- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Előnyére módosult az AVX10.2 specifikációja
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nekem a TwinForzR OC csinálta ugyanezt. Szuper masszív, átgondolt kari, erre ilyen baromságon elszúrják, hogy rátesznek egy ennyire fos ventit, ráadásul elrontott vezérléssel...
Hasznos tanulság volt, 1000X inkább egy nyeklő-nyakló műanyagborítású hűtős kártya, nyersréz hőcsövekkel meg memóriahűtő platni nélkül, mint egy ilyen....
Ráadásul letakarékolt ventivel még így se volt stabil, nekem oltárinagy csalódás volt.... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Algotis #32186 üzenetére
Nem a drivertől van a microlag. Ez ilyen, sajnos. Nekem csak Crysis 1-2 van, de ott rohadtul zavar MSI 7870 OC 2GB). Alacsony részletességnél is ugyanúgy fennáll, de nem akarok flémet kelteni....
(#32190) Algotis : nincs, csak a Crysis-sorozat régebbi darabjai vannak meg, mással nem is igen játszom. Az 5850 pont ilyen microlagos volt, azt hittem, a másfélszer erősebb kártyával ez megszűnik. Legközelebb (egy-két év múlva) NV-t fogok venni. (Nagyon ritkán játszom, melóra van a gép, ott meg semmi baj nincs vele)
(#32191) zserbox: az emberek nagyobbik részét nem zavarja, észre sem veszi, szerencséjükre. Vagyunk néhányan viszont (nem feltétlenül a "komoly" játékosok, én abszolúte "koca" vagyok), akik azonnal észreveszik, ha a játék "megdöccen", egy tizedmásodpercre megáll. Sajnos én is így vagyok vele, és piszkosul tud zavarni.
-
bviktor93
tag
Üdv!
Ma jött meg az MSI 7870 VGA-m. Valószínűleg sikerült kifognom ezt a tipikus ventilátorhibás darabot... Üresjáratban semmi gond, de mikor pl. kipróbáltam a FC3-mat, akkor kezdődött... Olyan a jelenség, hogy a venti nagyon felpörög kb. ilyen 100%-ra 1-2mp-ig, utána visszaáll normálra, és 1-2 mp múlva megint mintha 100%-on menne (nagyon hangos...), és ez ismétlődik. Jól gondolom hogy ez az a tipikus ventihibás probléma? Egyébként Iponnál vettem. Ezt ugye cserélik garanciába? -
Algotis
addikt
Na, a 13.4-gyel sem lett tuningosabb a kártya, maradt ugyanúgy a mikrolagg
-
DEV_NULL
őstag
Ebben a melegben én is alulfeszelném szívesen...
-
Speed®
titán
válasz
Speed® #32020 üzenetére
Nno, itt a kártya
1.21V alapfesz, 75°Con tetőző hőmérséklet 2500rpmen, pici hangja van, de teljesen elfogadható. Persze OChoz ez karcsú, de meglátjuk alulfeszre hogy reagál. Tuningot majd később, ha olyanom lesz, ráhajítom az Auras Fridgeet a polcról, hogy ne izzadjon ;p
Negatív tapasztalat első körben visszajött sajnos, 13.4el olyan microlagot produkál GTA4ben, hogy tuti nem lesz hosszú életű nálam..anyagi megfontolásból megérte elcserélni, de ennyi..azért igyekszem kitapasztalni, mit tud, mielőtt megy a levesbe :S
-
Algotis
addikt
Rájöttem, hogy a 13.6 óta mikrolaggos a bf3, az előtt nem volt az.
Alap órajelen is csinálta, ezért lett nekem gyanús.
Megy vissza a 13.4 oszt cső. -
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #32159 üzenetére
Viszont ez a HT-s cikk is elgondolkoztató.Basszus ha ennyire nem használják az új játékok a és a multi a HT-t ?Sandy-s vonalon is így alakul a HT-használat?Szegről végről ilyen teljesítményem van vga-ban,gondoltam megtoldom egy 2600k-val,pont a HT-miatt,hátha jól jön az a plusz 4 szál,de így ez elég karcsú,sőt még ront is a helyzeten.
-
MacFly
csendes tag
válasz
lowzor #32177 üzenetére
Kösz, lesz mit csinálnom este, hogy utánajárjak
Első körben megnézem, hogy az ebben a listában szereplő BIOS verziók frissebbek-e mint az enyém. Ami egyébként a BIOS frissítés-t illeti, gondolom akkor érdemes belefogni, ha a bolt nem megy bele a cserébe. Merthogy ezt a frissítgetést esetleg nem rendeltetésszerű használatnak minősíthetnék?
A gyártó oldala meg első körben regisztráltatni akarja a terméket, azt meg csak este tudom megtenni (bár azt írták, hogy a supportnak nem feltétele, de látszólag mégis)
-
MacFly
csendes tag
Nekem az is jó lenne, de még utána kell járnom, hogy mi a frissítés módja. Az MSI oldalán a kártyához letölthető utility-k között van egy BIOS frissítő tool, de pirossal az van a végére írva, hogy csak alaplapokhoz való (??? akkor miért tették oda?). Talán a Kézikönyvben van valami, bár elég logikus lenne, hogy ha nem is a legfrissebb változat, de letölthető legyen, hiszen akkor frissítő módszerről sem írnának, ha nincs is mire frissíteni.
-
HSM
félisten
válasz
MacFly #32169 üzenetére
Persze, lehet. CSak ugye ha a gyártó oldalán nincs kinn, akkor nincs mire frissíteni. Meg kell kérdezni a terméktámogatásuk, van-e javított BIOS erre a hibára, mert ha van, el fogják neked küldeni. Ha nincs, akkor meg lehet próbálkozni a gariztatással, de az szerintem abszolút a bolt/szervíz jóindulatán fog múlni, milyen elbírálású lesz.... Mert ugye működik, csak hangosan... Nem könnyű dió.
(#32176) MacFly: Nem hiszem, hogy lenne kitéve az oldalukra friss BIOS, bajos a revíziók miatt. Rá kell érdezni, és ha van, el fogják küldeni pontosan a tiédre valót, illetve leírják, mi a teendőd a kapott állományokkal.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MacFly #32169 üzenetére
Pont ezzel a típussal nem tudsz mit csinálni. Gariban cserélteted bármely másik típusra. Olyan a ventivezérlése, hogyha elér egy bizonyos hőfokot (kb. 58-60), akkor minden beállítástól függetlenül maximumra tekeri a ventiket. Ez bizony úgy 4500 RPM körül van sajnos...
Nincs hozzá olyan BIOS, ami ezt javítaná. Másik (pl. TwinFrozr) BIOS-ával meg nem működik. Februárban jártam körül ezt a témát... -
MacFly
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #32165 üzenetére
Ja, pont ilyen. Megszívtam volna? Sose zavart egy bizonyos szintű venti zaj és mások is tudtak aludni a szomszéd szobában mindeddig, de ez a zaj sokkal, de sokkal nagyobb.
Ha természetes lenne, akkor befolyásolhatnám a dolgot, hogy maradjon alapjáraton még 52 foknál is, de ez a beállítás látszólag nincs rá hatással. A másik, ami a rendellenesség gyanúját kelti, hogy csak pár napja ilyen. Ha ez a két dolog nem lenne, lehet, hogy csak húznám a szájamat, hogy ezt vettem, ezt kell szeretni, de így még nem vagyok kibékülve a dologgal. Az asztal alatt sem lenne halkabb... -
MacFly
csendes tag
Kösz a véleményeket, gáz, hogy ha tényleg típushiba.
A bolt azt mondta, hogy első körben frissítsek a Catalyst-ot, s ha ez nem javít, akkor először levelezgessek a szervízükkel, hátha mondanak valamit. Aztán lehet, hogy eljutunk ott is a típushiba felismerésére vagy egy csoda folytán tényleg megjavul (bár ez utóbbi gáz is lehet, ha legközelebb már garancia időn túl kezdi újra...)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MacFly #32161 üzenetére
Ilyen MSI kártyád van? Mert ennél ez sajnos természetes állapot. Nekem is ilyen van, de én nem vettem a fáradságot a gariztatásra... Letettem a gépet az asztalról az asztal alá, és már nem is zavar. (Alig-alig játszom, munka közben meg semmi hangja nincs)
-
MacFly
csendes tag
Ventillátorzaj ügyben írok: egy i7 3770, 8GB memória + MSI Radeon R7870 típusú gép boldog tulajdonosa voltam pár hétig, pár nappal ezelőttig, amikor a játékok alatt olyan extrém hangosra kezdett felpörögni a videókártya ventillátora, ami már zavaró. Addig ilyet nem tapasztaltam, nem tuningoltam semmit sem, egyedül a ház oldalfalát helyeztem vissza.
Próbáltam az MSI afterburnerrel tekergetni, hogy mikor hány százalékkal forogjanak a ventik, de nem értem el különösebben semmit. Egyébként is, az afterburner grafikonja szerint max 52 fokig melegedett a GPU.
Nem értem. Volt ahol azt írták, hogy biztos a termodióda romlott el, de ebben nincs nagyon logika, akkor egyből visítana a ventillátor már az elején, nem látszana - gondolom - az afterburnerben, hogy mekkora a hőmérséklet.
Tomb Raider a játék, ha ez számítana.
Még ami befolyásolhat - keveset -, hogy a ventik alatt van a táp (persze közte jópár bővítőhely). -
kovsol
titán
válasz
Erdei88 #32158 üzenetére
Full HD -ra még kevésbé éri meg az i7, mert eleve drágább és még kisebb az eltérés. Látszik több játéknál a 3570k és a 3770 egyformán teljesít a 3770k meg kicsit előrébb van. Az pedig ott a +100MHz nek tudható be. De lent is látszik a tuningolt eredményeknél van ahol 5000Mhz -re van húzva a 2600k és a 3570k csak 4600, hogy ott sincs előnye. Tulajdonképpen bőven elég mind a két proci egykártyás rendszerekhez tuningolva úgyis.
-
Erdei88
veterán
válasz
csucsbicep #32154 üzenetére
Én FullHD-ban játszok, élsimítással, lehetőleg minél magasabb beállításon. Ott szerintem ez a különbség, még kisebb, agy nincs is. De aki FulHD alatt használja, annak jobban megéri a 3570K, ezt egy percig sem vitatom ezek után.
-
Norbert95
csendes tag
Üdv!
Ezek a kártyák menyire szeretik a Java-t ?
7700-et cserélnék 7850 vagy 7870re. Az ok amiatt cserélném mert a Minecraft Shaders moddal 10 fps. Valaki probált 7850/7870 et ezzel moddal?
Melyik lenne alkalmasabb kártya a fentiek közül a 50 vagy a 70. A vicc az hogy csak emiatt akarok erősebb kártyát.
A textura packoknál esetleg 256 vagy 512 milyen chunk betöltést tapasztalt? -
V.Dave
senior tag
válasz
csucsbicep #32154 üzenetére
igen az hogy a 2600k erősebb néhány százalékkal
-
Gainka
őstag
Na, ez igen
56 000 Ft a 7870
-
dunc
nagyúr
7850 em van ,hdmi rá van kötve a tv re,de miután kikapcsol a kijelző (tétlenség esetén) utána nincs hang a tv-n (hdmi audio eltűnik ,restart után ok) gondolom valahol kikapcsolja valami
találtatok rá megoldást ? (az energia sémáknál nem jutottam eredményre
)
-
Milka 78
nagyúr
Konkrétan pont a multi és a HT-t támogató játékok miatt menne a 2600k.Nagyon úgy fest,hogy végre a játékfejlesztők is rájönnek,hogy 4 mag felett is van élet.Jó példa az FX 83xx-es sorozat.Régi játékokban simán le tudtam őket lépni,de multiba és az újabb nagy neveknél amik használnak 6-8 szálat is mennek mint a veszedelem.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Erdei88
veterán
válasz
csucsbicep #32131 üzenetére
Egy, amit találtam, gyorsan. Itt nem Titeket erősítenek meg
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #32126 üzenetére
Hát pedig elég sok játék tud szépen használni 2-3 magot is. Ellenben azért efölött már elég bajos a helyzet jelnelg. A HT sokkal többet tud dobni optimalizált kódban, mint 10%. Akár 25-40% is meglehet. Less meg egy BF3 multi cpu benchet, emlékeim szerint olyan 30% előnye volt a HT-s prociknak.
Persze, én is meg vagyok elégedve a 3570k-val, a régi i7 920-ban is mindig OFF volt a HT. -
kovsol
titán
Az eddigi konzolokban is több magos proci van pl az Xbox is 3mag+ht. Mégse terjedtek tőle gyorsabban a több magot használo programok. A HT meg igazából ha 10% -t gyorsít akkor az már isten király, sokkal valószínűbb csak pár százalék gyorsulás, főleg játékoknál. Nem igazán éri meg a felárat egy 3770k, viszont a 2600k használtan már jó áron van tényleg. Nekem marad a 3570k ami elviszi 24/7 -re a 4800-t. Igaz nem ennyin használom jelenleg csak 4300@1,08V, de ha ez kevés lesz, ami szerintem nem mostanában jön el, akkor még mindig van benne némi tartalék azzal a +500Mhz -el.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #32124 üzenetére
Ha a játék kihasználja a 4+ szálat, akkor a 4Ghz-es 2600k is csúnyán elpüföli a 4,5Ghz-es 3570k-t is...
Tény, hogy kevés az ilyen játék, de a jövőben bízom benne, hogy egyre több lesz, pláne, hogy az új konzolokban is 8-magos proci van, ergó érdemes lesz 8-szálig megcsinálni a játékokat, hogy skálázódjanak.
Bár én is inkább 3770k/3570k-ban gondolkoznék, de nyilván ez ár függvénye is.
Proci OFF vége részemről.(#32123) Milka 78: Ahogy írod, abszolút alkalmazásfüggő. Kedvencem ilyen téren a GTA4, már az 5850-emhez is 3,8Ghz körüli I7 920 kellett HT OFF, hogy szépen meghajtsa.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #32113 üzenetére
2600k tervbe van véve,de van bennem egy kis félsz,hogy lehet a lap a ludas,de ha ez igaz az életben nem tudom bizonyítani,mert ugye OC-ra nincs gari,alapon meg nincs baja.
HSM : Ez is igaz,bár egy cf-rendszerhez elég karcsú lenne oc-nélkül használnom a procit.Egy mezei 6870CF-alatt a 3.9ghz-s 955BE-esem simán elbukott.A 2500k alapon tudta azt ami a fenti procinak nem ment és 4.2-ön teljesen kimaxolta a kártyákat vga limitig(6870CF is szét volt feszelve).Azért egy 7870cf alá nem árt az oc,de az is tény,hogy alkalmazás függő.PL az ETS2 érezhetően jobban ment 4.5-ön mint 4-en.
-
Norbah88
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Algotis #32110 üzenetére
oké.
következő: van lehetőséged tiszta win installra? játék, ilyenek mehet fel, CCC is, meg úgy általában ami kell.
afterburner, egyéb diagnosztikai szoft GPU-Z kivételével (az csak olvasni tud, de állíani semmit) nem. registryt se mókold.
a fekete képernyő azért is lehet, mert órajel/stateváltáskor elszáll a kártya. ez lehet pl amiatt, mert gyárilag van valami hiba, de ugyanúgy lehet amiatt is, mert valamelyik tuningprogi megmókolta a beállításokat.
illetve mondtad, hogy több komponenst cseréltél, régebbi HWek még megvannak, egyenként megnézni, hogy mi lehetett a baj?
HSM: a jelenlegi i5-760 olyan 5 hét után viccelt meg azzal, hogy mégse teljesen elég az egyik feszbeállítás
-
Norbah88
csendes tag
Üdv!
Vásároltam egy MSI 7850 TWIN FROZR 2GD5 OC tipusú kártyát és jelentkezik egy hiba.
3d-s alkalmazások alatt képfrissítési próblémák jönnek elő halvány fehér csíkok vibrálnak.
Dvi átalakítót használok 20" -os monitoron.
ilyen a problémaha valaki tud megoldást azt megköszönném.
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #32112 üzenetére
Igen ám, de ha határon járatod, akkor tudomásul kell venni, hogy nincs biztonsági tartalék, tehát igazából bármikor hibázhat. A csipek már csak ilyen állatfajták.
Nekem is K-s procim van, és tuningos hűtőm, lapom, mégse húzom, pedig bír a cucc röhögve 4,5Ghz-et. Én úgy vagyok vele, majd akkor húzom, ha szükségem lesz valamihez arra a +25% sebességre, amivel gyorsabb a 4,5Ghz a gyári 3,6-nál, de amíg erre nincs szükségem, minek fogyasszon többet a gép, és melegedjen jobban, illetve vállaljak be esetleges instabilitásokat. Pedig van játék, amiben így néz ki az egyetlen 7950-em GPU-kihasználtsága: [link]. Mégse érdekel, mert tökéletesen fut a játék, bőven elég FPS-el. (Amúgy PlanetSide2, elég CPU-igényes game.) -
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #32104 üzenetére
Na ez az de ezt mint mondtam PH-s hsz-írás közben 140w-s fogyasztásnál produkálta.Most 2 órát bohóckodtam vele és eddig nem jött elő,de -20mhz-t(fsb) visszavettem a prociból(ez utóbbival kikísérletezem az elmúlt hetekbe és lehet,hogy ez okozta a gebaszt)+ a Trixx-et töröltem és AB-t használok inkább,mert az előbbi érdekes dolgokat művelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest