- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
(#34596) Steve198310: 2:20-nál áll le a venti, de utána 2:44-nél mikor visszavitted pár másodpercre a kamerát a VGA-ra megint pörgött a ventije, utána 3:00-nál pedig megint állt, szóval nálad is néha visszakapcsol valamiért, talán túlmelegedés elleni védelem?
(#34597) RetepNyaraB: Az FX-787A-CDBC Black Edition ilyen órajelekkel tuti Pitcairn XT, a VTX3D HD7870 Black Edition a Tahiti LE-s kártya amivel kevered.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
joysefke #34594 üzenetére
Ez Tahiti, a Black utónév a lényeg. Kivéve, ha rossz kép van fenn és más a termék. Az gáz
Viszont a Zafír-féle a legjobb hűtésű ezek közül, én azt vennék (másodjára is)
A Tahiti le fogja verni a 660-at, ez nem probléma (a Ti-t már nem) Többi kérdés megválaszolva, úgy nézem
-
Steve198310
őstag
-
Coolmat
őstag
válasz
joysefke #34593 üzenetére
Szia!
Pontosan mi a problémád a Geforce és a TV-d között? A kártya topikjában talán tudnak segíteni.
Azért megpróbálok válaszolni a kérdésekre is amikre tudok:1. A sima GHz edition gyári órajelekkel van(1000/4800 MHz), az OC edition pedig minimálisan megemelt órajelű (1050/5000 MHz), és a hűtője is komolyabbnak tűnik.
2. A sima Dual-X-es változathoz már volt szerencsém élőben, szerintem teljesen rendben van a hűtése. Leszabályozni nem tudom le lehet-e, de szerintem nagyon nincs rá szükség, mert alapjáraton sem volt zajos.
3. Elég régóta megszűnt már a blackscreen probléma, 99% hogy új ettől, a hibától mentes példányt kapsz.
4. Április óta van HD7870-em, azóta sok driverrel volt hajtva, egyikkel sem tapasztalatam ilyesmit, de lehet csak én nem vagyok érzékeny erre, többen a mai napig váltik állítják hogy microlagol minden AMD kártya, vagy csak beképzelik, nem tudom
5. Egy friss teszt szerint alapórajelen egy szinten van a kettő, OC-val pedig a GTX580-al van pariban (a tesztben szereplő 1100/5000MHz-en szinte mindenféle típúsú 7870 elketyeg).
6. Sajnos már kifogytak a Never Settle Reloaded akcióból a készletek, az új promócióra pedig még biztosan kell várni jópár hetet mire ideér hozzánk is.
#34594: Az gyári oldal specifikációja szerint ez egy enyhén emelt órajelú Pitcairn XT-s kártya. Ha Tahiti LE-s kártyára vadászol, akkor tudom javasolni LeC-nél a VTX3D 7870 Blacket. Terhelve kicsit zajos a hűtője, de leszabályozva el lehet vele lenni.
Iponon csak azokhoz a kártyákhoz volt játék kupon, amelyiknél külön jelezték, perpill egyiknél sincs ilyen, biztosan kifogytak már.
-
joysefke
veterán
Ez Tahitis?:
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_fx_787a_cdbc_hd7870_2gb_gddr5_black_pcie/427233kicsit elbizonytalanodtam a hozzászólások miatt...
Az iPonos AMD kártyákhoz vannak promóciós játékok?
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
úgy tűnik egy rövidebb nVidiás kitérő után váltok Radeonra /driveres probléma a geforce és a TVm viszonylatában/
Sapphire 7870-et néztem ki. A kérdés:
1, Van-e bármi lényeges különbség a 7870 GHz illetve a 7870 GHz+OC között, ami miatt ez utóbbi jobb lenne?
2, Mennyire halk a dual-X hűtés ami ezekhez van? üresjáratban le lehet szabályozni 1000 rpm alá?
3, Ezek a black screen problémák már teljessen megoldottnak tekinthetők?
4, Jelentkezik bármiféle micro stuttering probléma a 7870-nél? Régebben az AMD kártyák frametime-ja valahogy mindig szarabb volt mint az NV-nek, ki lett ez már küszöbölve?
5, Hogy áll most a verseny, van olyan gyors egy 7870 GHz mint egy GTX660OC (ilyenem van, és nem akarok lassabbat)?
6, Ha újonnan veszem meg, megkapom az AMD féle promóciós játékokat? Ha eladom őket, kb mennyit lehet "kaszálni"?
Előre is köszi a kimerítő és részletes válaszokat!
J -
Coolmat
őstag
(#34581) Zsébernardo: Ez már tényleg korrektebb hűtésnek tűnik, csak Dzsabba ahogy írta is használt kártyák között nézelődik, ott pedig még nem fog ilyet találni, mert ez elég új széria. Amúgy tényleg kár, szívesebben vettem volna én is ilyen hűtős HD7870-et, de áprilisban mikor vettem csak erre futotta
(#34582) ZozzHUN: High-on élsimítás nélkül elhiszem hogy beéri 1GB-al a BF3, ultrán 4XMSAA és HBAO mellett viszont megkajál 1,5GB-ot nagytérképes 64 fős multiban, de még single player résznél is megevett 1,2GB körül.
(#34584) katt777: Ahogy aero2zero is írja, elég sokmindentől függ ez a zerocore, valamelyik driverrel nálam egyáltalán nem működött, 13.8 bétával pedig igen, de kicsit bugosan, értsd. nem ébredt fel egérmozgatásra, csak billentyűleütésre, ill. periodikusan felpörgeti kis időre a ventit (ezt afterburnerben láttam, nem kukkantottam be a házba, hogy tényleg így van-e). Tegnap este feldobtam a 13.8 beta2-t, kíváncsi vagyok ezzel mit produkál ilyen téren.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #34584 üzenetére
Egyértelműen látszik a leírásodból, hogy NEM sikerült zerocore módba raknod a VGA-t, mivel akkor lekapcsolja a ventijét.
Érdekes, mennyit szenvedsz vele, nem tudom, mit csinálsz rosszul, nekem a lekapcsolt monitorral mindig olyan szépen lekapcsoltak a 7800/7900-as VGA-im, hogy öröm volt nézni... -
Trailblazer
veterán
válasz
katt777 #34584 üzenetére
Állítólag ha böngésző fut pl., vagy valami egyéb, ami használja a vga-t, akkor a ZC nem aktiválódik. Driver-függő is lehet, egyeseknek bizonyos driverekkel nem ment. Most itt van a 13.8 beta 2, ki kell ezzel is próbálni.
-
katt777
félisten
Megnéztem ezt az állítólagos Zero Core-t. Nagy semmi. Monitor lekapcsolva (elméletileg VGA is), de a ventik szépen pörögnek a kártyán.
A b12-es AB még mindig nem ismeri fel a RAM sebességét. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Coolmat #34579 üzenetére
Azért furcsa, hogy BF3 multi megkajál 1.5gb-ot, miközben én egy HD6870 1GB-tal 1920x1080 High (MSAA és FXAA nélkül) min 35 fps megvolt, átlag 45-50 FPS, 64 fős pályákon.
És mit ad isteni az egy VTX3D HD6870 volt, az említett egy ventis hűtéssel, ami hangos tudott lenni szabályozás nélkül, de leszabályozva se fűtötte föl a kártyát. Az említett dupla ventis hűtés volt pedig a Powercolor V2-es kártyán, leszabályozva szintén nem hangos, csak oda kell rá figyelni szintén
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
Coolmat #34579 üzenetére
Ezek az értékek így teljesen elfogadhatóak.Ezt a programot szerintem majd én is használni fogom.Köszönöm.
Most találtam egy másik ugyanilyen kártyát ami 1ezressel több,akkor lehet,hogy még is csak azt veszem meg.
Amint meglesz a kártya és lesz időm több játékot kipróbálni,akkor írok egy pár hőmérséklet adatot,hátha valaki majd hasznát tudja venni.Köszönöm.
-
Coolmat
őstag
válasz
Dzsabba #34574 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanilyen hűtésű VTX3D kártyám van, csak HD7870. A ventije alapjáraton halk (20%, rpm-et nem tudok mondani, mert nem jelzi ki, elég fapados ilyen szempontból), terhelésre viszont tényleg zajos tud lenni (50%-os fordulatnál). MSI Afterburnerrel szabályozom a ventijét, így max 70-72 fokra szokott felmelegedni játékok alatt 40-42%-os fordulattal, ami teljesen elviselhető szerintem, az előző kártyám Gigabyte GTX560TI Windforce2 hűtése se volt halkabb emlékeim szerint.
Szerk: BF3 64 playeres multi megeszik konstans 1,5GB VRAM-ot, ez a max amennyit láttam eddig, BF4 valószínűleg még többet fog kajálni
Amúgy igazad van, ilyen extrém eseteken kívűl a legtöbb mai játék beéri 1GB-al, de a közeljövőben (1-2 év) még elég lesz bőven a HD7850 ereje is, de a VRAM igény még nőhet, ezért én is a 2GB-os változatot javaslom ha telik rá
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<- #34576 üzenetére
Viszlát, hiányzik már a gigabyte?
Én is most egy ss ps3-at nyúzok, last of us-t ajánlom.
És már csak 28 nap a gta5-ig.
Inkább jövőre veszek ps4-et, nem ugrok rá az első szériára.. -
->Raizen<-
veterán
Na búcsúzom a fórumtól. Váltottam üzleti laptopra meg ps3-ra decemberben meg jön még egy ps4. ^^
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
ZozzHUN #34566 üzenetére
Nem újonnan fogom venni.Itt a hardveraprón van egy eladó darab,a srác megbízhatónak tűnik remélem nem lesz semmi gond.Van egy olyan ötletem a nagy zajra bár ez nem biztos, hogy működő képes lesz,hogy oda teszek egy folyadék csapágyas ventilátor valahogy a kártya közelébe és akkor catalyst-ban ha lentebb veszem a fordulatot,akkor hátha nem lesz zavaró hangja és a kártya is hűvös marad.Tudom hogy elég hülye ötlet,de hátha működik.
Steve198310:Ez jó hír hogy majd csak valamikor kellhet a nagyobb vram.Viszont azon gondolkoztam,hogy ha eljön ez a 2Gb-os korszak,akkor nem lehetséges,hogy a 7850 GPU-ja kevés lesz a full grafikához,és ha már kénytelen leszek lebutítani akkor meg már az 1GB is elég lesz az adott játéknak?
-
törölt tag
válasz
gyuszaa #34558 üzenetére
A hsz.-ban a tuningot meg sem emlitettem. Egyébként a jobban sikerült csipek a tuningot is jobban viselik, ezért öket válogatják egy OC-s VGA-ra. Azért választottam a Sapphire-tól az OC-s kiadást, ami nálam alapfeszültségen (1.138V) 1GHz-et megy hibátlanul, elég jól hűvösen tartva a gépházban. Nekem ez elég és nem kell tartanom hibáktól és jelentős degradálodástól.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
gyuszaa #34565 üzenetére
Köszi! Nekem gyárilag 1.21v-ot ír, ennél feljebb nem húznám (nem is engedi a trixx). 1100/1250-re húztam, szépen végigment egy 65 perces BF3 multi kört, úgyhogy sikeresnek titulálom a tuningot.
Egyedül a hőfokok aggasztanak kicsit, windows alatt 39-41°C-os, játék közben viszont felment 75°C-ig. A venti olyankor kb 70%-ra tolta magát.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Dzsabba #34560 üzenetére
Ezért is hasznos a 8 munkanapos elállási idő netes rendeléseknél, ha nem váltja be a hűtés esetleg a hozzá fűzött reményeket, és nem is tudtál róla rendesen infót szerezni (eladó se tudna adni, max annyit hogy ez bizony jó ,vigyed csak), akkor visszaviszed és veszel másikat vagy visszakéred a pénzt amit 30 napon belül visszautalnak/adnak. Ezzel viszont ne élj vissza, nem etikus. Volt már, hogy vettem egy Powercolor HD7950 V2-est. Azt mondták, hogy nem hangos a dupla ventije, ááá... csak terhelés alatt elég hangos már. Visszavittem és mivel amúgy is akartam ott venni még mást, így levásároltam az árát.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Milgram1 #34561 üzenetére
Ha nem állítasz feszültséget mindegy, hogy hol húzgálod a csúszkát. Azért javasoltak tuningprogramot, mert általában +-1.138v körül van, és ez lehet az ok az alacsonyabb órajel eléréséhez.
1.21 meg a referencia feszültség, és neked ennyin is üzemel. 1.225 a maximum adható feszültség, de azt mutatja a tapasztalat, hogy ezen a feszültségen nem fog már csoda történni.Mint írtad CCC-ben is hibázott 1050-en, érdekes. Felesleges ennyi programot leszedni (ne fussanak egy időben), ha meg nincs feszültségállítási lehetőség a beállításokban kell szétnézni. (ab, tweak, trixx)
Először a gpu-hoz nyúlj, a memória ráér (1300-1350 felett felesleges próbálkozni).(#34563) BiG G3ry
Ugyan ezt tudom elmondani neked is, msi ab általában a 7870-nek fekszik ilyen téren.
Trixx vagy tweak engedi biztosan.Tweak esetén :
asus tweak - ötszög jel bal alsó sarokba ( advanced mode ) settings, majd tuning fül - tune settings és pipa a range enhancement, apply.
msi ab - settings - unlock voltage control és monitoring-ra pipa.
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI HD7850-em, nézegettem elég szépen lehetne tuningolni, viszont sem a Catalyst, sem az MSI Afterburner nem engedi 1050MHz fölé a GPU órajelet.
Mit kéne tennem, hogy feljebb tudjam csúsztatni?
-
Dzsabba
aktív tag
Még egy kérdés.
Mennyire van értelme a 2GB-os verziónak 1600* felbontáson? -
Milgram1
aktív tag
Na most borderlands 2 közben megint beállt
akkor adjank még feszt? mennyit kéne? 1225-ig tudom
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
Steve198310 #34557 üzenetére
Ez így elég rosszul hangzik.
Viszont amit gyuszaa ír az meg még belefér.Szóval teszek egy próbát legfeljebb eladom és nézek valami nevesebb márkát.Köszönöm a gyors válaszaitokat.
-
gyuszaa
őstag
válasz
#00137984 #34514 üzenetére
Hol beszélünk itt hibátlan működésről tuning esetén? Több feszültség kellet egy hangyafasznyival az adott órajelhez. ( Még mindig nem derült ki, hogy csak egy szoftverben)
Ennyi erővel csapkodhatnám az asztalt, hogy nem megy 1250-et a vga, mer' hibás.
Nem alap órajelen használta, kevered a szezont a fazonnal. -
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Egy VTX3D 7850 vásárlásán gondolkozom. A kérdésem az lenne hogy ez a márka mennyire megbízható? -
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #34553 üzenetére
most 1125/1250-en ment és 1210mV
így szépen lefutott a 3dmark 11,heaven meg valley benchmark meg pár perc sleeping dogs
3dmark -
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #34551 üzenetére
Leszedtema trixx-et a fesz alaból 1210
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Úgy töntöttem elkezdem Sapphire HD7850 1GB OC kártyámat kicsit húzni ,ugye 900/1200 az alap
msi afterburnerel elkezdem. Kezdésnek 1000/1250 és szépen le is futott minden és úgy döntöttem inkább használom az AMD CCC-ben lévő over drive-ot itt már 1050/1300-at próbáltam első néhány teszt szépen lefutott és sokat dobott rajta csak egy idő után elkezdett befagyni tehát beáll a kép de megy a hang tovább, a valley benchmark alatt volt ez és amikor letálcáztam akkor írja hogy az amd driver nem válaszolt. Lejebb vettem 1020/1300-ra de ugyanúgy meg 1000/1300-on isalapórajelen persze hibátlan. Mehpróbálom újra az MSI AB-t hátha... beálíltottam 1050/1300-ra egyből és úgy 10 másodperc múlva kikacsolt a monitor és újrakellett indítani a gépet.
Megtudnátok mondani hogy ez miért van és hogy lehetne megoldani? jó lenne ha menne jól azon az órajelenja és overdrive-ba próbáltam úgyis hogy a teljesítményt alapon hagytam meg úgy is hogy +20%
-
Steve198310
őstag
válasz
Trailblazer #34545 üzenetére
Nem vettem annak. Csak leirtam gondolatom amit akár neki is címezhettem volna
-
Trailblazer
veterán
No igen. Alap, hogy leginkább sok pirossal rendelkező, úgymond bejáratott embertől veszünk holmit.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Steve198310 #34544 üzenetére
Nem cinikusnak szántam a hozzászólást, félreértés ne essék.
-
Steve198310
őstag
válasz
Trailblazer #34543 üzenetére
Semmi rossz indulat nem volt a dologban
De nem engem kurtak átt egy hibás kártyával
Talán meg kell lesni kitől mit vesz az ember. De nekem legalább nincs BS em -
ZozzHUN
addikt
válasz
Steve198310 #34535 üzenetére
Ezen behaltok, drága Steve198310 kolléga felajánlotta, hogy elcseréli velem a HD7850-es kártyáját, és még rá sem kell fizetnem, és majd ő elintézi a garanciáztatást. Hát nem önzetlen?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
->Raizen<- #34540 üzenetére
Egyelőre közölte, hogy nála nem fordult elő ilyen hiba. Várom a válaszát hogy miképpen próbálná meg rendezni a dolgot.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
->Raizen<- #34537 üzenetére
Csak tudod mindig azt mondták itt is, és van is benne valami, hogy ha már használt, akkor csak jó lehet
-
Steve198310
őstag
válasz
Pocok77 #34509 üzenetére
Nem hardveres a probléma ha nem szoftveres. Volt nekem is olyan problémám az első menetben aztán gyors ujra húztam és megoldodott.
Teszem hozzá az E8400 (4.2Ghz) + HD6870 OC (1000/5000) maxon ment élsímítás nélkül átlag 38FPS tőbb monitorral mégjobb volt.
Húzd újra azt a talicskát azt jóóóvan -
=HG=
addikt
válasz
PandaMonium #34532 üzenetére
Már rég nem a 2600K 40 fps a téma....de tényleg elég az off-ból !
(#34533) marcusa : megy privi -
marcusa
addikt
válasz
PandaMonium #34532 üzenetére
+1 :k
pont ezért mert kb ugyan annyira van terhelve a proci grafikus beállítástól függetlenül, jön elő proci limit low-on előbb, mert ott jóval több az fps. -
PandaMonium
őstag
Valóban ideje lenne már ezt a rengeteg baromságot befejezni. Nincs az az ég, hogy a 2600K 40fps -t adjon neki low-on mikor az FX-6100-am 90FPS -re simán képes volt meghajtani a játékot ultrán.
Egyébként el vagy tévedve mert ahogy írtam már sokszor a topikban a processzor pont ugyan annyira van megterhelve low-on mint ultra-n. A processzor mindössze a pályák betöltéséért, VBO -k generálásáért, pályán történő események (beleértve a játékosok mozgását, épületek sérülését, stb.) kliensre való szinkronizációjáért felelős (ezeket még kalkulálnia sem kell mert ezért a szerver a felelős).
-
marcusa
addikt
Nem.
pont hogy low grafikán a 7870 olyan sok fps-t tud adni, amennyihez már a proci nem tud eleget előszámolni. Ahogy egy régi i5 nem lenne elég egy 7970 kihajtásához full grafikán, mert a kártya tudna 100fps átlagot, ugyan így a 7870 tud low grafon Ennyit vagy többet, a proci ugyan ugy keves hozzá, mig full beállításon tud 60-at, azt a proci még lehet hogy kiszolgálja.
:k
Mod.: most csináltam is egy gyors tesztet, bf3 minden ultra, 4x msaa, hbao fhd, vga végig 100%, proci 80-100% között
low beállítás, alig Nőtt az fps, proci majdnem végig 100%, vga 60-80% között. -
ZozzHUN
addikt
Képzeljétek vettem itt Hardveraprón egy használt HD7870 Sapphire OC-t (11199-03-20G) és Black Screen-es
Szerintetek előtte senkinek nem tűnt fel?
(Garis, de remélem le sikerül garizni, különben verem az asztalt annál akitől vettem
)
-
=HG=
addikt
válasz
marcusa #34527 üzenetére
Miért is ? Az hogy elméletben low grafikán proci limited legyen egy jóval gyengébb procinak kéne a vga mellett lennie, ami 100 %-on teker..Gyakorlatilag a processor számítási feladatát könnyedén megjeleníti egy nagyobb teljesítményű vga...(elég nagy különbségnek kell lennie....) Viszont egy i7 és 7870 között nincs ekkora technikai különbség, tehát a proci limit nem minimum grafikán fog jelentkezni, mivel ennél többet tud a proci..
Tételezzük fel, hogy ez a pont High grafikai megjelenítésen érkezik el, amikor a mellé rakott i7 100%-on teker..
Viszont az ultra beállításra már nincs elég ereje, nem tud elégséges számítási feladatot ellátni, tehát itt jelentkezik a proci limit..Már tényleg nagyon sok az off! (bünti lesz)
-
-
=HG=
addikt
válasz
zserbox #34525 üzenetére
Olvasd el figyelmesen mit írtam : (#34513) =HG Egyáltalán nem értem, miért akartad kettéharapni a torkom...
Mint általában a hasonló probléma, gondolom ez is User hiba.. Valamit még nem vett észre a kolléga ami nem frankó a gépén.. A HT kikapcsolása csak egy tipp...egy lehetőség... (másoknak is volt vele gond ) -
zserbox
őstag
kezdjük ott hogy szóba se jött volna az AMD-Intel vita tekintve hogy az egész egy felfújt hülyeség mindkettő teljesen jó, ha nem jön az iróniás megjegyzés. itt nem a proci kevés hanem valami más baj van mert egy klasszisokkal gyengébb procinak is több fps-t kéne adni egy húzott 7870 mellett low beállítások mellett.
de nem tudom miért mentünk el AMD-Intel vitába amikor ez nem erről szól.(és maga a vita sose fog eredményt hozni)
-
-
=HG=
addikt
válasz
zserbox #34518 üzenetére
Látod, ez a különbség kettőnk között, hogy engem nem érdekel, hogy melyik oldalra húz a szíved, de Te a hozzászólásomat egyből minősíted....( elvadult AMD hozzászólás). Ha megnézted volna az adatlapomat, akkor nem írogatnál ekkora faxságokat ! Senki nem javasolt procicserét, csak az iróniát is érteni kell, és figyelni a hangulat jeleket !
(#34521) HSM : : +1
(azért a grafika is számít, de a procinak nem csak a vga "kihajtásával" kell foglalatoskodnia ) És tetszik, nem tetszik, az FX 83XX prociknak ez jobban fekszik...
-
zserbox
őstag
napi szinten játszok a BF3-al multiba elég nagy pályákon és nem egyedül kóricálva és az adatlapomon lévő konfig mellett 70-90fps-em van és ez nem mendemonda tettem is fel anno tesztet róla sőt 7850 CF-et is hajtott a 2500k 4.2Ghz-en szóval erről ennyit (pontos grafikai beállítást is írtam) high-ultra keverék 4xMSAA-val
szerk: nem mondom hogy mind2 GPU maxon pörgött de nem sokat hagyott benne, a kollégának meg konkrétan játszhatatlan...ezt a procira vagy a HT-ra fogni elég elvadult AMD hozzálásnak tűnik...mindent a helyén kell kezelni nem kell itt egyből procicserét javasolgatni.
-
=HG=
addikt
válasz
zserbox #34516 üzenetére
Ez a baj, hogy mindenki csak "hallottam, és olvastam" infókra alapozza a procik erejét... Erős proci a 2600K, de a BF3 elég rendesen megizzasztja...Nem hülyeség, hogy el tud fogyni a kraft, ha nincs rendesen megcibálva. És HT ebben a játékban semmit nem profitál. A kolléga nem alap órajelen hajtja a 7870-et...
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #34514 üzenetére
Nem keresem vissza, de amivel több fesz kellett, az semmi.
Nem a hőfoktól degradálódik (ilyen szempontból a 60 vagy 80 fok gyakorlatilag édesmindegy) az órajel szintén mindegy, a feszültség fájhat neki. De mivel gyárilag is akad pl Tahiti 1,256V-al, vagy Pitcairn 1,21V-al, így azért vélhetőleg ennél azért jelentősen több kell a degradálódáshoz.
-
törölt tag
Határértékeket és hozzá tartozó órajeleket is megoszthatnád. Egy VGA-nak 60-80fokon is hibátlanul kell müködnie. Gyengén legyártott csipet kifogva rövid ideig terhelve is előjöhetnek hibák. Az órajelcsökkentésért és a feszültségemelésért nem magyarázat a néhány fokos melegedés.
-
queBra
csendes tag
Sziasztok... Valaki egy ennél jobb kártyát ugyanennyi pénzbe?
POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE
Előre is köszi...
Ui...: Csak akkor ajánlj ha tényleg erősebb
-
Pocok77
tag
Hali
Érdeklődnék, hogy az adatlapomon lévő configgal miért szaggat a Bf3 ? Természetesen tisztában vagyok hogy szoftveres/hardveres gond is lehet, de egyszerűen már csak a windows újrahúzás maradt az utolsó lehetőségem. A proci 4,2 Ghz e van, a kártya 1150/1200 on, 1920x1080 ba low grafikán se tudok játszani az alap Bf3 pályákon. Az fps kb 40-50 de ez is iszonyatosan szakadozik. Driverből próbáltam a 13.4 et és a 13.8 Bétát
Ha valakinek lenne mentő 5lete az nyugdotan megkereshet privátban is, nem szeretném nagyon sokáig fenntartania témát.
-
Fl3x
aktív tag
Sziasztok
nemrég egy HIS 7870 tulajdonosa lettem, de olyan problémám lenne hogy van egy samsung S22A350H monitorom és hiába kötöm HDMI-HDMI be a VGAT-t és monitort, amikor beállítom az 1920x1080 felbontást akkor összenyomja a képernyőt és fekete kb 2cm-es margó marad a monitor szélén. Esetleg találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Ha igen hogyan orvosolható?Üdv.: Fl3x
-
HSM
félisten
válasz
emiki6 #34505 üzenetére
Páran leírták. Nagyobb meleg-->nagyobb áramfelvétel a csipben-->nagyobb drop. Ez egy lehetséges magyarázat, szerintem a legvalószínűbb. De írtak még pár lehetőséget. A degradáció akkor lenne, ha ilyen szűk 0,1V-okat kéne plusszban rátekerni, hogy menjen azon az órajelen, ahogy korábban.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Johni5 #34501 üzenetére
Jó, tudom, van Bios kapcsoló..oké..elrontja max a másikra kattintja és nagy ügy
De akkor úgy írom, én nemmerném feltenni rá mivel nem azonos mindenben sztem. Nincs belőle több shader mint anno volt a 6950 mod 6970 időkben...mit profitál belőle? ja semmit max az órajel nem 900lesz hanem 1000...én jobban bíznék abban az egérkattintós arrébbvonszolásban. De ki-hogy érzi. Áldásom rá ha bevállalja vki!
-
zserbox
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AMD GAMER Setup! Rèszletre is!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest