Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Teljesen szürrelális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
antikomcsi
üzenetére
A magyar törvények szerint kötelező garancia/jótállás jár a 10ezer forintnál drágább termékekre (pár árucikket kivéve, de ezek között nincs a memória), amit az eladónak kell vállalnia. 100ezer forintig 1 év, 200ezer forintig 2 év, e felett 3 év, amit kötelezően állniuk kell. Akkor is, ha nincs mögé írva, vagy kiemelve egy adott terméknél (szerintem csak akkor emelik ki a garancia időtartamát, ha a gyártó vállal rá többet).
A gyártás befejezése egy kicsit más dolog. Ilyenkor általában csak a gyártóval lehet ezt lerendezni (már ha a gyártó megmaradt (vagyis nem jogutód nélküli megszűnésről van szó), és vállalta a garanciák rendezésének ügyét). Mint ahogy az élettartam garancia kérdését is (ami általában olyan 10 év szokott lenni). A bolt (ha olyan), akkor segíthet az ilyen gyártói garancia ügyintézésében, de vannak, akik elhajtanak, mert ők csak a 'kötelezőt' vállalták, a többivel őket ne zaklasd. -
Myers
senior tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Igen, ez érdekes.
Nekem az irodai gépben volt 8. Mivel nem adtak, vettem bele még 16 ot
. Tengernyi böngésző füllel (igaz, aktívan csak olyan 30-at használok és egy idő után a nem használtakon felszabadítja a memóriát), irodai programok, levelező és még sok egyéb kis apró program fut, de egyszerűen nem megy 13 giga fölé a foglaltság w10-en. -
Scarletiel
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Igazából én is ezt bele szoktam írni a hirdetéseim egy részébe, ugyanis biztosítok lehetőséget személyes átvételre, kipróbálásra, szagolgatásra vagyis tudnám igazolni, hogy nálam rendben van az áru. Ellenben nincs sem kedvem sem időm azzal foglalkozni, ha mondjuk a csomagdepóban a futószalag félig bedarálja, vagy sok csomagot kell kézbesíteni és a furgonba be van nyomorítva és szanaszét hajlik a karton. Akkor aztán bélelhetem én mennyei mannával is ha drága és érzékeny holmi akkor nem fogja szeretni. Vagy a másik, hogy még feladhatom törékenyként is vagy kérhetünk rá biztosítást is csak ugye az extra pénz és a kedvencem az amikor 2000 ftokat akar alkudni a kedves vevő, hogy megússza az alap szállítást is, nemhogy még ilyen feláras úri huncutságokkal terheljem. Szóval az én részemről így tiszta. Ha nem akar csomagot fizetni előre, akkor érte jön megnézi, kipróbálja és viszi, ellenkező esetben szerintem teljesen jogos ha nem vállalok érte felelősséget, hogyan érkezik meg hozzá.
-
Aprósólyom
addikt
Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás!
Eszembe jutnak a sok-sok száz+ értékeléses "profi" eladók a hardveraprón, akik csomagküldésnél felhívják a figyelmemet, hogy a vevő felelősségére küldik el a csomagot. Nah, ja persze... és ki csomagolja a feladás előtt? Mert nem a vevő. Az vállalhat/vállaljon felelősséget, akiknek a kezén átment a termék és a csomag.
-
antikomcsi
veterán
A majdnem 200K-s memóriára kifejtenétek bővebben a garanciát? Mert az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy a kereskedő nem vállal rá garanciát, mert akkor 1-2-3-5 év kéne legyen megadva. Így meg lehet kínlódni a gyártóval? És az élettartam garancia is örökzöld kérdés, ha jövőre befejezik a gyártását akkor viszont látásra?
-
Baltazár123
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
ezzel egyetértek, nálam is tervben van a brazzit kipróbálása és csak jókat hallok róla. Én most várom a gőzgépet meg talán az új xboxot, ha értelmes áron lesznek és valóban hybrid konzol / asztali PC, akkor szerintem a dedikált PC-t egy időre elfelejtem utána. Majd családon belül elajándékozom a ryzen 5 3600 tartalék gépemet és a mostani fő gépem meg megy tartaléknak.
Gondolkodtam új vga-n, 5060ti/5070ti között vagy az AMD hasonló erejű, de én már inkább megvárom ezeket a gépeket és vga-ra szánt pénzt inkább abba belerakom. Hátha lesz benne értelem. A játékon kívül nem csinálok az otthoni gépen semmi komoly terhelést jelentő dolgot, úgyhogy egy hybrid gép, normális áron, nekem kiváltana konzolt és asztali gépet is egyben.
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Teljesen jó alternatíva
-
Scarletiel
őstag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Igazából a best alternatíva szerintem régi nem támogatott gépekre Linux valamely distroja. Én speciel Bazzite-ot használok hónapok óta és tökéletesen kielégíti az igényeimet. Egyedül a CP77 fut szarul a Windows 11-hez képest, az összes többi játék meg pariban van vagy még kevésbé is stutterel. Kevesebb erőforrást is igényel maga az OS és ezekben a Linux distrokban már van minden ami kell. Jó MS office natívan nincs, van helyette vagy az online felület, vagy a Libre office. De ha mezei embernek kell aki csak netezik, meg játszik, streamet néz stb annak tökéletes.
-
Baltazár123
őstag
WoT-ot simán futtatja egy i52500k 1050ti mellett. Teljesen jól játszható és sok más cím is, nyilván nem a legújabb AAA játékok, de ezt senki nem is állítja. Van YT-on videó, hogy kipróbálják pár éves játékokkal is és erős kompromisszummal, de lehet tolni.
Szóval az erős fogalmazás, hogy csak arra jó, hogy a nagyi pötyögjön rajta. Jóval erősebb annál. Office és bármilyen irodai szoftver is elfut rajta. Pont ez a kínja az MS-nek, hogy otthoni felhasználásra még simán jók lennének ezek beláthatatlan sok ideig még, az emberek elég nagy részének teljesen indokolatlan lenne a csere. Talán még az első genes 3-5-7 vasak is jók, de azokat nem ismerem.Nem lehet olyan könnyen kirázni az embereket és cloud előfizetésre kényszeríteni. Az MS-nek egyébként ez már régi törekvése, mert látják benne az üzleti lehetőséget. Sok éve is próbálkoztak ilyennel, akkor is megbukott és most is meg fog. Az AI egy otthoni felhasználónak nem jelent annyit, hogy azért hajlandó legyen előfizetésre váltani. Más felhasználás meg jelenleg nem indokolja, se játék, se semmilyen otthoni használat.
Egyébként mobilokon, androidon figyelhető meg ez a jelenség nagyon. Régen meg lehetett venni a játékot, programot, bármit. Most meg terjed nagyon az, hogy vegyed meg, de utána ha akarsz funkciókat, akkor fizess elő. Pl zoipert használom már régóta, de sok funckiót előfizetés mögé rejtettek. Csak rácsesztek, mert annyit fejlődtek a mobilnetek és most már elég olcsók is, hogy nem kell pl a codec, ami tömörít, mert nem érdekel, hogy mennyit forgalmaz
Azt olvastam, hogy a mai fiatalokat nevelik erre, hogy megszokják és természetes legyen nekik, hogy mindenért elő kell fizetni. Mondjuk egy aljas lehúzás valóban ez az üzleti model és szerintem rájön előbb-utóbb mindenki, hogy na ezt nem szabad csinálni, mert csak égeti a pénzét.
Lásd még streaming, már annyi van mint égen a csillag és ezen vitatkoztam rokonaimmal, hogy miért nem lehet azt csinálni, hogy 2-3 hónapra előfizet az egyikre, lemondja és nézi a másikat. Legyen mindig 1, maximum 2, de váltogatva. Nem, mert akkor bukja a kedvezményt, nade ha nem fizet elő több hónapra, akkor úgy olcsóbb dacára a kedvezménynek és nem érti, hogy behúzták így a csőbe. Ez van. -
<Adamsky>
nagyúr
Olvasom itt a hsz.-eket és az a kép rajzolódik ki előttem, mint a COVID alkalmával ...
... csak most a cukor és a budipapír helyett sokak bevásárolták magukat RAM-ból és SSD-ből.
-
válasz
Baltazár123
üzenetére
Jó vas volt a sandy i5, akad még a családban, de már meghaladtuk. Bekapcs, műxik, de idő kérdése. Sajnos. Ettől függetlenül jól teljesíthet pl Nagyinál, kisebb gyerkőcnél eldiablózgat, filmezget, diktál akármi, mert az eszköz teszi a funkcióját és ebben egyetértünk.
Az m$ érdekes ja, de a bitdefender nem fog védeni a régebbi főverzión ragadt gépeknél, erre ügyelj, keress rá: 25h2 támogatás 2027 októbere, ez lehet minimum vagy egy jó ESU aktiválás nyilván.
Igaz, én sem csípem a felhőt, de van amiben a "modell" ma már tényleg elkerülhetetlen, nagyon erőltetik és sokan tapsolják.Ne aggódj, nem esnek át jó darabig, akik kében vannak és igen, megvan a 90-es évek, mi annó C64 után átsétálhattunk a sega barlangból a PC klubba és csodáltuk az említett csoda x86-ot. Atari és a többi nagy magic volt egészen a goldenage-ig és épp ebből adódik, hogy fel kell ismerni: mára azért már bőven más a világ IT szemmel. Így nagyságrendet tekintve obszén mértékű lesz a kitettség és "mégis bódogok löszünk" ahogy Aprósólyom írja.
-
Baltazár123
őstag
13 éves sandy (2500k) gép is vígan elfuttatja a win11-et, csak legyen ram alatta meg egy SSD. A DDR3 árak (még) nem szálltak el. Szóval ha nem gémingre kell és nem LLM futtatásra, 4k videó vágásra, tervezésre stb, akkor simán elég akár egy ilyen gép ereje is.
Pont ez is a gond egyébként, hogy az előbb említett célokon kívül az MS már nem tud valódi tartalmas szolgáltatást adni, ami indokolná a gépváltást és szükségessé tenné a fejlesztést, ezért kitalálták azt, hogy lehúzzák a támogatási listáról a régi gépeket. Igen, a biztonsági megfontolások, de akkor veszek egy komolyabb biztonsági szoftvert, mondjuk 15e pénz volt a bitdefender 2 évre, 5 gépre és ha nem kezdek warezolni, akkor szerintem a régi gépet is elég nagy biztonsággal lehet futtatni egy ilyen SW-el megerősítve.
Ez persze jól hangzik, hogy előfizetés, de ezt szerintem a cégek is látják, hogy abszurd, persze ha mondjuk komolyabb AI feladatokat akar valaki most futtatni, amikor a vas gyakran még nem elég erős hozzá, akkor jöhet szóba az előfizetés és a cloud.
Nem kell átesni a ló másik oldalára, ráadásul pont pár napja egy beszélgetés kapcsán megnéztem a régi excel fileaimat és 1997-ben vettem az első PC-met egy penti 166-ot, ami monitorral és perifériákkal együtt 150e forint volt úgy, hogy haver hozott okosított cuccokat
Pestről, tehát a teljes ár még több is lett volna. Ez a gép akkoriban már nem volt a top5-ben, mert akkor ősszel kijöttek az mmx200 és afölöttiek. Akkoriban az átlagfizetés a ksh (khm) szerint 57e forint bruttó volt!!! Ha veszem a mostani 700e bruttó átlagfizut, akkor mintha kb 2m forintba kerülne egy kb top 5-6. gép. Egy ilyen gép most se olcsó, de 1m forintból kihozható, tehát jóval olcsóbb a PC építés, mint volt a 90-es években és mégis vették akkoriban is az emberek. Igaz családonként volt 1 gép és több hónapot spóroltam rá. Nem olyan rossza helyzet, még a magas ram árakkal sem, mint ahogy sokan képzelik. -
Elmör
őstag
Szép darab a proci hűtő, gondolom 1.5-2 kg súlya lehet a 2 ventivel, mert ezt pontosan a gyártó oldalán sem találtam meg.
-
+1
még
#33 Aprósólyom
„majd megszokod” narratíva. Előfizetést és hitelt mindenre, cloud mindenre, közben a vas ára elszáll, a kontroll meg elfogy. Gamingre talán elmegy, munkára és saját adatra már kevésbé, ott nem lagot, hanem hozzáférést kell(ene) garantálni. Nem az a baj, hogy drága, hanem hogy lassan csak havidíjjal lehet.
Régen gépet vettünk, hamarosan jogot bérlünk majd a használatra — remélhetőleg épp akkor, amikor szükség lenne rá. -
vaakuum
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
Azért annak is van jelzés értéke, hogy a szövegbe már nem is került be az ár, csak a linken lehet megnézni.
-
Ripper17
tag
Tavasszal vettem 7 év után új laptopot (ASUS TUF), megpakoltam 32GB RAMal, meg utólag a 2. SSD helyre egy 2TB WD Black. Így visszanézve egyik se volt rossz döntés.
-
Scarletiel
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Valószínűleg ez lenne a bevett irány, viszont ahhoz mondjuk az kéne, hogy mondjuk egy korlátlan 1440p 60fps-es (Ultra) csomag ne kerüljön többe havi 17-20 ezer forintnál, mert nagyjából akkor lefedné a számítógép alkatrész költségeit amivel 2 évig ez fenttartható. (480k) Illetve egy szem lag se legyen, hiszen streamelt az egész, továbbá ne legyenek quality droppok sem.
Ha ez megvalósulna én azt tudom rá mondani, hogy nem tetszik, nagyon nem tetszik de még mindig tudom a hobbim művelni.
Viszont ez csak a gaming. Aki nem csak erre használja otthon a gépét, hanem dolgozik is maszekba vele, vagy tárol rajta adatokat amiket nem töltene fel a felhőbe, annak ez nem megoldás.Én személy szerint nem leszek "bódog" és nagyon nagyon nem jó az irány amerre a nagy cégek terelik a világot, vagy ahogy viselkednek, mert jelenleg a rövidtávú ultraprofitra rámegy a presztizs, a hosszútávú eredményesség, a hatalmas vásárlóerő akiknek majd nem lesz miből fizetni a cuccokat mikor kidurran a lufi. Eléggé végjáték hangulata van a világnak és sajnos a kisember vagyis mi fogjuk legjobban megsínyleni.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Scarletiel
üzenetére
Szépen átterelnek minket a cloud gamingre, előfizetéses OS-re. Nem lössz semmink se csak előfizettségünk és mégis bódogok löszünk!
-
Scarletiel
őstag
Ha pár éven belül nem mérséklődik annyira a helyzet, hogy lehessen venni 32GB DDR5 vagy DDR6 ramot majd 80 ezer ft-ért, akkor szerintem nekem kifújt a gaming mint hobbi. Átlagos kereset mellett ez nagyjából a megfizethetetlen kategória jelenleg. A gépem még kibír egy 4-5 évet szerintem, de nagyon többet nem látok benne. Ha viszi az emelkedés a többi komponenst is, akkor meg végleg kapufa nálam is meg szerintem az emberek nagy többségének is. A konzolok megintcsak drágulni fognak. Itt vagyunk a jelenlegieknek az életciklusuk végén, jönne a következő, de emberi áron azok se lesznek. Tippre 300k-s rajtokra számítok minimum plusz évekig nem lehet majd kapni, mert nem tudnak gyártani eleget, ami meg lenne azt elvitték a botok scalperkedni.
De majd keresek más hobbit, lehet megtanulok gitározni, festeni, könyvet írni, bár ki tudja lehet kitalálják, kell az ecset gyártósora is a datacenterekhez.
Puszilom az összes pénzéhes szemetet innen is. Köszi hogy tönkreteszitek a világot a létezésetekkel.
Rant off. -
ddekany
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
PC komponenst kellett volna írnom. A legtöbb eladás nyilván notebook, amik talán még tartják magukat a régi áron... még.
-
ricsip
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
A raktárkészleten lévő gépeket még nem érinti az áremelkedés
Ez akár sírfelírat is lehetne (mert nem jött be)
-
Az eladások nagy részét nem komponensek adják, hanem az új gépek.
Ne felejtsd el, hogy ez egy szaklap fóruma. Sok a gépépítő és fejlesztő. De ez nem általános jelenség. Az emberek többsége vásárol egy gépet. Ha valamely feladatra már nem alkalmas vagy beadja a gép, a kulcsot cserélik.
A raktárkészleten lévő gépeket még nem érinti az áremelkedés. A hírek alapján a vásárlási kedv csak erősödik. -
ddekany
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azaz... Valószínűleg rekord szar decemberi eladásokat fog produkálni minden, ami számítógéphez kötődik. A RAM-on persze lesz nagy kaszálás, mert sokszoros az árrés, de minden más szereplőt jól megszívattak. A pánik vásárlás persze akár a többi komponenst is érinthette, de valószínű nagyon sokan csak RAM + SSD-t vettek, jobbára még szeptember-novembereben, aztán azóta kivilágítva kitették otthon a polcra, ilyen kis forgó állványra.

-
Trailblazer
veterán
Tőlem állíthatnak fenyőfát, a költekezésnek idén vége. Szerencsére a rambővítés korábban megesett, igaz, a 2x24-es 8000-es DDR5 CUDIMM kit akkor sem volt túl filléres dolog. A kettes számú tartalék gépbe kellett volna 2x16 DDR4 kit, de ez már nem fog teljesülni. Marad a 16. Monitor terén beújítottam egy 27" 1440p-s OLED-et, innét nekem most nincs feljebb.
-
ddekany
nagyúr
válasz
Krugszvele
üzenetére
RAM használat csökkentés a bloat ware kidobása után trükkössé válik... Ha már elhízott valami sok év alatt, igen nehéz tud lenni átszervezni úgy, hogy ne tőrj el semmit. De ha nagyon ügyesek is, akkor meg pillanatok alatt a böngésző válhat szűk keresztmetszetté. Az pedig amúgy eléggé jól meg van csinálva a motorháztető alatt (amennyire emberi elmével reális), csak a web nagyon komplex ma már, ezért egy rohadt nagy csillagromboló, OS az OS-ben. Na meg, akkor a web oldalak készítőknek is figyelembe kéne venni, hogy mennyit zabál a böngészőben a vackuk. Ez meg végkép esélytelen.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Nekem van a szekrényben egy p9 lite 2016 2 giga rammal. Összehasonlítottam a Poco X3 Pro-val (6 giga). Ég és föld. Jóval lassabb.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Krugszvele
üzenetére

AM4 gép, Win 11, fut a WoT, nyitva van kb 10-12 web oldal, ebből egy twitch stream megy a háttérben, meg egy excel file van nyitva, 20 giga úgy, hogy a játék nem is az a nagyon memória éhes fajta. A win 11 amikor elindul már kér 7-8 gigabyte-ot, pedig nem indul el rengeteg minden a win-el. Rengeteg a f.s memória pazarló web oldal, pl a twitch 1gb-on terpeszkedik el, röhej.
A sandy bridge gépemben volt 8gb ram és win10 mellett sokáig bőségesen elég volt, de aztán már a win10 is elterpeszkedett és többet kért volna a vége felé, de win 10-el még el lehet lenni 16gb-on. Win11-en csak úgy, hogy akkor tényleg gondosan bezárja az ember a nem használt programokat és weboldalakat. -
JohnyX
tag
Túléltük a "Kripto lázat" azzal játszottunk ami működött az akkori VGA. Reméljük ez az "AI Lufi" is kipukkan egyszer :-) Addig játszok 16GB Rammal.
-
Krugszvele
senior tag
Emlékszünk, amikor még 512 mega, meg 1 giga ram volt az üzleti mobiltelefonokban, érdekes módon PONTOSAN ugyanilyen gyorsak voltak. Talán, ha bloat meg AI helyett normálisan optimalizált szoftvert adnának ki, akkor elég lenne a 4 giga is a 12 helyett.
Tudom, a világ nem erre tart, de pont jó ez így, ahogy van!
Egyébként mit csináltok a géppel, hogy 32 meg 64 giga ram kell bele? Ez a klasszikus 64 megnyitott böngészőfül esete? Százezer forint spórolásért nem megéri becsukni 63 fület?

-
válasz
instantwater
üzenetére
Az Apple is fog árat emelni. Nem jótékonysági intézmény.
-
ricsip
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Visszaszokik a nép a vincseszterekre. Az élet nem áll meg a 2TB nvme-nél...

-
Aprósólyom
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Márpedig RAM hiány-t már nem csak a következő 1 évre predesztinálják, hanem inkább 2-re, akár többre.
Ha jól tudom, ez az AI felfutás kihat a NAND piacra is. SSD-k is rövid idő alatt 1,5-2,0-szeres árúak lettek talán?
Vagy rágyúrnak a kereskedők még más IT közeli termékekre, amik nélkülözik a NAND/DRAM lapkákat: BT hangfalak, LED világítási megoldások, stb.... -
Fitzgerald
veterán
"Lassacskán nem lehet ramot kapni" helytállóbb cím lenne. Nehogy vegyetek ramot ennyiért, ha nem életbevágó a dolog.
Ha ez egy permanens, ne adj isten egyre rosszabbodó trend lesz a köv. 2-3 évben, akkor a hardverkerek kb. csak marketplace-é alakulva fogják ezt itthon túlélni.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
A PC-s kereskedelmi lánc elkezdhet izgulni, mert szinte biztos, hogy magával rántja a HW komponens eladásokat, szinte mindent, amit PC házon belülre szerelnek.
Kezdhetnek rágyúrni a monitorok, perifériák, pc házak, monitor karok, stb-stb-stb... értékesítésére a következő 2-3 évre. -
tatu9
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Nálam is kb ez volt a helyzet. 25 év PC/Win után lett elegem a folyamatos fejlesztgetésbôl. Lett egy mac mini 2018 + xbox. Idén ment a gyereknek az xbox, nekem meg egy M4 mini. Tökéletesen elég az igényeimnek. Na meg amikkel játszok az hibátlanul fut rajta.
-
Ez csak még jobban az alma felé tol el sok felhasználót, mert így már annyira nem tűnik drágának.
Lesz még ebből sírás az M$ és a gyártók részéről.
Az elmúlt években gyakorlatilag hozzádrágult a PC az almához.
Én ezért váltottam pár éve Apple Siliconra.
M1 Pro vígan muzsikál. -
szkaroly
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Én is tavasszal vettem egy mini pc-t, volt benne gyárilag egy 512-es nvme ssd, 32 giga ddr4 ram. Raktam hozzá egy 1 terás sata ssd-t, remélem sokáig bírni fogja.
-
Baltazár123
őstag
hála égnek, hogy már május óta, amikor először lehetett olvasni prognózist a hiányról, elkezdtem felhalmozni ramot (igaz DDR4-t, mert AM4 konfigjaim vannak, de amire nekem kell, bőven elég), hdd-t, ssd-t sata és nvme.
Talán kihúzom anélkül, hogy bármit vennem kelljen amíg lecseng vagy valamennyire konszolidálódik a helyzet. Van mindenből tartalékom is, ha mégis rászorulok, akkor abban bízom, hogy elég lesz. Máskülönben húzós összegek fogják elhagyni a bankszámlám
de remélem, hogy az időben megtörtént felkészülésem most segít majd.Igazából aki rutinos, régi gépépítő, az pontosan tudja, hogy amikor már hosszabb ideje jó árak vannak, akkor nem szabad tovább halogatni a gép feljavítását a következő lépcsőfokra.
Igazából van egy AM5 minipc is a családban, nyári beszerzés az is. Oculinkkel használható, szóval most nyugodt vagyok és rám már nem hatnak ezek a hírek

durva áremelkedések vannak, pl behúztam egy wd red 1tb nvme-t 2 hónapja, 35e pénzért, most 64e a legolcsóbb, amit látok árukeresőn. Nekem meg még itt van üresen ez is, egyszer kipróbáltam, ennyi. Várja a bevetést.
-
szkaroly
senior tag
- Mai hír hogy állítólag a Samsung miután teljesíti az aktív megrendeléseit teljesen kivonul a SATA SSD piacról. [link]
- Másik jó hír ma, hogy a mobilpiacon 2026-ban várhatólag eltünnek a 16 giga ramos telefonok néhány speciális modellt kivéve. A 12 gigások 40%-a 6/8 lesz, 8 gigások 50%-a 4/6. Szóval jövőre elindul a 4 giga rammal szerelt mobilok másodvirágzása. [link] -
llacee
őstag
Júliusban vettem 38eft 64GB ddr4-et a gépembe. Annyira most nem követtem a történéseket ezen a téren, de ugyan ott szerettem volna megint venni ebből, de 131eft
inkább beleférek a már meglévőbe.. -
tatu9
tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Ha emelik is, nem gondolnám, hogy nagymértékű lenne. Eleve más üzleti modellel dolgoznak. Bár az is igaz, hogy szeretik a vastagon fogó ceruzát.
-
villamos
őstag
Azon gondolkodok, hogy most még talán vennék egy 32GB DDR5 -ös kitet, mielőtt még tényleg teljesen megfizethetetlen lesz...
(úgy hogy a gépemben nem tudom használni...) -
válasz
Krugszvele
üzenetére
Csak annyit tennék hozzá az 500 eurós árához, hogy a CL28-as változatát 4 hónapja 110 euróért vettem

-
laed
aktív tag
Nehezen érthető koncepció, hogy nincs CPU hűtés. Ha már az összes többi alkatrészt nem mi válogattuk, akkor ez miért pont kivétel? Vagy majd úgy gondolják, hogy nélküle használjuk?
-
Gorgonka
aktív tag
Nekem a klavi ára láttán is felszaladt a pulzusom

-
anaqer
veterán
válasz
Krugszvele
üzenetére
Kb. minden épeszű ember. De ez téged ne zavarjon.
-
Krugszvele
senior tag
na nézzük ki fog felháborodni leghamarabb a memória árán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Teljesen szürrelális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik...
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- iPhone 17 PRO MAX 256GB silver makulátlan 1 hónapos, KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026 december 19-ig Apple gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Tengernyi böngésző füllel (igaz, aktívan csak olyan 30-at használok és egy idő után a nem használtakon felszabadítja a memóriát), irodai programok, levelező és még sok egyéb kis apró program fut, de egyszerűen nem megy 13 giga fölé a foglaltság w10-en.