- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33994 üzenetére
"Mindig mulatok azokon a netes írásokon, amelyek meggyőzni próbálnak arról, hogy 4.7GHz-en hajtott i5 v. i7 kell egy HD7870 kaliberű VGA alá. Még csúcskártyák alá sem kell."
Én is mindig jókat mulatok, amikor megszólal a hasonlóan elfogult, és hasonlóan fekete-fehéren gondolkozó ellentábor.
Bőségesen akadt az elmúlt időkben olyan játék, ami az alap i5 3570k-mat alig 20-30%-ra terhelte akár a tuningolt 7950 mellett is, de bőven akad olyan is, ami 40-50% (két magot használ a mocsok, hell yeah) és 60-80% GPU usage tuning nélkül is a 7950-el, szóval masszív CPU-limit. Szóval nem lehet egyértelműen kijelenteni, mi elég, és mennyire. Függ a játéktól, és attól is, hogyan játszod a játékot.
Nyugodtan elhiheted, egyetlen 7870XT mellett is van játék illetve játékmód, ahova jól jön a 4,6Ghz is... Persze, mondhatjuk, hogy szarul optimalizált a játék, de ez sovány vigasz, ha én mégis azzal szeretnék játszani... -
Charli Firpo
csendes tag
válasz
katt777 #33996 üzenetére
Na nekem például már eszembe jutott.
Most mit mondjak, szerintem itt mindannyian nagy élvezettel építgetjük a gépeinket, és néha mikor egy-egy új alkatrész kerül a gépbe akkor mindig nagy az öröm. Komolyan mondom , annyira tetszik a videókártyám, hogy gondoltam beteszem háttérnek a képét. Valószínüleg nem reális a gondolkodás, de akkora olyankor az öröm, hogy tényleg nézegetném a képét. Hu vazze tiszta gollam lettem. A drágaszágom képét... a váltott háttér hmm.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #33994 üzenetére
Szerintem se menjünk bele, van elég teszt a neten de pl itt egy alacsony felbontáson.
A szövegértés látom az nem megy, nálam pont fordítva van minden, mert csak az AB mutatja a pontos órajelet a többi mást mutat, és mondom ki lett mérve és az AB mutatta a jót, a többi nem.
A 891 és 911mhz az nem 925mhz ahogy a többi program látja!
Én szépen végigzongoráztam az összes bios-t 0.28-0.32-ig, volt Sapphire 7870XT bios is a karin.
A karid alapfesze sem stimmel, de ezt te magad is ellenőrizheted, gpu-z-nél a vddc max-ra teszed, aztán indítasz valami terhelő progit, aztán azon láthatod majd, hogy 1.2v körül vagy felette leszel. -
katt777
félisten
-
miresz
veterán
válasz
BomiBoogie #33993 üzenetére
A sok
kancsótcelebet is nézik sokan a TV-ben...Spec én is szeretem ha jól néz ki egy hardver.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33981 üzenetére
Na, már vártam, mikor jön elő ez a "nincs kihajtva" c. marhaság, már megbocsáss. Simán kihajtom ebben a felbontásban a VGA-t még leszabályozott A10-zel is (4GHz-en megy a proci). Ami a szép, hogy még DX9-ben is, ha van HDR. Mindig mulatok azokon a netes írásokon, amelyek meggyőzni próbálnak arról, hogy 4.7GHz-en hajtott i5 v. i7 kell egy HD7870 kaliberű VGA alá. Még csúcskártyák alá sem kell.
Azért cáfolod magad, mert azt írod, hogy a többi program rosszul mutat, ergo ha az AB azt mutatja, amit a többi, az is rossz. Egyszerű logika. Nálam pont az AB-ben van a hiba, a feszeket kerekíti, a RAM órajeleknek meg a közelében sem jár. 2D-ben sok, 3D-ben meg kevés, amit mutat. Ha viszont hiszel az AB-nek, akkor azt is el kellene fogadnod, hogy NEM esik be az órajel 925MHz alá 0% PL mellett. -20%-ra kell tennem, hogy megtegye, még -10-en sem nagyon potyog. Egyszerűen jó a Sapphire vezérlése, ez a titok.
1100/1700-on is elég +10%, felette már +20 kell, no de odaáig nem hajtom a karit, mert fölöslegesnek tartok +0,1V-ot +50MHz GPU sebességért.
Rypejakten: Konkrétan írtam többX.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Charli Firpo #33992 üzenetére
...de ez nem herendi váza, hogy nézzük.
-
miresz
veterán
válasz
BomiBoogie #33989 üzenetére
Mert és kész!
-
miresz
veterán
Ha valakit érdekel.AMD Catalyst™ OpenGL 4.3 Beta Driver
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33974 üzenetére
Nem mondom, hogy rossz a kártyád.
Ha a "rosszaság" jele lenne ez a dolog, akkor marha rossz lenne a 7950-em is, márpedig nagyon-nagyon nem az.
Ahogy írtam neked, csak az 500-925-975Mhz órajeleket látod, amit a driver hazudik. Mielőtt 500Mhz-re lép, szépen végigszánkázik lefelé az órajel, csak azt te 925-nek látod.
Nekem 1,256V-os volt az amúgy ugyanolyan XT-m, mint neked. Logout tesztemben találsz róla Kombustor képmentést (ha érdekel), 1050/1500-on még azt is tök jól bírta +20% poweren, igaz, masszívan alulfeszelve, de stabil volt azon a feszen, napokat játszottam/teszteltem vele úgy.
A gyári feszen öngyilkosság lett volna a +20% poerrel meghajtani. Nem véletlen jöttek ki később ugyanazoka kártyák kisebb fesszel és power limittel.
De amúgy idéznék egy pár sort a logout tesztemből, ami a tiéddel megegyező karival készült, és itt még rosszul volt beállítva az AB, így nem igazán értettem, mi húzódik a dolog hátterében:
"Mivel ezek a fogyasztási mutatók nem igazán nyerték el a tetszésemet, azaz a netes teszteknek megfelelően kellőképpen magas volt, így nekiláttam először a powertune-al állítgatni a dolgokon, minek tekerjen pl. D3-ban Boost órajelen, amikor V-sync miatt alig 40% a GPU-usage? Sokkal szimpatikusabb lett volna, ha hagyja 1,18 V-on 925 Mhz-en.
Először Sniper tesztet néztem:
- 20%: 220 W 30 FPS, néha 500Mhz-re is váltott, ez nem az, amit kerestem
- 15%: 240-250 W 35,6 FPS, majdnem végig 925, de gyanús, többet vesztettünk az FPS-ből, mint amennyit csökkentettünk az órajeleken
- 10%: 260-275 W 38 FPS itt nem nyertünk sokat, de legalább a sebesség rendben
+ 20%: 275 W-290 W 39.1 FPS Ilyen, ha végig megy a BOOST, nem túl rózsás a fogyasztás/teljesítmény arány a sima 7870-hez képest, pláne, ha a gép alapfogyasztását levonjuk.Majd néztem egy kombustort:
+ 20%: 390 W , de 104 FPS, végig 975 Mhz, WOW, ez nem kevés étvágy, de hoppá, gyorsultunk 25%-ot! Itt lett gyanús, hogy a powertune nem csak akkor ügyködik, amikor órajelugrálást tapasztalunk....Ennek gyorsan utánamértem, és beigazolódott a sejtésem. Azonos órajel, -5% illetve +3% powertune, az órajel ránézésre fix 925Mhz a teljes teszt alatt, mégis a sebesség egyszer -5%-on 73 FPS, míg +3%-on 89 FPS. [link] [link]
"Itt az utolsó képen mnden progi 925Mhz-et mutatott, mágse lehetett igaz, mert a valós sebesség különbözött.
Én azt mondom, ha hasonló képet tudsz linkelni Kombustorral, ahol azonos az FPS, és 0%-on is 925Mhz-nek megfelelő a sebesség, ahogy +20%-on 975-nek, akkor kalapot emelek, hogy igazad volt, és jól mér minden, de ez úgyse fog bekövetkezni (lásd 2. bekezdés).Na igen, a doboz, azon én is néztem.
(#33976) katt777: Én nem mondtam, hogy az AB mit és mennyire tud monitorozni. Én csak a valós órajel megállapítását emeltem ki, bár nálam más dolgokat is többé-kevésbé jól mér.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #33982 üzenetére
kétventisre egyébként pár országban élettartam gari is volt.
a régi 6950 hűtését kapták meg (pcb felépítés is hasonló volt első ránézésre), tehát elvileg egy strapabíró darab.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Gombie #33980 üzenetére
szar az a Double Dissipation hűtés. az oké, hogy csendes, de felengedi 80 fok körülre/fölé a hőfokokat. ráadásul 1 év gari.
inkább Sapphire-t vagy TF hűtéses MSI-t nézz.illetve, ezt egy 7850 témában elég necces megpedzegetni, de 50k-ért kapsz GTX660-at is.
szerk.: juve600: igen, ha jól silabizáltam ki katt777 szavait...
/ ADAM1337-nek 7850-e van/
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #33976 üzenetére
Miért cáfolnám saját magam?
Nálam is több szoftver is ugyanazt mutatja, de az AB mutat olyat is, amit a többi nem!
AB szerint levált a kártya 896-911mhz-re a többi szoft szerint, meg 925mhz, holott nem!
Ki lett mérve gpu tool-al és az AB-nek volt igaza!
Nálad valószínűleg a felbontás és a gyengébb proci miatt nincs teljesen megterhelve a kari, így nem lépi át a tdp limitet így nem vesz visszább az órajelből. -
Gombie
csendes tag
Sziasztok! egy xfx hd7850 kártya vásárlásán gondolkozom. Konkrétan erről a kártyáról lenne szó [link] . Mi a véleményetek róla? Ha valakinek van ilyen kártyája leírhatná a tapasztalatait.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33975 üzenetére
Miért is beszéltem eddig?
Párszor már írtam, hogy llha ON, tesztet meg éppen az imént. Egyébként cáfolod saját magadat, nálam ugyanis a többi szoft is azt mutatja, amit az AB (-VRAM), ha tehát ezek tévednek, akkor - érvelésetek alapján - az AB is rosszul mutat. AMúgy AB még a RAM órajelekkel sincs tisztában, a fesz kerekítéséről nem is szólva, tehát távolról sem tekinthető megbízhatónak.
Meg kéne már érteni, hogy ezek a programok nem önmagukban rosszak, hanem, ha X kártya eltér a ref. megoldásoktól, ezért nem feltétlenül követik őket pontosan. A Sapphire valószínűleg nem ilyen, legalábbis ebből a szempontból. Sajnos VRAM-ot rosszul ismeri az AB, feszt meg a hwinfo, pedig arra is esküsznek sokat.
GPU-Z nálam tökéletesen működik (mint szintén írtam), és más kártyákkal is rendben volt. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #33972 üzenetére
Kapcsold be az afterburner-ben a settings alatt a low level hardware access interface opciót, azzal majd mutatja az órajel ugrálásokat!
Nálam is levált 896-911-925-932-975mhz 0% PL limit mellett, minden más 925-nek látja, de az Afterburner mutatja jól.Ahogy HSM is javasolta nézd meg -20% mellett, na ott ugrál csak össze-vissza!
Én csak az AB-t használom tuningolásra, alulfeszelésre, monitorozásra+ a HWinfo progi mutatja az egyéb dolgokat vrm temp, cpu info-k.
Gpu-z, system monitor, gadget nem sokra való, mert nem mindig pontosan jelez vissza! -
katt777
félisten
Hiába próbálod bizonygatni, hogy "rossz" a kártyám, nem az.
Megnéztem -20% PL mellett, így 506-925MHz között változott, kihasználtságtól függően. 0%-on már nem ment 925 alá, 975 és eközött váltakozott. +10%-on már fixen tartotta az órajeleket, AB-ben, GPU-Z-ben, SysMon-ban, GPU Monitorban, GPU Sharkban is (ennyi csak elég
). FPS-ben ugyanígy változott. Szerintem a VGA-m nem szeret téged, mert csak megcáfol mindig.
Valószínűleg kiegyensúlyozottabb a működése, más VRM miatt lehet.
Sajnos uo. oc negatívban nem megy (egyébként most már nem törli a beállításokat), felfelé meg gyárilag is tök fölöslegesen van benn több 100MHz. Szóval 485/750@0.8V alap, gyári 975/1500@1.0V, tuning 1100/1700@1.1V rendben van. Lényegében csak gyári beállításokkal van értelme felülvezérlést használni, hogy ne menjen föl fölöslegesen 1,1V-ra a fesz, mert AB nélkül sem megy följebb 1.104V-nál tuningal. Feszt hiába emelek, 1150MHz-et tudok csak elérni 1.2V-on, VRM-ek meg már 106°C-ra hevülnek, ez teljesen értelmetlen. 1.175V még hűthető, de VRM-ek még így is 100°C körül, lényegében tehát a Sapphire-nél nagyon pontosan belőtték a kártyát ilyen szempontból. Azt nem tudom, hogy az 1.256V-os XT-ket egyáltalán hogyan hűthetik normálisan, ha az enyém 2 ventivel és hűtőblokkal ilyen forró tud lenni.
Aut. profilozást sztem nem fogok csinálni, mert aktív tuning profilok mellett is visszaveszi az órajeleket a kártya, ha meg nem kényszerítem a feszt, akkor azt is.
Én csak ajánlani tudom ezt a Sapphire-t mindenkinek. (Vagyis nem ezt, hanem egy ilyet, mert ezt inkább megtartom.)
Azt máig nem értem, hogy egy ilyen óriási kártya hogy fért bele abba a pici dobozába.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33972 üzenetére
Igen, egy szócska kimaradt. MAXIMUM az órajelemelkedéssel gyorsulhatott volna, vagy még kevesebbet. Bár ez a teszt szinte érzéketlen a ramsebességre, így asszem ez nem nagyon torzítja a mérést.
Szóval azt hiszem, ez az apró körülmény a ramsebességgel aligha módosít az eredményeken és a végkövetkeztetésen. (De ha ragaszkodsz hozzá, a ramokat is visszabutíthatom a "850Mhz"-es teszthez és linkelek képet, de szvsz semmi értelme.)
Mivel a tiéd nem 7950, így a nem boost alapórajele nem 850Mhz, mint nálam, hanem 925Mhz.
De amúgy mindkettő BOOST revíziós Tahiti lapka, szóval nyugodtan veheted őket ilyen szempontból tökéletesen megegyezőnek.
Ha AB is 925Mhz-et mér, akár mínusz 20% poweren is ilyen power vírusban, akkor valamit nem jól állítottál be, vagy valami nagyon nem működik.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33964 üzenetére
Nagyon rosszul döntöttél. Mondom, az AMD driverei NEM jelzik vissza pontosan az aktuális órajelet, elrejti a progik elől. De attól még nem annyi az annyi.
Csináltam egy kis tesztet is róla.
Íme a bizonyítékok (eredmények):
- A 7950-em, alapórajelen, 0% power, 91 FPS AVG, GPU-Z szerint végig minimum 850Mhz, CCC szerint szintén, Afterburner egészen mást mond, 600-700Mhz közti ugrálást, lásd a monitorozó diagrammot. [link]
- Ugyanez minden, 1 perccel később, csak +20% poweren, minden progi szerint fix 925Mhz magórajel (AB itt is mutat némi turpisságot, ettől most tekintsünk el), és 116FPS AVG. [link]Na, és akkor számoljunk kicsit! Ha 850Mhz 91FPS, akkor a 925Mhz-nek az órajellel arányosan kellett volna gyorsulnia, azaz kb. 9%-ot, ami 99FPS. De hoppá, hiszen mi nem 99-et hanem 116-ot mértünk. Gyanús. Vizsgáljuk meg, mi van akkor, ha az Afterburner mond igazat. Nem könnyű belőni az átlagos órajelet, én megtippelem 700Mhz-re. Ha 700Mhz-ről gyorsult 925-re, az 32%, tehát az olyan 120FPS környéke, ami belekalkulálva, hogy kellett kis idő, mire leesett az órajel az első esetben a 700Mhz magasságába, és a 925Mhz sem éppen 925Mhz volt, hanem nagyon picivel kevesebb, akkor azt hiszem kijelenthetjük, hogy az AB mér jól, és az összes AMD drivertől adatot kérő progi hazudik.
Szerk.: A hőfokokat ne nézd, eléggé meleg van a szobában, folyik rólam a víz, és nem szereti az alárakott 7970-et, nem szellőzik most túl jól.
-
HSM
félisten
válasz
Con Troll #33965 üzenetére
Annak a kártyának amennyire tudom, 75-80 fok nagyon sok! Kevesebbnek kéne lennie, szerintem nem szellőzik rendesen a házad, és így a meleggel együtt sok neki. Első körben nézz hőfokokat levett oldallappal, vagy próbálj valahogy javítani a hűtésen. Én erre tippelek, mint okra.
-
Con Troll
senior tag
válasz
Foxmulder89 #33966 üzenetére
Driver friss (13.5), hardware csere pedig nem volt. Március környékén vettem a gépet, azóta minden változatlan.
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Van egy sapphire hd 7870 kártyám és ma produkált egy érdekes dolgot. Nem bs volt, hanem valami más, de mi?
>Kép<
Játék közben történt, de nem szállt el teljesen a gép, csak a kép. Skype-on továbbra is tudtam beszélni ismerősömmel, zene se állt le, játék hangja is ment tovább rendesen.
Azt hozzáteszem még, hogy kb. 3 napja folyamatosan megy a gép. Tuningolva nincs a kártya.
Ez most nagy probléma és kezdjem el intézni a gariztatást, vagy várjak még?Köszönöm
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33959 üzenetére
Én csak azt mondtam, lehet valós az eredmény. Nem akarok én vakítani senkit.
Azért megnéznék egy Ghz Edition 7970-et egy 7850 ellen, tuning nélkül.... Én azért inkább a duplázásra tippelnék, mégha a 7970-et itt-ott vissza is fogja a ROP meg a setup...
De ez csak tipp. Ha valakinek van kedve összehasonlítani, szívesen mérek 7970-el egyet-kettőt mondjuk sniper v2-t.
-
PandaMonium
őstag
Ez eddig szép is jó, csak ha hasonlítgatunk akkor azt azonos beállításokon tegyük, mert a Tahiti LE biztos, hogy nem dupláz rá a HD7850 -re. Még a HD7970 is nagyon-nagyon ritkán duplázza a HD7850 teljesítményét szintetikus tesztek alatt, valós használat során (játékok) alatt meg szinte sehol. Nem kötekedni akarok csak ne vakítsuk egymást mert annak csalódás lesz a vége.
-
-
juve600
nagyúr
válasz
PandaMonium #33953 üzenetére
nekem azonos beállitások mellett
sniper elite v2 benchasus hd 7850 1 gb 42 fps
vtx3d 7870 tahititi 88 fpsezek a méréséek 1920x1080 ultra, no AA mellett voltak
a 44 fps pedig AA bekapcsolásakor
remélem igymár érthető ....
[link] itt találsz egy csomo tesztet róla...
-
kovsol
titán
válasz
Nem írta sehol hogy a default beállítás. Szerintem a 7850 nem tol 44 fps -t, amihez hasonítja az alap beállításokkal.
-
HSM
félisten
válasz
Na de ha nálam az 1050/1200-as sima 7870 csinált 34-et, neki meg 44-et a 7850, akkor úgy vélem, nála más beállítások voltak.
Szval ettől még lehet jó a mérése, ha azonos beállításon nyomta mindkét karit.Azért az 1536 shader alapból vagy 50% előny azonos órajelen, és még van vagy 13% órajelelőny is, ami nem kevés a "gyári" 7850-hez képest....
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Ezért furcsálltam én is.
-
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #33951 üzenetére
Számolj utána, még úgy is kijön... Az 1600 az 1500-hoz képest +6%, azaz az én 44,4 FPS-em *1,06=~47,1, ami már mérési hibahatáron belül van a 47,7FPS-hez képest, amit írtál.
Esetleg, ha gondolod, tolj egyet te is +20% power, 1200/1500-on, és 1100/1500-on, akkor tutira látjuk majd, mi a pálya, és megvan 3 perc alatt a teszt.(#33950) aleister: Inkább anyagi okai vannak. A 256biten is rakhattak volna rá gyorsabb memóriamodulokat, pl. 1,5Ghz-eseket gyárilag, de többet fogyaszt, jobban melegszik és drágább jóval. A 384bitnek meg azért nem lett volna értelme, mert az mégjobban drágít, sokkal bonyolultabb (drágább) NYÁK kell hozzá, és több memóriamodul. Sajnos a Pitcairn árkategóriájában ezek fontos tényezők, úgyhogy érthető a vállalt kompromisszum.
-
aleister
veterán
Igen, ezek logikusnak tűnnek.
Egyébként meg nem mondom melyik családnál, de korábban is belefutott már az AMD (akkor még ATI), abba a hibába, hogy a sávszélesség lett a kártya gyenge keresztmetszete. Akkor tervezési hiba volt, most szvsz a termékpaletta tudatos árnyalása lehet az ok.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #33944 üzenetére
Annál inkább igazolod, hogy a memória volt már szűkös abban a tesztben nálam 1200/1500-on.
Számolj utána, ha gondolod.
Sajnos az enyémen ennyit bírt a memória stabilan, 1600-on már volt, ami hibázott, így nem erőltettem a tuningját.(#33945) juve600: Ez egészen biztos?
Bár végülis nem elképzelhetetlen, ahogy számolom, egy alapórajeles 7850-hez képest....
-
juve600
nagyúr
válasz
BomiBoogie #33946 üzenetére
a vtx3d az asus-nak ???
igen(#33946) BomiBoogie
itt már nincs akkora különbség de ebben 2gb-os 7850 van
-
-
HSM
félisten
válasz
aleister #33942 üzenetére
Azonos órajelen ezért is írtam anno, hogy 5-20% a difi a Tahiti-LE és a PRO, azaz a 7950 között. Ahol nincs kihasználva a nagyobb sávszél (azért a Tahiti-LE 1500Mhz-es 256bites sávszélessége se rossz, 25%-al erősebb az 1200-as Pitcairnhoz, azaz a sima 7850/7870-hez képest) vagy a több shader, illetve textúrázó, ott nagyon a 7950 nyakán van a kistesó, de akad helyzet, ahol nagyon elmegy a 7950, mint pl. a sniper elite v2, ahol 18,7% előnyt mértem ugyanazon körlmények között köztük, megtalálod a Logout tesztemben.
Talán a legszemléletesebb, hogy sniperben az LE 1200/1500-on 44,4FPS, míg a 7950 1050/1400-on 48,7FPS..... Ez a difi nem lehet a több shadertől, mert azt ellensúlyozza a lassabb magórajel.Valamelyik cikkben olvastam amúgy, hogy az AMD többek közt azért sem tett több ROP-ot a Tahiti-be, mint a Pitcairn-ba, mert méréseik szerint a Pitcairnban nem tud optimálisan (elméleti maximális sebességen) működni, mert nincs meg hozzá a sávszélesség, így hiába papíron ugyanannyi a teljesítmény, ROP-ban valóságos körélmények között a Tahiti erősebb, mert ott már közel 100%-ban ki tudja használni a ROP kapacitását, mert megvan hozzá a szükséges memória-sávszélesség.
-
aleister
veterán
"Ezen a téren a Tahiti csak a memóriavezérlóje miatt hagyja le valamennyire a Pitcairn-t"
Nem látom annyira át a dolgot, de ezzel egy picit vitatkoznék.
A 7870XT-nek ugyanúgy 256 bites memória vezérlése van, mint a Pitcairnnek, mégis közel tud kerülni a 7950-hez 1-2 tesztben. Ha ennyire meghatározó lenne a memvezérlő, akkor szerintem egy megcsonkított architektúra ezt nem tudná végbevinni. -
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #33938 üzenetére
Egy dolog miatt mégis meglehet a bő +30, akár 40% előny is, mégpedig azért, mert a Tahiti-t visszafogja sokszor a kevés ROP és a nem túl combos setup, míg ezt az újat nem fogja. (Ezen a téren a Tahiti csak a memóriavezérlóje miatt hagyja le valamennyire a Pitcairn-t, ugyanazt tudja, pedig ALU kapacitásban a Tahiti alsó hangon 40%-al erősebb, teljes kiépítésben meg 60%-al....) A +25% ALU teljesítmény se fog hátrányára tenni a Hawaii-nak emellé. De jóval drágábban előállítható termék lesz ezen hír alapján, tehát szvsz ár/értékben marad a Tahiti a sweet spot, igazából eredetileg is arra tervezték, egy ésszerű kompromisszumok melletti, jövőtálló konstrukciónak.
Ezt az újat másra tervezték, beinteni a Titan-nak.
Amúgy a 7950-ek már ma sem tartoznak szvsz a frága karik közé.A két LE karidból meg már egy 70-es is kijön, igaz, az azért jóval lassabb lenne egy jól skálázódó CF-nél.... (Mondjuk a nem skálázódó progikban meg 20-50%-al erősebb, valamit valamiért.
)
(#33939) juve600: Ha jól szellőzik a géped, nem lesz baja tőle.
Nekem pl. most 54 helyett 56 fokos a 7970, a VRM meg 68 helyett 71. Szóval azért olyan nagy baj nincs.
A 7950 is max 2-3 fokkal melegebb. Én jobban izzadok a billentyűk mellett.
(#33940) BomiBoogie: Már réges régen kapni őket, év eleje óta, de ez csak előre gépbe szerelt gépek piacára készült (OEM), kiskereskedelmi forgalomba az AMD meghagyta a korábbi termékneveket.
-
juve600
nagyúr
jót tesz a gépeknek ez a gyenge 30 fokos szobahőmérséklet,legalább nem fázik az ember a gép mellett
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi #33932 üzenetére
Uhhh..el is írtam,de látom levágtad a lényegét
Én is a 9970-ről beszéltem.Itt a H-s hírekből kiindulva erősebb lesz mint a Titan,(hogy mennyivel azt nem vágom),viszont rendesen megkérik az árát.
A hírek alapján a teljesítménye igen erős, de ennek meg lesz az ára is, hiszen a vállalat inkább 1000 dollárhoz közelítő árcédulában gondolkodik, mintsem a megszokott 500-600 dollár körüliben.Ezzel gyakorlatilag a VGA-piac egy újabb változáson megy át, így a Radeon HD 7970 megjelenésével szabott magasabb árszintek újra növekedésbe kezdenek. Úgy néz ki, hogy a leggyorsabb egy GPU-s kártyák esetében 700-900 dollár lesz az új árazás. Ennek köszönhetően az elődnek számító Tahiti cGPU továbbra is a termékskála része marad, méghozzá az aktuális árszinten(nem is csodálom,ha ilyen drága lesz az utód). Arról még nincs adat, hogy ez később mennyire változik.
Az új Hawaii kódnevű cGPU esetében nem számít meglepetésnek, hogy a GCN architektúra megmaradt, így gyakorlatilag csak a feldolgozók számának növelése volt a cél pár extra funkció beépítése mellett.
Persze az architektúra nem változott, így olyan radikális előrelépésre nem érdemes számítani, mint az előző körben.Ennek tükrében szerintem nem lesz meg a 30%(legalább is a király kategórián kívül nem hiszem) és még drágább is lesz,de ez megint csak jóslás.Minden esetre a 7970-sem volt éppen olcsó kártya(ma sem az),de ezt még megtoldják egy kicsivel így egy kicsit borúlátó vagyok a jövőt illetően.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BomiBoogie #33934 üzenetére
Valami ilyesmi lehet a háttérben
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Van 8970 oem, amit gepbe szerelve arulnak es lesz a 9970. Elobbi tenyleg csak atnevezett.
-
HSM
félisten
válasz
[link]
Mielőtt feleslegesen böngésznéd a speckókat, a 8900-asok pl. egy az egyben a jelenlegi 7900-asok. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Milka 78 #33927 üzenetére
Hát ha a 9970-et a 780 és Titán közé mondjuk be akarják löni, akkor egy jó 30%-ot kell gyorsuljon. Azért az nem kevés így, hogy csak ráncfelvarrás...
A 9890 nem tudom mi lehet, de ha a találgatások bevállnak, és kis javításokkal átnevezik a kisebb kártyákat, akkor elvileg a 9870 az egy tupirozott 7970 lesz. -
Charli Firpo
csendes tag
válasz
BomiBoogie #33906 üzenetére
csak miheztartás végett a 7850 1ghz-en i3570- monitorral együtt ! 250-280 watt körül fogyaszt. egy 500 wattos táp elég kell legyen még +100 w erejéig
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33928 üzenetére
Ki kell nyomozni, utánamérni, ilyesmik.
Nem véletlen szidják annyian a szoftveres méréseket, lehet tök jó pontos, de 100+1 dolgon bukhat el, és akkor hülyeséget ír.
Ahogy a multiméter is furcsaságokat mutat, ha más mérési módba tekerted, mint amire gondolsz, hogy mérsz....
Én is így jöttem rá, hogy tudom a valós órajelet megmérni, pedig vagy 5 különböző program mutatja a nem valósat, csak egyszerűen nem passzoltak a mérési eredmények az elmélethez és a mutatott órajelhez.
Miután rájöttem a turpisságra, bezzeg egyből összepasszolt minden.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BomiBoogie #33920 üzenetére
Ne parázz Turbó Csiga!
Nekem a 650-es A-Data viszi a széthúzott 3570k-t és 2db 7870 Black-et.A fogyasztással sem lesz bajod,mert belövöd fix 1.088v-ra 1060/1560/20%PT(tehát alulfeszelsz és tuningolsz,de alap értékeken még ettől kevesebbel is beéri) és tiéd a világ
Az új 9xxx-es széria,meg nem lesz nagy durr csak finomítgatnak a meglévő rendszeren,viszont az ára(legalább is a 9890-nek)igen meredek lesz(800-1000 dodo).Igaz ez jóslás,de úgy fest a következő széria magasabbról kezd mint a jelenlegi és nem lesz akkor erőlelépés mint a 6-os-7-es széria közt.
-
válasz
BomiBoogie #33906 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy egyiket se hajtsd meg annyira, hogy az egyágas maximum közelébe mehessen max terhelésnél a fogyasztása. Mondjuk én alapból nem is preferálom a bontott ágas tápokat...
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33918 üzenetére
Minden progi ezt jelzi, ami a drivertől kéri le az órajellépcsőt. Ellenben az nem jelzi vissza az aktuális powertune-korrigált órajelet. Azt nekem eddig csak és kizárólag az Afterburner low-level módjával sikerült kiolvasnom, ami sajnos abszolút egybevágott a mért sebességekkel. Eltelt egy ideig, mire rájöttem, sehogy nem akartak nekem kijönni a számok, mikor a tesztem írtam, úgyhogy addig teszteltem, olvastam utána, míg rá nem jöttem.
A tesztembe is utólag került be magyarázatnak.
Amúgy állati jó ez a 3570K, szuper gyors, hűvös, és alig fogyaszt. AVX Linx-be se megy 58W fölé passzívan hűtve 3600Mhz-en. [link] Pedig a CM 212 marhára nem passzív üzemre készült. Csak a felhajtás volt nagy körülötte, de semmi baja ezeknek a csipeknek, "vacak" TIM az IHS alatt ide vagy oda. És ez a gyári turbo, alapfeszen, semmi alulfeszelés, pedig szvsz bőven bírná kisebb feszen is, csak már nincs kedvem beleásni magam procituningba....
(#33922) belinho:
-
Charli Firpo
csendes tag
meg kell nézzem ezt az Afterburnert.
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
BomiBoogie #33920 üzenetére
most akkor valakinek rontottam az üzletét, indirekt?
jó kis hentelés az a tutigoranga
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Charli Firpo #33919 üzenetére
Persze, de egyelőre nincs olyan játékom, amivel gond lenne, úgyhogy jegelem a cserét. A GTA 4-ért anno nagyon odavoltam, de az V már nem hoz lázba, öreg vagyok már az ilyen gengsztersztorikhoz.
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
BomiBoogie #33915 üzenetére
Szerintem akkor van értelme cserélni, ha szük keresztmetszetet jelenet. Vagy hozzájutsz egy tuti vételhez, amit vétek kihagyni.
én egy 460gtx-et cseréltem le erre. Eddig az is bőven megfelelt, pedig nem mai darab. Csak ezek az új Rockstar játékok, már nem engedtek bizonyos beállításokat, ha nem volt elég memória. És nem volt. Manapság már 2gb kell. (full hd felbontáshoz és némi vonalsimításhoz). -
katt777
félisten
Intel miatt vettem A10-et.
No de ezt a többi progi is jelzi, nem csak a gpuz, nem megy 925 alá. HWinfoval sem emléxem kisebbre, de megnézem majd. Nyilván a kártya felszereltségétől is függ, mennyire tartja az órajeleket. Végeredményben mindegy, mert +20%-on fixen tartja, felette meg úgysem ment stabilan tuning, ott ugye pont bezavart, vsz. kevés fesz miatt, sokat meg nem adok neki.
Maxon szoktam tesztelni mindent, még IGP-t is. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Charli Firpo #33916 üzenetére
Még jó, hogy hangkártya már van, egy kísértéssel kevesebb. -
Charli Firpo
csendes tag
válasz
BomiBoogie #33912 üzenetére
óóó azok az őrült fellángolások. egy új kártya itt egy gyorsabb proci ott
gyorsan vegyünk egy hangkártyát is
és indőnként mindig visszatérnek
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Charli Firpo #33913 üzenetére
Igen, nézegettem én is a teszteket, igazából úgy, hogy a 60 FPS úgyis meghatározó, nem érdemes ennyit szánni a váltásra. Nem véletlen azért, hogy nincs sok eladó 7850.
5 percen belül tudod szerkeszteni az előző hozzászólásod, kérlek, ezt majd tedd meg legközelebb.
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
BomiBoogie #33910 üzenetére
Mivel büszke 7850 tulaj lettem
az a véleményem, hogy ha 8xmsaa-t akarsz használni akkor 7870 ha csak 4x akkor elég a 7850. Multisampling nélkül, meg minden játék 50-70-100 fps
HSM (#33907)
pff látszik mennyire nem értek az AMD procikhoz.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie #33910 üzenetére
Ha én lennék a helyedben maradnék a 7850 -nél. De ez az én személyes véleményem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
7850+22k=7870 Tahiti LE vajon mennyire jó vásár?
-
HSM
félisten
válasz
Charli Firpo #33904 üzenetére
Az 3 és 4 mag inkább.
A baj velük az egyszálas teljesítmény, amire sok játék érzékeny, főleg a régebbiek.
-
válasz
BomiBoogie #33903 üzenetére
Ha feszemeléses tuning nem játszik, akkor max terhelésnél is elég lehet, bár én nagyobbra tenném le a voksom.
-
Trebron09
őstag
Érdeklődésképp kérdezem, hogy egy FX-6300-as vagy 8320-as proci ugye alapon is ki tud szolgálni egy tuningmentes 7870-et (újabb játékokban, nem a benchmarkokra gondolok)?
Rengeteg "pletykát" olvastam ezzel kapcsolatban, ezért pontot szeretnék tenni a végére.. -
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #33893 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy nézted, 1050-re tuningolva egy sniper benchben 120W átlagfogyi.... A 250W az a komplett gép mindenestül....
Hosszabbtávra szerintem is inkább a 7950, de a 7870XT is igen jó ár/értékű.A 7950 kicsit drágább, kicsit jövőtállóbb, kicsit gyorsabb, kicsit többet fogyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest