- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Apple asztali gépek
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stalker06
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kisebb problémám!Egy új videokártyát vettem:ASUS EAH6670
A processzorom AMD A8-3870K FM1, aminek 6550 szériás integrált grafikus processzora van. Ezzel elvileg crossfire kapcsolatban van a 6670-es kártya.
A monitor a videokártyához van csatlakoztatva, nem az alaplapi integrált hdmi-re.A probléma a következő. Bizonyos játékoknál, leginkább Crysis (első rész), villognak a textúrák, illetve medium grafikai beállításokkal is igencsak laggol. Olyan is történt, hogy ketté osztódott a képernyő, és minden "duplán" jelent meg. Nem 3D szerűen, hanem láthatóan hibáról van szó.
Elviekben maximum grafikán kéne futnia a Crysis-nak.
Előfordultak még a STALKER Call of Pripyat-nál, illetve a Cryostasis-nál is ilyen problémák.Szerk: Ezt a fajta textúra villogós problémát meg lehet oldani úgy, hogy kikapcsolom a crossfire-t, és csak a videokártyát használom. Ez így ok, de én együtt szeretném a kettő grafikai szerkezetet használni, mivel direkt a procihoz támogatott, kompatibilis kártyát vettem! (A legújabb driverek vannak telepítve.)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
GIJoe
addikt
A6-3670K elviszi az új FIFA játékot?
Vicc, de ehhez kell építenem gépet... -
Dagidög
senior tag
Üdv!
Gondolkodom valamilyen APU-s platform építésén a jövőben így lenne néhány kérdésem. A 107 Mhz fölötti BCLK milyen vezérlőket/funciókat tesz instabillá? Van lehetőség a GPU P0-n kívüli P-state-jeibe belenyúlni akár szoftveresen, akár BIOS-szal (főleg a feszültségekbe)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Oliverda #3789 üzenetére
Köszi, de mennyiben tükrözi ez a Core i7-3770K HD4000-el a Core i3-3225 (2 mag) HD4000 teljesítményét? Mennyiben fogja vissza a gyengébb proci az IGP-vel összeadott összteljesítményt? Egy i3 is ki tudja hajtani a HD4000-et közel annyira, mint egy i7? Mennyi, hány százalék lehet az eltérés az i7+hd4000 és az i3(két mag)+hd4000 között?
-
Most volt itt a PH!-hírekben, hogy az iskolakezdéssel jönnek az új Intel i3-ak. A kérdésem az lenne, hogy az i3-3225 (2 mag) HD Graphics 4000-el hová lőhető be AMD-s vonalon, minek feleltethető meg, és itt főként az fps-játékokban nyújtott teljesítményre gondolok, pl. Deus Ex: Human Revolution, BF3, Far Cry2-3, Crysis2, stb.
-
Fooler89
őstag
válasz
menyus11 #3782 üzenetére
Érdeklődnék a6-3650 tulajoktól, hogy találkozott-e valaki olyan ujdonsággal az új catalysttal, hogy néha elmegy egy másodpercre a kép vagy csak újra indul az ati driver? Nem teljesen értem ezt a hibát, mert most raktam bele a gépbe plusz 4gb memóriát viszont szokott olyat is csinál hogy vibrál a kép. Van amikor csak a felső sor van olyan amikor a közepén vibrál egy-két sor.
Mod: nem válasznak szántam. -
-
menyus11
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
A6-3500 proci, Asrock A75m-hvs lapban van.
Volt 1 bios resetem, és azóta nem indul a gép.
Bekapcsol, monitor indul, de semmi sem jelenik meg.
Mi lehet a gond? -
stratova
veterán
válasz
pockhome #3758 üzenetére
HD 5550 DDR3 alatt lehet kicsivel (a teszt a GDDR5-ös variánst taglalja de szerepelteti a DDR3 verziót is).
-
Kingcold
aktív tag
volna egy ilyen a 3870k ra...
ezzel milyen szinten tudom biztonságosan húzni az APU gpu órajelét?
illetve meg lehet oldani, hogy az alap memóriából ne 256 ot hanem teszem 512Mb ot használhasson fel? Üdv Mindenki! -
Hogiii
tag
Meg van a végleges gép remélem egy darabig jó lesz még tudom bővíteni rammal is, meg vgaval de most ennyire futja, de ez is elég erős gép szerintem.
Alaplap: ASROCK 970 Extreme3
Processzor: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
Memória: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G
Videókártya: SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 PCIE
Merevlemez: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
Dvd író: NEC AD-7280S Fekete OEM
Haz: ASUS TA-8H1
Tapegység: CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8 -
kutga
félisten
válasz
HeavyToys #3760 üzenetére
Ezt a progit megnézem, bár nem tudom az alaplap támogatja-e a tuningot, de most kiderül.
Dedikált VGA nincs, alapvetően nem játékra használom a gépet, csak néha-néha ülök le elé. A régiek amikkel játszom meg ezen is vígan elfutnak, ez a két újabb cím van aminél vissza kell vennem a grafikát.
Valdez
Köszi a felvilágosítást. Ebayen vannak ilyen cuccok, 35-45k között mozognak, először megnézem a tuninggal mit lehet kezdeni aztán eldöntöm hogy akarok-e fejleszteni. -
HeavyToys
senior tag
Próbáltad már tuningolni az APU-t? Van a Llano Tweaker nevezetű progi, itt tudsz feszültséget és órajelet is szabályozni. Ezek a 4 magos procik simán működnek 1,5 helyett 2 ghz környékén is.
Egyébként biztos jelent valamit az erősebb integrált VGA, de hogy mennyit, azt nem tudom. Van a gépben mellette dedikált kártya is?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Egy HP6465b laptopban szerintetek megéri az A6-3410MX APUt A8-3510MX-re cserélni?
FS1 foglalat, ez a legnagyobb ami belemegy, TDP 45W, mint a mostani procinak.
Nem túl olcsó mulatság, érdekelne teljesítményben mit jelentene a váltás. Főleg játék miatt, Starcraft2 és Diablo3, bár ezek a mostanin is futnak, igaz csak minimum részletességgel.
-
pockhome
senior tag
srácok! milyen dedikált vga-val van egy 320steam processoros 6530D (443mhz gpu)-s igp egy szinten?
megüti egy 3870-es szintjét? vagy egy 9600GT körül van, nem?
előre is köszi! -
Kingcold
aktív tag
1866 vagy 1600Mhz memória ajánlott a Llano mellé?
-
Kingcold
aktív tag
-
Kingcold
aktív tag
Hali!
tud valaki ajánlani olyan ddr5 ös 6670 est ami nem magasabb 3, 3 cm nél? (sebaj ha kicsi a venti és zajos)
-
- am3+ -ba elég a mezei kingmax 1333-as kit (-1-2e), míg llanoba inkább az 1866-os KIT lenne jó (+1-2e)
- am3+ -ba egy olcsóbb alaplap: GIGABYTE GA-970A-DS3 (-3e)
- 6750/7750-nél olcsóbb a 6770 - 28k, ráadásul mind közül a legerősebb (iponon fura a 6750 ddr5 kártyák árazása, jah) (-1e)
- cpu-ból iponon nincs kisebb, de vedd figyelembe, hogy a phenom 13%-al gyorsabb, ergo CPU-ban erősebbet kapsz AM3+ eseténtehát a két konfig közt lesz 2-3e ft-os különbséged, ha kicsit ésszerűbben rakod össze - szerintem ez elhanyagolható egy százezres tételnél, lássuk tehát a bővíthetőséget!
- fm1-be már semmi se jön, vga-t cserélhetsz, de akkor a cpu-d gpu-ját kvázi bukod
- am3+ -ba van és jön is bull, talán a piledriver is. a lényeg, hogy később tudsz bele erősebb cpu-t tenni
- ha gpu-t raksz bele erősebbet, kevesebbet kell ráfizetned az erősebb videokártyára (a 6670 kevesebbet fog érni a használtpiacon, mint a 6770, ergo ez utóbbira kevesebbet kell rádobnod pl egy 7970-hez)és akkor a talán legfontosabb tényező a sebesség:
- baromi kevés tesztet látni dualraphics vs. dgpu téméban, egyet azért találtam: [link]elemezzük az eredményeket, de vegyük figyelembe, hogy a 6770 alatt egy kétmagos kis lófütty pentium ült, am miatt rengeteg játékban cpu limitünk lesz! esetedben ez nem állna fenn, hiszen Te négymagos phenom2-t teszel a 6770 alá!
no, a frémek:
- AvsP - egál
- Batman AC - 20fps duallal, 47fps 6770-el. egyik játszhatatlan, másik bőven jó.
- BF3 egál, de erről tudjuk, hogy a 4 mag sokat segítene, ergo ezt nyugodtan be lehetne huzni a 6770-nek
- crysis2 - 24fps duallal, 25fps 6770-el. minimálisan, de a 6770 jobb.
- dirt3 - 64fps duallal, 69fps 6770-el
- starcraft2 - 38fps duallal, 52fps 6770-elnyugodtan képzeljünk még el sok sok címet, ahol majd NEM működik a dualgraphics... ott bizony a 6770 mérföldekkel veri agyon szegény kis dualgraphics konfigunkat... mondtam: jön a trinity, a llano kb eljelejtett kis bárányka marad
tehát egészen pontosan miért is jo a dualgraphics??? mert kb azonos áron a LEGJOBB esetekben is éppcsak eléri a 6770 sebességét, viszont sokszor DURVÁN ALULMARAD?!
atti_2010 - a kérdés neked is szól... mi alapján mondtad, hogy jobb a llano-s cucc?
laptopban van értelme a DG-nek, máshol nem látom létjogosultságát - max ha menne erősebb kártyákkal is...
-
Hogiii
tag
1.konfig
Alaplap: ASROCK A75 Pro4-M
Processzor: AMD A8-3870K 3.00GHz
Memória: Kingston 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
Videokártya: SAPPHIRE HD6670 1GB GDDR5
Tápegység: FSP Hexa 400W 80+~103.000 Ft
2.konfig
Alaplap: ASROCK 970 Extreme3
Processzor: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
Memória: Kingston 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
Videokártya: SAPPHIRE HD6750 1GB GDDR5 PCIE vagy esetleg egy HD7750
Tápegység: CHIEFTEC iArena 450W GPA-450S~110.000-110.000 Ft
-
Kingcold
aktív tag
Jogos
ismer valaki, itthon is beszerezhető 1 slot os ddr5 ös 6670 est? -
Kingcold
aktív tag
Hali mindenki
nem tudja valaki sac per kb mekkora különbség van teljesítményben egy ddr3 és ddr5 6670 es között? összehozva egy 3870K apu val.
Illetve a dual graphics csak dx 11 ben mükszik vagy 10 ben is?Üdv Mindenkinek!
-
Sziasztok!
Adott egy asrock a75m-itx lap, és egy a6 3620 proci.
Az uefi bios video felbontását lehet valahol állítani?
Nagyon elszomorít, hogy az egeret kell mozgatnom, ha látni akarom mi van a bal alsó sarokban. Ez a módszer is elég szar, mert néha csak kockatenger van kép helyett. -
Hogiii
tag
De olcsóbb és nem fogyaszt sokat... meg nem 6770 hanem 6670
De sztem anynira nem rossz az se, csak ha gpu-t cserélek akkor ugrik minden, bár ha egy nagy vga-t kap akkor már jó.
Procit is tudom húzni 3000-3400-re.
Még van 1 hét attól függ hogy változnak az árak Iponról rendelem. -
HeavyToys
senior tag
Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Egy A6-3420M-es proci kompatibilis az asztali FM1-es lapokkal? Mert ha igen, én lehet beújítanék 1 ilyenre, a brazos helyett. Fogyija nagyon kedvező, 35W-os TDP-vel, alul feszelve még kevesebb. Szóval bírná a panel tápom is.
Csak nem találtam erre vonatkozó infót sehol.
Köszi előre is!
-
atti_2010
nagyúr
jön a trinity, képzelheted mennyi erőt fog az amd a llano dualgraphics optimalizálására fordítani (semennyit)
Miért kellene külön erőt fordítani rá, csinálja együtt a Trinityvel de a Llanohoz különben is készen van és most a Trinity megjelenése előtt még a DX9-el is foglalkoztak.
-
nem kevésszer elmondtuk, hogy AM3-at vegyél, azzal jársz jobban.
FM1 akkor jó, ha olcsó, kisfogyasztású gépet akarsz. dualgraphicsal sose lesz olyan gyors minden játék, mint egy dedikált vga-val, ami nem lesz (annyira) kitéve a driverek bénázásainak se... jön a trinity, képzelheted mennyi erőt fog az amd a llano dualgraphics optimalizálására fordítani (semennyit)
pl dirt3:
llano 3870 - 25fps
6670 - 35fps
llano 3870+6670 - 50fps
6770 - 60fpshasraütöttem, de a netes táblázatok alapján egy erősebb dedikált kártya jobb, mint a dualgraphics. hogy az am3+ socket bűvíthető, miközben az FM1 halott, már meg se említem... jade, mégis
-
Hogiii
tag
válasz
Tomix24 #3722 üzenetére
Köszi, végre egy pozitívum, mert mindenki csak akkor inkább ezt vegyél bele akkor meg inkább csak ezt.... mert 105 ezer a keret kb. abból pont kijön ez a konfig.
Asrock A75 Pro4-M lap, kingston HyperX ddr3 1600MHz 1GBCsak azt nem tudom hogy elég a Chieftec 400W S8-as táp vagy 450W kell már ?
azért jó lenne ha még páran adnának pozitívumot vagy tesztet ebből a konfigból -
Tomix24
addikt
Dehogynem, én PL a nemrég 11K körül eladott A6-3500-es Llanoval és egy külső karival- HD7750(HD6670-el egyenértékű) -el Battlefield 3 -al 30FPS-t kaptam 1080p/Ultra beállítás meleltt(Élsimítást vettem le minimálisra és az árnyékot közepesre. May Payne 3 szintugy 30 fps volt. Akadás nélkül végig nyomtam őket. Dual Grapics-al árnyék is mehetne simán.
-
Hogiii
tag
válasz
Tomix24 #3718 üzenetére
aha, gondolom Full HD egyikkel se próbálkozzak
FM1-el az a baj hogy ha később nagyobb vga kell akkor ugrik a dual graf.... bár soha nem költöttem gépre, mert nekem 5-6 éve meg van a mostani de megszoktam hogy nem mennek a mostani játékok, fel se rakom
De mondjuk Fm1 vagy az AM3 konfig, egyikben se fogok csalódni, high-on fog menni minden remélem. még 1 hét és rendelem valamelyiket, a 2 konfig között 8-9k van különbség.
-
Tomix24
addikt
Srácok, nektek van olyan progitok ami kiírja a Proci hőfokát, és nem fals adatot dob mint a Core Temp. Gadget szerü, az asztalon elhelyezkedő lenne a legpraktikusabb.
-
Tomix24
addikt
válasz
GuruZone #3708 üzenetére
Kizárt, hisz csak Processzort vettél magában.
Intelnél ugyanez a helyzet, vannak a VGA nélküli és VGA-s Procik(HD200-3000-4000)
Tele van a PH olcsó VGa-s AMD Llano procikkal: [link]
AMD A6-3650 - 12K pl..... Olyan erős mint a te procid, de mellette játszhatsz 30FPS-el a Skyrim-el 720p-n..
-
GuruZone
őstag
Sziasztok! A lap egy Asrock A55 pro3, a proci pedig athlon ii x4 641. Elcsesztuk a procivalasztast? Ugyanis azt hittuk van a lapon integralt vga. Csak apu-val mukodne? Pls help
-
zetecR
addikt
válasz
Plasticbomb #3703 üzenetére
-
Peak
addikt
válasz
Plasticbomb #3703 üzenetére
scythe big shuriken v2
-
Plasticbomb
addikt
Ezen én is agyaltam, vajon egy A8 3870k-hoz húzott grafikus résszel milyen betonstabil halk hűtés illenék...?
-
MZperX75
addikt
Hali!
Milyen maximális hőmérsékleteken biztonságos üzemeltetni egy A6-os 65W-os APU-t?
Tegnap apámnak sikerült egy olyan áramingadozásos,áramszünetet csinálnia,hogy elszált a gépem mint a győzelmi zászló.
Most kárfelmérést csinlok 2 vinyóbol a rendszervinyó kakukk az az tönkrement harveresen ,formatálni sem engedi.(160giga családi story gyüjtemény nagy része meguszta
Az adat vinyóm úgy néz ki meguszta,most az egyik külső vinyómat prószálom orvosolni,helyet csinálni rajta,hogy valami rendszert feldobjak rá
Tomix: CPU hűtöről ismét eltört a ragasztott légcsavar így cserélem,a bordát hagyom,csak a légkavarót,de akkor meg a táp nem fér be,szóval gondok jönnek akkor csőstűl..
-
Tomix24
addikt
"A8-3870k proci és hozzá egy HD6670"
Ez így nagyon jó, mert a Dx11-es játékoknál akív lesz a Dual Grapics. 1080p / Ultra beállítással, egyedül az élsimításokkal kell majd csínján bánni. 30FPS körül mennek majd a Single Player módban. Az elég, és teljesen akadás mentes is.A fentieket egy gyengébb konfigon tapasztaltam Dual Grapics nélkül(A6-3500 + HD7750 + 4gb DDR3)) úgyhogy nálad lehet jobb is 10-15 FPS-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mazda topik
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest