Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
vinibali #7332 üzenetére
"amit nálad kiírt az csak annyi volt, hogy átírta a main régi tartalmát a backupba"
Ez világos, csak az nem, hogy miért került végtelen ciklusba? Tehát átírta, restart és átírta, restart,stb...Aztán Q-Flash-sel próbáltam visszatenni a régi BIOS-t, de elsőre mindig azt írta, hogy hibás a BIOS file. Másodikra-harmadikra kiírta a checksum-mot, felírta, verify, restart és vagy elindult, vagy nem.
Aztán ha el is indult a gyári, hivatalos BIOS-szal, akkor megint elkezdett backupolni.Nagy nehezen CMOS reset, megmárnemistudommimindenután egyszer csak elsőre felment az F7 és utána már ment rendesen minden.
Na, majd szombatom még egyszer nekifutok, hátha összejön.
Egyébként a feszültségek jók? A 900MHz-hez sem kell semmin emelni? Esetleg extra hűtés?
-
zetecR
addikt
válasz
vinibali #7317 üzenetére
Erősebb volt a kíváncsiság az óvatosságomnál és feltettem a linkelt F8b BIOS-t.
Az egész délelőttöm azzal ment, hogy életet leheljek a gépembe...
Szépen felment, újra indítottam, BIOS-ban beállítgattam a dolgokat (NB clock 900MHz), POST és miután kiírta, hogy Loading Operating System, kitett egy új üzenetet: Begin to update Backup BIOS latest version..................Innen sehova se tovább; volt vagy 2 óra mire sikerült vissza tenni az F7-et.
Milyen feszültségeket kellene használni?
CPU PLL 2.5V
DDR3 1.65V (ennyi kell az XMS3-aknak)
FCH Voltage 1.1V
APU VDDP 1.1
CPU NB VID Normal
CPU Voltage Normal (1.4125) -
zetecR
addikt
A helyzet az, hogy a Win+P szépen működik akkor, ha a bootolás közben be volt kapcsolva a HDMI-n csatlakoztatott TV, különben a DispplayPorton keres(ne) megjelenítőt.
Végülis nem olyan nagy katasztrófa a dolog, mert szinte mindig Sleep módban hagyom a gépet, és így legalább nem "felejti" el a HDMI eszközt. -
zetecR
addikt
Használja valaki rendszeresen és aktívan a Llanot 2 megjelenítővel?
Konkrétan a dolgozószobában megy a monitor DVI-n, a nappaliba pedig került egy TV HDMI bemenettel.Olvasom a manualban, hogy nem hot plug a HDMI, tehát minden alkalommal, amikor a TV-n is szeretnék élvezkedni, újra kell indítani a gépet?
Utána újra kiterjeszteni a desktopot, stb?
És ha játszani szeretnék a TV-n, akkor a TV-t kell beállítani elsődleges megjelenítőnek (persze akkor a felbontás-különbség miatt elmásznak az eredeti asztalon az ikonok...) vagy van valami egyszerű de nagyszerű megoldás erre a problémára? -
zetecR
addikt
Win 8.1 alá melyik driverek ajánlottak?
Csak a Catalyst, oszt cső? -
zetecR
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #7249 üzenetére
Nem hinném.
-
zetecR
addikt
válasz
eastone1 #7243 üzenetére
Az is ki van kapcsolva, és úgy is felkel... t, mert az utóbbi 1-2 napban megint kísérleteztem vele és reggel 6.30-kor még aludt.
Igaz, hogy kikapcsoltam a BitTorrentben a Prevent Standby-t, arra most nincs kapacitásom, hogy utána nézzek, hogy felkelt és visszaaludt-e. -
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #7177 üzenetére
Csak kicsit negatív voltál, muszáj volt ellensúlyozni.
-
zetecR
addikt
Rettentő érdekes helyzet állt elő.
Véletlenül reseteltem a BIOS beállításaimat és azóta már a 2000-es memóriákhoz szükséges 107MHz BCLK-t sem tudom beállítani, még kikapcsolt AHCI mellett sem, pedig előtte (lassan) évekig így használtam...
Assetudom mit kellene megnéznem, olyan régen tuningoltam. -
zetecR
addikt
válasz
eastone1 #7135 üzenetére
Aha, megelégedéssel használom.
Egész jól futott kerek 150MHz-es BCLK-val is; a legnagyobb problémám a Sleep-ből való visszatéréskor jelentkező véletlenszerű fagyás volt, valamint egyszerűen nem volt türelmem a belőni a swes energiamenedzsmentet, így visszaraktam alapfeszre, 107MHz-re, 2000-es RAMokkal.
-
zetecR
addikt
válasz
Mahrenburg #6792 üzenetére
Vegyél neki bonbont. Vagymittudomén...
-
zetecR
addikt
válasz
alias_bobo #6339 üzenetére
Én kipróbálnám K10STAT-tal, manuálisan, forced P0 statet választva is állítgatja a paramétereket.
-
zetecR
addikt
válasz
alias_bobo #6334 üzenetére
Cool&Quiet ki van kapcsolva?
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6297 üzenetére
Ámen.
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6279 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék.
A "jelentősebb" jelző elég súlyosnak hangzik... -
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6189 üzenetére
Tuti jól van rajta a hűtés?
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #6137 üzenetére
GPU volts:
CPU VCORE NB VID Control, this is the main GPU voltage but it only requires a slight bump. Ideally, it should be tested gradually in +0.05 increments. This voltage can be pushed to 1.45v if there is sufficient cooling and if the GPU scales with volts. I've found with this particular A8-3850 CPU that it does not like going past +0.05 hence why I stress the importance of testing in small increments
.
CPU VDDP Voltage Control, helps stabilise GPU, memory and base clock at high frequency. This voltage in most cases can be left at 1.2v (stock) which is what was used in most of our test. We did see some gains when testing big memory clocks and used up to 1.28v to stabilise clocks. Raising higher to 1.3 can negatively affect main GPU voltage control. For max clocks a delicate balance is required between VDDP and core. Every APU will act differently with volts so generally look to increase VDDP only slightly (in +0.02 jumps).
CPU VCORE Control is the main CPU voltage and as you increase the frequency voltage needs to be adjusted accordingly. We've found that you will gain generally 100Mhz with every 0.05v increase in VCORE but heat and silicone frequency limit may affect max clocks.
-
zetecR
addikt
válasz
alias_bobo #6052 üzenetére
A hiba az ön készülékében van.
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
MC Pite #6006 üzenetére
Szia,
ez egy nagyon jó guide, érdemes végigolvasni.
A RAMo-okat OC-s leállás után mindig 1066-ra teszi, ez ilyen...
-
zetecR
addikt
válasz
vinibali #5958 üzenetére
Nem nagyon lehet rájuk számítani?
Kár, mert pont most akartam írni, hogy mi a fenétől lehet az, hogy 150MHz-es BCLK mellett tökéletesen stabil a gépem, viszont Sleep módból visszatérve 10-ből legalább egyszer újraindul a gép.
Nem tudom, hogy mit kellene még állítani, hogy ezt a minimális, de bosszantó problémát kiküszöböljem... -
zetecR
addikt
válasz
hammertron1 #5771 üzenetére
Ha 2D van, akkor eléggé driver-gyanús a dolog.
-
zetecR
addikt
Újra raktam a win-t és sehogy sem akart az AHCI muzsikálni.
Gondolta egyet, visszavettem a tuningot, és 100MHz-es BCLK mellett hibátlanul ment, de a 2000MHz-es memória sebességhez "kellő" 107MHz-t se tolerálta, holott a telepítés előtt 125MHz volt a BCLK...
Szóval ezt a részét nem nagyon értem a dolognak, viszont berágtam, átraktam IDE módra és hibátlanul viszi a 150MHz-et már 2. napja (igaz, csak Trackmania-val játszottam, majd nézek valami "komoly", modern GPU igényes gammát is, hogy mit mutat).De továbbra is értetlenül állok a dolog előtt, hogy a régi A6-os procim is vígan szaladgált 140pár MHz-es BCLK-val AHCI mellett, ez meg nem akarja az igazat.
Bár végülis jó nekem az IDE mód is, Trim van, a többi meg nem izgat. -
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #5526 üzenetére
Csupán árazás kérdése.
-
zetecR
addikt
A lapom valamiért az APU VDDP-t mindig 1.1V-ra állítja, pedig mindenhol 1.2V-nak látom.
Sőt emlékeim szerint ti is azt írtátok, hogy nálatok is 1.2V az Asus és Asrock lapokban.
-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog #5145 üzenetére
K10stattal tetszőleges P-statet tudsz lockolni, az nem boldogítana?
-
zetecR
addikt
Félig off, de nem tudtok olyan zip file jelszófelötőt, ami legalább a több magot kihasználja, neadjisten a GPU-t megmozgatja?
-
zetecR
addikt
válasz
westcoastog #4946 üzenetére
Nem lenne jobb egy passzív?
-
zetecR
addikt
Az én 2x4GB Corsair XMS2 2000MHz moduljaimmal azt sem tudom, hogy miről beszéltek.
Mondjuk a Sniper SR2-k se csíkoztak, pedig azok 1600-osak voltak, valami 1900 környékére húzva.
-
zetecR
addikt
válasz
katona.jozsi #4788 üzenetére
A problémát az jelenti, hogy az asztaliban egy 60 gigás aszinkront, a notiban 120-as szinkron NAND-os SSD-t próbálgatsz.
Sajnos ez ennyi, a 60-as Force GT nekem is 60 körül produkált az UD4H-ban.A mostani 60-as Samu 830 viszont tudja a 120-at, de nem is SandForce...
(egyébként ha direkt nem másolgatsz rá nagy fileokat (én pechemre az csinálom) akkor észre sem veszed, hogy 60 vagy 120, ugyanolyan gyorsan érzed a rendszert)
-
zetecR
addikt
válasz
katona.jozsi #4783 üzenetére
Mihez képest lassult az SSD-d?
Random fillel kb ennyit tud egy SandForce-csoda, nem? -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #4450 üzenetére
Az időzítéseket mi alapján csökkented az alacsonyabb mem sebesség esetén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest