- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED monitor topic
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
alias_bobo #4599 üzenetére
Köszi, de nekem garanciás cucc kell.
-
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4597 üzenetére
Most megvilágosodtam!
Szóval akkor ez a komplett FM1 széria azoknak való, akik ilyen integráltas procit szeretnének?
Mert nekem is kellene integrált vga, de csak azért, ha nincs, vagy elromlott a kártya, és akkor bedugom az integráltba, és legalább nem maradok gép nélkül...
Na végre értem, akkor el is felejtem ezt a szériát, marad az AM3 vagy ugye az AM3+...
-
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4590 üzenetére
Ahh, pedig jó lett volna...
Gondolom egy ilyen A8 3850-nél GPU limit lenne, tehát VGA-t is kellene majd újítanom. Milyen szinten gondolkozzak, mennyire erős ez a proci? És ha nem ez, akkor melyik való játékra ilyen árban? 4 mag, és ahogy láttam 3,5 GHz-et mennek, az már csak elég valamire...
-
Tomix24
addikt
Abban az esetben ha HD6670 HD6650 van ben, akkor a két kártya összedolgozik Directx10-11-es játékoknál. Más kártyáknál, és régi játékoknál nem dolgoznak össze, és a Bios-ban ki kell választani melyik kártya legyen aktív. Akinek van dedikált kártyája, és nem dual grapicsban hajtaná, oda értelmetlen a kihasználatlan IGP. 4850 erősebb. De a llano nem játékra való első sorban, HTPC-be multimédia, és esetleg lebutítva 720p-n játék ha nagyon muszály
-
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4581 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy van bent egy VGA, és ahhoz ad hozzá többlet teljesítményt. Ahogy olvasgatom a dolgokat, ez nem így van, és ha bent van egy VGA, akkor kikapcsol az processzorba integrált.
Akkor, ha jól értelmezem: Ez az integrált olyan, mint egy alaplapi integrált, tehát ha nincs videokártya, akkor is van kép. Ebben az esetben oda dugom a monitor kábelét, ahova az alaplapi integráltnál dugnám, és így akkor nincs alaplapi integrált, csak a processzorba integrált?
Ez a HD 6550D kb. milyen szinten vagy egy HD 4850-hez képest?
-
matepalfi
aktív tag
Valaki nem játszik itt véletlenül cs sourceval?
hd 6550d mellett max beállításokon löhetne valaki pár képet frapsel hogy hány fps-t ad neki -
Tomix24
addikt
Mihez képest? Egy bármilyen Intel vagy Llano előtti integrálthoz képest? Mert akkor mint a bélyeget nyomja le, még a Corei7 4000-es IGP-jét is.
Ha HTPC építő vagy, és nem akarsz dedikált kártyát, de akarsz MVC3D-t, HD hangot, 24p-t, 1080p youtube és Flash, ezen felül 720p-ben kicsit Dirt3-al játszanál alacsony fogyasztás melett, akkor megéri ilyet venni. Más esetben nem érdemes..
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Ha veszek egy AMD A8 3850-et, mi hasznom van nekem a benne lévő HD 6550D integrált GPU-tól? Játékokban gyorsabb lesz pl.?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4577 üzenetére
Ha 3 nap mulva nem jelentkeznek akkor még mindig beleférek a 8 munkanapba és elállok a vásárlási szándékomtól tehát kérem vissza a pénzem.Igy gondoltam ki!
Jó gondolat.
-
Silentfrog
veterán
Megvan a pair de nem tudom,már több mit egy éve volt...
A mostani lapommal leveleztem a bolttal,és nagyneheten kicsikartam belőlük azt,hogy 3 munkanap alatt kicserélik,mivel 3 napon belűl visszaküldtem,hogy rossz.
Ha 3 nap mulva nem jelentkeznek akkor még mindig beleférek a 8 munkanapba és elállok a vásárlási szándékomtól tehát kérem vissza a pénzem.Igy gondoltam ki! -
_ak_
addikt
Újabb kérdésem akadt. Az mennyire probléma, h a hűtőm talpa nem fedi le egészen a procit? Kb. 1-1,5 mm körbe kilóg.
Hőmérsékletek elég jók, de majd ha meg lesz a ház, inkább akkor írok róluk.Csak azért érdekes ez a kérdés, mert 3-jára fordult elő, h csíkos lesz a kép vagy foltos. Nehéz igazából leírni, van amikor csak egy vékonyka csíkban villódzik az egyik web oldalon, de a másikon nem. Nem tudom mihez hasonlítani, de egy restart megoldja a problémát.
Ill. mint írtam nincs még házam, tehát az asztalon pihen az alaplap, így még mindig lehet, h alulról melegszik? Egy 12centis hűtővel fújatom a lap tetejét.Az 1600-os Kingmax ramokat cl9-en járatom (cl10-es vagy 11-es lenne gyárilag), de amikor előfordult a hiba, akkor visszavettem alapara és 2-jára akkor is jelentkezett ez.
-
válasz
Silentfrog #4569 üzenetére
fogyasztóvédelem? melyik bolt ez?
-
válasz
Silentfrog #4561 üzenetére
ha nem jutsz velük zöldágra és mivel webshop, állj el a vásárlástól (8 napig megteheted a jogszabály szerint), kérd vissza a pénzt és vedd meg máshol!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4571 üzenetére
Nekem nemrég 2 hét alatt lerendeztek postával együtt, igaz Siver vásárló vagyok náluk de ameddig nem voltam is megejtették 3 hét alatt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4569 üzenetére
Nagy forgalmazóktól kell rendelni még ha postán is mert hamarabb kicserélik mint a sarki üzlet.
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #4567 üzenetére
amikor vettem a x 4 phenomomat akkor vettem egy 20 k-s msi lapot. Jó is volt egy évig majd kilehelte a lelkét.
Elment gariba. Sosem kaptam vissza. Hónapokig majd igy majd úgy nem küldte a forgalmazó bla-bla. Fogyasztóvédöknek is irtam.
Mindegy hosszú történet.
Azóta is oda van a lapom már egy éve.
Én mindig megjárom a lapokkal! -
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4566 üzenetére
A bios, frissités nélkül el tud "romlani"?
Ami elromolhat az el is fog romlani, én már megtanultam hogy 25k alatt nem nagyon veszek lapot, tudom sokaknak megy a 13k alaplajuk is éveket de nálunk sokat is hoznak vissza.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4563 üzenetére
13 ezer forint környékén vettem .
Szerintem ha alulfeszeled a procit attól semmi esetre sem szabadna elromlani a lapnak max ha emeled a feszültséget.(#4564) atti_2010 .: A bios, frissités nélkül el tud "romlani"?
Igy van nincs kép igy nem tudok semmit csinálni,és ráadásul nem is biztos,hogy az a baja csak találgattam.
Bár engem egyik része sem érdekel igazán ,hibás garanciás a lap ha meg belepiszkálok akkor meg abbakötnek bele. igy visszaküldtem inkább(#4565) MZperX75 Azonnali cserét kértem,jogszabály szerint lehetőségem van rá,hisz 3 napig akkor is kötelesek visszavenni ha nem tetszik a szine.
Plusz 8 napon belül akár el is állhatsz a vásárlástól amit neten rendeltél,indok nélkül,még ha tökéletesen is működik! -
MZperX75
addikt
válasz
Jó lenne,ha új biosszal megúsznád !
Asrock?
Az kemény nekem is Asrock van ,csak MiniITX-be.
Ne paráztass be,rögtön emeltem 1.2V-ról a CPU-n feszt 1.25V-re a híred hallatán,
már az enyém is megélt egy két furcsaságot,ráadásul garim sincs meg ,illetve azt nem tudom ,hogy Tomix24-nek van -e rá valami papírja(220Km-re lakik),még tőle vettem.Mennyibe kerül most egy ilyen lap(A75M)?
-
Peak
addikt
válasz
jogszabály szerint vizsgálhatja a bolt, hogy miért romlott el, akár 3 nap akár nem.
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #4559 üzenetére
Egyszer egy hibás régi laptopon frissitettem biost és a felénél lefagyott a frissités. Többé nem indult el és pont ez volt a hibajelenség. Bár ha rossz a proci az is ezt csinálja,söt igazad van belegondolva ,ha bedöglik a lap akkor is ez is hibajelenség.
Nem is tudom,miért a bios chipre gondoltam...
Mindegy végülis nem működik ,vissza is ment a boltba(#4560) Troy. nem szeretném megvárni a szerviz véleményét azonnali cserét kértem,hisz 3 munkanapon belűl romlott el.Ilyen esetbe nem garanciáztatnak hanem cserélni kellene szó nélkül! /jogszabály szerint legalábbis/
-
Troy.
addikt
válasz
Silentfrog #4558 üzenetére
Nem hiszem hogy emiatt történt. Azért kíváncsi lennék mit mondanak a szervizbe.
Ide is most jött egy olyan lap, remélem tovább bírja mint két nap. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4558 üzenetére
Olyam mindha a bios chip halt volna el,mert a boot folyamata sem kezdődik el,onnantól halott a gép.
Bármilyen táp áramkör vagy déli híd elhal ugyanazt produkálja, a Bios csip szinte sohasem hibásodik meg.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #4556 üzenetére
Én rettenetesen sokat kínoztam a lapomat ameddig rájöttem a beállításokra, nem lett volna szabad olyan hamar tönkremennie.
-
Troy.
addikt
válasz
Silentfrog #4554 üzenetére
Profilodban megadott alaplap ment tönkre? Mit produkált (vagy épp mit nem?)?
-
Silentfrog
veterán
válasz
daredar562 #4553 üzenetére
Sajnos most én igy jártam. 2 napot ment a gépem elhalt az alaplap. Oda van gariba. Kiváncsi vagyok mikor jön vissza a 48 orát működő lap amit futár hozott vitt...
-
daredar562
tag
igen igen , most sajna csak az alaplap + proci + memória lesz meg ...kövi hónapban a 6670 és a vinyó... megkérdezem holnap mennyiért hoznak le egy 8gb kit-es memóriát ...csak internetröl nem nagyon sazeretek vásárolni, mert messze van ahoz a székhely hogy bevigyem garira ha gond van :S
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4543 üzenetére
Ez attól függ,hogy hol vagy.
Ha az északi sarkon egy kis sátorba akkor nem is hideg annyira.
Nálam 35 fok idle CM. tx 2 hűtővel 23 fokos szobába -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4547 üzenetére
-
Peak
addikt
válasz
westcoastog #4547 üzenetére
Mert az élményindex mondja meg mennyire is örülhetünk!
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4545 üzenetére
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4543 üzenetére
Az élmény index nálad mennyit mutat?
A6-3500-ön DDR3-1333Mhz szingli rammal 4.6 volt
Most
A8-3820 DDR3-1333Mhz szingli rammal 4.4 re csökkent -
válasz
daredar562 #4541 üzenetére
jó
6670et veszed majd később, ugye?
-
daredar562
tag
nah mivel 2 hónap alatt veszem meg a gépet, nem 7.én az egész pakkot ...ezért úgy döntöttem hogy 8gb memóriát rakok bele, és a kérdés h ez eléggé jó lesz-e?
Corsair Vengeance kit 8gb 1866 Mhzugye a többi tartozék:
A8 3870K
Asus F1A-M LE
és Ati Radeon 6670 1gb ddr5
meg 450w táp -
matepalfi
aktív tag
koszi mindenkinek a valaszt.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
matepalfi #4532 üzenetére
Most szereltem össze ismerősnek egy Asrock mb-re épülő rendszert. Feltettem ezt az XFast LAN-t a laphoz mellékelt lemezről. Nos, a ping érték a progi használatával 15 ms, anélkül 27 volt, viszont a fel/letöltési érték meg növekedett, miután eltávolítottam a programot (az illető szólt, hogy nem kell neki).
Szóval ha a kisebb késleltetésre utazol, az a rész igaz. Tény: XFast LAN = cFosSpeed Asrock égisze alatt. -
matepalfi
aktív tag
válasz
Silentfrog #4535 üzenetére
értem köszi nektek.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4533 üzenetére
igen az az xfast lan :-)
-
matepalfi
aktív tag
kedves asrock fm1 alaplap tulajok!
erdeklodenek hogy az asrock honlapjan levo "lower latency than other motherboards" az tenyleg igaz-e?
komolyan kevesebb pingem lehet egy asrock alaplappal es a hozza tartozo programokkal mint masik alaplapokkal ? -
05Steve
tag
Alpenföhn Triglav-ot rendeltem, reméljük beválik
-
válasz
westcoastog #4528 üzenetére
wow, kár, h nem hallottam róla hamarabb!
-
mttaas82
csendes tag
Nekem egy Cooler Master TX3 van egy X3 710 procin halk és hűs!
-
westcoastog
veterán
válasz
05Steve #4523 üzenetére
Ekl cold tower merlin edition.
Nekem ebből a narancs ventis változat van, hangját nem szoktam hallani.
És csak kemény 3000 forint. -
Tomix24
addikt
válasz
05Steve #4523 üzenetére
Én ezt használom(A6-3670K), és ha nincs húzva a proci, akkor a gyárihoz képest egy megváltás, mind hangban, mind hűtésben) - A teljes Procira ráfekszik, és Mx-4-et adnak kenceficeként mellé. Kis, közepes házakba ennél jobbat én nem találtam.
COOLER ARCTIC Alpine 64 PLUS
-
Peak
addikt
válasz
05Steve #4523 üzenetére
minnél kisebb a venti, annál nagyobb fordulatszám kell a lapátoknak az azonos légszállitáshoz, azaz hűtőteljesítményhez.
továbbá nem elhanyagolható a borda mérete, hőleadófelülete, stb.
ezek mind egymással egybefüggő FIZIKAI dolgok, amelyen sajnos az nem fog változtani az ár sem.
nem véletlen 3000 egy szar hűtő, és 10000 egy jó hűtő.egész konkrétan 8000 brutto az Arctic Cooling Freezer 13 Pro asztali házba ajánlott mérettel. szerintem ez a legjobb ár/érték/hűtőteljesítményű cucc.
-
05Steve
tag
a8-3870k ra milyen proci hűtőt javasoltok ami nagyon halk? tuning nincs nem nagyon lesz, nézegettem már a hűtőket de nem biztos hogy kell 8-10 ezer foriontos hűtő nekem csak azért mert szép nagy és 12cm venti van rajta ha lenne valami jó hűtő 9cm ventivel ami jól hűt és szinte hangtalan akkor arra is vevő vagyok, de ha csak a nagy a jó választás akkor azt veszem, de nem akarok "ágyúval" lőni nyúlra előre is köszi
-
mttaas82
csendes tag
válasz
westcoastog #4521 üzenetére
Hát igen A8-tól felfelé érdemes csak váltani!
-
mttaas82
csendes tag
Hello!
X3 710 kiváltására milyen FM1 konfiguráció lenne jó?
-
daredar562
tag
még nem vettem emg az 1600asat... de hála tesómnak lehet h 1600as lesz ... de nemszeretném XD ... ( amúgy 4gb 1600 as itt nálunk 7700ft)
( az volt h enyém a vinyó, ami a gépben van, és benyögte tesókám h hát v egyek magamnak másikat ... meg monitort is ( ami ugyan úgy az enyém volt elviekben))
-
válasz
daredar562 #4513 üzenetére
ne! már megvetted az 1600as memokat? (milyeneket? hol? mennyiért? miééééért?!
)
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4506 üzenetére
1.2 Beállítva!
.............................eddig hiba nélkül.
-
daredar562
tag
Hát csak nem lépek be a dual graphic klubba, majd csak októbertöl... váratlan kiadás( hála nagytesónak) így marad magában a 6550d és 1866os mem helyett 1600as :S
( sztetek simán 6550d-vel menen a sleeping dogs 1280 as felbontásban? )
-
antikomcsi
veterán
válasz
pendre54 #4510 üzenetére
Én azt értem, hogy a keret az adott, és igaz, hogy a proci drágább 4K-val, de a lap meg olcsóbb 3-4K-val.
Ez persze a Te döntésed lesz, a lényeg, hogy Neked megfeleljen.
Egyébként, mint írták is a 651 ugyan az, mint a 3870K, amiben inaktív az igp.
Itt a PH!-n is vannak tesztek, nézz szét, van mit olvasgatni.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
pendre54 #4510 üzenetére
az athlon 2 x4 651 K proci az 3ghz-n megy, pontosan egy amd Llano a8 3870k procival van egy szinten, sőt ebből a Llanobol is van.
Annyi hogy a 3870k-ban az igp-t letiltották, mivel hibás lett és így csak a proci működik az igp pedig le van tiltva a hiba miatt.Összehasonlítani max úgy tudsz hogy az amd oldalán megnézed a Llano procik specifikációit majd a tiédet vagy a kiszemelt procikét is és összehasonlítod magadnak.
Pl. én úgy szoktam összehasonlítani hogy az adatokat arukereso-n lenézem és összehasonlítok vagy hivatalosoldalakat nézek és magam hasonlítok össze
-
válasz
antikomcsi #4509 üzenetére
Köszi az infót! Mint írtam, sajnos a pillanatnyi anyagi helyzetem csak egy max.20-22e Ft-os proci vásárlását teszi lehetővé, használt meg nem játszik, mert 3-4 évig megint nem akarok gépfejlesztéssel kínlódni, ezért inkább az új, garis. Egyébként érdeklődnék, hogy a kinézett 651 K-s proci melyik IGP-s procival van azonos szinten procierőben? Tudnál valamilyen honlapot ajánlani, ahol a különböző procik tulajdonságai vannak összehasonlítva?
-
antikomcsi
veterán
válasz
pendre54 #4507 üzenetére
Szia!
Ha nem kell az igp, akkor esetleg elgondolkodhatnál,pl. egy Asrock 970 pro3 és egy x4 965 procin is. Márha nem ragaszkodsz az FM1-hez. Egy AM3+ deszka lehet, hogy jobb befektetés lenne, persze ez nagyban függ attól, hogy meddig használnád őket.
Amúgy ésszerű játék beállítások mellet teljesen használható páros.
-
válasz
Silentfrog #4505 üzenetére
Köszi az infót, de az első kérdésemmel kapcsolatban mi a véleményed?( a tervezett proci+HD7770 párosítás)
-
Silentfrog
veterán
válasz
pendre54 #4504 üzenetére
Jópár hozzászólással feljebb irtam a fogyasztást Igaz 3870k procival és egy 7770 kártyával./ a proci egy tdp osztályba tartozik amit te kinéztél./
Igaz a Crysist probáltam de ha jól emlékszek 130watt volt 1.41voltrol alulfeszelve 1.2 voltra.
A kártya alig melegedett.
Szerintem ha hagyod a gyári feszültséget akkor sem fog kidögleni a melegtől a BF3 alatt! -
Üdv!
Tisztelettel kérnék információkat az FM1-es procik rejtelmeiben jártas uraktól. A négy éves, és a profilomban látható konfigomat szeretném lecserélni lehetőleg minél olcsóbban, mert elég szűkös az eklézsia. A procinak most már mindenképp egy valós négymagost akarok, mert a BF3 multija igencsak sírdogál utánna.
A kinézett proci az AMD Athlon II X 651K-s lenne, mivel árban ez a legkedvezőbb, és a keret is kb. ennyi rá, az IGP-s változatra nincs szükségem, mert egy HD 7770-es VGA fog mellé kerülni. A kinézett alaplap az ASROCK A75 Pro4 lenne. Sajnos erről a prociról, visszaolvasgatva a fórumban, szinte semmilyen felhasználói véleményt, tapasztalatot nem találtam, ezért is érdeklődnék, hogy milyen párost alkotnának a kinézett VGA-val. Ami még lényeges, én tuningot nem tervezek, annak ellenére, hogy K-s, a VGA felbontás 1920x1080, a játékoknál meg alapvetően low beállítást használok, mert nálam nem szempont, hogy minden egyes falevelet, fűszálat, vagy a tankon az anyacsavarokat meg tudjam számolni.
Érdekelne még a fogyasztás miatt, hogy a gyári órajelet hagyva, mennyire célszerű alulfeszelni, hogy 2-3 óra BF3 multi után se dobjon hátast a rendszer? Előre is köszönök minden hasznos infót. -
matepalfi
aktív tag
válasz
bandi94 #4500 üzenetére
De ahogy látom árban meg nincs különbség, szóval szerintem a "k"-s verziót vedd meg mindenképpen, később jó hasznát vezsed, és így tovább fog téged szolgálni a proci hiszen lehet "normálisan" húzni.
amúgy szerintem sincs sima 3870-es proci, az csak elírás lehet, pcx is sokáig két 3870k-t hirdetett, de kiderült, hogy ugyan az volt a két proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest