Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovid89
csendes tag
Sziasztok ma en is beleptem a klubba egy gigabyte 7850 el
Kerdesem az lenne hogy mennyire biztonsagos huzni? 1050mhz clock es 1250mhz ram ra allitottam most aida64 streszteszt 65º lett. Esetleg valami stabilitas tesz van? Vagy hogy tudom megnezni hogy birja e az adott frekit? -
ZozzHUN
addikt
Sikerült átrendezni a gépet, hogy beférjen a házba a 7870
Mivel teszteljek? Bármi jöhet, csak idő kérdése. Beépített benchmarkosok előnyben.
-
Steve198310
őstag
Játék tesztet ne teszt tesztet
-
DEV_NULL
őstag
bekerült egy 128as crucial m4 ssd a gépembe, szóval újratelepítettem a windowst. na most a 2.2.0.1es gpu tweakben nem tudom bekapcsolni, hogy 1050nél tovább tudjam húzni a kártyámat a settings->tune->tune settingsben. mi lehet az oka? eddig működött...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
proci985 #33390 üzenetére
2x kitoltam már, benchmark miatt fent volt, de meguntam hogy nincs hely az SSD-n...
38-nál többért nem veszek 7850est az biztos (néha van is fent, volt 36-ért is), 51-52-ért lehet venni a 7870 tahitit. Azért az 13ft/db, ami 26.000Ft összesen, és hülyéskedés kedvéért nem annyira éri meg nekem
-
gyuszaa
őstag
Én már itt is leírtam miért válok meg tőle (kihasználatlanság miatt), jóval kisebb teljesítményű kártyát veszek általános felhasználásra, megmaradt különbözetből meg egy konzolt egyenlőre egy bizonyos játék miatt, aztán ha megjelenik több platformra eladom mindkettőt.
Azért a sapphire nem annyira sűrűn van itt aprón (se boltban), főleg vtx/powercolor-t árulnak.
Hidd el annyi a különbség, hogy tahitis és gyorsabb. -
Yutani
nagyúr
válasz
MZsoltee #33377 üzenetére
Én is azt nézem a napokban, hogy alig 50k feletti áron rengeteg Tahiti LE kártyát árulnak, pedig azok nagyok újak lehetnek. Tényleg mintha szabadulni akarnának tőlük...
Én is beléptem a klubba egy Sapphire 7870 GHz Edition kártyával. Nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg az idle fogyasztást tekintve. A korábbi 5850 Xtreme kártyámmal idle fogyasztás 110W körül van, de ezzel 50W alattit mutat a fogyasztásmérő. Hihetetlen! A kétventis hűtés nagyon halk, de ezt el is vártam a Sapphire 5850 Xtreme után, mert az is nagyon jó kis darab volt!
A Zero Core Power funkció engem is nagyon megszívatott a hétvégén, mert nem tudtam, hogy a HDMI audio ezért megy el. Tegnap kikapcsoltam a monitor altatást, így nem is volt problémám, felismerte a TV HDMI audo képességét és működött is rendben.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
belinho #33379 üzenetére
Pontosan, erre is írtam már, hogy el lehet találni normális órajelet egy alacsonyabb feszültséggel, és ki kell tapasztalni honnan indul meg a fogyasztás és a hőmérséklet aránytalanul, ha a legtöbbet akarod kihozni a kártyádból mindennapi használatra.
1100 Mhz még abban a helyzetben van, hogy kellemes a fogyasztás, ventilátor fordulatszám és a hőmérséklet az én esetemben, és itt már szép teljesítményt kap az ember.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #33378 üzenetére
0%-os power limit mellett 1.144v a boost, viszont azt ki kell tolni 10-20%-ra, ha nem akarod, hogy ugráljon az órajel, úgy meg már 1.225v a boost.
Ez is attól függ mennyin akarod járatni majd, ha kell így alapfeszen is viszi majd az 1200-at vagy felette, de ha alulfeszeled akkor kevesebbet fog menni, viszont halkabb lesz és energiagazdaságosabb. -
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #33377 üzenetére
Ennyire azért ne legyen már gáz! Ennek a boostja állítólag már csak 1.144V, nem 1.2, és alulfeszelve is OK, de nem szeretném, ha a boost lelassítaná a karit a melegedés miatt. Meglátjuk, Sapphire-nek milyen a dual hűtése, HD4870-en az 1 ventis is elfogadhatóan dolgozott.
Talán, hogy tudjak venni...
Bár most már késő...
Vagy mindenkinek melegedni kezd a kánikulában.
Kérdezz rá. -
MZsoltee
veterán
válasz
katt777 #33376 üzenetére
Nekem van 7870LE-m az első vásárlók közétartozom még januárban szert tettem rá. Sajnos akkor myst lett, a meleg megérkezéséig nem is volt gondom, addig nem volt hangos. Most 925/1500-on hajtom 1.05V-on, így csöndes és hűs, télen meg mehet 1100/1500-on.
MOD:
Felnéztem az apróra, mindenki szabadul a tahiti LE-től? Miért? -
Bali27
addikt
válasz
kleinguru #33371 üzenetére
Nekem régebben volt egy HIS 2870-em, és én is állitgattam a minimum feszültséget biosokkal. Most ott virít a polcon mert bedöglött.- Nincs bizonyítékom hogy ez miatt, de pont utána? Szóval nekem is giga7870-em van, az oldalárol a legfrissebb biost feltettem. AZ eredetivel is tökéletes volt és most is az
-
Beléptem a klubba egy giga 7870-nel
Akinek van tapasztalata vele (vagy hasonlóval), az leírná, hogy mit sikerült neki minimumra beállítani feszültséget, amivel stabilak voltak a gyári órajelek?Szeretnék még ajánlást kérni valamilyen programra, amivel a ventilátor fordulatszámát tudom szabályozni illetve a feszültségeket állítani (esetleg tuningolni a kíváncsiság kedvéért, hogy mit megy)
-
Repsol600
addikt
válasz
fatboy.slim #33367 üzenetére
Játékoknál a beállításokban is ki tudud kapcsolni. (Sync on off vagy pipa be-ki.) Alapból úgy tudom ki van kapcsolva a Catalystben.
-
Gabás
addikt
válasz
fatboy.slim #33367 üzenetére
a mit?
-
fatboy.slim
csendes tag
csao, valaki segítene abban, hogy tudom kiszedni-betenni a szinkront buffert? Fps-ben le van korlátozva pár játék. Nvidiaban könnyen megtaláltam, de itt (asus ati 7850) menüjében sehol sem találom. Köszi előre is
-
tibee77
őstag
Kicsit takarítgattam a gépet és jött egy ötlet, hogy lerakom a videókártyát az alsó pci-e slot-ba, hogy ne termelje ott a sok hőt a procira.Most a táphoz van közelebb.A táp tud annyira melegedni, hogy keresztbe tegyen a kártya hűtésének?
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #33358 üzenetére
Nem-nem, ott nem volt. CPU-limitnél is kipróbáltam, mindkét kari 40% körül, és épp ugyanúgy volt a kihasználtságuk közt egy bő 10% difi, akármit csináltam, ez folyamatosan megvolt! Itt van kép is róla: [link]
(V-sync se volt a linkelt TR képen, és CPU-limit se, kegyetlenül rányomtam az SSAA-t meg az extra árnyékokat is, nesze neked Ultimate beállítás...)
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33354 üzenetére
Jó, de egy szót lespóroltál, és fél oldalt keresgéltem vissza, és még akkor se lettem benne 100%, csak sejtettem, hogy ilyesmire vonatkozhat. Egyszerűbb, ha leírod.
(#33355) ZozzHUN: Nálam így volt. A 7970 folyamatosan 88-90% terhelésen ment, mikor a 7950 folyamatosan 99%-on, tehát maxon. Ez éppen megfelelt a sebességkülönbségüknek, ebből gondoltam, hogy 7950 sebességgel dolgozik, különben miért nem volt mindkét kari terhelése 99%?
Javíts ki, ha tévednék, de nekem így logikus.... -
ZozzHUN
addikt
Na srácok, úgy néz ki 7850 cf helyett 7870+7850 lesz, úgy hozta a sors. Holnap délután jön elvileg a kártya
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33347 üzenetére
Nekem Gainward GS 1GB-os 4850-em volt, soha semmilyen körülmények közt se melegedett 80 fok fölé, "butítatlan" furmarkban sem.
Barátomnak 1GB-os 4850 Vapor-X-e van, az sincs seholse 80 fok fölött. Nekem egy 3,2Ghz-re húzott Q6600 volt alatta, barátomnak Phenom2 720BE.
Ha meg az egyslotos referenciahűtős 4850-ről beszélsz, akkor kéretik beleírni a hsz-ba. Olyanom nekem is volt, a legprimitívebb játékban is pillanatok alatt elérte a 103 fokot, üvöltő ventivel. Azonnal cseréltem AC S1-re, kritikán aluli volt az a hűtés, akármilyen szempontból.
-
katt777
félisten
-
DEV_NULL
őstag
válasz
katt777 #33341 üzenetére
Lényegtelen mennyir bír a kártya, én nem szeretem 70°C felett járatni... Az általad említett "szar" 4850en is cseréltem a hűtőt és máris még a 60at is épphogy elérte nyáron játékok alatt.
Egyébként a gyári hűtővel sem volt gond a hőfokokkal, csak volt egy csepp hangja.
-
katt777
félisten
válasz
->Raizen<- #33342 üzenetére
Remélem, akkor az Oblivion is rendben lesz!
Mondjuk az élsimítást azért szeretem, de majd meglátjuk. Az A10-nek elégnek kell lennie a VGA alá. -
katt777
félisten
válasz
proci985 #33322 üzenetére
Metro v. Wticher full grafikával, és már játékok is vannak, amelyek kellő terheléssel nagyon szépen forralják a hardvert.
DEV_NULL: Már a HD3870-eken, de a tűzforró, szar 1 slotos HD4850-eken is 115°C-ra voltak hitelesítve az alkatrészek, amit igyekeztek is szorgalmasan kihasználni, akár furmark nélkül. Sapphire HD4870 fullos hűtéssel (teljes blokk, 9cm venti) is simán 95°C körül dolgozott (GPU!), baja nem lett tőle.
HSM: Hogy teszed be Afterburnerbe a HwInfo adatokat? Nekem sehogy sem csinálta meg.
-
Xirtam
veterán
Szerencsésnek mondhatom magam. 30 fokos szobában játék közben 55 fokos a GPU-m!
CM690 házikó tele ventikkel!
-
belinho
senior tag
válasz
DEV_NULL #33333 üzenetére
Ha alulfeszeled, és megelégszel 1000/1500mhz-el 1.025v- körül akkor teljesen jó a gyári is.
Itt nem fogyaszt olyan sokat, és kevésbé melegszik, és így max 70fok körül van, és a venti sem ordít.
Lehet hajtani 1150 vagy felette is, de ahhoz már több fesz kell, és nyilván jobban fog melegedni is, és a hűtő egy orkán lesz. -
DEV_NULL
őstag
kis cserebere után be tudnék szeretzni egy vtx3d 7870xt-t, nemtom mi legyen. leváltsam a 7850 tfiii-at? arra tuti kéne egyből hűtő... bármi tapasztalat vele? milyen hőfokokon muzsikál a kártya?
-
HSM
félisten
válasz
agentJ #33328 üzenetére
Afterburner OSD-re HWiNFO-val kiiratva, vagy ablakba rakott játékkal.
(#33329) DEV_NULL: Én is szeretem 70 körül tartani, de néha jobban megéri hagyni felmenni 72-75 fokig, sokkal halkabban.
PLáne a VRM-nél nem mindig éri meg, több típus is van, ami nagyon szeret 80 fok körül működni, és irreálisan rá kell menni a hűtésre, ha lejjebb akarod vinni. -
Roxaar
tag
Sziasztok Egy Rs-500-PSAP_J3 Coolermaster tát elbirja akkor a Powercolort 7870 LE (XT) ?
-
-
agentJ
tag
Üdv!
Powercolor HD7870 Myst Edition-nak mennyi a max hőmérséklet terhelve,ami hosszútávon nem jelent gondot?
-
proci985
MODERÁTOR
azért azt halkan hozzátenném, hogy bizonyos esetekben játék alatt is el lehet érni hasonló terhelést, mint furmark alatt. jellemzően kell multimonitor olyan szinten GPUlimites helyzethez, de annyira azért nem irreális a furmarkos terhelés.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33319 üzenetére
Persze, szeretik itthon a Sapphire XT-jét valamiért drágán adni.
Amikor én vettem februárban, 65K volt az MSI sima 7870 TwinFrozer OC, ami nem vált be, az praktikusan 1:1-be lett cserélve az új XT-re, úgy 100X jobb ár/érték arány volt.CSak eredetileg nem akartam ilyet, féltem a fogyasztásától a tesztek alapján, ezért is született a logout cikkem. A 7950 akkor nem volt sehol 80k alatt új, VTX se.
-
HSM
félisten
válasz
AMD_ok #33308 üzenetére
Szerintem ha ez volt a max furmarkban, az teljesen jó.
Sejtésem szerint így játékban nem nagyon megy 70fok GPU és 75-80 fok power fölé.
(#33315) Gabás: Kinek mi a valós eredmény. Szerintem teljesen valós, látod, meg is lehet mérni, milyen meleg lett tőle a kártya.
Az itt a baj, hogy hiába az átlag játék alatt mondjuk 20 fokkal hűvösebb, de egyszer kinnhagyod mondjuk a menüképet (ami könnyen lehet sokkal megterhelőbb, mint maga a játék), míg elmész WC-re, és nem érted, miért fogadott BSOD...
(#33317) katt777: Azért azt ne felejtsd el, hogy míg a sima 7870 esetén ez az 1336/1502 igencsak ritka szuper tuningpotenciál, addig a Sapphire 7870XT-k közül eddig egyetlenről sem tudok, ami ne ment volna röhögve 1100/1500-at.
-
AMD_ok
őstag
válasz
AMD_ok #33306 üzenetére
No ujabb meres, kicsit alulfeszelve (gpu tweak ben 1,19 volt beallitva, terheles alatt 1,14 volt-ot mutatott a GPU Tweak). A hofokok: GPU 79 fok, power temp 98 fok. Tehat csokkentek par fokot furmark alatt, lejjebb (fesszel) mar nem birta a kartya.
Ez maradhat hosszu tavra? -
katt777
félisten
Priviben kaptam, 1 hónapos Sapphire 7870XT jó árban. 560-nal tuninggal P4700-am volt (i5 4.6GHz), ahhoz képest azért ez nem rossz.
3DMark grafikus teljesítményben butaság mást nézni, mint a grafikus pontszámot, ha már VGA-teljesítményről van szó.
Milka 78: A PH apró elég gáz, trükkös hirdetések vannak. Nem tudom, melyik megbízható, azt sem nagyon, hogy ha valaki 1-2 hónapos karit ad el, miért teszi, és főleg annyiért, ha csak nem szét lett hajtva, vagy a bios elcseszve rajta, vagy csak előre utalással lehet fizetni. Ha küldesz linket privibe, megköszönöm, hátha a kereső nem akadt rá.
kleinguru: Hát én találtam ASUS-t olcsóbban, mint Sapphire-t, és akkor inkább már az.
-
AMD_ok
őstag
-
XaraX
addikt
válasz
bombibmw #33297 üzenetére
Mire gondolsz?
Hogy közel azonos pontot csinált?
Nézd a részeredményeket, 3770k Ht-s, + ugyanazon órajelen gyorsabb is, mint a 2500k.
3D 11-ben a HT sokat számít a physics pontszámban, ami az összpontszámot is megdobja.
(#33292) =HG=
Járt már nálam jobb is, ez nem túl jó példány, de meg lehet kergetni, ha muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest