal is tesztelgetjük, meg csak 4GB-al is tesztelgetjük, a proci marad ugyanúgy, és ha kiderül, hogy nem elég a ram, akkor azt veszek, ha a proci kevés, akkor hűtőt, ha mindkettő...hááát, na akkor van nagy baj, mert nem tudom melyiket vegyem inkább. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
necrobin #34366 üzenetére
ha tényleg 1x4gb memóriád van, azaz egy 4gigás sticked, akkor lehet azzal kéne kezdeni memóriasávszél miatt. dual channel és single channel között tud lenni elég jelentős különbség. ja igen, vegyél olyan ramot ilyen esetben mellé, amivel tud dualban menni.
"kihajtás"on agyalás helyett kezdj el játszani, aztán ha valahol nagyon anomáliák vannak / nem hozza a Tahiti LE az elvárt gyorsulást / tesztekhez képest sokkal alacsonyabb fpsed van, akkor lehet elkezdeni keresni a rendszeredben a szűk keresztmetszetet. valamennyi procilimited szerintem lesz (q6600@25%ocvel hajtottam 6950 2GBt, Tahiti erősebb) tuning ezen segítene, de ha a nagyon hangos hőcsöves AMD gyári hűtőd van, azt szerintem amúgy is érdemes a hangja miatt cserélni, bármennyire is jól hűt egyébként.
ha meg úgyis cseréled a kártya alatt a lap/proci párost, akkor szvsz felesleges túl sok időt benchelésre fordítani, hacsak valamelyik játék annak ellenére nem megy megfelelően jól, hogy kéne neki. az meg, hogy 2-3 év múlva milesz... nos arra senki nem fog tudni válaszolni
.
-
necrobin
tag
Értem, köszönöm a válaszokat. Csak karácsonykor tudok RAM-ot venni, addigra összedolgozok hébe-hóba annyi lóvét, és veszek +4GB ramot.
6500 forintom van hűtőre, szóval veszek egy olyat, amivel maxra feltudom húzni, és béke van.Amúgy "milyen játékkal játszanék?". Minden. Olyan 2-3 évig nem szeretnék kártyát cserélni.
Jövőre veszek új procit, alaplapot, szóval az kilőve.1280x1024-es a monitorom, azt elfelejtettem leírni.
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
Steve198310 #34350 üzenetére
Nekem a tahitis VTX verzió van nem bántam meg de én ajánlom hogy a hűtéssel csinálj majd valamit ugyanis ha játszol vele szeret hangosan menni a venti rajta...... én most maszekül megoldottam a fekete hűtőkeretet levetettem a ventivel és 2db 8-as artic ventit fogok rámókolni.... 2000ft-ból megvan és hatásos halk lesz hétfőn kapom meg.....
-
Baxo89
tag
ezt kihagytam:
http://www.pcx.hu/termek/asus-7870-2gb-ddr5-hd7870-dc2-2gd5-videokartya-102979 -
Baxo89
tag
Szerintetek ezt vegyem:
http://www.pcx.hu/termek/xfx-hd7870-2gb-ddr5-fx-787a-cdbc-videokartya-64357vagy ezt:
http://www.pcx.hu/termek/sapphire-7870-2gb-ddr5-11199-19-20g-videokartya-66744 -
necrobin
tag
válasz
necrobin #34354 üzenetére
Na mivel vettem egy 7870 Tahiti LE-t, ezért szeretnék kérdezni gyorsba.
Mit vegyek, melyik a fontosabb, hogy ki legyen hajtva a kártya?
Vagy ramot tudok venni, vagy hűtőt.Ezek vannak a gépembe jelenleg:
Phenom II X4 2.8GHz
Kingston HyperX 1600MHz CL9 1x4GBMit vegyek?
Vegyek még 4GB ramot, vagy vegyek hűtőt, és húzzam fel az egekig a CPU-t, hogy jó legyen a Tahiti LE-nek?
-
necrobin
tag
válasz
Repsol600 #34351 üzenetére
A hang nem zavar, egy elég jóféle fejessel játszom, semmit nem hallok a külvilágból. Az hogy a szomszédot zavarja a kártyám hangja..le van tojva, majd megdobálom DVI átalakítókkal az öreget.
Jóféle ajánlat a 35k-s, de lefogom ellenőriztetni hogy van-e rá gari, mert csak úgy fog kelleni.
Ha nem jön be a 35ezres, akkor ott a 42ezres tahiti LE, nem kell ide 7850 ugyanennyiért -
Repsol600
addikt
válasz
necrobin #34349 üzenetére
Csak a 35k-s ajánlattal vigyázz gondolom nem boltból vennéd ennyiért.
Sajnos engem is át akartak verni hasonló jó ajánlatokkal nem is 1x.
Viszont ha valóban 35k akkor az nagyon jó vétel lenne, 40k felett mennek aprón a 7850-esek is.
Tahitis 7870 kb 10%-al erősebb, viszont többet fogyaszt, VTX/Powercolor többek szerint hangos terhelésnél.... Tahitisből a Sapphire 7870 XT a jobb, csendesebb hűtése miatt. -
necrobin
tag
válasz
Steve198310 #34348 üzenetére
Szuper, csak mert Tahiti LE-es változatot találtam 42k-ért garanciával. Szóval megéri megvenni, mert gondolkoztam OC-n is meg a simán is. Sima 7870-et találtam (3 ventis) 2 év garival 35k-ért, ami elég hihetetlen ár. Hogy ilyen olcsó, így is a Tahiti Le-t vegyem?
-
Steve198310
őstag
válasz
necrobin #34346 üzenetére
Sima HD7870 Pitcairn maggal készült gyengébb. Az OC is valószínü a gyengébb GPU ból készült orajellel erősített változat.
A HD7870XT a HD7950 GPU-jából készült erősebb HD7870. Sokan ezt a típusu GPU val ellátottat ajánlják mert olcsó és akár egy jófajta HD7950 et is simán befog.
Aztán vannak a spéci HD7870xt karik amelyek Pl a VTX3D 7870 Black. Ezekben több dolog maradt meg mint a sima XT ben.
Röviden talán ennyi de lehet majd valaki kivesézi pontról pontra miből mi hiányzik -
proci985
MODERÁTOR
válasz
necrobin #34346 üzenetére
7870 és 7870 OC között az órajelek térnek el. nézd meg az órajeleiket.
a 7870 Tahiti LE chipre egyezik egy 7950/7970el, 7870nél gyorsabb (OCnál kérdéses az OC mértéke miatt), cserébe általában alapból többet fogyaszt (feszek moddolásával lehet nyerni szerencsés esetben).
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #34338 üzenetére
Semmi szükség rá, hogy a hozzászólásom szakmai részét "minősítsd", ez a fórumot olvasó dolga, nem a tiéd.
Magyar nyelvtanból igenis ki foglak oktatni, ha badarságot írsz. Nemcsak te tudsz magyarul a topicban. Az igényességnek semmi köze egy játékban ahhoz, hogy DX9 vagy DX11 a megjelenítési csatorna, meg hogy van-e tesszelálva avagy sincs. Tudok neked mutatni végtelenül igényes, szép játékot DX8-asat is, és agyontesszelált ronda, végtlenül igénytelen DX11-eset is.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #34334 üzenetére
Én eddig még semmit nem bizonygattam, max. bizonyítottam.
Azt is kb. 50X írtam le, hogy akinek ilyen igényei vannak, azok inkább erősebb, azaz procit, azaz legalább i5-öt vegyenek (éppen azért, mert ha csak 1x nem írom oda, már 20-an ráugranak, hogy hülyeséget mondok, pedig pár hsz-szal előbb ott volt). Én még mindig nem keverem a felhasználó igényét az egyes játékok VGA-igényével. Ezután is nyugodt szívvel ajánlom akár 7870XT alá is az A10-et ua. megkötésekkel, mint eddig (és amire te is hivatkoztál).
Hogy egy VGA alá mi felel meg, az távolról sem azon múlik, hogy nekem mi az igényem, vagy bárki másnak. Gépet építeni tudni kell a célnak megfelelően, ennyi az egész.marcusa: Kipróbáltam valami, és beigazolódott a gyanúm. Ahogy tuningoltam a VGA-t (1100/1700-ra 975/1500-ról), rögtön feljebb ment a CPU igénybevétel, és 99%-on dolgozott a VGA, azaz a játék valóban akkor teljesít jobban, ha erősebb hardvert érzékel. Nyilvánvalóan direkt írták ilyenre, máskülönben a tuningolt (azaz erősebb) VGA-val még nagyobb CPU-limitem kellett volna (remélem, ezt senki nem vitatja), hogy legyen (játszhatóság miatt FXAA maradt).
Az általad említett jelenség itt is látható, csak nálam a GPU kihasználtsága nem esett 92% alá. Egyébiránt is AMD-n a GPU-m a füves részeken még igénytelenebb beállításokkal (1280x1024) is 87% fölött teljesített, viszont a proci teljesítménye zuhant le 25-30%-ra. Intelnél meg, látom, a proci megy, a VGA zuhan. Lehet választani.
kovsol: Ha elolvastad volna az eddig hsz-aimat, nem is írtál volna.
HSM: Ne akarj nyelvtanból kioktatni.
Ami nem igényes, az igénytelen. Ennyi. Jelen esetben egy-egy játék grafikai igényéről van szó. A megjegyzésed "szakmai tartalmát" inkább nem minősítem.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #34333 üzenetére
Értem. Ezekszerint neked pl. egy StarCraft 2 grafikailag igénytelen, mivel DX9. Oké. Elfogadom. De azt, hogy erre a magyar nyelv megcáfolhatatlanul és általánosan az "igénytelen" szót használná, ez tévedés. Ez csupán a Te értékítéleted. Egyszerűen arról van szó, hogy nincs benne szükség ezekre az effektekre. Korszerűtlen a motor? Igen, az, ez az, ami tény. Igénytelen a kinézete? Aligha....
(#34336) kovsol: Igen, lehet ezt rontottad el, hogy egy gagyi, korszerűtlen I5-öst használsz a modern A10 helyett. Különben is, biztosan valami IGÉNYTELEN grafikai beállítást használsz, pedig csak 128X-os SSAA kellett volna a CPU(szoftver)-limit elimináláshoz 0,1FPS-el....
-
kovsol
titán
válasz
katt777 #34332 üzenetére
Akkor lehet nekem A10 re kell váltani, mert a 3570k 4Ghz alatti órajellel több játékban is volt rá példa, hogy nem ment maxon a VGA nagyobb csatánál, vagy mozgalmasabb jelenetek mellett.
Persze az más kérdés, hogy be lehet állítani akár olyat is a vga nak amit amúgy nem bír normális fps -el, és akkor már tuti nem lesz cpu limit. -
marcusa
addikt
válasz
katt777 #34332 üzenetére
De akkor azt mivel magyarázod amit én írtam? Nekem a Crysis 3 minden Very High + FXAA-val megy, a nem füves részeken 99%-on megy szinte folyamatosan a VGA, de amint elérek a füves pályára, leesik a vga kihasználtság 50-70%-ra, és az FPS is 30-ra, míg ott a proci 100%-on megy...
-
Dark KillerX
addikt
válasz
katt777 #34333 üzenetére
Bizonygatod az igazad,de tudnod kell hogy mindenkinek más és más az igénye,és bizony ami neked lehet jó , vagy éppen megfelel,az másnak kevés!
Így pl ha vki kérdezi a fórumban ,hogy milyen procid vegyen egy 7870XT, vagy akár egy 7950 mellé,nem javasolhatod nyugodt szívvel az A10 procit,mert mondjuk ami neked igénytelen játék,az lehet neki nem!
Így viszont pl egy GTA4-el vagy Diablo 3-al, vagy Shogun-al játszó embernek,vagy akár egy multizos játékosnak, ki BF3-al vagy Dirt-el játszik oda biztos nem elég az A10!
Nem lehet rá mondani,hogy igénytelen,mert éppen CPU-t terhelő játékkal játszik!
-
katt777
félisten
Egyszerűen nem érted. Már vagy 100x leírtam, hogy grafikai igénytelenségről beszélek. Ha egy VGA tud DX11-et, és ezzel sok minden extrát, de egy játék ezt nem veszi igénybe (pl. nincs tessz. és egyebek), akkor igénytelen, ez így van magyarul. Ha pedig igénytelen (ami tény, és nem vélemény), akkor máris garantált a CPU-limit, ezt sosem vitattam, ahogy azt sem, hogy a netes játékok másról szólnak, mint az 1 személyesek, csak ezt el is kellett volna olvasni. Az meg más kérdés, hogy valakinek 300FPS kell egyes játékokban csalásokhoz, vagy a CPU-limites konfiggal is elvan 50-60FPS-szel.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #34324 üzenetére
Én belinkeltem ide jó néhány saját eredményt, amelyek igazolják az állításomat, mely szerint az A10 elég egy HD7870 alá. Ez tehát többszörösen bizonyítva van. Bizonygatni azt szokás, ami nem igaz.
Nincs saját definícióm, a kihajtás egyszerűen azt jelenti, hogy a VGA 100%-on dolgozik.
Alátámasztásul álljon itt egy újabb pl., hogy mekkora kamuk az előzőleg linkelt tesztek:Valóban Ultra F1 2012 beállításokkal 1280x1024-ben, majd full HD-ben is kihajtott VGA, az FPS pedig köszönő viszonyban sincs a linkelt adatokkal, tehát megtévesztő az "Ultra High beállítás", és ugyanezt láttam más programok esetében is. Vagy szándékosan megvezették az olvasókat, akik kritikátlanul, de főleg saját teszt nélkül elhisznek mindent, amit látnak, vagy egyszerűen nem tud tesztelni, aki csinálta. Az én állításom mindkét esetben tényszerűen helytálló (nem vélemény).
Itt pedig egy Crysis 3 teszt többféle beállítással (hogy lásd, nem csak a saját megállapításaimat mindenben alátámasztó bizonyítékokat linkelek), amelyen jól látszik, hogy alacsonyabb beállítással CPU-limites(nek tűnik) a rendszer, magasabbal itt sem az, viszont játszhatósági szint alá esik az FPS (de VGA tuning nem volt), szerintem itt már a 2GB RAM elfogyása miatt. Ha viszont valaki veszi a fáradságot, és megnézi a CPU-kihasználtságot, az azt is észreveheti, amit én többféle beállításban is láttam, hogy a játék maga lejjebb veszi a CPU-igénybevételt, amikor pedig lenne szabad erőforrást. Mivel ezt kizárólag ebben a játékban láttam, hajlamos vagyok feltételezni, hogy egyedi az eset (hajrá, Intel) , és nem annyira az A10 "gyengesége" miatt van.
A játék viszont FXAA mellett tökéletesen játszható úgy is, hogy a VGA-t csak 90-95%-körül hagyja mozogni a játék.
Tehát: én már sokszorosan bizonyítottam az állításomat, akik pedig ezt képtelenek cáfolni, csak hajtogatják a maguk igazát, fals teszteket linkelve, azok legalábbis tévednek, és nyilvánvalóan megtévesztenek másokat. Bocsánat, hogy ez szakmailag nem tetszik.
Hogy a megtévesztés mennyire sikeres, az jól látszik, nem csupán ebben a topicban.
Hogy valakinek mi a "véleménye" az éppen többé-kevésbé szakmai topicokban nem mérvadó, és pontosan ennyire érdekel. Lehet tesztelni és bizonyítani az ellenkezőjét egy állításnak, ahogy én tettem, csak az, ugye, nehezebb, mint tévedéseket szajkózni, és moderátorhoz futkozni, ha valaki felhívja rá a figyelmet.
Nem kell figyelmeztetned, én elég teszteredményt küldtem, részemről lezártam a "vitát" mert merőben értelmetlennek tarom, hogy észérvekkel és tesztekkel próbáljak vélemények és hitek ellen küzdeni. Akinek eladó Intel procija van, nyugodtan szajkózza, hogy az kell egy HD7870 alá.
-
-
proci985
MODERÁTOR
"Ellenben azt igen, hogy mindig egy töltésnél telerakja a memóriát, és a következő töltésig abból dolgozik"
nem feltétlenül, Bioshocknál pl láttam emelkedést egy szintig (3400 -> 4000, ezt ugye nálam felezni kell a CF miatt), de eléggé játékfüggő.
valósághoz egyébként tényleg van köze, de motorfüggő, szóval óvatosan kell a megállapításokkal bánni. ettől függetlenül 7850 1GBt én is csak rövid időre, olcsón, és fHD alatti monitorhoz vennék, ha megfelelően olcsó.
arról viszont nem tudok, hogy utóbbi 1-2 hónapban vannak-e új fejlemények, hogy VRamot hogy lehetne megbízhatóan, otthoni körülmények között is mérni.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #34323 üzenetére
Egyébként ezt a maflázást be lehetne fejezni, mert személyeskedés, és az általam használt programok igénytelennek való mgjelölése se túl szakmai nézőpont. Ez pedig ugye a szabályzatot is sérti.
Attól, hogy 120 fő játékát koordinálni rengeteg processzorerőt kíván, és nem írnak hozzá Crysis-szintű grafikai techdemó motort, mert nem ez a lényege egy ilyen MMO-FPS játéknak, még nem lesz igénytelen! Annak is számtalan oka lehet programozói oldalról, hogy csak két szálat kezel. Nem mindig lehet optimálisan elosztogatni a feladatokat, vagy nem biztos, hogy megéri a plussz időráfordítást, amikor lehet erősebb procit is venni, és nem kell rákölteni ingedet, gatyádat pl. egy 3570k-ra, ami már az esetek 95%-ában elég alá.
-
marcusa
addikt
válasz
katt777 #34323 üzenetére
Pedig ezek nagyon is jól mutatják a valóságot... Nekem az i5-2400-am, ami azért erősebb mint az A10, limites 660ti mellett BF3-ban és Crysis3-ban a fűvel borított részeknél. Proci 100%-on jár, VGA 50-70% között. Máshol elég, de van ahol nem, és engem ez eléggé zavar, gyengébb procit biztos hogy rögtön cserélnék.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #34317 üzenetére
Nem úgy a kábelen múlik, hanem a csatlakozás típusán, DVI, HDMI vagy DP. Rendes, 100% DVI-vel tuti megy, azt próbáltam, és tuti van olyan a fenti 3 közül, ami mellett nem megy a dolog. Ennyi. Valamiért így oldották meg, páran szentségeltek is emiatt fórumokon. Nekem tetszik így, indirekten ki lehet kapcsolni, ha esetleg zavar.
(#34318) katt777: Őszinte leszek veled. Én mindig is annak voltam a híve, hogy egy VGA alá inkább kicsit (jóval) erősebb procit érdemes tenni, mint ami feltétlen szükséges, és eddig ez a hozzáállás nem okozott csalódást. Nyilván ezt azért az anyagi oldalt is észben tartva kell érteni.
Nekem a 3570K a maga alap teljesítményével tök jó a 7950 alá, de mint írtam, van szoftver, ahol már bőven necces, és elkélne még 25-30% sebesség. És innentől kezdve semmire se megyek azzal, hogy neked XY játékban milyen jól meghajtja a fele ilyen erős procid, mert nekem az több számomra kedves játékban édeskevés lenne.
Úgyhogy a következő állításod NEM állja meg a helyét:
"Szóval egy 2X ilyen erős VGA alá is elegendő kell, legyen az A10, ami azon "sejtésemet" igazolja, hogy az AMD nem gyárt olyan VGA-kat, amelyek kellő kihasználásához Intel processzort kellene venni. A játszhatóságot jelzi az AB grafikon, 25FPS fölött végig."
Se Planetside2-t, se GTA4-et nem tudnék élvezhetően játszi egy A10-esen, egy 7950-el se, nemhogy egy 7870XT CF-el.De szerintem még egy 5850-et se hajtana ki rendesen ezen játékok alatt egy A10. És fújhatom, hogy ahogy mondani szoktad, szoftver limit, mert PS2 max 50% CPU usage, GTA4 65-70% (PS2 2 szálon, GTA4 kicsit több, szűk 3 szál), ha a végeredmény az, hogy A10-en nem fog élvezhetően menni, míg egy 3570K-n éppen eldöcög 30FPS felett a neccesebb szitukban is.
A PLanetside2-t amúgy ingyen játszhatod, csak net kell hozzá, meg regisztráció, a progi meg lejön Steamen.Nyugodtan próbáld ki, ha korlátlan net közelébe jutsz, és számolj majd be, hogy nézett ki, mikor mondjuk több, mint 3X48 fő harcolt egy területért.... Mert olyankor a 3570K is keményen izzad a 30 FPS-ért....
(#34322) proci985: Ez egy divatos állítás, én mégse ezt látom. Ellenben azt igen, hogy mindig egy töltésnél telerakja a memóriát, és a következő töltésig abból dolgozik. Régen is mindenki ezt hangoztatta, nem jól mér az AB, mégis az 1GB-s 5850-em 1GB alatt röccmentesen ment, felette meg egyre bajosabban. Szóval én azért fenntartásokkal kezelném ezt a dolgot, mert valami köze akkor csak van a valósághoz.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34321 üzenetére
Egyelőre nem fogja tudni kezelni a progi, mert nem ismeri fel azt a VRM-et. Oké én a képen látom, hogy az egy NCP5395T, de az a proginak nem segít.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #34323 üzenetére
Az, hogy meg vagy elégedve a processzoroddal egy jó dolog.
Az, hogy indirekte lemaflázod azokat, akik nem értenek egyet azzal, hogy a processzorod kihajtja a videokártyádat (bármit is jelent ez a Te definíciód szerint), már kevésbé. Az, hogy folyamatosan bizonygatod a magad igazát, mások véleményeit pedig nem veszed figyelembe megintcsak kevésbé jó.
A fórum szabályai szerint tilos a flame, a hangulatkeltés és a személyeskedés. Szóval ezt most itt zárjuk le.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #34319 üzenetére
Akkor neked 1000-edszer elmondom: hogy manipulált grafikai beállításokkal, vagy igénytelen programokkal (hiába neveznek "ultrának" egy beállítást) bármilyen erős processzor mellett ki lehet CPU-limitet mutatni (tényleg, egy Quake 2 teszt sem ártana
), ami az általad linkelt "tesztek" FPS-értékéből nyilvánvaló. Ezzel csak a maflábbakat lehet megtéveszteni (gondolom, ugyanabból a tesztből vetted, amit már linkeltek itt, és amit elsőre sem tartottam semmire).
-
katt777
félisten
(Nem csak neked.) Na, eddig még nem fogytam ki a RAM-ból FHD-ben sem, illetve kihajtás végett teszteltem mindössze 4XAA mellett Blooddragont, illetve 8XAA-val Colonial Marinest (természetesen minden grafikai beállítást maximumra téve). Javaslom megtekintésre az 50%-os (nyilván a kevésbé terhelt VGA miatt, hiszen 8XAA mellett BD is 40% körül kért CPU-ból), illetve a 38%-os prociterhelést.
Csak mert sokan szeretik hajtogatni, milyen izomállat Intel proci kell egy HD7870 alá, meg hogy az A10 nem hajt ki egy 7850-et sem. Ez ráadásul XT. Szóval egy 2X ilyen erős VGA alá is elegendő kell, legyen az A10, ami azon "sejtésemet" igazolja, hogy az AMD nem gyárt olyan VGA-kat, amelyek kellő kihasználásához Intel processzort kellene venni.
A játszhatóságot jelzi az AB grafikon, 25FPS fölött végig.
-
katt777
félisten
Hát, ha kábelen múlik a Zcore, akkor elég gáz, nem? DVI-D-ről akkor nem is tudsz, v. HDMI-ről. C3-at természetesen 8X módban nézem majd (Bd-ben is elég zavaró volt a 4X, ha úgy nézni kezdtem), és persze SSAO (ha lehet állítani, most nem tudom), TR-t még P4 650 + HD4650 kombóval toltam végig.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #34313 üzenetére
Csinos memória-étvágy.
Abban a játékban akkor elég szépen vitte a procid, nincs "szoftver limit".
A ZeroCore rendes digitális DVI single link kábellel megy 100%, most fejből nem vágom mi a pontos neve, azzal próbáltam. De olvastam valahol, és a tapasztalatok is azt mutatták, hogy nem minden madzagtípusnál működik, de olvass utána, ne én gugglizzam már elő neked.
Mivel nekem DVI madzag van, így számomra ez nem volt olyan lényeges infó, hogy megjegyezzem, csak emlékszem rá, hogy olvastam ilyesmit még februárban, amikor tesztelgettem a 7870-em, meg írtam a Logout tesztet, oda hasznos volt a ZeroCore mód fogyasztást kalkulálni.
(#34315) katt777: C3 nekem FHD maxon, 2X-es SMAA-val végig szépen benntartotta magát a 2GB VRAM-on, később a 3GB-os 7950-en is.
Ha jól emlékszem a Hitman tudta nagyon feszegetni a 2GB VRAM-ot SSAA-val, meg a TR a patch előtt.
Bár a TR-hez már a 3GB-os 7950-el volt szerencsém, a Hitman meg nálam kimaradt.
-
katt777
félisten
válasz
Algotis #34314 üzenetére
Ez egy XT, de a 2GB RAM elégnek tűnik, du. majd megnézem C3-mal, egyébként a sima 7870OC-től sem kell tartanod, mert sokkal nem gyengébb, tehát az is elég lesz FHD-be. Csak 4X-re levéve SSAO mellett már csak 1GB VRAM-ot evett, FPS meg 70 körül, sztem a sima 7870-nel is lazán játszható minden, legalábbis majdnem fullban. Eddig csak a Witcher 2 látszik határesetnek.
Tuner + sima monitor olcsóbb, és főleg: jobb. Jó digi tuner 10k, IPS monitor 38k 22". (Most vetten 40-ért, ahogy megjött, lement az ára 38-ra) -
Algotis
addikt
HD 7850 OC 1075/1225-tel elég lesz FHD-ra?
Asszem veszek egy FHD monitort, ami már egyben TV is. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
MrBrook #34307 üzenetére
Nem veszi le nagyobb felbontáson a terhelést nyilvánvalóan, de ott már sokkal inkább a vga válik limitáló tényezővé. Annyira, hogy egy 7850 esetében jó eséllyel azok az opciók, melyek bekapcsolásával jelentősen átlépnéd az 1 giga vramot, túl is lövik a kártya képességeit és a szutyok fps miatt vissza fogsz venni alacsonyabb minőségre. Más a helyzet, ha CF-et építesz, oda mindenképp kell a 2 gigás verzió. 1440X900-on talán elvisz mindenféle élsimítást is (nem minden játékban persze; 4XFSAA kicsinálja garantáltan) és nem is lépi át az 1 gigát különösebben.
edit: viszont mikor eladod a kártyát, ki fognak röhögni az egy gigával. Ha nincs nagy árkülönbség ez megfontolandó...
-
seederking
őstag
válasz
tarBubbles #34305 üzenetére
Olvass ecsém!
-
MrBrook
aktív tag
válasz
tarBubbles #34305 üzenetére
akkor Te is úgylátod ,mint én
nem értem ,hogy nagyobb felbontáson miért venné le a terhelést, de nem akarok itt vitát kirobbantani. nekem elég az 1440, az a 500+ pixel már mindegy, ha nagyobb monitort vennék akkor is 1440ben nyomnám ,hogy jobban lássam az enemyt.
Te akkor azon a véleményen vagy, hogy 1giga is kiszolgálna 1440ig bőven, nemdebár?
-
MrBrook
aktív tag
válasz
seederking #34304 üzenetére
ezt értsem úgy, hogy nagyobb felbontáson csökken a cpu feladata? és jobban átveszi a vga?
bf3nál megfigyeltem ,hogy ha nincs AA bekapcsolva akkor nincs is kihasználva teljesen, viszont szűrőkkel magasabb beálításokkal már 99% körül van, akkor mondjuk nem néztem ,hogy csökken e a cpu terhelés, bár nem is fhd. -
tarBubbles
tag
válasz
seederking #34304 üzenetére
megkönnyítené a cpu dolgát? wtf! 1440*900 is nagyon szép tud lenni és legalább nagyobb az fps a kisebb felbontás miatt. nem mindenkinek kell az 1080p és nem értem, hogy miért kell mindenkit rátukmálni.
-
MrBrook
aktív tag
sziaztok ,én egy 7770 vapor-x tulaj vagyok és lehet hamarosan egy kis lépcsőt tudok majd lépni ,szal 7850ről lenne szó, a kérdésem pedig az lenne, hogy 1gb vs 2gb mennyire érezhető a különbség, illetve ,hogy 1440es felbontást egy 1gigás is kitud szolgálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingatlanos topic!
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó! Asus Cerberus 1050t OC 4Gb (csavarmatricás)
- ZOTAC RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X AMP HOLO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Panther OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- XFX SWFT 319 RX6800 16GB VRAM 2027-ig ALZA gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest