- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
Az nem rossz, sőt, gyári bordával jó. Melegedés alatt azt értem, hogy összeraktam, feltettem a gyári bordát, beindítottam, és az uefi-ben látom, hogy 45-50 fok közt ingadozik a hőmérséklet.
Nem tudom rendesen megmérni, mert elég nagy a réz talpa ennek a gyári hűtőnek.
A hőcső, ott ahol közvetlen kilép a borda aljából 35-36 fokos.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4296 üzenetére
Az összes körítést félretéve, amit írtál, most már kíváncsi lennék rá, hogy honnan ismersz
Kérlek, most már mondd el, mi lenne az az élethelyzet, amiből kilépve meg kellene látnom, hogy amit mondok, butaság. (Csak egy megjegyzés: ha megnézted volna az adataimat, láttad volna, hogy én is ilyen rendszert használok. Akkor szerinted én 9800x4600-ban tolom 16xQXFAA-val meg 32AF-el
)
-
Peak
addikt
-
válasz
antikomcsi #4296 üzenetére
aida nekem huzamosabb játék után 55-65 fok körül szokott állni, kézrátétellel a borda meleg, de nem forró. neked lézer mit ír? kézrátéve is süt a borda, tűzforró? vagy mit értesz azon, hogy melegszik?
(terhelve már kezd jönni a kis légkavaró hangja, de idle-ben, netezve, videozva kellemesen csendes... pláne, hogy az egész gép egy "vitrinben" megy...)
-
antikomcsi
veterán
válasz
Taifa Díaz #4291 üzenetére
Igen, csak éppen a hozzászólásod nem jó szándékúnak tűnt, hanem, beszűkült csőlátásból származó butaságnak, és okoskodásnak, amolyan, én jobban tudom, és megmondom a frankót írásnak.
Bármennyire is furcsa, a többi fórumozó sem hülye, és aki nem csak magának épít néha gépet, hanem rendszeresen, az tudja, hogy hova mi kell, és mi nem.
Nem szeretek ilyesmiből kifolyólag vitázni, mert nincs értelme, de lépj ki a saját élethelyzetedből, és meglátod, hogy amit mondasz butaság.
Egy 40 éves nőnek, és 10 éves fiának ez a gép tökéletes társa lesz, a napi internetezésben, és játékokban. 1280-as monitor mellett egy 4 magos 3GHz-es processzor 3 év múlva is tökéletes lesz ahhoz, hogy egy 6850-es vga-t mellé rakva, a mostani grafikus teljesítmény többszörösét hozza majd. És ami akkor 15-20 fps-el menne az igp-én, az majd 40-50-el fog a 6850-el. És ami Neked lassú, az nekik maga a vizuális Kánaán. Játszani nem csak 9800x4600-ban lehet maximális szűrőkkel 200FPS-el.
Én meg pont az ilyesmi írások miatt írok egyre kevesebbet a szakmai topikokba, mert mindig van valaki aki okosabbnak hiszi magát a másiknál, és semmi kedvem civódni.
(#4295) arty
Most nézem lézerrel, mert ugye az aida, az nyilvánvaló baromságot mond 19-24 fok, na persze. A bios meg 45-50 fokot, de ennek sem hiszek.
Ja és igen, nincs semmi érezhető különbség ha a memóriákat más órajelen járatom.
Stabilitás végett futtattam 3d markot, egyedül itt volt magasabb pontszám magasabb memória órajel mellett, de ha nem játékos összeállításról beszélünk, márpedig ez a platform elsősorban nem annak készült, akkor nincs sok jelentősége. -
válasz
antikomcsi #4278 üzenetére
-
zéró, nulla, semmi különbséget nem lehetett észrevenni 1db 1333mhz-es modullal (böngészve, filmet nézve), a 2db 1866mhz-eshez képest
hiába gyorsabb a két, gyors modul, annak a hétköznapi felhasználás során úgy néz ki nincs jelentősége
elsősorban játékhoz kell a két, gyors modul.
-
El Kebir
őstag
válasz
Taifa Díaz #4291 üzenetére
szerintem is tévedsz, ahogy most is jobb játékhoz egy "öreg" c2d + egy jó vga, mint pl egy apu, ahogy később is jobb lesz majd, még egy gyengébb cpu-val is, egy lényegesen erősebb vga.
azért ezek az fm1-es apuk sokkal gyengébbek, mint pl egy HD4870-es...pedig az se mai darab...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4290 üzenetére
Jellemző erre a topikra - is -, hogy az ember jószándékúan hozzászól valamihez, és nagyokos, gúnyos válasz érkezik rá
Olyan, mint például ez az utóbbi.
A megjegyzésem lényege, úgy látszik, elkerülte a figyelmed: "3 év múlva". -
antikomcsi
veterán
válasz
Taifa Díaz #4287 üzenetére
Köszönöm, most nagyon értékes információkkal láttál el, szedem is szét a gépet, és nézek valami i7-es konfigot helyette.
-
Troy.
addikt
válasz
antikomcsi #4286 üzenetére
Ugye nem tudom áthozni a merevlemezt, ezért gondoltam venni. Kondícióját sem tudom, csak egy report fájlom van a gépről.( még nem láttam.)
Épp lehet, hogy nem kellene 500GB-os merevlemez. Kisebb, olcsóbb?
Egyelőre vergődöm. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4282 üzenetére
A kiskapud elég határeset: 3 év múlva egy 6850-es - vagy bármelyik 1 GByte vrammal rendelkező videokártya - nem hiszem, hogy bármi pluszt tenne az FM1-hez, akármennyire is lemegy az ára addigra. Amire nem lesz elég az FM1 önmagában, arra nem lesz elég diszkrét vga-val sem, mert alapvetően a processzorteljesítmény fogja határok közé szorítani a platformot.
-
antikomcsi
veterán
Igen sajnos a pénz nagy úr.
Gondolom, mert itt sem volt rá keret.
Itt is úgy lett csak meg, hogy nem lett külön hűtő véve, olcsóbb tápot, házat, alaplapot, és memóriát vettem. Az ezeken megspórolt 15K-ból született az ssd. Szerencsére nem volt szükség 17-20K-ért egy 500-as HDD-re. Bőven elég lesz tárolónak a régi 120-as.
Ez a gép nem seed szervernek készült.
-
Troy.
addikt
válasz
antikomcsi #4284 üzenetére
Bocs, elmentem mellette.
Értem én hogy ssd jó lenne, de ha nincs rá keret akkor nincs. :-) ssd + hddre meg végképp nincs. -
antikomcsi
veterán
Az értékeket még alapon néztem, írtam is, hogy 2700MHz.
A 3 GHz-et alap feszen viszi, sőt kicsit lejjebb is vettem a gpu tuning sem olyan kimagasló, mondhatni szokványos.
A K-s proci azért éri meg, mert ha valami olcsóbb lapot választasz, nem kell bajlódnod a belső órajel emeléssel a későbbiekben, csak feljebb állítod a szorzót és máris megy 3-3,2-3,4 GHz-en.
Office alá nagyon jól jön az ssd, töredék idő alatt nyit meg egy dokumentumot, egy régi hdd-s telepítéshez képest. Szintúgy mint a naggyá duzzadt levelezés adatbázist.
-
Troy.
addikt
válasz
antikomcsi #4282 üzenetére
Magyarul akkor te nem alapórajelen hajtod?(2,7 helyett 3, 444 helyett 615? Jól értem?) Így érthető, hogy melegebb.
Azt nem tudom hogy azt a 3-4k-t megérné a 3670k. Nem is tudom hogy kellene-e.
Böngészés, office, windows7, filmezés, talán netes játékok, esetleg egy-kettő gyengébb játék. Nőknek. -
antikomcsi
veterán
Azért mer a 4 giga 1600-as 7.400Ft, a 4 giga 1866-os pedig 10.400Ft.
Ez 3K, ami az ssd-be lett beépítve.
Másrészt azért mert ezek is mennek 1866-ot, viszont semmi szükség rá, ide teljesen elég az 1600/9-9-9-24 is amire be lett állítva.
CPU 3000MHz-re lesz fixálva a GPU pedig 615MHz-re. Kipróbáltam így és teljesen szuper.
Figyelembe véve a monitor képességeit is 1280x1024 60Hz tökéletesen kielégítőek az 1600-as ramok. "Komoly" játékra pedig nem FM1-es platformot választottam volna.
De egy kiskapu itt is maradt, mert ha 1-2-3 év múlva mégis kell egy kis plusz, akkor mehet bele mondjuk egy 6850 1Giga, ami 2 év múlva tuti 20K alatt lesz.
-
Troy.
addikt
válasz
antikomcsi #4280 üzenetére
Játékokon kívül majdnem hasonló igényekre. ( Egyedül talán sims3, meg amikkel nők játszani szoktak.
)
Számolgattam, keretbe nem fér bele ssd.
Ellenben beleírtam egy WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX.
Gondolom így azért elfogadható lenne?Miért nem 1866-es memóriák?
-
antikomcsi
veterán
Össze lehet, de nem éri meg, mert drága lesz a végeredmény, egyik költség hozza maga után a másikat.
Az ide - sata adaptereknek is kell táp, így vagy olyan táp kell, amin sok vezeték van, vagy az egyszerűbb olcsóbb táp ágait kell tovább osztani, és átalakítgatni.
Viszont én azt javaslom, amit persze belátásod szerint mérlegelj, hogy ne is akarj régi ide merevlemezeket rákötni, főleg ne rendszernek, mert nagyon visszafogják a gépet.
Meg lehet hagyni a meglévő 120-160-250-es sata lemezeket tárolónak, de a rendszert mondjuk egy ilyenre tedd. Teljesen más lesz a komfort érzeted.
Persze beszerelheted az idés lemezt átalakítóval, de érezhetően lassabb lesz.
szerk.
hexa 400 táp (kábelek rövidek, alsó tápos házba nem jó)
3670K
asrock A75M-HVS
kingmax 2x2Giga 1600
OCZ Agility 3 60Giga
Régi 120-as HDD adatoknakHasználat fő profilja, internetes játékok, böngészés, levelezés, illetve játékok futtatása a meglévő 1280x1024-es 5:4-es tft monitoron.
Az igényeket tökéletesen ki fogja elégíteni, és ezzel a kis "olcsó" ssd-vel "szélvész gyors".
-
Troy.
addikt
válasz
antikomcsi #4278 üzenetére
Köszi a választ.
Egyelőre még semmi sem biztos, olvasgatok. Lehető legkevesebb pénzből, a legjobbat akarom összerakni.(mindezt persze hosszútávra, nyitva hagyva a kapukat, ha valamit mégis kellene bele venni.)
Az is elképzelhető, hogy nem 3670K lesz (sőt!) viszont olcsóbb mint a 3650, azért mondtam azt.
Lehet hogy elég lenne egy 3500 is. Kb. 5 éves gépet kellene cserélni, ház, monitor, bill, egér van.Más: Pata merevlemezeket valahogy összelehet ezekkel az újfajta lapokkal kötni?
Millió kérdés felmerül bennem, ~3 éve nem követem a hardvereket.
Ui.:Mellesleg milyen gépet tettél össze( komponensek), milyen használatra? -
antikomcsi
veterán
HDMI - DVI kábellal. Nem kell átalakító.
Persze ha nincs ilyen kábeled akkor igen, pl. DVI - HDMI átalakítóval. Már a vga kártyák mellé is gyakran csomagolnak, úgyhogy nehogy vegyél a hülye nem vagyokban 4-5K-ért, inkább kérdezz körbe itt, és kérj egyet valakitől, akinek nem kell, vagy valahogy oldjátok meg okosan.
___________________________________________________________________Most éppen egy 3670K-s gépet raktam össze, és ez is valami brutál módon melegszik.
Nem csak terhelve, hanem alapon pötyögve is. A gyári viccet, amit hűtőként csomagolnak le is vettem róla, gondolván, hogy rosszul tettem fel, meg amúgy is nagyon pici. Egy másik gyári hűtőt tettem fel a hőcsöves verziót. Igen tudom, ez sem egy kompresszoros folyadék hűtés, de előtte egy 3600-on ketyegő 4 magos phenom 2-t elbírt, ha nem is bőven.De ez a 3670K 2700MHz-en idle is úgy melegszik alatta, hogy már most attól félek, mi lesz, ha elkezdik nyúzni ebben az 50 fokban, ha elviszik?
Na szóval, ha biztosra akartok menni, vásárlásnál kalkuláljatok be egy rendes 12 centis ventivel szerelt hűtőt is, mert ezekkel az APU egységekkel elég sokszor van ilyen gondom.
Funkcióban amúgy semmi probléma, minden megy rendesen, csak riasztóak az idle 50 celsius fokok.
-
westcoastog
veterán
Már tűkön ülök,
lassan befut a postás a procival, a futár a többivel meg majdcsak lassan.
Kezemben a proci. -
AaronBass
tag
Sziasztok!
Most vettem egy 3870k-t és 2000p kapott a gpu vantageba, a cpu meg 7000p! Úgy hogy a gpu 800mhz, 512mb-on van!
1db 4gb 1600mhz kingmax , asrock a55m-hvs alaplap!
+ 250gb sata2 egyenlőre ez a konfigom!
Tápot holnap cserélem ki mert egy codegen 350es hajtja, ami életveszély...
Lehet amiatt ért el ilyen kevés pontot, mert kevés az amper?Segítségeteket előre is köszi!
Üdv. Ab. -
_ak_
addikt
Ill egy hűtőt nem tudnátok ajánlani az A8 mellé? Nem tudom mostanság mi megy. Jól szellőző házba kerülne bele [link]
-
_ak_
addikt
Mennyire lenne érezhető, ha 1db 4gb-os 1600-as modul kerülne a konfigba? Érzetre nálad volt különbség? Amúgy többnyire én is böngésznék/filmeznék rajta.
A játk már csak azért sem valószínű, mert fullHD tv-re lenne kötve a gép, némi szerencsével igaz a 720pben nem torzul a kép, de szerintem nagyobb méretben úgy is csúnyácska.
-
namost akkor játszanál vagy mégse?
én win7em, 4g ram és igpnek 512mb foglalásával (asrock a75m ennyit enged max!):
szóval nem-jászani bőőőőőven elég a 4g és 2x2g 1333mhz - ha a büdzsé kötött - ha nem akkor nyilván 2x4g 1866os
nekem ez amugy htpc és használtam 1x4gb 1333mhz rammal is, így is MINDEN ment perfektül rajta! (nem játék!)
-
Peak
addikt
HTPCmben 512 MB VGA RAM lefoglalása mellett 1,5GB az alap OS memória foglalás. (Win7x64Ultimate fullos - NEM kell 2GB neki alapban, 0,98GB volt az alap foglalás)
Van 2,5 GB memória még a játéknak.
Jelenleg 4 GB még épp elég. -
matepalfi
aktív tag
Szia!
Számolj utána.
A windows7-nek kell 2gb ram.
Az igpnek maximum 1gb.
az már 3gb.
A játékoknak is kellene 2gb szóval úgy jársz a legjobban, ha veszel 8gb dual channel ramot. 2x4gb-ot és lehetőleg 1866mhz-set.
Fontos, hogy nézd meg hogy az alaplap mekkora mhz-s ramot támogat.
(asusok támogatják 2000mhz-ig) -
_ak_
addikt
-
westcoastog
veterán
Mania, Ad-m, Taifa Díaz
Köszi, csak kicsit néztem, eddig még nem voltak olyan lapjaim ahol 4 tűsnél nagyobb csati lett volna.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
westcoastog #4254 üzenetére
Poka Yoke elven működik a dolog - magyarul bolondbiztos megoldás
Csak egyféle módon és pozícióban tudod beledugni a 4 pines kiegészítő csatlakozót a 8-as foglalatba - már ha a lap gyártója ad magára, akkor odafigyel az ilyesmire
-
törölt tag
válasz
ha jól emlékszem, akkor 140w felett van értelme a 8pines csatlakozónak. szóval jó lesz hozzá.
-
Mania
senior tag
válasz
Menni fog
-
westcoastog
veterán
Most nézem hogy a megrendelt lapon 8 tűs a proci tápcsatlakozó, míg az én tápomon csak 4 tűs van, gondolom fog menni így is nem?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy jó ár érték arányú mITX gépet, amit többnyire letöltésre, böngészésre ill HD anyagok nézésére használnék. Olykor azért belekóstolok más dolgokba is ezért azt sem bánnám, ha erősebb lenne. ezért arra gondoltam, h egy A8-3820-ra épülő konfigot építenék.
Ha számít a hardveres gyorsítás, akkor ugye egy ilyen APU jobb választás, mint egy i3-as variáns? Játékok nem érdekelnek, de ha jól tudom a AMD szélesebb körben támogat mindenféle szabványt, ami jelen esetben előnyösebb.
Ill. milyen belépő szintű alaplapot tudnátok ajánlani mellé? Asrock lapokat láttam 15-20 között USB3-al, vagyis inkább A75-ös lapok érdekelnének. Vannak jelentősebb különbségek köztük vagy tökéletesen elég lehet a a legolcsóbb is?
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
atti_2010 #4246 üzenetére
Nekem csak mobil Llano-m van de azért megkérdem, hogy olyat nem szoktál tapasztalni BF3 alatt, hogy amikor pl akármelyik pálya egyik végében vagy és "befordulsz a pálya fele" akkor kegyetlenül belassul a dolog?
Nálam ez nem csak hogy Llano-val de még a 4GHz-re húzott Phenom X4 955-el is előjön.. Hiába teszek 6950-et, meg 7870-et mellé, egyszerűen a nagyobb pályákon ha az egyik végében vagyok és megfordulok akkor egyből esik vagy 15-20 FPS-t a dolog... És ez szerintem a proci miatt van. Intelem már elég rég óta nem volt, szóval nem tudom hogy azokkal milyen... Sokan mondják hogy nagyobb felbontásnál meg részletességnél nem számít a proci játékok alatt, de nem hiszem el hogy rajtam kívül mást nem zavar, amikor mondjuk tök jól 50FPS-el fut a játék nagy részletesség és felbontás mellett, de a pálya bizonyos pontjain hirtelen leesik 25-30 -ra ha olyan van... még egy csúcskártyával is. Ez azért elég idegestő tud lenni...Jah és élsimítást sose szoktam bekapcsolni, mert csak fölöslegesen viszi az erőforrásokat.
-
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4243 üzenetére
A hybrid crossfire bugos még, sokan írták már itt hogy villog a kép stb. ez annak az oka hogy a két vga kártya (igp és a diszkrét turks) nem szinkronizál rendesen vagy valami ilyesmi.
szerintem az integrált 6550d is el fogja vinni mediumon vagy lowon.Atti_2010 hsz.-ben látod hogy a BF3 multiban 41 FPS-t kapott 1280x1020 felbontásban, és mind tudjuk hogy a multi gameplay az fps zabáló tud lenni főleg komoly csaták közben.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4241 üzenetére
hat igen, erre jo a Llano.
nekem is azert a Llanokra esett a valasztas, mert a mostani gepem az nagyon oreg mar es idleben 100w felett eszik. -
fagyalllo
őstag
válasz
westcoastog #4239 üzenetére
Én is pár hete adtam el a Ph II X4 + 6850-et, mert alig játszottam, az egyetlen játékhoz pedig, amit nem tudok megunni, egy 3620 is elég.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4236 üzenetére
remelem be fog valni a gep :-)
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4234 üzenetére
oksi. persze asrock is jó. Csak nekem eddig asus vagy msi lap volt.
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4228 üzenetére
szerintem az alaplap is rendben van, de en inkabb asust vagy msi-t neznek.
ha nem a jatek az elso akkor az 1600mhz ram is jo. es max 1gb-t adj majd a biosban az igpnek, tobbet felesleges. -
Tomix24
addikt
válasz
westcoastog #4228 üzenetére
3-5 Fps-t nyers max 1866-nál az 1600-al szemben játékban, cl7 ram esetén még egy kettőt.
-
westcoastog
veterán
válasz
matepalfi #4226 üzenetére
30k-s keretem van az egész hacacáréra, mostani procimat oliverda beszámítja, de még így is rá kell fizetnem a platform cserére jó pár forintot úgy néz ki.
Megérné az 1866 az 1600-al szemben?KINGSTON 8192MB Plug n Play DDR3 1866MHz CL11 KIT KHX1866C11D3P1K2/8G ő lenne az?
Az alaplap rendben?
-
matepalfi
aktív tag
válasz
westcoastog #4222 üzenetére
jobb lenne 1866mhz-s ram az igphez. kingston hyperx-eket ajanlom (kb 15e ft korul vannak 2x4gb dual channel)
-
westcoastog
veterán
Majd valaki ide is reagáljon.
ASROCK A55DEL lapot néztem ki, kingmax helyett pedig KINGSTON 8192MB HyperX XMP Red Limited Edition DDR3 1600MHz CL9 KIT-et, jó lesz ez a8 3820 mellett?
-
westcoastog
veterán
KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz
Elég lesz a8 3820 alá sebességben az igp-hez? -
westcoastog
veterán
A6 3670k +6670 kombó megközelíti a 3850+ 6670 kombó teljesítményét játékok alatt?
Már nem vagyok nagy játékos, csak néha ha rám jön egy kis játszhatnék akkor 1680-ban elfussanak a dolgok. Így lecserélném a mostani rendszert, 720be-t meg a ddr2-es ramokat hogy egy kicsit modernizáljam a masinát.
Vagy nem lenne érdemes ezzel vacakolnom? -
matepalfi
aktív tag
Nagyon kihalt kezd lenni ez a topic, gondoltam mi lenne ha mindenki akinek van ilyen Llano procija, tehetne be képet játék közbeni screenshotot, hogy hogyan futnak a játékok és ha valaki jönne találna ilyen képeket a forumon.
-
tomba
tag
válasz
Chaosftw001 #4216 üzenetére
Sajnos tapasztalatom csak ezzel kapcsolatban van. De az utóbbi időben egyre több pozitív kritikát kap az asrock, és az ára is kedvező. Én is valami A75-ösben gondolkodnék a helyedben....
-
biztosan megy, hiszen én ezt a kombót használom
de szerintem a kingmaxok mindenben mennek, jó sebességet tudnak és nem is drágák annyira. alaplapból meg olyat kell venni, amire minél több gari van és mellette kellően olcsó is. a75 chipseteseken mindegyiken van talán digitális videokimenet és usb3.
-
tomba
tag
válasz
Chaosftw001 #4212 üzenetére
Hali,
Bár pár hozzászólással ezelőtt pont egy problémáról írtam - de ez nem a lapot érintette.Ez a olcsó (14000) alaplap de ha elolvasod a specifikációit, tényleg minden igényt kielégít. Igaz mini itx.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A75M-HVS&cat=Specifications.Nekem egy a-3850 és hd6670-nel tökéletesen ment.
-
Chaosftw001
tag
Sziasztok!
Ha vennék fm1es procit akkor valószínűleg a6 3620 vagy 3650et vennék innen apróról mert aránylag olcsó.Milyen alaplap kellene hozzá hogy tudjam tunningolni is tehát lehessen fixen 100mhz a pci e
az a6 3620ban lévő gpu jobb mint a 9600gt?mert ha igen akkor 9600gt eladnám és később vennék egy 6670et.
Köszi előre is a segítséget.
-
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Amit kinéztem már:
AMD A6 3670
FSP400-60APNKéne ehhez egy alaplap(usb2.0 és usb3.0, dvi és dsub) illetve 4GB memória.
Mit ajánlotok?
Nehéz elmenni a topicon, ahány ember annyi vélemény. -
tomba
tag
válasz
El Kebir #4204 üzenetére
Nem tudom... fixen áll a kártya. A BIOS pedig teljesen default beállításokkal megy. Van a biosban egy overclock menü, ami így teljesen auto módban van. És nincs disable funkció csak manual ahol nekem kellene beállítanom a szorzókat meg a feszültséget stb. ezt nem akarom.
A processzor mitől melegszik ennyire? Vagy ezeknek a prociknak 60-70-80 fok az üzemi hőmérsékletük?
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
pendre54 #4202 üzenetére
Üdv, a kérdésed egyik felére válaszolva: Bár nekem nem ilyen procim van hanem egy X4-es 955 de szerintem azt a +300 vagy +400 Mhz-et alap fesszel simán borítékolhatod, pláne hogy ha Balck Edition prociról van szó mint amilyen az általad is említett
Ennyi tuningot manapság a legtöbb processzor röhögve elvisz, legyen az Intel vagy AMD, illetve mobil vagy desktop megoldás
-
tomba
tag
Sziasztok,
Februárban vettem egy A-3850 aput, ami tökéletesen működött egy radeon 6670 társaságában. Időközben kicseréltem a vga-t egy msi hd6850-re. A problémám az - és fogalmam sincs mitől - hogy játékok közben így folyamatosan lefagy "A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval" hibaüzenettel.
Mellesleg a processzor villámgyorsa eléri a 80 C hőfokot.
Alaplapom Asrock A75M-HVS. (gyári beállításokon)
Valakinek van ötlete?
-
Üdv!
Gépfejlesztés előtt állok. Ami eddig biztos, az a VGA, ami egy HD 7770 lesz.(1920x1080)
Ehhez kellene egy négymagos proci a játékok miatt. A legbarátibb ára az Athlon II x4 651K-s procinak van, kérdés, hogy elég lesz-e ehhez a kártyához? Sajnos erről a prociról, alig találok véleményeket, ezért érdeklődnék. Akinek ilyen van, attól kérdezném még, hogy meghagyva a gyári alapfeszt, 3,0 GHz-ről 3,3-3,4 GHz-re húzható-e, hogy még terhelés alatt is stabil maradjon?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
pockhome
senior tag
srácok, eladom (holnap ha minden igaz) a lap+proci kombómat, megyek át AM3+ ba, egyelőre sima athlonII procival, aztán egy x4-es 4.2-essel.
örültem hogy itt lehettem! sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest