Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
canniball #6299 üzenetére
ilyen hűtésen cseréltem a ventit egy 7 centis spire ventilátorra. 4 pöcök fogja a ventit, így nem bonyolult cserélni. viszont néha megemelte a fordulatszámot, és akkor azért volt egy kis hangja. gyárinál mindenképpen halkabb, de arányosan kisebb a légszállítása. 65wattos apu-hoz bőven sok.
-
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75 #6292 üzenetére
Az A6 is max. 65W, bírnia kell a 90W-os tápnak.
Ad-m!
A tuning nálam valóban nem opció.A "gyári amd hőcsöves hűtés" az jár mindegyikhez vagy ez valami spéci darab volt? Illetve a venti csere hogy történt rajta: egyszetűen le lehetett szedni mint a komolyabb hűtőkön vagy mókolni kell vele?
Mindenki!
Make peace, not war!Mint említettem a végső döntés előtt átszámolom majd még egyszer a dolgokat, de nem vagyok benne biztos hogy a Trinity megér nekem cca. +30% felárat, különös tekintettel arra hogy mire is használom.
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6297 üzenetére
Ámen.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6296 üzenetére
Most rakok össze egy gépet és én is a Llanora szavaztam azért rendeletem egy 3870k-t.
Jobb lett volna egy 5800k de az 7 ezerrel drágább tehát egy fél alaplap ára /13 ért vettem hozzá egy A75-ös Asrockot./
Alaplap +APU+ 2x2 gb memoria 40 alatt kijön.
Szerintem ennyi pénzért összerakni egy 4 magos,keveset fogyasztó gépet amivel játszani is lehet akár halott akár nem még mindig jó üzlet. -
MZperX75
addikt
válasz
HeavyToys #6294 üzenetére
Mindenki azt vesz amit akar,és amire pénze van ,sőt amire éppen szüksége is van.
FM2-re talán jövő karácsonykor érdemes költeni,nem most.
Cannibál fórumtárs ide jött kérdezni,nem egy másik fórumban.Addig egy platform nem halott,amíg kapsz APU-t hozzá,boltban garanciával.
A Llano egy picit több mint 1 éves,még csak most kezd beérni,támogatottságban most tudod igazán jól használni.
Az én gyakorlatilag mindig az 1-el régebbit veszem jó áron.
2 hónapja váltottam platformot,gyakorlatilag nem volt sürgős cserélnem várhattam volna FM2-re,de nem tettem.Drágább a lap hozzá,drágább a processzor.Ez itt egy Llano fórum simán át lehet menni a Trinity fórumban igazolni ,hogy ez itt kérem egy halott platform.
Megsúgom nem halott,egyenlőre nem.Miért nem Intelt vesz ezzel az erővel?,22nm -es procit veszel gyorsabb nagyobb a támogatása,kevesebbet is fogyaszt ráadásul már az IGP-je is elég jól használható.....nem értelek.
-
Silentfrog
veterán
Akinek Asrock A 75 M-HVS lapja van annak érdemes felrakni a 2.0 bios frissitést. Plusz tuningolási,finom beállitások kerültek az új biosba.
/pedig ezt nem is írja a leirás/ -
törölt tag
válasz
canniball #6291 üzenetére
melegedéssel kapcsolatban nehéz nyilatkozni, mert valamilyen szinten húztam a procikat, és nálad ez nem opció.
egy gyári amd hőcsöves hűtés cserélt ventivel az alapfeszen 3200mhz-ig tudta lehűteni a 3670k-t. a gyári venti hangja már üresjáratban is zavart.
szintén cserélt ventis(~1600fordulat/perc) tx3 3600mhz-ig tudja hűteni a 3870k-t. gyári ventivel biztosan több hővel is megbirkózna, de hangmániás vagyok. -
MZperX75
addikt
válasz
canniball #6291 üzenetére
A4-essel biztos nem lesz gondja 90W-os Táposnak
marad tartalék is! A6-as necces de elmegy.
A6-3500 Llano járt nálam az SSD-vel 60-62W-max fogyasztással egy 65W-os paneltáp elvitte
az alulfeszelés lutri,nem minden APU bírja sokáig,mert instabil 2-3 hét múlva vagy összeomlik fagy.
A6-3500 1.375V@1.25V-on stabilan vitte a 65W-os paneltáp.
Tomix24 kollégától vettem az ő tesztje olvasható is volt az egyik blogján. -
canniball
nagyúr
válasz
#92888064 #6290 üzenetére
"üresjáratban az összes nálam járt llano 30 watt körül fogyaszt ssd-vel..."
Szóval van tapasztalat és ilyen szempontból mindegy, remek! A melegedés is hasonlóképp alakult vagy ott már volt eltérés?"ez inkább tápfüggő..."
Nekem van egy 90W-os picom amit nem cserélek, így ez itt fix. -
törölt tag
válasz
MZperX75 #6288 üzenetére
nem értem a kérdést. Oli beszámította az a6-3620-at a 3870k-ba. nem akartam szenvedni az eladással.
(#6289) canniball
üresjáratban az összes nálam járt llano 30 watt körül fogyaszt ssd-vel (3670k, 3620, 3870k). ez inkább tápfüggő, mert ilyen alacsony fogyasztásnál nem annyira jó a hatásfokuk. ezért vettem először bq 350w 80+gold tápot, de inkább cseréltem fsp350-60apn-re, mert pár watt különbség volt üresjáratban, és a különbözet ($) nem elenyésző.
a rekorder nálam a brazos a kemény 20w idle és 30w load fogyasztásával (paneltáppal), de nálam még a böngésző is szaggatott (oldalszélességig nagyítom a weboldalakat). -
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75 #6285 üzenetére
Szóval 65W ide vagy oda teljesítményben és melegedésben is van különbség. Mint írtam 99%-ban net/office a felhasználás, kérdés hogy ez itt is kijön-e és hogy jelentős vagy elenyésző az eltérés? Nekem a hőtermelés is ugyanolyan fontos mivel minél halkabban hűthető rendszert szeretnék, az sem baj ha megoldható a passzív(közeli) hűtés (sőt)!
Ad-m!
Tudsz esetleg egy idle értéket is mondani (a 3620-ra)?100W-osat pedig semmiképp nem akarok.
-
törölt tag
válasz
MZperX75 #6285 üzenetére
alulfeszelve az a6-3620 70w körül vett fel a konnektorból játék közben. értelemszerűen a komplett gép fogyasztása volt annyi ssd-vel. a proci 2,5 ghz-en járt -0,1v feszültséggel. természetesen a processzor rész malmozott, max 2 mag volt meghajtva rendesen.
jelenleg 17000ért jobb választás a 3870k, mert az órajelét és a feszültségét is vissza tudod venni úgy, hogy 65w körül fogyasszon.(#6287) MZperX75
tőlem van -
MZperX75
addikt
válasz
canniball #6284 üzenetére
Az A4-es 65W-os TDP osztályban van ,de nem fogyaszt annyit. szerintem max 40-45W-ot
A6-os is 65W-os osztályban van de többet eszik szerintem 65W-ot simán benyalja.
Teljesítményben viszont 2x gyorsabb az A6-3620,én nem vennék herélt Llanót,mert volt A6-3500 X3-om de cseréltem,megérte.így melegebb üdvöske az biztos 3620 ,de A4-es 2x2.7Ghz nem rossz ,de 4 maggal beljebb van az ember.
Nekem 65W-os A8-3820-am van az teljes értékű lapka Oliverdától 19.000Ft-ért megvásárolható.
ahogy nézem sajnos nincs már neki csak ez a 3620-as
akkor azt megveheted nem rossz
az én a8-3820-om
Paraméterei X4-2.5Ghz(turbó 2.8Ghz) HD6550D 65W TDP
idle 33W-35W load 75-80W
MiniITX asrock lapomban van ilyen hűtővel,és ilyen házban -
canniball
nagyúr
Ha már szóba került. Két 65W TDP-jű APU, pl. egy A4-3400 (2 mag, 2,7GHz, 1MB L2 cache) és egy A6-3620 (4 mag, 2,5/2,7GHz, 4MB L2) között (még mindig leginkább net/office felhasználás terén)
1. gyorsaságban
2. fogyasztásban
3. hőtermelésben
van-e (és ha igen mekkora) különbség? -
MZperX75
addikt
Llano 3870K-ról nem egy nagy továbblépés pénzben nem ér annyit, ami különbséget ki tudsz mérni,szerintem
ilyen jellegű platformcsere nem ideális,bár ez is relatív.FM2 vagy FM1 szerintem oly mindegy ,ha upgradelek úgy is lappal együtt komplett platformcserével ,így nekem kábítás ,hogy az FM1 az halott,én inkább úgy látom új jó kis platform ,most is fillérekért.
Amit most megér FM2 Trinity ,annak aki X2-ről vagy Core2-ről vagy Celeronról cserél platformot ,min DDR2-ről upgradel.
Llanóról nem éri meg váltani. Játékoknál az a 20% semmi. 20fps helyett 24fps ,de ez nem mindenhol ennyire egyértelmű.
32nm mind kettő. az egyik 2 modul /4 szál a másik 4 mag /4 szál.
alkalmazás fügvényében az árát is viszonyítva nekem a Lano platform ami megéri .
3.6Ghz-ig húzható a 3870K a A10-5800K meg 4.4Ghz-ig max szerintem mérhetően különbség sincs. -
Silentfrog
veterán
Igen mert a cpu része teljesen ugyanaz a gpu része 15-20 % al gyorsabb a fogyasztás az is ugyanaz. Ha a gpu részre gondolt talán lehet az érzés jelentős.
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6279 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék.
A "jelentősebb" jelző elég súlyosnak hangzik... -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6279 üzenetére
Az érzés az megfizethetetlen ,viszont mérni nem lehet pár%-ot.
-
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys #6277 üzenetére
"Igen, ssd-vel, sőt ugyan azzal az SSD-vel (OCZ Agility 3)."
Frankó."...nálunk a net a szűk keresztmetszet..."
Ezt számosítanád?"Viszont, ha most veszel gépet szerintem érdemes lenne megnézni az FM2-es lapokak és APU-kat."
Néztem azt is, de Llanot kb. 30%-kal olcsóbban lehet most venni kéz alól mint Trinityt boltból. Azért nem zárom még ki teljesen azt a vonalat sem, a végső döntés előtt majd még egyszer átszámolom, de ez elég jelentős differencia. -
HeavyToys
senior tag
válasz
canniball #6276 üzenetére
Igen, ssd-vel, sőt ugyan azzal az SSD-vel (OCZ Agility 3). Sokkal gördülékenyebb. De alap feladatoknál csodát ne várj, azért ezekre a Brazos sem lassú. Én vidéken lakok, nálunk a net a szűk keresztmetszet, a magas reakcióidő miatt, szóval én nem vettem észre akkora különbséget. Nyilván egy közel tökéletes hálózati körülmény esetén nagyobb a különbség.
Ahova erő kell (tömörítés, vágás, stb), ott mérföldekkel jobb a Llano. Viszont, ha most veszel gépet szerintem érdemes lenne megnézni az FM2-es lapokak és APU-kat. Időtállóbb megoldás, mivel a Richland (FM2 következő generációja) is ebbe a foglalatba érkezik majd. Volt A8 3820-és 3870-es APU-m, most A10-5800K-m van, simán alulfeszelve. Még itt is észrevenni egy jelentősebb lépést előre, szóval szerintem ha most veszed, mindenképpen FM2 legyen.
-
canniball
nagyúr
Persze, de egyrészt előbbi 25mbps annak úgy vélem elégnek kell lenni, utóbbit pedig ugye én nem tudom lemérni/tesztelni. Másrészt szerencsére ritkán de előfordul hogy egy oldal betöltése közben ezerrel pörög a proci, ilyenkor nyilván ez a szűk keresztmetszet.
HeavyToys!
Én is azok közé tartozom akiknél gyorsan felmegy a pumpa ha várni kell, a gép van értünk és nem fordítva. Ezt figyelembe véve is azt mondom hogy az említett feladatokra alapvetően frankó a Brazos, viszont úgy érzem néha lehetne kicsit gördülékenyebb. A szavaid alapján pont ezt kapnám ha váltanék.
Amúgy te is SSD-vel használtad őket? -
HeavyToys
senior tag
válasz
canniball #6245 üzenetére
Nekem volt mind2, van különbség. Viszont ha nem játszol és a mostani konfigod elég, mármint nem érzed azt, hogy idegesít az a 2-3 mp amit esetleg várni kell, akkor nem éri meg váltani.
Ha viszont ez frusztrál, akkor megéri, úgy mondanám, hogy ha csak ezekre használod, amiket leírtál, annyit veszel észre, hogy minden "smooth"-abb lesz, de semmi extra.
-
sysrq
őstag
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Silentfrog #6271 üzenetére
Hmm, ha mindegyik azt mutatja, akkor kevés az esélye, hogy a programok a rosszak. Lehet, hogy valamiért nem tudják a helyes értéket kiolvasni. Régen volt arról téma, hogy nem pontosak a hőmérsékleti értékek.
Nekem ez simán elképzelhetőnek tűnik, hogy igazából 65 fok az az 55.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Silentfrog #6269 üzenetére
Értem már.
Nem lehet, hogy az a program mutat hülyeséget, amivel monitorozod a hőmérsékletet/órajelet?
Tehát nem lehet, hogy mondjuk az az 55 fok igazából 65 fok? Szóval valami program hiba? -
Silentfrog
veterán
válasz
Frigetrus #6267 üzenetére
Beállitok egy magasabb órajelet és futtatok egy stabilitás tesztet,játékot vagy valamit ami "eszi" az APU-t
Ha eléri az 55 fokot akkor visszavesz a sebességen ,ugyanúgy leterheli az összes magot de visszaveszi a sebességet a biosba beállitott értékre. Ha auto-n van bios beállitása akkor 700 mhz-re skálázza vissza.
Be lehet állitani a biosba,hogy hány százalékára vegye vissza az órajelet,ha elér egy kritikus hőfokot.
Ez ok de a Llano prociknál 65 fok és nálam már 55 nél megteszi ami erősen behatárolja a tuning lehetőségét és nem tudom,hogy miért 55 fok az . -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Silentfrog #6265 üzenetére
Én erre azt tudom mondani, hogy jééé, ilyen is van??
Ez most nekem újdonság.
Amúgy ha egy alkalmazást futtatsz, ahova kell a tempó, akkor is ez történik, vagy üresjáratban csak ?
Vagy hogyan kell ezt elképzelni? -
milyen minőségben? átmegy 1:1 - ha átmegy
elvileg a dvi-hdmi átalakítókban van egy eeprom, amiben van info, hogy össze tudjon linkelődni a megjelenítőve-erősaítővel a kártya - a hd4xxx még nem tudta a dolby thd/dtshdt (pcm 7.1-et igen!), ergo lehet h ez a tulajdonság nem lesz aktív - ki kell próbálni! lehet h ezek a llano/trinityk mennek sima átalakítóval is, nem kell a spéci amd típusu
nekem hdmi van a lapon, azon minden megy
-
Silentfrog
veterán
Meg tudná nekem mondani olyan apu 3870k tulaj aki tuningol,hogy milyen hőfokon veszi vissza a teljesitményét a processzor? Bármit állitok 55 foknál viszaveszi 700 mhz re a magok sebességét.
-
Frigetrus
aktív tag
Jól értelmezem a dolgot?
Tehát alapesetben HDMI kábel megy át az erősítőbe, az erősítő adja a hangot a hangfalaknak, majd az erősítőből megy tovább a tv-be kép.
De te nem akarod bekapcsolni az erősítőt, csak szeretnéd közvetlenül DVI-n keresztül átküldeni a hangot és a képet a TV-be.Alapértelmezésben a Realtek kezelőfelületén mi van beállítva, melyik kimeneten megy a hang?
Szerintem a BIOS-ban nincs erre külön beállítás, nem látok ilyet.#6263, methyl:
Az a baj hogy hiába veszel átalakítót, nem fogsz tudni analóg kimenetet varázsolni a DVI kimenetből ami a lapon van!!! Szóval azt el kell felejtened. -
methyl
tag
válasz
Frigetrus #6259 üzenetére
Köszi a választ amúgy, meg a tippet is.
Most beszerzek átalakítókat! Rendelek kínából vmi jó áron lévő típusokat, mert kelleni fog.
De én már azon is meg vagyok lepődve hogy DVI-ból ennyi féle van... DVI-I, DVI-D (single és dual is még mindegyikből)... na még erre is figyelnem kell...
Na mindegy, most már tudom hogy hol van a kutya elásva.
THANX -
canniball
nagyúr
A zajra mondjuk én is érzékeny vagyok, ezért ha csere lesz akkor úgy tervezem hogy egy nagyobb borda és rajta egy leszabályozott venti lesz az egyedüli hűtés, többet zajforrást nem akarok. Egy Silverstone SG05 házam van, ez gondolom elég jó lesz szellőzés szempontjából. A táp pedig egy 90W-os pico (így persze 65W-os terveim vannak csak).
-
sysrq
őstag
válasz
Frigetrus #6259 üzenetére
Neked címezném a kérdést. A HDMI az erősítőbe megy a hangot szépen leveszi a jelröl és küldi a képet a TV-nek.
De szeretném néha nem bekapcsolni, és a DVI-on küldeni a jelet és a hangot. Na ez nem megy. Vagy-vagy, van valami beállítás a BIOS-ban amit kihagytam? A kábel minőségi Dual-link, a HDMI is 1.4 és mégsem. -
sysrq
őstag
válasz
canniball #6258 üzenetére
Ha napi használatra kellene választanom akkor A4, szerencsére mindkettő meg van, a barazos nagy előnye hogy paneltáppal és SSD-vel nincs hangja. Az A4-en van két venti, mert a csipszett is melegszik, meg van egy HDD is és azt nagyon forrófejű. Persze más szerint nem halható, de én mégis. Ki mit szokott meg.
-
Frigetrus
aktív tag
Mondtam. Meg se kellett volna hogy nézd.
Nekem is ilyen Giga lapom van.
Amúgy szerintem ez még mindig jobb, mintha a DVI és a HDMI nem menne egyszerre, mert manapság már szinte minden új monitoron van digitális bemenet, és illik is azon keresztül adagolni neki. Amúgy a legtöbb FM1 alaplapon pont ellenkezőleg szokott lenni, azokon megy a D-Sub és HDMI együtt. De egy főleg htpc platformnál az eléggé béna megoldás. Pont ez a Giga lap ami az egyik legjobb FM1-re, ez miatt is.
Nekem egy monitort és egy lcd tv-t visz így a gép DVI és HDMI-n keresztül. Ha nem menne a kettő digitális egyszerre, akkor meg lennék lőve, vagy valamelyik megjelenítőt használhatnám analóg csatlakozón, amit 2012-ben már nem akarok.
-
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75 #6252 üzenetére
Én azért közel sem hajtom annyira mint te, tényleg csak amolyan nettop feladatokat tölt be. Viszont néha úgy érzem pöröghetne kicsit gyorsabban is, mert ugyan miért kell nekem másodperceket várni mire betölt egy oldalt, hiszen mehetne ez egy szempillantás alatt is és ilyesmik.
Amúgy nem 24/7-ben megy a gép és "filmre" maradok a Brazosnál.
"...SSD-m nem volt csak kipróbálásra."
Pedig úgy emlékeztem már Brazoson is azzal toltad. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6250 üzenetére
Az ssd nem is kicsit lökne!
Szoktam gépeket javítgatni ,szervizelni és néha elfelejtem,hogy nem minden gépben van ssd. Szoktam is morogni,hogy mi a fene van ezzel a géppel több mag 4 gb memoria és olyan lassú.
Aztán eszembe jut,hogy megszoktam a "kényelmet" és a sebességet.Egyébként a fogyasztásra kitérve.
Nekem kb 20 orát megy a gépem ebből felét üresjáratban. Egy ora játék 2 ora fim max egy nap.
/szerintem én egy dolgozó /jó ??/ munkásember felhasználó vagyok.
Igy /nem is az APU val vanem egy 7770 vga-val 2000 forint a gép amit elfogyaszt áramszámlában.
Biztos .hogy 1000 forint minuszért havonta nem cserélném le egy Brazosra. -
canniball
nagyúr
De én inkább a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Silentfrog!
Most hogy így mondod: valóban.Megvárom az ő véleményét is.Közben megjött.sysrq!
"A win frissítéseknél jön elő nagyon markánsan az erőfölény..."
Ezt hogy érted? Úgy hogy maga a frissítés zajlik le gyorsabban, vagy úgy hogy a frissítés után beálló állapot kedvezőbb a Llano esetén (vagy esetleg mindkét tipp mellé)? -
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #6247 üzenetére
Ja ja de SSD-m nem volt csak kipróbálásra. Watt mérésre kölcsön.
Így érdemileg a kollégának nem tudok segíteni,játékok meg nem érdeklicannibal Silentfrog
E-350-et cseréltem Llano A6-3500-re majd később A8-3820-ra upgrade.Multimédiában szinte semmi különbség ,picit gyorsabb a net rajta (a film szerencsére nem gyorsult
)
Viszont egyszerre nem szarik be 2 kijelzőn böngészés +torrent a másikon film kilőve projektorra,sajnos a brazost megfogta.
Állandóan játszani kelletett a prioritással,mi a fontos filmre rá keletett tekerni,mert akadt a böngészés mellett viszont ha filmre rátettem High prioritást(feladatkezelő-folyamatok- kiválaszt a megfelelőt pl: Splash pro-jobb egér-prioritás-normál-normál feletti-vagy valós idejű)Na ez a Lanónál nem kell Idle+8-10W-al eszik többet,viszont gördülékeny,bár nekem mini ITX laposban van a Llanóm.
És ne életszerű összehasonlítani mert ha azért meg zingelem eszi 80W-is!
X4-2.5Ghz 2x2Giga DDR3-1600 HD6550D-vel 400sp 600Mhz ellen nehéz a Brazosnak versenyezni 2x1.6Ghz 1db 4Giga DDR3+1333-al HD6310 80sp 500Mhz.Viszont nagyon szeretnék egy SSD-t kicsit lökne a tempón.
-
-
sysrq
őstag
válasz
canniball #6245 üzenetére
Igen van.
Szerintem nevezhetjük jelentősnek a használhatóság felé tett lépést már a kétmagos Llano mellet is.
A win frissítéseknél jön elő nagyon markánsan az erőfölény, valószínűleg a programoknál is hasonló növekedés van. Egyszóval, igen. De a médiatartalmakban nem nyújt többet. -
canniball
nagyúr
Tiszteletem a topiklakóknak!
Akad-e köztetek olyan, aki Brazos+SSD kombóról váltott Llano+SSD-re (esetleg ugyanazzal az SSD-vel)? Amennyiben igen a kérdés az lenne: nagyi módban* van-e jelentős különbség a kettő között?* Net, office ilyesmi eccerű feladatokra gondolok. A játékok nem érdekelnek, a multimédia is legfeljebb lejátszás szintjén amire a Brazos is pont megfelel, tehát tényleg csak a "lájtos" felhasználási területre vonatkozik a kérdés.
-
methyl
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne. Remélem nem fárasztalak titeket ezzel. Lehet hogy már előfordult ez a téma, de nem teljesen értem.
Már két FM1-es alaplappal is próbálkoztam: Gigabyte GA-A75M-UD2H és egy MSI A75A-G55A jelenség a következő, ha D-SUB-on dugok rá monitort és HDMI-n egy LCD TV-t, akkor csak az egyiken van kép. Mindkettőn sosem, nem tudok kiterjeszteni az asztalt, hiába indítom újra a gépet, vagy kapcsolom ki. A kettőn egyszerre sose tudok képet varázsolni.
Ha külön külön próbálom akkor D-SUB-on is van kép, meg ha utána csak HDMI-vel indítom el akkor a HDMI-n is van kép (és hang is), de a kettőn együtt soha nincs kép, csak az egyiken.
Miért van ez, nem tudjátok véletlenül?
Lehet hogy analóg és digitális megosztás (clone vagy extended desktop) nem működik egyszerre ezen a lapon???
Lehet hogy a DVI-D dual link-et kellene D-SUB-ra alakítanom a monitor meghajtásához. (a monitor csak D-SUB-os sajnos)Tudnátok vmi tippeket adni.
Már az AMD Catalyst-et is próbáltam állítani, újat - régit installálni. Külön a windows-os felbontásnál állítani.
De a kettőn egyszerre nem tudok asztalt láttatni.
Ráadásul ha rádugom a HDMI-t akkor mindig elveszi a D-SUB-tól a jelet. Nem igazán értem...
De ezután már nem tudja azonosítani a D-SUB-os kijelzőt, csak az LCD-TV-t (hdmi-n).bocs , ha zagyva voltam.
-
Silentfrog
veterán
Ha a forint számít akkor ti vennétek 3870k helyett 5600k Aput? Össze kell raknom egy gépet és nagyon ki van centizve a forint.
Addig fogják használni a gépet amig szét nem esik.
Ennek tükrében érdemes Trinity-t venni? A fogyasztás azonos, a teljesitmény is, esetleg tuning amit más lehet.
Llano vagy Trinity? -
-
MZperX75
addikt
válasz
mttaas82 #6233 üzenetére
DVI digitális +analóg kimenet
HDMI digitális kimenet.DVI-ra átalakítón át köthetsz HDMI-s TV-t vagy Monitort vagy Projektort,de akár VGA átalakítóval analóg kijelzőket.
HDMI-re az csak digitális így azt max DVI-ra tudod átalakítani.
"Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with DVI port"
Tehát ez digitális és analóg kimenet!
HDMI kábel
HDMI-DVI csatlakozó
Ez egy HDMI DVI átalakító
Bár csak digitális kimenetet is át tudsz varázsolni VGA analóg kimenetre, de az egy drága (15-20ezer) móka
egy adapterrel,bár egyszerűbb egy HD6670-GDDR3-as karit beletenni duál graphics módban,amin van mind három csati.Szóval mi is a kérdés?
-
mttaas82
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés: Hogyan kell értelmezni ezt a mondatot? Nincs hdmi port az alaplapon de a leírásában ez van!
Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with DVI port -
kjani18
őstag
Általában min. 4GB memóból a rendszer 1.4 - 1,8 -nál többet nem igen használ, úgyhogy egészséges arányról ekkora memória többletnél nem lehet szó.
A max. -ot a biosban beállítható max. adja, ezen belül dolgozik. Ha hozzárendeled a max.-ot, azzal lefoglalod a teljes hozzárendelhetőt, ami felesleges, de nem is árt a tartalék nagysága miatt.
Ez alól kivétel lehet egy - egy különösen nagy memória szükségletű program, vagy viszonylag kevés installált ram, ahol jobb az automata beállítás, hogy feleslegesen ne köss le ram területet. -
Frigetrus
aktív tag
Na lekopogom, de úgy látszik megoldódott a probléma. Win-t újraraktam, a linkelt oldalról raktam fel a drivereket. Kormányhoz külön nem tettem fel drivert. Vezeték nélküli billentyűzetet most nem használtam.
Nincs kék-halál, gond nélkül játszottam három-négy alkalommal, órákig.Szóval maximálisan meg vagyok elégedve a konfigurációval. Amúgy az F1 2012 fullHD-ban fut, élsimítás nélkül, minden high-on, árnyékok kivételével, mert azt csak lowra vagy mediumra rakom. Semmi szaggatás nincs. Beépített benchmark viszont mindig mást mér, ezért azzal nem példálózok annyira, de ebben a beállításban a minimum fps nem ment még 21 alá.
Pláne azért is örülök, mert nem játszani vettem a gépet, de jó, hogy ha kell, akkor lehet vele bizonyos szinten. -
dezs520
senior tag
Sziasztok,van egy A8-3820-as APU,a gpu ebbe mennyi memóriát kap alapból?És emelni csak bios-ba lehet,vagy a grafikus szoft-ba?
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
DaeMonS #6225 üzenetére
Ja, bocsi, azt nem említettem, hogy Zalman cnps 7500 van az APU-n.
Azért írtam hogy halk, mert üresjáratban alig kell forognia a ventinek rajta. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az egész konfig, táppal együtt nagyon halk üresjáratban, terhelve se vészes, és jó benne, hogy nem kell plusz vga-t hűteni, SSD van beépítve, így az is néma.
Szóval összességében van egy sokkal halkabb gépem mint régen. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
atti_2010 #6219 üzenetére
AMD oldalán az írja, hogy:
"Sorry, your search did not return any results.
- Make sure all words are spelled correctly.
- Try different or fewer keywords "abban az esetben ha kiválasztom a Chipsets / Motherboards, azon belül pedig az AMD A55/..../A75 DCH a keresőben.
Én vagyok a béna?Amúgy szerintetek is az USB driverekkel van gond?
-
sysrq
őstag
válasz
Frigetrus #6218 üzenetére
AMD Chipset Drivers
Egy próbát megér mielőtt újra telepítesz.
Ha mégis, akkor innen tegyed, a giga oldala nem nyújt semmi pluszt. -
Frigetrus
aktív tag
AMD oldaláról semmilyen drivert nem raktam fel, csak amit az alaplaphoz kaptam. Abból mindent felrakok (elvileg). Néztem az AMD honlapot, de onnan nem tudtam letölteni drivert. Vagy béna vagyok?
atti_2010: usb2-t használok, igaz a monitoromban lévő usb hub-ba dugom a kormányt.
-
Frigetrus
aktív tag
Üdv!
Második hete van meg a Llano konfigom amit az adatlapomon lehet olvasni.
Nagyon elégedett vagyok vele, gyors, halk, keveset fogyaszt.
Win 7 64bit-et használok. Feltelepítettem minden drivert/programot amit az alaplapomoz (Gigabyte GA-A75M-UD2H) kaptam. BIOS frissítés is megvolt.
Nem nagyon játszok, de néha előfordul, hogy egy kis F1 2012-őt nyomok rajta.
Sajna a játék alatt gyakran dobál kék-halált, amely ezt az üzenetet tartalmazza:Valaki tud erre megoldást?
Gyanússá vált, hogy talán az USB-s Genius pc-kormányom drivere okozza a gondot, mert játéknál használva van, és furcsa az is, hogy játék alatt a vezeték nélküli billentyűzet (amelynek szintén usb-s antennája van) néha nem reagál, teljesen random módon, és egyszerre be van dugva mind a kettő eszköz. Windows alatt nincs gond a billentyűzettel.
Lehet az a baj, hogy a kormányhoz rakok fel külön drivert? Talán hagynom kellene, hogy a win magától felismerje és telepítse?
Most próbálgatni fogom, csak előbb újrarakom a rendszert, ezért addig is ötleteket szívesen fogadok, hogy mi lehet a gond.Amúgy a gépen lefuttattam 2x5 óra Prime95-öt és közben fullHD-n Furmarkot, akkor nem volt kék-halál, és hibamentesen végigment minden.
-
troszti
aktív tag
válasz
Mahrenburg #6212 üzenetére
Ne viccelj, ez csak természetes!
Ha meglesz a konfig, mindenképp írj, hogy milyen
-
troszti
aktív tag
válasz
Mahrenburg #6210 üzenetére
Igen most már normális, nem száguldozik de korrekt. Jó lenne egy SSD
Hát ezt nem tudom, nekem viszont bejött, elmúltak a random hibák!
Nem akarok nagyon túl sok pénzt áldozni a hűtőre, így is túlléptem a keretet kicsit (köszönhető főleg a tápnak, de nem bántam meg). Szóval utána nézegettem kicsit, és találtam egy jó tesztet, bár szerintem párszor már linkeltem, de hogy te se maradj ki: teszt
Nekem a legjobban a ALPENFÖHN SELLA tetszett, igaz a tesztben csak a második, de a legcsöndesebb és ez az ami megfogott. Reméljük jól teljesít majd.
Bementem amúgy a boltba és ajánlottak egy jobbat, hasonló árban, de sajnos nem fért be a házba
Ez lenne az. Szerintem nagyon jó árban van és brutális a teljesítménye.Elvileg karácsony után lesz meg a Sella, ha gondolod majd írok róla pár szót.
-
Mahrenburg
őstag
-
troszti
aktív tag
válasz
Mahrenburg #6199 üzenetére
Szia!
Most már azért egy hete nyüstölöm a kicsikét
Nagyon meg vagyok vele elégedve, könnyel lehet minden finomságot állítani.
Nekem nagyon tetszenek a segédprogramok is (AI Suite II), nagyon könnyen kezelhető szinte minden. Tuningolás is megoldható vele, nem kell BIOS-ban csinálni, bár ott se nagy cucc.Szóval örülök, hogy ezt választottam, nem csalódtam, sőt...
Asrockot mérföldkövekkel veri, szerintem.
Szerk. Amúgy kíváncsi leszek hogy fog teljesíteni tuning mellett. Sajnos még nincs meg a hűtőm, most játék alatt 55-60 fok körül mozog a proci hőmérséklete. Így azért nem nagyon akarom nyüstölni szegényt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #6207 üzenetére
Valóban! Bocsesz fiuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nintendo Switch 2
- Xbox Series X|S
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- BMW topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core I7-9700
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest