- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Autóhifi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
westcoastog #4799 üzenetére
UP, hogy úgy legyen. Egyébként a HD 6670-em egy ASUS GDDR5-ös. Az PCX-nél vettem 20k körül mozog az ára és kb megduplázza a teljesítményt.
Szerintem nagy jövő van a fusion technológiában, de még gyerek cipőben jár. Az lenne az igazi, ha a proci tudná azt, amit az intelek tudnak a vga-k pedig azt amit az AMD APU-ban tudnak. Az lenne az igazi fúzió.
-
westcoastog
veterán
válasz
katona.jozsi #4797 üzenetére
Az frankó akkor.
Bárcsak már megvennék az eladó cuccaimat, és én is vehetnék már egy 6670-et. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
matepalfi #4796 üzenetére
A fogyasztás üres járatban 40W körül mozog (teljes rendszer) Teljes terhelés alatt 160W. Én úgy gondolom, hogy a fogyasztásához képest szép teljesítményt nyújt és, h most készletsöprés van vagyis inkább lesz megéri beruházni egy ilyen konfigra, mert jó áron lehet hozzájutni és, igen jön az FM2, de úgy gondolom, h első körben túl lesznek árazva a teljesítményükhöz képest, de ezt csak én gondolom így. Véleményem szerint Trinity-re majd kb. 1 év múlva éri meg beruházni. Addig meg nem akartam várni.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
westcoastog #4795 üzenetére
Az NFS RUN 1366x768 High-on hozza a 41-42 FPS-t és Full HD-ben High-on is 39 FPS körül van. A F1 2011 is elég szépen fut Full HD High beállítások 4MSAA 39-40FPS, egyenlőre még ezekkel teszteltem.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
katona.jozsi #4794 üzenetére
milyen a fogyasztas?
-
westcoastog
veterán
válasz
katona.jozsi #4794 üzenetére
Mikkel játszol? És milyen felbontásban?
-
katona.jozsi
aktív tag
Köszönöm a felvilágosítást. Egyébként játékokban elég szépen muzsikál ez a Hybrid CrossFire, a fogyasztásról már nem is beszélek.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katona.jozsi #4790 üzenetére
Ezek nem annyira pontosak, de nem lehet hogy nem egyforma windowst használtok pld a Vista máshogy osztogatja a pontokat, de a profik nem ezt nézik hanem hogy játékokban hány FPS érhető el a VGA -val.
-
zetecR
addikt
válasz
katona.jozsi #4788 üzenetére
A problémát az jelenti, hogy az asztaliban egy 60 gigás aszinkront, a notiban 120-as szinkron NAND-os SSD-t próbálgatsz.
Sajnos ez ennyi, a 60-as Force GT nekem is 60 körül produkált az UD4H-ban.A mostani 60-as Samu 830 viszont tudja a 120-at, de nem is SandForce...
(egyébként ha direkt nem másolgatsz rá nagy fileokat (én pechemre az csinálom) akkor észre sem veszed, hogy 60 vagy 120, ugyanolyan gyorsan érzed a rendszert)
-
Tomix24
addikt
válasz
katona.jozsi #4786 üzenetére
Ez az ssd topikba való. És ha ott olvasol kicsit, akkor SandForce-os ssd-t csal All 0val -al tesztelünk mert tömörít..... Ennyi, nem lassú, csak user error
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4789 üzenetére
Ha jól tudom a HD 6850 olyan 3500 pontot hoz a 3D mark 2011-ben, persze ez függ a procitól is. A HD 6690D2 pedig 2800 pontot hozott nekem, valójában erősebb a HD6850 így valóban igazad lehet, hogy a 7.0 az reális.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy lehet az, h az egyik ismerősömnek a sima 6670 hozott 7.1 egy másik ismerősömnek pedig a 6530 hozott 6.6
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katona.jozsi #4788 üzenetére
Te érted mit mondok, a HD-6850 re is 7,7 ad pedig az megeszi a Hibrid 6650d-HD 6670 et reggelire. A 6650-d re alig kapnál 5 pontot.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
atti_2010 #4787 üzenetére
Ha csak a HD6550D-t nézzük, akkor igen reális, de ha a Hybrid crossfire-t, akkor már kevésbé, de van egy olyan sejtésem, hogy csak a Processzorba integrált GPU-t nézi.
csak, hogy lássátok a különbséget. A laptopomban lévő Corsair Force GT SSD így muzsikál random módban:
Így pedig Fill 0 módban:
A vezérlő pedig: Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katona.jozsi #4786 üzenetére
A HD-6850-re is 7,7 pontot ad, igy szerintem a 7 pont az reális.
-
katona.jozsi
aktív tag
Igen a SandForce-os cucc ennyit tud Random File-al, csináltam egy tesztet All 0val és ott már szépen hozta a majdnem gyári értékeket(555Mb/s read 480Mb/s write) a valós (kb. 500Mb/s read és kb 450MB/s write), bár az atto az hozta a gyári értékeket. A VGA-ra tudtok mondani valamit?
-
zetecR
addikt
válasz
katona.jozsi #4783 üzenetére
Mihez képest lassult az SSD-d?
Random fillel kb ennyit tud egy SandForce-csoda, nem? -
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy FM1-es platformot és az SSD valamiért csúnya lassulást mutat, ennek az okát továbbra is keresem, valakinek valami ötlete? A lapom egy ASUS F1A75PRO-V. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy reálisak-e a windows-élményindex pontok, ugyanis szerintem csak a CPU-ba integrált 6550D-t pontozza, pedig párosítva van hozzá egy 6670.
-
t72killer
titán
válasz
Silentfrog #4781 üzenetére
Az se rossz
-
t72killer
titán
válasz
Tomix24 #4775 üzenetére
Szigorúan mobil vonalon gondolkozva sajnos a kisebb trinitys notebookok (14"-ig) csúnyán túl vannak árazva, ennyiért kapni pl ilyet. A kérdésem is azért tettem fel, mert ha van esély CPU-ban utolérni az i5-öt, akkor a jobb GPU miatt megérne nekem egy trinity utód noti némi felárat.
-
t72killer
titán
válasz
Tomix24 #4771 üzenetére
Intel mellé egyelőre egyértelműen kell a dedikált grafika. Videolejátszásban az ivy HD4000-es grafikája teljesítményileg már egész jó. Kérdés a képminőség, Abu a másik fórumon kiokosított, hogy az intel drivereknél ez jelenleg elég nagy gond.
#4772: nekem mobil játszik, vékony laptopra vadászom
(+ az i5-ösök, amiket hasonlítottam szintén mobil verziók)
#4774: Énis erre tippelek, majd ha elkezdik csepegtetni a kész termékeket a tesztelőknek. Érdekes, hogy áttevődött a hangsúly a mobil termékekre, pár évvel ezelőtt még az asztali jött előbb mindenből (CPU, VGA).
-
t72killer
titán
válasz
atti_2010 #4769 üzenetére
Értem. Trinity laptopokat már látni, teszt is akad róla - ezekszerint pl az A10-4600M kb fele olyan erős, mint egy 2.6GHz-es Sandy vagy Ivy i5-ös proci.
A bevásárlás csak jövőre lesz esedékes, tetszik az AMD grafika, viszont cpu-ban sem szeretnék túlságosan lemaradni. Akkor 1előre várunk a további adatokra, hírekre
-
atti_2010
nagyúr
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek, arról vajon lehet tudni valamit, h a jövőre érkező(?) Kaveri CPU-szempontból hol lesz az ivy/Haswell i5-ösökhöz képest?
Leginkább az ulv designok érdekelnek majd subnoti vonalon.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #4764 üzenetére
A lapom A75M-D2H, mást gépeltem nagy igyekezetemben, de nem is ez a fontos, a konfig az adatlapomon úgyis látható.
Osztom tapasztalataim ezen lap használóival: az F5-ös biosban, ha 26-nál magasabb szorzót állít be az ember, a lap automatikusan 100-as fsb-t használ, be lehet állítani bármit, mindhiába, nem foglalkozik vele. Így a ramok osztása sem úgy történik, ahogy gondolja az ember, hiszen ott is az fsb szorzóhoz igazodik, és ez így jócskán visszaveszi a frekvenciát a memóriáknál is.
A pozitívum: nem nagyon kell számolgatni, pl 3.6 GHz-hez elég belőni a 36-os szorzót, vagy 4 GHz-hez a 40-est (47 a max egyébként, de gyári hűtővel a 4.7 GHz-et inkább nem próbálnám meg)
Nekem ez nem jó, mert visszafogja a 2133 MHz-es memóriákat - így max. 1866 MHz érhető el a 9.33-as szorzóval 100 MHz fsb mellett -, de mondjuk 1600-as ramokat overclockolni pont jó. -
MZperX75
addikt
válasz
joker1220 #4762 üzenetére
Ezt én már végig játszottam semmi értelme!
4.00Ghz-ig mentem amíg az alaplap engedte,csalóka az eredmény a valóság 2100Mhz!
Tomix24 volt az eredeti processzor tulaj,én tőle vásároltam.
Inkább játék teszteket csinálj+a videózáshoz telepítsd fel DXVA-hoz gpu gyorsításhoz szüksékes drivereket!
DirektX-et tedd fel a Windowra! Shark kodeket! STB.
Ezek kellenek a BD,és MKV,720p 1080p videók zökkenőmentes lejátszásához ez a lényeg! -
Taifa Díaz
őstag
Apropó, szorzó...A lapomhoz a legújabb bios verziója F5. Rá is flasheltem egy ideje, és megjelentek a 26 fölötti szorzók (A6 3650-es APU). Most ez hogy...? Ez valami bios bug? Vagy épp ellenkezőleg, kis segítség a tuninghoz?
Gigabyte A75-UD2 lap tulajdonosok tapasztalata érdekelne, mert egyelőre nem mertem kísérletezni a 26 fölötti szorzókkal, bár jól jönne a memória frekvencia belövéséhez a 30-as mondjuk.
A bios újdonságai között ez nincs említve a Giga honlapján. -
Tomix24
addikt
Tényleg, ha már tuning. Srácok, A6-3670K-s procija van valakinek itt még?
3.2Ghz-et bír gyári feszültségen, felette hibázik. Valaki húzta jobban? -
Tomix24
addikt
válasz
joker1220 #4758 üzenetére
Ember, tök mindegy mit állítasz. A pontokon látszik hogy a procid annyi amennyit gyárilag tud
Nekem is volt ilyen, értelmetlen dolgokat csinálsz. De ha már húzni akarnád, akkor a biosban, ha jó az alaplapod, a Bus sebességét emelgesd, ami 100-on van.. Vagy vegyél tuningoható Llanot, aminek K betü van a végén. Ilyen procim nekem is volt, illetve most K-s végü -
joker1220
őstag
válasz
atti_2010 #4755 üzenetére
3100Mhz;
Itt már 19 Gflops van, az elébb kevesebb volt!? És melegszik
is a proci, nem értem, nekem úgy tűnik mintha erősebb lenne.Pedig én is mintha olvastam volna valahol egybéként hogy
a mobile llano hiába szorzózáras nak készült, elfelejtették
bekapcsolni a szorzózárat és igy szabadon állítható az órajelük
szorzóval.Na de ez asztali.
-
joker1220
őstag
válasz
westcoastog #4752 üzenetére
Igen mert felette látható a cinebench ben a 3.00 ghz érték!
Az első képen amit felraktam a cpu-z fut és 3.00 ghz t ir az is
De indítok prime ot és cpu-z -t ujra vagy akár Linx et és csinálok képeket!
-
joker1220
őstag
válasz
westcoastog #4749 üzenetére
-
westcoastog
veterán
válasz
Silentfrog #4747 üzenetére
ha megveszed akkor tud jpg-be menteni, és a 30 másodperces videófelvétel korlát is feloldódik.
(#4748) joker1220
Nekem is engedi állítani a szorzót, win ki is írja mekkora órajelen menne, de nem megy annyin. -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4746 üzenetére
Tudom,hogy a proginak/fraps/ van full verziója de ,hogy mit takar arra nem jöttem rá.
Én fps-t számolni és képet videot kimenteni használom. Tud mást is esetleg amiért fizetős lesz? -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4742 üzenetére
Az aida úgy jön ide ,hogy van annak is monitorozó funkciója.
Nah az a program nem ingyenes.
[link] én évek ota használom,de sosem tünt fel,hogy fizetős lenne. A tévedés jogát fenntartom! -
joker1220
őstag
válasz
westcoastog #4742 üzenetére
-
headhunter
addikt
válasz
atti_2010 #4655 üzenetére
"dirt3, fallout, cs
Ezek a játékok még szép hogy 100%-on hajtják az IGP-t, az lenne a baj ha nem 100%-on menne, a Máriót nem ismerem de nem hiszem hogy valami baj lenne a géppel."
Amikor az IGP 100%-on megy a proci hőmérséklete milyen mértékben nő?
Milyen "kombinációk" lehetségesek?
pl.:
1. IGP 100% - CPU 50% ?
2. IGP 50% - CPU 100% ?Videó konvertálásnál : IGP 100% + CPU 100% ?
-
westcoastog
veterán
válasz
Silentfrog #4740 üzenetére
Micsoda? A fraps egy fizetős program, az hogy korlátozott verzió van belőle nekem nem jó.
Aida hogy jön ide? Afterburner jó program, ugyanúgy tud képet, videót menteni, emellett mindent ki lehet íratni vele a sarokba.(#4739) joker1220
Csíkozódik? Képet tudsz lőni róla?
Nem kéne gondnak lennie ha auton van a feszültség. -
joker1220
őstag
A6-3500 milyen feszültségeket kell megadni mert félő hogy azért csikozodik a monitor mert bios ban auto ra van állítva minden érték!
Segítség:S!!
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4738 üzenetére
A fraps az egy ingyenes program egy két funkcióját eltekintve. Pl Jpg-be nem engedi menteni a kimásolt képeket.
Nem Aida-t akartál irni? -
joker1220
őstag
Na egybe van a gép, minden szuper, csak pici csikózódást tapasztalok ami eddig nem volt!
Alaplapon ha fixálom a proci feszt az segít valamit!?
Vagy ez mitől lehet?
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4591 üzenetére
A bal felső sarokban milyen program ami kiírja a gpu adatokat?
-
stratova
veterán
válasz
MZperX75 #4735 üzenetére
Azt azért beláthatjuk, hogy még 6550D-nek is kell többnyire a tuning és az 1600+-os RAM, hogy verje a GT 430-at, de nyilván szebben muzsikál a 6530D is gyorsabb memóriával.
HD 7660G azért egész szépen tartja az iramot ezekkel a mobil diszkrét kártyákkal 1600-as RAM mellett.
-
joker1220
őstag
válasz
atti_2010 #4727 üzenetére
Én is pont ugyanezt mondtam 3 hsz el előrébb
Én akkor váltottam amd re intelről amikor egy Phenom II X2 555 szarrá alázta
az én kis e6700 as pentiumomAztán jött az X2555->X4B55,
utána meg az X4960T->X61605Most meg FM1 következik
Aztán majd 2.gen Bull ha fellendül a gazdaság
-
joker1220
őstag
válasz
MZperX75 #4720 üzenetére
Intel® Core™ i5-2410M Processor
(3M Cache, up to 2.90 GHz)# of Cores
2
# of Threads
4
Clock Speed
2.3 GHz
Max Turbo Frequency
2.9 GHz
Intel® Smart Cache
3 MBÉs 35W TDP vel
GPU Engine Specs:
96CUDA Cores
1344 MHzProcessor Clock (MHz)
10.8Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
900 MHzMemory Clock
DDR3Memory Interface
128-bitMemory Interface Width
28.8Memory Bandwidth (GB/sec)
Feature Support:
3D Vision, CUDA, DirectX 11, PhysX, OptimusNem egy rossz kis gép, de egyébként egyáltalán nem vagyok intel és nvidia párti
-
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #4717 üzenetére
Már volt ilyen......nem egyszer 1hétig kifigyeltem innen...
"i5 el szerelt notim is 1gb os geforcéval ha rosszullennék és rámjönne a játszhatnék nevű roham"
A mobil I5 az csak 2 magos+kíváncsi lennék arra a GTX620-vagy mire ami benne van
azt még szerintem a Kis Llano A6-3500 is megszorongatja 2 jó rammal. -
MZperX75
addikt
válasz
joker1220 #4713 üzenetére
Csodát ne várj!Nagy különbség nem lesz,talán csak sebességben
Viccet félretéve Phenom2-955(3.2ghz) 4Giga DDR2-800+2 HD4870CFX-ről váltottam
egy E-350-es Brazosra.
több mint 1 évig elvoltam vele,igaz párhuzamosan megvolt még nagy gép is egy 3-4 hónapot,csak már be sem kapcsoltam
(akkor meg minek?)persze a brazos 24/7-ben tette a dolgát.Használható a dolog ,nagyon is,így sem használod ki majd a 3 magot sem.
1.25V-on stabil a kicsike akár SSD-vel 65W-os paneltáp elviszi. -
joker1220
őstag
válasz
MZperX75 #4699 üzenetére
Na uram, akkor este kivásárolom azt az A6-3500 át, kíváncsi leszek phenom X4960T->X6
után milyen lesz az életérzésNetezős konfignak ez is megteszi, remélem azért megy rajta a crysis full graffon
Na majd ha fel lehet oldani a 4. magot ezen is meg kidrótozni belőle a szorzózárat
akkor fog ez is szaladni -
st6969
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy Llano-s konfigot?
Játszani nem akarok, a legfontosabb a minél kevesebb fogyasztás, és a minél olcsóbb beszerzés...
Főleg netezésre lesz, ritkán photoshop (max. 10%), néha egy-két film...
Használtan is jó lehet, ha van valakinek eladó. Hosszabb távra tervezem.
Előre is kösz annak, aki segít!!! -
matepalfi
aktív tag
És milyen alaplapot ajánlanátok hozzá?
jó lenne ha tudnék adni 1gb-ot az igpnek. -
antikomcsi
veterán
válasz
Silentfrog #4695 üzenetére
Sok álmatlan éjszakám volt, de végre kipihenhetem magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mafia: The Old Country teszt
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest