Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SONY LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hangkártya probléma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Charli Firpo #33897 üzenetére
Ha észreveszik
-
Charli Firpo
csendes tag
bár az előbbi kommentekben előjött paszta ügy szöget ütött a fejembe. de szerintem ráérek majd egy kicsit később újrapasztázni. garanciavesztéssel jár ha lekapom a hűtőt?
-
Charli Firpo
csendes tag
el kell mondanom, hogy kezdek elégedett lenni a kártyával.
-
juve600
nagyúr
válasz
BomiBoogie #33887 üzenetére
nekem corsair cx 500 van és simán viszi a i5 3470-vtx3d 7870 tahiti kombót
-
aleister
veterán
válasz
Tuningolt i7-860 és szintén húzott VTX3D 7870 LE mellé bőven elég volt az 500-as FSP Everest.
Szóval elég lesz az az 500-as alapjáraton. Az OC-t meg ki tudod kikísérletezgetni, hogy mennyire bírja. -
Repsol600
addikt
válasz
Simán vinnie kell. Nekem FSP 500-60APN van és simán vitt tuningolva egy 6970-est aminek azért nem kis fogyasztása volt.
-
HSM
félisten
válasz
A Logout tesztemben [link] elég részletesen kiveséztem, mennyit fogyaszt gyárilag, illetve alulfeszelve és alulfeszelve/tuningolva.
Csak olyat vegyél, amin állítható a fesz, mint pl. a VTX, Sapphire, PowerColor..... -
Xirtam
veterán
válasz
Szerintem bőven elviszi!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A Chieftec CTG-500 táp áganként 240W-ot tud leadni, de ha mindkettő terhelődik, akkor összesen csak 400W-ot.
Ebbe vajon beleférne egy Tahiti LE, csak mondjuk nem tudnám tuningolni? Akkor meg mondjuk nincs sok értelme
-
HSM
félisten
Talán a legegyszerűbb, ha ezt belinkelem: [link]
Annyi az egész dióhéjban, hogyha a GPU túllép egy gyárilag meghatározott fogyasztást a saját becslése alapján, akkor elkezdi csökkenteni az órajelet, hogy csökkenjen a fogyasztás. Ezt a gyárilag meghatározott fogyasztást lehet +/-20%-ban eltolni.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33883 üzenetére
Az Intel szvsz szánt szándékkal tesz gyengébb hővezetőt a kupak és a mag közé, hogy a 2500k-2600k-nál lévő agyatlan tuningokat visszafogják, illetve kizárják a gariból. Ez üzleti érdek. Így a gagyi pasztával eszedbe se fog jutni olyan feszen járatni a 22nnm-es IB procidat, mint amit jóérzésű ember a 65nm-es Q6600-asától is sajnált.... Ellenben milyen érdekes, hogy épp úgy lőtték be a pasztát, hogy a sima kis CM212-es hűtőmmel normális feszen röhögve jól működik 4,5Ghz-en, nem melegszik túl a 3570K-m. Utána van csak baj, ha efölé mész, mert oda már jóval nagyobb feszt kér, amit nem bír a gyári paszta. Ne mondd, hogy ez véletlen.
A másik, hogy nem minőségi szürke pasztás, jópár fokot hoz az MX2-vel való átpasztázás is, hanem valami kemény cucc, amit régen alaplapi csipszeteken lehetett látni, és elég rossz hővezető.[link]
A képeddel kapcsolatban pedig.... Ahogy sejtettem. Rosszul mér a GPU-Z és valamiért az AB is nálad. Ki van csukva, hogy ennyire vegye csak vissza az órajelet -20% vagy 0% poweren....
A GPU-felhasználáson is láthatod, hogy valami nem kerek.
Megnézheted nálam, Kombustor Burn-in, OGL2-es api, ami a legjobban terhel, íme, alapórajelen a 7950-em, és csak 0% power, ami azért érdekes, mert 7970 limitek vannak a kártyámban gyárilag: [link] Jól látszik az AB grafikonon, hogy először 925Mhz-en megy, aztán elkezd ugrálni a GPU-usage, meg az órajel is, és egyszercsak beáll minden olyan 600-700Mhz környékére elég stabilra, a GPU-usage se ugrál tovább.
Nekem az mesébe illő, hogy nálad a 7870XT a kisebb gyári limittel is tartsa a 925Mhz-et hasonló terhelésen... -
katt777
félisten
Erről az Intel aligha hallott Ivy Bridge megjelenése óta.
A szürke paszta meg simán kőporrá válik a melegtől, egyik HD3870-em, ráadásul HIS, pont ilyen volt.
Nesze neked képmentés, alapon volt minden, így is látszik, milyen hülye az AB, és hogy a GPU-Z finoman jelez minden apróságot:
Steve198310: Az arany jobban vezeti. Nem véletlenül alkalmazzák motorborításoknál ezt, és nem az ezüstöt.
-
juve600
nagyúr
Arctic MX-2
Tulajdonságok:
Kiváló hővezetési képessége mellett semmiféle olyan fém komponenst nem tartalmaz amitől vezetné az áramot
Optimális konzisztenciája által könnyen felvihető vékony rétegben a chip felületére
Nem nyúlik felvitel közben,
Nem szárad ki idővel és nem folyik el egyik felületről sem.
Nem lép reakcióba semmilyen fémmel, mũanyagokkal és egyéb anyagokkal
Aluminium és réz felületek érintkezésénél sem okoz elektrokémia korróziót
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #33879 üzenetére
Hát marha érdekes, mert jópár felsőkategóriás videókártyát kaptam már szét, és EGYETLEN EGYBEN SEM találtam ezüstös pasztát, mindegyikben ez a szürke puha cucc volt, mint az AC MX2 csak sokkal sűrűbb, olyasmi, mint a Noctua NT-H1 pasztája. Notebookokat is szedtem már darabokra az utóbbi években, és egyetlen egyben sem volt egy deka ezüstpaszta sem. Ezek a modernebb paszták sem száradnak ki, évekig fenn lehet hagyni őket és jól működnek. A szilikonos persze, hogy szar, de az ezüstös is. Ezek a sűrűbb szürke paszták a legtartósabbak, és a jobbak kitűnő hővezetők is. Az se véletlen, hogy a legtöbb felsőkategóriás drága paszta is ilyen, nem ezüstös.
Egyszer próbálj ki egy AC MX2-t, meglátod, jóféle.Én is tapasztalatból írom. És ezzel nem kell rettegni, hogy rossz helyre megy egy csepp és kijön a mágikus füst...
Szerk.: Azt amúgy nem vitatom, hogy az ezüst kitűnő vezető, jobb is, mint ezek a szürkék anyagukban. A probléma azokkal a pasztákkal, hogy az ezüstöt nem tudják olyan finomra "megmunkálni" mint ezeket a szürke paszták alkotóelemét, és így megfelelő mennyiségben felkenve ez hatékonyabban tölti ki a pici réseket a felületek közt az ezüstösnél, jobb hőátadást garantálva.
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
Foxmulder89 #33870 üzenetére
Foxmulder89 kollégának volt igaza. Én meg balek vagyok. Mivel kicsit hosszú a kártya beakadt a hűtő vége egy winyóba és feszült. fura de ez a tized miliméter táv már azt okozta, hogy nem feküdt rendesen a hűtő. megigazítottam, meghúztam a csavarokat, és lám, működik. nincs ugra bugra, nincs 100 fok. 70 van. és csendes. juppi
Kösz a segítséget
-
Steve198310
őstag
Ezt cáfolnám. Az ezüst tartalműt használja a Lenovo is. Csak mondom. A másik a legtöbb gyártó kártyáján is az ezüstös van fenn mivel nem szárad ki 1-2 után mint a szilikonos és nem ragad össze sem.
Ja és mindenhol még mindíg az vezeti a legjobban a hőt.
(Nem olvastam tapasztaltam. Volt melóhelyem Sanmina-SCI alias Foxconn most.)
Tehát az olvasottakkal ellentétben meg a maszlaggal amit leírnak hogy gagyi meg ilyenek elég nagy tévedés.
Szilikonost kipróbáltam a HD7850 = 97 fok. Egyszerűen kifolynak megkeményednek.De mindenki használhat amit akar. 28 fok a GPU 29 CPU és ezüstössel. Teszem hozzá nincs semmi baja sem
Alapban -
Pug
veterán
válasz
Steve198310 #33876 üzenetére
A legjobb a 40% ezüst tartalmúból egy (üvegfejű)
gombostű fejnyi.Minden fémtartalmú paszta messze kerülendő. Csak úgy szólok, hogy ilyet ne igen ajnálgass senkinek se....
HSM már megelőzött
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #33876 üzenetére
Általában régi, gagyi paszták szoktak ezüstöt tartalmazni. Modern pasztákban már egész más anyagok vannak, nem vezetik az áramot, így használatuk sokkal biztonságosabb, ezenkívül a hőt is jobban vezetik.
(Amúgy ha garis, akkor inkább az, mint a házibarkács...) -
Steve198310
őstag
válasz
Charli Firpo #33864 üzenetére
Vadonás vagy valakítől vetted.?
Akár a túl sok paszata is okoz ilyet. A legjobb a 40% ezüst tartalmúból egy (üvegfejű)
gombostű fejnyi.
Vagy ha nem segít akkor vissza a feladónak -
do3om
addikt
válasz
Charli Firpo #33868 üzenetére
Hátha úgy megbütykölöd hogy a gari is ugrik
Most vetted mi a szart kel bütykölni? Vissza kel vinni és ennyi. -
katt777
félisten
Tutira rosszul írja ki a hwinfo.
Majd igyexem menteni egy shotot a másik gépről, de bármilyen beállítással szépen látszik minden, csak éppen a csúszkát nem tudod shoton fölévinni.
Unoffal úgy sem csinálta meg, de mindegy, mert a látszat szerint amúgy is menni fog. Mondjuk downclockhoz szükség lehet rá, majd megnézem.Dark KillerX: Nálam 1.144V az alapfesz.
-
HSM
félisten
válasz
Charli Firpo #33868 üzenetére
A legjobb minőség mellett is előfordulhat egy-két hibás darab, ezért van rá 3 év garancia, és nem csak gari nélkül ráírva, hogy "Asus".
-
zserbox
őstag
válasz
Charli Firpo #33869 üzenetére
100% hogy nem szoftveres eredetű a probléma
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Charli Firpo #33869 üzenetére
Nincs elég paszta a gpu-n vagy nem fekszik fel rá rendesen a hűtő, lehet, hogy csak 1-2 csavar lazább a hátoldalán mint kellene. Nem hinném, de az is lehet, hogy valami kosz befészkelte magát a hűtő és a gpu közé valahogy..
-
Xirtam
veterán
válasz
Hát apafej azzal a karival nem hiszem hogy minden kóser.
Ugyan ilyen kártyám van. 1000 Mhz-n pörög a GPU! BF3 közben 55-58 fokos úgy, hogy a ventillátort 15% -on pörgeti!
-
HSM
félisten
válasz
Ha gyárilag 102-103 fok, akkor a +20%-al max a kegyelemdöfést fogod megadni neki. Szvsz ott valami nagyon nem kóser azzal a karival, inkább vidd vissza a boltba, nem lenne szabad ilyen melegnek lennie.
-
kungzi
veterán
válasz
remélem debreceni vagy
-
Charli Firpo
csendes tag
Fogom a fejem
beszereltem Asus HD7850-DC2T-2GD5-V2 1000Mhz gyárilag, 1,2+ volt , meg minden istennyila
Fps ugrál, kártya 102-103 fok játék közben, a ventillátorok 4400-on pörögnek.
Most mondjátok meg miért kell ezÁtolvastam a fórumot. Este kikapcsolom ezt az ULPS-t, felrakok valami Beta drivert, és adok +20 % a powertunéban. Ha ez nem segít kidobom az ablakon. Akit érdekel mondom hol az ablak
-
HSM
félisten
Meg kell hagyni, állati mókás, mármár zseniális, hogy senkinek nem esik le!
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #33859 üzenetére
mindenki tudja hogy az 1.21 V a legmagasabb gyári fesz, irónikusan írta csak hogy nyugodt legyen a lelked van 1.075 V alapfeszű is.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Ugye jól tájékozódtam, hogy a 7870XT-khez nincs full cover blokk.... -
garambe
tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani egy hd 7850 2GB kártyát ehhez a konfighoz:
amd fx 8320
asus m5a97 evo r2.0
kingmax 8gb 1600mh
xfx 450wXFX HD 7850 2GB DDR5 FX-785A-CDFC
XFX HD 7850 2GB DDR5 FX-785A-CNJC
Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5 GV-R785OC-2GD
Sapphire 7850 2GB DDR5 OC 11200-14-20G
Sapphire 7850 2GB GDDR5 11200-07-20G
Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5-V2Ezek közül melyiket ajánlátok? Fontos azért az ár is.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Dark KillerX #33851 üzenetére
jó alacsony feszültségű példányt fogtál ki
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33849 üzenetére
"viszont feszt illetően a HWinfo még az AB-nél is hülyébb, marad a GPU-Z."
Pedig a HWiNFO az egyetlen progi, ami rendesen kiírja, mi a kari adott órajelhez való gyári feszültsége (az Ati internal szenzornál) illetve kiírja a valós, csip által kapott feszültséget is (a chil/IR PMbus szenzornál).Tudod, mit, ami a GPU-Z-t illeti, lőjj nekem egy screenshotot, furmark, vagy Kombustor burn-in, -20% poweren, és GPU-Z-ből monitorozva az órajelet. Nem kell nagy kép, nem kell jó minőség, ami mobilneten is felmegy.
Akár csak a GPU-Z ablak, mondjuk egy 3 perces futás alatt.A HWiNFO nem csinál grafikont, ellenben AB-ben tudod állítani a határértéket, jobbgomb egéren a grafikonra, és tulajdonságok. Egyből kidob a megfelelő menüpontra. (3.0.0 beta10 legalábbis.
)
Az AB csakk akkor módosít indulásnál, ha apply-t nyomsz egy beállításra, illetve ha bepipálod az "apply overclocking settings at startup" vagy valami nagyon hasonló nevű opciót.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #33831 üzenetére
Mekkora fesszel?
HUNgaroczel: RAM sebességből vegyél vissza. Hardveres gyorsítás megy böngésző alatt? Attól függően 2D v. 3D, vagy + fesz kell neki.
belinho: Rájöttem, vazze!
Rátettem a régi skint, mert az újak közt nincs vörös (nehogy már azt higgyem, nV karim van
), és nem jelent meg. A poén az, hogy ha visszatettem a frisset, akkor sem.
A biztonság kedvéért a régi profilt sem használtam, beállítottam mindent újra.Fordítás szerencsére működik, csak hamarabb töröltem le az idegen nyelvű fájlokat, mint bővítettem volna az új beállításokkal, ezért pár dolog maradt angolul.
HSM. Ha nem futott az AB, megjelent az exportálási lehetőség, aztán már működött AB mellett is. Grafikont viszont nem tudok csinálni, csak OSD-n vannak adatok. A VRAM sebesség így OK (amúgy 2D-ben 556-nak látja az AB, 3D-ben meg 1321-nek
), viszont feszt illetően a HWinfo még az AB-nél is hülyébb, marad a GPU-Z. Szóval 3 rezidens programnak kell futnia, hogy nyomon tudjam követni a VGA-mat, nagyon király!
Igaz, GPU-Z mindent jól mutat (már írtam), csak OSD-je nincs.
HWinfo grafikonjai is "érdekesek". Elsőre lehetett állítani a határértékeket, aztán ez a lehetőség eltűnt, és csak a saját hülyeségei jelennek meg, azaz alapra áll, és addig emelkedik, ameddig eljutott az adott grafikon, állítani meg nem lehet. Ezt vissza lehet csinálni valahogy.
Winnek semmi baja, ropogósan friss, és így van elpartíciómentve is.
AB amúgy nem módosít semmit, ha nem alkalmazok profilt az indításnál, ugye? (Értsd: marad a Catalyst beállítás.) A mérésekből kiindulva erre tippelek.
Pferi: Nálam nem jön elő ilyesmi (Foxkocka). Vsz. egyes kártyák órajel v. fesz. beállításával van a probléma.
-
Poiro7
senior tag
Sziasztok!
A Tahiti LE-nél is jellemző a BS vagy ennél nincs ilyen probléma?
Illetve mennyire hangosak ezek a kártyák, mert mindegyiket csak egy ventilátoros kiszerelésben látni -
fox64
tag
válasz
Steve198310 #33843 üzenetére
Nincs húzva,meg most már szűz win7 64es,alig vannak csak az alap dolgok fenn és igyse megy
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #33827 üzenetére
Aszinkron órajelről én is hallottam rosszakat (Bár a 7950/7970OC CF-em elég szépen is tudott együtt működni, igaz, volt olyan cím, ahol nem nyűgözött le. Az egyik mindig 100%-on ment, a másik meg a teljesítményének megfelelően 88-90%-on, de ahol nem volt elég a procim, ott akisebb %-ok mellett is maradt az arány.) de az "aszinkron fesz" nem okozhatna gondokat. Nálam amúgy is aszinkron kellett rakni a karikat, mert gyárilag nekem hangos a 7950, így annak manuális ventiprofilt kellett belőni, mivel nagyon sokkal jobban melegedett a felső slotban CF-ben, mint solo-ban.
(#33830) katt777: Ha ennyire sok minden nem működik nálad, az lehet egy már halódó windóz tünete, más ötletem nincs, nem tudom, mi romolhatott el. A HWiNFO kiiratás:[link]
Nekem is 64bites win, és 64bites HWiNFO, és megy.Én driverben anno a 13.1-el teszteltem sokat, rövid ideig volt 13.4, és most 13.6beta2 van, mindegyikben ment a PL, bár az unofficialt csak a 13.1-ben próbáltam. Azt nem hiszem, hogy a karid BIOS-ának ehhez bármi köze lenne.
GPU-Z-ben szoktál látni mindenféle órajeleket, mondjuk 500Mhz-től a beállítottig? Úgyértem össze-vissza ugrálni, tetszőleges értékek között -20%-0% powerrel? Ha igen, jól működik, de ha csak az 500-925-beállított órajel között vált a magórajel, akkor bizonyosan nem mér jól. (Az üresjárati órajeleket nem számolva.)
Egyszer nálam is meghülyült pontosan így az Afterburner, ahogy leírod (igaz, nekem nem Unoff. módban, csak simán), de sikerült valahogy megcsinálni, de sajnos nem emlékszem hogyan.
De azt hiszem, újrahúztam a drivert is meg az AB-t is, és újra beállítottam mindent, és utána jó lett.
-
fox64
tag
Helló mindenkinek!
1 Asus 7870 DC2-2GD5 kártya ketyeg a gépemben tegnap kifagyott és azóta nem hajlandó betölteni a windows ha fel van rakva hozzá a catalyst driver,mindennel próbálkoztam újra húztam a gépet,már vagy 5 driverrel próbáltam és semmi,vagy csök módban vagy driver nélkül natúran indul el csak.Valaki találkozott már ilyennel?mert én még nem.
-
Pferi
senior tag
válasz
HUNgaroczel #33833 üzenetére
Ezt már többen is panaszolták itt a fórumon, nekem is előjött a Firefoxnál és ha jól emlékszem a hardveres gyorsítást kell kikapcsolni a böngészőben hogy ne legyen ilyen megjelenítési hiba.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #33830 üzenetére
Nem tudom így kép nélkül nem tudok segíteni, de ez egy grafikus felület ott kellene lennie, szóval a hiba biztosan nálad van!
Ott van nálam is a 7870XT-nél a 3.0.0 beta 10-es verziónál, sőt megnéztem külön neked a másik gépen a 9600GT-n ami baromira nem is támogatja ott is látható a power limit és a core voltage is, inaktív de ott van!
-
HUNgaroczel
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 videokártyát.
Mióta bent van a gépeben a kártya azóta néha kikockásodik a böngészőben a kép...
Hibás a kártya, vagy driver?
Meg a hozzá adott tweaker progi mutatja hogy mennyire használom épp a gpu-t meg a saját ram mennyire megy és amióta csak használom azt jelzi hogy a ramot soha nem használja... -
zserbox
őstag
válasz
Dark KillerX #33831 üzenetére
na hát én nem vagyok gép közelben, de majd ha akad idő megcsinálom.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy nem maxon, nyomattad, lehet, hogy hibajavítózott a proci, sok oka lehet. Vagy éppen a stress-tesztek határértékére lőtted be, ezt bármilyen frekvencián meg lehet tenni, mindegy, milyen sebességen megy a proci és a RAM. Ráadásul a stress-tesztekben nem jön ki minden hiba, ezt főleg Intel offsetes tuningnál lehet megtapasztalni. Valami különbség csak van a tesztelési módszereinkben, de ez itt nagyon OFF.
Emléxem a képre (most nem nagyon jön be, mert már lekorlátozta a netemet a telenyomor, az meg ISDN-sebesség (6-14kb/s), nem olyan használható, mint T + Voda, 128kb/s), meg a PL-re, nekem akkor sincs.
Esetleg más a bios? Ezen a gépen most nem tudom megnézni.
Mint említettem, nálam a GPU-Z szépen leköveti a feszültség (+minden) változását, powerplaynél látszik a legjobban.
Driver volt 13.4, most 13.6b2.
Még mindig nem tudom, hwinfo monitorozását hogyan tehetném be AB-be. Van ugyan egy RT export lehetőség, de szürke. Lehet, hogy 64-bites verzió miatt?Természetesen megvolt a restart, de odahúzom valahova a csúszkát, nyomok egy eplájt, és visszaugrik alapra.
Valamiért nagyon nem úgy működik nálam az AB, mint nálad. és ha a driverek is hasonlóak, akkor csak a kártyára/bios-ra tudok gondolni.
belinho: Képzeld el, hogy nincs ott. Ennyi. Nem látsz többet.
Dark KillerX: Az A10-em 4GHz-en kihajtja a HD7870XT-t...
Persze nem HD3650-hez való grafikai beálíltásokkal kell tesztelni.
Ha unigine-ek befagynak, akkor előbb-utóbb a játékok is fognak. Esetleg megnézhetnéd, melyik beállítás nincs a játékokban, amely a benchmarkokban ott van. Én azért szoktam maxi beállításokkal tesztelni, mert úgy terhelődik le legjobban a VGA, és persze jön elő az instabilitás. Heaven nagyon hamar kidobja, de Vantage űrhajós tesztje is szépen be tud fagyni, miközben a játékok OK-nak tűnhetnek egy ideig). Nem hülyeség tehát benchmarkkal tesztelni. Én anno Borderlands-szel jártam meg, HD4870 tuning szépen belőve, mindenben OK, ez meg 50 perc múlva kivágott, mentés meg persze a mai szarokban nincs... Szóval hasznos a rendes kitesztelés.
zserbox: Lásd feljebb: nem valószínű, hogy más eredményt kapnál.
-
Dark KillerX
addikt
Megvannak az első mérések BF3 alatt,ahol ilyen beállításokkal,és környezettel teszteltem!
Beállítások
A mérést : A gonig hunting nevű pályán csináltam, az utolsó bandita lelövéséig
És az eredmények
860/1200Mhz
2013-07-21 13:13:02 - bf3
Frames: 40337 - Time: 662068ms - Avg: 60.926 - Min: 39 - Max: 99980-1300Mhz
2013-07-21 13:29:41 - bf3
Frames: 43139 - Time: 643192ms - Avg: 67.070 - Min: 42 - Max: 1061150/1400Mhz
2013-07-21 13:45:43 - bf3
Frames: 49014 - Time: 642552ms - Avg: 76.280 - Min: 48 - Max: 129Úgy gondolom így az első körben,hogy szépen gyorsult a kari,de viszont azt is hozzá kell tennem,ha megvan a +4GB ram a gépemben,és dual channel-ben megy,még egy picit jobb eredmények születnek!
-
zserbox
őstag
válasz
Dark KillerX #33824 üzenetére
hát sztem benchmark futtatásnak nincs sok értelme, ha játék alatt tényleg stabil akkor jó lenne.
tőlem lehet azonos órajelen a proci de mehet a tiéd 4.3 is max én is feltolom annyira, csak a proci hűtő lehet nem bírja majd... -
zserbox
őstag
válasz
Dark KillerX #33822 üzenetére
az úgy korrekt, lehet én is megcsinálom majd az enyémen is ugyan azokkal a beállításokkkal csak 4GHZ-es i5 2500k-val
1200-at már nem megy a 7850-ed? -
Dark KillerX
addikt
válasz
zserbox #33819 üzenetére
Csak single player játékokkal egyenlőre,amik a következők lennének!
- Crysis 3 ,Far Cry3 , Metro LL , Bioshock 3 , Medal of Honor Warfighter, Battelfield 3
És a méréseket mindig egy adott pálya elejéről kezdeném,és a beállításokat amivel mérek,azokat pedig belinkelem!
HSM Jó ötlet ,arra is fogok majd időt szakítani,mert mindenképp érdekes lehet!
-
HSM
félisten
válasz
Dark KillerX #33818 üzenetére
Érdekes lenne csinálnod még pár mérést, mondjuk 800/1400-on és 1150/1200-on, hogy látszódjon, hogy hat a memória illetve a magórajel emelése, melyik inkább a limitáló faktor.
Bár 7850-nél inkább csak 1150-en lehet limitáló tényező.
-
zserbox
őstag
válasz
Dark KillerX #33818 üzenetére
és milyen játékok?
-
Dark KillerX
addikt
Kíváncsiságból csinálok egy OC-s tesztet a 7850-el,hogy miként skálázódnak a játékok FPS ügyileg ,ahogy emeljük az órajeleket!
800/1200 - 980/1300 - 1150/1400 Ilyen sorrendben fogom készíteni a méréseket , amit Frapssal csinálok majd!
A teszthez a legutolsó béta drivert használom majd,a procit pedig a teszt erejéig feltolóm 4,4Ghz-re,hogy nehogy korlátozza az eredményeket!
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33810 üzenetére
Ja, értem. Halkan megjegyzem, az említett I7-es tuning 3675Mhz volt, amit a biztonsági tartalékokkal együtt közel olyan feszeken járattam, ami 4Ghz-hez kellett volna....
Ramok is kényelmes 1400-on a 4Ghz 1525MHz-ével szemben. Szóval én mindent megpróbáltam szvsz.... De ha látsz a módszeremben hibát, miután az összes elérhető tesztet leglább fél napig nyomattam rajta , hát ne tarsd magadban.
Én se ma kezdtem.
".A te kártyádat nyilván rendben felismeri, az enyémet meg nem, ennyi az egész."
Volt Sapphire 7870XT-m, és ment AB-vel a PL állítás, azért írtam. [link] De az akkori (február körüli) új bétában is volt, az már ráadásul kezelte a feszültségállítást is. Amúgy ha nincs ott neked a PL állítás, az valami driveres dolog lehet, de hogy mi, az egy jó kérdés.
A GPU-Z előfordul, hogy a valós GPU-fesz helyett a BIOS-beli alapfeszt írja, főleg ezeknél az LE kártyáknál. Mondjuk nálam még jól mutatta, legalábbis a 6.7 [link].
Én a HWiNFO sensor only módját tudnám neked ajánlani monitorozni, AB OSD-re is ki lehet tenni, és minden fontos paramétert monitoroz, megjelelölve az adatforrást (!!!) nagyon jó kis eszköz."Unoff módban semmilyen beállítást nem fogad el."
Ez mit jelent pontosan? Újraindítás megvolt miután bepipáltad? -
katt777
félisten
Lényegében ugyanarról beszélünk, csak én eleve nem tartom stabilnak, amit valaha is javítani kell, amit meg nem, azt igen.
Számos konfigot tuningoltam még P3 óta, és egyiknél sem jött elő hiba, persze, mint írtam, ált. soha nem a pöccremaxi tuningot alkalmaztam, mert az hosszú távon biztosan nem válik be.
Mondom, hogy minden rendben van, és pont nem ugyanazt mutatja a 2. GPU-Z, aida, és egyéb GPU-s progik rendben mutatják a RAM-ot, AB nem. Sem a b10-ben, sem a b-11-ben nincs nálam PL állítási lehetőség. Azt kérdeztem, hogy miért, nem pedig azt kértem, hogy magyarázd meg, hogy ott kell lennie.A te kártyádat nyilván rendben felismeri, az enyémet meg nem, ennyi az egész. GPU-Z-nek meg a fesszel van baja, azt nem látja, csak nem tudom, hogyan lehetne összegyúrni a kettőt.
Unoff módban semmilyen beállítást nem fogad el.
Lényegében persze így is vígan szalad minden a kártyán, még leszabályozott procival is megvan a kihajtás már DX9-ben, szóval csak technikailag érdekel a kihívás.
-
ImI87
őstag
Hello!
Pár napja kerestem hűtőt 7850-re. Ez a Scythe Musashi jónak tűnik, kérdésem, hogy 7850-re felmegy-e gond nélkül. Van valakinek konkrét tapasztalata. A kartya konkrétan egy MSI 7850 2GB TwinFrozer II, fogalmam sincs, hogy ref nyákos-e, vagy sem.....
Esetleg van valami másik aftermarket vga hűtő, ami nem méregdrága, de elég lenne egy ilyen kártyára, tuningolva ?
Köszi:
ImI
-
CJ3
senior tag
válasz
PandaMonium #33703 üzenetére
Én is kb pont ezen játékok alá használom a húzást, alapon 1050 re és hagy szoljon
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33805 üzenetére
"Mint említettem, nem az észrevehetetlen hibákra gondoltam, hanem a hétköznap, nem megfelelően tesztelt tuningbeállítások miatt előbukkanóakra."
Nekem az a bizonyos hiba a 920-as I7-emen ugyanúgy másfél évig nem bukkant elő, észrevehetetlen volt.Másfél év után egy hibás kis mondjuk 3*3 pixeles bevillanásból vettem észre.
A 7950-es topicban is egészen addig hibátlanul mentek az alulfeszelt vagy tuningolt csipek, míg a WOT meg nem jelent, és igényelt kicsivel több feszt. A csipek "észrevehettlen" gyári hibái is azért maradnak észrevehetetlenek, mert szoftveresen vagy a BIOS által javítják vagy megelőzik őket. Ugyanúgy mi is tuningnál, ha kicsi a fesz, utánállítjuk és jó is.
"Nálam a GPU-Z pontosan követi az órajelet és a feszt, a visszaesést is azonnal jelzi."
Mondom, hogy nem tud ilyet a GPU-Z.Rossz AB-verziót használsz, vagy valami más nem kerek akkor nálad, ha pont annyit mutat visszaeséskor, mint a GPU-Z.
(Bepipáltad AB-ben a low level HW access-t? Csak akkor látja, amúgy ugyanazt mutatja csak, mint a GPU-Z....)
Amúgy annál is inkább gyanús nekem az AB-d, mert van benne power limit állítás...
Próbáld ki a friss bétát, nekem a 3.0.0 beta10 van fenn, és teljesen jól működik. Az unofficial mód is elvileg megy benne, bár azt egy korábbi bétával teszteltem csak, sajnos ha kijön az új béta, mindig frissíteni kell, bár lehet, fogom azt letiltom netről a tűzfalon, aztán akkor szóljon be, hogy frissítsem.
Amúgy unofficialnak nincs csúszkája, akkor teljesen inaktivizálod a powertune-t, akkor teljesen figyelmen kívül hagyja a limiteket, bárhova is állítod a power limitet. Ezért is kell óvatosnak lenni vele, a 7950-em a gyárilag 7970 limitjeivel is vagy 20%-al kért többet kombustorban unofficial módban, mint amúgy +20% limittel. -
katt777
félisten
Mint említettem, nem az észrevehetetlen hibákra gondoltam, hanem a hétköznap, nem megfelelően tesztelt tuningbeállítások miatt előbukkanóakra.
A szar szoftvereket inkább hagyjuk, amíg megveszik őket hibásan, semmi nem fogja rákényszeríteni a gyártókat, hogy befejezett terméket adjanak ki. Egy bugos szoft előbb szívat meg, mint egy gyakorlatban soha fel sem tűnő chiphiba.
Hát, én a gyári 975/1500MHz-hez viszonyítok, ahogy a GTX560-am is gyárilag OC volt.
AB ll-lel monitoroztam.Mondjuk az még a RAM-frekit sem találja el, nem igazán tűnik megbízhatónak.
A Power limit 120%-on volt. 1100/1700-on semmi gond vele, csak feljebb, Vmoddal veszi vissza a karit, hiába az erősebb hűtés.
Nálam a GPU-Z pontosan követi az órajelet és a feszt, a visszaesést is azonnal jelzi. Mi több, a tuninggal elért gyorsulás is alátámasztja a magasabb órajeleket, pont annyi, mint a tuning.
Nem akarok biost modolni, elégedett vagyok az 1100/1700-zal is, +50-75MHz-ért piszkosul nem éri meg túlfeszelni a GPU-t (a gyári 1.144-et sem éri el, az említett órajelek 1.108Vmax-szal megvannak). Csak kíváncsi lettem volna a kari tudására. Sajna AB-ben Power limit állítási lehetőség nincs, GPU Tweak-ből meg a fesz. hiányzik.Egyébkén teszteltem a CCC-ben (akárhogy hívják, a "final"-ben Fusion Center, bétában meg Catalyst) beállított tuningot Afterburner profillal (tehát 100% PL-tel), alacsonyabb feszen is stabil volt, történetesen nem ment fel 1.1V-ra sem, és szépen váltakozott, ahogy kell, miközben fixen tartotta az órajeleket. Csak ez megvan CCC-ből is.
Esetleg van vmi megoldás AB-ben a power limitre? Mert a profiloknál simán feldobja, hogy +/-0%, csak állítani nem lehet sehol (unoff OC meg nem működik, és egyébként úgy sincs meg a csúszkája). -
HSM
félisten
válasz
katt777 #33800 üzenetére
"Ha bármiben, bármikor hiba jön elő, akkor nem stabil a rendszered (mondjuk én pl. hetekig tesztelek - pl. még most is -, nem 1-2 próba után hagyom úgy a rendszert)."
Mondom, ennek a stabilitásnak a létezése amiről írsz szép álom, nem valóság. Ha ilyen rendszer létezne, akkor nem jönnének ki csipekből új revíziók javításokkal, illetve a programokhoz se kellenének sohasem patch-ek.És itt most még a tuningról szó sincs....
Itt van mondjuk a jelenlegi Intel generáció releváns doksija: [link]. Ilyen hibákat megtalálnál, amiket felsorolnak benne?Halkan jegyzem meg, hogy az Intelnek is sokszor akár egy év kell, mire megtalálják a hibákat, a kiadáskori lista mindig sokkal-sokkal rövidebb.
A 7950-emből +40% extra kijön, ugyanis 850Mhz az alapórajele (a 925Mhz csak BOOST hivatalosan rövidebb időkre) és 1200Mhz-en nem állítom, hogy stabil, de egy napot használtam úgy próbaképp, jópár játékkal kipróbálva. De aztán visszavettem belőle, mert úgy marha hangos és meleg mondjuk egy "kényelmes" 1100Mhz-hez képest, ami még mindig 29% tuning. A 7970-em is 1150Mhz-en elketyeg, ami a gyári 925MHz-hez képest 24% tuning, igaz, azt nem sokat teszteltem úgy, nem azzal játszom.
Ami nálad felmerül probléma, az szvsz a BOOST, illetve a power limit hatása. +20% power limit kell neki, hogy ilyet ne tegyen, ha pedig ez nem elég (nekem elég volt, de a beszámolók alapján az újabb Tahiti-LE BIOS-okban már kisebb a gyári limit, tehát hamarabb visszaveszi az órajelet a tuningoltról a boost-nélküli 925Mhz-re, vagy ha rendesen monitoroznád AB low levellel, akkor látnád, hogy valójában mégjobban
) akkor kell keresni egy régebbi BIOS-t, vagy módosítani a meglévőn, megemlve a limitet. A Tahiti csipek vége amúgy általában valahol 1100-1200Mhz között van, ritka az olyan, ami 1200-1350 között tudna.
Nézd meg a 7950-em, milyen szépen hazudja a GPU-Z az 1050Mhz-et (a legtöbb monitorozó progival együtt), amikor valójában 950MHz környékén zakatol csak a GPU: [link] (Mielőtt megkérdezed, az elért FPS is a 950Mhz körüli órajelet támasztotta alá, a GPU-Z egészen addig a beállított órajelet mutatja, amíg nem esik az órajel az alatta lévő órajellépcső alá, ami az esetedben 925Mhz, míg a 7950-en 850Mhz, azaz a boost-nélküli alapórajel.) -
Johni5
őstag
Ide keresnék egy embert,és egy eredményt.A PH_Team Hungary csapata nyitott.Nem adtam meg kódot.
Kikötés 3570K v 4670K és 2 darab 7870 NEM Tahiti.Nem rakom offba,mert nem mondanám hogy témába vag,azt sem hogy nem.
-
miko_
tag
Sziasztok tervezem egy 7870 vásárlását a konfigom:
QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz. MSI P67A-GD65(B3), 2X Kingston Hyper X 4 GB DDR3-1600 DDR3, Gigabyte Radeon 6850OC 1GB,Samsung 830 64GB SSD,Samsung 105I 1TB HDD ,Pioneer BDR-206D, Optiarc 7280S, Samsung SH-B123L, Chiefteh CTG-500-80P 500W
A kérdésem az lenne melyik gyártó karija az ajánlott. Nem szereznék belefutni black screen és egyéb hibákba.
Előre is köszi mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingatlanos topic!
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó! Asus Cerberus 1050t OC 4Gb (csavarmatricás)
- GPU / Videokártya Hűtés Szerviz - NVIDIA Thermalpadozás 3060 3070 3080 3090 Ti 4060 4070 4080 4090
- GeForce VGA-k 5080, 5090, Bontatlan, Új, 3 év Magyar garis.
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Panther OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest