- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kjani18 #6922 üzenetére
Fejre vigyázni, nehogy megfájduljon a nagy falbaveregetéstől
Van rövid válasz is a kérdésedre persze. Ez lenne az: nem. Bővebben: nem hajtható külön-külön a diszkrét VGA és az APU, még abban az esetben sem, ha dual graphics konfigurációról van szó.
Amúgy a fej falba veregetése kicsit nagyképű, ha megnézzük, mit hoztál össze nyelvtanilag, a magyar érettségi hetében
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kjani18 #6920 üzenetére
Az egyetlen, ahol ez az egyszerre, de külön-külön működés lehetséges lenne, az a Hybrid PhysX, ahol egy erősebb ATi/AMD kártya mellé egy viszonylag kisebb teljesítményű nVidia kártya kerül a második PCI-E csatolóba, hogy számolja játékokban a fizikát, így levéve ezt a terhet a processzorról és az NV féle PhysX-et nem támogató első számú kártyáról. Az összehangolásról speciális driver gondoskodik. Nálam anno egész hatékonyan működött ez egy Asus DirectCU II HD 5770-nel egy passzív Asus 8600GT társaságában, a Mafia II játékban.
De nálad ez sem merülhet föl sajnos, egy diszkrét és egy - idézőjelesen - integrált AMD/ATi kártyával. -
Mahrenburg
őstag
válasz
kjani18 #6772 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ!
Nem magam miatt kérdeztem, csak érdekelt, hogy erre a kérdésre mi a pontos válasz (azaz a feltételeknek megfelelő legolcsóbb lap).
(Igazából én kicsit "el vagyok szállva" az alaplapok terén, a FET-eken vaskos hűtőbordával ellátott, 8+2-es tápellátású lapot vettem, úgy, hogy nekem a CPU-ereje bőven elég alapon is, s mint kiderült az IGP-je is, úgyhogy szabadságolhattam a 4670-esemet is.
Mondjuk az alaplapokkal kapcsolatos "megőrülésre" a Lynx-platform a legalkalmasabb, tekintve az FM1-es lapok baráti árait.)
Mivel én "alaplap-ügyben" hajlamos vagyok túlzásokra, ezért is lettem kíváncsi, hogy valójában a 3870K stabil 3.6 GHz-éhez (tekintve, hogy a 3870K szorzózár-mentes, s "csak" 20%-os tuningról van szó) "valójában" milyen lap elegendő."Egyébként nem mindegyik 3870K fog stabilan menni 3.6 GHz-en... " - Ha jól értelmezem, akkor a "körítéstől" függetlenül, nem mindegyik 3870K "tudja" stabilan a 3.6 GHz-et?
-
alias_bobo
tag
válasz
kjani18 #6333 üzenetére
Hali!
Elképzelhetőnek tartom de Giga lappal ezt nem csinálja.
A gyári hűtése a 3870K-nak eléggé harmatos, probáltam egy másik gyári hűtővel is (anno egy A64 X2 5200+ hoz volt), azzal is csinálta, pedig hőfokkal jobban áltunk.
Most a giga lapban van az APU, Asetek LCLC pumpa + InnovaRad2 + Scythe 120mm 1200rpm @ 5v hűtöm, igy is felmelegszik de nem veszi vissza az órajalet és feszt a Giga lap, csak győzzem hűteni, eléggé melegedősnek tartom ezt a példányt.
Mivel hűtöd az APU-dat? -
MZperX75
addikt
-
Konfigos
őstag
válasz
kjani18 #5968 üzenetére
Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nálam ezzel a módszerrel nem kóser minden.Én nem is tudtam,hogy van ilyen útmutató(pedig most megnézve az én kiskönyvem van bizony).Nálam simán 6670-re van dugva közvetlen a kábel( Asrock a75m lap) és megy a dual minden szerint.
De próbaképpen megnéztem mivan ha onboard-ra van dugva és újra kellett húznom a drivert stb hogy egyáltalán képet adjon vele,utána pedig a következők fogadtak: Aida meghülyült(3ghz-es gpu órajel stb),net közbe zavaró vastag fekete csíkok tűntek fel néha néha,és használhatatlanná vált az Oc guru program ami ezek szerint az elsődleges hardvert észleli és állítja(ami jelen esetbe igp volt). Szóval nálam ez a megoldás nem hoz eredményt semmilyen téren.De reméltem hogy legalább fogyasztás terén jelent ez valamit,hát ott se,pontosan nulla eredménye volt.De azért jól elszórakoztam egy 30 percig most vele
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kjani18 #5746 üzenetére
Na de ez nem tud 4140 MHz-et...Akkor szerinted azok valós órajelek a képen? Ami lemaradt róla, az az, hogy az Aida közben alapórajelet mért végig, tehát a K10Stat szoftveres húzására magyarán kakált a rendszer, épp csak megbolydította a szoftverek méréseit. Ha 4 GHz fölött ilyen gyatra GFlops értékkel dolgozna az APU, adnék is túl rajta rögvest.
-
treck1985
tag
válasz
kjani18 #5659 üzenetére
Köszönöm szépen!
Végül össze jött a Dual Graphics. Viszon úgy, hogy a HD6670re kellett kötnöm a monitor kábelét. Szerinted ez így jó? Csak mert több helyen is azt olvastam, hogy ilyenkor az integrált kártyát kéne használnia. :S
Viszont a teljesítmény index is jobb lett a Windowsban, és a 3DMark-ban is több pontot kaptam.
-
treck1985
tag
válasz
kjani18 #5644 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, de kicsit részletesebben le tudnád írni a pontos menetét.
Egy két dolog nem tiszta. Pl.: Hogyan akadályozom meg, hogy a 6670 legyen az elsődleges VGA? Hogy tudom telepíteni a 6670et, ha nem is az a lap által használt VGA?
Bocsi a tudatlanságomért
, és előre is köszi a választ.
-
-
Silentfrog
veterán
válasz
kjani18 #5111 üzenetére
Ha nincs videokártya a gépedben akkor a biosban megjelenik egy GFX ENGINE nevű menüpont. Ezzel tudod állitani a gpu orajelét.
Alapban 600mhz innen kellene probálkozni felfele állitgani,és póbálgatni,hogy mit bir. /nekem 900 mhz-is birja feszültség emelés nélkül,úgy tudom,hogy 800-900 mhz az átlagos amin mindegyik megy./Ha meg a processzor orajelét akarod állitani, akkor meg ennél a procinál csak a szozrót kell elemni /CPU FREQ.M menüpontba/
30-as szórzó az alap ez a kiindulópont. -
El Kebir
őstag
válasz
kjani18 #5052 üzenetére
alapvetően semmilyet... ezek az apu-k úgy versenyképessek, ha elegendő az igp teljesítménye, ha már plussz vga kell hozzá, akkor vannak jobb alternatívák más "foglalattal"...
(és szvsz, hülyeség eleve "dual graphics" rendszert tervezni, annak csak mint későbbi bővítési opcióként van értelme)
-
-
Tomix24
addikt
válasz
kjani18 #4872 üzenetére
Várjatok. Akkor lehet én értettem félre valamit. A Ramot külön kezeli a Bios. És dual-ban simán megy 1866-on. 9-9-9-27-en. Feszt nem adtam neki, auto-n hagyva gondolom elég neki. És csak akkor van gond ha az IGP 600hz-ét emelni kezdem.
Alapból a ram 1600Mhz Cl7 (7-8-7-20 1.65v) Corsair.
A tesztekben láttam hogy az IGP részét is lehet húzni az A8-nak, meg a procit is külön. így gondoltam a 1866-on kívül(amin stabil volt minden), és 20Fps-t adott nálam pluszba, még azt a bizonyos IGP sebességet is tudom húzni. 600-on megy, és 950-et láttam maxon egy tesztben. 60%. Ez hatással van a Ramomra is?
Mert 1866-nál nem fog többet tudni az tuti.. Bus sebességet nem emelem, 100-on van, hála a Blac Editionnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest