Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Persze, de egyrészt előbbi 25mbps annak úgy vélem elégnek kell lenni, utóbbit pedig ugye én nem tudom lemérni/tesztelni. Másrészt szerencsére ritkán de előfordul hogy egy oldal betöltése közben ezerrel pörög a proci, ilyenkor nyilván ez a szűk keresztmetszet.
HeavyToys!
Én is azok közé tartozom akiknél gyorsan felmegy a pumpa ha várni kell, a gép van értünk és nem fordítva. Ezt figyelembe véve is azt mondom hogy az említett feladatokra alapvetően frankó a Brazos, viszont úgy érzem néha lehetne kicsit gördülékenyebb. A szavaid alapján pont ezt kapnám ha váltanék.
Amúgy te is SSD-vel használtad őket? -
MZperX75
addikt
Bár képernyő csíkozásra nem panaszkodott VGA nélküli használata közben,azért ott azonnal látszódna,ezért sem írtam,de persze az is lehet.
) troszti
A ramnak adjál még plusz feszt! vagy vedd vissza 1600-ra,egy próbát megér.Egyenlőre nincs meg a pontos baja,így a Win7 újrahúzása sem biztos problémamegoldásra,csak azt nézzük valamitől szarul megy,ritka a win7 hiba.
A fizikai hiba megmarad akkor az újratelepítés biztos nem segít,pláne ha szar akkor a Win7 is szarul megy fel. -
-
MZperX75
addikt
Nekem az első az egy 4 Giga DDR3-1333-as rammal egy LlanoA6-3500-el ment,persze a Brazosból mentettem át, majd vettemA8-ast,sebességben semmi különbség nem volt akadt szinte minden.
Aztán dual channel-be sikerült egy próbát csinálnom egy kölcsön modullal,na az megtáltosodott rendesen.
sebesség szinte X2Most DDR3-1600-os 2x2 kitem van ,minden rendesen megy ,néha havonta egyszer csíkozz,de restart megoldja a gondot.
Ebből csak azt szűrtem le,hogy nagyobb a sebesség növekedés,ha 1 ramról duálba hajtom ,mint 1333-ról 1600-ra.
Bár nekem ez tökéletes,lehet menne ez is 1866-on még nem próbáltam ez egy Kingston DDR3-1600-as.
Just Cause 2-Z egy elég proci+VGA igényes játék,még HD4870-1G karimat is szépen meg tudta fogni FHD felbontásban,nem ment maxon. 15-23Fps-t produkált maxon egy Phenom2 X4 3.3Ghz-en 4 Giga rammal+HD4870-1G,igazán folyékonyan maxon 1366x768-ba ment HD4870-el,ami annak idején csúcs kari volt,persze betettem mellé még egy 4870-et úgy nem volt gondom,szerintem meg ma is jól menne vele minden.
-
-
DaeMonS
tag
no akkor mondom:
--1. Win7 tema semmi gond, alapbol felismeri amit kell, majd driver cd es minden megy szepen
--2. xbmc oldalarol letoltott generic valtozat sok sok hibaval es utomunkaval jar-nekem nem mukodik meg.
--3. openelec - alapbol van FUSION-ra optimalizalt valtozat,es szepen megy minden, a HDMI hang utolagos plughw:0,3 hozzadassal orvosolhato,es minden megy szepen ahogyan kell, repojukbol meg a transmission is letoltheto, es kb 10-15sec alatt indul es hasznalhato.Kb 4-5% os proci hasznalatot mutatva divx,xvid,avi stb lejatszasnal....
-
Konfigos
őstag
Nem igazán értem az xp-s gondot.Senki nem ismeri itt Fusion Utility : Requires either 32 or 64-bit Microsoft® Windows XP, Windows Vista, or Windows 7,
Tartalmaz jó pár gyári beállítást amik szabadon törölhetőek/változtathatóak.Viszont nekem nem tette be automatikus indításba ezért behúztam az indítópultba.Korrekt kis program szvsz,teszi a dolgát nálam rendesen.Kombinálva az AMD PSCheck programmal szuperül lehet létrehozni feszültséggel párosított órajeleket.Nem rég láttam hogy volt kérdés az hogy ha biosba alulfeszeljük-e akkor a további kisebb órajelek is automatikusan kevesebb feszt kapnak-e,a válasz rá NEM.De ezzel a programmal megoldható a további órajelek alulfeszelése is.Nálam 0.9V mellett megy 800mhz-en egy 3870k(menne sokkal kisebb feszen meg órajelen is,de minimális amit nyerhetünk vele(2-3watt) szinte nem éri meg kísérletezni vele.
-
Konfigos
őstag
#5876: Rendben,keress nyugodtan.
Itt nem az bclck tuning a gond,hanem hogy nem szereti a ramokat.Mint írtam alacsonyabb ramosztóval elmegy stabilan akár 124-et is a lap ami nekem több mint elég.A gond ott van hogy manuális rambeállitásnál instabil a rendszer,auton pedig nem stabil 2ghz körül,hiába gyári 2000mhz 9-9-9-24-es ram.
Hát én megnéztem most műszerrel mennyit eszik a gép.Így hogy alul van feszelve minden ami mozdítható benne és alapórajelen van a cpu és a gpu is luxmark alatt beéri a teljes gép konnektorból mérve 100-103 wattal(ebből ugye lejönne még a táp hatásfoka).Net,film közbe ez az érték 38watt(szintén lejön ebből a táp hatásfoka) szintén konnektorból mérve.Maga a vga része ebből a 100wattból elég kevés(15-20watt)a cpu pedig durván 60-65watt körül lehet,ha most ehhez hozzácsapok egy (6670-et amit reményeim szerint alulfeszelhetek) akkor terhelve az egész gép durván 150-160watt körül lesz (de reményeim szerint 150 alatt marad).
Ha megrángatom a gpu-t egy csekély teljesítmény növekedésért cserébe akkor a 100ból hirtelen 130-140watt lesz,tehát durván 20wattal fog kevesebbet enni mintha alulfeszelve hagynám és tennék mellé egy 6670et.Kérdem én,ha nem nézzük azt hogy mennyibe kerül többe miért érné meg nekem szigorúan fogyasztás/teljesítmény mutatót nézve tuningolnom a gpu-t.
-
Konfigos
őstag
Hát mivel a ramok 2000mhz-esek és nagyon durva eredményeket tud szerettem volna őket azon járatni legalább ha már azért adtam ki rá több pénzt,sőt az igazi cél 2200 lett volna valami kellemes időzitéssel,de úgy néz ki felejtős lesz.
Valami más: Javítsatok ki ha tévednék,de ha most szigorúan a játékokba mérhető fogyasztás/teljesítmény mutatót nézzük akkor nem éri meg sokkal jobban alulfeszelni egy ilyen apu-t amennyire csak lehet és a lapot stb mindenet alap mhz-en hagyva és betenni mellé egy 6570 kártyát?
Következőképen jutottam erre: Kb ha jól vettem ki egy 3870k processzor terhelve 80-85watt körül fogyaszt(nyilván vid függő stb),ha tuningolom benne a gput ez megnő jó 30-35wattal és kb befogja a 6570et,akkor jelen esetbe 120wattról beszélünk már.Viszont HA alulfeszelem amennyire csak lehet biztos le lehet szorítani még alapórajelen is 60-65wattra,ami mellé ha beteszek egy teljesen alap 6570-et ami mondjuk eszik 50 wattot akkor is "csak" 110-115 de legrosszabb esetbe is 120wattnál járok,de sokkal nagyobb gpu teljesítmény mellett.Nyilván ez egy +13k-s kiadás,de most nem itt van a lényeg nálam.
Próbáltam neten keresni olyan tesztet ahol az apu-kat egy DDR3-as 6670-el eresztették össze de nem találtam sehol se csak ddr5-öst,viszont itt jól látható hogy van rendesen különbség köztük nem is kevés.Ami a kérdésem lenne,ha dualba be van téve apu mellé egy 6670es ddr5-ös kártya akkor annak a memóriája szintén visszamegy ddr3 szintre vagy külön járatja ddr5be?
#5865: Nem vonnék le még következtetéseket,lehet a lap rossz sajnos hiába új.Nem ismerem az fm1 lapokat kicsit se,leragadtam az am3 vonalnál..
Most igyekszem pótolni a sok kimaradt technikai infót.
-
cekkk
veterán
-
Tomix24
addikt
XBMC-ből is már messze járnak, és mindig a Bétákat teszem fel, a fő verziók nagyon lemaradtak és a báték stabilak . Próbáld ki, a legfelsőt: [link]
Pc-n a natív képsebesség 60Hz, így az 50i-s kamera felvételeket csak itt nézem XBMC-n, mert van egy opció, hogy a TV-t a film képkocka sebességéhez kapcsolja. Így az addig akadozó(50-60 hz ellentét) régebbi Samsung 50i-s kamera felvételeim is akadás mentessé lettek téve.
Egy régi XBMC beállításomat linkelem neked: [link]
Itt jól vált 50 és 60 között. -
Tomix24
addikt
Ha felteszed valami megosztóra, szívesen megnézem hogy megy nálam. De tele vagyok 50-500.000Ft-os kamerák nyers felvételeivel. Az 50i még a leggyengébb kódolású(AVCHD régi).
XBMC sem eszik meg mindent, de ott is a jó verzió, illetve jó beállítással nem szokott gond lenni.
LG 3D-s TV van, ha a 4K miatt kérdezed. Persze lekonvertálja 1080p-re, így már csak éveket kell várnom a 4K-s megjelenítőre -
Tomix24
addikt
Mondj egy példát amivel a Llano nem bírna el mondjuk egy K-s proci 1.6Ghz-re lenyomva, és 1333-ra a ramokat?
Ezeket kérlek hagyd ki, mert a filmezés az egyik hobbim, és ezek a fenti beállításon akadás mentesen mennek:
4K (nyers file)
Hi10 (japán anime)
3d MVC Blu Ray - BD50 (majdnem mindet láttam már)
AVCHD 2.0(60 Progressive) kamerám
Level 5.1 rev5 - jónéhány régi 1080p-s mkv-m(pl:Apocalypto)
50i24hz , Hubble 128Mbps-es-e kiadás
Jöhet amit nem tud "megemészteni"
-
Silentfrog
veterán
Megvan a pair de nem tudom,már több mit egy éve volt...
A mostani lapommal leveleztem a bolttal,és nagyneheten kicsikartam belőlük azt,hogy 3 munkanap alatt kicserélik,mivel 3 napon belűl visszaküldtem,hogy rossz.
Ha 3 nap mulva nem jelentkeznek akkor még mindig beleférek a 8 munkanapba és elállok a vásárlási szándékomtól tehát kérem vissza a pénzem.Igy gondoltam ki! -
daredar562
tag
igen igen , most sajna csak az alaplap + proci + memória lesz meg ...kövi hónapban a 6670 és a vinyó... megkérdezem holnap mennyiért hoznak le egy 8gb kit-es memóriát ...csak internetröl nem nagyon sazeretek vásárolni, mert messze van ahoz a székhely hogy bevigyem garira ha gond van :S
-
daredar562
tag
még nem vettem emg az 1600asat... de hála tesómnak lehet h 1600as lesz ... de nemszeretném XD ... ( amúgy 4gb 1600 as itt nálunk 7700ft)
( az volt h enyém a vinyó, ami a gépben van, és benyögte tesókám h hát v egyek magamnak másikat ... meg monitort is ( ami ugyan úgy az enyém volt elviekben))
-
daredar562
tag
hmm... ez egy jó kérdés
de nem fogok regényt írni
Kb azért gondoltam egy fm1 konfigra , mert ugye alacsony fogyasztás, viszonylag jó cpu, és amilyen játékokkal én játszani fogok( miket leírtam) szerintem azokhoz éppen elég.. mediumon, esetleg 1-2-őt high-en elvisz .Meg netről nem szeretek rendelni alkatrészeket, egy picinyke városkában lakom, és itt a boltban ez a full cumó ( a procira értem)
-
daredar562
tag
am annyira a komoly graf nem számítana nekem, ha játszom az lekorlátozódik max 1-2 játékra, meg hd vidikre... játékok talán: nfs shift,sniper elite v2, guildwars 2 , és aion...meg talán az assa sorozat
Szerk:
Nállam a max felbontás 1650X1050 de jobban szeretem az 1440X900 felbontás, hisz az ezelőtti vga max azt bírta min felbontással: Ati radeon x1050 -
tehát
6670 helyett pedig egy 6770 vagy 7770
ezzel a géppel garantáltan gyorsabb lesz minden játék, kevesebb problémával (dualgraphics nem megy bizonyos játékokban és akkor csak az APU ereje számit = szívás.néhány ezer forintal drágább az am3+, de később tehetsz bele erősebb cpu-t és addig is a játékok jobban mennének.
-
antikomcsi
veterán
Nem hiszem, hogy a 3870-el lenne gond, a manual szerint ennyit tud jelenleg.
A75M manual 44. oldal:
Share Memory
This allows you to set the share memory feature. The default value is [Auto].
Configuration options: [Auto], [32MB], [64MB], [128MB], [256MB] and
[512MB].Nincs egyéb opció.
szerk:
Ja és egyszer egy Sony TV-nél volt ez a nem támogatott felbontás.
Amikor rá volt dugva a tv, és monitor, a TV volt a másodlagos. Ekkor driverben lejjebb vettem a másodlagos kijelző felbontását 1024x768-ra a frissítést 50 vagy 60Hz-re, és rögtön megjelent a kép a TV-n.
-
antikomcsi
veterán
Akkor mégis csak lehet állítani!
Az más kérdés, hogy annyit ér mint halottnak a csók.
Amúgy ez jó kis infó, mert eddig nem is tudtam, mert "K"-s egységeket használok, vagy 3670-et, vagy 3870-et, amióta normalizálódott az áruk. Így ezt még nem is néztem, hogy mi van, ha a gpu-t állítom feljebb nem "K"-s APU-nál.A belső órajel emelése viszont biztosan emeli a gpu órajelét is, csak én inkább választom a kicsit drágább APU-t, mint a drágább alaplapot, amivel biztosan tudjuk fixálni a pci-e órajelet 100-ra, és emellett emelni a referenciát.
Sajnos az olcsóbb lapoknál hozzákötik a gyártók a pci-e órajelet a referencia órajelhez, nehogy már örüljön a csóró magyar.
-
-
antikomcsi
veterán
Az nem rossz, sőt, gyári bordával jó. Melegedés alatt azt értem, hogy összeraktam, feltettem a gyári bordát, beindítottam, és az uefi-ben látom, hogy 45-50 fok közt ingadozik a hőmérséklet.
Nem tudom rendesen megmérni, mert elég nagy a réz talpa ennek a gyári hűtőnek.
A hőcső, ott ahol közvetlen kilép a borda aljából 35-36 fokos.
-
_ak_
addikt
Mennyire lenne érezhető, ha 1db 4gb-os 1600-as modul kerülne a konfigba? Érzetre nálad volt különbség? Amúgy többnyire én is böngésznék/filmeznék rajta.
A játk már csak azért sem valószínű, mert fullHD tv-re lenne kötve a gép, némi szerencsével igaz a 720pben nem torzul a kép, de szerintem nagyobb méretben úgy is csúnyácska.
-
_ak_
addikt
-
El Kebir
őstag
az lehet, hogy 100W-os a tdp-je, de fullra terhelve, már gyárilag is a fölött lehet a fogyasztása.
nincs fogyasztásmérőm, csak a 600VA-s apc ups terhelésmérőjével "mérek", az idle 34%-os terhelés után a full load 59% elég nagy változás... (prime95 + msi kombustor képes ennyire meghajtani az apu-t, minden más változatlan)
-
kutga
félisten
Röviden és tömören szeretnék csináltatni egy kábelt amivel a laptop VGA kimenetét ráköthetem régebbi TV-k (mint pl a mi otthonink) RCA vagy S-Video vagy SCART bemenetére és ehhez kell hogy hangolható legyen a VGA kimenet.
Egyébként akit érdekel megnéztem otthon de sajnos ez a lehetőség nem aktív a Powerstripben.
Igaz nem a HP gyári drivert használom hanem az AMD oldaláról letöltött Catalyst Mobilityt.
Taifa Díaz
Már nem kérdés, este megnéztem otthon.zetecR
Pontosan erről van szó. Esetleg még egy reinstallt megpróbálok hátha attól elérhetővé válnak a beállítások, vagy visszateszem a gyári drivert. -
Taifa Díaz
őstag
Nem, dehogyis, azt is szaréhúgyé vettem
Csak poénból raktam mellé, de miután végigtoltam ezzel a duóval a Sniper Elite V2-t, összenőttek
Igazából kíváncsi voltam a platform flexibilitására, mert korábban nem egyszer tapasztaltam AMD alaplapi lapkakészlet inkompatibilitást nV vga-val, de ezúttal ez meglepetésemre elmaradt.
A Llano tagadhatatlan pozitívumai ellenére azonban 1920x1080 felbontás alatt játékra én is AM3 cpu-t javasolnék akárkinek.atti_2010: hát azért a hatalmas multiplayer mapok más tészta, ez nem oda készült.
-
Taifa Díaz
őstag
Most lehet, hogy beszarsz, de az A6-3650 nálam a legtöbb játékban tökéletesen elég a GTX470-eseem mellé. A titok nyitja: HD felbontás. Oda nem kell AM3 procierő, szóval szerezni kell jó VGA-t, HD felbontású monitort, aztán a procin meg a deszkán lehet spórölni, szaréhúgyé venni meg ezeket az FM1-es ócskaságokat
-
-
Tomix24
addikt
Én ilyet nem írtam
De most tényleg sza**ért hug**rt lehet Llano-t venni itt a PH-n. Most igazán érdemes venni. Ész nélkül is akár
De komolyra fordítva, kihajt a legolcsóbb is egy HD7750-et HD7770-et, aki annál nagyobb karit akar, az már nem HTPC szint. AM3-ra lehet építeni HTPC-t? Van Mini-itx lap? Ezt nem is néztem még mondjuk.
-
-
törölt tag
hardveraprós árakat tekintve bestbuy. 4 magos 65 wattos variáns 12000, 4 magos 100 wattos lockmentes 16000. idáig ennyiért még 4 magos processzort sem lehetett kapni, és ezekben jelenleg a legerősebb igp van (nagytesót leszámítva), amit nem kötelező használni. az üresjárati fogyasztás már csak hab a tortán, bár nálam a fontossági sorrend elején van, mert sokat megy a gép terheletlenül.
az előbb említett 2 processzor (apu) elég nagy réteget tud lefedni.
szóval llano-t a népnek, főleg ennyiért -
atti_2010
nagyúr
Neked meg nem kell mindenkit AM3-ra rábeszélni mert sok szempontból rosszabb választás.
Nem egyszer figyeltem hogy szegény leendőbeli tulaj kimondottan FM1-et szeretne de csak rá akarod erőltetni hogy: de nem mert AM3, azért hagyd meg nekik a választás jogát ha lehet.Sokan szeretnének egy közepes konfigot ahova egy kiherélt FM1 proci tökéletes választás, kevesebbet fogyaszt és hűvösebb is.
De én a vitát itt le is zárnám.
-
Taifa Díaz
őstag
De, jó megoldás. Működik.
Hogy az AM3+:
-olcsóbb? : FAIL (hogy a csudimudiba lenne már olcsóbb egy fm1-es lap+APU együttestől)
-erősebb? : TRUE (általánosságban)
- fejleszthetőbb? : TRUE (persze hogy az, no comment).Egyébként poénból csaptam hozzá a GTX470-est, de annyira bejött, hogy benne felejtettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest