- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
Új hozzászólás Aktív témák
-
r00r1
aktív tag
Sziasztok!
Szereztem egy Asus 7850-es 2 gigás kártyát. A baj ott kezdődik, hogy nem lehet húzni (Asus Gpu tweakkel próbáltam). Szóval "kiterjesztem" az oc határt, adok a power limitnek 120%ot. Aztán a feszültséget beállítom 1,2 mV-ra, már így sem tudom 1050-re feltornászni az órajelet. Jelenleg a 015.017.000.000.000861 bios van rajta, és a 13.9-es végleges driver, ASIC quality: 83,7%. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a megoldás, hogy normális (1100mHz stabil) órajelen menjen? A régi kártyám csak egy gigás volt, de betonstabil volt 1150-en.
Előre is köszi!!!! -
Mityu_76
tag
Sziasztok.
5850-ről váltottam 7870-re. Az a problémám, hogy eddig egy Pana plazma volt hdmi-n keresztül rákötve a régi kártyára és minden jól működött. Most kártya és driver csere után nem ismeri fel Panasonic tévének, hanem csak sima displayként látja. Azonosításnál 1 -es kijelzőnek a tévét érzékeli, 2-esnek pedig a DVI-al összekötött monitort. A régi kártya egyből felismerte a tévét, és amikor kiterjesztettként használtam a hangot is át tudtam váltani a hdmi-re.
A hang most egyáltalán nem aktív, pedig hdmi-kábellel van összekötve.
Mi lehet a gubanc? -
STC Speed
őstag
HD7850 1000/1250 mhz,
Van a catalystbe ez a "teljesítmény vezérlő beállítás,ez alap 0 án van nálam,mi a lényege ennek?Hagyjam nullán? -
Algotis
addikt
Úgy általánosságban egy 7850-ről 7870-re upgradelés mennyi gyorsaságot hozna %-ban?
-
Devid_81
félisten
válasz
Steve198310 #37183 üzenetére
Szerencsere nekem olyat meg nem csinalt, pedig rendszeresen BF 3-azok, es az ugye onnan indul.
-
gali777
őstag
Na megjött a 7870-em.
Ilyen hibát produkál. Ha lejjebb görgetek vagy frissítem az oldalt akkor megjavul. Volt régen még a GTX 650-el is ilyen bug, de azt hiszem azt driver cserével meg lehetett oldani vagy a firefoxot kellett frissíteni már nem emlékszem pontosan. Csak firefoxban csinálja és ott se mindig. Melyik drivert volna érdemes felrakni?
Most a 13.9-es Catalyst van fent.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #37172 üzenetére
Akkor a 4.5-öt kupakolás nélkül már nem díjazná. Egy Z77 Extreme 4-et lehet, hogy megkéne lépned lap téren tápellátás miatt. Mondjuk nem biztos, hogy sokat számítana.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #37157 üzenetére
Elég zsiványos. A 3570K mekkora feszen megy 4.4-et?
-
=HG=
addikt
Lehet, hogy én is hülyeséget írtam, mintha DVI-I csatit érzékelne az ATI kártya.... A lényeg, hogy igen, valamelyiken megy ki hang..De sokkal problémamentesebb a HDMI....Viszont én próbáltam több HDMI átalakítót, de nem sikerült hangot kicsikarni belőle..Ettől függetlenül valószínű létezik...
-
mexel
veterán
Én csak annyit mondtam hogy létezik ilyen hogy dvi-n kijön a hang. Én nem használom, csak a tévhitek miatt leírtam. Egyébként van olyan átalakító amin átmegy a hang. Jópárat el is adtam itt a ph-n és van is itthon. Mindegy, a lényeg hogy van hang a dvi-n.
De ez talán nem ennek a topiknak a témája. -
mexel
veterán
Van dvi-n is hang. Van itthon olyan kábelem is ami egyik fele dvi a másik hdmi és azzal ment a tv. Képpel, hanggal. Van olyan DVI-HDMI átalakító is ami hangot is átvisz (nem mind tudja)
-
halisa
tag
Sziasztok.
Nvidiáról vissza tértem AMD HD7850-re és feltettem az új drivert. Overdrive részben mit jelent, mi értelme van a "Teljesítmény vezérlő beállítások"-nak nekem -50% - 50%-ig lehet állítani. Mi értelme van?
Azért tele van a *aszom, hogy még ennél sincs DVI kimeneten hang csak HDMI részen. Nvidiánál volt. Ha veszek HDMI->DVI ra átalakítót lesz hangom a TV-n? Vagy kábel csere? Köszi. -
->Raizen<-
veterán
Gtx 670 4 gb vs 7870 oc 2 gb: Jó szórakozást.
[link]
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #37155 üzenetére
Nem kell neki venni átmenetit, mert ott a HD4000 a prockóban,azzal vígan elvan amíg vissza jön a kari. Persze mindenki maga döntse el mit szeretne, mennyit hajlandó kockáztatni. Én tuti hogy nem szórakoznék egy 60Ks karival, főleg ha bőven van rá gari. Oda kell csapni az asztalra a boltban, fogyasztóvédelem azért van! Sajnos volt már hasonlóban részem, és ha nem engeded magad (hülyének nézetni),akkor igen is "segítenek".
-
Apollo_21
addikt
válasz
#77081088 #37153 üzenetére
Sztem az elötted szóló arra az eshetőségre gondolt ha épp nincs türelem/lehetőség..nemtudom hirtelen máshogy foggalmazni..tehát MOST kell a gép
Nem akar 2hónapot várni arra h megdobják a "jó" kártyával.. Bár énis amondó vagyok h hajrá gari, addig meg venni egy átmeneti 5-6ezres sz...valamit amivel lesz kép...nekem mindíg van 1 tarcsiba...
-
kromatika
veterán
Sziasztok egy Shapire 1gb 7850 oc karit ,ki hajt egy i3 2120 proci? Vagy oda már i5 kellene?Ha igen akkor abból pl egy i5 3120-as ki tudja hajtani ?előre is köszi a választ.
-
válasz
Keksz03 #37146 üzenetére
a megoldás garancia-irámyból: a zörgést vedd fel valami hangrögzítővel (androidos telefonokban pl. van), és a következő alkalommal úgy menj be garanciáztatni, hogy ezt lejátszod, ill. viszel egy papírt, amiben leírod, hogy egyszer már bevitted a kártyát, nem javították meg a problémát. másodszorra kéred, hogy javítsák meg, ellenkező esetben mész a fogyasztóvédelemhez. ezt írasd alá azzal, aki átveszi a kártyát.
vszleg ülni fognak rajta egy darabig, két hét után kezdd el őket E-mailben zaklatni, szabj határidőt, és ha lejár, akkor tényleg fv. -
Keksz03
senior tag
Valaki tudja esetleg van-e megoldás zörgő ventillátorra?
Asus DCII 7870 v2 és a csatlakozók felőli venti zörög 30 és 45% között! Kénytelen vagyok manuálisan 46%-ra tenni, de egyrészt nem azért vettem 50ért házat, Noctua hűtőt meg hibrid tápot h idle-be zúgjon a VGA-n a venti, másrészt vehettem volna egy bármilyen más kártyát nem ráfizetek a DCII hűtésre ami elvileg halk.
Garral próbálkoztam, szerintük nem zörög és ennyivel el is lett intézve a dolog... -
kisza25
félisten
-
lowzor
veterán
válasz
STC Speed #37134 üzenetére
Hát igazából próbálgatni kell addig, amíg stabil. Töltsd le a Heaven benchmark-ot mondjuk és ha legalább 2 kör lefut fagyásmentesen (fontos, hogy alapbeállításokon legyen, mert úgy a legérzékenyebb), akkor valószínűleg stabil az órajel. Feszt akarsz emelni? Sapphire Dual X-nél érdemes, mert feszemeléssel is korrekt hőmérsékleten tartja.
Asus GPU Tweak-el először is fel kell oldani az overclocking range enhancement-et, hogy 1050 fölé tudd vinni az órajelet. -
gali777
őstag
Hát egy ilyet találtam, ha valakinek ez mond valamit
Elvileg ugyanez a szériás tápom van. Én is azt olvastam/hallottam, hogy régen voltak jó hipro tápok is.
-
do3om
addikt
válasz
gali777 #37139 üzenetére
Nem tudom milyen belsővel van szerelve, a tiéd 2x19A a CTG-500 2x20A os 12 volton, ez akapján ki kéne bírni de vajon a hipó tápod valóban képes e arra amit rányomnak. Amúgy voltak ennek a szériának ha jól emlékszek jó tájaik. A tápos topikban majd kiokosítanak a tiéd melyikbe tartozik.
-
kisbancsa
senior tag
akkor meg vissza esik az fps..
-
Ijk
nagyúr
Egyébként sokszor olvasom ezt a proci kihajtja dolgot. Itt van egy teszt a procikkal, hát alig látok különbséget nagy felbontáson. Ahol meg van, ott a gyengébb procival is lazán játszható.
-
lowzor
veterán
-
kisbancsa
senior tag
Üdvözlet. Nemrégiben volt 1 gép újításom, és sikerült vennem egy ZÁFÍR (jó magyarosan) 7850 OC 2gbos kártyát, ami egy asrock 990fx extreme 3 lapban csücsül. Olyan kérdésem lenne hogy mivel érdemes húzni a kártyát? Mert én a catalystben lévő tuningal feltoltam maxra, de érezhető különbséget nem vettem észre ( 1920-1080as felbontásban nyomom). Szóval ha tudna valaki ajánlani 1 progit amivel lehet tuningolni és utána letesztelni, azt megköszönném.
-
mexel
veterán
Azt hiszem 48-ért már jó lehet egy Sapphire 7870 OC. Talán nem érdemes tovább várni, nem tudom meddig mehet még lefelé. Nagyon tanácstalan vagyok megvegyem-e vagy várjak
-
RMZ250
senior tag
válasz
marci.weller #37109 üzenetére
Szerintem leírták már párszor
neked kell kitapasztalni. Basszá oda neki egy 1200-ast azt had szójjon
ha nem bírja ugyis észre veszed ha meg viszi akkor próbáld még feljebb modjuk 10esével. Baja nem lessz.
-
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #37112 üzenetére
Ez elég megalapozott válasz
Lassabb? Rosszabb? Hibás?
-
gali777
őstag
válasz
lowzor #37110 üzenetére
Most nézem, hogy a tápos topikba rosszat linkeltem. Mert az enyém is 12V-oson 19A-t tud, amit a tápos topikba linkeltem ott meg 16A-t írtak rá. Ennek fényében mit mondanátok rá?
Én nem nagyon értek hozzá.
(#37114) CoolBoy323: Igen, fogom decemberben cserélni egy Chieftek CTG-500-ra, csak a kérdés, hogy addig nem vágja haza a rendszert?
Eddig egy kis GTX 650-et kellett etetnie, most meg majd a 7870-et
-
mexel
veterán
Nagyon ugrálnak a 7870 árak. ma is egy rövid ideig volt olcsón Sapphire 7870 OC, de mire hazaértem a géphez már nem rendelhető
Pedig 47-48 körül már megvenném. Remélem az nem lesz baj ha a rövid nyákosat veszem.
-
marci.weller
csendes tag
Nos, akkor szerintetek egy sapphire 7850 OC-t mennyire lehet még húzni biztonságos keretek között?
-
gali777
őstag
Sziasztok
Holnap, ha minden jól megy belépek én is a klubba egy 7870-el
A tápos topikban azt mondták, hogy elvileg a tápomnak el kéne vinnie még ezt a kártyát, de biztos ami biztos alulfeszelném egy kicsit. Decemberben fogok tudni venni egy Chieftek CTG-500-at, addig kéne kibírnia a mostanival. Hogy megy ez a feszültség állítás? Programmal vagy a biosból? Valami leírást tudnátok linkelni vagy ha annyira nem értek hozzá inkább ne is vágjak bele?
-
Ijk
nagyúr
válasz
BomiBoogie #37106 üzenetére
Köszönöm, most egy 6790-en van rajta, reméltem hogy még fel tudom használni, szeretem a "hangját".
-
Ijk
nagyúr
Szerintetek az R270x-re rámenne az Accelero Xtreme Plus II hűtőm?
-
Pocok256
veterán
válasz
Thronks.90 #37102 üzenetére
Köszi egyelőre megvarom a garit aztán majd látjuk.
-
Thronks.90
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest