- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Triathlete
senior tag
válasz
MZsoltee #56603 üzenetére
Előtte is már gyengélkedett ez a videókártya viszont volt, hogy napokig problémamentes volt mondjuk egy GTA5. Egy Dirt Rally azzal sem ment fél óránál többet. Az újjal viszont a GTA5 fél órát sem bírt. Minden jól érintkezik és a hatos csati is be van dugva. Ez már a második táp az elsőt visszavittem mert testelt.
Szóval sajnos nem olyan egyszerű. Szívem szerint kihajítanám az egészet az ablakon :/
-
Dark KillerX
addikt
válasz
MZsoltee #48765 üzenetére
CF hátrányai nálad:- új táp(min 20k), új kari (min 40k) és ezek mellett rengeteg hő,és egyebek,pl CF-es bugok
Inkább add el a mostanit,és vegyél,egy jó árasított 290-et ( nem ref-et),és húzd fel 1050Mhz-ig
Persze új táp ide is kellene.
De sztem egy jó árasított 280x-el is jól járnál,és teljesítmény ügyileg is ugranál azért jócskán,főleg 1100Mhz fölé húzva
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #36471 üzenetére
GPU-Z felejtős. Hol jót mutat, hol hülyeséget. Ez tuti, én ezt használom: [link]
Innen még OSD-re is ki lehet tenni, amit szeretnél az MSI AB-el.Ezekszerint nálad is jól működik, ahogy nálam is, annyiszor tudsz feszültséget állítani, ahányszor akarsz.
De ugye neked kell állítani, magától nem fog 0,8V-ra váltani, ha fix feszes tuninggal egyszer már beállítottad az 1,08V-ot.
(#36472) mr bauer: Neked nem BOOST-os a karid. Sajnos ez a BOOST egyetlen valódi hátránya, hogy az olyan karikon CSAK AKKOR tudsz feszültséget állítani, ha bekapcsolod, hogy fixálja az összes feszültségét a karinak (Force constant voltage, vagy fixed voltage, meg hasonló opciókkal). Ezután viszont, ha feszültséget állítasz a reboot után, akkor force fix voltage akcióba lép, és utána már magától nem fog kisebb feszültségű 2D üzemmódba váltani, hacsak te nem csinálsz neki, mint pl. ahogy MZsoltee megoldotta a 2db "3D" profiljával.
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #36469 üzenetére
Valaki már panaszkodott hasonlóra a napokban a 7900 topicban is.. Nem egészen értem, nekem régen a TriXX se csinált ilyet, és most a 13.6 beta 2 driverrel és az Afterburner 3.0.0 beta 15-el sincs ilyen gond, annyiszor állítom a feszültséget, ahányszor akarom, megy is gond nélkül.
Ellenben, ami bukta, hogy ahogy ELŐSZÖR beállítassz egy feszt, onnantól fixálódik, azaz üresjáratban, UVD módban is fix lesz a feszültség, azaz annyi, amit beállítottál. Nálam pl. ha nem állítok feszt újraindítás után, akkor 0,9V körül megy üresben, és 1,2V terhelve, ezek a gyári értékei, és szépen automatikusan kapcsolgatja a hozzá tartozó órajelekkel együtt. Ha beállítok bármilyen feszt (boost kari, kell neki a fix fesz opció), mondjuk 1,1V-ot, onnantól kezdve üresben csak az órajelet veszi vissza, a fesz marad 1,1V, és terhelve is 1,1V marad, persze, terhelve droppol picit azért.
-
kovsol
titán
válasz
MZsoltee #36283 üzenetére
Azt mondjuk el lehet könyvelni a Béta alapján, hogy 1920x1080 ultra még fekszik ezeknek a kártyáknak. Csak az AA -t ki kell kapcsolni. Ha pár dolgot higra lerakunk majd akkor meg már fix 60 körüli fps is elérhető.
Viszont a játék szerintem elég fos. Nem fogom megvenni szerintem. Max ha lemegy az ára.
(#36286) marcusa Nekem nem tetszik. De open beta van, szóval javaslom mindenki próbálja ki aki gondolkozik a vásárláson és legjobb ha saját tapasztalatok alapján dönt.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #34407 üzenetére
Az a 1,5X-ös szorzó nem menti meg a 7770-et, amikor egy 7870 dupla erős, egy 7970 meg 3X.
Persze, a csúfos kudarcon valamit kozmetikáz.Azért egy 660TI elég combos kártya, elég sportszerűtlen egy 7770-et hozzá hasonlítani. Egy erős kártyánál azért nehezebb sokkal erősebbet csinálni, mint egy belépő modellnél.
-
gyuszaa
őstag
válasz
MZsoltee #34379 üzenetére
Az asrock-ot nem sorolnám abba a kategóriába ha tuning is lenne, sokan panaszkodnak throttlingolnak a nagyobb FX-ek benne, gyenge vrm hűtés, 4+1 fázisos tápellátás.
Olyan kicsi az árkülönbség nem érdemes spórolni ezen, Asus M5A97 evo r2.0 ajánlott ilyen téren minimum.
6+2 fázis, normális vrm és északi híd hűtés, mellette szól a digi+ vrm, amivel komolyabban lehet finomhangolni uefi-ben. -
necrobin
tag
válasz
MZsoltee #34386 üzenetére
Értem, de én játékok felvételére szeretném használni. Eddig pl a 4890-nel HD-ba max grafikán feltudtam venni a Skyrim-et, most is valami ilyesmit szeretnék, csak az újabb játékokat szeretném felvenni ,ahhoz nem lesz elég szerintem egy 7770.
minek vegyek 7770-et, ha a 4890-em sza**á veri? nem értem. -
SVLaller
senior tag
válasz
MZsoltee #33510 üzenetére
első találat ennyiért nem is rossz, itthon vajon hol és mennyiért lehet kapni, kíváncsi lennék rá én is.
-
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #33491 üzenetére
Tudnék, de időm még nem volt rá. Hétvégén tanulás ezerrel, lesz időm tesztelni, de a procit is kellene már, mert nem tetszik, hogy auto 1.55V-ig elengedi a lap.
P67-et eladhatod, de Z77-tel már kapsz VirtuMVP-t, AsRock Extreme 4-gyel 30k alatt. i5-3570k persze drágább, de ahogy nézem, az A10 még ebben a felbontásban is simán elég a HD7870 alá, és azzal nem fordulhat elő, hogy a játékok többségében csak 2 magos, mint i3-mal, ha hasonló árnál akarsz maradni. Az F2A85X Extreme 4 22k alatt megvan (CF-re sajna nem jó 16+4 sáv miatt), az A10 36k, lényegében egy i5-3570k ára, és már van egy jó igp-d is VGA-csere idejére.
P67-ben van egyáltalán Virtu (a régi, nem gyorsítós)? Z68-as lapomban volt. A Hyperformance nagyon pöpec szolgáltatás, de csak VirtuMVP-hez jár. -
válasz
MZsoltee #33377 üzenetére
Én is azt nézem a napokban, hogy alig 50k feletti áron rengeteg Tahiti LE kártyát árulnak, pedig azok nagyok újak lehetnek. Tényleg mintha szabadulni akarnának tőlük...
Én is beléptem a klubba egy Sapphire 7870 GHz Edition kártyával. Nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg az idle fogyasztást tekintve. A korábbi 5850 Xtreme kártyámmal idle fogyasztás 110W körül van, de ezzel 50W alattit mutat a fogyasztásmérő. Hihetetlen! A kétventis hűtés nagyon halk, de ezt el is vártam a Sapphire 5850 Xtreme után, mert az is nagyon jó kis darab volt!
A Zero Core Power funkció engem is nagyon megszívatott a hétvégén, mert nem tudtam, hogy a HDMI audio ezért megy el. Tegnap kikapcsoltam a monitor altatást, így nem is volt problémám, felismerte a TV HDMI audo képességét és működött is rendben.
-
-
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #33377 üzenetére
Ennyire azért ne legyen már gáz! Ennek a boostja állítólag már csak 1.144V, nem 1.2, és alulfeszelve is OK, de nem szeretném, ha a boost lelassítaná a karit a melegedés miatt. Meglátjuk, Sapphire-nek milyen a dual hűtése, HD4870-en az 1 ventis is elfogadhatóan dolgozott.
Talán, hogy tudjak venni...
Bár most már késő...
Vagy mindenkinek melegedni kezd a kánikulában.
Kérdezz rá. -
RMZ250
senior tag
válasz
MZsoltee #30736 üzenetére
Nemtom menyibe kerül az Xbox kontroller de én egy ilyet használok már évek óta és rendkívül elégedett vagyok vele:
Egyéb gémpadokhoz képest kicsit nehéznek tűnhet de engem nem zavar, viszont túlélt már egy két dührohamot
mikor 10 körös versenyben 9 és fél körig első vagyok és az utolsó előtti kanyarban megelőznek. És természetesen vezeték nélküli.
-
pr05p3c
tag
válasz
MZsoltee #30732 üzenetére
Az Xbox 360 kontroller kompatibilis PC-vel, a vezetékes önmagában, a vezetéknélküli külön vevőegységgel (lehet olyan csomagban is venni kontrollert, amihez jár a PC-s vevőegység). Az Xboxra megjelent játékokkal teljesen kompatibilis, ugyanazt az irányítást kapod vele, amit a konzolon is (persze az egyéb játékokhoz is be lehet konfigurálni). Nekem kényelmesebb mint a bill./egér, az fps-ek kivételével szinte mindent a boxos kontrollerrel játszok.
-
belinho
senior tag
válasz
MZsoltee #30022 üzenetére
Ugyanaz a borda,mint ami a Myst-en van, csak más a fedőlap, ráadásul ez már műanyag, nem is fém!
A hűtés az tényleg kevés, túl kicsi a borda és túlmelegszik, és ilyenkor a venti is kezd rákapcsolni, ami miatt hangos is lesz. Átpasztáztam MX2-vel de nem segített!Nálam alulfeszelve 1.019v-al 1000/1500-ra van belőve, manual fan mellett 60fokig 20%, 75foknál 35%-ig, így aránylag jól hűt, és csendes is, játékok alatt max 72 fok.
-
PandaMonium
őstag
válasz
MZsoltee #30022 üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek de ez a myst-nek lesz szerintem valami "limitált kiadása". A hűtését elnézve ugyan az mint a myst csak csicsásabb borításban, de kétlem, hogy jobban hűt.
(#30023) darky@: Meg a hozzájuk tartozó bugok is.
De ez csak gonoszkodás, eddig kb. 2 játékkal találkoztam ami nem kedvelte a bétát, az összes többinél viszont jól ment minden.
-
válasz
MZsoltee #29349 üzenetére
Utolsó hsz a BTC témában, mert tényleg nem idevaló:
Nálam a 7870 XT kártyák ezt tudják:
510 MHash @ 1150MHz @ 1,181V (-> x2 ugye = 1020Mhash)
(de hozzáteszem ez a beállítás a grafikai benhmarkokban (Valley, Heaven, Vantage) kifagy mint a szemét, viszont mining-ra atomstabil... 1-2 napokat simán elmegy 0-24
netes táblázat szerint a 7950:
550-600 körül megy az említett 1GHz-es órajelen. Feljebb 1100-1200 órajelen már 600-650 között.
Na de nézzünk csak rá gyorsan az árakra:
7950: 80ezer forint körül vannak Aprón
7870XT: 58ezer Aprón+38%-kal többe kerül 10-15%-kal több teljesítmény (ha megtépjük a 7950et is akkor mondjuk +25% teljesítmény). A-a én ilyet nem kérek
De még ha játékra kéne, akkor sem vennék 7950-et, hanem 7870 Tahiti LE.... Egyszerűen brutális ennek a kártyának az ár/érték aránya
-
zack
nagyúr
válasz
MZsoltee #29289 üzenetére
Jól hangzik.
Akkor szerintem ez lesz.
152k-ért ment el a 2db 7950, ami 122k-ban volt nekem. Jelenleg a 3770K beépített HD4000 használom, de mit mondjak. Kaki.Játékon kívül jó mindenre, de azért ne árt egy olyan VGA amivel tudok játszani.
Ezt is nettó áron venném, szóval rosszul nem járnék vele 51k-ért. -
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #28223 üzenetére
Nem tudom, én csak kipróbáltam ezt a módot.
Nem használom, mivel nincs rá szükségem, nekem elég volt midig a +20% power, hogy jól viselkedjen a karim.
(#28225) Erdei88: Netes tesztekben 0% poweren mérték, illetve gyári feszen. Így tényleg csak max 5-7%-al gyorsabb, illetve meleg és sokat fogyaszt a sima 70-hez képest, tehát ezek alapján tényleg nem túl vonzó alternatíva.
Tipikusan az a kártya ez a Tahiti-LE, amivel kell kicsit molyolni, hogy kihozd belőle a maximumot. (Ez egy alulfeszelés +20% poweres Afterburner profil létrehozását jelenti kb.)
Ezzel szemben a netes tesztekben a sima 7870-et nem hátráltatta a 0% board limit, mert nem BOOST-os. Illetve nincs is annyira magas gyári fesze, kisebb a GPU is, így ott sokkal jobb fogyasztást mértek. Ennek ellenére nem kell sokat bütykölni a Tahiti-LE-vel, ha 7870 sebességet alacsonyabb fogyasztással szeretnéd.(Lásd a logout tesztemben a mérési eredményeket [link].
)
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #28219 üzenetére
[link]
Első találat, friss béta. (A régi is tudja, de ahhoz legalább mégegy keresés kéne, hogy kell benne bekapcsolni.)
(#28221) asdxv: FPS-ben nem sokat ér, de folyamatosságra meg annál inkább... A 7950-ben se véletlen van másfélszer akkora ram sávszél ugyanannyi ROP mellé...
Na mindegy, a közelében vagy csak, nem ott.És te már izzadsz a 7870-el, míg az LE alulfeszelve kényelmesen elvan...
-
Ágógreen
senior tag
válasz
MZsoltee #27625 üzenetére
7850 powercolor passzív ára szerintem 60K lesz. de ez puszta feltételezés.
asus, his és sapphire is gyártott anno 7750 passzívat.
de abban igazad van hogy 6850-ből csak powercolor létezett.csodálkozok is hogy miért ilyen megkésve jön piacra amikor technikailag 1 kategória lehűteni a 6850-el.
7750 szerintem ma már kevés, főleg annak tükrében, hogy a HD4000 bőven ellát egy HTPC feladatkört.
viszont 7850-el már megnyílik a lehetőség, hogy komolyabb game-ek elfussanak a nappaliban a plasmákon/lcd-ken. ez volt a hiányzó láncszem a palettán szerintem.eredetileg ezért én már 8850 passzívban gondolkoztam, azt hittem 7850 passzív meg sem fog már jelenni.
elvileg a 8850 árazása jobb lesz mint a 7850-ené, fogyasztásra meg szintén 130wattnyi lesz.
szóval reményeim szerint ez is passzívizálható kategória marad hála az Istennek.azért a 1.76 TFLOPS vs 2.99 TFLOPS (8850 javára) elég meggyőző érvnek hangzik a várakozásra, de tartok tőle hogy nem tudok ellenállni a 7-es powercolornak amint kijön. elvileg a hónap végére várják a megjelenését a piacon.
viszont nem akarom elhinni hogy a 8850 kezdő ára 200 dollár alatt lesz.
...legalábbis hiszem ha látom
az viszont külön öröm hogy a SCS3 7850-en van minden normális csati: DVI, HDMI, (nagy) DISPLAYPORT - ami kell. sajna a 6-tűs tápcsatit ezen a szinten nem lehet már megkerülni.
HTPC-kben kelleni a fog a hely és némi bravúr a passzírhoz.7750-nek elég volt a PCI slotnyi áramellátás.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MZsoltee #27625 üzenetére
3870et anno passzivizáltam egy HR03GTvel (hőfokokban hozta/verte is a gyári kétslotost a cosmosban), a 7850 se eszik sokkal többet. normális hűtés kell, plusz rendes házszellőzés, különben 110-130fokig is felmehet a kártya (8800gt/3870 gyári passzívok addig mentek).
kovsol: Metro2033 5760x1080 ultra + dofra nem lenne elég az 1125, 1450 talán
. de az a játék eléggé viccesen skálázódik.
bombibmw: ez azért felbontásfüggő
. de tény, hogy Bioshock3nál néztem, hogy miért panaszkodnak az emberek a gépigényére, amikor fix 60fpst megy 1080p@maxon.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
MZsoltee #20372 üzenetére
Ennyi!
"A Radeon HD 7970-nel párosítva, játékok alatt nem láttunk különösebb meglepetést. Alacsonyabb felbontás, valamint részletesség mellett meglehetősen nagy volt a differencia az Intel és az AMD processzorai között, ami alól csak a Battlefield 3 képzett kivételt. Full HD-re kapcsolva ez a differencia a Far Cry 2 kivételével szinte tejesen elolvadt, így mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni. Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #20208 üzenetére
Játékkal is lemértem, de ahhoz majd akarok írni kommenteket is.
Azt majd holnap unalmasabb perceimben leírom.
1000/1500 1,1V-on nekem is tuti tetszene.Bár én a gyári 925/1500@1,14V-al is kibékülnék, ha nem kéne trükközni a boost ellen. Bár eddig nem vettem észre hátrányát a -15% board powernek.
De azért jobban tetszene egy +0% powerlimit mellett egy disable boost opció. -
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #20206 üzenetére
Nekem a gyári BOOST-al kombustor alatt 330W-al lepett meg, csak a gép...
Ami elég meleg egy 3570k-tól, ami üresben egy pillanattal korábban alig 80W-ból tengődött. A régi 7870 ugyanitt 260-266W-ból elvolt. A boost nélküli 305W már sokkal tolerálhatóbb volt legrosszabb esetnek.
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #20204 üzenetére
Ja, én is örülnék veled.
925@1,14V-on megy alapból, így alig eszik többet a 7870-nél, ellenben a 975@1,22V halál.... Elsőre MSI kombustor tesztet kapott, amiben BOOST-al olyan számot produkált a fogyimérőn, hogy majdnem elsírtam magam....
Akkor nyugodtam meg, mikor 10-20 másodperc után ez a fogyi nem fért bele a +0% power limitbe, és visszavette fix 925-re.Érted, ekkora móka +50Mhz-ért, kombustor alatt boostolva +25W-ot zabált az 50Mhz-ért, kész vicc.... A kezét letörném, aki ezt a förmedvényt kitalálta atiéknál/nvéknél... Mert az Intel megcsinálta normálisan, ott a turboval is a helyén az energiamenedzsment a 3570k-n...
-
kovsol
titán
válasz
MZsoltee #17522 üzenetére
Csak a Graphics Score -t hasonlítsad össze ne az egészet ... az meg teljesen az amit kell kapnia.
Nekem a proci 4400Mhz en is már 8650-8700 pontot dob, neked 7827 -t dobott 4590Mhz mellett. Nincs nagy meglepedés, az Ivy erősebb akármit csinálsz. (na jó ha 5Ghz fölé járatod akkor még lehet a tiéd az erősebb)
-
Tomix24
addikt
válasz
MZsoltee #17522 üzenetére
A Proci is ad némi plusz FPS-t húzáskor a VGA-nak 3Dmark11-ben, és az Ivy 10%-al kb erősebb ugyanazon órajelen mint a Sandy. (Kosvol magasabb órajelen is van mint te)
VGA-nál a Memória is ad kicsit, de a GPU húzása adja a 6%-os ugrás GPU pontban. CPU pont az teljesen az Ivy, az látszik.
Hétvégén én is méretek kollégénél, és egy ~5.5Ghz-es I7-es mellé tesszük be a karit, mert akkor dobja csak igazán a pontokat
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest