- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
az lehet, hogy 100W-os a tdp-je, de fullra terhelve, már gyárilag is a fölött lehet a fogyasztása.
nincs fogyasztásmérőm, csak a 600VA-s apc ups terhelésmérőjével "mérek", az idle 34%-os terhelés után a full load 59% elég nagy változás... (prime95 + msi kombustor képes ennyire meghajtani az apu-t, minden más változatlan)
-
Tomix24
addikt
Srácok, ha nem változtatok a gyári feszültségen a procinál(1.4V körül) (A6-3670K) , de kézzel felemelem 3100Mhz-re a procit, és nem fagy, akkor belefér még a 100w TDP-be? (A gyári adata) És csak fesz emeléskor kerül ki belőle?
-
kutga
félisten
Röviden és tömören szeretnék csináltatni egy kábelt amivel a laptop VGA kimenetét ráköthetem régebbi TV-k (mint pl a mi otthonink) RCA vagy S-Video vagy SCART bemenetére és ehhez kell hogy hangolható legyen a VGA kimenet.
Egyébként akit érdekel megnéztem otthon de sajnos ez a lehetőség nem aktív a Powerstripben.
Igaz nem a HP gyári drivert használom hanem az AMD oldaláról letöltött Catalyst Mobilityt.
Taifa Díaz
Már nem kérdés, este megnéztem otthon.zetecR
Pontosan erről van szó. Esetleg még egy reinstallt megpróbálok hátha attól elérhetővé válnak a beállítások, vagy visszateszem a gyári drivert. -
kutga
félisten
Sziasztok!
AMD A6-3410MX APU Powerstrip beállításaival kapcsolatban lennék kíváncsi az alábbiakra:
- be tudom-e állítani a váltottsoros módot?
- tudom-e változtatni a polaritást?
- tudom-e állítgatni a frekvenciákat?Előre is köszönöm!
-
matepalfi
aktív tag
udv. erdeklodenek hogy a 3870k ban talalhato grafikus kartya (hd 6550d) melyen erovel bir. Illetve hogyan lehet tuningolni a proci es a iigp reszt?
azert lenne fontos a kerdes mert ha eleg eros a jatekok kozepes szintu futtatasara akkor nem kellene kulon vga kartyat vennem hanem csak egy aput.
udv M. -
menyus11
tag
Hali mindenkinek!
Nem olyan rég írtam, hogy telepítés után még bootolni sem volt hajlandó az asrock A75M-hvs nevű alaplapom A6-3500 proci társaságában. 15 nap alatt semmit nem mondott rá a szerviz, de felajánlották hogy adnak helyette másik deszkát.
Mit javasoltok helyette?
Gigák jók? -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #4176 üzenetére
Egyszerű tuning.
-
pockhome
senior tag
válasz
Taifa Díaz #4176 üzenetére
de, de megnéztem közbe a cpu-z -t is és az rendes sebességet írt, így megnyugodtam
-
pockhome
senior tag
srácok! mondjatok már valami programot ami kijelzi nekem hogy hány rpm-en forog a cpu venti, ill hány fokosak a magok?
a coretemp azt írja hogy 3-22fok volt eddig a min-max hőmérséklet, az everest meg azt hogy 71 rpm-el forog a venti, ami megint pff...
úgyhogy előre is köszi!
ja amúgy most vettem rá egy Hyper TX2-t, úgyhogy hűűűvös -
Tomix24
addikt
válasz
matepalfi #4163 üzenetére
Bios-ba bemész, és valami hasonlót látsz:
CPU Voltage Controll Ha mázlid van és procid is akarja, lépésenként(100-250-es egységekbe számolja AMD-nél) tudsz lemenni 1.45(gyáriról) . Minden lépés után ments és teszteld a gépet, nem-e fagy ki, illetve, futtass Prime95-őt, az megizzasztja rendesen. Ha stabil 5 perc Prime után is , akkor mehet lejjebb. És így tovább egészen addig míg már kifagy a Win vagy a progi.
Itt egy srác az A8-3850-es prociját levitte 1.225ig
[link]
"The overall power is lower (125W vs. 142W)" - Ennyit nyert vele a teljes gép fogyasztásán. -
matepalfi
aktív tag
üdv! alulfeszeléssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. mennyire érdemes a procit alulfeszelni, es ezzel mennyit wattot sporolok meg?
illetve ennek mi a módja? (biosban hol kell) -
-
rudi77
tag
AM6 3670 procihoz milyen passzív hűtőt érdemes vásárolni?
-
x_o_n
veterán
válasz
kecske012324 #4157 üzenetére
Szia
érdemes lenne visszaolvasgatnod,az elmult 2-3 hétben rengeteg ilyen adat fordult meg a fórumon.
-
kecske012324
csendes tag
Udv!
Erdeklodnek, hogy egy amd a8 3870k procival es a benne levo hd 6550d gpu-val jol jarok-e hosszu uton?
jatekokra eleg lesz-e? ugy ertem hogy a mostani es jovoben kijovo jatekok is futnak-e majd maximum 720p felbontason es medium beallitasokon?
tudnatok-e esetleg peldat is irni jatekok futtatasarol is ?mas.: fogyasztasban mennyire jo egy 3870k? idle/net/torrent/full terheles?
udv
-
whiteman0524
aktív tag
Üdv! A laptopomban egy A6-3400-as APU "dübörög". K10Stat-al az eddigi legjobb eredményem 2000MHz kerek 1.00 volton. Ez Prime95 stabil. Core Temp szerint ezzel a beállítással a maximális CPU hőmérséklet huzamosabb idő után is 78 fok, de csak akkor szoktam belőni ezt a profilt hogy ha játszok egy kicsit. utána egyből vissza is veszem. Ennél megy még följebb is, de ahhoz meg kell emelni a feszt, és semmiképpen se szeretnék 80 fok fölé menni, tehát nálam ez a cél. Úgy vettem észre, hogy általánosságban 0.05 volt fesz emelés kb. 6-7 fokkal emeli meg nálam a maximális hőfokot.
Érdekelne hogy akiknek hasonló APU-ja van és próbálkozott a tuninggal az meddig jutott?
-
simo95
csendes tag
Megoldottam a problémát, amit irtatok is a monitor kábellel volt a baj. Bár nem tudom mi volt a gondja vele de mind1.
-
simo95
csendes tag
Sziasztok
Van egy olyan problémám az A8-3870k-val, hogy játék közbe elmegy a kép aztán visszajön. Olyan mintha az illesztőprogram lecsatlakozna aztán vissza. Alaplap GA-A55M-DS2.
Mi lehet a baja? -
atti_2010
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #4142 üzenetére
Elméletileg bármely táp el kell induljon már egy HDD -vel is (max 10W fogyasztás), a Llano induláskor 80-100W-ot fogyaszt, szerintem benéztek valamit vagy ezzel a szöveggel ráztak le.
-
El Kebir
őstag
válasz
Taifa Díaz #4142 üzenetére
na ne, akkor az én corsair cx400-as tápom erről nem tud... igaz nem 1, hanem 3 hdd + ssd van a rendszerben (2 hdd + sdd -vel is ment), és kisfogyasztású green-ek.
-
Taifa Díaz
őstag
Viszont muszáj megosztanom Llano platformot tervezőkkel a következő tapasztalatot.
Corsair tápot választottam hozzá még tavaly, mikor össze lett rakva - konkrétan Corsair CX 430 lett hozzá választva, a másik gépemben is ez volt. Gondoltam, ha elbír egy Q9400 - GTX470 párossal, akkor ide is jó lesz, pláne, hogy még vga se kell.
Csakhogy nem volt hozzá jó. Bekapcsolás után épphogy pörögni kezdtek a ventik, kapcsolt is le az egész. Nézem a tápot a másik gépben - jó. Viszem a cuccot vissza a boltba, mondom, nézzék már meg, mi van ilyenkor, mégiscsak az ő szakterületükKisvártatva hívtak a boltból, hogy ugyan nem tudják, miért, de a Corsair bármelyik tápja lekapcsol a konfig alatt, mert nem érzékel elegendő áramfelvételt az indulásnál. Mondom, dikk, ilyen is van
Bezzeg, ha akkor pakoltam volna mellé a GTX470-est
Szóval ezért van benne ez a fostos Hipro Bulk 480 W, ezt nem érdekli, milyen keveset kér a Llano.
Szóval tápválasztásnál figyeljetek, Llano mellé ne vegyetek Corsair tápot. -
válasz
atti_2010 #4139 üzenetére
igen, viszont a gpu-t hajlamosak túlbecsülni, meg a dualgraphicsra istenként tekinteni
Taifa Díaz: megnyugodtam
egyébként volt nekem is próbából a llano mellett egy 6950@6970 és azon túl, hogy működtek, nem voltam elragadtatva - bár tény, hogy csak a The Run-t próbáltam, ami "majdnem bf3"
és egyébként ha a llano bolti árait nézzük, máris nem akkora best buy - sokan pedig nem itt veszik meg az apukat :/
-
Taifa Díaz
őstag
Nem, dehogyis, azt is szaréhúgyé vettem
Csak poénból raktam mellé, de miután végigtoltam ezzel a duóval a Sniper Elite V2-t, összenőttek
Igazából kíváncsi voltam a platform flexibilitására, mert korábban nem egyszer tapasztaltam AMD alaplapi lapkakészlet inkompatibilitást nV vga-val, de ezúttal ez meglepetésemre elmaradt.
A Llano tagadhatatlan pozitívumai ellenére azonban 1920x1080 felbontás alatt játékra én is AM3 cpu-t javasolnék akárkinek.atti_2010: hát azért a hatalmas multiplayer mapok más tészta, ez nem oda készült.
-
válasz
Taifa Díaz #4136 üzenetére
mi az a hd felbontás? (egyébként tényleg beszarás, hogy a szuper fogyasztású llano mellett egy khm, nem irnék jelzőt 470et használsz
csak remélni tudom, hogy valahogy okosba, hiperolcson jutottál hozzá és nem életed álma vált általa valóra
)
-
Taifa Díaz
őstag
Most lehet, hogy beszarsz, de az A6-3650 nálam a legtöbb játékban tökéletesen elég a GTX470-eseem mellé. A titok nyitja: HD felbontás. Oda nem kell AM3 procierő, szóval szerezni kell jó VGA-t, HD felbontású monitort, aztán a procin meg a deszkán lehet spórölni, szaréhúgyé venni meg ezeket az FM1-es ócskaságokat
-
válasz
atti_2010 #4134 üzenetére
Nagyon örülök, hogy Te minden ide betérőt látatlanban ennyire jól ismersz, én azért - ha ráérek - megpróbálom kicsit kitudakolni az igényeiket és VALÓBAN segíteni nekik
Tomix: nem néztem, hogy am3+-ban van-e miniitx, bár bevallom a vastagabb árcetli miatt én eleve ezzel a kellemes kis mérettel sosem tudtam érdemben foglalkozni. havernál láttam egy lian libe épitett i3-as konfigot és nagyon tetszett, csakhát a hűtő került rajta annyiba, mint a 4 magos llanom
nade i3, htpcnek kb alkalmatlan...
-
-
Tomix24
addikt
Én ilyet nem írtam
De most tényleg sza**ért hug**rt lehet Llano-t venni itt a PH-n. Most igazán érdemes venni. Ész nélkül is akár
De komolyra fordítva, kihajt a legolcsóbb is egy HD7750-et HD7770-et, aki annál nagyobb karit akar, az már nem HTPC szint. AM3-ra lehet építeni HTPC-t? Van Mini-itx lap? Ezt nem is néztem még mondjuk.
-
válasz
atti_2010 #4131 üzenetére
az emberek sokszor azt sem tudják, miért vennének llanot. nem tűnt még fel?
sokszor nem ismerik a platfrormokat, hogy melyik miben erős, mihez jó, mihez nem jó.
ezért szoktam elkezdeni puhatolozni, hogy BIZTOS llanot akar-e az érdeklődő... (mert maguktól ritkán írják le, hogy miért szeretnének fm1-et, hogy pontosan mire használnák, stb)
Tomix24: hol hajtottam el bárkit is am3-at venni, aki miniitx htpct akart építeni?
-
-
válasz
#92888064 #4112 üzenetére
mindegy mennyibe kerülnek, ha a delikvens pl fullhdban akar játszani, azokra ez kevés
ha komolyabb vgat akar kihajtani, a kisebb verzio megint csak kevés
értem, hogy neked kell az alacsony idle fogyasztás, másnek nem biztos, hogy fontos az a pár watt. ezért is kérdeztem rá
-
gbal65
aktív tag
válasz
El Kebir #4125 üzenetére
Szóval, UEFI alapon-> cpu teszt OCCT-vel/LinX-szel -> 26*100
UEFI 'OC' (manuális módosítások, spread spectrum auto), 35*100 (bus speedhez nem nyúltam! hagytam 100-on ) -> adok rá terhelést, és 35*100 helyett (~3500MHz helyett), csak 35*75 (~2600Mhz)... Szóval az a problémám leesik 75MHz-re. Az ASRock tuning progija eközben nem fut, semmi olyan nincs, ami bele ütné az orrát! Catalystba és energia sémák közt sincs leszabályozva az órajel.
[link]
Próbáltam 3100MHz-re, akkor pedig úgy állítja a Bus Speedet, hogy 31*81, szóval 2600MHz legyen. Melyik beállításon kellene változtatni? -
gbal65
aktív tag
Sziasztok! Van egy AII X631 2,6GHz-s cpu, nos az a probléma, hogy tuningolás esetén a bus speed nem ugrik fel 100mhz-re (75-ön marad), és így 35*100 (3500MHz) helyett a gyári órajelet közelíti meg, 2600MHz-t. Mit rontottam el? Az alaplap egy ASRock A75 Pro4
Mit kell állítani, hogy rendesen 3500MHz-n menjen és ne 'szabályozza le a bus speedet 100-ról 75-re? -
Peak
addikt
válasz
atti_2010 #4118 üzenetére
Nálam a 2x4GB RAMból sem lehetett többet adni, mint 512MB. (A8-3870K w/ HD6550D)
http://kepfeltoltes.hu/120810/photo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Csúnya szőrös bácsi a sógor!Diablo3 a HTPCn FullHDben 7.1 hanggal 120 centin
, háttérben XBMC...
-
válasz
Armagedown #4116 üzenetére
Igen, az lemaradt, kettő lesz belőle mindenképp! Köszönöm a választ!
-
törölt tag
hardveraprós árakat tekintve bestbuy. 4 magos 65 wattos variáns 12000, 4 magos 100 wattos lockmentes 16000. idáig ennyiért még 4 magos processzort sem lehetett kapni, és ezekben jelenleg a legerősebb igp van (nagytesót leszámítva), amit nem kötelező használni. az üresjárati fogyasztás már csak hab a tortán, bár nálam a fontossági sorrend elején van, mert sokat megy a gép terheletlenül.
az előbb említett 2 processzor (apu) elég nagy réteget tud lefedni.
szóval llano-t a népnek, főleg ennyiért -
atti_2010
nagyúr
Neked meg nem kell mindenkit AM3-ra rábeszélni mert sok szempontból rosszabb választás.
Nem egyszer figyeltem hogy szegény leendőbeli tulaj kimondottan FM1-et szeretne de csak rá akarod erőltetni hogy: de nem mert AM3, azért hagyd meg nekik a választás jogát ha lehet.Sokan szeretnének egy közepes konfigot ahova egy kiherélt FM1 proci tökéletes választás, kevesebbet fogyaszt és hűvösebb is.
De én a vitát itt le is zárnám.
-
-
atti_2010
nagyúr
Emberek mindig elcsúszik jobbra a kép és hiába állítom be a catalistba újraindításkor kezdhetem elölről, valami javaslat már kezdek nyűgös lenni.
-
x_o_n
veterán
konrétan tudni már mikor érkeznek az a10-esek?asztali dobozos verzióban?
irtó nagy a csend -
Szaboocs
csendes tag
És ez jó párosítás lenne kb 2-3 évig használnám a konfigot és procit nem igen akarok cserélni ez idő alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest