Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #5299 üzenetére
Van egy nekem is, de ott porosodik a sarokban már egy fél éve, most igy a 26 " -os TV után nem nagyon jön hogy azon játsszak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
westcoastog #5295 üzenetére
Próbáld ezt.
Silentfrog Azért néztem olyan felbontáson hogy a CPU részt teszteljem, azt nem lehet fullhd-ben nézni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #5286 üzenetére
Az szép érték, én a BF3-ban olyan 60 FPS körül kaptam és mikor felhúztam 3400Mhz-re akkor egyből 100 FPS felett volt (1280x1024), de sajnos többet nem megy még feszeléssel sem, na úgyis akarok egy Trinityt majd azt megrántom vagy 4000 Mhz-re.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5291 üzenetére
Az Aida program ugyebár mér maghőt és kupakhőt. A maghő lesz a fars érték mert ott is ezt a butaságokat irja ki.
Viszont a kupakhő az reális az lesz a proci valós főfoka.
Idle 30 fok alul fesz.-el , 35 normál orajel mellett. Terhelve alulfesz.-el 36fok alap orajellel terheltve 45. Tuninggal 3.5 ghz-en 55 fok.
Az Aida programmal nézd meg! -
atti_2010
nagyúr
válasz
westcoastog #5291 üzenetére
De az idle hőmérséklet biztosan hülyeség, legalább 28-30-at kéne mutatnia szerintem.
Hacsak nem az északi sarkon laksz vagy a hűtőbe.
-
westcoastog
veterán
válasz
atti_2010 #5280 üzenetére
Biosban beállítottam hogy minimumon pörögjön a hűtőventi, és 45 foknál kezdjen emelni, na eddig ezt még egyszer sem tette meg, szóval max hőmérséklet sem lehet olyan nagy.
De az idle hőmérséklet biztosan hülyeség, legalább 28-30-at kéne mutatnia szerintem.(#5281) Silentfrog
Más is ennyit mérhet hiszen a lapból olvassa ki.(#5283) katona.jozsi
de csak a program szerint.(#5284) Silentfrog
Az vagány. -
atti_2010
nagyúr
válasz
katona.jozsi #5289 üzenetére
Az viszont hihető.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #5286 üzenetére
Van persze, a Biosos mindig stabilabb.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek van különbség abban ha órajelet emelek ,hogy ezt biosból vagy windows alól teszem programmal? /pl Axtu-val /
Mivel eddig win. alatt tuningoltam 3.4 körülig ment a túlhatás,de most biosból állitottam és már 3.7 ghz-en jár stabilan,feszültség emelés nélkül -
atti_2010
nagyúr
válasz
katona.jozsi #5283 üzenetére
Nem lehet kevesebb mint a szobában bármilyen léghűtőd is van.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5279 üzenetére
Nekem ez a program 4 fokot ir ki proci hőmérsékletnek.!
Most meg minusz 272 fokot!
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
A 3820-am nekem is IDLE-ben 20 fok körül mozog. Nekem egy Asus Silent Knight I-es hűtővel teszi mindezt.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Minden program ilyen alacsony értékeket mutat? Ez biztos hibás érték.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Ha az Overdrival is úgy mutat akkor az alaplap vagy Bios hiba és nem hiszem hogy bármilyen szoftver segíthet rajta, marad a jó öreg kézrátétel vagy a lézeres mérő.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
westcoastog #5276 üzenetére
AMD Overdrive is jól mutat nekem sőt azzal feszeltem a procit is.
-
Tomix24
addikt
válasz
westcoastog #5276 üzenetére
Aida..
-
westcoastog
veterán
Hogyan tudnám megmérni másként a proci hőfokát? Mert az biztos hogy nagyon alámér a szenzor.
Nagyon szép a 17-20 fok idle de nem igaz sajnos. -
MZperX75
addikt
-
GAbre
veterán
Üdv!
Van jó és rossz hírem!
Az A6 3600as proci nagyon jól húzható 3500Mhzen megy.(Hűvös is 40 fok max)
Igp is 300ról 500ig van eddig húzva,de viszont azt mondja ismerősöm(akié),h hiába állít(lejjebb) a grafikán az fps nem lesz jobb.
Vkinek ötlet? -
r3dsnake
nagyúr
Köszi szépen mindkettőtöknek a választ!
Ha lesz pc-m, akkor szerintem még kérdezősködni fogok, de eddig világosnak tűnik a dolog. (bár az időzítéses dologhoz nem értek)
Erről és erről mi a vélemény? (Túlhúzás szempontjából is)
Valamint gput úgy is lehet húzni, hogy mellette az fsb-t nem? Tehát hogy ne változzon mindennek az órajele, csak a gpunak.
Köszi!
-
El Kebir
őstag
válasz
r3dsnake #5267 üzenetére
igen, azzal minden órajel (igp, mem, cpu) növekszik, mert az az alap, amit felszoroznak a részegységek.
de ha visszaveszed az időzítéseit, akkor az 1600-as ramot akár 1866-on járathatod. (fsb emelés nélkül)
(pl nálam cl9-es 1600-as, cl10-ben 1866-on megy, cl11-ben meg 2000 körül)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
atti_2010 #5264 üzenetére
Csatlakozom SilentFrog-hoz, A6-3650, 3.46 GHz, normál feszen, 133 MHz-es fsb-vel - bár újabban a Windows 8 Pro nyűgös emiatt, így visszavettem 3 GHz környékére az iramot. Remélem, holnap átvehetem az Alpine 64 GT-t, amit rendeltem, mert mostani játékok alatt nagyon hangos a gyári hűtő.
-
glovasi
tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Adott ez a konfig:
Alaplap: GIGABYTE GA-A75N-USB3
Processzor: AMD A8-3870K 3.00GHZ FM1 BOXSzeretném kihasználni a Black Edition adta lehetőségeket, és húzni kicsit a procin. Mit javasoltok, ami még biztonságos?
Milyen ventit vegyek a procira? Azt hallottam több helyről, hogy a gyárija elég satnya.
Milyen frekvenciájú memóriát vegyek bele? 4GB elég lesz nekem, de 1333 vagy 1600? Kihasználja az 1600-at?
Köszi előre is!
Glo
-
szorzóállítással: a turbó 2400mhz-es fix órajelére különösebb gondok nélkül (alapfeszen) el fog menni, biosban tudod beállítani fixen 2400-ra + turbót kikapcsolni
fsb emelés: a lapodon múlik, ki kell próbálni. nálam már 5% tuningtól is elmegy a kép, használhatatlanná válik a gép. ekkor a cpu és a gpu is tuningolódik!
-
GAbre
veterán
Üdv!
Tuningolni szeretném az A6 3600-os Apumat.
Tud vki vmi viszonyítási alapot adni?
Mennyit bír,neki mennyit tuningot bír,milyen fesszel,és meddig engedjem melegedni a procit. -
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5253 üzenetére
Neked is pü!
-
MZperX75
addikt
Szerintem feltörték a gépem,csak minek azt nem értem.
5 torrent oldal közül 3 nem enged belépni,még jelszó csere után sem.
Valami fennállást nem tudtok?
érintett fontosabb oldalak uBit,Bitorlo
Ncore-om megy ,de a jelszót és nick nevet az is elfelejtette
2 órára magára hagytam a gépet,még a ProHardvert belépésem is megviccelődött,az az kiléptetett.
Valaki ???
Tudom ez nem ide tartozik,de akkor hová?
-
MZperX75
addikt
válasz
headhunter #5234 üzenetére
" linkekre reagálnék""
Aha most teszteltem az F1 2011-es gamest.1600x900 4X élsimítás High-on árnyék. DX11(ebben fogok játszani)
(azért mert a monitorom 16:9-es 1600x900 ide jobban stimmel mint 1680x1050)
33-38 Fps a legalacsonyabb 33Fps-volt.
A teszt szerinti beállításon
DX11. ott a tesztben ,alig érte el a játszható szintet a alapon 21-26Fps-tunningra 33Fps-t kapott.
Én 1680x1050-es 2X élsimítás High-on 35-40Fps kaptam tunning nélkül.A teszt téved,vagy? ott egy A8-3870K(3.39Ghz) húzott procival 1866-os ramokkal ment a teszt.
Nálam egy A8-3820-al(X4-2.5Ghz) ment 2x2Giga DDR3-1600-al. legújabb Catalist VGA driverrel.
A GPU órajel azonos az az 600Mhz-en futott.De lehet driver ennyire számít ,a teszt amit linkeltél több mint 1 éves.
Szóval én csak drivernek írom be ezt,de nagyon pozitív lepett meg!!!!
Sajnos NFS-ek tényleg gyatrán mennek 1366x768-mediumon is néha leesik 18-22Fps-re,de általában 30Fps-el megy (NFS shift1)
Dirt2-3 viszont nagyon szépem muzsikál,majd fraps-al rámérek arra is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5243 üzenetére
A 6670 a legnagyobb amit tudsz használni dualban.
Az alaplapi kimenetbe kell ezesetben dugni a monitorkábelt.
Ha minden igaz akkor ki tudod kapcsolni a integráltat a biosból,legalábbis nálam van ilyen bios menüpont de nálam nagyobb kártya van bent igy kiprobálni nem tudom.Viszont bekapcsolni be tudom úgy,hogy a APU gpu része is megy és a 7770 is,de értelemszerűen a 7770 dolgozik csak.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
MZperX75 #5239 üzenetére
Köszi!
És 6670 a legnagyobb kártya, amivel tud dualban menni? 6770-nel már pl. nem?
Valamint mennyire kapcsolgatható, ha épp valami miatt a játék nem megy rendesen dualban, hogy csak a slotos vga-t használja? Újraindítás nélkül is váltható esetleg? Valamint melyik csatlakozót kell használni dual esetén? Az alaplapit, vagy a slotos kártyáét?
Köszi!
-
mttaas82
csendes tag
Hali!
Biztos kérdeztem már de lusta vagyok visszakeresni Amd x3 710-nek melyik liano felel meg esteleg érdemes váltani?
Asrock A780GXH/128M alaplap minden tartozékával+ doboz
3x1Gb Kingmax ram 1066Mhz.
Amd x3 710 3x 2.6Ghz + Amd hűtő (4 magosítható )
Gigabyte 4670 1Gb zalmanValaki be tudná árazni?
Azt nagyon megköszönném
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #5235 üzenetére
Speciel az A8-3870-rol csak jókat mondanak.
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy szerintetek dualban egy 6670-nel jobb, vagy 1vga-val egy erősebb kártyával? (pl 6790)
Köszi!
-
MZperX75
addikt
válasz
A8-3820-ról nem találok semmilyen tesztet.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Én ezeknek egy szavát sem hiszem el,olyan szinten látszik,hogy ki sponzorálja őket,hogy az már hihetetlen.
MEg mondanak néha olyat,hogy az ember füle kettéáll./pl.:egy proci hűtő tesztben mondták,hogy a magok hőmérséklete 6 fokról egészen felmnet 35 fokig a teszt alatt. Gondolom a Titán holdon végezték a stabilitástesztet
/
-
Steve1207
veterán
Főként Asrock A75M-ITX tulajokat kérdezném, hogy hogy állnak a RAM kezeléssel?
Adott az alábbi KIT, atomstabil mindenhol, pont azért szereztem, hogy 1866-on vigyen mindent. FSB-t ől kezdve semmit se állítok, csak a memóriát szeretném 1866-on, viszont BSOD (egyszerűen lekapcsol a kép, hang is, nem windowsos hiba) van 3d alkalmazások indításánál pár mp használat után.Próbáltam a gyári 2000-en is, windows ott is stabil, 3d-nél szintén kihal...
Időzítésekkel szórakozva 1600-on 6-6-6-18-at sikerült elérni szintén stabilan, de ahogy néztem időzítés nem sűrűn számít, így ezzel sokat nem érek. Memtesztet futtatva alulról súrolja az 1866-os eredményeket így. 1600-ig teljesen jól lekezeli a lap, afölött viszont kék képernyő pl játék esetében.Plusz tipikusan a lap, ha a CPU részhez hozzányúlok elkezd emelkedni a hőmérséklet durván, fizikailag pedig semmi. Ha betölt a win, ott jó eredményeket mutat egyből.
Kérdés: működésre bírható valahogy a memória?
-
MZperX75
addikt
válasz
r3dsnake #5229 üzenetére
6550D+6670 crossfire plusz egy egyszerű nvidia kártya, ami csak a physx-et számolja?
Felejtsd el!
Nem csak Driver kérdése ,de csak gondolj bele ,hány FM1-es lap tud 2 db 16xPCIe-t?
Akkor inkább Vennék egy jó AM3+,vagy Inteles lapot 2 db VGA kártyával.
De akkor inkább már csak 1db GTX-el ha már annyira számít a Fizix. -
Silentfrog
veterán
Egy kis segitség kellene.
Egy 3870k procinak mekkora az a max feszültség amit adhatok? 1.5V?(#5229) r3dsnake.: A gyári hűtő az bizony elég hangos!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkozok Llano rendszer összerakásán, 3780k procival valamint ezzel a lappal. Úgy tervezem, hogy először csak a proci gpu-ját használnám, és ha nem bizonyulna elégnek, akkor menne mellé egy 6670.
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
- Ramot milyet ajánlatnátok mellé? (órajel, márka)
- A gyári hűtő mennyire zavaró, ha nincs terhelve a gép? És terhelés alatt? Milyenre érdemes cserélni?
- A lapnál a PCIe slotnál mit jelent, hogy 16x, 4x? A második slot csak 4x-es sávszélességű?
- Megoldható-e olyan, hogy 6550D+6670 crossfire plusz egy egyszerű nvidia kártya, ami csak a physx-et számolja?Bocsi a sok kérdésért, előre is köszi a válaszokat!
-
MZperX75
addikt
Nem csak a táp-tól függ egy rendszer fogyasztása.
A táp terhelhetősége az megint más kérdés,ha 60W-os a tápod attól még a rendszered 20W-ot is ehet
Lásd PL: MIB5140-es ház 64G Intel SDD+MSI E-350Is- lapban idle 14.7W load: 25W körül
HDD-vel idle 19.6W volt nálam max 29W 2 vinyóval 33W +DVDRW 37Watti_2010
Konkrét típus volt,ráadásul 14hónapot volt birtokomban egy Gigabyte MIB5140-es ház 65W-os paneltáppal E-350-el szerelve.
Tudom ,hogy te speciálisan erre gerjed az ingered,már erről veled párszor dumáltunk.
Maga MIB ház egy 17-22ezer Ft kuckó nem olcsó,ezt még spékelni szeretnéd egy nagyobb 150-200W-os paneltáppal ,akkor mindjárt ütöd 30.000Ft+ot. és csak egy kis házad van amiben a hűtés ugye nem egyszerű dolog főleg egy 65WTDP-s Llanónál.
-
Patice
nagyúr
válasz
MZperX75 #5220 üzenetére
Pár kritikában olvastam, hogy nagyon belassul a rendszer és még böngészésre is lassú + Office megfoghatja.
Fenntartásokkal kezelem az ilyen véleményeket. Nem hiszem el, csak hát az ördög nem alszik.
Valószínűleg user error mind, ill. lassú vinyóval használták a Brazost. Szerintem a Brazoshoz jó párosítás egy SSD, hogy pörgős legyen, és kész.
Nem játszom, nem tömörítek át filmeket, szóval csak néha kell az a kis teljesítmény. De akkor nem gond, kivárom.
Akkor leteszek a Lliano-ról, felesleges, mert nem használnám ki. Brazos elég lesz.
A MIB házhoz azért ragaszkodom, mert a kis fogyasztást minden képpen szeretném megvalósítani, és a gyári 60 W-os táp elég jól lekorlátozza a lehetőségeket. Nem is baj ebből a szempontból.
A mostani konfigom is 100 W körül vesz fel a hálózatból idle, szóval egy nagyobb paneltáppal majdnem ugyan ott lennék fogyasztásban.
A Green vinyók is felvesznek ennyi áramot induláskor? (A jelenlegi asztali PC-mben is hallom, amikor rendszerindításkor egymás után kapcsolgatja be magának a gép a vinyókat, nem egyszerre. (Win7 alatt, az energiatakarékos, vagy milyen elnevezésű energiagazdálkodási profilt módosítottam a saját igényeimnek. Lehet talán ezért?)
Ilyen beállítással lehet elketyegne két 3,5-es Green vinyó is a MIB házban?
-
MZperX75
addikt
Felejtsd el A MIB5140-es Házat Llanóra.
! vagy a MIB házban cseréld le a paneltápot egy min150W-osra! vagy egy jó kis FSP tápra (egy kicsire) 3000-4000Ft kb a 250W-350W-os- és ez a DVD helyére befér.Brazosra tökéletes cucc csak a helyén kell kezelni a funkcióját ne akarj vele játszani vagy filmeket dekodolni tömöríteni,nekem 14hónapig volt Mib5140-es házam tök jó Brazos E-350-el.(film,kis játék torrent 24/7-en visszasírom)
Llanót nem mertem beletenni pedig szerettem volna.A paneltáp egy nagy hibája ,hogy a lényeges 12V-ágán max 5A képes leadni,ami hamar elfogy PL: 2db HDD+DVDRW rendszerindításkor simán felvesz 5-6A-t
Főleg hogy a MIB5140-es házikóban 65W-os a paneltáp.
A Brazos egy nagyon jó kis konfiguráció,kinek mi volt vele a baj?
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Átolvastam már a topikot, keresgéltem információk után, de egy kis plusz infóra még szükségem lenne.
Egy alacsony fogyasztású, netezős, letöltős gépet akarok összehozni egy Gigabyte MIB T5140-es házban 60W-os táppal.
Első körben Brazos-ra gondoltam, de néhány kritika miatt elgondlkoztam azon, hogy egy FM1-es lappal + Lliano procival nem járnék-e jobban proci teljesítményt illetően. Nem játszom, csak néha jól jön egy két számítás igényes feladathoz a teljesítmény.
Alul lehet feszelni (+ esetleg levenni az órajelet) egy A4-es procit annyira, hogy a táp ne legyen gond? Vagy ehhez nagyobb táp kéne? (Ha igen, akkor ez a táp mennyibe fájna, ill. hol tudnám ezt beszerezni?)
Az FM1-es lapban még lenne 8 GB RAM, egy SSD + max. 2 vinyó (2x 3,5-es Green, vagy egy 3,5-es Green + egy 2,5-es notivinyó), DVD-író, két venti.
A ház elég alacsony (65 mm), nem tudom, hogy a gyári hűtő elfér-e benne, vagy passzív hűtéshez milyen bordát ajánlanátok hozzá? (Bár a nagy bordához is raknék egy Slim 12cm-es ventit.
)
A válaszokat, tanácsokat előre is köszi!
-
MZperX75
addikt
válasz
azigazimoris #5217 üzenetére
kicsit lassú vagy ,de nem gond majd belejössz
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5214 üzenetére
Nekem nem , bekerült a raktárukba és vagy 4 nap volt mire kiment a boltba a rendelésem
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5212 üzenetére
Azt néztem, de oda meg olyan nehezen jut el minden
Hétfőn eleve nem visznek oda semmit, volt hogy 4-5 nap alatt kerül a központjukból a boltjukba az áru, szívtam is a fogam miatta
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5210 üzenetére
Nem tudom még
Ahol úgy mindent jó áron megkapok
Miért? -
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5208 üzenetére
Köszi
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5206 üzenetére
Látod ezt nem is tudtam, így már minden rendben, olvastam, hogy melyik részébe kellene, de a képet, és a használatit össze nézve teljesen nem tudtam volna eldönteni melyik oldalába kell
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5205 üzenetére
És ráadásul le is van matricázva a másik 4. Igy értelemszerűen egyből a jó helyre dugja az ember el sem lehet téveszteni
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5203 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, hogy nézem 8pines az atx csatlakozó, a tápokon meg 4es szokott lenni ez nem okoz gondot, ilyenkor mi van?
-
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5199 üzenetére
Okés ezt mentem is
Azt hittem a procira gondoltál, hogy 12,5 volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Napirajz könyv
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest