Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
-
LamaCube
addikt
4.2-n megy a proci. A te segítséged által
Előtte meg játék alatt feltolta 3.8-ra. Én speciel, azért tolom mediumon, mert zavar a sok részletesség. Megnéztem ultrán milyen, gyönyörködtem pár órát benne, de utána mediumra visszavettem. Egyedül a mesh quality maradt high-on. Bf4-et viszont vegyesen használom high-medium.
-
Medocsabi
addikt
Arról a kártyáról van szó igen,és nem voltam egyértelmű!a fennt említett sapphire 7870 es hozzászólásra akartam reagálni!szal a lényeg az olcsóbb sapphire vs msi lett volna!
de hadd váltsak másik témára: megéri a 7870 ből egy crossfire rendszer??gondolok itt arra,hogy pl az áramszámlára nem megy rá a gatyám?sajnálnám eladni bagóért,látom h 40k körül már adják őket!viszont hébe hóba felbukkan egy használt gtx 680 80k körül!tehát egy gpu vs kettő???
-
kovsol
titán
-
kisza25
félisten
én ezt töltöttem 13.11 béta8
érdekes, hogy most meg már csak 199MB-ot ír
ez azért érdekes -
kovsol
titán
Igen a CoD ami a bugos Q3 motort használja ahol tényleg számít az FPS és nem azért, mert ott akkor folyamatosan látod. Ott fix 125fps -el tolom. Nem kívánom kifejteni ezt.
Kérlek én játszottam BF3 -t úgy hogy 200FPS -re kiakadt a számláló egyes mappokon ultra 4xAA val. SEMMI eltérést nem éreztem ahhoz képest amikor konzolból befixáltam neki (nem vsync) fix 60 fps-re. (16fős vagy kisebb TDM a kedvencem amúgy azt tolom legtöbbet)
De ha te ettől úgy érzed több embert lősz le, akkor csináld úgy. Totál nem érdekel az az igazság. -
Lord Myn
senior tag
No offense, nem támadó hangnemben írtam, csak megjegyzésként. Mivel én nem multizom (soha, pedig minden játékom eredeti), nekem ha megvan mindig a min. 30 fps, az nekem elég, FRAPS-szal mértem ki, egyszer nem ment 30 alá (ha jól emlékszem a min. 38 volt) átlagban 55-60. Az SSD az biztosan be tud segíteni a min. FPS-ekben, csak arra nem telepítek játékot, játékra a Velociraptort használom.
Abban egyébként igazad van, hogy látványban nincsen sok különbség, mert azt leginkább a beállítások tetején található dolgok szabályozzák (Texture, Reflection, Shadows, stb.), azokat meg a régi gépen is max-ra toltam. Egyedül az a szembetünő, hogy az autóforgalmat végre lehet 100-ra állítani és így már néha tényleg úgy néz ki, mint egy nagyváros.
-
Lord Myn
senior tag
Akkor ott nálad valami nem okés, mert nagyon hasonló konfigunk van (csak nekem nem K-s a 3570, így csak @4GHz), de nekem abszolút maxon fut Full HD-ban a GTA4 és EFLC páros, egyedül akkor vannak mikro szaggatások, ha ráeresztem CCC-ből az MLAA-t.
De az tény, hogy ez az első gépem, amin minden csúszkát 100-asra tudok húzni a GTA4 alatt, pedig nem mai darab...
-
Devid_81
félisten
Lehet buta kerdes, de ilyen gondja van a BC3 nak is, vagy csak engem szivat...?!
Core temp-el lestem a procit, fraps-el meg lestem az FPS-t kb 30 perc volt a max jatekido, utana fagyas vagy restart, kartya nincs huzva...majd szetfeszeltem a procit, azonkivul, hogy 55 fokrol 62 lett a csucs jatek alatt, ugyan ugy fagyott...majd most mar kb 1 oraja megy a jatek fenn emlitett progik nelkul es lass csodat...
Bocs ha ez lejart lemez...nekem a gepem uj, es az elmult 2.5 evben csak egy notim volt...ui: driver 12:11 beta.
-
Foxmulder89
senior tag
Egyrészt vacakul van megírva, másrészt hiába van modern vasad, ha a játék nem tud vele mit kezdeni. Szerintem a gta5 aránylag jobban fog futni.
Grafikailag nem történt hatalmas ugrás azóta, csak elkezdik már végre használni a hardvert, főleg ha ps4/új xboxra is kijön, tudtommal azokban is GCN dolgozik. -
Foxmulder89
senior tag
Ez így van ahogy írtad. Egyedül talán stratégiai játékokban nem érződik/nem annyira szükséges a 60+ fps. Valamelyik C&C 30fps-el tud csak futni, nem zavaró.
Lövöldözős játékokban igen, bár a codok sokkal érzékenyebbek erre, mint a többi, véleményem szerint. 120hz-es monitorral megint más, azzal jobban észrevenni.
Autós is sokkal folyékonyabban megy 100 fps körül, sokkal jobban lehet érezni, s így irányítani is a járgányt. Persze nem kötelező, de sokkal jobb úgy.
Gyorsabb és pontosabb lesz a reakciód. -
Kaci84
őstag
Ebben meg pont igazat kell adnom márpedig abban (én is pont írni akartam) ha lejjebb veszi a felbontást épp akkor menne feljebb az fps, mert a VGA jobban fogja bírni viszont a CPU már nem.
Bár az elöbb se nem azért nem adtam igazat, mert helyenként nem jó amit írsz vagy egészében. Hanem ő az i3 7850 vagy 7790,7770-en vontakozásában írta. Nem is írt mutit. Ha meg singlet játszik a 60-70 fps-t hiába bírná az i5 ha a 7850 meg nem. (plánbe nem a 7770 meg a 7790) Ha meg bírja, akkor meg feljebb lehet tenni a részletességet.
Szerintem single-ben jobb a Full Max 40 fps mint a medium 60 fps Szerintem legtöbben így játszanak inkább. -
kisza25
félisten
én sokszor az i5-öt is kevésnek érzem bf3 alatt egy 7790 mellett ami 100%-megy, mert proci megy 85-90%-on, de a multiban nem folyamatos a terhelés, hanem nagyon helyzetfüggő, már azt észreveszem mikor a böngészőt bezárom a háttérben, hogy simábban megy a játék
Kaci84: i5 magonként is sokkal erősebb, mint a 750k, tehát, ha csak 1 vagy 2 mag lenne terhelve akkor is jobban futna rajta
viszont, ha valaki csak olyan játékokkal játszik ami 1-2 magot használ oda tökéletes az i3, de még a pentium g2030 is(ua mint i3 HT nélkül) -
mexel
veterán
Akkor ez valami tévhit lehet gondolom. A procilimit az az, ha a proci full terhelésen van és nem tudod tovább hajtani mert egyszerűen "elfogy" a teljesítmény. Ha egy proci 70-80%-on megy akkor az még nem proci limit szvsz. A vga limit is az amikor a vga 99%-on megy és már akadozik valami. Az aida monitorozó progijával ez szépen nyomon követhető.
Én nem multizom, és nem is akarok egyelőre annyit áldozni procira. ha kevés keresztmetszet lesz a 3220 akkor kicsit visszaveszek a felbontásból. (pl gta 4-nél sokat számított a proci számítási teljesítményében hogy a forgalom sűrűégét és még valamit amire nem emlékszem mire állítottam. Több 10%-ot jelentett, azzal ki lehettet fektetni a procit. ha ezeket visszavettem akkor a proci max 80%-ig ment, és a graf beállításokkal is lehetett úgy játszani hogy 95-97%-nál nem menjen feljebb a 7770-es terheltsége. Így viszont akadást sem láttam. Ezért is jó egy ilyen monitorozó progi)BF3-al nem játszok, így marad az i3, hacsak a gta5 nem igényli a nagyobbat.
-
Kaci84
őstag
Ezt tisztelettel vitatnám, mert jó dolog a 60fps de azért nem nagybetűs minimum.
Másfelöl meg nem is lenne azzal baj ha valaki drága procit vesz hanem az, hogy nincs egyensúlyban a CPU VGA páros.
Az erős proci jegyében akar venni egy i5-t aztán vesz hozzá egy 7770-et mondjuk. -
HSM
félisten
Pontosan. Amúgy érdekes, hogy mindenki azon görcsöl, hogy úristen, kihajtja-e a VGA-t a proci, miközben senki nem aggódik amiatt, hogy esetleg a VGA kihajtja-e a procit. Az mindenkiszerint tök jó, ha bizonyos játékokban 20%-on molyol egy agyonhúzott i5, de ha a VGA már csak 80%-on megy egy másik játékban, akkor az úristen, nincskihajtva, katasztrófa, pénzkidobás, stb...
Csak úgy vicces...
Csak azt akartam mondani, hogy az elkerülhetetelen, hogy néha valamelyik komponens ne maxon menjen. Ez játék és szituáció függő, mikor melyik fog szűk keresztmetszetet jelenteni. -
Firkavadasz
tag
Értem, de én nem akarok semelyik játékkal játszani high-on, főleg nem ultrán
Szimplán annyi a kérdés, kihajtja-e a kártyát mind multiban, mind single playerben. Nekem multira a medium bőven elég mindenre, hiszen ott az fps a lényeg, nem a grafika. Single az már más kérdés, hiszen ott nem fogja a gépet úgy, mint mondjuk multiplayerben. de köszi a válászt
HSM: ha cpu limit van mind mhz számít
-
HSM
félisten
Nem akarlak elkeseríteni, de attól a vacak 200Mhz-es extra tuningtól minek kéne változnia?
4,5%-al lesz úgy erősebb a procid, mint 4,3-on, attól nem lesz 80%-os GPU-használatból 100....
Ha 3600-ról húznád fel 4500-ra, na ott lenne difi, 25% extra cpu-erővel.De ilyen 200Mhz-ekért kár belépni a BIOS-ba szvsz.
-
HSM
félisten
Körübelül egy éve már nem az van, mint régen, hogy havonta WHQL driver, és ami kijött beta, az elég instabil dolog volt, hanem ritkábban jönnek sokkal a WHQL-ek, most talán a 13.4 a legfrisebb, lassan fél éves, viszont amiket kihoznak bétákat, azok most sokkal stabilabb driverek.
Persze, érdemes jelenleg is a legfrisebb WHQL-t használni, az a tuti, de néha nem árt ránézni, mit változtattak a friss betaban, és ha olyat, frissíteni. Legrosszabb esetben visszarakod a régit ha nem vált be az új.
-
HSM
félisten
"A remekül elvagy vele az azt jelenti ki van hajtva, vagy az igényeidnek megfelel?"
Ez azt jelenti, hogy az általam kipróbált jópár címben remekül kihajtotta, tehát az igényeimnek megfelelt. Nyilván vannak, főleg MMO játékok, ahová kevés a proci, pl. Planetside 2, ahol jó, ha 70-80% az átlagos GPU-használat, de ott általában elég az FPS, hiába a masszív CPU-limit. No, meg mivel nem hajt meg 2 vagy 3 szálnál többet a játék, nem is nagyon létezik proci, amivel ki lehetne hajtani a 70-esem...
Még tuninggal lehetne 20-25% plusszba, de nem lenne tőle sokkal jobb a helyzet.
"Single player" címekben pedig bőven pariban volt anno a finoman húzott 7950-emmel is, szóval ezért írtam, hogy egy kisebb I5 IB elég kéne legyen egy költséghatékony gamer gépbe egy 7850 mellé.
Igazából szerintem a 700-as I5 is még a vállalható kategória, ha elég olcsó. A kétmagos HT-s szörnyedelmeket viszont kerülném, amennyire csak lehet, az árukat megkérik, de a teljesítményük ahhoz képest elég vérszegény.
Ja, és az élsimításból is mindig csak annyit rakok rá, amennyi kel, 2X-es SSAA, vagy SMAA, vagy MSAA-t. FXAA esetén inkább noAA nálam, felbontás full-hd, minden mást szeretek maxra húzni.
-
M@rdel
őstag
Ez a beesés nem a 1680x1050 felbontás miatt van?
Egyébként évenként kap el a "benchmark láz", tavaly a vga miatt, most a Z77-s lap miatt.
Máskor nem használok, fraps-t így nem is idegesít. Ha szemmel jó, akkor jó.BF3-ban nekem nem a grafika a problémám, hanem, hogy gyorsan szétlövik a seggem.
-
RMZ250
senior tag
Hali, nekem is ilyen karim van és a ledek nálam se alszanak ki. Sőt az alaplapon is világít egy led. Mondjuk ez a kikapcs helyett alvó állapot vagy mi kicsit engem feszélyez, ugyan is mikor lelövöm a gépet ki szoktam kapcsolni a hosszabitón lévő kapcsolót. Több miden van rákötve és nem akarom, hogy áram alatt maradjanak a cuccok. Most akkor ezzel nem ártok a gépnek
-
=HG=
addikt
Én elmondtam a véleményemet, nem akarom bizonygatni. 8120-am volt, amiről váltotta, 3570K-ra, és pont a BF volt az egyik motiváció, hogy rakjak össze egy gépet 8320-al.. Nekem meggyőződésem, hogy sokkal jobban fut rajta a játék...
Sikerült beállítani a billentyűzetről élesztést ? -
=HG=
addikt
A BF3 már csak ilyen játék...Egy 64 fős szerverre esetenként legalább egy 4,5-re húzott 3570K kell ! A 8 magos FX-ek ezt kb 60-70 %-on megoldják...
Biosba állítsd be, hogy billentyűzetről "feléleszthető" legyen a rendszer. Egyébként win8 tulajdon képen csak "készenléti" módba kerül kikapcsoláskor, ezért világít a vga-n a led...Ne törődj vele, semmi baja.
-
-
HSM
félisten
Talán a legegyszerűbb, ha ezt belinkelem: [link]
Annyi az egész dióhéjban, hogyha a GPU túllép egy gyárilag meghatározott fogyasztást a saját becslése alapján, akkor elkezdi csökkenteni az órajelet, hogy csökkenjen a fogyasztás. Ezt a gyárilag meghatározott fogyasztást lehet +/-20%-ban eltolni.
-
Raidon
őstag
En speciel akkor vettem monitort mikor tonkrement a CRT-m. Volt is a cegnel bent mivel kereskedelemben dolgoztam egy Samsung LED monitor 30. ert. BX 2250. Jo vetel volt bar van egy apro hibaja hogy a ket szelen bevilagit kicsit.
De attol fuggetlenul jo minosegu kepe van. A bevilagitas is inkabb fekete kepnel latszik.Tervbe van masik de majd ha csak sok penzem lesz xD
Akkor is BenQ v Dell de inkabb Dell -
=HG=
addikt
Senki nem mondta, hogy boltban... Azt mondtam, itt aprón... Én egy ilyen xart vettem nemrég 25-ért.persze használtan, de hibátlan állapotban... Hát nem 50-60 ezer az az ips, ami ezt leveri...
És oké, hogy az újat 1x kell megvenni..De ha nincs rá cash ? -
gyuszaa
őstag
Digitális jel esetén közel sem annyira érzékeny az interferenciás zavarokra az analóggal ellentétben, jelveszteség esetén akkora mértékű torzulás nem fordul elő a lehetséges várt értékek miatt.
Ezért nem kell állítgatni a monitort utólag, bár már találkoztam gagyi hdmi kábellel ami szellemképes volt.Az lehet még egy megoldás aktív átalakítót veszel több ezerért, de ez lehet nem éri meg ha egy használt monitor árát nézzük amin már van dvi/hdmi/dp.
(#33678) megint én
7 ezres szériánál ez a helyzet.
-
PandaMonium
őstag
Nem nagyon. Nekem is szellemképes volt régen a monitoromon a kép ha DSUB-al használtam, szóval okozhatja ezt a jelenséget is az analóg jel. Érdemes megpróbálni egy jó minőségű átalakítót, esetleg egy (mini) DP - DSUB átalakítót, viszont ha ez sem segít akkor monitor csere fog kelleni.
-
DEV_NULL
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged