Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
válasz
Taifa Díaz #6927 üzenetére
-
kjani18
őstag
válasz
Taifa Díaz #6923 üzenetére
A
nekem szól, hogy ezt nem tudtam, most itt vagyok egy - amúgy egész jó - VGA -val, és nem tudom használni. Jobb híján el kell adnom, gondolom a mai pénzszűkös időkben ár alatt...
A nyelvtannal mi a gond? Ennél érthetőbben és rövidebben nem tudtam leírni a problémát.
Amúgy kösz a segítséget -
kjani18
őstag
válasz
Taifa Díaz #6921 üzenetére
-
kjani18
őstag
A75Pro4 lapom van, 3870K proccal. Most raktam bele egy HD 4890 VGA-t, Biosban választhatok, hogy melyiket teszem a monitorra a 6550D-t ami a proccban van, vagy a kártyát.
Tudtok -e olyan progit, amiben ketté lehetne választani?
Két monitor, két VGA, egyszerre, de külön - külön működjenek ( esetleg más felbontásban, esetleg más oprendszerrel, másik magokkal, rammal, mintha 2 gép menne egyszerre, van hozzá erőforrás )? -
kjani18
őstag
válasz
Mahrenburg #6771 üzenetére
Elméletileg bármelyikkel, megfelelő hűtéssel és nem csak a procinak! Egyébként névlegesen az FM1 -es lapok 100W-ra lettek tervezve, procifüggő, de ha a procinak jelentősebb fesz kell, a teljesítménye is felmegy, nem is kicsit. Olyan lapot keress, aminek a procitáp részén is van hűtőborda ( a procifoglalat mellett sok egyforma kocka).
Nekem Asrock A75 Pro4/MVP lapom van, elégedett vagyok vele, de nem a legolcsóbb változat.
Egyébként nem mindegyik 3870K fog stabilan menni 3.6 GHz-en...Szerk
Ha egy-két száz MHz -vel kevesebbel is megelégszel, inkább az igp frekit told feljebb, de az is plusz hőt fog termelni, tehát a húzás elvileg leginkább a hűtéstől, ill. az alaplapi táp terhelhetőségétől függ. Az meg a hűtéstől, tehát minden a megfelelő hűtésre mutat! -
kjani18
őstag
válasz
mttaas82 #6471 üzenetére
A ram feszt csak apránként emeld, mert nem minden ram bírja a túl nagy emelést, közben nézd a ram hőmérsékletét is. A fesz emeléssel párhuzamosan szintén apránként csökkentheted az időzítéseket, attól gyorsabbak lesznek, de csak óvatosan! Én félteném a 1,5V-os ramot mindjárt 1,65-el hajtani, de attól is függ milyen ramod van.
-
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6339 üzenetére
Rakjál le mindent alapra, és csökkentsd az alapfeszt apránként, amíg még stabil marad, mást nem tudok.
-
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6336 üzenetére
Normál fesz, 3300 CPU, 800 -GPU, max 52 C
-
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6334 üzenetére
Én valami noname, de közel 1 kg.-os hűtővel hűtöm a procit, de húzva van a procc is és a gpu is.
Nézz körül az uefiben, valahol (itx-ben nem biztos) van beállítási lehetőség a procihő maximalizálására, ha az fölé megy visszavesz a teljesítményből.
Giga lapokban nincs ilyen funkció, de lehet tévedek, régen volt már giga lapom. -
kjani18
őstag
válasz
alias_bobo #6332 üzenetére
A8-3870K APU-m van, AsRock A75M, de nem itx-es lapban, úgy gondolom valszleg hütési probléma lehet.
-
kjani18
őstag
Általában min. 4GB memóból a rendszer 1.4 - 1,8 -nál többet nem igen használ, úgyhogy egészséges arányról ekkora memória többletnél nem lehet szó.
A max. -ot a biosban beállítható max. adja, ezen belül dolgozik. Ha hozzárendeled a max.-ot, azzal lefoglalod a teljes hozzárendelhetőt, ami felesleges, de nem is árt a tartalék nagysága miatt.
Ez alól kivétel lehet egy - egy különösen nagy memória szükségletű program, vagy viszonylag kevés installált ram, ahol jobb az automata beállítás, hogy feleslegesen ne köss le ram területet. -
kjani18
őstag
Erre valaki?
-
kjani18
őstag
Erre valaki...
-
kjani18
őstag
válasz
Konfigos #5969 üzenetére
Akkor te a 6670-et használod elsődlegesként pedig, az igp van beállítva és amelyik program megpróbálja használni, az nem talál megfelelő támogatást.
Így is voltam. Folytasd, olvasd el mégegyszer az útmutatót, esetleg kezd el előlről megint ( minden drivert törölni) hajrá, a végére jó lesz! nem egyszerű, nem is emlékszem rá pontosan, de sikerült, és neked is összejön, csak türelem. -
kjani18
őstag
válasz
hammertron1 #5967 üzenetére
Kikapcsolsz.Kiveszed a 6670-et, induláskor alaplapon beállítod a 6550D-t. Lekapcsolsz, beteszed a 6670-et, induláskor nem hagyod, hogy a lap automatikusan a 6670-et tegye elsődlegessé, utána telepíted a 6670-et. Ujraindításkor engedélyezed a dual funkciót a biosban.
Monitort hagyod az alaplapi csatiban.
Eléggé bonyi a sorrend, az alaplap leírásában benne van!
Remélem jól emlékeztem, ha nem, az alaplapihoz ragaszkodj! Nekem sem sikerült elsőre... -
kjani18
őstag
De ha újítanod kell, és tudsz várni egy kicsit, írj PÜ-t.
-
kjani18
őstag
válasz
Frigetrus #5818 üzenetére
Az árkülönbség max 15 -20%, de inkább kevesebb, azért javasoltam. A proci pedig az 1866-ost támogatja. Nekem az 1600-as ramomat nehezen sikerült 1866-ra húzni,
A gpu a rendszer ramot használja. Ha húzva van, 1800 fölött kisebb hibákat csinálhat pl. pici vízszintes csíkok a képernyőn. Ezt úgy sikerült orvosolni, hogy emeltem a ram feszt, és emeltem a ram késleltetést, ami viszont rontotta a proci - ram elérés sebességét.
Ezek megszüntek 1866-os rammal, amire cseréltem az 1600 -asomat, nem kis szerencsével, mert nem fizettem rá semmit( 2x4 GB).
A "K" -s proccot pedig azért írtam, mert azt lehet önmagában is húzni a szorzó emelésével, persze ha akarod.
A te válogatásod ezektől függetlenül rendkívül nagy előrelépés!
Sok sikert hozzá, és sok örömed leld benne!!!! -
kjani18
őstag
válasz
Taifa Díaz #5747 üzenetére
A lényeg, hogy nem a számok a legfontosabbak, hanem a te elégedettséged (hogy futnak a játékok, milyen gyorsan tömörít, másol, konvertál, stb.)
-
kjani18
őstag
válasz
Taifa Díaz #5745 üzenetére
Gyak. a szenzoroktól és a laptól kapott infókból számolja ki.
-
kjani18
őstag
válasz
Taifa Díaz #5743 üzenetére
Az aida is csak a laptól kapja az infúkat, annyira megbízható amennyire az alaplapod.
-
kjani18
őstag
-
kjani18
őstag
válasz
azigazimoris #5655 üzenetére
Ember tervez, isten meg ott tesz keresztbe ahol van...
-
kjani18
őstag
válasz
azigazimoris #5653 üzenetére
Azóta jobb...
-
kjani18
őstag
válasz
treck1985 #5641 üzenetére
Kiveszed a 6670-et, alaplapon beállítod a 6550D-t. Lekapcsolsz, beteszed a 6670-et, induláskor nem hagyod, hogy a lap automatikusan a 6670-et tegye elsődlegessé, utána telepíted a 6670-et. Ujraindításkor engedélyezed a dual funkciót a biosban.
Monitort hagyod az alaplapi csatiban.
Eléggé bonyi a sorrend, az alaplap leírásában benne van!
Remélem jól emlékeztem, ha nem, az alaplapihoz ragaszkodj! Nekem sem sikerült elsőre... -
kjani18
őstag
válasz
r3dsnake #5638 üzenetére
Vmiért kimaradt a szórásból az Asrock. Garantáltan csúcs lap a kategóriájában az A75 Extreme6.
Ha meg játszani akarsz, az A75 Pro4/MVP -
kjani18
őstag
Asrock A75 pro4 lapnál ha a biosban az usb3 támogatást nem tiltom le, semmi usb2 eszközöm nem működik win alatt. Érdekes, hogy uefi-ben viszont hajlandó mindkét eszköz felismerésére és használatára. ( usb2 egér, ill. usb3 pendrive ).
Tud valaki valami okosságot? -
kjani18
őstag
válasz
Silentfrog #5110 üzenetére
"a 3870k nál külön lehet a biosban állitani a gpu és a cpu orajelét ez biztos"
Ebben segíts légyszi, hogyan, és hol tudom külön állítani? As a75 pro4/mvp lapom van.
-
kjani18
őstag
válasz
Silentfrog #5058 üzenetére
Semmilyen.
-
kjani18
őstag
Végigolvastam a sok vitát, és azt kérném összefoglalásul írja meg valaki(k) egy 3870K mellé milyen VGA-t a legérdemesebb vennem? ( ár, teljesítmény, stb. figyelembevételével)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest