- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6937 üzenetére
Uraim, köszönöm a segítséget.
Vagy visszakérem a pénzt és veszek egy Hd 6670-et DDR5 -öset használtan ,vagy nem kérem vissza és a 34 ezerből kérek egy Hd 7790-et. Pont ennyi most az ára és ennyit is kérhetnék vissza.Eddig a Hd 7770 csak akkor volt a gépbe ha kijött olyan cím amivel nem boldogult a 6555D.
A Call of juarez gunslinger 1280X 1024 ben rá sem hederített a maximum részletességre 40+ fps fölött futott egy kis gpu tuning után az APU-n,ezért voltam tanácstalan eddig,hogy mit is csináljak.
Meglepő ,hogy ez a kis" virsli" integrálttal is ilyen jól el lehet az ember ,ilyen felbontás mellett. -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6935 üzenetére
5-9 watt plussz havi szinten 24/7 ben sem sok.
Meglehet,hogy akkor nem veszek Hd 7750 et mert annak semmi értelme. A dual graphics egy Hd 6670 nél hasonló teljesítményű és használtam 10 ezer körül már kapok.Létezik DDR 3 És DDR 5 -ös 6670. Ha dual graphicsot szeretnék akkor lényeges a memoria sebessége?
Mert ugyebár a "sima"' APU-nál lényeges de ha hozzárakok egy videokártyát akkor is kell a gyors memoria? -
Frigetrus
aktív tag
válasz
atti_2010 #6219 üzenetére
AMD oldalán az írja, hogy:
"Sorry, your search did not return any results.
- Make sure all words are spelled correctly.
- Try different or fewer keywords "abban az esetben ha kiválasztom a Chipsets / Motherboards, azon belül pedig az AMD A55/..../A75 DCH a keresőben.
Én vagyok a béna?Amúgy szerintetek is az USB driverekkel van gond?
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #6152 üzenetére
Játékfüggő de többnyire 750mhz körül a vége.
Rájöttem mi a gond.
Csak a GFX E. kell emelni,ha alapba hagyom akkor 1 volton meg terhelve,viszont ha a biosba beállitom 1.2 voltra akkor terhelve 1.15 ön meg a gpu mag.
Tehát a fesz. emelés hatására emelkedik ,de egy program sem azt az értéket irja ki mint ami a biosba be van állitva.
Ilyenkor mi van?
1.2volton biosba beállitva a gpu-z és az AIDA szeint is csak 1.15 voltom megy.De miért?
-
Tomix24
addikt
válasz
atti_2010 #6091 üzenetére
Megy, jól ki is hajtja a legtöbb játéknál 50-70%-ban a VGA-t..
Ezek a procik, a bennük lévő VGA kihajtására vannak kitalálva valami kisebb házba, és jól is van ez így. Nem dedikált nagygépes rendszer kiépítésére, főleg nem játékhoz valóak. Az más kérdés hogy pénz nélkül csak a VGA-t változtattam, proci csere nem igen volt.Hitman - Llano 3870K(3.0Ghz) - HD7850 - 55% VGA kihasználás
Az aláírásodban viszont látok Llano és Trini procit is. Azt megnéznéd hogy azonos beállítás mellett, ugyanazon VGA-t melyik hajtja ki jobban? Trinity újabb, 4GHz körüli értékkel talán többet kihozna. A Hitman jó tesztalany.
-
-
cekkk
veterán
válasz
atti_2010 #5587 üzenetére
De ez a 20-20-4es nem olyan véletlen, hogy ami megy az alaplaprészébe 20 ahhoz hozzá kapcsolni a 4 pineeset, hogy 24es legyen? A képen is olyannak tűnik nekem, meg ha jól tudom, akkor létezik is ilyen.
Én végül 150es tápot veszek, mert felesleges nekem a 203mas, játék nem lesz, csak film, noti töltőt értelmeset nem találtam kevés a 6A feletti -
cekkk
veterán
válasz
atti_2010 #5513 üzenetére
Meg a használtak közt is szét lehet nézni.
Én pl ezt vettem
meg, vagy is majd szerdán kerül bátyámhoz, egy kis alkuval
Nem neked szántam a választ, csak már így nyomtam meg -
DaeMonS
tag
válasz
atti_2010 #5503 üzenetére
hmm
65W os procira gondoltam, nem tudom hirtelen h mit lehet konnyen kapni, pl iponnal..
de inkabb a kissebb fogyasztas a dominans most.a silent htpc-n van a hangsuly,csak neha-neha jatszanek...most ilyen hazam van, kb ezt szeretnem megtartani:
http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2009/06/zotac/codegen_1600.jpg -
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #5483 üzenetére
Azt ne feledd,2 perc alatt kifut 8G-rammból egy Fotóshop.Én
4Giga ram-al szenvedek,alap felhasználásra elég,de ha akarsz is valamit a géppel ,akkor
Min 8-12Giga ramot kell bele tenni.Ha a fiatalúr nem játszik!, akkor minek az erős IGP van neki VGA-ja az pont jó!
Ha már homár akkor FX munkára befogni abból min FX6100-es.
Vagy ,Intel- I5-2400-es rendszer,bitang jól megy ,olcsó a lap,proci 40-45ezer körül van,olcsó rammal tele rakni,jobb mint egy Llano ,melóra főleg kiváló abban is van IGP az sok mindenre jó.Azért mert neked ilyenek a szokásaid,meg nekem is
nem biztos ,hogy másnak is.
Azt,hogy egy kifutott rendszert ajánlani szerintem bűn! AZ FM1 meghalt!Milyen érvek szólnak még mellette, ?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #5464 üzenetére
Én most úgy ötlöttem ki, hogy az Cooler Master Elite 120-as ház táp nyílásába kivágatnék 1 megfelelő méretű lemezt, pontos felfogatási pontokkal, lefestem feketére. Rakok alá gumibakot, akkor felfogatom ezt a szerkezetet és kialakítom a DC-nak megfelelő nyílást, oda bekötöm.
Csak ez is 16+ szerelés, akkor lehet értelmesebb egy Aurum 400 Gold-os tápot venni és kész. Sőt, még a hatásfoka sem tuti, hogy jobb, mint egy Gold-os tápnak.
-
cekkk
veterán
válasz
atti_2010 #5462 üzenetére
Nézegettem én is ezeket a tápokat, bár ez nekem nagy lenne szerintem, mert nálam csak egy ssd- A4 proci plusz alaplap és memória lesz a gépben, ide elég isl enne a 100W körüli is, de komoly kis szerkentyű ez
Csak az ára lenne a feleIlyet, hogyan tudok értelmesen beszerelni a házba?
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5440 üzenetére
Az meglehet, ez egy alap nem tuningosnak mondott alaplap
De érdekes módon az alap 1.425 voltos feszültségnél alap orajelen is van hogy kicsit többet mutat a Cpu-z.
A fogyasztást meg nem tarom vészesnek 130 watt 3ghz mellett 3.7 ghz nél meg 150watt 1.52volton
Idle modban meg ugyanannyi. 50W
Lehet,hogy hagyom igy. -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5431 üzenetére
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Beállitottam a biosba 1.5125 re a feszültséget.
Elindul a windows nyomtam egy stabilitás tesztet. Nézem a hőfokokat és a feszültséget AIDA/Cpu-z programmal
A feszültség folyamatosan változik felfele és néha belever az 1.55 voltba. Ilyenkor visszaveszi a feszültséget de az orajel marad 3.8 gz-en.
A hőfokok vissza esenek 55-rül 46 fokara pár pillanat alatt.
A biosba irja hogy a max fesz. 1.55 volt. Nem ezért van ez?
Ha fixre állitom a feszültséget akkor miért ingadozik felfele ennyit?
Érdekes.Kiváncsi lennék mennyi a vége a procinak.
-
Tomix24
addikt
válasz
atti_2010 #5344 üzenetére
A lényeg az lett volna hogy mit tud a Llano kihajtani max. Az ár különbség óriási, ezzel tisztában vagyok. A célom csak az volt hogy megnézzem mennyit nem hajt ki a kariból. Battlefield-nél 1-2 Fps, szóval azért annyira nem szörnyű, sőt
Rokon 70K-ért vette annó a procit, ez a llano 14.000Ft-ba fájt asszem
Ekkora különbség nincs Fps-ben.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #5324 üzenetére
Köszi, ez már tűrhetőbb.
Amúgy ha iponnál vennék egy komplett configot, táppal, mindennel, és elszáll a táp miatt a lap is vagy vmi, attól még ugyanúgy vonatkozik rá a garancia nem?
Procihűtőből az FM1-nek külön spec coolerjei vannak, vagy rámennek gányolás nélkül az AM2/AM3 hűtők is?
Köszi!
-
fkaresz
tag
válasz
atti_2010 #5326 üzenetére
Háát, HP házak DELTA tápegységgel nem a gagyi kategória.
Használt HP házakat tápegységgel vetem egy időben "tejesember" fórumtárstól postaköltséggel együtt 3500,-Ft/db áron 4-5 év alatt villámcsapás miatt 1 tápegység halt meg, a gép hiba nélkül túlélte. Phenom II X4+Nvidia 460GTX párost hajtott hiba nélkül. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #5317 üzenetére
Végülis a ház nem annyira lényeg, asztalra is ki tudom teríteni, viszont akkor tápból milyet érdemes és mekkorát? Egyelőre csak a cpu lenne, plusz vga nélkül. Ez a későbbiekben változhat. Fontos, hogy szinte alig legyen hangja. Valamint hasonló cpu hűtő se jönne rosszul
Köszi!
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5300 üzenetére
Hát igen visszatérni nehéz.
Ezért ki sem probálom a nappaliban lévő 102 centisen.
Jó ez,eladni ugysem tudnám, max kavicsot, kagylót ,vagy üveggyöngyöt adnának érte csak!(#5301) azigazimoris.: Nekem ezek a hőfokok egy 700 venti. fordulatra visszaszabályzott tx 2 hűtővel vannak.
-
westcoastog
veterán
válasz
atti_2010 #5280 üzenetére
Biosban beállítottam hogy minimumon pörögjön a hűtőventi, és 45 foknál kezdjen emelni, na eddig ezt még egyszer sem tette meg, szóval max hőmérséklet sem lehet olyan nagy.
De az idle hőmérséklet biztosan hülyeség, legalább 28-30-at kéne mutatnia szerintem.(#5281) Silentfrog
Más is ennyit mérhet hiszen a lapból olvassa ki.(#5283) katona.jozsi
de csak a program szerint.(#5284) Silentfrog
Az vagány. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
atti_2010 #5264 üzenetére
Csatlakozom SilentFrog-hoz, A6-3650, 3.46 GHz, normál feszen, 133 MHz-es fsb-vel - bár újabban a Windows 8 Pro nyűgös emiatt, így visszavettem 3 GHz környékére az iramot. Remélem, holnap átvehetem az Alpine 64 GT-t, amit rendeltem, mert mostani játékok alatt nagyon hangos a gyári hűtő.
-
Tomix24
addikt
válasz
atti_2010 #5072 üzenetére
Várjatok, mielőtt elszálltok a rossz irányba..
Ti teszteltétek amit írtok, vagy csak megy a nagy duma, meg 1 játékkal néztétek aztán csőkulcs?
Azért ne reklámozzátok hogy ugyanaz történik egy 7770-nél akár, ha Core i7 vagy A8-3870k van alatta.. Ez elég nagy butaság. Nekem lehetőségem nyílt az összes létező Llano tesztelésére, és videókarinál 7750 + 7770re úgy hogy sajna nagyon nem mindegy a Ghz, illetve hogy Intel-e. Sajnos ez van. Most a családba épp van 1db A6-3670K és egy A8-3870K. Több fajta is volt, de cserélődnek, és fogynak mostanság.Nemcsak a maximális FPS növekedik, de teljesen program függően a legfontosabb, a minimál FPS is növekszik a legkisebb Llano és Legnagyobb közt. Corei7(2600k)-nél meg egyenesen duplázódik. Persze a VGA-t húzva nagyobb a növekedés, de a Proci is kell, főleg ha szarúl van megírva egy program, pl GTA. Na ott mindegy hogy 1080p-ben tolja az ember, kell a proci erő..
-
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #4825 üzenetére
... a tuningra továbbra se garancia a "K"-s cpu-apu, mert ha csak egy-két szorzót bír felfelé a cpu, akkor az ugyanúgy kis tuning, mint egy 105MHz-es host clock emelés... a nyitott szorzó csak egy segítség a tuninghoz, ugyanúgy, ahogy a jó alaplap és a jó memória is... ha "szar" az alaplap amivel próbálkoztok, vagy a memória az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott cpu-t nem lehet tuningolni. (szorzózáras cpu-hoz mindig is jó alaplapot, memóriát kellett venni, soha nem volt másképpen)
Nem is értem, miért a cpu-ra írjátok, hogy "OC kizárt" ha, vagy az egyéb komponensek, vagy azok beállítása a tuning kerékkötői. (esetleg mindkettő)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest