- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Loco7us #7007 üzenetére
Jövőre nem fognak már új processzort gyártani sem az FM2, se az AM3+ foglalatokba, így szerintem jobban járnál utóbbival, ha már úgyis lapot kell cserélned, oda FX-et is rakhatsz. Ha szerencséd van, 32k körül néha van itt az apróban FX8320, kicsit drágábban meg FX8350. Gondold meg, 8 mag a 4 helyett pár ezres pluszért...
Viszont oda már kevés a TX2.
Az FM2 mellett csak akkor tenném le a voksot, ha azt mondod, hogy egyáltalán nem kell neked diszkrét vga, elég az integrált. Akkor viszont kifejezetten ajánlom, ha így gondolkodsz. -
Taifa Díaz
őstag
Látom, pang a topik, nem is kicsit. Hadd dobjam már föl ezzel az Aida64 memóriasebesség-teszt eredménnyel...Látjátok azt a 20 ezer fölötti számot olvasásra? Enyhén szólva érdekes, hogyan nőhet egy ilyen érték a duplájára anélkül, hogy a rendszeremen bármit változtattam volna, akár a hardvereket, akár a szoftvereket illetően.
Nyilván az Intel nem tolja már a lóvét a FinalWire-nek, és a 3-mas verziótól kezdve az AMD rendszerekről is valós képet ad a program.
Nézzétek meg ti is, ezzel a verzióval: 3.00.2500
Vélemény? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6938 üzenetére
A Gunslinger ne nagyon tévesszen meg, legtöbb ketyerén 100+ fps-sel robog - jól fut benne a Chrome Engine 5
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kjani18 #6922 üzenetére
Fejre vigyázni, nehogy megfájduljon a nagy falbaveregetéstől
Van rövid válasz is a kérdésedre persze. Ez lenne az: nem. Bővebben: nem hajtható külön-külön a diszkrét VGA és az APU, még abban az esetben sem, ha dual graphics konfigurációról van szó.
Amúgy a fej falba veregetése kicsit nagyképű, ha megnézzük, mit hoztál össze nyelvtanilag, a magyar érettségi hetében
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kjani18 #6920 üzenetére
Az egyetlen, ahol ez az egyszerre, de külön-külön működés lehetséges lenne, az a Hybrid PhysX, ahol egy erősebb ATi/AMD kártya mellé egy viszonylag kisebb teljesítményű nVidia kártya kerül a második PCI-E csatolóba, hogy számolja játékokban a fizikát, így levéve ezt a terhet a processzorról és az NV féle PhysX-et nem támogató első számú kártyáról. Az összehangolásról speciális driver gondoskodik. Nálam anno egész hatékonyan működött ez egy Asus DirectCU II HD 5770-nel egy passzív Asus 8600GT társaságában, a Mafia II játékban.
De nálad ez sem merülhet föl sajnos, egy diszkrét és egy - idézőjelesen - integrált AMD/ATi kártyával. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6908 üzenetére
Figyelj, ez tényleg lutri. A6 3650-es APU ketyeg a lapomban, 3 GHz-en járatom alapfeszen, mert feszemelés után ugyan vígan megy 3.4 GHz fölött is, ha úgy van kedve, de néha meg túl sok a kellemetlen kék képernyő, és nekem többet ér a stabilitás, mint az a pár száz MHz.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6906 üzenetére
Ja, hogy az Asrock lapon van gfx voltage...De ezek szerint az se könnyíti meg a dolgodat, ha még így is xopat.
Hát igen, FM1 nem kifejezetten tuningra készült, mindig beigazolódik, vagy nagyon nehéz dolga van annak, aki megpróbálja. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6904 üzenetére
Nos, akkor az én lapomon a biosban csak együtt lehet nekik feszültséget adni, mert ezen kívül még két esélyes van mellette: CPU VDDP Voltage Control és CPU NB VID Control. Ezek közül valamelyik ad kizárólag a gpu-nak feszültséget...? Egyáltalán lehet külön feszültséget emelni nekik?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #6902 üzenetére
CPU Voltage Control vagy hasonló, de nekem Gigabyte lapom van, az Asrock-on így kapásból nem tudom, milyen a bios.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
MZperX75 #6756 üzenetére
Itt teszt ugyan nincs, ami alátámasztaná, de azt írja egy hozzáértő, hogy a dual graphics nem lehet ellenfele a HD7750-nek. Személy szerint egyetértek vele, mert rettentő kevés azon játékok száma, ahol összeadódik az APU és a dVGA ereje, tehát nagyon ritkán jelent valamit.
-
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kjani18 #5746 üzenetére
Na de ez nem tud 4140 MHz-et...Akkor szerinted azok valós órajelek a képen? Ami lemaradt róla, az az, hogy az Aida közben alapórajelet mért végig, tehát a K10Stat szoftveres húzására magyarán kakált a rendszer, épp csak megbolydította a szoftverek méréseit. Ha 4 GHz fölött ilyen gyatra GFlops értékkel dolgozna az APU, adnék is túl rajta rögvest.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5741 üzenetére
Legalább tudjuk ebből, hogy az Aida megbízhatóan mér
-
Taifa Díaz
őstag
1600 vs. 2147 MHz
Itt ugyan csak CPUQueen-t mértem, de láthatod saját szemeddel a különbséget. Te tudod eldönteni, neked megéri-e a többletköltséget a gyorsabb memória. (Bár én ehhez a kithez 10k alatt jutottam hozzá vadonatújan, nekem ennyit megértek.) -
Taifa Díaz
őstag
válasz
r3dsnake #5621 üzenetére
Kb. egy évig volt szegény A6-3650-esemen most a gyári hűtő, és én is hagytam, hogy az üzletben rakják össze a konfigot - ez díjmentes volt -, és olyan szinten össze volt ragadva a cucc, hogy a végén úgy választottam el őket egymástól, hogy letettem a padlóra a házat, ráléptem az oldalára, alsó madárfogásban rámarkoltam a hűtőre, és leszakítottam róla
Az a bagolyfing mennyiségű paszta, amit a boltban odakentek, figyelemreméltóan jól tette a dolgát ragasztóként
Szereld össze magadnak, a pasztázást se lehet elrontani, mert előzetesen applikálva van a borda talpára az MX-2 ezeknél a coolereknél. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #5614 üzenetére
Bár a lapod pontos típusát nem árultad el - pedig a segítségadáshoz ez nagy segítség lenne nekünk -, A75-ös chipsettel szerelt Gigabyte lapoknál így néz ki a dolog, bekereteztem, amivel foglalkoznod kell. Akármilyen lapod is van egyébként, ezeket vagy a hozzájuk leginkább hasonlító opciókat keresd, mindig egy csoportban lesznek.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5617 üzenetére
Ja, K jelzésű, így már érthető.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5615 üzenetére
Az már jó kis vas
Ezektől már igen szép eredmény 3.7 GHz. Mondom, az előbb az AMD Overdrive el akarta hitetni velem, hogy most éppen stabilan használom 4 GHz-en
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5612 üzenetére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5610 üzenetére
Igen, és elég hihetően, arányosan magasabb pontszámot. Most volt egy stabil 2990 MHz-es beállításom (előtte Windows 7 alatt 3450 MHz körül is ment stabilan, most Windows 8 Pro alatt inkább a 2133 MHz-es ramokhoz lövöm be a 115-ös fsb-t, és ez csak 3 GHz környéke az APU-nak), erre nekiállok K10Stat-ozni meg AMD Overdrive-ozni, de mi a fenének...Az Overdrive azt mondja, 4 GHz-nél
vagyok, miközben a CPU-Z az alap 2600 MHz-et mutatja.
Hagyom a fenébe, teszem vissza biosban a stabil 2990 MHz-et.
Most lövök egy CPU Queen-t, míg alapon van minden, utána beállítom a tuningot, és lövök megint egy pontszámot. A két képet majd együtt rakom be ide. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
r3dsnake #5606 üzenetére
Igen, a lap szabályozza a fordulatszámot a terhelés függvényében. A gyári hűtő egy turbina erősebb játékok alatt, mert kicsi a ventije, és így elég nagy a fordulatszáma, ennek már jóformán nincs hangja, mert 8 centis ventije van.
Paszta csak a borda talpán van, MX-2, szép vékonyan, szakszerűen. Ez az egyetlen negatívum szerintem, mert így muszáj a proci kupakjára is ugyanolyat felvinni. De ha éppen nincs otthon - mert azt hitte a vásárló mondjuk, hogy kap hozzá a dobozban -, akkor vagy elmegy venni kissé bosszankodva, vagy ha másmilyen paszta van otthon, akkor letörli inkább a talpról is az MX-2-t.
További alternatívák véristvánok számára: 1. a kupakra nem teszel semmit (én olyat nem merek, mert elég vékonyan van ellátva a borda talpa) 2. a talpon ott hagyod az MX-2-t, a kupakra meg viszel fel olyat, amilyen éppen van neked (gondolom, nagy baj nem lehet belőle, de engem nem visz rá a lélek, mert olyan véristvános megoldás.
HeavyToys kolléga ajánlatai is szuperek, annyi, hogy ár/érték mutatóban az Alpine 64 Plus jobb. Ez annyiban különbözik az enyémtől, hogy 92 mm-es, nagyobb a ventije, tehát még egy kicsit halkabb lehet.
-
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
atti_2010 #5264 üzenetére
Csatlakozom SilentFrog-hoz, A6-3650, 3.46 GHz, normál feszen, 133 MHz-es fsb-vel - bár újabban a Windows 8 Pro nyűgös emiatt, így visszavettem 3 GHz környékére az iramot. Remélem, holnap átvehetem az Alpine 64 GT-t, amit rendeltem, mert mostani játékok alatt nagyon hangos a gyári hűtő.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #4764 üzenetére
A lapom A75M-D2H, mást gépeltem nagy igyekezetemben, de nem is ez a fontos, a konfig az adatlapomon úgyis látható.
Osztom tapasztalataim ezen lap használóival: az F5-ös biosban, ha 26-nál magasabb szorzót állít be az ember, a lap automatikusan 100-as fsb-t használ, be lehet állítani bármit, mindhiába, nem foglalkozik vele. Így a ramok osztása sem úgy történik, ahogy gondolja az ember, hiszen ott is az fsb szorzóhoz igazodik, és ez így jócskán visszaveszi a frekvenciát a memóriáknál is.
A pozitívum: nem nagyon kell számolgatni, pl 3.6 GHz-hez elég belőni a 36-os szorzót, vagy 4 GHz-hez a 40-est (47 a max egyébként, de gyári hűtővel a 4.7 GHz-et inkább nem próbálnám meg)
Nekem ez nem jó, mert visszafogja a 2133 MHz-es memóriákat - így max. 1866 MHz érhető el a 9.33-as szorzóval 100 MHz fsb mellett -, de mondjuk 1600-as ramokat overclockolni pont jó. -
Taifa Díaz
őstag
Apropó, szorzó...A lapomhoz a legújabb bios verziója F5. Rá is flasheltem egy ideje, és megjelentek a 26 fölötti szorzók (A6 3650-es APU). Most ez hogy...? Ez valami bios bug? Vagy épp ellenkezőleg, kis segítség a tuninghoz?
Gigabyte A75-UD2 lap tulajdonosok tapasztalata érdekelne, mert egyelőre nem mertem kísérletezni a 26 fölötti szorzókkal, bár jól jönne a memória frekvencia belövéséhez a 30-as mondjuk.
A bios újdonságai között ez nincs említve a Giga honlapján. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
matepalfi #4665 üzenetére
Ezekhez elég lesz a Llano - még a GTA 4 low-hoz is -, csak nézz utána, hogy konkrétan ezeknél a játékoknál van-e haszna a DualGraphics opciónak, vagy nincs - lesz olyan, amihez ad majd többlet teljesítményt a diszkrét vga, és olyan is, amihez nem -, és ennek megfelelően vegyél vagy ne vegyél bele pci-e vga-t.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
daredar562 #4628 üzenetére
2 hónap...
Annyi idő alatt már az ebay-ről rendelt cuccok is ideérnek 3x...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
matepalfi #4532 üzenetére
Most szereltem össze ismerősnek egy Asrock mb-re épülő rendszert. Feltettem ezt az XFast LAN-t a laphoz mellékelt lemezről. Nos, a ping érték a progi használatával 15 ms, anélkül 27 volt, viszont a fel/letöltési érték meg növekedett, miután eltávolítottam a programot (az illető szólt, hogy nem kell neki).
Szóval ha a kisebb késleltetésre utazol, az a rész igaz. Tény: XFast LAN = cFosSpeed Asrock égisze alatt. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
daredar562 #4476 üzenetére
De bírom az ilyet - 3 ember dislike-olta a videót. De most mi lehet az, ami nem tetszett ennek a három embernek
-
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #4449 üzenetére
Megy a 22x138, ahogy gondoltam, és most meg van békélve a Windows 8 is vele, mert még eddig nem pattintott az arcomba kéket...Lehet, az is közrejátszik benne, hogy egészen 1836 MHz-ig vissza kellett vennem a 2133-as ramokat, a következő lépcső túl sok volt (2200 fölött). Az is mehetne, ha adnék pár tized voltot a DRAM fesznek, de ezt inkább nem szeretném.
De a lényeg: a 22x138 MHz oké ebben a lapban. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4379 üzenetére
Szívesen megnézném a 22x138 MHz-et, még a 2133-as ramot is vissza tudnám venni valószínűleg, csak a Windows 8 Pro nem szereti a magas fsb-t. Dobálja a kékeket egyfolytában. Előtte a Consumer Preview mellett 136-os fsb volt beállítva 26-os szorzóval, alapfeszen, és simán szerette. Ez a mostani, végleges Win 8 addig dobálta a kéket, míg le nem vittem egészen 115-ig.
Azt tudom megnézni, elindul-e a gép a kért beállításokkal, egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy igen. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4377 üzenetére
Most bizonyára ismét belopom magam a szívedbe: a használatban levő APU-m egy A6 3650, és 2990 MHz-en ketyeg 115-ös APU/PCIE órajellel. Vagy ennél a lapnál akkor ez csak APU órajel? Vagyis ez egy jobb lap, ami nekem van? (Csak kérdezem, minden kötekedés szándéka nélkül, mert nem találtam róla uefi videót. A lap pontos típusa a konfigomnál.)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
El Kebir #4316 üzenetére
Belátom, ha levezeted. De Már két hozzászólásod is azt bizonygatja, hogy hülyeséget írtam le, de mind a ketten csak ezt írtátok nagy lekezelően, hogy hülyeséget irkálok...Csatlakozok valakihez egy társaságban, meghallgatom, mint mond, majd azt mondom neki: hülyeséget beszélsz - erre ő: de miért? mi volt ebben a hülyeség? Az nem érdekes, hülyeséget beszélsz.
Az korrekt. Ilyen egy teljesen hiteles szakértő véleménye.
Lehet, hogy talán mást is érdekelne, hogy miért lesz zseniálisan, bőségesen mindenre elég a Llano egy már most is jó esetben középkategóriás videókártyával három év múlva, HD alatti felbontásokon. Talán leírhatnád okulásunkra. Vagy te, vagy a másik fórumtárs, aki naponta szerel össze számítógépeket.
Szedek össze én is vagy kétezer hsz-t - bemegyek a topikokba, kinézek egy hsz-t, ráírom, hogy hülyeséget írsz. Ha reagál, akármit is, ráírom megint, hogy hülyeséget írsz. Okosabb senki nem lesz, ám hamar lépek vagy kettőt fölfelé rangban.
Emelitek a fórum színvonalát mindketten, komolyan mondom, elismerésem, le a kalappal -
Taifa Díaz
őstag
válasz
El Kebir #4307 üzenetére
Aha...Igaz, tévedtem. A Llano mindenre elég, most és mindörökké, ámen
Most egy kicsit belenézek a jövőbe: 2015, Battlefield XY, a Llano még mindig állja a sarat, cseppet se fogja vissza a gépem teljesítményét, mert 5120 MByte-os HD9750-et tettem mellé a PCI-E 2.1-es foglalatbaHalleluja
Csak azért is ott az arcocska a végén -
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4296 üzenetére
Az összes körítést félretéve, amit írtál, most már kíváncsi lennék rá, hogy honnan ismersz
Kérlek, most már mondd el, mi lenne az az élethelyzet, amiből kilépve meg kellene látnom, hogy amit mondok, butaság. (Csak egy megjegyzés: ha megnézted volna az adataimat, láttad volna, hogy én is ilyen rendszert használok. Akkor szerinted én 9800x4600-ban tolom 16xQXFAA-val meg 32AF-el
)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4290 üzenetére
Jellemző erre a topikra - is -, hogy az ember jószándékúan hozzászól valamihez, és nagyokos, gúnyos válasz érkezik rá
Olyan, mint például ez az utóbbi.
A megjegyzésem lényege, úgy látszik, elkerülte a figyelmed: "3 év múlva". -
Taifa Díaz
őstag
válasz
antikomcsi #4282 üzenetére
A kiskapud elég határeset: 3 év múlva egy 6850-es - vagy bármelyik 1 GByte vrammal rendelkező videokártya - nem hiszem, hogy bármi pluszt tenne az FM1-hez, akármennyire is lemegy az ára addigra. Amire nem lesz elég az FM1 önmagában, arra nem lesz elég diszkrét vga-val sem, mert alapvetően a processzorteljesítmény fogja határok közé szorítani a platformot.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
westcoastog #4254 üzenetére
Poka Yoke elven működik a dolog - magyarul bolondbiztos megoldás
Csak egyféle módon és pozícióban tudod beledugni a 4 pines kiegészítő csatlakozót a 8-as foglalatba - már ha a lap gyártója ad magára, akkor odafigyel az ilyesmire
-
Taifa Díaz
őstag
Viszont muszáj megosztanom Llano platformot tervezőkkel a következő tapasztalatot.
Corsair tápot választottam hozzá még tavaly, mikor össze lett rakva - konkrétan Corsair CX 430 lett hozzá választva, a másik gépemben is ez volt. Gondoltam, ha elbír egy Q9400 - GTX470 párossal, akkor ide is jó lesz, pláne, hogy még vga se kell.
Csakhogy nem volt hozzá jó. Bekapcsolás után épphogy pörögni kezdtek a ventik, kapcsolt is le az egész. Nézem a tápot a másik gépben - jó. Viszem a cuccot vissza a boltba, mondom, nézzék már meg, mi van ilyenkor, mégiscsak az ő szakterületükKisvártatva hívtak a boltból, hogy ugyan nem tudják, miért, de a Corsair bármelyik tápja lekapcsol a konfig alatt, mert nem érzékel elegendő áramfelvételt az indulásnál. Mondom, dikk, ilyen is van
Bezzeg, ha akkor pakoltam volna mellé a GTX470-est
Szóval ezért van benne ez a fostos Hipro Bulk 480 W, ezt nem érdekli, milyen keveset kér a Llano.
Szóval tápválasztásnál figyeljetek, Llano mellé ne vegyetek Corsair tápot. -
Taifa Díaz
őstag
Nem, dehogyis, azt is szaréhúgyé vettem
Csak poénból raktam mellé, de miután végigtoltam ezzel a duóval a Sniper Elite V2-t, összenőttek
Igazából kíváncsi voltam a platform flexibilitására, mert korábban nem egyszer tapasztaltam AMD alaplapi lapkakészlet inkompatibilitást nV vga-val, de ezúttal ez meglepetésemre elmaradt.
A Llano tagadhatatlan pozitívumai ellenére azonban 1920x1080 felbontás alatt játékra én is AM3 cpu-t javasolnék akárkinek.atti_2010: hát azért a hatalmas multiplayer mapok más tészta, ez nem oda készült.
-
Taifa Díaz
őstag
Most lehet, hogy beszarsz, de az A6-3650 nálam a legtöbb játékban tökéletesen elég a GTX470-eseem mellé. A titok nyitja: HD felbontás. Oda nem kell AM3 procierő, szóval szerezni kell jó VGA-t, HD felbontású monitort, aztán a procin meg a deszkán lehet spórölni, szaréhúgyé venni meg ezeket az FM1-es ócskaságokat
-
Taifa Díaz
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Kingcold #4036 üzenetére
Hát igen, az igények és pofonok témája...Meg a pénztárcáé ugyebár
De az említett multiplayer-trilliószorbillió fps szindrómában, ha nem vagy érintett, akkor egy HD6870-nél erősebb kártyát nem raknék mellé, HD felbontásra. Alatta viszont bőven elég egy HD6850, ez már pimaszul olcsón kapható használtan itt, a ph-n.
-
Taifa Díaz
őstag
De, jó megoldás. Működik.
Hogy az AM3+:
-olcsóbb? : FAIL (hogy a csudimudiba lenne már olcsóbb egy fm1-es lap+APU együttestől)
-erősebb? : TRUE (általánosságban)
- fejleszthetőbb? : TRUE (persze hogy az, no comment).Egyébként poénból csaptam hozzá a GTX470-est, de annyira bejött, hogy benne felejtettem
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
kecske012324 #4000 üzenetére
Megerősítem atti infóját: a Modern Warfare 3 oké, a többi említett játék már cinkes "erős" medium beállításokkal. De veszel hozzá egy Turks gpu-val szerelt dedikált vga-t, ha ettől nagyobbak az igényeid. Nézz körül
-
Taifa Díaz
őstag
Abban a 18-25 fokban ne nagyon higgyél azért
CoreTemp, Everest-Aida és társai benézik nagyon a Llano platform hőfokait, nekem rögtön gyanús volt a CoreTemp-nél, hogy a magok terhelése külön, a hőfokuk viszont együtt és egyszerre változik
Ha ez lehetséges is lenne, csak abba kell belegondolni, hogy bármilyen léghűtővel hogyan is lehetne hűvösebb a szobahőmérsékletnél egy működő processzor hőmérséklete, ami ugye nyáron még emelkedik is jópár fokot...
Anno találtam egy jó leírást, hogyan kell átállítani a CoreTemp-et, hogy valós értékeket mutasson, de az is elég, ha belépsz a biosba, és ott lecsekkolod. Ott azt fogod látni, hogy már indulásnál 30 fok fölötti a hőmérséklet a gyári hűtővel. -
-
Taifa Díaz
őstag
Ez az APU semmilyen lapban nem fog 4.5 GHz-en működni
Pláne gyári hűtővel nem. 3 GHz-en járatok egy A6 3650-est egy Gigabyte lapban, szintén A75 chipset, nekem pl. 6 GHz-et mutat a CoreTemp Windows 8 CP alatt, vannak ilyen szenzoros baromságok, nálam eddig csak a bios mutatott valós hőmérsékleti értékeket.
Ha 60 fokos lenne nálad 4500 MHz-en, hát nem olyan hangja lenne a gyári ventinek, mint egy porszívónak, hanem inkább mint egy repülőgép turbinájának 2 méterről -
Taifa Díaz
őstag
válasz
atti_2010 #2934 üzenetére
Nem kellett bios update, valószínűleg user error volt az egész
Volt egy kis szabadidőm, így ismét megpróbáltam, és most elsőre indult a rendszer a GTX470-essel. Annyit csináltam, hogy beszerelés előtt kivettem a 3V-os elemet a lapból úgy egy fél percre. Már a driver is fent van, a 296.17-es, mert közben gyorsan feldobtam a Windows Consumer Preview-t tesztelni.
Lehet, hogy tegnap nem volt bepattintva rendesen a kártya a PCIE csatlakozóba, vagy a 2 tápkábel valamelyikét nem dugtam be rendesen, mindenesetre semmilyen inkompatibilitás nincs a kártya és a lap között. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
El Kebir #2925 üzenetére
Az 1-es slotban van a kártya, természetesen. Nem is tudnék más ágat terhelni a vga-val, csak molex-es átalakítókkal, hiszen a 2 db PCI-E tápcsati adja magát. Ennek mennie kéne, hacsak nem az van, amit Abu írt - a másik véglet, mikor elfogy a kraft. Nemigen lesz elég az a 19A azon az ágon a GTX470-nek.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tomix24 #2917 üzenetére
Be van állítva a biosban, hogy PEG-t nézzen először. Mást is kell?
Abu85: eredetileg Corsair táp lett választva a konfighoz, de a boltban állandóan lekapcsolta a rendszert indulásnál, a boltos szerint a Llano olyan kis áramfelvétellel akar indulni, hogy a megzavarta az energiatakarékos Corsairt. Azt hittem, butítani akar, de megnéztük több ugyanolyan Corsair táppal - sajnos már nem emlékszem a pontos paramétereire -, és tényleg. Belerakta ezt a Hiprot, és lőn csoda, Llano ketyeg.
Más tészta, hogy mi van, amikor betolok mellé egy böszme GTX470-est is...A Hipro sajnos osztva ad le 2 12V-os ágon 19-19 A-t. -
Taifa Díaz
őstag
Apropó, dedikált vga: ki akartam próbálni egy GTX470-est, és egy A6-3650-nel operáló konfig volt kéznél különösebb szerelgetés és bontogatás nélkül. Csakhogy a GTX470-nel nem indult el a rendszer. Az APU D-Sub-jára visszatéve a monitort azonnal indult a gép, csak a GTX470-ről nem. A deszka Gigabyte GA-A75M-D2H, táp Hipro 480 W Bulk 2x6 pin PCI-E tápcsatlakozóval.
Chipset ütközés ismét? Mert volt már egy lapom AMD chipsettel, amiben például nem akart működni egy hibátlan Zotac GTX260. -
-
Taifa Díaz
őstag
Felejtsétek már el azt a nyomorult Gpu-Z-t
Hogyan mehetne dual channelben 1 db memóriamodul
Nekem is csak 4.8 az élményindex 1 db Kingston HyperX 4 gigás modullal A6-3650 mellett - mentségemre szolgál, hogy mikor szedtem össze a konfigot, direkt 2x2 gigás kitet adtam meg a boltnak, pont emiatt, erre hozott nekem 1 db 4 gigás modult, hogy aszongya, ez így jobb, nem? Hát mondtam is neki a magamét, de mivel sürgős volt a dolog, összeraktam úgy, mondván, majd kicserélem, vagy kipótolom később egy ugyanilyennel, hiszen manapság elfér már a 8 GByte DDR3 is...
-
Taifa Díaz
őstag
Nem tudom, honnan veszi ezeket az értékeket a CoreTemp, de a bios jól jelzi. Viszont rászántam magam a lapomhoz vásárlás óta kiadott F4 bios flashelésére, ami hibának bizonyult. Az addigi megbízható, stabil, gyors működés megszűnt a Windows Developer Preview alatt. Ráadásul belerakott a Gigabyte az F4-be egy új opciót, DRAM Easy Tuning vagy valami hasonló. Csak be kell állítani, milyen sebességű memóriamodul van a lapban, és belövi neki a feszültséget meg a szorzót, persze alapórajelhez. Na, én ezt hamar disabled-re tettem, mert akkora feszültségeket állított be, hogy ihaj - 1.65 V 1600 MHz-hez
De így se tudtam működésre bírni ugyanazokon a jól bevált értékeken, mint az F3-as biosszal, úgyhogy utóbbi hamar vissza is került rá, és maradt a régi rend. Egyébként sincs szükségem az F4 lényegi újítására, az AMD Surround View-ra.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
easy...rider #633 üzenetére
Tapasztalati alapon csatlakozom: 1333 MHz és 1600 MHz között jelentős a sebességnövekedés a Llano platformon, de 1600 és 1800 MHz között szinte a nullával egyenlő. Azért állítottam be 24x125 MHz-es fsb-t (3 GHz), mert így a memória is 1600-on mehet, amit érezhetően "szeret" az egész rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- OpenMediaVault
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Medence topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest