Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
Erre valaki?
-
oliverkiss32
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jövő év elején fogok még kapni A8-3870K-t?
Egyelőre nincs pénzem a Llanos konfig-ra, és érdekel meddig árulják...
Ameddig a készlet tart most, hogy kijött a Trinity?Köszönöm!
-
-
Peak
addikt
válasz
DaeMonS #5994 üzenetére
nem vágom miért a generic változattal jösz.
már linkeltük párszor azt a fejlesztői build siteot, ahol szinte hetente van újabb fordítás, és két kattintással setupolható és MINDEN működik.http://mirrors.xbmc.org/nightlies/win32/
lehet csak én vagyok értetlen
-
DaeMonS
tag
no akkor mondom:
--1. Win7 tema semmi gond, alapbol felismeri amit kell, majd driver cd es minden megy szepen
--2. xbmc oldalarol letoltott generic valtozat sok sok hibaval es utomunkaval jar-nekem nem mukodik meg.
--3. openelec - alapbol van FUSION-ra optimalizalt valtozat,es szepen megy minden, a HDMI hang utolagos plughw:0,3 hozzadassal orvosolhato,es minden megy szepen ahogyan kell, repojukbol meg a transmission is letoltheto, es kb 10-15sec alatt indul es hasznalhato.Kb 4-5% os proci hasznalatot mutatva divx,xvid,avi stb lejatszasnal....
-
kjani18
őstag
Erre valaki...
-
DaeMonS
tag
ugye humorizalsznem szeretem ismetelni magam,de akkor leirom megegyszer:
-foleg htpc, ezert csendes, es gyors mukodes az elvaras,- itt kapcsolodik be a tiszta xbmc,
de ez ugye nem mukodik,mert driverek nincsenek benne alapbol,frissitesni kell, patchelni, mokazni a hdmi hanggal, illetve videoval...es meg mindig nem tudom h hogyan
-linux megy minden moka nelkul - ez ok
- win, nem kerdes, ezt meg egy user is feltelepitheti....de mint ismeretes :
folosleges teljes OS-t hasznalni csak htpc funkciokra ugyebar -- sebesseg, teljesitmeny,windows betegsegek...mint a hiba leirasa is mutatja, nekem a htpc-kepessegei ( egyszeru telepithetosege) a gond...pontosabban nem talaltam meg megoldast...de orommel fogadom ha utbaigazitast adtok...
koszonom
dms -
Aflamin
tag
válasz
DaeMonS #5977 üzenetére
Ezt olvastam:
... can anybody already confirm that Dts-HD-master is not working on Fusion platforms? Did anybody test this?
I'm using an AD10, and I really would like to go back to openelec.Chris
Unfortunately not working yet , Every amd user is waiting for it
Gondolom FM1-nél se............
-
DaeMonS
tag
kernek egy kis segitseget azoktol akik hasznalnak Asrock A75M-ITX-et,
xbuntu, vagyis az alap xbmc-t szeretnem feltelepiteni hogy mindent hasznaljon a hardverbol amit lehet, es a hang is menjen HDMI-n...de nagyon "mokolos"...nincs valami leirasotok esetleg h mit hogyan birjak eletre?koszonom
-
Konfigos
őstag
válasz
Pedro1982 #5973 üzenetére
Arra gondolsz hogy ha letiltom CCC-be a dualt akkor van-e különbség?Mert ezt nem vizsgáltam,de engedélyezve van nekem és ha kezeli a játék a dualt akkor bizony nem kevés.Amit most próbáltam vele az a Warfighter.Sajnos nekem csak ddr3-as a kártyám,de nagyon szépen megy vele a játék.Most 3dmark11-be 2700pont amit hoz a gép így hogy húzva van az igp meg a gpu is,ha ddr5-ös lenne a kártyám akkor ez 3000 felett lenne,érdemes utána nézni milyen kártyának felel meg.Szerintem teljesen rendbe van,nekem az egyetlen gondom az idle fogyasztás ami sajnos 55watt lett(38 helyett) nekem már így,hiába van alulfeszelve minden ami létezik amennyire csak lehet.Ez az egyetlen negatívum,egyébként nem bántam meg.
-
Pedro1982
csendes tag
Konfigostól kérdezném , hogy tapasztaltál-e Dual és Nem Dual beállításnál sebességbeli különbséget játékoknál?
-
kjani18
őstag
válasz
Konfigos #5969 üzenetére
Akkor te a 6670-et használod elsődlegesként pedig, az igp van beállítva és amelyik program megpróbálja használni, az nem talál megfelelő támogatást.
Így is voltam. Folytasd, olvasd el mégegyszer az útmutatót, esetleg kezd el előlről megint ( minden drivert törölni) hajrá, a végére jó lesz! nem egyszerű, nem is emlékszem rá pontosan, de sikerült, és neked is összejön, csak türelem. -
Konfigos
őstag
válasz
kjani18 #5968 üzenetére
Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nálam ezzel a módszerrel nem kóser minden.Én nem is tudtam,hogy van ilyen útmutató(pedig most megnézve az én kiskönyvem van bizony).Nálam simán 6670-re van dugva közvetlen a kábel( Asrock a75m lap) és megy a dual minden szerint.
De próbaképpen megnéztem mivan ha onboard-ra van dugva és újra kellett húznom a drivert stb hogy egyáltalán képet adjon vele,utána pedig a következők fogadtak: Aida meghülyült(3ghz-es gpu órajel stb),net közbe zavaró vastag fekete csíkok tűntek fel néha néha,és használhatatlanná vált az Oc guru program ami ezek szerint az elsődleges hardvert észleli és állítja(ami jelen esetbe igp volt). Szóval nálam ez a megoldás nem hoz eredményt semmilyen téren.De reméltem hogy legalább fogyasztás terén jelent ez valamit,hát ott se,pontosan nulla eredménye volt.De azért jól elszórakoztam egy 30 percig most vele
-
kjani18
őstag
válasz
hammertron1 #5967 üzenetére
Kikapcsolsz.Kiveszed a 6670-et, induláskor alaplapon beállítod a 6550D-t. Lekapcsolsz, beteszed a 6670-et, induláskor nem hagyod, hogy a lap automatikusan a 6670-et tegye elsődlegessé, utána telepíted a 6670-et. Ujraindításkor engedélyezed a dual funkciót a biosban.
Monitort hagyod az alaplapi csatiban.
Eléggé bonyi a sorrend, az alaplap leírásában benne van!
Remélem jól emlékeztem, ha nem, az alaplapihoz ragaszkodj! Nekem sem sikerült elsőre... -
hammertron1
tag
Sziasztok!
Fm1es (A6 3670k proci ) gépen hogy kell beüzemelni a dual cf-t (6670)?
Mert én így csináltam és nem igazán akkar jó lenni. Pedig GPU-Z .:ATI Crossfire Enabled (4 GPUs)
Biosba gondolom "Onboard" gép újra indít már a 6670 benne van de a monitor csati még az integráltba és így be kapcsoljuk acc-be dual-t. Van még egy Duallal kapcsolatos beállítás azt is be nyomtam (alaplap A75m-s2v)
memória most csak 1x4gb 1866mhz cl9 es Kingston van benne.
pls help mert már nincsen ötletem mit csináljak -
vinibali
őstag
-
vinibali
őstag
szerintem nem oszt-szoroz a bios verizó. ASRock is írogatja az újabbnál újabbakat, én váltani fogok
pedig a Gigám van nagyon régóta....
szerintem nem touch bios, csak valami puritán UEFI lehet.
itt egy lap (és a cikk), a rev3-asok lesznek... -
vinibali
őstag
150 Ref mellett... nekem 130 felett már semmi sem változik
nagyon sz@r az utolsó beta bios, a ramokkal is nagyon hanyagul bánik. a Giga viselkedése meg.... botrányos. pár cég belebukott már az ilyen hozzáállásba. valamelyik nap olvastam, hogy adnak ki FM1-es lapokat UEFIvel. persze teljesen új rev alatt
Gondolom az AMD több gyártóval megegyezett asoknagy beragadt készlet miatt -
zetecR
addikt
válasz
vinibali #5958 üzenetére
Nem nagyon lehet rájuk számítani?
Kár, mert pont most akartam írni, hogy mi a fenétől lehet az, hogy 150MHz-es BCLK mellett tökéletesen stabil a gépem, viszont Sleep módból visszatérve 10-ből legalább egyszer újraindul a gép.
Nem tudom, hogy mit kellene még állítani, hogy ezt a minimális, de bosszantó problémát kiküszöböljem... -
Aflamin
tag
Asus alaplapoknál új BIOS verziók vannak fent! V Pro-mat frissítettem.
Biztosan tudjátok -
vinibali
őstag
szabványos órajelek mellett (1866-2000-2200-2400) általában az 1-gyel növelt időzítések mindig elegek voltak. szerintem a magasabb órajel mindig jó, már csak a késleltetést tekintve is
szerk.: nem találkoztam még olyannal, hogy alacsonyabb memóriasebességet értem el, növelt órajellel -
El Kebir
őstag
rosszul tudod, az fm1-hez csak 1866-ig van szorzó a lapokon (e felett csak elég kérdéses oc módokban megy), ha meg valamelyik erősebb igp-s apu van a lapban, annak meg ajánlott a kétcsatornás ramkonfig, tehát inkább 2x2 GB. (de ha lényegtelen számodra az grafikus teljesítmény, akkor végülis mindegy)
-
pokroc
tag
Üdv.
Fm1 gépem van. Azt olvastam hogy egycsatornás módban 2133-ig kezeli a ramokat.
haverom azt mondja inkább vegyek egy 4Gigás ramot mint 2x2 gigát.
1x4Gb 1866 hyperx-re gondoltunk. sztetek jó választás?
Üdv -
CYBERIA
őstag
Itt van a Llano népe, a Llanito: [link]
-
Konfigos
őstag
Nekem is volt ilyen.Egy újra indítás kellett neki és kész.Okot nem tudok rá,semmiféle tuning nem volt akkor még.Szerintem nem érdemes vele foglalkozni..
Más: kiegészült a rendszerem egy 6670-es vga-val(ezzel egyébként a csíkozás gond is megszűnt érdekes módon.Idle viszont érdekes módon megugrott 13wattal sajnos. -
DaeMonS
tag
sziasztok,
nos..bealltam a sorba, este epitem ossze a ketyeret:
Asrock A75M-ITX+3870K+Corsair 8Gb+Be Quiet 80+kivancsi lennek a javaslatotokra a telepitessel kapcsolatban. Soha nem szerettem a win kodek temat,es a mindenfele utomunka szukseges a hasznalhato rendszerhez felfogast-de muszaj.
Tehat az elkepzelesem: egy 2T hddre kerulne a rendszer,es a letoltes konyvtaram a Filmekkel
1.Linux XBMC - 20Gb - Fo OS,ez a htpc film nezegeto alapbol elindulo resze- ez mukodik jelenleg,ezt fogom atportolni.
2.Linux -20Gb tartalek -szerviz celra.
3 Win7 -50Gb jatekoknak es szerviz celra
4.Linux, ext3 - a maradek particio - mivel ide kerul a mediatar, a letoltes konyvtarral.Mit javasolnatok hogy a sebesseg teljesitmeny a legjobb legyen?OS elhelyezkedes ok? hol talalok drivereket a Linuxhoz,Winhez-ami tokeletesen mukodik,nem erdekel hogy legfrissebb vagy sem-stabil legyen.
Homersekletvezerles, ventillatorok vezerlese-automatizalas .Hatha vki ezt fejbol fujja es akkor minden meglesz egy helyen
, halas koszonet.
-
cekkk
veterán
Felraktam most a 12.8as drivert erre a képen megjelentet ilyen függőleges csíkok
Ezt mitől lehet?? Az előző drivernél nem volt ilyen
-
cekkk
veterán
Régebbi drivereket honnan tudok leszedni, az amd oldalán nem találom, vagy csak vagy vagyok és nem látom
-
MZperX75
addikt
válasz
petakpa1 #5929 üzenetére
A6-3500-as procit nem tudod hajtani,hiába állítod be 4.0Ghz-re akkor is 2.1Ghz-en megy nem lehet húzni,és nem lehet szorzót se le sem felfelé állítani,mert visszateszi 21x100-ra.
Csak a szorzózármentes APU-k állíthatóak az az a K-s végüek A6-3670K,A8-3870K.
Amit lehet vele az alap 1.41V feszt akár 1.25-re alulfeszelheted,így kevesebbet fogyaszt!
1.41V@1.25 vagy 1.2V-ra csökkentheted.Nekem is volt A6-3500 APU-m.....
-
Aflamin
tag
válasz
Arthuro_Adam #5938 üzenetére
Ilyen alaplapom van, a legújabb bios, 2x4GB 1600-as ram 1866-on,ugyanerre a használatra,stabil és bőven elég!
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
A8-3850-es beszerzését fontolgatom egy ASUS F1A75-V Pro alaplap társaságában. Ilyen árban esetleg érdemesebb másik alaplapot beszerezni?
Mennyi RAM-ot érdemes venni hozzá? (kis játék is lenne, de főleg filmnézés, net)
Köszi szépen.
-
Konfigos
őstag
Nem igazán értem az xp-s gondot.Senki nem ismeri itt Fusion Utility : Requires either 32 or 64-bit Microsoft® Windows XP, Windows Vista, or Windows 7,
Tartalmaz jó pár gyári beállítást amik szabadon törölhetőek/változtathatóak.Viszont nekem nem tette be automatikus indításba ezért behúztam az indítópultba.Korrekt kis program szvsz,teszi a dolgát nálam rendesen.Kombinálva az AMD PSCheck programmal szuperül lehet létrehozni feszültséggel párosított órajeleket.Nem rég láttam hogy volt kérdés az hogy ha biosba alulfeszeljük-e akkor a további kisebb órajelek is automatikusan kevesebb feszt kapnak-e,a válasz rá NEM.De ezzel a programmal megoldható a további órajelek alulfeszelése is.Nálam 0.9V mellett megy 800mhz-en egy 3870k(menne sokkal kisebb feszen meg órajelen is,de minimális amit nyerhetünk vele(2-3watt) szinte nem éri meg kísérletezni vele.
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #5930 üzenetére
Na letöltöttem a guru2d-ről az 1.3.2.6 verziószámú amd processor driver-t. Ennél frissebbet nem találtam egyenlőre.
Telepítve már csak 1.3.2.0 verziószámot ír ki az XP. A driver fájl neve egyébként AmdK8.sys, dátuma 2006.05.27.
Sajnos semmi változás, továbbra sem hajlandó levinni az órajelet
Kell ez a driver egyáltalán egy K12-es APU-nak?
Valami egyéb ötlet esetleg?
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #5926 üzenetére
Na, most, hogy BIOS-ban auto-n van, mind az fsb, mind a szrzó, annyi történt, hogy alapból 100*24=2,4 GHz-en megy a masina. De ha elindítom az Aida System Stability Testjét, ami mindhárom magot 100%-ra terheli, akkor visszaveszi a szorzót 21x-re, azaz 2,1 GHz-re.
Ha jól értem ez így van rendjén, mert a Turbo Core-nak pont az a lényege, hogy csak akkor engedi felvinni 2,4 Ghz-re az órajelet ha a teljes APU fogyasztása még belül van a 65 W-os TDP-n. Jól értem? -
petakpa1
őstag
válasz
CYBERIA #5923 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy nem csinálja magától a proci/lap
Most átállítottam BIOS-ban auto-ra mind a szrzót, mind az fsb-t, ennek annyi eredménye lett, hogy 2,4 Ghz-ez megy most. Ha jól tudom ez a turbo core feature.
Azelőtt 100-on volt az fsb, 21-en a szorzó, így ment 2,1 GHz-en. -
petakpa1
őstag
Létezik olyan progi, amelyik terheléstől függően állítgatja az APU órajelét a szorzó emelése/csökkentése útján. Konkrétan A6-3500 procim van, ami ugye 2,1 Ghz-en megy, de azt szeretném, amikor nincs terhelés alatt visszamenne az órajel, akár 800 Mhz-re, mintegy laptop procinál.
-
cekkk
veterán
válasz
Aflamin #5919 üzenetére
De megtaláltam közben azt köszi
De ez mitől lehet? Amikor dunet használtam akkor ha 24p volt a film nem volt ilyen gondom. Mit állítsak be esetleg még? Vagy ez a deinterlace mire is való pontosan? Meg is van, de ennek nem sok köze van a 24phez
Mit állítsak be ahhoz vajon, hogy folyamatos legyen a lejátszás?
-
cekkk
veterán
XBMC kérdés.
Be van kacsolva, hogy a frekvencia igazítása a megjelenítőhöz, de néha mintha akadna a kép. Ha nézem a filmet be lehet kapcsolni azt, hogy Deinterlace így megszűnik ez a probléma, viszont ha másik filmet indítok el, akkor megint jön ez a szaggatás a 24pnél
Hogy lehet folyamatosra rakni ez a Deinterlace beállítást?
-
NTX
tag
válasz
#92888064 #5899 üzenetére
A hűtő scythe kozuti, csak ez fér be a ház magassága miatt. A turbot kikapcsoltam és levettem 0,2-vel a feszültséget, de így is 2600 körül forog a hűtő. Úgy javítottam a helyzeten, hogy a biosban először fixre állítottam a fordulat számot és a hűtő alaplapi csatlakozója elé egy ellenállást tettem, így 1600 körül van a fordulatszám és max 50 fok körül van a cpu. Így egész elfogadható.
-
kjani18
őstag
De ha újítanod kell, és tudsz várni egy kicsit, írj PÜ-t.
-
Pedro1982
csendes tag
Sziasztok !
Ki tapasztalt már olyat hogy Displayportos összeköttetés esetén nem működik a Dual Graphics ? Fel sem kínálja az AMD Control Center ,mint lehetőséget ! Ellenben HDMI , VGA - DVI-D összeköttetés esetén igen és hibátlanul is működik . Valakinek valami hasonló észrevétel ? -
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Vennék egy Llano CPU-t, de nem tudok az alaplapok között dönteni: Asrock A75M-HVS vagy Asus F1A55-M LX R2.0? Utóbbi ugye "márkásabb", előbbinél meg vannak olyan kulcsszavak, hogy SATA3 és USB3.0... SSD is lenne a gépben.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged