- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
MZperX75 #7385 üzenetére
Alaplap: ASUS P5QL Pro Dobozos,(INTEL 775)
Proci: Intel Core 2 Quad Q8300 2.5GHz 4magos+ gyári rézmagos
Memória: 2x2GB 1066 DDR2 KIT Kingmax vagy Kingston nem emléxem pontosan
Videókari: MSI 6790-PM2D1GD5/OC
winyó: WD green 500GB
Noname fekete ház (Dobozos) illetve valamilyen dvd író.(talán LG
Ezt cserélném le elsősorban INTELT néztem i5 3470 et de olyan ritka mint a fehér holló itt a PH-n jóárban.
Nézegettem a 2500 illetve a 2500K de ua.árban van mint a 3470 és régebbi széria. Kicsi plusz és i5 4xxx et veszek...a régebbi szériákat aranyárban mérik.Ezért gondoltam az AMD re( minden "betegsége elenére" melegedés a tuning miatt, fogyasztás, nagy hűtő stb.) -
MZperX75
addikt
válasz
MZperX75 #7385 üzenetére
Hőtermelés melegedés
Igaz ez itt az FM1-ben is ha tunningolsz akkor igen ,ha nem akkor simán jó,nekem nem melegszik,nincs vele gondom.
De ez igaz azokra az Intelekre is amiket tudsz tunningolni,csak hát K-s I3-as nincsen,pedig milyen jó lett volna.
Emelt fesszel jó hűtéssel 4Ghz-et ki lehet hozni egy egy A8-3870K-s példányból,ami azért nem olyan rossz.
Nálam 3.7Ghz és még egy pici ment,de nem jó a hűtőm 1-2 játék már eldobta a gamest ,de win nem fagyott.
-
-
Arkennys
addikt
-
petakpa1
őstag
válasz
MZperX75 #7372 üzenetére
Annyira nem létszükséglet a tuning. Az official 3.0 GHz-en is nagyon szépen dolgozik, arról nem is beszélve, hogy gyári hűtőm van, és nem szeretném károsítani a procit.
Igazából játékok az egyetlen ahol szükség van a tuningra, de inkább akkor is a gpu-ra fekszek rá. Proci marad 3.0-n, vagy esetleg még underclockolva is van 2.8-ra, hogy az igp-t jobban lehessen húzni.
-
eastone1
senior tag
válasz
MZperX75 #7352 üzenetére
Az új fejlemény az hogy far cry 4 fhd ultra, 8x élsimìtás mellett 30-48 fps, 2 x élsimítással 40-58 fps t produkál ami már elviselhető kategória számomra. A probléma csak ott van hogy sivít rendesen a gyári procihűtőm. Le kellene cserélnem egy tutira. Valamint még azon tanakodom hogy feltegyem e a beta biost az asrock a75 pro4m re. Régebbi mint a mostani de biztosabb tuningot ígér. Valamint így hogy már nincs szükség az alaplapi vga ra, melyik OC-t használjam. Manual, processzor oc vagy memoria oc-t.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
MZperX75 #7342 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod. A hűtéssel szerintem nem lesz gond egy Asus Silent Knight I-em van, szerintem az elégséges neki. 3700Mhz már elég szép.Akkor a memóriát és a GPU-t nem birizgálom. Még egy kérdésem lenne, hogy, ha én most beállítom a mondjuk a 3500Mhz-et, akkor folyamatosan annyival fogja járatni az alaplap vagy vissza veszi a teljesítményt, amikor pl üresjáratban van? A nagyobb órajel eléréséhez elég csak a szorzót emelnem?
Egyébként gondolom, hogy ez a + 500Mhz változatlan feszemeléssel nem fog jelentős többlet fogyasztást hozni.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
MZperX75 #7339 üzenetére
Ha minden igaz, akkor holnap már itt is a proci.
A következő lenne a kérdésem. Mi az a processzor órajel, amelyet feszemelés nélkül, stabilan tudom hajtani a processzort. (gondolom 3500Mhz).
A másik az lenne, hogy a 6550D frekvenciáját meddig növelhetem anélkül, hogy bármiféle károsodás érné azt, továbbra is az alap feszen maradva?
Illetve, mivel a Corsair 1866Mhz-en csak 1.65V-on stabil, 1.5V-on el sem indul, csak 1333Mhz-en. Esetleg, ha már muszáj 1.65V-on hajtanom, akkor érdemes órajelet növelni, mondjuk 2133Mhz-re? -
_ak_
addikt
válasz
MZperX75 #7314 üzenetére
Épp ez a bajom, hétköznapi használatra tökéletes, sőt, a legtöbb mai játékot is kinyomtam rajta. Persze alacsony felbontás stb. De munkához kezd kifogyni alólam, ezért gondoltam, hogy kitolhatom a cserét még egy kis ideig.
Bár így, ha azt mondod, hogy nem is volt nagyon érezhető a csere, akkor tényleg nincs mese. -
köpet
aktív tag
válasz
MZperX75 #7305 üzenetére
OK, akkor mi mutatja meg a valós órajelet, és miért mutat valami mást a cpu-z és az aida?
Nem kötözködés, csak más prociknál korábban nem vált el a valóság és a képzelet, vagy hogy is mondjam.
Intel oldalon volt e2xxx pentiumom, azt állítgattam, természetesen nem ment feljebb, de a tesztek sem mutattak többet a "valóságnál".Azért arra a 4GHz fotóra kíváncsi lennék...
-
djculture
félisten
válasz
MZperX75 #7278 üzenetére
Én most intelen nyomulok de megvan a régi athlon2 x3 gépem is ami 4 maggal megy. Probáltam ilyen fm2 szériát is de elég lagymatag egy cucc, teljesitménye se az igazi az ára se. Fm1-be meg az a baj már hogy alaplap nincs alá új. Ha bedöglik ott áll az ember mint f a lakodalomba. Már pedig az a legsérülékenyebb, az alaplap.
Lányodhoz sok kitartást, én még 37 évesen sem jutottam el idáig hogy felelősséggel tudnák családot alapitani. Elkellett volna húzni ebböl az országból 10 éve akkor máshogy alakul
-
-
petakpa1
őstag
válasz
MZperX75 #7187 üzenetére
És milyen a hőmérséklete 3,7 GHz-en? Mennyi fesz kellett ehhez az órajelhez? Mondjuk tuningolni úgy sem fogok, amíg nem szerzek jobb hűtőt, de elméletben azért érdekel
Hőmérsékletet Aida-ban nézem, és ott kiír külön alaplap, CPU, CPU mag (értelemszerűen 4 értéket), és GPU hőfokot.
Jól gondolom, hogy a CPU magok és a GPU hőmérsékletét maga a proci méri a magon belül valami algoritmussal, de az alaplap és CPU hőfokot viszont már az alplap sensorok segítségével?Ja és még egy kérdés K10STAT-al kapcsolatban:
A progi szépen teszi a dolgát, terhelés függvényében automatán külön-külön állítgatja magok teljesítményét, ha csak 1 mag kell, akkor az megy 3 GHz-en, míg a többi 600 MHz-en, viszont azt figyeltem meg, hogy mindig a legmagasabban járó maghoz rendelet feszültséget adja az összes magnak egyaránt. Tehát a fenti példánál maradva, ha 1 mag 3 GHz, 2-4 magok 600 MHz akkor is minden mag 1,375 V feszt kap -
dezs520
senior tag
válasz
MZperX75 #7122 üzenetére
Szia,lehet hülyeséget kérdezek,de az én lapomon (Gigabyte GA-A75N-USB3) már nincs ez a cmos tüske?amit ugye jumperrel lehetett aktivizálni,és resetelte a bios beállításokat...
Mert én se a lapon nem találom,sem a neten lévő képeken...
Vagy most már magába a biosba van olyan reset funkció?
Próbálta emelni a ramokon,és azóta nagyon nehezen butol be a gép,elvileg visszatettem mindent auto-ra,de azóta kinlódik... -
eastone1
senior tag
válasz
MZperX75 #7114 üzenetére
Nekem A6 os van, ezt a limit dolgot nem ismerem, de tuti sokat számít játékoknál a húzás, érezhetően jobb. Asrock 75pro4M alaplapon az fsb-t gond nélkül lehet emelni 125 re. Igaz az asrocknál az ahci és az usb 3.0 felejtős. Nem úgy a Giga deszkáknál. A topik elején olvashattok hozzászólásokat, ahol giga lapokkal 130 is stabil maradt. Nálam a 2x4Gb 1600 as ram 1960Mhz körülire húzva 1.8v -on. NB 2v. A memóriák késleltetését auto-n hagytam, más beállítással kifagyott. Egyébként majd minden feszültséget emeltem, lépésekben.
-
dezs520
senior tag
válasz
MZperX75 #7114 üzenetére
A ramokhoz nem nyultam,csak a cpu szorzóján állitottam,föl ment 2500-ról 3300-ig.
Akkor párszor indítottam ujra és nem volt gond,de ma irta ki azt amit már említettem.
Ja még a feszültségen is állítottam egy egységet....
Amit a kolega irt hogy probáljak ki,az az f10 utáni post képernyőnél tovább nem engedett... -
eastone1
senior tag
válasz
MZperX75 #7071 üzenetére
Ugyan itt anno a bf3 nál ugyan ez volt a szitu. És akkor is leírtam, hogy számomra meglepő hogy másoknak majd ugyan olyan cuccal visszább kell venni a felbontáson. Nem akarok én frapsolni mert nálam az nem mérvadó.
Lehet jól van optimalizálva az egész. Gőzöm sincs, de nekem ez az A6 is elég bitangosan muzsikál.
Csak Igp. Feszültségek mind emelve vannak. Nem akarnék én ebből vitát gerjeszteni csak leírtam, hogy nekem faszán működik. Lehet jobban bírom a diavetítést. -
eastone1
senior tag
válasz
MZperX75 #7040 üzenetére
Hát hallod mindenre gondoltam csak arra nem, hogy a power gomb mondta be az unalmast. Idő közben az azonnali alaplap topikban kaptam a tanácsot, huzzam le a deszkáról a power gomb vezetékeit majd csavarhúzóval zárjam rövidre. Igaza lett. Pöcc röff. Vehetek egy új házat. Gondolom nem lehet javítani.
Azért köszönöm. -
Arkennys
addikt
válasz
MZperX75 #7037 üzenetére
hja, félreértettelek első bajsoroló hsz-nél, és kétségbe estem h én tanácsom is hozzájárult a bajhoz
táp dolog bajos...nekem durranással füstpöffel halt meg másik gépben a táp, de nem okozott semmi bajt ijedtségen kívül
sok a kezdeti baj, de ha összeáll minden, örülni fogsz neki
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7019 üzenetére
Semmi gond vele,hisz a grafikus mag feszültségét külön beállítási lehetőségen belül tudod állítani.
Tehát ebben az esetben ugyanúgy kell elképzelni,mind ha egy vga lenne a 6650D.
Ha kevesebb feszültséget adsz a cpu-nak akkor a gpu feszültsége nem változik,hacsak meg nem változtatod. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7014 üzenetére
Ha meg nem terheled a gépet csak idle megy a géped /letöltés / akkor érdemes auto-n hagyni mindent és felrakni az Asrock Axtu programot és ez a program elindítása után az IES nevű energia gazdálkodást bekapcsolni.
Így jóval 1 volt alá is visszaveszi a feszültséget,és így 30 Watt közeli fogyasztást is el tudsz érni /egy ssd-vel,és egy 2.5" noti merevlemezzel. /
Viszont ha terheled akkor 1.425 volton fog menni. Én ezért használom a 1 Volt/ 2200mhz beállítást mert így idle 35 Watt teljesen terhelve a cpu-t prime95-el sem tudsz 70 watt fölé menni. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #7014 üzenetére
3 Ghz 1.2 volttal teljesen stabil./ játékra így használom/
2.2 Ghz 1 volton ha elindul akkor teljesen jó, játék,Prime95 alatt mindenhogy./ igy megy lassan egy éve/ Érdekesség,hogy néha a win betöltésekor újraindul néha 2-3X is egymás után de ha felállt a rendszer sosem fagy le .
Ha a gpu-t akarod tuningolni akkor bizony feszültséget kell adni a gpu magnak,mert nálam is feszültség emelés nélkül 685 mhz-nél jobban nem nagyon megy. -
Mahrenburg
őstag
-
Arkennys
addikt
válasz
MZperX75 #6994 üzenetére
Jól elvagyok a 3870k-val énis, azon játszogattam eddig, mostantól meg ami programot kell majd használnom, azokat is futtatgatom rajta. Én is elégedett vagyok vele, nem volt vele problémám eddig, remélem, nem is lesz.
Beállt stabil használatra, ahogy most be van állítva, azért nem írkáltam ide én se mostanság
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6933 üzenetére
Köszi a segítséget.
Tönkre ment a kártyám és 34 ezret vissza adnak . Nem játszok már én sem semmit szinte ,viszont egy két címet ki szoktam próbálni.
Szerinted ha vennék egy Hd 6670 et és nem használná a rendszer vagy ha filmet néznék akkor az lekapcsolná teljesen ?
Úgy mint a Hd 7xxx szériánál a zero core? -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #6915 üzenetére
Lassan a duplája az ár annak ami pár hónapja volt.
Szerencsém volt memoria és ram ügyben is akkor vásároltam be amikor olcsó volt a 2 tb-os Samu hdd 15.5 ezerért jött 3 év garival a Corsair 2x4 gb kit 1600 Cl 9 meg 9 k ért.
Annyira nem kellettek akkor de gondoltam ennél olcsóbb nem lehet,és bevásároltam.
Sajnos sokan nem tették,és most szívják a fogukat. -
Silentfrog
veterán
-
Arkennys
addikt
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MZperX75 #6756 üzenetére
Itt teszt ugyan nincs, ami alátámasztaná, de azt írja egy hozzáértő, hogy a dual graphics nem lehet ellenfele a HD7750-nek. Személy szerint egyetértek vele, mert rettentő kevés azon játékok száma, ahol összeadódik az APU és a dVGA ereje, tehát nagyon ritkán jelent valamit.
-
Arkennys
addikt
válasz
MZperX75 #6758 üzenetére
Hát, az a kulcsmondat eddig kimaradt, hogy nem nagyon játszol. Erre elleszel a DDR3-as 6670-el, nem lesz gond. Nekem most egy A8-as 3870k-s proci hajt egy HD 7850-et, és észreveszem eléggé, hogy már nem 6670-el crossban megy a proci. Jó értelemben. Bár ekkora árkülönbségű megoldásnál már illik is észrevenni a dolgot
Bár akkor nekem is ddr3-as 6670 volt mellette, mikor még előző kártyám volt. Hát, crysis 2 max editionnel játszottam rajta, viszont pl már a witcher átvezető videói is eléggé megakasztották olykor, amit nem annyira értettem, gondolom a dual graphics-ot nem kezeli túl jól a játék.
-
Arkennys
addikt
válasz
MZperX75 #6756 üzenetére
Hát egy DDR5 ös 6670-essel talán olyasmi szintet hoz DX-et használó cuccok, pl játékok terén, mint egy 7750, bár sok játék nem kezeli tán elég jól még a dual graphics módot, ennyiből a 7750 jobb. Hogy ddr3-assal mennyi a különbség, nem tudom, nekem ezt is úgy mondták másik fórumon, mikor A8 vétele előtt ugyanez iránt érdeklődtem. Így az infó pontosságáért felelősséget nem tudok vállalni, csak továbbítani, amit nekem elmondtak.
Tápnál van a mennyit fogyaszt a gépem topic, ahol mondanak neked adatot olyanok, akik értik a dolgukat. Egyedül a kártya miatt mondanám, hogy karcsú lehet az a táp, de ezt csak így első tippre-bekkre. (bár most odanézve pl egy HD 7770 80w TDP-t ad max, a proci sem sokat, járulékosokkal együtt kb akörül mozog, amekkora a tápod. Bár erősen függ ez táp minőségtől is, főleg ilyen szinten már.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Gaming notebook topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged