- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
-
MZperX75
addikt
válasz
katona.jozsi #4997 üzenetére
2100Mhz? 1V-on az nem igazán van alapon nem?
2.5ghz az alap 1.41V-on. -
válasz
hyperman25 #4976 üzenetére
ki van zárva, hogy nincs különbség
de te tudod...
-
Telegdy
aktív tag
válasz
Silentfrog #4989 üzenetére
Jelenleg nincs asztali gépem, egy iPadről pötyögök.
Van egy Sempron procim és hozzá lapom, de az meg elfut hűtő nélkül is, teszteltem
Emlékeim szerint egy 1055-ös Phenom II x6-on próbáltam egy ideig venti nélkül, persze ahhoz nem volt elég hosszútávon -
-
Telegdy
aktív tag
válasz
Silentfrog #4987 üzenetére
Eleinte biztosan nem lenne mellé VGA.
De ha gond lenne vele, szerintem túlélem azt az egy hűtőre szerelt 120mm-és ventit.
Úgy gondoltam, bepróbálok egy kis undervoltot, hátha úgy sikerül lent tartani a hőmérsékletet.
Mindenesetre sok jót hallottam ezekről a procikról, és bár eleinte i3-on gondolkodtam, végül ez lesz. Ár, teljesítmény, TDP... -
Telegdy
aktív tag
válasz
Silentfrog #4985 üzenetére
65-ös A8-3820-ra gondoltam, az jó választás lenne?
-
Silentfrog
veterán
Látom Asrock lapod van a bios frissités nagyon egyszerű az instant flash-el. Nem tudom,hogy segitene a problémádon de én többszőr frissitettem már biost Asrock lapon.
Itt egy leirás,hogy mi a modja ,ha mégis szeretnéd.
[link](#4983) Telegdy .: Ha a mostani Phenomod elmegy vele passzivba akkor biztos!
Nekem egy x4 Phenomom volt volt 95tdp-s most meg egy 3870k.
A hűtő ugyanaz.
Pont ugyanúgy melegszik mindkettő. -
Telegdy
aktív tag
válasz
Silentfrog #4979 üzenetére
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #4971 üzenetére
1.5 hónapos a rendszer
Win7-64 ultimate SP1.
A lapom belső modeme kapcsol ki,vagy kapcsolódik le.
Bios frissítés,nekem bonyolult(barzoson egyszerű volt) Lan Drivert újra teszem ,amúgy az egész nem akkora gond, mert 20mp-alatt újraindítom a hálózati kapcsolatot,és akkor rendbe jön................,már nem érdekel a Ncore-on hanyadik vagyok.(2 évig 24/7-ben ment a gép,brazos,na akkor számított ,hogy a kliens ne álljon meg )
Most mint érdekesség ,csak picit zavar... -
_ak_
addikt
TV-HDMI témához hozzá kell, h szóljak, hátha segít valakinek.
jelenleg én egy Samsung 37LEB530-as LCD-t használok monitornak és írtam is, h eleinte volt némi szellemkép, plusz a széleknél kicsúszott a kép, amit csak manuális overscannel tudtam beállítani, ekkor viszont torzult az 1:1 pixelmapping és homályos lett helyenként a szöveg. A megoldás annyi volt, h a át kellett dugnom a HDMI (DVI)- csatlakozóba a HDMI kábelt, majd a beállításokban, ahol meg lehet címezni az egyes csatornákat, PC-t vagy PC DVI-t kellett kiválasztanom. Pöccre beugrott a kép a megfelelő méretre, eltűnt a szellemkép, simább, élesebb lett a hatás.Nem tudom, h más márkájú TV-knél van-e ilyen, de érdemes lehet a manualban szétnézni.
-
El Kebir
őstag
válasz
hyperman25 #4976 üzenetére
hdmi-nél nem mindig tökéletes a pixelilleszkedés, előfordul "d-subos kinézet" (lehet olvasni esetek erről a hdmi témában), dvi biztosabb lenne, de ha "a csillagok együttállása" megfelelő, akkor a d-sub és a dvi között sincs túl sok különbség... főleg a simítatlan 1 pixelszéles vonalaknál (pl betűk) lehet észrevenni a különbségeket.
-
Telegdy
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki passzív hűtést használ Llano procival?
Ha igen, kiváncsi lennék néhány adatra... (milyen hűtés, milyen hőfok idle állapotban, illetve terhelve)
Előre is köszönöm! -
válasz
hyperman25 #4969 üzenetére
nem mondod, hogy digit helyett analog kábelt "élvezel" ?
remélem legalább fullhd és kifolyik a szemed a homálytól és szellemképtől ...
-
Steve D.
csendes tag
válasz
hyperman25 #4969 üzenetére
Ma kis híján vettem Technika márkájú D-SUB kábelt a Tescoban XD, de aztán visszatettem a kosárból
-
MZperX75
addikt
Hálózati problémám van. 25/5-nettel pörög a kis jószág,de leáll állandóan most ,hogy írtam ,most is leállt a net ,ill a webes kapcsolat.
2 napja tapasztalom,Win szerint megy minden az az van hálózati kapcsolat,de
A DNS-st nem találja,(semmi nem jön be Weben, a kliens is leáll a torrentnél) háózati kapcsolatok-letiltom --javítom és rendben van,olyan mint az alaplapi modem kiakadna.Az előző gépemen a bios frissítés segített ,vagy csak a Lan drivert cseréljem le?
A Kábel Modem rendben van 2 hetes Cisco EPC3925.
Biost nem merek frissíteni.Nehogy elkúrjam a gépet a Brozosnál simán megcsináltam.
Hasonló az az teljesen ugyan ez volt agond ott megoldódott egy frissítéssel+Lan drivert is upgradeltem.
Asrock A75M-MiniITX lapom van 1.5A biosszal elvileg elérhető 1.6.Tapasztaltatok már hasonlót?
Ötlet?Vagy Vírus?
-
-
válasz
Silentfrog #4959 üzenetére
nézd meg a mostani, 1600as beállításokat és első körben butíts mindent!
a legfontosabbak:
CAS, ha pl most cl9, tedd cl10-re
command rate, ha most 1T, tedd 2T-re
stb -
tomba
tag
Köszönöm a válaszokat. Nagyon rosszul nem is lehet felszerelni eléggé adja magát, paszta is szép vékonyan és egyenletesen van rajta. A házban pedig hátul van egy 12cm-es venti is.
Mondjuk így a CPU ventije pont a VGA felé néz, de az előző kisebb hűtőnél a borda tetején volt a venti és úgy is melegedett.
A BIOS gyári beállításon van, nem kellene itt valamit állítanom? Vagy esetleg hardverhiba? És miért akkor melegszik a legjobban amikor a VGA terhelve van?
-
Silentfrog
veterán
Nekem is volt ilyen problémám amikor Hd 5830 kártyám volt.
A kártyáról a felfele áramló forró levegő felmelegitette a Cm. tx 2hűtőbordát ráadásul olyan szarul volt a hűtő felszerelhetősége,hogy a ventillátor pont videokártya meleg levegőjét fujta át a cpu hűtő bordáin. Tehát felfele kavarta a levegőt proci ventije. -
válasz
Silentfrog #4954 üzenetére
igen!
de nem csak feszt kéne emelni, hanem manuálisan az időzítéseken is rontani célszerű!
-
tomba
tag
A problémám az ha a LLano a-3850 processzorom mellé vga-t teszek a cpu játék közben rettenetesen melegedni kezd és le is fagy 80 celsius fokon. Mi lehet az oka? A táp kevés?
Ez a jelenség nem állt fenn ha 6670-es diszkrét vgat használtam vagy önmagában a llanot. hd6850-nél már produkálta és gtx 560ti-nél is. táp:chieftec 450W, alaplap A75M-HVS. A fagyás előtt, játék közben, egyébként mindig ledobja az USB WIFI sticket. Cseréltem rajta coolert is (COOLERMASTER HYPER TX3 EVO) de semmi változás, csak normál használatkor hűvösebb.
-
Silentfrog
veterán
Szó volt róla,pár oldallal feljebb,a memoria fesz. emelésről. Lehet buta kérdés de érdemes probálkozni emelt feszültséggel az 1600mzh-es ramokkal,hogy esetleg 1800 mhzen menjenek? Van erre esély? Jelenleg 1600 mhzen mennek 1800 -on nem indul a rendszer.
-
zetecR
addikt
válasz
westcoastog #4946 üzenetére
Nem lenne jobb egy passzív?
-
-
válasz
westcoastog #4936 üzenetére
iponon hülyeséget írtak
ennyi erővel vegyél 6570et, hiszen 6670et sem "muszáj" venni ..
-
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4936 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék...mivel 2 év garral tudok boltbol 14000-ért 6670-est DDR3-al.
-
westcoastog
veterán
Iponon azt írták hogy llano mellé nem fontos ddr5-ös memóriával vennem a 6670-et, kinek mi a véleménye erről? Bemásolom a hsz-t:
"Ha Llano-hoz veszed, nem fontos DDR5-ös verziót venned, elég a DDR3-as, az lehet kevésbé is melegszik.
A DDR5-ös is DDR3-asként üzemel Dual Graphicsban, így spórolnál vele, miközben ugyanaz a végeredmény
Vagy ugyan annyiért már megkapod a 2GB-os Gigabyte-ot, vagy egy Sapphire-t."Azért ezzel lehetne egy kicsit vitatkozni szerintem.
Mondjuk 2gb-os ebből a kártyából bőven fölösleges. -
-
Tomix24
addikt
válasz
Steve D. #4928 üzenetére
Cap - ... Az is kell a Dual Grapicshoz.. Szedd le a netről, és tedd fel: [link] majd újra indítás. HDMI 800ft a tescoban, így próbáld a Llano-ra kötni, nem mindegy az sem mire kötöd... És lám már jó is lesz. Ja igen, catalystben is kapcsold be a Dual grapicsot a HDMI-s összekötés után.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
westcoastog #4913 üzenetére
Mondjuk ez nem teljesen igaz mert a CFX amikor 2-3-4 VGA-t összedrótozol, a Dual Grafics meg az mikor egy IGP-t egy diszkrét VGA -val drótozol össze, persze van mikor én is CFX -nek nevezem mert könnyebb leírni.
-
Steve D.
csendes tag
válasz
westcoastog #4910 üzenetére
Corsair CX 430as táp, de cseréltük azt is 1 próba erejéig
Fujitsu L20T monitor, szintén volt cserélve igaz csöves monitorra
Kingstone nano Gaming RAM-ok vannak benne pillanatnyilag 2x2GB 1600Mhz.
CPU hűtő: be quier dark rock pro
HDD: WD 500GB
Op rendszer Win7 64bit
Ház: Gigabyte Poseidon 310, elöl hátul 12-es ventikkel -
Steve D.
csendes tag
ASRock Extreme6-os alaplap
AMD A8 3870K-s CPUA kép a beépített VGA-val villog amíg "be nem melegszik(?)" utána elmarad.
Sapphire 6670 Ultimate-tel nem villog se CFX-szel se anélkül.
Viszont bekapcsolt CFX-szel roszabb FPS-eket hoz mint csak a 6670-nel...
RAM-ot próbáltunk több félét, nem segített, BIOS frissítés dettó.Találkozott valaki ilyen problémával?
Kössz!
-
zetecR
addikt
Az én 2x4GB Corsair XMS2 2000MHz moduljaimmal azt sem tudom, hogy miről beszéltek.
Mondjuk a Sniper SR2-k se csíkoztak, pedig azok 1600-osak voltak, valami 1900 környékére húzva.
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4905 üzenetére
Tavaly május 3 AMD Brazos E-350 MSI lapocska 4Giga ram 65Wpaneltáp
Csíkoz,fesz emelés ramnak heti egyszer csíkoz --restart rendben van,aztán azt is leszartam,ha csíkoz...
És mi van akkor ha csíkoz?
Film játék hibátlan ,néhány veb oldal csíkozz,na és akkor mi van,a gép hibátlanul működött!!! semmi.....A6-3500 ugyanazzal a 4giga rammal(kingmaxDDR3-1333) csíkozz,fesz emeltem heti egyszer csíkozz, vettem 2x2 giga kingmax1600- ,nem csíkoz! Hibátlan...később eladva!
A8-3820 régi ramok (kingmax DDR3-1333) csíkoz,de csak a perverz kíváncsiság kép kripróbálva ezekkel, aztán csere az"új" kingmax1600-ra ,hiba mexünt hibátlan nincs csíkozás.
A tapasztalatból következtetés levonva a ram szar! akit zavar cseréljen,attól a gép még működik.
(hozzátérve azokat az igénytelen embereket akik még mindig VGA kábellel kötik össze a 20-22-24"-os lap monitorjukat a géppel ,azok meg is érdemlik.
Mi különbség van egy DVI,HDMI,elelnben egy VGA között?
Óriási a különbség ,sokkal de sokkal szebb a képe a digitális kimenetnek!
Na azok viszont ne panaszkodjanak a csíkozásra,mert hülyét kapok) -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4903 üzenetére
Na ezzel a csíkozással jól felborzoltam a kedélyeket!
Látom írtok rendesen......
-
westcoastog
veterán
Hopp, egy 2 másodpercre most becsíkozott a kép jobb oldalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- OLED TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Filmvilág
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest