Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz HSM #33804 üzenetére

Mint említettem, nem az észrevehetetlen hibákra gondoltam, hanem a hétköznap, nem megfelelően tesztelt tuningbeállítások miatt előbukkanóakra.
    A szar szoftvereket inkább hagyjuk, amíg megveszik őket hibásan, semmi nem fogja rákényszeríteni a gyártókat, hogy befejezett terméket adjanak ki. Egy bugos szoft előbb szívat meg, mint egy gyakorlatban soha fel sem tűnő chiphiba.
    Hát, én a gyári 975/1500MHz-hez viszonyítok, ahogy a GTX560-am is gyárilag OC volt.
    AB ll-lel monitoroztam. :P Mondjuk az még a RAM-frekit sem találja el, nem igazán tűnik megbízhatónak.
    A Power limit 120%-on volt. 1100/1700-on semmi gond vele, csak feljebb, Vmoddal veszi vissza a karit, hiába az erősebb hűtés.
    Nálam a GPU-Z pontosan követi az órajelet és a feszt, a visszaesést is azonnal jelzi. Mi több, a tuninggal elért gyorsulás is alátámasztja a magasabb órajeleket, pont annyi, mint a tuning.
    Nem akarok biost modolni, elégedett vagyok az 1100/1700-zal is, +50-75MHz-ért piszkosul nem éri meg túlfeszelni a GPU-t (a gyári 1.144-et sem éri el, az említett órajelek 1.108Vmax-szal megvannak). Csak kíváncsi lettem volna a kari tudására. Sajna AB-ben Power limit állítási lehetőség nincs, GPU Tweak-ből meg a fesz. hiányzik. :W Egyébkén teszteltem a CCC-ben (akárhogy hívják, a "final"-ben Fusion Center, bétában meg Catalyst) beállított tuningot Afterburner profillal (tehát 100% PL-tel), alacsonyabb feszen is stabil volt, történetesen nem ment fel 1.1V-ra sem, és szépen váltakozott, ahogy kell, miközben fixen tartotta az órajeleket. Csak ez megvan CCC-ből is.
    Esetleg van vmi megoldás AB-ben a power limitre? Mert a profiloknál simán feldobja, hogy +/-0%, csak állítani nem lehet sehol (unoff OC meg nem működik, és egyébként úgy sincs meg a csúszkája).

Új hozzászólás Aktív témák