Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vinibali
őstag
válasz
antikomcsi #95 üzenetére
hát ha az APUt tuningolják, akkor mi más ehetné meg?
-
-
Kicsit soknak érzem az 1.5V-ot, és a tuning melletti fogyasztást is. Ez persze lehet attól is, hogy még nem sok, egészen pontosan nulla darab ilyen APU-t tuningoltam. Így tudat alatt még mindig a denebhez viszonyítom.
-
korcsi
veterán
-
vinibali
őstag
ezt valamelyik korábbi postban én is pedzegettem
az 1866 az az órajel amit az AMD vállal. ezen stabilan mennek a ramok, ami efelett van az csak "tuning" a sima AM3-as lapoknál is volt DDR3 2000 támogatás, ezeknek a szorzóknak az állítgatását a bios teszi lehetővé, ami gyártófüggő. így ebben semmi meglepő nincs
-
Tomix24
addikt
Egy érdekes dologra lettem figyelmes az Asrock oldalán. FM1-es bármelyik alaplapnál.
PL: [link]
Supports Dual Channel DDR3 2400+(OC)
Eddig nem úgy volt hogy ezek a LIANO procik 1886Mhz-ig támogatnak ramokat?Valaki tud erre magyarázatot adni, illetve hogy egy 2400?hz-re Oc-zott rammal mit is kezd?
-
vinibali
őstag
válasz
antikomcsi #86 üzenetére
nálam 5830 megy Athlon II 235e alatt
(#80) HERR Z: ezt én is néztem, nagyon jó árban van egy Athlon X4-gyel szembenha komolyabb lenne a szegmens eléggé leverné az árakat...
-
-
djculture
félisten
válasz
antikomcsi #84 üzenetére
ja már én ilyen kínzó típus vagyok
Most épp egy x2 265 el kínozom.
-
-
djculture
félisten
A6 Series 3650 is jólenne ha lehetne kapni,vga része ugyse sokáig kerül nállam használásra.Max ezt azt még meglesek rajta hogy mit bír, aztán megy a lapba a hd5850.
-
NereusLaceee
csendes tag
-
válasz
NereusLaceee #77 üzenetére
Nem tök mindegy, hogy mennyiért nem lehet kapni?
Ennyire a balkán lennénk a nyugat számára?
Viszont mobil gépeket sem nagyon találok, úgyhogy legalább következetesen nincs.
-
HERR Z
veterán
válasz
NereusLaceee #77 üzenetére
nah ezek már szimpatikusak árba, és van kisebb is
-
vinibali
őstag
Az AM3(+) vonal marad CPU itt a Bulldózer fog dominánlni, lesz még belőle csiszolt verzió és köv generáció is, de mindenképp csak CPUként működik majd. az FM1 jelenleg K10,5-es CPU mag+Radeon GPU kombó, itt is lesz majd Bulldózer magos megoldás: a következő generáció Trinity lesz ilyen. merően átdolgozott GPU-val. az idő múlásával és a generációk fejlődésével egyre inkább eltűnik a CPU és GPU felépítése közötti különbség. a Fúzió tovább folytatódik
-
stratova
veterán
válasz
NereusLaceee #76 üzenetére
Az FM-foglalatok kompatibilitása nekem sem tiszta egyelőre. Amiben tényleg jobb lehet ez az APU, hogy kevesebbet eszik húzni ezt is lehet viszont a jó grafikus teljesítményhez gyors/jól húzható ramok is kellenek. A GPU-t is megrángatták már 800-900 MHz körülire, de hogy játékokban így mit nyújtott még kérdéses AnandTechnek valami nem jöhetett össze itt. Vantage pontokat meg szépen meg lehet vele dobni, kérdés mennyire mérvadó. A Dual Graphics kiforratlan még, de ha minden jól megy ez idő és driver kérdése. Meg ha majd egyszer elterjed a heterogén programozás, ami nálam is szeretném már látni az előnyeit kategória. Az persze jó, hogy a GPU fűt-fát gyorsít és összességében kevesebbet eszik.
-
NereusLaceee
csendes tag
Van élet 31.000 Ft alatt is.
LINK
-
NereusLaceee
csendes tag
Köszi. Én is úgy gondolom hogy a névleges órajeleit tekintve hasonló, de biztos hogy 15-20%-al alatta marad a teljesítménye. Mégis lehet hogy meglépem a váltást. Pont a fogyasztás, a közös hűtés miatt, valamint azért mert az S939-es rendszert cserélhetném AM3-ra, de az FM1 lesz az új és az előremutató. A bulldozer magos processzorok is remélhetőleg erre fognak épülni... de még kiderül
. Lehet ahhoz meg már FM2-es alaplapok lesznek?
-
stratova
veterán
válasz
NereusLaceee #74 üzenetére
leginkább egy DDR3-as 5570-hez lehetne hasonlítani a legerősebb APU-t 9600GT-hez ez az IGP nem lenne erőlelépés játékok alatt nyújtott teljesítményben alapjáraton, szolgáltatásban és fogyasztásban jó.
-
NereusLaceee
csendes tag
Engem az érdekelne, hogy az alapértékekben hasonló GF9600GT-mhez képest, ez az APU hol helyezkedik el. Bocs ha hülye a kérdés, de a három számkódú GF kártyák teszt eredményei nekem semmit nem mondanak, az utóbbi években kicsit kiestem a technológiák figyeléséből.
Amúgy ígéretesnek tűnik ez az APU, már egy hete szemezgetek vele, augusztus második felében gondolkodom a régi S939-es Athlon X2 4200-es rendszerem cseréjén, de ha tud annyit alapjáraton ez a megoldás mint a 9600GT, akkor azt lepasszolom tesómnak, nekem meg több nagyon nem kell. -
stratova
veterán
Halkan kérdezném, hogy miután megjelenése miatt a találgatós topikból kikerült Llano Sabine ága is, bővül-e majd az első HSZ vagy/és a téma címe a mobil variánsokkal vagy új témát kapnak?
Úgy vettem észre a mobil verziók csak ritkán kapnak külön témát pedig Llano tömeggyártása is elsőként arra indult meg.
Brazosnál ez nem kérdés, mert ott az asztali és mobil verzió egyezik. -
-
Oliverda
félisten
válasz
Plazmacucci #70 üzenetére
Azt nem tudom, de a dollár folyamatos erősödésével szépen mászik fel ennek is a hazai listaára.
Kb. 10 forinttal kerül többe most egy dollár az 1 héttel ezelőtti árfolyamhoz képest.
-
Mennyi az esély, hogy itthon az elkövetkező 2 hétben találok ilyen APU-kat reális áron?
-
vinibali
őstag
dobjatok már valami újdonságot
tudni arról valamit, mikor lesz PH-s teszt? -
-
Tomix24
addikt
Mégegy a ramokkal kapcsolatos diagram.
-
Oliverda
félisten
válasz
djculture #58 üzenetére
Gondoltam, hogy valami vidéki üzlet lesz. Ott szoktak ilyen arcátlanul elszállt árakat bedobni.
A legegyszerűbb AsRock lap 16.7K az iPon-ban, de persze van 30ért is alá.
31K körül lehet majd kapni, ha befut a nagykerbe a hivatalos készlet. A pixamania-nál meg aki vásárol...hna hagyjuk inkább.
Tőlünk nem messze, Szlovákiában is 32K átszámítva, és ott van is készleten már.
-
djculture
félisten
szolnokon.Amúgy nem készítettem nagy tesztelést csak a resident evil 5 futott rajta épp 1920x1080 ba 30fps és az ott lévő kártyákból a gt430 Gigabyte 1 gigás ddr3 verziója hozta ugyanezt a szintet.Nagyobb tesztelgetéseket meghagyom nektek.45+25 lett volna az egész lappal együtt annyiért egyelőre kihagyom
Jó lenne ha tényleg 31k körül lehetne kapni de szerintem ahol annyi pl users ott nincs a termékböl egy db se.Pixmaniánál is 45 ért vehető ahogy nézem.
-
Oliverda
félisten
válasz
djculture #54 üzenetére
Milyen alaplappal illetve beállításokkal tesztelted? A pontos teszteredményeidet be tudnád ide linkelni nekünk? Köszi!
mod: Ja, látom már. Te írod a TechSpot-nál a teszteket?
"Amúgy nemtudom milyen 31 ezerről van szó felénk 45k a AMD A8-3850 és van belőle már."
Pontosan hol van az a "felétek"?
Mondjuk erre fele meg 31-32K bruttó, de jelenleg éppen érkezőben van. Persze lehúzós pofátlan üzletekből van jó néhány az ország minden részében. Ott akár 60K-ért is kirakhatják. Volt már hasonlóra példa.
nemszabad: 256 és 512 között is már laza 10 fps különbség van min. fps-ben. Ezt mutatja a grafikon.
-
nemszabad
tag
Mit gondoltok, érdemes lehet mellé rakni a hivatalosan támogatott 1866-os helyett modnjuk 2 GHz-es ramot? Profitál vajon a plusz sávszélből a hivat. támogatott frekin felül? Nem láttam egy tesztben sem, hogy tesztelték volna 1866-osnál gyorsabb rammal.
Amúgy nem sok különbség van, ha 256 megát adok ki az igp-nek, vagy ha 1 gigát.
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #50 üzenetére
Hasonló áron lesz az iPon-ban is.
-
-
-
Oliverda
félisten
válasz
Plazmacucci #42 üzenetére
Nem, csak ott sem az integrált GPU-t használták hanem ugyanazt a diszkrét kártyát. Ergo a CPU skálázódását nézték és nem a GPU-jét.
antikomcsi: 25K+fa hazai nagykerben. Tegnap már írtam egy kicsit feljebb.
-
Én speciál sehol nem láttam 3850-est brutto 31K-ért, ami valóban kapható is. A többi az korrekt.
Viszont vannak ilyen árak is. Nyilván nem a legdrágább helyen fogja senki megvenni, de ha máshol 31K, akkor ez az ár nem tudom, hogy jött ki nekik.
-
-
Tomix24
addikt
válasz
djculture #40 üzenetére
"Tesztek szerint játszani maximum 3-4 éves játékokkal lehet a legerősebben is"
Sok tesztet olvashattál, és ráadásúl valami extrém más termékekről.. PL: Dirt3 hány éves játék szerinted???
És egész jól fut:
Dirt3 - A8-3800-al
COD MW2
Memóriától függően pedig annak arányában lesz több FPs-ed
Far Cry 2.
Kivettem azokat ahol nem az integrált GPU-val teszteltek.
[ Módosította: Oliverda ]
-
djculture
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Phenom II X4 925 - 21,6K
ASROCK 785G - 12K
Sapphire 6670 (512 MB) - 18,2K
--------------------------------------------
51,8KA8-3850 - ~31K
ASROCK A75 - 16,7K
------------------------------
47,7KA felső 4K-val drágább, VGA-ban jobb, de szinte biztos, hogy többet fogyaszt, tajosabb és nincs se SATA 6 Gbps, se USB 3.0 támogatás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 65 wattos procikat elviszik az OEM-ek. A retail piacon még kell egy kis idő. Hivatalosan szállítás alatt vannak, de az AMD-nek mindegy, hogy az EOM-ek, vagy a kereskedők vásárolják meg. Sőt, az OEM-ek rendelése élvez elsőbbséget. Egyszerűen kevés a gyártósor, és túl nagy az igény.
A Mini-ITX-es lapok gondolom pont azért késnek, mert nincs értelme őket kiadni, amíg a GloFo be nem kalibrálja be az új gyártósorokat. -
A lapok nem olcsóbbak, mint az AM3-as példányok, a bele való sem lett olcsóbb, így nekem szimpatikusabb egy olcsó 785G-s asrock lap, phenom2 925-el, és 6670-es vga-val. Ami pontosan annyiba kerül, mint egy 3850-és egy alaplap. Teljesítményben sokkal jobb, fogyasztás és zaj teljesen mellékes, mert egyik sem olyan vészes.
Az meg, hogy kinek mi a drága, sajnos nem általános. Valakinek ennyiért nem drága, nekem még annak számít, 22-25K-ért már jó lenne nekem is, másoknak viszont még ez is drága lenne.
-
Tomix24
addikt
Mikorra jönnek a mini-itx-es lapok? És a 65w-os procik? Sehol semmi pontosabb infó
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #31 üzenetére
10K-val drágább mint egy X4 640. Szvsz drágának nem nevezhető. Nyilván csak annak éri meg ilyet venni aki a GPU-t is használja, mert azért a 10K-ért valamivel jobb VGA-t kap mintha ugyanennyiért diszkrétet venne. Ráadásul a fogyasztás és a zaj is alacsonyabb.
-
Kár, hogy egyelőre ilyen drága. Remélem később beáll az ára. Vagy hamar ki kell vonni a mostani olcsóbb procikat.
-
-
ftc
nagyúr
közelebbi képek az msi lapról illetve itt lesz majd teszt az A6-3650-ről
-
vinibali
őstag
válasz
hyperman25 #20 üzenetére
DDR2 2400höhöö
én is elég erősen gondolkozok már a váltáson. de néztem a dual graphics teszteket, hát nem ájultam el. úgy tudom még nincs eléggé optimalizálva a rendszer. mit tudsz erről Oli?
-
válasz
hyperman25 #20 üzenetére
Ja ez az
De most sem találom FM-1 alatt
-
hyperman25
tag
válasz
Plazmacucci #19 üzenetére
Most is van: ASROCK A75M-HVS
-
-
Oliverda
félisten
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Igen, van.
-
-
Oliverda
félisten
AMD FM1 A8-Series A8 X4 3850 BOX: 25 570 (nettó)
-
MrDoubleB
csendes tag
Az első "fecske" idehaza: Asus K53TA-SX115V. Kár, hogy ez a modell is tartalmaz plusz videókártyát (valamiért ez volt a trend az első európai modelleknél), mert így picit húzós az ára: 180 áfával.
-
vinibali
őstag
nyilván arra voltak kíváncsiak - hogyha valaki nem HCF kompatibilis - VGA-val használja, akkor egy Athlon-hoz képest mit tudhat a Husky. a memória része meg érdekes szvsz, nem feltétlenül a CPU miatt növelte az AMD a sávszélt(optimalizálták) hanem a GPU szűknek vélt memóriaelérése miatt. szerintem azok a tesztek lennének fontosak(lehet már van ilyen?), ahol leméréné az illető, hogy különböző memóriasebességek milyen hatással vannak a rendszer sebességére. ezzel lehetne szerintem a legnagyobbat segíteni a leendő építőkkel, hogy kidobják-e a megmaradt 1600-as ramjaikat.
Vajon mennyi lenne OC-vel az 1866MHz? és Érdekelne melyik abból a legvéknyabb és legnagyobb átmérőjű FM1 mini ITX alaplaphoz (Asus MinITX F1A75I deluxe-ba)
Ezt nem értem, mire gondolsz? -
balnan
csendes tag
Érdekes még az alábbi XBitlab teszt is az A8-3800-ról (ami engem legjobban érdekel), de
-butaság az APU-t lekapcsolt GPU-val tesztelni (a teszt első része arról szól)
-az A8-3880 működik 1866MHz-en (alapból) de itt 1600MHz-en tesztelték (azt OC-zték 1940MHz-re). Vajon mennyi lenne OC-vel az 1866MHz?http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-a8-3800.html
Azt mondják az FM1 hez jók az AM3 ventik.
Érdekelne melyik abból a legvéknyabb és legnagyobb átmérőjű FM1 mini ITX alaplaphoz (Asus MinITX F1A75I deluxe-ba)
-
V!ck
senior tag
Amióta hivatalosan elrajtolt a Llano, mindenki lesz*rja?
Én is örülnék egy Bulldózernek, de figyelembe kell vennem, hogy a pénztárcám (igazából pénzcsipesz) a szűk keresztmetszet, szóval "csak" a Llanora lesz pénzem. Egyébként egy átlagusernek bőven elegendő teljesítményt nyújt, a fogyasztása és az IGP pedig kifejezetten tetszik
csak az árára vagyok már nagyon kíváncsi
PH! tesztre fel! -
KYZRR
őstag
Remélem hamar ideérnek az MSI és az ASUS féle alaplapok, nagyon várom őket, mint következő konfigomat!
És remélhetőleg hamarosan lejjebb is megy az áruk, ilyan 20-22k környékére.
A6-3600 Az 6 magos, ha jól értelmezem?
És lehet majd az IGP-ket tuningolni?Szerk.: Abu! Majd lassan lehet bővíteni a HWA-t, az alaplapok, és a processzorok "topikban"!
Üdv.: Marco
-
Cadal
őstag
Prohardver! AMD Llano APU Megateszt
2011 június 30 -án elstartolt az AMD Lynx platformja. A topikban az ehhez a platformhoz tartozó APU-k tulajdonságait és képességeit lehet megbeszélni.
A magról készült kép:
Egy összesítő a jelenlegi APU-k műszaki adatairól:
Llano elemzések, leírások:
Hivatalosan is elstartolt az AMD Lynx platform
Első tesztek:
Guru3D teszt: AMD's A8 series APU review
Tom's hardware teszt: AMD A8-3850 Review: Llano Rocks Entry-Level Desktops
Hardwarecanucks teszt: AMD A8-3850 APU Review: Llano Hits the Desktop
Anandtech: ASRock A75 Extreme6 Review and Desktop Llano Overclocking
[ Módosította: Oliverda ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Kedvenc zene a mai napra
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Politika
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest