Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
mttaas82 #6451 üzenetére
"Gigabyte A75m-S2V lapom van és csak 1db 3 pines csatlakozó van milyen módon tudok 2 db ventit rákötni?"
mivel 4 pines mindkettő, így arra gondoltam, hogy csak a cpu fan csatlakozót találtad meg (pl.:eltakarta a 24pines kábel), illetve a 2db ventiben benne van a procihűtés is. akkor félreértettelek.
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #6344 üzenetére
ha mindkét csúszkát a jobb szélére húzod, akkor elvileg max órajelen megy a cpu rész.
így érthetőbb? -
törölt tag
válasz
Silentfrog #6342 üzenetére
-
törölt tag
válasz
canniball #6303 üzenetére
attól a gyártótól csak vga hűtésem volt, ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
esetleg kérdezd meg itt, nem találtam más processzorhűtéssel kapcsolatos topikot.
szerintem a big shuriken venti rögzítésével elképzelhető lenne, de nem hiszem, hogy ilyet bárki árulna külön. -
törölt tag
válasz
canniball #6301 üzenetére
az a6-3620-hoz nem adnak hűtést, mivel kereskedelmi forgalomban nem kapható.
a többi llano-hoz meg egy alufost adnak, még a 100 wattos változatokhoz is.
a linkelt hűtést 100 watt feletti phenom 2-khöz és bulldozekhez adják. régebben ilyet (vagy hasonlót) adtak a 2 magos athlonokhoz is. -
törölt tag
válasz
canniball #6299 üzenetére
ilyen hűtésen cseréltem a ventit egy 7 centis spire ventilátorra. 4 pöcök fogja a ventit, így nem bonyolult cserélni. viszont néha megemelte a fordulatszámot, és akkor azért volt egy kis hangja. gyárinál mindenképpen halkabb, de arányosan kisebb a légszállítása. 65wattos apu-hoz bőven sok.
-
törölt tag
válasz
canniball #6291 üzenetére
melegedéssel kapcsolatban nehéz nyilatkozni, mert valamilyen szinten húztam a procikat, és nálad ez nem opció.
egy gyári amd hőcsöves hűtés cserélt ventivel az alapfeszen 3200mhz-ig tudta lehűteni a 3670k-t. a gyári venti hangja már üresjáratban is zavart.
szintén cserélt ventis(~1600fordulat/perc) tx3 3600mhz-ig tudja hűteni a 3870k-t. gyári ventivel biztosan több hővel is megbirkózna, de hangmániás vagyok. -
törölt tag
válasz
MZperX75 #6288 üzenetére
nem értem a kérdést. Oli beszámította az a6-3620-at a 3870k-ba. nem akartam szenvedni az eladással.
(#6289) canniball
üresjáratban az összes nálam járt llano 30 watt körül fogyaszt ssd-vel (3670k, 3620, 3870k). ez inkább tápfüggő, mert ilyen alacsony fogyasztásnál nem annyira jó a hatásfokuk. ezért vettem először bq 350w 80+gold tápot, de inkább cseréltem fsp350-60apn-re, mert pár watt különbség volt üresjáratban, és a különbözet ($) nem elenyésző.
a rekorder nálam a brazos a kemény 20w idle és 30w load fogyasztásával (paneltáppal), de nálam még a böngésző is szaggatott (oldalszélességig nagyítom a weboldalakat). -
törölt tag
válasz
MZperX75 #6285 üzenetére
alulfeszelve az a6-3620 70w körül vett fel a konnektorból játék közben. értelemszerűen a komplett gép fogyasztása volt annyi ssd-vel. a proci 2,5 ghz-en járt -0,1v feszültséggel. természetesen a processzor rész malmozott, max 2 mag volt meghajtva rendesen.
jelenleg 17000ért jobb választás a 3870k, mert az órajelét és a feszültségét is vissza tudod venni úgy, hogy 65w körül fogyasszon.(#6287) MZperX75
tőlem van -
törölt tag
válasz
Hurkaleves #6098 üzenetére
nem lesz gyorsabb a jelenlegi processzorodnál. phenom2-ket 4ghz-en is lehet hajtani, és nálam mind2 llano 3,5ghz-ig bírta értelmes fesszel.
nekem felejtős az fm2, ez a grafikon nem győzött meg
(3870k@3ghz vs 5800k@3,8ghz):melegedés dologban nem tudok nyilatkozni, mert aida sztem hülyeséget ír, de a ventiszabályzás nem lett az igazi. netezés közben is hallom ahogy felpörög a venti, cserélnem kellett a tx3 ventijét valami alacsonyabb fordulatúra, mert nagyon hangos tudott lenni annak ellenére, hogy nem melegedett a processzor.
-
törölt tag
válasz
Tomix24 #6094 üzenetére
engem ez a teszt teljes mértékben megnyugtatott, hogy bővíthetek 7850-re is akár. őszintén megvallva csak diablo 3 miatt vettem külön kártyát, addig eljátszottam az igp-vel is, persze kicsit húzva.
-
törölt tag
válasz
Tomix24 #6092 üzenetére
jelenleg 6850-el használok egy 4 magos llano-t (3,3ghz), és egy rossz szavam nem lehet a procira.
kis felbontáson ne csodálkozz, hogy nincs kihasználva a vga. próbáld ki fullhd felbontáson max grafikán, és más lesz a felállás. ez játékfüggő is, mert pl diablo 3 alatt azért kevés a gpu terheltség, mert a játék főleg 1 cpu szálat használ, de a starcraft 2-nél is hasonló a helyzet. a vsync szintén csökkentheti a gpu terhelést, szóval ezt mindenképpen ki kell kapcsolni az ilyen teszteknél. -
törölt tag
válasz
alias_bobo #6054 üzenetére
kifutottam a szerk időből.
tuning visszavételt próbáltad? -
törölt tag
válasz
alias_bobo #6052 üzenetére
jobb klikk a háttérre, és személyre szabásra kattintva kiválasztod az aero témát.
(#6054) alias_bobo
akkor driverpara. nálam problémamentes volt ilyen lappal és proceszzorral 64bites win7 alatt. -
törölt tag
trim miatt nem akartam kikapcsolni az ahci-t. idáig úgy gondoltam, hogy az ssd élettartamára is hatással van.
ha lesz kedvem új rendszert telepíteni, akkor kipróbálhatom, de akkor szerintem visszarakom a win7-et.
külön vga-val meddig stabil neked? nálam 132mhz-ig működik (3300mhz/25x), felette már a driver kidobál, 140 körül már képet sem ad a dedikált vga. -
törölt tag
win 8 alatt csak nekem nem megy a tuning szorzózáras procival?
a6-3620 + giga a75m-ud2h-t használok, és idáig problémamentes volt 3 - 3,2 ghz-en, de amióta win 8-at felraktam, már egyáltalán nem megy a tuning. win7 alatt is úgy kellett, hogy alapbeállításokon telepítettem a win-t és a drivereket, majd kapta a host clock emelést. most nem akarja az igazságot.
raktam fel hirdetést, hogy lockmentesre cserélném a 65w-os 4magost, de nem dől össze a világ, ha ezt ingyen is meg tudom oldani. -
-
törölt tag
ha kikapcsoltad a turbót, és 25-re állítottad a szorzót, akkor 1,25 körül érdemes tesztelni kezdésre. nálam 1,275 kell a 2500mhz-hez, 2200on természetesen kevesebbel is beéri. teszt gyanánt legjobban ez vált be:
alvó mód
ébresztés
3d-s alkalmazás (akár valami prociteszttel)ha kevés feszültséget adok, akkor ébresztésnél már resetel, ha közelebb járok, akkor ébresztés utáni játéknál adta meg magát. kellett egy kis idő mire kiismertem a lelkivilágát.
szerk.:
közben visszaolvastam, és azt szűrtem le, hogy a hang a zavarótényező. milyen hűtésed van? -
törölt tag
nagyon közel van az üresjárati fogyasztáshoz, amiben a llano az egyik legjobb(trinity után), így fölös vele küzdeni.
(#5724) El Kebir
azzal csak annyit ér el, hogy scrollozás közben szaggat a böngésző. mivel filmezés alatt sem megy maxon a proci így, csak a mozizás miatt értelmetlen visszavenni. jelenleg csak 720p-s videóval néztem, de a fogyasztásmérő ugyanolyan értékeket mutatott. -
törölt tag
akkor félreértettem. az első menüpontban a legalsó beállítási lehetőség a a cpu feszültség.
a lényeg, hogy megtaláld a legkisebb feszültséget, amin még stabil a rendszer. a leggyorsabb megoldás az alvó mód, és ébresztés. nálam itt szokott elhasalni a rendszer, ha kevés a feszültség, hiába stabil prime és játékok alatt, alvó módból való ébresztés után újraindul a gép.
ha kisebb órajelet akarsz akkor a legfelső beállítási lehetőségnél vedd vissza a szorzót az általad kívántra, és ahhoz keresd meg a megfelelő feszültséget. amúgy ez csak a terhelt fogyasztást csökkenti, üresjáratban mindenhogyan 30w körül vesz fel a konnektorból értelmes táppal. hiába babrálsz a feszültségekkel, maximum 1-2w különbség lehet, de az is a mérési hibahatáron.szerk: most néztem 720p-s mozizásnál 33-34 wattott kért a gép úgy, hogy a háttérben megy egy diablo3 is. szóval nem sok értelme van bajlódni vele, mert így is nagyon alacsony ez az érték.
-
törölt tag
milyen lapod van? használsz ssd-t? illetve sztem nem levenni akarod az órajelet.
a lapot azért kérdeztem mert megfelelő lapban lehet csak húzni. az ssd-t azért kérdeztem, mert hamar elszáll az ahci ha emeled a host clock-ot (bár valaki azt írta itt, hogy ahci nélkül is van trim). illetve az sem mindegy, hogy analóg vagy digitális kimeneten használod, mert az analóg kép is problémás tuningolva.
-
törölt tag
válasz
westcoastog #4356 üzenetére
mert 28ig van nyitva a szorzó. hiába állítod feljebb, akkor sem fog többet menni. host clock emeléssel lehet csak húzni, de elvileg komoly lap kell hozzá.
szóval találd meg a legkisebb feszültséget, amin stabil a 2800mhz, és nem kell vele többet foglalkozni.
első körben lockmentes procit vettem olcsó lappal, jelenleg tuningos lapom van a6-3620-al, de sokat szenvedtem vele, mire kiismertem a az fm1 lelkivilágát. -
törölt tag
válasz
westcoastog #4254 üzenetére
ha jól emlékszem, akkor 140w felett van értelme a 8pines csatlakozónak. szóval jó lesz hozzá.
-
törölt tag
hardveraprós árakat tekintve bestbuy. 4 magos 65 wattos variáns 12000, 4 magos 100 wattos lockmentes 16000. idáig ennyiért még 4 magos processzort sem lehetett kapni, és ezekben jelenleg a legerősebb igp van (nagytesót leszámítva), amit nem kötelező használni. az üresjárati fogyasztás már csak hab a tortán, bár nálam a fontossági sorrend elején van, mert sokat megy a gép terheletlenül.
az előbb említett 2 processzor (apu) elég nagy réteget tud lefedni.
szóval llano-t a népnek, főleg ennyiért -
törölt tag
válasz
matepalfi #4058 üzenetére
az x4 631-el egy árban kapható hardveraprón a 3670k, aminek a processzor része teljes mértékben megegyezik a szorzót leszámítva, ami zármentességnek köszönhetően könnyen módosítható. ez fontos, mert a régi host clock-kal ("fsb") történő húzás problémás. ezen kívül egy használható igp van benne, aminek az órajele szintén könnyen állítható. nálam csak 3670k és 3620 járt, amiben egy kicsit gyengébb igp (400 vs 320) van a 3870k-hoz viszonyítva, de alapvetően a memória sávszélesség a szűk keresztmetszet, illetve a mag órajel emelésével nagyon megközelíti az erősebb testvért.
később rakhatsz mellé komolyabb vga-t, 3200-3500mhz-en sok kártyák "kihajt". -
törölt tag
válasz
matepalfi #4022 üzenetére
prime+furmark alatt esélyesek azok az értékek, de játékok alatt nem járnak maximumon a processzormagok. illetve alulfeszeléssel is komoly eredményeket lehet elérni, a táp hatásfokából adódó különbségek sem elhanyagolhatóak, és játékfüggő is. szóval biztosan akad olyan játék ahol ez előfordulhat.
engem is "megszóltak" azért mert azt mertem írni, hogy 30 watt alatt vesz fel a konnektorból üresjáratban ssd-vel (3,5" hdd nélkül). mondjuk nálam a ~2000ft-os "lidlis" fogyasztásmérő nem a leghitelesebb. -
törölt tag
válasz
Tomix24 #4019 üzenetére
56.6 és 86,6. printscreent nem tudtam nyomni, mert mire a gép elé ültem, addigra elvitte a képet. az az igazság, hogy ilyen vga-t hd felbontáson tesztelni fxaa-val teljesen értelmetlen, mint ahogy az eredmények mutatják, az nvidia logóról nem is beszélve.
lefuttattam 1920x1080 max grafikával (high textúra, 8x msaa) és 36,6 és 58,4 fps-t írt ki a végén.
amúgy a procit érdemes legalább 3ghz-re húzni, diablo3, sc2 és hon-ban is érezhető a különbség, mintha mindegyik csak 1 szálon dolgozna.(#4021) Kingcold
nem értem a kérdést. fm1-be csak llano-t kapni, ha az igp nélküli verzióra gondolsz, abból is 651K a legerősebb, azon belül szerencsefüggő, hogy mennyit bírnak maximum. -
törölt tag
válasz
Tomix24 #4017 üzenetére
telepítésnél van lehetőség az angolt kiválasztani, talán az első lépés.
amúgy milyen órajelen járatod a processzort? a 3670k alapfeszen 3200mhz-en megy, és egy freezer 64-el 3500mhz a vége.(#4009) Taifa Díaz
közben átdugtam a másik llano-ba a monitort és társait, és 133 és 140mhz-en sem fagy meg ha felébresztem készenléti állapotból. érdekes... mindenesetre örülök, hogy ez már működik. mire összeáll a a nagy konfig, addig az utódja is kiforrja magát. -
törölt tag
válasz
Tomix24 #4014 üzenetére
milyen felbontás és beállítások mellett? elnyomkodtam mert zavart, hogy recések voltak az élek 1280x720as felbontáson.
amúgy 7770 után érezhető a különbség. 7850et akartam de bő 20000el drágább volt a 6870-nél, és tesztek alapján kb 10-15%-kal gyorsabb. mondjuk itt nagyobb felbontást is használtak, én csak 1080p-t használok. -
törölt tag
ezzel nem értek egyet (am3hoz viszonyítva). ha hasonló áron tudsz szorzózár mentes 4 magos llano vagy am3 processzorhoz jutni, akkor megfontolandó az fm1. az újabb gyártástechnológia miatt kevesebbet fogyaszt, és kevesebb hőt termel, és a soha nem látott üresjárati fogyasztásról nem is beszélve. épp egy ilyen gépről írok: giga a75m-s2v + a6-3670k + 6870 + ssd + 2,5" hdd + bq 350w 80+gold. üresjártaban 50-55 wattot vesz fel a konnetkorból. ilyet még nem láttam ezelőtt. emlékszem, amikor a 780g-s lappal dedikált kártya nélkül örültem a 55-60 wattnak, az előbb felvázolt esetben egy komolyabb vga is volt benne, csak a 3,5" hdd hiányzik a képből.
szerk.: az am3+hoz nem tudok hozzá szólni, mert az még kimaradt.
-
törölt tag
válasz
Taifa Díaz #4009 üzenetére
régebben olvastam, hogy 133-nál (vagy fölött) bizonyos lapok fixálják a pcie órajelét 100mhz-re. amúgy próbáltam 133 és 140mhz-en is, de ugyanez történt.
esetleg tudnál képet küldeni a bios beállításokról? -
törölt tag
tuningosok segítségét kérném:
idáig egy a6-3670k procit használtam egy kevésbé tuningos lappal, amit nemsokára elvisz nagybátyám, és a közelmúltban vettem egy giga a75m-ud2h lapot és egy a6-3620 processzort.sokan az ud2h lapot ajánlották tuninghoz, így nem szorzózár mentes processzort vettem, de nálam nem akarja az igazságot. ha a host clock-ot emelem akkor a készenléti állapot után lefagy a gép, és totál kinyírja az oprendszert. már 3x raktam win7et a gépre, és csak akkor hibátlan a dolog, ha nem húzom a gépet.
nekem elég a 120mhz-es host clock, mert ekkor 3ghz-en megy a processzor, és régebbi vagy kevésbé sok szálra optimalizált játékokkal játszok, amik főleg 1 magot terhelnek.hogy ne fussunk fölös köröket:
alap órajelen telepítem a win7-et, majd sata és minden driver után húzom, mert win7 telepítő nem látja az ssd-t (bios látja, mint ahci eszköz), ha 120mhz-re emelem a host clock-ot.
a ram fesz/órajel/időzítés és cpu órajel/ feszültség kitesztelve -
törölt tag
válasz
atti_2010 #3859 üzenetére
nem emlékszem pontosan értékekre, de a többet evett a llano-nál. viszont terhelve eltörpült a g530as celeron. 160 wattos táppal 70 wattnál többet nem tudtam kiszedni belőle (orthos+furmark), pedig +feszt kapott az igp, és az órajele is húzva volt. a proci részét nem lehet húzni, így az értelemszerűen alulfeszelve volt.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #3857 üzenetére
most nincs kedvem gépet szerelni, így nem mérem meg újra. a 26wos érték előfordulhat, hogy a notivinyó lehúzásakor volt, de a másik táphoz képest 10w különbség reális.
amúgy pont az üresjárati fogyasztása miatt tetszett meg a llano mint platform. sandy is többet fogyasztott, egyedül a brazossal mértem alacsonyabb értéket, de sajnos nekem az karcsú. -
törölt tag
válasz
matepalfi #3851 üzenetére
táp, órajel és feszültségfüggő a fogyasztási értékek.
3670k üresjáratban 2ssd és egy usb-s külső notivinyó társaságában 37-40w körül vett fel a konnektorból egy ~75%-os hatásfokú delta 200 wattos táppal. egy 350 wattos 80+gold táppal ez az érték 26-32w, és néha bevillan egy 16-18 körüli érték is, de szerintem a "lidlis" fogyasztásmérő viccel meg. terhelve már nem emlékszem, de ott komolyabb különbség volt. itt már sokat számít az órajel és a feszültség, és megfelelő táppal 100 watt körül tartható. -
törölt tag
tápot is másikat válassz, ha chieftec-hez ragaszkodsz, akkor ctg-t ajánlják a megfelelő topikban.
-
törölt tag
csak szorzózár mentes, "K" végződésű prociknál lehet így állítani a gpu órajelét. te csak "fsb" emeléssel tudod növelni, de általában 105-107mhz környékén száll el az ahci. a drágább giga és asus lapoknál az ilyen jellegű tuning megoldható, de ott a 2 lap árának különbözetéből már kijönne a "K" végződésű processzor. ez a 3650 és 3670k illetve a 3850 és 3870k esetében van így, a te procid más kategória, mert aránytalanul olcsó (12-13k).
szóval ha jó lapod van, akkor tudod húzni, más esetben be kell érned azzal a teljesítménnyel, ami jelenleg van. egyedül a processzor szorzóját tudod 25-re állítani, mert 2500mhz-et tud "turbo"-val.szóval a gpu-z jól mutatja az értékeket.
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #3459 üzenetére
nálam a brazos paneltáppal üresjáratban 20 watt körül/alatt fogyasztott, terhelve 30w.
a6-3670k üresjáratban 30w, skyrim közben 110-120w. a processzor 0,1-el alulfeszelve 3ghz-en megy, a gpu 775mhz-re volt állítva. mindez egy fsp250-60hen táppal volt hajtva. elvileg 80% körüli hatásfoka van, de üresjárati fogyasztása miatt paneltáppal is érdekes lehet, főleg egy 65wattos a6-3620-al, ami nem sokkal drágább a kinézett a4-esnél.
a brazos játékra teljesen alkalmatlan, nekem még a böngészés sem volt igazi rajta. -
törölt tag
Gigabyte GA-A75M-S2V
nálam nem megy a tuning, hamar elszáll az ahci. lehet user error, de én úgy érzem, hogy mindent próbáltam. de mivel "K"-s procit vettem így ez a dolog egyáltalán nem zavar.
a dvi kimeneten hang is megy dvi-hdmi átalakítóval, így a hdmi hiánya sem okoz problémát. -
törölt tag
válasz
HeavyToys #3122 üzenetére
az a baj, hogy 12 voltos ágon nem bír annyit a táp. nekem 100 wattos llano-m van, és képtelen voltam annyira alulfeszelni és visszavenni az órajelét, hogy rá merjem dugni a brazos paneltápját. nálad még lehet némi esély. akitől vettem a brazost, ő g530as procit hajtott ugyanilyen 60 wattos paneltápról, mint ami nekem van, így azért remény van, először mindenképpen teszteld ki "rendes" táppal, illetve nézz utána, hogy 12 voltos ágon mennyit bír a paneltáp.
-
törölt tag
válasz
Tollas69 #3119 üzenetére
dvi hdmi kábelt használok, és hibátlan ugyanezzel a lappal.
amúgy érdekes a monitoron olvasható szöveg, mert ezen a dvi kimeneten csak digit jel mehet ki. ezért nem lehet dsub átalakítóval használni. analóg kimeneten próbáltad?
illetve a monitor pontos típusa is segíthet. -
törölt tag
válasz
galocza #3009 üzenetére
ez sem rossz vétel.
erősen dilemmázok a vételén, mert ennyiért 4 magos procit sem kapni, és ebben még egy nem gyenge igp is van. ha lenne olcsón valami használt lap, már nálam is lenne egy ilyen.(elvileg megveszik a jelenlegi konfigom, azért nézelődök utód téren, és jelenlegi helyzetben bestbuy)
-
törölt tag
válasz
Arthuro_Adam #3004 üzenetére
szabványfüggő (atx, sfx, picopsu, paneltáp), és a kérdés inkább ide tartozik.
sajnos a legolcsóbb forgalomban kapható ajánlott atx táp a 8000 körüli fps350-60apn.
a többi szabványban nem vagyok otthon, csak egy 60 wattos paneltápom van, illetve van pár fekvő matx házam nem szabvány 160 wattos delta táppal.
ha használt atx-ben gondolkozol, akkor még az fsp250-60hen tápot tudom javasolni, ez elbírt egy 4 magos húzott llano-t és egy húzott hd7770et. mondjuk ez is bőven sok. -
törölt tag
válasz
r3dsnake #3000 üzenetére
az a55 és a75 között usb3 és sata3 szokott lenni a különbség.
asrock A55M-HVS
asrock A75M-HVS
nekem ez a 2 dolog tűnt fel, ettől függetlenül másban is különbözhetnek.tuning 2 esete:
1.: szorzózáras verzió
"fsb" emelésével emelkedik a cpu, igp, memória órajele (mindegyiknek külön szorzója van)
baromira lutri, de bizonyos lapok fixáljak a különböző órajeleket (pcie, stb). eredetileg a6-3500 vásárlásán törtem a fejem, és gondoltam lazán felhúzom 3ghz-re, de miután beleolvastam a topikba, inkább 3670k lett belőle.2.: szorzózár mentes verizó
cpu szorzója külön állítható, ipg órajele külön állítható (bár inkább a szorzóval babrál a lap, mert nem pontosan azt az értéket látom oprendszerben, mint amit állítottam bios/uefi-ben)mind2 esetben lehet állítani a memória szorzóját úgy, hogy a szabvány órajeleket kapjuk elvileg 1866mhz-ig, de állítólag pár processzor támogatja az eggyel nagyobb lépcsőt, de ezt az alaplapnak is támogatnia kell. ezen felül még az "fsb" emelésével lehet húzni a ramot, ez szerencsefüggő.
-
törölt tag
válasz
katt777 #2832 üzenetére
alapfesszel (~1,4v) 3200mhz a vége, és minimális +fesszel 3500mhz. mondjuk ezeket egy a6-3670k-val értem el, aminek a proci része teljesen megegyezik a 3870k-val. gyári szorzót nem vettem figyelembe, mert mind2 szorzózár mentes. a ram részletkérdés, ha nem használod az igp-t.
-
törölt tag
próbálta valaki a diablo 3 open bétát?
fullhd felbontáson max grafinkán röccenésmentesen fut. most ennyire gagyi a játék, vagy ennyire jól optimalizált? -
törölt tag
hdmi-vel használod? esetleg tv-vel?
ha igen, akkor a scaling options-nál kell a csúszkát elhúzni minden kívánt felbontásnál és frissítésnél. felbontás váltáskor nézd meg a frissítést, mert szereti 50hz-re beállítani, és a játékok 60hz-en mennek. ez régi ati/amd probléma, én már 2008 óta küzdök vele...
azért nem halálos, csak rendszerinstallkor be kell állítani, majd restart, és megtartja. ha sok felbontást használsz, akkor macera, de elég 1 restart az első beállítás után. -
törölt tag
nem babráltam vele, mert fos ramokat vettem. 2db volt elmentve a könyvjelzők közé, és sietősen rendeltem. későn vettem észre, hogy a gyengébbiket választottam, és már a futárnál volt a gépem.
nálam az ahci hamar elszállt, talán 107mhz környékén nem talált sata eszközt. dsub-ot nem használtam, így arról nem tudok információt szolgáltatni.amúgy a cpu alapfeszen 3200on megy (így használom), és értelmes fesszel 3500 körül van a vége. az igp 775nél adja meg magát, hiába adok feszt a biosban. bevallom hősiesen nem tudom, hogy minek kellene feszt adni, de kipróbáltam egyesével és úgy is, hogy mindennek adtam feszt, de akkor is fagyott a skyrim. sc2 magasabb órajelen is elment feszemelés nélkül.
-
törölt tag
válasz
pendre54 #2522 üzenetére
itt van egy táblázat, ahol leírják, hogy milyen vga-kkal működik a 2 gpu-s dolog (6670,6570)
llano-nál a dual graphics nem a legideálisabb. ha a játék támogatja (dx10) és működik is rendesen, akkor kb a 4850 szintet tudja hozni a rendszer, így nálad nem látom értelmét.
llano és 7770 tulajként inkább a 7770 vásárlását tudom ajánlani. -
törölt tag
válasz
pendre54 #2520 üzenetére
inkább vegyél 7770et, fullhd felbontáson megállja a helyét. igp-vel még meredek ez a felbontás. a következő generációs apu teljesítménye már elég közel lesz a mostani vga-dhoz (4850), egyedül a ram sávszélesség gyengébb.
amúgy a llano is és a trinity is képes együtt működni külön vga-val, de a 4xxx széria nem tartozik közéjük. az integrált és a dedikált kártya közötti váltás tudtommal csak notinál megoldott, legalábbis amd-nél nem hallottam ilyenről.
ahhoz képes, hogy nem értesz hozzá, eléggé igényes alkatrészekből lett összerakva a gép.
-
törölt tag
megjött a gép, már a drivereket töltöm
bios-ban feltűnt, hogy 400 körüli igp órajelet ír. ugye az is lockmentes? (3670k)
illetve állíthatom a gpu-t mhz-enként? idáig azt szűrtem le, hogy a szorzófüggő a dolog. a biosban mhz-es lépcsők vannak. -
törölt tag
válasz
echterion #2476 üzenetére
én jobban várom, rohadt sokat olvastam utána, mire megszültem az eredményt.
igazából ez a grafikon segített a végső döntésben.
a 3700mhz-es phenom2 14%-al gyorsabb, miközben 700mhz-el magasabb az órajele, és az i3-2120tól sincs nagyon lemaradva. a linkelt képen 3870k eredméyne szerepel, de a proci része teljesen megegyezik a 3670k-val, és az utóbbi is szorzózár mentes, így a 300mhz differencia könnyen megszüntethető.szerk.:
ezek a ramok jók lehetnek hozzá?
valaki azt írja, hogy 2133-on is elmennek cl10-ben. -
-
törölt tag
válasz
echterion #2467 üzenetére
iponról rendelek komplett gépet, és ~5000 difi van a 2 lap között. nekem elég a 2 ramslot, amúgy is hátrány 4 ram használata. talán a hdmi hiánya okozhatna problémát, de van dvi-hdmi átalakítóm, és reményeim szerint azon is menni fog a hang, ahogy az összes hd szériás atival ment idáig.
-
törölt tag
válasz
Borokafa #2465 üzenetére
ezt ajánlották nekem:
GIGABYTE GA-A75M-UD2H
ennek egy butított verzióját néztem ki, mivel inkább áldozok a szorzózár mentességre és a biztos tuningra. eredetileg a6-3500at néztem ki, amit ha lehetne rendesen húzni akkor kellemes alternatíva lenne. de inkább veszek egy 3670k-t, mivel komolyabb vga-t is meg lehet vele hajtani. azonos órajelen jobb a phenom 2-nél, és a gyártástechnológia miatt kevesebbet kell fogyasztania. egy árban van az i3-2100al, de az utóbbit nem lehet húzni, és az igp is gyengébb. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #2316 üzenetére
idáig egy sandy g530 + 3870-et használtam, de zavart vga-val az üresjárati fogyasztása és a hangja. teljesítményben nagyjából ugyanott lennék, csak húzva erősebb lenne a proci. egy fekvő lp hátlapos matx házba akarom rakni, amiben minőségi 160 wattos táp van.
diszkrét vga ebbe a platformba fölös, 6850 körül dobnék bele később, persze másik házba költöztetve. -
törölt tag
milyen matx lapot tudnék 143-as "fsb"-n használni?
a6-3500 vásárlásán töröm a fejem, de 3ghz-en szeretném használni. viszonylag olcsó sata 3 és usb 3-as matx lapot szeretnék hozzá venni (ipon), és valamikor olvastam arról, hogy bizonyos lapok 133mhz fölött fixálják a pci és a többi órajelét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Interactive Brokers társalgó
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- One mobilszolgáltatások
- Robotporszívók
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest