- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
El Kebir #5888 üzenetére
Nem monitoron filmezek, hanem egy plazmán, monitorra nem töltenék le egy ekkora fáljt
Természetesen azt sem néztem meg ebben a formában, hanem egy 720as mkv-t.
Hibásnak nem hibás mert az oldalon senki nem panaszkodott rá.Most nézem, nem is jó címet másoltam be
Dexter.S07E04.1080i.HDTV.DD5.1.MPEG2-NTb.ts erről lenne szó.
-
DaeMonS
tag
válasz
El Kebir #5676 üzenetére
Elofordulhat..de ettol meg a cikk is lehet hianyos, vagy inkab nem emlitik a hatteret. Itt van par pelda,erdekesseg kedveert termeszetesen semmikeppen nem a vitaert
1. pl:http://www.tomshardware.com/news/asrock-pegatron-acquisition-motherboard-DIY,18030.html
"It's currently owned by Pegatron Corporation, a spinoff company and former subsidiary of Asus."
2. http://technewspedia.com/rumor-asrock-asus-plans-to-acquire/
" As we know, both ASUS and ASRock are separate divisions belonging to the consortium ASUSTEK, and the latter was interested in that second ASRock conquer . "Kulonben oszinten mondom, jobb nekunk ha kulon maradnak, anyagilag es a versenyhelyzet miatt is.
-
cekkk
veterán
válasz
El Kebir #5356 üzenetére
Jah most össze kevertem, és tényleg
Jó csak most annyira bennem volt, hogy ez abból veszi le a vramot a rendszerbőlNa szóval akkor elég lenne az 512 a 1080p mkv és a BD 25-50et lejátszásához, úgy hogy nem fog nekem akadozni?
Ez a memória kompatibilis vajon vele? Az asrock lappal
Pont ezt akartam kérdezni, hogy 2*2 vagy 1 * 4 -
cekkk
veterán
válasz
El Kebir #5354 üzenetére
Pedig nálam nagyon eltudott fogyni sajnos
Mondjuk ez lehet a winfos hülye memória kezelése
Volt 2 giga alapból a gépbe akkor 50 % megevett
Most lett 4 abból is megeszik közel 40 et amikor frissen van telepítve
Most meg hogy agyon van mindennel pakolva hát na, néha ez is kevés, meg pl ha virtuális gépeket is futtat az ember könnyen fogy ott a memória -
r3dsnake
nagyúr
válasz
El Kebir #5269 üzenetére
Ezeket a memóriaidőzítéseket hol lehet állítani, valamint hogyan érdemes? Ha én alapból 1866-os ramot veszek és nem 1600-at, ami neked van, akkor még jobb értékeket el lehet érni?
Házból/tápból mit ajánlanátok amúgy? Erre gondoltam, ennek mennyire lehet elfogadható a tápja?
Köszi!
-
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #5104 üzenetére
Ha tudnád,hogy,hogy utálom a szarkazmust.
Még jó,hogy mindig van akinek meg tudom köszönni a szemlélet kiigazitást,igy meg is teszem,hisz félreolvastam,félreértelmeztem az egyértelműt.
Szövegértés egyes,google a barátod,meg a hasonló hozzászólásoktól meg viszketek. Lekezelő,lekicsinylő hozzászólásnak tartom,ha valaki téved miért kell mindig ilyen hangsúllyal kiigazitani?
Értem,hogy a cpu tuningnál,jutottak többre a 3870k gpu tunignjával,nem a 3850 és a 3870k gpu tuninggal jutottak messzebbre... Felfogtam ,sry.... -
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #5101 üzenetére
Ez felett elsiklottam mert nekem "K"-s processzorom van....
"Ez 20%-os túlhajtást jelent, ami mindössze 100 MHz-cel több, mint az A8-3850 esetében korábban elért eredményünk. A GPU-val már jóval messzebbre jutottunk. Ezt 600 MHz-ről egészen 960 MHz-ig sikerült felhúznunk, ami 60%-os túlhajtást jelentett"
Ez a ph.s tesztből van és én ugy értelmeztem,hogy lehet túlhajtani a gpu oralejét,szorzózáras Llanoknál is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #4824 üzenetére
és ahogy már mondták, a szorzózáras cpu-t is lehet tuningolni, csak nehezebb, mert több komponens beállítására is figyelni kell
Egyáltalán nem biztos, sokaknak 104 Mhz -en már szét is fagyott, inkább aki tutira akar menni az jobb ha K-s procit vesz, AMD-nél nem kell eladni a házat egy K-s prociért.
-
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #4362 üzenetére
Igazad van!
Töltöttem le egy újabb gpu z-t és tényleg 600 mhz. A régi program irta rosszul.
Akkor boldog vagyok fesz.emelés nélkül 900 mhz-en megy a "hazai" tesztben fesz.emeléssel ment 960mhz en.
Bár ugyse ezt fogom nyúzni csak kiváncsi voltam mit megy a gpu(#4363) westcoastog.: Én is nézegettem de nekem számla kell igy nem is gondolkoztam rajta.
Nincs véletlen konnektoros mérőd? Miváncsi lennék jelent e valamit a 35 watt tdp besorolás különbség(#4358) AaronBass .: 3.5 ghz -ig probáltam. De az enyém egy olcsó lap,szerintem ennyi a vége
-
AaronBass
tag
válasz
El Kebir #4348 üzenetére
Más Ph-s őstag nekem ezt állította! A másik, kilett próbálva ismerősöm 1333mhz-es 2x2db ramjaival 1028at vitte a gpu és 14000kapott a cpu 3,5ön, 6000ret a gpu vantage-ba! Most hogy 1db 4Gb 1600mhz-es ram van benne 7000 a cpu, és 2000 a gpu!
Szóval sokat számít az a dual channel...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
El Kebir #4316 üzenetére
Belátom, ha levezeted. De Már két hozzászólásod is azt bizonygatja, hogy hülyeséget írtam le, de mind a ketten csak ezt írtátok nagy lekezelően, hogy hülyeséget irkálok...Csatlakozok valakihez egy társaságban, meghallgatom, mint mond, majd azt mondom neki: hülyeséget beszélsz - erre ő: de miért? mi volt ebben a hülyeség? Az nem érdekes, hülyeséget beszélsz.
Az korrekt. Ilyen egy teljesen hiteles szakértő véleménye.
Lehet, hogy talán mást is érdekelne, hogy miért lesz zseniálisan, bőségesen mindenre elég a Llano egy már most is jó esetben középkategóriás videókártyával három év múlva, HD alatti felbontásokon. Talán leírhatnád okulásunkra. Vagy te, vagy a másik fórumtárs, aki naponta szerel össze számítógépeket.
Szedek össze én is vagy kétezer hsz-t - bemegyek a topikokba, kinézek egy hsz-t, ráírom, hogy hülyeséget írsz. Ha reagál, akármit is, ráírom megint, hogy hülyeséget írsz. Okosabb senki nem lesz, ám hamar lépek vagy kettőt fölfelé rangban.
Emelitek a fórum színvonalát mindketten, komolyan mondom, elismerésem, le a kalappal -
Taifa Díaz
őstag
válasz
El Kebir #4307 üzenetére
Aha...Igaz, tévedtem. A Llano mindenre elég, most és mindörökké, ámen
Most egy kicsit belenézek a jövőbe: 2015, Battlefield XY, a Llano még mindig állja a sarat, cseppet se fogja vissza a gépem teljesítményét, mert 5120 MByte-os HD9750-et tettem mellé a PCI-E 2.1-es foglalatbaHalleluja
Csak azért is ott az arcocska a végén -
tomba
tag
válasz
El Kebir #4204 üzenetére
Nem tudom... fixen áll a kártya. A BIOS pedig teljesen default beállításokkal megy. Van a biosban egy overclock menü, ami így teljesen auto módban van. És nincs disable funkció csak manual ahol nekem kellene beállítanom a szorzókat meg a feszültséget stb. ezt nem akarom.
A processzor mitől melegszik ennyire? Vagy ezeknek a prociknak 60-70-80 fok az üzemi hőmérsékletük?
-
gbal65
aktív tag
válasz
El Kebir #4125 üzenetére
Szóval, UEFI alapon-> cpu teszt OCCT-vel/LinX-szel -> 26*100
UEFI 'OC' (manuális módosítások, spread spectrum auto), 35*100 (bus speedhez nem nyúltam! hagytam 100-on ) -> adok rá terhelést, és 35*100 helyett (~3500MHz helyett), csak 35*75 (~2600Mhz)... Szóval az a problémám leesik 75MHz-re. Az ASRock tuning progija eközben nem fut, semmi olyan nincs, ami bele ütné az orrát! Catalystba és energia sémák közt sincs leszabályozva az órajel.
[link]
Próbáltam 3100MHz-re, akkor pedig úgy állítja a Bus Speedet, hogy 31*81, szóval 2600MHz legyen. Melyik beállításon kellene változtatni? -
MZperX75
addikt
válasz
El Kebir #3626 üzenetére
Mi a gondod?
6670 teljesítménye+10-35% hibrid CFX-be(mikrolagtól tekintsünk el) játékoktól függően valahol szinte semmit valahol megvan 35%
Csak ram cserével megvan 10% plusz
Na de ne várjunk egy Hibrid CFX-től akkora ugrást,kérem szépen,főleg ha rendszermemória 1333-ra még vissza is fogja.
-
pityke88
tag
válasz
El Kebir #3370 üzenetére
135 fsb-ig elment és működött minden, játékot próbáltam tesztet, meg neteztem 3szor ki be kapcsoltam a gépet és nem volt semmi, de most megint elindításkor a biosba invitál hogy a cpu nem 22x100on és a memóriák nem 1600on vannak vagy mi és hiába állítottam mindent alapra nem enged tovább.....
Pedig úgy megörültem már hogy tudtam kicsit húzni. -
pityke88
tag
válasz
El Kebir #3360 üzenetére
Érdemes szerinted akkor a mostani konfigommal szórakozni, vagy hagyjam alapon?
Esetleg miket kellene állítanom?
De elkezdek félretenni komolyabb procira úgy érzem. de lehet az lesz, hogy a6 3620 + hd6670, ha nem jön be akkor még a procit is le lehet cserélni, azért 3870k + hd6670 valamire csak elég
De lehet átgondolom az egészet ép ésszel és x4 631 lesz belőle, csak úgy megtetszett nekem ez az igp-s megoldás -
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #3299 üzenetére
Természetesen akkor vannak problémák ha emeled a BUS frekvenciát, alapon persze hogy nincs gond, de arról beszélünk hogy mi van ha emelni kell mert mint kiderült nincs alaplap ami 10X szorzóval kezelné a memóriát így 1866 felett hozzá kell nyúlni a BUS frekvenciához is.
-
Peak
addikt
válasz
El Kebir #3289 üzenetére
Tehát ha 9.33-as max szorzó van a RAMra, akkor úgy jön ki a 100MHz FSB x 2 x 9.33 = 1866MHz RAM sebesség, és 15/30as CPU szorzóval jönne ki a 3.0GHz CPU frekvencia.
Innen az Asrock spec. szerinti max 2400MHz RAM OC-t úgy lehetne elérni, hogy az FSB fel kéne tenni 128MHz-re ( 128 x 2 x 9.33 = 2388.48 MHz ), de a CPU szorzót le kéne dobni 11.5/23 környékére ( 128 x 2 x 11.5 = 2944 MHz ) , hogy megmaradjon a 3.0GHz órajel.
A RAM spec szerinti 2133MHz pedig 114 MHz FSB-vel lehetne elérni normálisan ( 114 x 2 x 9.33 = 2127.24 MHz ), ami mellé 13/26 CPU szorzó menne, 2964 MHz CPU frekit adva.
Jól számoltam?
Mennyi a minimum szorzó a Llano-s lapoknál?
Csak mert mondjuk ha nekem nincs szükségem alapban nagy CPU speedre, de a sok FSB és RAM sebességre igen ( ezáltal a GPU sebességére is ), akkor ledobnám a lehető legkisebbre. -
Peak
addikt
válasz
El Kebir #3287 üzenetére
Tehát nem tudom lockolni a CPU FSB-t 100-ra, a RAM FSB-jét pedig külön módosítani?
Csak mert az alaplapom ( ami már megvan ) leirásában 2400MHz support is szerepel. "Supports Dual Channel 2400+(OC)" / ASR A75M-ITXEbből arra következtetek, hogy persze meghajtja 2400on a ramot, de FSB emeléssel.
-
Tomix24
addikt
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
El Kebir #2925 üzenetére
Az 1-es slotban van a kártya, természetesen. Nem is tudnék más ágat terhelni a vga-val, csak molex-es átalakítókkal, hiszen a 2 db PCI-E tápcsati adja magát. Ennek mennie kéne, hacsak nem az van, amit Abu írt - a másik véglet, mikor elfogy a kraft. Nemigen lesz elég az a 19A azon az ágon a GTX470-nek.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #2843 üzenetére
a szivárgó infók szerint, egy jól megtuningolt Llano sebességét hozza majd alapon, az annyira nem egetverő... (csak az intel igp-kel szemben az
)
Annyira nem tudod megtuningolni a Llanot hogy +40% hozzon és mi van ha a Trinityt is tuningolod, szóval az a különbség meg lesz a 2 proci között.
-
IRON STORM
őstag
válasz
El Kebir #2780 üzenetére
Szia! Egy Philips lcd tv, hdmi kábellel. Amikor elsötétül, a hang is elmegy aztán a képpel együtt jön vissza... elvileg nem fagy meg a rendszer, az eseménynaplóba semmi nincs az adott időpontra.. nem értem
szerk: a kábelt nem tudom milyen, sztem noname bár ehhez nem értek, sima hdmi kábelnek tűnik.
azt nem tudom hogy az alkalmazásokkal mi történik mert teljesen elmegy a kép mintha kikapcsolna egy pillanatra.
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #2660 üzenetére
Bocsi, de ezt így sehol nem találtam leírva. Most azért higgyem el, mert te mondod, vagy valahol ez le vagyon írva? Ha tudsz ilyen forrást, rajta, én elismerem, hogy tévedtem, ha tényleg így van.
Közben megtaláltam: úgy tűnik igazad van és én tévedtem, 64bit-es egy modullal. Itt legalábbis ezt írják.
(#2661) BlueAthlon: Milyen indulatok?
Legalább tanultam most is valamit (nem is keveset, nem csak ezt az egy dolgot), amit eddig nem tudtam. Ha nincs ez a kis vita, sosem mászok bele ennyire a ram felépítésébe és működésébe.
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #2656 üzenetére
Ember, olvasd már el, mit írtam. Mindegy, hagyjuk. Ha megnézed gpuz-ben, nem fele lesz a sávszél, ugyanúgy 128 bitet fog kiírni. Az már kérdés, hogy ennél a szerencsétlen platformnál minden % memóriasebesség-vesztés triplán számít, de nem feleződik attól a sávszélességed, mert csak single-be megy.
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #2654 üzenetére
"...Nem csak konkrétan erre írtam..." Olvastad?
A dual channel-ről: nem túl friss, de hasznos kis írás: tanulj fiam.
Egy videó. Ezek első találatok voltak a google-ben...
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #2652 üzenetére
Nem csak konkrétan erre írtam, kicsit olvass vissza, hogy miféle dolgokat csinál egy-egy ilyen gép. Hihetetlenül nincs kiforrva, ezt így nem lett volna szabad kiadni. De persze, ha megtalálod azt a pár, megfelelően együttműködő alkatrészt, akkor jó lesz, de ahhoz szerencse is kell, nem kevés.
Például amit előttem pár hsz-szel írt BlueAthlon.
Ja, és a dual channel hiánya nem okoz fél memória sávszélességet, kicsit olvass utána szerintem.
-
robertkill
aktív tag
válasz
El Kebir #2613 üzenetére
értem...
nem is a kép minősége miatt aggódom hanem amiatt, hogy remeg a kép a monitoron ezt akarom valahogy megszüntetni, de lehet teszek bele egy olcsó videókártyát vagy nemtudom
vagy hdmi-d-sub átalakítót lehet kapni, azzal megpróbálom hátha úgy nem szed össze annyi zajt a rendszer, hogy remegjen a kép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Linux kezdőknek
- Goddess of Victory:Nikke
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest