Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hővezető paszták
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33498 üzenetére
Abu írta: [link]
Itt azt írja kötelező hozzá a virtual vsync, és hogy akkor gyorsít, ha ki lehet hagyni képkockákat.Nekem egy időben úgy volt bekötve a moncsi, ahogy javasoltad, egyik madzag a VGA (5850), másik az IGP kimenetén. Nem kell újraindítani, átrakod a windóz asztalt és kész is. A 7950-el már ezt se használom, picit jobb már az energiamenedzsmentje, nincs rá szükség. Az IGP driveres szarságairól nem is beszélve, nem tud meghajtani egy monitort 72Hz-en, ha nincs az edid-ben? Vicc... A 2003-as 9700-as radeonom meg tudta csinálni. Így az IGP még filmezni se jó. Ja, és amiért azért mégis megpróbáltam beüzemelni, hogy addig a radeon zerocore-ba mehet, az se működik, ha az IGP-n a moncsi, úgyhogy ismét csak a dGPU-n van a monitor.
Ha meg a kódoló kell csak, akkor meg csak bekapcsolom BIOS-ban az IGP-t, és már megy is, nem kell hozzá virtu.A Virtu amúgy nem egészen értem, mivel és hogyan okozna fogyasztáscsökkenést ilyen modern karikkal... Egyedül filmnézésnél vagy töbmonitoros megjelenítésnél. Más esetben inkább plussz fogyi szvsz....
-
katt777
félisten
Egy kicsit el vagy tévedve (mondjuk, hogy butaságot írtál
). A Hyperformance nem dob el semmit, az a Virtual Vsync. A Hyperformance a grafikus hardver működését javítja azzal, hogy felhasználja a processzor hozzáférhető erőforrásait (azt nem tudom,hogy az IGP-t v. a procit magát, előbbi esetben az AMD a jobb választás, utóbbiban az Intel). Azaz valóban megnöveli a grafikus teljesítményt, míg a VVSync 60FPS fölött optimalizálja a megjelenítést, ami meg HD7870-nel, a mai játékok magas minőségű grafikai beállításaival esélytelen. 60FPS alatt még lassít is, mint írtam.
Ne is tedd fel, még meghasonlasz.Egyébként van egy remek megoldás, ha mégis hiba lenne a Virtuban: a VGA-t rákötöd az egyik monitorbemenetre, az alaplapi csatlakozót meg a másikra, így ha módot váltasz a biosban, máris megoldottad a problémát. Az általam tesztelt sok játék közül azonban egynek sem volt problémája anno még a sima Virtuval. Egyébként az is jó volt benne, hogy pl. a video kódolóm látta az igp-t így azt is tudta használni a CUDA mellett. Utóbbit sajna most nélkülöznöm kell, de hát ez van, az nV nem DX11.2 kompatibilis, én meg 3 éven belül nem akarok VGA-t cserélni, konfigot sem nagyon.
RetepNyaraB: Ha ded. VGA-ra kötöd a monitort, akkor minden 3D-ben megy, és a 2D progikat kell megadni, hogy váltson a Virtu, ez esetben a játékok listája meg sem jelenik, csak egy üres, fehér mező (és persze magasabb lesz a fogyasztás. Remélem, segítettem (+lásd fent).
Szerintem nagyon sokan nem tudják, hogyan működik a Virtu. Ha működik, és te is lefuttatod az említett beállításokkal a teszteket, látni fogjuk, mennyit gyorsul. Ha többet, mint nálam, akkor a CPU-t használja, ha kevesebbet, akkor az IGP-t.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33494 üzenetére
Valamit nem jól állítasz be. A te lapodon ugyanaz a Virtu chip csücsül, mint az enyémen, mennie kell.
A probléma lehet:1: Nem az alaplapi kimeneten van a monitor.
2: Nem IGP az elsődleges.
3: Valamilyen "3rd party" szoftver akadályozza a működést, mert pl. 2D-be vezérli a VGA-t.Ha a logo megjelenítését engedélyezed (pár mp-re pl.), látni fogod, működik-e.
MZsoltee: Nem huszárkodom, a proci és a VGA sem volt húzva, egyszerűen a Virtu előnyeit jeleztem.
MZsoltee: Nézd, a 7870XT alapból is közelít a HD7950 teljesítményéhez, a növekményt meg láthatod. Z77 lapban is megy a 2500K, tehát ha olcsón tudsz váltani, megérheti a lapot cserélni. Persze nem árt tájékozódni, melyik az ajánlott lap (nálam sem ASUS, sem AsRock nem volt problémás, de lásd a kollégát az imént). Az biztos, hogy csak az AsRock adja megfizethető áron a VirtuMVP-t. Ha meg tudsz 15-20%-ot tuningolni a VGA-n, ott vagy, ahol lapcserével lennél, csak hát nagyobb a fogyasztás, a melegedés, és a kártya degradálódásának veszélye.
-
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #33491 üzenetére
Tudnék, de időm még nem volt rá. Hétvégén tanulás ezerrel, lesz időm tesztelni, de a procit is kellene már, mert nem tetszik, hogy auto 1.55V-ig elengedi a lap.
P67-et eladhatod, de Z77-tel már kapsz VirtuMVP-t, AsRock Extreme 4-gyel 30k alatt. i5-3570k persze drágább, de ahogy nézem, az A10 még ebben a felbontásban is simán elég a HD7870 alá, és azzal nem fordulhat elő, hogy a játékok többségében csak 2 magos, mint i3-mal, ha hasonló árnál akarsz maradni. Az F2A85X Extreme 4 22k alatt megvan (CF-re sajna nem jó 16+4 sáv miatt), az A10 36k, lényegében egy i5-3570k ára, és már van egy jó igp-d is VGA-csere idejére.
P67-ben van egyáltalán Virtu (a régi, nem gyorsítós)? Z68-as lapomban volt. A Hyperformance nagyon pöpec szolgáltatás, de csak VirtuMVP-hez jár. -
katt777
félisten
válasz
juve600 #33467 üzenetére
2x75W@12V kell neki, szóval tutira.
A Virtu "lassulásáról" és egyéb hátrányairól mellékelnék néhány adatot Hyperformance módban, VGA tuning nélkül, még ha ez félig-meddig OFF is:
Az ideiglenes CRT monitor miatt a felbontás mindegyik esetben 1280x1024.
A "HQ" az elérhető legmagasabb beállítást jelenti, a biztos kihajtás végett:
3DMark06: 8XAA level 2, 16XAF, Force full precision (minden max, semmi optimalizálás)
3DMark Vantage: 8XAA, 16XAA, minden Extreme, PPU OFF
Uningie: 8XAA, minden max/extreme, tesszeláció is.3DMark 06 "HQ" HDR: 8304 - 9494 +14.33%
3DMark Vantage "default" GPU: 23618 - 26502 +12,21%
3DMark Vantage "HQ" GPU: 17792 - 21735 +19,14%
3DMark 2011 Graphics "Performance": 7855 - 11524 +14,666%
Unigine Heaven "HQ": 35.9FPS/904 - 42,7FPS/1075 +14,916%
Uninine Valley "HQ": 45,2FPS/1890 - 45,2FPS/1892 +%0,1%
Valley: vagy jól optimalizált, vagy a Virtu még nem "érti".A VGA még mindig Sapphire HD7870XT gyári alap órajeleken (975/1500MHz@1.104Vmax, 72°C max, venti 57% max, ez még alig hangos). Akinek van kedve, tesztelje le. Szerintem ezek brutális növekmények anélkül, hogy a VGA-t túlhajszolnánk, csak a hardver jobb kihasználtságának köszönhetően. Bug eddig semmi. Akinek magasabb eredmények jönnek ki, feltétlenül szóljon!!!
(A Virtual Vsync 60FPS alatt viszont valóban lassítja a karit pár ezrelékkel.)
Amúgy még mindig nem értem, hogy egy ekkora kártya hogyan fér bele a dobozába, amely, akárhonnan nézem, mindenképpen jóval kisebbnek tűnik.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy Sapphire 7870 Flex kártyát. LCD tévét használ monitornak.
Sajnos a mellé kapott HDMI kábelt nem tudja használni, mert valamiért nem tudja beállítani.
D-Subbal tökéletes. TV típusa Sony KLD 32-EX-503
HDMI-vel amit próbált:
Catalyst méretezési beállításnál (digi síkképernyő) 0-ra állított csúszkával tűéles a kép, viszont a tálca alja már nem látszik, ha csökkent a méreten, akkor homályosabb lesz a kép.
Rózsaszínes színárnyalatot látni ha HDMI-vel van összekötve.
HDMI2-es csati és a 4-es volt próbálva (kis tájékoztatóból annyit vettem ki, hogy a 4-es a PC dedikált HDMI lehet).
Mi lehet a probléma?
Többféle kábellel próbálta és mindnél ez a probléma. 1-1,5M-es kábelekről van szó.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Steve198310
őstag
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #33484 üzenetére
Kicsit kellene csak viszaolvasni...
Lehet a hiba ki van küszöbölve, de attól még raktáron tuti van belőle. Én a Sapphiret kerülném 7850/70 szériából.
-
kovsol
titán
válasz
gyuribácsi88 #33460 üzenetére
nekem is ezt kellett
-
-
DEV_NULL
őstag
-
haly
őstag
Sziasztok!
Tervezek egy 7850-es kártyát vásárolni (amint meglesz a pénz rá). Adatlapomon vannak a cuccok, amik mellé jönne. Utánaolvastam kicsit, és úgy tudom sok a Black Screen hiba az ilyen kártyáknál, illetve iszonyatosan jól húzhatóak (ezért is választottam ezt a karit). A kérdésem az lenne, hogy melyik gyártótól érdemes venni? Tuning lenne a fő szempont, de természetesen ne legyen black screen hiba. Tudom, hogy ezt nem lehet kizárni, de melyik gyártónál volt például a legkevesebb ilyen? Melyik gyártó kínál olyan kártyákat, amik nagy általánosságban jól húzhatóak? Köszi a válaszokat előre is
-
belinho
senior tag
válasz
BullZeye #33472 üzenetére
Ha nem nagyon értessz hozzá, akkor tönkre lehet tenni!
Az eredeti biost azt mindenképp le kell menteni, ha gikszer van, azt vissza lehessen rá flash-elni!
Ha van rajta bios kapcsoló akkor nem, csak átkapcsolod és akkor jó lesz.
Sokféle bios van a neten, más órajelek, TDP limit, más memória a kártyákon, szóval előfordulhat, hogy flash után nem ad képet azzal a bios-al.Azt hogy mit változtattak azt nem tudom megmondani, megkéne nézni az eredeti biost, és amit rá akarsz flashelni, hogy van-e valami különbség.
Bios editor még nincs ezekhez, de Droidmester a 7950/70-es topikból foglalkozik ezzel, küldd el neki az eredeti biost, meg hogy mit szeretnél változtatni. -
BullZeye
veterán
WinAtiFlash-el van valakinek tapasztalata (kereső nem dobta ki itt)
Tavaly még az elsők között vettem: Sapphire HD7850 OC 2GB GDDR5 11200-01-20G
És mivel elég sok remélhetőleg szoftveres hibája van amiben reménykedek, hogy kijavították már. (ventilátor kattogása monitor kikapcsolásnál, deep sleep nem működik stb stb)
Na szóval megpróbáltam felrakni egy letöltött BIOS-t. Egész pontosan:
Filename: SapphireHD7850.2048.121108.rom
Version: 015.022.000.007.000000Viszont subsystemid mismatch hibát dob, érdemes erőltetni a bios updatet dos alól, vagy meg se próbáljam?
Dual Bios van ugye a kártyán, de hol van a kapcsoló ahol állítani lehet? O.o
Amúgy ez a kártya, a Device ID megegyezik.
-
juve600
nagyúr
üdv
hd 7870 tahiti-le kártáynak elég a corsair cx 500-as táp ??
thx -
juve600
nagyúr
hárombetűs forumtársnál vannak megint 7870 kártyák jó áron,engem meg már a 3. ember szivat meg a 7850-em eladásánál.......
-
malacka87
őstag
Hello!
Tudtok infot arról hogyan fut majd a 7870-es kártyákon a Rome 2? -
Megoldódott a tv-vel való összekötés probléma.
Édes jó istenem, a tv-nél kellett másik HDMI lyukba kötni, és beállítani névnek azt hogy PC (a tv-nél).
Hát erre sose gondoltam volna
-
katt777
félisten
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
gyuribácsi88 #33455 üzenetére
A CCC-ben van egy csúszka talán a common flatscreen tasks -vagy ilyesmi menüpontnál. Ezzel beállíthatod a tévén az asztal pontos méretét.
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a videókártyám (Sapphire HD 7870 GHz Edition) és egy olyan problémám van vele, hogy valamiért nem szabályozza rendesen a ventilátorok fordulatszámát. 10-20 perc játék után már 70 fok felett van és még akkor sem kezdenek el jobban pörögni a ventilátorok. Megnéztem MSI Afterburnerrel és automatikusra van állítva a ventilátorok szabályozása, de ettől függetlenül marad 30%-on a ventilátorok sebessége, hiába melegszik egyre jobban a kártya. Hol lehet beállítani, hogy valóban automatikusan szabályozzon? -
Erre senki
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #33453 üzenetére
Viszont GPU Tweak valamiért mindig 1.256V-nak látja a terhelt feszt, Aida, GPU-Z, AB viszont szépen 1.144 alatt marad (igazából 1.105 fölött nem volt tuningolva sem). Ma még megnézem, fesz emeléssel lehet-e 1100/1700 fölé vinni. A hőfokok szerencsére 65-72 körül elvannak, szóval van még a kariban, és a ventik sem nagyon pörögnek. Kellemes csalódás a Sapphire azok után, hogy a HD4870 SE hűtéssel milyen forró és zajos volt.
-
katt777
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #33440 üzenetére
cserealkatrész tesztelése hülyén is venné ki magát, ahhoz ki kell bontani a csomagot.
"Amióta rendszert váltottunk, megszűnt a 30 napos gar. határidő, hála az EU-nak"
Ennek semmi köze az EUhoz. Erre egy hét alatt megvan a garizás ha cserélni kell, postával. Javításnál (telefonnal) két hét. -
Steve198310
őstag
válasz
gyuribácsi88 #33442 üzenetére
Szia
Csatoló felületek?
Amúgy be lehet lőni -
HSM
félisten
válasz
katt777 #33444 üzenetére
Nekem nem volt jó.
Van force voltage, első kép: [link]
Azzal ment hibátlanul az állítgatás.
Őszinte leszek, nem igazán izgat a sztory, nekem éppen elég volt a személyes tapasztalatom a szervízükkel, hogy igen jól megalapozott legyen a véleményem róluk.Ritkán viszket a tenyerem, hogy asztalt borogatnék, de ott erősen kellett koncentrálni, hogy megálljam.
-
katt777
félisten
Hát, majd megnézem, kíváncsi vagyok egyébként, hogy Trixx-szel mi a helyzet, ott ugyanis nincs force-os feszelés.
iPonos tapasztalatom a topicjában, keress a hsz-aimra. Ebben nem volt külső tesztelés, csak saját maguk intézték.
blade zte: Nekem a kisker intézte, amikor már 2 hónapja húzódott az ügy (ehhez képest a gyári forduló nem volt 1 hónap), nem tudom, iPonnál lehet-e kérni, hogy hagyják ki a szarszervizt. Egy levélváltást megér, ahogy Sapphire-nél is a supportot javaslom megkérdezni (azt is, hogy hibás termék esetén megtérítik-e a postaköltséget), sztem ők a gyári számból is tudják, garos-e a kártya, nemzetközi "warranty" szelvények nem is olyanok, mint a hazaiak. (Ha leírod a problémát, az is lehet, hogy valami jobbat küldjenek, mert odakint érzékenyek a hírnevükre. Vinyó esetében tudok ilyemiről.) Ha az megvan, azon is le van írva az eljárás szerintem. Persze angolul, emiatt perelheted a gyártót, mert kötelesek lennének magyar haszn. útm.-val forgalmazni az alkatrészeket, de e téren valahogy nem olyan szigorú az NFH, mint más termékek esetében.
-
-
Sziasztok, összekötöttem a gépet a tv-vel, meg rá van kötve a monitor is.
Na most a tv-nél nem valami jó az illeszkedése a képnek, monitornál viszont továbbra is hibátlan, van erre valami megoldás képet linkelek a problémáról.
A bal oldalon látható a hiba, legjobban alul látszik hogy mi a gond(om).
Be lehet ezt valahogy állítani/korrigálni?
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33438 üzenetére
Fix fesz azért kell, mert különben hiába állaítasz a feszen, nem történik semmi BOOST-os karikon.
De ahogy írtam, ha csinálsz egy 0,85V 2D profilt, semmit nem vesztessz vele (kimértem), csak nyersz rengeteget a terhelt fogyin.
Talán csak azt veszted, hogy kézzel kapcsolgatsz a profilok közt, bár AB elvileg automatikusan is tudja kapcsolgatni, mint anno az ATT.Nem csak ők ilyenek...
De igen, náluk a szervíz különösen pofátlan, volt hozzá szerencsém.... Nem a levegőbe beszélek ám.
Csak azt sajnálom, hogy aki nem lát a dolgok mögé, az a kiskert szidja, amikor az nem tehet általában az ilyen jellegű dolgokról. Az Ipon se makulátlan, de velem eddig mindig 100%-ig korrektek voltak, és mindent megtettek, ami a hatáskörükben elvárható, néha többet is.(#33439) blade zte: Abszolút jogos a dühöd, én csak azt mondtam, nem a kisker tehet róla.
Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy veszel másik karit, amíg ezt garizzák, utána meg ha végre kapsz egy működőt, eladod valamelyiket.... Vagy hogy felveszed a kapcsolatot a Sapphire-el, és elmondod, hogy nem szeretnél hónapokat várni, míg szivatnak a garival, tudnak-e segíteni.
-
katt777
félisten
válasz
blade zte #33439 üzenetére
De, ha hibaleírással elküldöd a gyárba (Lásd feljebb).
Nem kötelesek újabb kártyát adni (azonos árban), amíg van a régebbiből.
Szintén nem kötelesek tesztelni a cserealkatrészt.
Amióta rendszert váltottunk, megszűnt a 30 napos gar. határidő, hála az EU-nak. Csak törekedni kell rá, hogy mielőbb orvosolják a problémát, és hát ennyire törekszenek, ez van.
Ilyen szempontból célszerű betesztelt cuccot venni, én így szereztem be a HD7870-et (XT), és jó vétel volt. Hűvös, halk, alapfeszen (1,1V) a gyári tuningértékekhez képest további +13% tuning, és Sapphire. -
blade zte
őstag
Már nem az idegesít, hanem hogy fél éve megvettem, most megjött a kedvem hozzá, hogy gariztassam, és még mindig a fél+ évvel ezelötti kártyát hajigálják oda nekem. Nemhogy elötte azt is leellenörirznék, ááá. Esküszöm beperelném... Nincs módszer arra, hogy a sapphire legaranciáztassa már inkább ipon helyett? Csak jobban értenek a sajátukhoz. Ha tehetném itt helyben lepasszolnám a kártyát 50ezerért.
-
katt777
félisten
Órajelek eddig fixen mentek tuningolva is, csúszkát még nem volt időm tesztelni.
Fix feszt semmiképpen nem akarok adni, bár ki tudja, lehet hogy lesz olyan játék, amelynek kell, legföljebb nem megy automatikusan az AB. CCC-k után meglepett, hogy Fusionben milyen tág határok között lehet állítani az órajeleket, (asszem 1400/2000), a félelem előbb állítja meg a kezem, minthogy ilyesmire vetemedjek.Tuningolni szeretek (+/-), de hülye azért nem vagyok.
300/150 a 2D órajelem, alaplapi VGA csatit használva viszont valamiért 500/150, a fesz viszont 0.826V-ig megy le idle.
Azt néztem, hogy a tápom elbírna egy CF-t is, a lapom viszont nem, sajna 16+4-es, nem 8+8, és állítani sem lehet, no de +6k-ért (X6) már nem lett volna meg a konfig.
blade zte: Én HD4870-nel jártam hasonlóképpen, az "Expert"-tel, na, azok aztán minden szarságot kipróbáltak, hogy ne garizzanak, pedig ők maguk írták először, hogy garos a kari (vki lenyúlhatta a cserekártyát), bő 3 hónap múlva cserélte a Sapphire a gyárból, jobb híján oda kellene küldeni a karit. iPonról viszont csak jót tudok mondani, velem nagyon korrektek voltak, igaz, rossz tápot küldtek, azt kellett cserélni. Kaptam ennek az árában drágábbat (igaz, valamivel gyengébbet), és még egy ingyen futárom is maradt. Kérted egyébként konkrétan, hogy mivel teszteljék a kártyát, és kaptál részletes leírást a tesztről? Tudtommal jogilag lehetőséged van a teszten ott tartózkodni, ha viszont nem ott laksz, akkor persze ez macerás. Tudom egyébként, mit érzel (részletesen lejjebb).
DEV_NULL: Én a Sap. HD4870 helyett ASUS-t kértem, amikor már 2 hónapja garban volt, bolt hozott saját költségre, de 1,5 hónapig tartott a Glaciator hűtőjének a motorja, ehelyett ilyen hibával javítottat kaptam, ez 2 hét múlva megint beadta a kulcsot (azaz 2 kártyából 3 volt rossz ua. hibával), végül több mint 3 hónap, lényegében VGA-mentes időszak után jött végre a GYÁRBÓL a cserekártya. Nem egyedüli tapasztalatom, hogy a gyárból hamarabb oldják meg a problémát, mint az ügyeskedő magyar kereskedők. Csak hát a postázás nem olcsó, viszont a supportot elérni nem nehéz.
mysuAF: Az is 12V ág, a kérdés viszont inkább az, hogy hány A megy rajta a kariba.
HSM: Lehet, hogy ez a bibi. Ha a nagyker az Expert, akkor nem csodálkozom.
-
HSM
félisten
válasz
blade zte #33428 üzenetére
Nem az Ipon intézi a garanciát, hanem a disztribútor/nagyker. Őket szidd. Velem egy USB3 winyórack-el játszották el, hogy 3X vittem oda-vissza, mert mindig visszajött a nagykertől, hogy tapasztalték a hibát, és javították, és közben ugyanolyan szar maradt....
Gondolom, az Ipon se jobb elfoglaltság híján küldözgeti oda-vissza a kártyákat.
Sajnos a Sapphire-nak volt ez a rossz szériája. Szerintem rosszul választassz videókártyát, nekem 2006 óta egyetlen kártyám volt rossz vagy 20-ból, az is az első héten megadta magát gyárihiba miatt...
Konzolokból is amúgy bele lehet nyúlni, nem tudom emlékszel-e az X-box pirosgyűrűs hibűira, ami miatt elkerülvén a hatalmas botrányt, 1 évről 3 évre lett emelve az említett konzolok garija? -
mysuAF
csendes tag
válasz
DEV_NULL #33425 üzenetére
Tulajdonképpen a játék közben 3 perc normális játék minden megy ahogy kell majd egyszercsak egy 30 másodperces atomlagg következik
és igazából nem tudom hogy a tápellátás hibája-e mert ugye nem 2 rendese 6 pinesről megy de mégcsak nemis 2 molex to 6 pinről ( vettem már 2 darabot ebből de hála az égnek mind a 2 selejt volt)
hanem csak ugye molex to 6 pin
és ugye vagy a procinál van a bibi vagy a vga-nál és mondták hogy lehet ez a kínja hogy nincs elég áram a molexből -
blade zte
őstag
válasz
DEV_NULL #33429 üzenetére
Legalább azt megnézték volna, nem-e ugyanaz a hibája ennek is mielött ideadják. De élvezetes lesz további 2x gariztatni... mert ugye szinte biztos hibás lesz, és még ennyi kell ahhoz, hogy mást kapjak. Volt olyan, aki ezt végigvárta? Vagy azóta valamilyen lehetöség a black screen javítására?
-
blade zte
őstag
Ilyen nincs ez nevetséges! Hozom haza gariztatásból, hát nem black screenes ez is a ****** ******-át?!
(sapphire hd 7850)
Fél évnél is több idö telt el a hiba elsö jelentkezése óta! Az ipon-t emberek felejtsétek el emberek, szemét egy üzlet. Nemhogy nézte volna, a hibásan gyártott kártyákat gyártási száma szerint visszaküldjék, mert a sapphire még meg is üzente ezt. A sapphire-röl is ugyanezt. 2011 óta, amióta megvan a gépem nem tudom kihasználni, mert minden videókártyám rossz! Szerintem mostantól konzolom lesz... -
válasz
ZozzHUN #33426 üzenetére
Ez mindig is így ment a CF esetén, már a pre-HD korszakban is: a gyorsabb kártya "visszabutul a lassabb sebességéhez.
Bár azt nem tudom, hogy ha pl egy 3870X2-t és egy 3850-et Tri-CFX-be köt az ember, akkor a két GPU-s kártya core és memória órajelei lecsökkennek-e a 3850 órajeleire? Na meg a GDDR3 vs GDDR4 sebességkülönbség hogyan kezelődött?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
PandaMonium #33424 üzenetére
Tulajdonképpen 7870 sebességét visszaveszi a 7850 sebességére. Stock órajelen megy a 7850 akkor 80%-on megy a 7870, 1050-re felhúzom a 7850est, (ami a stock órajele az én 7870-esemnek) akkor 90%-on megy a 7870. Tulajdonképpen egy 7850CF-et értem el ezzel, pedig reméltem, hogy nem így lesz... Ezek alapján nincs értelme két különböző kártya CF-be kötésének, csak ugyan azt a kártyát max más gyártótól, mert úgyis a lassabbik sebességén fog menni ... :\
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #33421 üzenetére
Akkor 700Mhz, az tuti jó, lényegében 2D-ben majdnem mindegy.
Nekem a 7870XT-men a 850Mhz stabil volt 0,825V-on....(Csak 0,85V alatt nem működött jól a DXVA videógyorsítás.)
Szerk: Neked nem sima 7870 van?
A Pitcairn nem Tahiti....
(#33423) ZozzHUN: Igen, eszembe jutott, nálad már mindenféle kari járt...
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33415 üzenetére
Az fura. az 500/150 ha jól emlékszem, a többmonitoros üzemmódja, vagy akkor, ha nem 60Hz-en hajt egy megjelenítőt. Én nem tudom (és nem is akarom tudni) mit ügyködik a virtu a háttérben, de lehet az kavar be.
Nekem ha virtu nélkül ha az IGP-re teszem az asztalt, akkor a ZeroCore ugyan nem müxik, ahogy már írtam, de rendes egymonitoros üresjáratban ment a kari 300/150Mhz-en, a normál 12W körüli üresjárati fogyasztásával.(#33416) katt777: Nem növeli. Később (ideális esetben soha) fogja visszavenni az órajelet a TDP limit miatt.
(#33418) katt777: Friss TriXX vagy AB 3.0.0 beta kezeli. Mondjuk az volt a tapasztalat, hogy csak fixed voltage bekapcsolásával sikerült működésre bírni a feszültségállítást. Mondjuk ha csinálsz egy 2D profilt 0,85V-al és 800Mhz-el, akkor ebből nem lesz semmi plusszfogyasztás.
-
mysuAF
csendes tag
Sziasztok!
van egy 7870 myst-em de nem tudom hogy működik e normálisan egy chiftech gps 500-ról?
Ugye egy sima 6 pin meg egy molex to 6 pin
Eddig a CPU-ra gyanakodtam de bevillant az agyamba hogy lehet a tápellátás ne nem megfelelő a kártyának. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #33415 üzenetére
Úgy néz ki, 1100/1700MHz-et tud alapból a kártya, ezt max. 1.105V-tal. Afterburnerrel sajna nem lehet boost-ot és feszt állítani vagy monitorozni, mivel igen? Trixx, GPU Tweak, vagy más?
Fusion Centerben tudok tuningolni, ott a power csuszkát felhúzva emelkedni fog a fesz? (Tudom, nézzem meg, de most nincs rá érkezésem, 3 napon keresztül egész nap oktatás + munka reggeltől estig.)
-
katt777
félisten
AMD VGA gazdálkodás egyáltalán nem működik. A HD7870 csak akkor 300/150MHz, ha "single", ha dual graphicsra (PCI-E, mert onboard-dal az órajelek sem jók) teszem a biost, akkor 500/150, viszont Vision Center nem látja (csak CPU OC van pl.), semmi Zero Core, a kari működik és 25%-on mennek a ventik, fogalmam sincs, hogyan lehetne Virtu nélkül beállítani az AMD-feature-t, hogy alapból IGP dolgozzon, VGA lekapcs, terhelés alatt meg VGA. Ez hogyan kellene, hogy működjön?
Bocsi, ha lámák a kérdések, de nagyon régen volt AMD konfigom, azt hittem, kártya be, IGP/VGA pedig működik, ahogy Intel/nV párosnál Virtuval. Egyelőre anélkül szeretném normális működésre bírni.
A Sapphire HD7870-em egyébként 975/1500MHz-en (default), benchmarkok alatt eddig max. 71°C volt, hűtés max 47°C-on, feszültség max. 1.1V, de inkább 1,05 körül. Amiket a melegedésről olvastam, azokhoz képest jónak tűnik, és az eladó szerint alulfeszelve is megy, de a fenti hibák miatt egyelőre nem jutott időm több tesztre. Full HD híján csak perf. módban tudtam tesztelni, de 3DMark11-ben már így is megverte a GTX560-at. (Egyelőre még CPU-tuning sincs, minden alapon, ergo nyilvánvaló CPU-limittel ment a 3D06 és a 3DV is., Heaven-nel meg nincs összehasonlító eredményem.)
-
proci985
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33411 üzenetére
Az 1100-as húzás 27% egy 7850-nek. Az a kifejezetten spórolós, költséghatékony 7850-ek ismeretében azért nem kevés szvsz.
Mert még egy 10-15% OC-ra látatlanban is rá lehet mondani, hogy 99% biztonságos, de 27% már azért sok ehhez.
-
PandaMonium
őstag
Jó, persze én sem úgy értettem, hogy küldje meg 1400/2000-el, hanem a józan ész keretein belül, ezért is javasoltam az egészséges 1100/1300-at. Egyébként amit írtál elméleti síkon természetesen megállja a helyét, de a gyakorlatban mire már elfogyna a hűtés addigra a kártya is rég kifagyna (persze ha csak nincs alátolva eszetlenül sok feszültség).
-
HSM
félisten
Miért csak 5 perc a szerkesztési idő...
Annyit akartam még megjegyzést írni, hogy a 30% órajelemelés esetén minimum 30% a gyakrolati plusszfogyasztás, ugyanis a 30%-al nagyobb terhelés megnöveli a GPU és a VRM hőmérsékletét is, aholis a VRM kevésbé hatékony már, illetve a GPU fogyasztását is növeli a magasabb hőmérséklet, tehát a valós növekedés jelentősen több lesz, mint az azonos körülményeket feltételező elméleti 30%.
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33407 üzenetére
"MHz-ben bármeddig húzod biztonságos marad"
Ez így ebben a formában nem igaz. Az órajellel lineárisan nő a fogyasztás, 30% órajelemelés 30% fogyasztásnövekedés, illetve 30%-al nagyobb terhelés a VRM-nek, 30%-al nagyobb hűtendő teljesítmény, azonos feszültségen. Tény, a feszültségemelés sokkal nagyobb mértékben növeli a fogyasztást (négyzetesen, nem lineárisan) így lényegesen kisebb beavatkozással is sokkal nagyobb terhelésnövekedést lehet elérni, de attól még az órajelemelés is plussz megterhelés a kártyának.
(#33408) ZozzHUN: Akkor úgy tűnik a sync volt a baj... Bár nekem nagyon fura, hogy a HWiNFO nem látja, friss verzióval nézed? Látnia kellene.
Szerk.: Akkor ez volt a baj.A lényeg, hogy már megy minden.
-
ZozzHUN
addikt
Kilőttem a sync-et az afterburnerben, ezzel megoldottam a ventilátor beállítás problémáját, viszont a hőmérsékletét akkor sem írja ki a 7870-nek. HWInfo-ban sem.
szerk.: hopp, de most megjelent a hőmérséklete a 7870nek az Afterburnerben... És most már a GPU-Z-ben is. Úgy néz ki az afterburner kavart be a szinkronizálással. És most már a HWInfo is lát mindent.
-
PandaMonium
őstag
válasz
rovid89 #33400 üzenetére
Szia.
MHz-ben bármeddig húzod biztonságos marad (persze ugyan ez nem mondható el a feszültségről) ha nem bírja akkor max kifagy. Én a helyedben megnézném, hogy mit szól a kártya az 1100/1300-hoz, ha azt alap feszültségen viszi az már jó (bár ez attól is függ mennyi a kártyád alap fesz.-e mert ez gyártónként eltérő lehet). Tesztelni a szintetikus benchmarkok közül a 3DMark11, 3DMark13, Unigine Heaven 4.0, Unigine Valley javasoltak, illetve a játékok közül szinte bármi: Crysis 3, Tomb Raider, Bioshock Infinite, Grid 2, stb.stb. -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #33405 üzenetére
Fura, mert nekem se sok köze van a Powercolor nem refi 7950-nek a szintén nem refi Sapphire 7970-hez, és ment hibátlanul.
Afterburnerben is a beállítások közt lehet váltani, melyik karit akarod állítgatni, mindkét karit lehet így, de egyszerre csak egyet, együtt így nem lehet kétfélével. A képemen is ott van szépen alulfeszelve, mert amúgy 1,18V illetve 1,256V lenne, nem ilyen 1,05V-ok, amennyire ledroppoltak.
És mindezt Afterburnerrel. De a Trixx is látja mindkettőt, ott figyel egy legördülő menü bal felül, melyik karit akarod állítgatni, bár elég irritáló, hogy mindkettőt AMD 7900 seriesnek látja, de nekem az egyiknek +50%-ra húzható a power limit, arról mindig megismerem, melyiket állítom épp. -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #33401 üzenetére
Valamit nagyon elrontottál....
Amit írtam, nálad is megvan, hogy a lassabbhoz idomul a sebesség, és nem megy maxon a gyorsabb.
Monitorozni ott a HWiNFO, én kiraktam OSD-re mindkét kari fontosabb adatait, így végig láttam real-time, mi történik. [link]
(Részletesebb magyarázat a képhez a CF-es beszámolómban, [link].) -
ZozzHUN
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA CM 650W
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- Eladó Xiaomi Redmi 12C 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest