- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
Nekem is volt ilyen.Egy újra indítás kellett neki és kész.Okot nem tudok rá,semmiféle tuning nem volt akkor még.Szerintem nem érdemes vele foglalkozni..
Más: kiegészült a rendszerem egy 6670-es vga-val(ezzel egyébként a csíkozás gond is megszűnt érdekes módon.Idle viszont érdekes módon megugrott 13wattal sajnos. -
-
El Kebir
őstag
ha az előző részeknél is csinálta, akkor passz... talán nem hibás a file. (de akkor azt mivel nézted meg?)
inkább a felette lévő az érdekes (frissítést vált a monitor?), hogy képes-e a megjelenítő a film képkockasebességű frissítésre, vagy hogy pontosan mit ért a lejátszó azon. (nem miden monitor tud 24Hz-es jelet fogadni, meg a gpu se biztos, hogy pl dvi-n nem akadna ki tőle)
(nem ismerem a lejátszót, a bekeretezett részben nem látok kivetnivalót, gondolom az a beállítás jelenti a film igazítását a monitor frissítéséhez)
-
törölt tag
nagyon közel van az üresjárati fogyasztáshoz, amiben a llano az egyik legjobb(trinity után), így fölös vele küzdeni.
(#5724) El Kebir
azzal csak annyit ér el, hogy scrollozás közben szaggat a böngésző. mivel filmezés alatt sem megy maxon a proci így, csak a mozizás miatt értelmetlen visszavenni. jelenleg csak 720p-s videóval néztem, de a fogyasztásmérő ugyanolyan értékeket mutatott. -
El Kebir
őstag
az "amd vision engine control center"-ben (a régi ccc), fogod és leveszed 8x-os szorzóra a cpu energiaellátásban (800MHz) és akkor folyamatosan csak annyin fog menni, ha kell az erő akkor meg felhúzod. (habár ezt csinálja automatán is...)
elég ennyi, ha csak az órajelet akarod visszavenni, felesleges a biosban turkálni (amit Ad-m írt)
-
törölt tag
akkor félreértettem. az első menüpontban a legalsó beállítási lehetőség a a cpu feszültség.
a lényeg, hogy megtaláld a legkisebb feszültséget, amin még stabil a rendszer. a leggyorsabb megoldás az alvó mód, és ébresztés. nálam itt szokott elhasalni a rendszer, ha kevés a feszültség, hiába stabil prime és játékok alatt, alvó módból való ébresztés után újraindul a gép.
ha kisebb órajelet akarsz akkor a legfelső beállítási lehetőségnél vedd vissza a szorzót az általad kívántra, és ahhoz keresd meg a megfelelő feszültséget. amúgy ez csak a terhelt fogyasztást csökkenti, üresjáratban mindenhogyan 30w körül vesz fel a konnektorból értelmes táppal. hiába babrálsz a feszültségekkel, maximum 1-2w különbség lehet, de az is a mérési hibahatáron.szerk: most néztem 720p-s mozizásnál 33-34 wattott kért a gép úgy, hogy a háttérben megy egy diablo3 is. szóval nem sok értelme van bajlódni vele, mert így is nagyon alacsony ez az érték.
-
törölt tag
milyen lapod van? használsz ssd-t? illetve sztem nem levenni akarod az órajelet.
a lapot azért kérdeztem mert megfelelő lapban lehet csak húzni. az ssd-t azért kérdeztem, mert hamar elszáll az ahci ha emeled a host clock-ot (bár valaki azt írta itt, hogy ahci nélkül is van trim). illetve az sem mindegy, hogy analóg vagy digitális kimeneten használod, mert az analóg kép is problémás tuningolva.
-
atti_2010
nagyúr
Annak az adapternek amit használok van külön 4 pines ATX kimenetele, de lehet cselezni is, azxBos táp amit használok 12V ad le 203W-on tehát van benne szufla bőven, a 4pines 12V-ot be lehet kötni direktbe mivel a táp úgy is lekapcsolható, így megszabadítod az adaptert egy+ tehertől. A molexre nem ajánlatos kötni mert túlterhelődik.
-
Tomix24
addikt
Én is javaslok egy helyet, de ezt mindenkinek itt a fórumon [link]
Ide rakják ki a Béta státuszú drivereket, és ki is beszélik. 12.8 Whql a legjobb éppen, Windows 8-hoz is.
Én a 12.9-et próbálgatom épp, jobb a VGA tunning potenciálja mint az eddigieknek. Dedikált kártya esetén.
-
atti_2010
nagyúr
Ezt a szemforgatós szmájlit nem lehetne kihagyni?, Jól megterhelve túlléped a 10A amit azok a kis paneltápok nem bírnak el, plusz a HDD indításakor is fellép egy drop amit szintén át kell vészelnie valahogy, szóval azok a 150W nem alkalmasak ekkora proci biztonságos meghajtására nem azért vettem 250W-at mert nem volt hova tegyem a pénzem, viszont így van egy tápom amelyik bármely Gold minősítésű tápot lepipál fogyasztásban.
-
Silentfrog
veterán
Jobbról ott van az! legördülő fülecskéből tudsz szűrni ha már benne vagy a memoriák közett.
Azért nem én ajánlok mert nagy az árban a szórás,te tudod,mire futja a keretből!Akkor a leirás a xar...
Gyártói cikkszám: KHX1600C9AD3K2/4G
MEMÓRIA MÉRET: 4GB
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KIT KISZERELÉS: Nem -
Silentfrog
veterán
Ha tényleg nem lesz játék akkor érdemes a 2x2 gb-os 1600 mhzes ramokból választani.
Viszont amit linkeltél lapokat abban csak 2 memoria slot van tehát bőviteni csak eladással tudsz majd,ha ezt választod
Mivel a rendszer memoriából csip le az integrált rész ezért szereti a gyorsabb memoriát ami dualba megy igy érdemes inkább a 2 modul mint az egy ugyanakkora méretre -
Silentfrog
veterán
Meg az órajelben, és a magok számában, és a TDP-s besorásukba különböznek!
Ha elég a 2 mag akkor veheted a legolcsobbat amit leirtál félelmeket az egyik procival sem fog már bekövetkezni.512 mb memoriával az integrált résszel játszok a Fallout 3 mal a legnagyobb részletességgel 1280X1024 felbontásba igaz a 6550D vel.
Kizárt,hogy ne legyen elég bármire ennyi memoriaAmit tudsz állitani az alaplapon a Videokártyára vonatkozik,tehát ja játszol mennyit kapjon a rendszermemoriából!
Én ajánlom 2x2 gb 1600 mhz-es memoriát vegyél,és nem lesz baj semmivel -
Silentfrog
veterán
Ezzel az alaplappal 512 mb memoriát tudsz adni max az integrált résznek. Nekem is ilyen lapom van,ezért rz biztos.
Én úgy tudom,hogy az összes Asrock lapnál ez a helyzet,ennyi a maximum.
Ha minden igaz a giga lapok engednek többet,tehát alaplap függőA processzor orajele autómatikusan csökken ha nincs kihasználva de ehhez az alaplaphoz van olyan nevű program ,hogy AXTU
Az a program telepitése után további energiamegtakaritást lehet elérni a program IES részében az "on" gomb aktiválással.Ilyenkor a 1.085 voltról még jobban 0.985 re veszi vissza terheletlenűl a processzor feszültségét,igy további pár wattal fogyszt kevesebbet a gép.
Ha aktivan akarsz szórakozni az órajelekkel le-fe akkor érdemes "K"-végű procit nézni mert azzal biztos tudsz manuálisan is változtatni mindent.
-
MZperX75
addikt
-
MZperX75
addikt
Ilyen lapom van!
Nem rossz ,nem is olcsó ,talán egy szépséghibája van ,VGA kimenetei ,gyengének tűnnek,csak óvatosan,de gond nincs vele,talán
a ventivezérlést kicsit komplikáltnak találtam ezért Win7-ből szoftveresen állítom,alapon legyen nagyon halk,ha játszom kicsit pörögjön,nálam 3 ventit szabályoz,kis ház kell a szellőzés.[link]
-
MZperX75
addikt
Nekem MiniITX lapom van ,nagyon kicsi a gépem.ű
ilyen nem olcsó Asrock MiniITX 23-25ezer Ft körül van.17-25 ezres kategóriába keress ott nincs gond,márkát nem tudok neked mondani MSI sem rossz,Asrock olyan amilyen,ami szimpatikus úgy is garral veszed.
Az az ne a legolcsóbbat keresd!
-
MZperX75
addikt
Az ember mindig egyel többet akar!
Ezt ne felejtsd el.(A4-3300 egy herélt processzor valóságban csak Az AMD csak ebből a típusból A8-3800-as (X4-Athlon2-magocskával) és plusz egy HD6550D grafikus maggal gyártat(400sp) ,a hibásokat viszont eladjak A8-3600,A6-3500,A4-es néven.
Mert Hibás a mag (több fesszel tud működni,a grafikus rész hibás(320sp.160sp re butított,stb)
Az én 4magos Llano-m számottevően nem fogyaszt többet ,mint A4-3300-as APU-"d".
És teljes értékű hibátlan lap 4mag 400sp-vel 1.25V-on beton stabilan.
CodMW2 1080p(Low) multiplayer 16 ellenfél 70-90fps
drágűbb,de 2x gyorsabb,mindenben....Ezzel már mennek a játékok TV-n
ill (OFF)nálam Projektoron.(/OFF)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Kuponkunyeráló
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest