Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #6543 üzenetére
Hát látod az én Projektorom csak 1024x768 natív felbontással (1280x720-ban használom) vszont High-on minden szépen elvisz)
1080p TV-vel Ezt megszívtad!
FM1-es alap amit vettem tőled még mindig jó érzi magát a törött ventivel együtt
Csak CPU-t adtam el illetve 3820-ra cseréltem.CPU limites játékokat nézel 2500-as felbontásnál talán eljutsz a GPU limitig is.
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #6543 üzenetére
Ez egy játék,van ilyen .
És szerinted egy 22Ftorintos APU vagy egy 45-50ezer Ft APU
Még szép hogy jobban fut 45ezerFt -os apucin nem?Ha bár nekem ez High-on min 2x élsimítással 1600x900-ba 6550d-vel is egészen szépen futott 30fps körül
12000pont a másik 7000 még mindig a Llano vezet Ft/teljesítményben
Arkennys
Bár akkor inkább dual graphic mód egy jó HD6670 GDDR5-el !! szépen kiszolgálja a monitorod!
És még lóvéd is marad ,a mostani konfiged DDR3-as 6670-nél +30-40%-al nagyobb kakaó van a GDDR5-ben -
Arkennys
addikt
válasz
Tomix24 #6539 üzenetére
Igazából akkor meg is válaszoltad a dolgot, megy majd 3,4 en, és hozza amit hoz a kártyával, nem bántom igazán a rendszert
Meg másik fórumban ami képet dobtál, is érdekes volt. Húzással akkor nem kacérkodok tovább, elég ekkora órajel, az úgyis fesz emelés nélkül megy még.
Elvileg a héten megy bele új kártya, kíváncsi leszek mit-hogy teljesít. Megnézem, pl crysis 2 vel mit-mennyire bírok felhúzni, a felbontáson kívül, ami marad 1280x1024.
szerk: mzperx: biosban jobban járok a letiltással, azt mondod? Mert akkor nézhetek utána, hogy s mint
Egyébként 3,4 re húzva fog menni, és az előbb említett felbontáson, ami tudom, alacsony, de ilyen a monitorom.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Tomix24 #5855 üzenetére
Továbbra is a 12.8-as catalyst a jó a Llano-ba integrált "vga" használata esetén, vagy mehet a frissítés 12.10-re, azzal sincs probléma?
Ja még egy kérdés: Asrock A75M-ITX alaplapom van, milyen opciót kell beállítani a bios-ban, hogy minden energiatakarékossági funkció működjön? K10STAT-tal nem akad össze valamelyik?
-
törölt tag
válasz
Tomix24 #6094 üzenetére
engem ez a teszt teljes mértékben megnyugtatott, hogy bővíthetek 7850-re is akár. őszintén megvallva csak diablo 3 miatt vettem külön kártyát, addig eljátszottam az igp-vel is, persze kicsit húzva.
-
törölt tag
válasz
Tomix24 #6092 üzenetére
jelenleg 6850-el használok egy 4 magos llano-t (3,3ghz), és egy rossz szavam nem lehet a procira.
kis felbontáson ne csodálkozz, hogy nincs kihasználva a vga. próbáld ki fullhd felbontáson max grafikán, és más lesz a felállás. ez játékfüggő is, mert pl diablo 3 alatt azért kevés a gpu terheltség, mert a játék főleg 1 cpu szálat használ, de a starcraft 2-nél is hasonló a helyzet. a vsync szintén csökkentheti a gpu terhelést, szóval ezt mindenképpen ki kell kapcsolni az ilyen teszteknél. -
DonCosta
tag
-
hammertron1
tag
válasz
Tomix24 #5776 üzenetére
igen ez a másik problémám hogy ha rá dugom a monitort a Apu-ra már mint közvetlen akkor nem kapcsol be
memória külön külön tesztelve és akkor se :Smost bénázok de köv. a kérdéseim: biosba az a jó beállítás: Internal Graphics Mode : UMA
, PCIe Spread Spectrum : Enabled.
+ hol is tudom meg nézni hogy dualba mennek-e a memóriáim -
TomiLi
addikt
válasz
Tomix24 #5714 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy ennyit foglalkoztál a témával! Ismét sokat segítettél!
Ami fontos, a minimal FPS Intelnél jóval magasabb, illetve nem esik le annyira, nem lesz akkora szakadék a maximum és a minimum között
Nagy felbontásban nincs olyan számottevő különbség a minimum fps terén. Viszont amire még kíváncsi lennék, hogy ez az ingadozás esetleg nem okoz laggolást? (régebben az 5870-nél volt ilyen amíg nem írtak hozzá jó drivert - de ez más tészta )
Azt néztem a táblázatokban, hogy ahol játszható min. fps van (szerintem nekem a 30 az már megfelelő) , ott az intellel, és az AMD-vel is hibátlan a játék.
Viszont ahol beesik 30 alá, ott oly mindegy, hogy 23, vagy 18 az fps, mert már erősen szaggat, nem?Benchmarkoláskor kisebb lesz az e-pénisz
Szerencsére engem nem mozgat ez a benchmark téma, mert ahogy korábban már észre vettem egy-két játéknál, nem igazán tükrözi (minden esetben) a valóságot. (Pl Armed Assault 2)
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5710 üzenetére
Egy 3870k pici tuninggal,3.4 ghz gondolom mindenknek megy ,nem elég egy 7850 hez full hdba?
Én a napokban játszottam a Fallout 3 New Vegassal és élfelejtettem visszaállitani a szorzót és a feszültséget. Észre sem vettem,hogy 1.6 ghz en megy és 0.9 volton, a 3870k Ráadásul alacsony a monitorom felbontása is 1280X 1024.
Fraps nem ment de belassulás egyszer sem volt.Ráadásul pont a AMD Trinity tesztben néztem,hogy magas felbontásban alig van különbség az fps számokban egy erős kártyával. Mivel is teszteltél ? 7970 nel?
-
TomiLi
addikt
válasz
Tomix24 #5710 üzenetére
Olvastam a teszted, ami hasznos volt nagyon számomra! Én abból azt szűrtem le, hogy azokat az fps-eket amivel egy játék játszható a Llano-val is tudja a vga! (7850-ed)
Ezért kérdezgetem ilyen bőszen, hogy - Rajtad kívűl- van-e más tapasztalat, vagy hasonló.
Az i5 lenne az "igazi", csak nem szeretnék felárat fizetni érte, meg nem érzem, hogy annyival több előnye lenne, mint amennyivel drágább... -
DaeMonS
tag
válasz
Tomix24 #5546 üzenetére
tokeletes
,
akkor megkernek valakit akinek ilyen konfigja van ( 60W )
egy SC2, NFS, hogyan muzsikal,
az elkepzelesem az h nem kell xbox, es mindenfele jatekketyere, ( az utobbi egy evben sem kellett ) de azert ha egyszer egyszer egy joy-al a kezemben leulok kicsit, akkor pihenteto jelleggel jatszassak kicsit.
Egyaltalan nem kell fullHD, a jatekelmeny a lenyeg most.bocs h enyniszer korbejarom, csak meg mindig nem vagyok 100% boztos benne hogy kell nekem ez a csere
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
Tomix24 #5489 üzenetére
Az ok túlságosan nem akarom cibálni, inkább az a kérdés hogy hogyan tudom belőni, mmint kell e feszeket piszkálni illetve milyen FSB amit kb el lehet érni.
Kicsit off de milyen ocsó de faja hűtőt tudnátok ajánlani erre egy ilyen hűtő elég lehet rá?
-
válasz
Tomix24 #5429 üzenetére
használok nightlyt a hdhangos audioengine miatt, de a stabiltól messze vannak - a fő filmnéző xbmc-m 11.0 marad a 12.0-ig
nem véletlen vettem usaban a kamerám, semmi kedvem nem volt szivni pécén az 50/60hz-el, ugyhogy köszi, de 25/50fps filmet szinte sose nézek, igy az automata frissités állítást sem lövöm be. a 24fps miatt korábban használtam, de mivel a vetitőm (és talán az xbmc váltása) sem százas 24hz-en, igy maradok a minimálisan ricegő 60hz-en
majd ha egyszer lesz új vetitőm...
-
válasz
Tomix24 #5421 üzenetére
tudomén, hogy a llano+xbmc mindent visz a kommersz mkv témakörben, de a deinterlace egy integrált megoldásnak mindig is fájó pontja volt (a HD4200akon pl egyszerüen választható sem volt, mpchc alatt meg nézhetetlen szinten akadt). mivel a saját kamerám 60i-jei mentek, annyira nem aggódtam, hogy az a mintafájl (amit majd este megnézem, megvan-e még) nem volt perfekt...
(amugy nem kizárt, hogy az még 10.1 volt anno az xbmc - és sajna reprodukálni amugy se tudom, mert már nem A4-em van, hanem A6-om
de arra emlékszem, hogy az 1866os ram segített, hiszen ezért kezdtem tuningolni a mostanra már megboldogult adatákat az akkor még tisztán htpcként funkcionáló gépemben
)
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5078 üzenetére
Én sokszor nem értem a külföldi teszteket.
Néha hihetelen eredmények jönnek ki. Lehet ,hogy direkt bizonyos játékokat tesztelnek amik az adott procinak jobban fekszik
Viszont én még magyar tesztekben sosem láttam olyat,hogy azonos vid. kártya mellett egy jobb i7 és egy phenom 980 között 2x fsp számok legyenek,nagy felbontásban. ugyanannál a játékoknál.
Ez hogy lehet?Söt itt a fórumokban is azt irják ,hogy magas felbontásba szinte mindegy a proci,mert a kártya a lényeg./persze egy 100k-s kártyát nem egy Sempon 140-el használnak/
Ha fele annyi fps-t produkálna egy proci mint egy másik akkor biztos nem általánositanák ennyire a véleményüket.(#5080) westcoastog.: szvsz ne! 30k ért van 7770 oc giga 3 év garival. Szerintem az jobb vétel,nem sok a felár.
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #5068 üzenetére
Hát azért,gondolom sok sok játék szereti a L3-at ,az meg ugye nincs Llano-ban.
Athlon2 X4 is egy hét után cseréltem.....le Phenom2 X4re......Hát volt különbség főleg
Multis játékokban.Hiába 3.6Ghz. (de egyébkén ez a kihajtja -e,ez hülyeség valahol,mivel kis felbontásban erős procilimit van,nagy felbontásban VGA limit van ,valahol a kettő közé esik a valóság,ott még egy 7870-2G-7950-2G-es is belefér szerintem 1 monitoron) Apropó GTX-el nem próbáltátok?
Érdekes teszt lenne,de szerintem van ilyen a neten. egy jó kis GTX+7970-es karival.Apropó!
A8-3820 2x2 DDR3-1600 ramok! APU 2.5Ghz 1.2V-on
NFS Shift 1280x720 Medium 4xMLAA 25-40Fps sok sok autó,néha füst kanyarban 15fps-re zuhan ,de csak 1x 1x fél óránként.
Spec ops 1366x768 High(all) 2x 25-35FpsMost felteszem a jó régi Farcry2-ömet (gyári lemez) úúú mennyi pályát szerkesztettem vagy 50-et!
Azt is megnézem van bencsmárkja. -
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5064 üzenetére
Most egy kicsit vitatkoznék.
Mivel nem rég vettem a 3870k-t mindent kiprobáltam,hogy mit tud ,mi mire elég, mennyit fogyaszt ,tuning. stb
Játszottam az orajel fesz. kombóval is. 1.075 volton 2 ghz elég nagyon sok játéknak 7770 mellett,semmi fps szám csökkeneés nem látszik az eredeti 3 ghz hez képes.
/igy 110 wattal elmegy a BF 3/
Próbáltam a tuningot 3.6 ghz sikerült feltornázni és az emlitett kártya mellett nem vettem észre semmi fps növekedést. 3-4 játékkal próbáltam.
Pedig alacsonyabb felbontásba játszok ott a procierő is befolyásol sokat. /1280X1024/
Én meg merném kockáztatni a kijelentést,hogy egy 7850 szintű kártyákhoz is elég egy 3870k ,3.5 ghz-en magas felbontásba/full dh/ -
katona.jozsi
aktív tag
-
-
-
alias_bobo
tag
válasz
Tomix24 #4892 üzenetére
Akkor a max GigaByte GA-A55M-DS2 illetve ASUS F1A55-M LX.
Dedikált VGA-t nem akarok bele, nem tuningolni akarok, hanem az 1866-os ramokat 1866-on használni, ha meg mégis kell egy kis tuning, arra ott a szorzó állítása... -
joker1220
őstag
válasz
Tomix24 #4891 üzenetére
Bios frissítéssel nem értem semmit, végignyálaztam az összes bios-t egyenként, nincs különbség.
Mondjuk igaz hogy attól hogy új....
Görbülni 100% h nem görbült.
Egyébként az ASRock lapokról már nagyon régóta alapból is hírlik hogy nagyon
kényesek a memóriára, szóval nem biztos hogy a proci az, inkább a lap lehet. -
joker1220
őstag
-
joker1220
őstag
válasz
Tomix24 #4882 üzenetére
Ha az ég világon minden auto beállításon van 1280*1024 ben akkor is csikoz, viszont
ha leveszem a felbontást 1366*768 ott már nem csíkoz, csak úgy elég hülyén néz
ki egy 4:3 as képarányú monitoron800*600 ba pedig egyáltalán nincs gond csak akkor a szomszédból kellene néznem a
monitort hogy kicsinek tűnjenek a dolgok rajta:S -
atti_2010
nagyúr
válasz
Tomix24 #4874 üzenetére
Ha csikózódik vagy nem lehet húzni az IGP-t akkor nem bírja a RAM, adjál neki nagyobb időzítéseket egy kis feszültséget esetleg kezdetben vedd le 1600-ra, az időzítéseket ne hagyd Auton, adj az északi hidra egy kis feszültséget és úgy próbáld meg húzni az IGP-t, ne 950-el próbáld mert annyit nem fog menni.
-
-
válasz
Tomix24 #4775 üzenetére
Szigorúan mobil vonalon gondolkozva sajnos a kisebb trinitys notebookok (14"-ig) csúnyán túl vannak árazva, ennyiért kapni pl ilyet. A kérdésem is azért tettem fel, mert ha van esély CPU-ban utolérni az i5-öt, akkor a jobb GPU miatt megérne nekem egy trinity utód noti némi felárat.
-
válasz
Tomix24 #4771 üzenetére
Intel mellé egyelőre egyértelműen kell a dedikált grafika. Videolejátszásban az ivy HD4000-es grafikája teljesítményileg már egész jó. Kérdés a képminőség, Abu a másik fórumon kiokosított, hogy az intel drivereknél ez jelenleg elég nagy gond.
#4772: nekem mobil játszik, vékony laptopra vadászom
(+ az i5-ösök, amiket hasonlítottam szintén mobil verziók)
#4774: Énis erre tippelek, majd ha elkezdik csepegtetni a kész termékeket a tesztelőknek. Érdekes, hogy áttevődött a hangsúly a mobil termékekre, pár évvel ezelőtt még az asztali jött előbb mindenből (CPU, VGA).
-
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4597 üzenetére
Most megvilágosodtam!
Szóval akkor ez a komplett FM1 széria azoknak való, akik ilyen integráltas procit szeretnének?
Mert nekem is kellene integrált vga, de csak azért, ha nincs, vagy elromlott a kártya, és akkor bedugom az integráltba, és legalább nem maradok gép nélkül...
Na végre értem, akkor el is felejtem ezt a szériát, marad az AM3 vagy ugye az AM3+...
-
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4590 üzenetére
Ahh, pedig jó lett volna...
Gondolom egy ilyen A8 3850-nél GPU limit lenne, tehát VGA-t is kellene majd újítanom. Milyen szinten gondolkozzak, mennyire erős ez a proci? És ha nem ez, akkor melyik való játékra ilyen árban? 4 mag, és ahogy láttam 3,5 GHz-et mennek, az már csak elég valamire...
-
giigz
veterán
válasz
Tomix24 #4581 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy van bent egy VGA, és ahhoz ad hozzá többlet teljesítményt. Ahogy olvasgatom a dolgokat, ez nem így van, és ha bent van egy VGA, akkor kikapcsol az processzorba integrált.
Akkor, ha jól értelmezem: Ez az integrált olyan, mint egy alaplapi integrált, tehát ha nincs videokártya, akkor is van kép. Ebben az esetben oda dugom a monitor kábelét, ahova az alaplapi integráltnál dugnám, és így akkor nincs alaplapi integrált, csak a processzorba integrált?
Ez a HD 6550D kb. milyen szinten vagy egy HD 4850-hez képest?
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #4435 üzenetére
Tehát a biosban kilövöm a IGP-t akkor az elvekben inaktív
(gondolom fogyaszt valami minimálisat)
Ha viszont azt akarom hogy csak IGP-ről menjen ,akkor (persze a monitor kábelt átdugom az alaplapiba)a kártya benn mard akkor az is eszik nem? Vagy a biosban tudom aktiválni ha akarom az egyiket is és a másikat is?
(7750-es lesz ebből vagy egy 1szlotos 7770) majd! valamikor .....20-25ezerért maximum.
Addig az IGP-vel is el leszem,ez csak perverz kíváncsiság mivel nem játszom ill ebben hónapban még egy percet sem toltam semmit.Ja és ha már itt tartunk,+VGA-nak ,játék és rendszer szempontjából mit számít a DDR3-1333 szingli-ben lévő rendszermemória?(tudom cserélni kell
) persze ez is csak akkor ha veszek,mert ha van akkor már szerintem tök mindegy,de azért megkérdezem.
Passz tényleg nem tudom,mi van ,és milyen kompromisszumok között tevékenykedjen az ember.
Mindig ott motoszkál valami,ami nem stimmel.
Lehet az ember egy I3-mal+7770-el jár a legjobban fogyasztás szempontból.
De most már ez így marad,nem szívatom magam tovább,ezzel.
Jó ez 65W TDP-vel elvagyok szerintem A8-3820-al(bár még be sem szereltem)
A te volt A6-3500-el nyomulok még mindig 1.25V-onHa már ilyen sok "értelmes" kérdést feltettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest